Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 11:02   #2041
elcia_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Dziękuję za kciuki.
Juz po wizycie na szyjkę założą mi pessar o ile z wymazu za 3 dni nie wyhoduje się żadne świństwo także chyba weekend tez będę miała all inclusive
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:03   #2042
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

wisienka super rzeczy
elcia wszystko bedzie dobrze w szpitalu jestes pod dobra opieka a co do internetu to my ciezarowki powinnysmy byc od niego odlaczone na stale az do porodu

Co do wymazu na paciorkowca to ja tez juz mialam teraz jak bylam w sobote na wizycie czekam na wyniki. Sporo lekarzy robi to poprostu po 30t ciazy ja bylam w koncowce 33. Robilam prywatnie bo w irlandii sie tego nie praktykuje chyba ze sa jakies historie z tym zwiazane rodzinne itd.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:17   #2043
Marianna 54
Raczkowanie

A co do moich paranoi to śniło mi się dzisiaj że mam termin porodu i Tż do mnie mówi że jedziemy do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko ok a ja do niego że nigdzie nie jade bo mieszkanie nieposprzątane i ja jeszcze nie mogę rodzić także moja mała musi czekać na zielone światło od mamusi jak się ze wszystkim wyrobi

Z tym wymazem to chyba tak jak Agnes piszę kazdy ginekolog trochę po swojemu ciążę prowadzi. Ważne żebyśmy miały wszytskie badania porobione.
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:20   #2044
Fame
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam za zniknięcie i miło mi, że się martwicie
nie mam teraz głowy do udzielania się na forum. wpadłam tylko na chwilkę napisać, że wszystko ok ze mną i z małą.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:39   #2045
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

mamy już piękne nowe drzwi i czyściusieńko fachowcy skończyli o 17, a o 19:30 już było wszystko posprzątane jeszcze skoczyliśmy z mężem na spacer

zaraz poczytam i ponadrabiam, a potem jak nie będzie padać podejdę do sklepu dziecięcego po rożek i ochraniacz.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:41   #2046
dusia_tcv
Zadomowienie

yuza zobacz czy wszystkie mają muszki bo czasem ma tylko jeden albo dwa
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:48   #2047
rybka13
Zakorzenienie

Czesc
wisienka i debesciara sliczne brzuszki

elcia na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie na zapas i nie czytaj juz nic, zaufaj lekarzowi. Trzymaj sie kochana

Fame dobrze, ze u was ok, odzywaj sie czasem
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:05   #2048
Vegetka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wygląda to badanie gbs ? ja muszę mojej położnej dziś zapytać w którym tygodniu mam to zrobić bo zapomniałam. a zależy mi żeby nie mieć tego pasożyta bo chciałabym rodzić w wodzie :P
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:17   #2049
kularek
Zadomowienie

elcia - dziewczyny mają rację -nie czytaj nic na internecie bo to Ci tylko szkodzi -myśl pozytywnie a wszystko się ułoży

debesciara - zgrabniutki ten brzuszek masz

My pokoju dla synka też narazie nie robimy bo podobnie jak przy starszym chcę, żeby sam sobie wybrał -pomożemy mu przy tym ale to jak już będziemy wiedzieć czym się interesuje czyli jak będzie miał 2-3 lata

Marianna - ja miałam robione to badanie ostatnio czyli w 32 tyg wyniki będę mieć 27 ale jakoś się tym nie przejmuje i Ty też się nie przejmuj

Fame - wracaj do nas jak tylko będziesz mogła

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wygląda to badanie gbs ? ja muszę mojej położnej dziś zapytać w którym tygodniu mam to zrobić bo zapomniałam. a zależy mi żeby nie mieć tego pasożyta bo chciałabym rodzić w wodzie :P

mi lekarz pobierał wymaz z szyjki (wiesz szpatułką i potem do pojemniczka) -coś jak cytologia - na fotelu jak byłam ostatnio na wizycie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:26   #2050
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Bambusiek mam w domu to samo co Ty, mimo foliowych kotar, ręczników pod drzwiami pył jest wszędzie na obu piętrach. Zasuwam co chwila z mopem. Dobrze że to koniec wyburzania, już panowie stawiają nową ścianę więc teraz z górki.
na szczęście w pokojach czyściutko było po odkryciu folii w sumie w 1,5 godzinki wszystko było już pomyte, więc super.
ale to pewnie kwestia sprzętu, bo nasi fachowcy mieli jakiś specjalny odkurzacz do pyłu.
Teraz znów syf będzie przy kuciu łazienki, ale to dopiero za 2 tygodnie i to tylko miejscowo

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
U mnie na liscie szpitalnej jest tez jakis snack mysle zeby wziasc jakies ciastka zbozowe lub pieczywko ryzowe i jakiegos batona dla tz w razie dlugiego porodu. Wy cos zabieracie? Jednej z dziewczyn polozna zalecila czekolade fakt energia po niej jest ale moze spowodowac zatwardzenie wiec po porodzie moze byc problem.
dla współrodzącego warto coś mieć, bo mój mąż po wszystkim był mega głodny, a nic nie mieliśmy.
Ja się załapałam na obiad jeszcze, ale gdybym miała do kolacji czekać to masakra. Koleżanka urodziła o 23 i jadła kanapki z domu, bo inaczej, to do śniadania kicha :/
Teraz pewnie też kupimy jakieś energetyczne przekąski, ale jeszcze nie myślałam co.

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Dziękuje za kciuki przydały się bo wszystko jest ok
Pan doktor stwierdził, że nie ma zastrzeżeń, więc mam spokojnie czekać do terminu dzieć waży 1647g dziś mamy 31 tydz. i 1 d, termin z om mam na 14-stego, a z usg wyszedł na 10-tego, ale to i tak się pewnie jeszcze zmieni poza tym, że główkę ma wielką bo z pomiarów wychodzi na 34 tydz. to wszystko ok zastanawiam się tylko teraz jak ja ją urodzę

Chwalę się brzuszkiem
super z wizytą
brzuszek fajny - niewielki

Cytat:
Ponawiam pytanie, czy kupujecie krem do twarzy dla noworodka? bo nie wiem czy kupować czy jest niepotrzebny...
ew. na mocne słońce posmaruję tym co synkowi

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Dziś mam jakiś optymistyczny dzień Może dlatego że tż mi przywiózł z ikei taki oto fotel który będzie w sypialni i będzie mi służył do karmienia. Ah jak mi mało do szczęścia potrzeba
my mieliśmy takie 2, został jeden i stoi u synka jako właśnie do karmienia i właśnie mega wadą jest dla mnie wstawanie z niego - pod plecy musiałam mieć podłożone ze 3 twarde poduszki, bo inaczej nie dało się wstać.

no i te elementy drewniane szybko się brudzą i poduszki nie są do prania

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Co do fotela to też kupuję z Ikei ale taki bardziej klasyczny. Jak już jesteśmy przy meblach to pochwalę się zamówionym łóżkiem i dzieciowymi mebelkami Miałam brać łóżeczko Stokke ale jednak wybrałam taki komplet (szafa 2drzwiowa, komoda + łóżeczko) i zamówiłam szytą pościel pod mój projekt żeby mi pasowała kolorystycznie pod pokoik... nie dokładnie ten wzór, który wkleiłam ale podobną + ochraniacz, rożek i organizer...

I jeszcze wózek Wam pokażę z zawartością kocią, spacerówa będzie jeansowa a fotelik pomarańczka

Jak już tak wrzucam to za ciosem mój brzuchol w wersji eleganckiej (przymiarki na wesele) i sport . Strasznie mi go wywaliło ostatnio serio wyglądam jakbym połknęła piłkę do kosza.
super zakupy i świetny piłeczkowy brzuś

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Nadaję ze szpitala po wczorajszym usg zlecenie hospitalizacji i zagrożenie wcześniejszym porodem szyjka 14,7 mm rozwarcie na opuszek palca, dostałam sterydy na płuca i leżę. W pierwszej ciąży tez tak miałam i donosiłam do 40 to więc ze spokojem podchodze.
Okropnie za to boje się o dzidziusia. Odkryli pepowine dwunaczyniowa i o ile nie ma innych anomalii to nie musi być to powodem do zmartwień, tak u Tosi podejrzewają Jurg, brzuszek nieproporcjonalnie mniejszy od reszty ciała, waga 1420. Naczytalam się już mądrości w necie wiec leżę i rycze
będzie dobrze

mi teraz lekarz nie wróży dotrzymania do terminu, poprzednio idealnie 38 tc urodziłam
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-14, 12:29   #2051
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Podobnie jak cytologie tylko nie musi nawet wkladac tego ustrojstwa do rozszerzania. Skrobnal takim patyczkiem wyglada jak duzy patyczek do uszu i wlozyl do pojemniczka. Chwilke to trwa.
Stary 2014-05-14, 12:33   #2052
Lillian_
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki ja dziś zabiegana byłam ale nadrobiłam.

Co do fotela to też kupuję z Ikei ale taki bardziej klasyczny. Jak już jesteśmy przy meblach to pochwalę się zamówionym łóżkiem i dzieciowymi mebelkami Miałam brać łóżeczko Stokke ale jednak wybrałam taki komplet (szafa 2drzwiowa, komoda + łóżeczko) i zamówiłam szytą pościel pod mój projekt żeby mi pasowała kolorystycznie pod pokoik... nie dokładnie ten wzór, który wkleiłam ale podobną + ochraniacz, rożek i organizer...

I jeszcze wózek Wam pokażę z zawartością kocią, spacerówa będzie jeansowa a fotelik pomarańczka

Jak już tak wrzucam to za ciosem mój brzuchol w wersji eleganckiej (przymiarki na wesele) i sport . Strasznie mi go wywaliło ostatnio serio wyglądam jakbym połknęła piłkę do kosza.
Wisienka zakupy klasa!!wszystko mi się podoba nie ma tu niczego czego bym sama dla siebie nie kupiła pościel łóżeczko a wózek to jest mutsy 4 rider? bo chyba mam podobny
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:36   #2053
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Wisienka mnie zmotywowała i wrzucam brzuchola zmieścił się w kadrze!
spory, ale proporcjonalny

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Miałyście robione już GBS? Ja miałam wczoraj, czekam na wynik i nie wiem czemu ale się tym denerwuję :/
ja na następnej wizycie mam mieć, czyli 35tc.
poprzednio miałam robiony na kilka dni przed porodem dopiero, ale tamten lekarz za późno się za to zabrał

Cytat:
Dziękuję za kciuki.
Juz po wizycie na szyjkę założą mi pessar o ile z wymazu za 3 dni nie wyhoduje się żadne świństwo także chyba weekend tez będę miała all inclusive
to pessar na pewno pomoże
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-14, 12:40   #2054
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witam się porannie/w nocy :-\ śnią mi się koszmary bo byłam wczoraj w pracy... nie mogę patrzeć jak moja zastępczyni jeździ moim autem :-( no cóż ma inna nogę, tz pociesza mnie ze przez rok nie powinna nic popsuć... z tego przejęcia śniło mi się ze chodziła za mnie w ciąży i miała dbać o dietę z powodu cukrzycy a tego nie robiła i się ciągle denerwowalam ze nie dba o moje dziecko
Nie pamiętam kiedy miałam tak nieprzespana noc....
Haha, widzę, że to auto jest dla Ciebie niczym dziecko. Niestety taka kolej losu, że pewne rzeczy trzeba przekazać innym. Może nie będzie tak żle jak myślisz.
Cytat:
Nadaję ze szpitala po wczorajszym usg zlecenie hospitalizacji i zagrożenie wcześniejszym porodem szyjka 14,7 mm rozwarcie na opuszek palca, dostałam sterydy na płuca i leżę. W pierwszej ciąży tez tak miałam i donosiłam do 40 to więc ze spokojem podchodze.
Okropnie za to boje się o dzidziusia. Odkryli pepowine dwunaczyniowa i o ile nie ma innych anomalii to nie musi być to powodem do zmartwień, tak u Tosi podejrzewają Jurg, brzuszek nieproporcjonalnie mniejszy od reszty ciała, waga 1420. Naczytalam się już mądrości w necie wiec leżę i rycze
Elcia spokojnie. Może i nasz wątek jest pechowy pod względem szpitali, cukrzycy i skracających się szyjek, ale jak widzisz wszystko kończy się happyendem. I są z nami już 2 dorodne dzieciaczki Na pewno wszystko będzie dobrze. A mądrości nie ma co czytać, tylko trzeba polegać na lekarzach, którzy się Tobą i Maleństwem opiekują. Oni najlepiej wiedzą co robić. Jeśli lekarze mówią, że nie ma się czym martwić to na pewno nie kłamią
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:11   #2055
karolina2121
siedzę i myślę

heej mam pytanie jakie kupujecie staniki do karmienia? ja zastanawiam się nad takim topem z wkładkami, bo nie wiem czy jest sens kupowania drogiego Allesa skoro może mi nie wyjść z karmieniem piersią tak jak przy Antku... podpowiecie?
Stary 2014-05-14, 13:18   #2056
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
heej mam pytanie jakie kupujecie staniki do karmienia? ja zastanawiam się nad takim topem z wkładkami, bo nie wiem czy jest sens kupowania drogiego Allesa skoro może mi nie wyjść z karmieniem piersią tak jak przy Antku... podpowiecie?
ja chyba kupię jeden bawełniany i dwa jakieś ładne, bo te bawełniane miękkie zupełnie mi się nie podobają, a mnie zależy na tym, żeby też dobrze się czuć nosząc coś pani w sklepie powiedziała, żebym przyszła coś wybrać dopiero pod koniec czerwca/początkiem lipca, bo wcześniej nie ma sensu- wielkość piersi jeszcze może się zmienić itp

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie: jaki kupić rozmiar pieluch flanelowych? 40x80 czy 60x80? i ile sztuk flaneli a ile tetry?

Edytowane przez framboise87
Czas edycji: 2014-05-14 o 13:31
framboise87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:37   #2057
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam, że tylko o sobie. Jestem na IP, od rana miałam bóle w podbrzuszu, które się nasilały i przyjechałam do szpitala...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:44   #2058
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tylko o sobie. Jestem na IP, od rana miałam bóle w podbrzuszu, które się nasilały i przyjechałam do szpitala...
Bardzo dobrze zrobiłaś.. o kurcze mam nadzieje że to nic piważnego..
Koniecznie zdaj relacje co sie dzieje..
Kciuki zaciśniete za was na Styrankiewicza pojechałaś?

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:47   #2059
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Ja narazie kupilam dwa bawelniane miekkie tanie nie szaleje na poczatek bo nie wiem co z laktacja bede karmic to kupie lepsze usztywniane bo miekkich nie lubie.
Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
ja chyba kupię jeden bawełniany i dwa jakieś ładne, bo te bawełniane miękkie zupełnie mi się nie podobają, a mnie zależy na tym, żeby też dobrze się czuć nosząc coś pani w sklepie powiedziała, żebym przyszła coś wybrać dopiero pod koniec czerwca/początkiem lipca, bo wcześniej nie ma sensu- wielkość piersi jeszcze może się zmienić itp

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie: jaki kupić rozmiar pieluch flanelowych? 40x80 czy 60x80? i ile sztuk flaneli a ile tetry?
Ja kupilam 6szt flanelowych 60x80 i mam ok 12 tetrowych na poczatek mysle wystarczy a zawsze mozna dokupic wiecej. Flanelowe kupilam wieksze bo beda mi tez sluzyc jako przescieradla do wozka.
Cytat:
To dobrze ze pojechalas a moze te bole to skurcze BH
Stary 2014-05-14, 13:48   #2060
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Trzymaj się, najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy.
Stary 2014-05-14, 14:02   #2061
mulonka
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobrze, że pojechałaś. Będzie dobrze

Witajcie dziewczęta
Przeczytałam pobieżnie i nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego. Miałam okropny wieczór i noc: ból żołądka, pleców, nóg, zgaga i wymioty, a w nocy ciągłe wstawanie na siku.. Masakra jakaś Na szczęście mam dziś wolne i mogłam pospać i od rana czuje się lepiej.
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:03   #2062
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ze 3 bawełniane miękkie i dopiero jak mi się laktacja rozkręci kupię porządny. Tak poprzednio zrobiłam i było ok.

Cytat:
Ja mam z 5 flanelek i ok. 10 tetrówek.

Cytat:
Trzymaj się
--------------
Poszłam jednak do tego dziecięcego, ale są akurat przed dostawą i nic nie kupiłam :/ we wtorek będę tam znów, bo obok mam lekarza, to wejdę zamówić, chyba, że znajdę na all taki zestaw taniej.
G. 9.1O.18
Stary 2014-05-14, 14:05   #2063
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
nie strasz kochana powiedz maleństwu że jeszcze ma czas
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:11   #2064
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Wisienka fotelik cudny i meble dla malucha wyglądają mi też na te same, Pinio? Brzuszek super
Mhmm, Pinio Marsylia też je kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mebelki śliczne hmmm bajka szkoda że ja nie mam możliwości zrobienia pokoju dla dziecka no ale mały będzie przy mnie
ja też na razie nie mam co urządzać póki co łóżeczko ląduje u mnie w pokoju, a reszta w drugim pokoju, który będzie służył jako garderoba i pokój do przewijania/karmienia ale wszystko już kupuję pod nowe mieszkanie, które mam nadzieję już niedługo mieć czekam na decyzje kredytowe
Cytat:
Wisienska śliczna pościel, fajny fotel i bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience .
Miałyście robione już GBS? Ja miałam wczoraj, czekam na wynik i nie wiem czemu ale się tym denerwuję :/
co to jest to GBS?
Cytat:
Chciałam kupić krem do twarzy z hippa, ale w końcu zrezygnowałam, bo chyba nie ma takiej potrzeby, a jak zajdzie to wtedy sobie kupię. Taki z filtrem mam, boję się, że jak będzie gorące lato to ciężko będzie chronić dziecko przed słońcem

Wisienka za piękne zakupy, brzuszek extra
ja kupiłam krem z filtrem 50 Pharmaceris dla niemowlaczków jak były % w Superpharm, a brzuszek wolałabym taki malusi jak Twój bo już ciężko... szczególnie oddychać i się schylać
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
wisienka i debesciara sliczne brzuszki
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
brzuszek fajny - niewielki

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Wisienka zakupy klasa!!wszystko mi się podoba nie ma tu niczego czego bym sama dla siebie nie kupiła pościel łóżeczko a wózek to jest mutsy 4 rider? bo chyba mam podobny
tak - 4Rider pierwszy mi się spodobał i na niego padło
Cytat:
ja mam już 3 i je noszę bo mega urósł mi biust, wszystkie marki Alles - są fantastyczne i szczerze polecam, warto dać te 80 zł, ja już w karmniku latam od 2 miesięcy
Cytat:
Ja kupilam 6szt flanelowych 60x80 i mam ok 12 tetrowych na poczatek mysle wystarczy a zawsze mozna dokupic wiecej. Flanelowe kupilam wieksze bo beda mi tez sluzyc jako przescieradla do wozka
ja mam podobną ilość, flanelek chyba 5, tetr ze 12

Elcia trzymam kciuki za Ciebie
Mamaya mam nadzieję, że nic poważnego
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:15   #2065
rybka13
Zakorzenienie

mamaya mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje. Daj znac jak tylko bedziesz mogla
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 14:26   #2066
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się ciepło i koniecznie daj znać
Stary 2014-05-14, 14:27   #2067
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:

co to jest to GBS?
To badanie na obecność Streptococcus agalactiae ok 30 % kobiet jest nosicielami, ogólnie dla nas jest niegroźna ale dla noworodka bardzo, więc jeśli się ją ma to przy porodzie podają antybiotyki dziecku i podobno jak się nie ma tego badania to podają antyiotyk profilaktycznie.
Stary 2014-05-14, 14:39   #2068
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
To badanie na obecność Streptococcus agalactiae ok 30 % kobiet jest nosicielami, ogólnie dla nas jest niegroźna ale dla noworodka bardzo, więc jeśli się ją ma to przy porodzie podają antybiotyki dziecku i podobno jak się nie ma tego badania to podają antyiotyk profilaktycznie.
Dziecku podaja antybiotyk? Ja slysza, ze podaja ale matce okoloporodowo musi to byc ok 4h przed porodem czyli zazwyczaj zaraz po przyjeciu do szpitala. Bakterie wtedy sie uciszaja i znika prawdopodobienstwo zakazenia. Dziecku podaja antybiotyk jak juz dojdzie do zakazenia i testy to wykaza.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-05-14 o 14:42
Stary 2014-05-14, 14:45   #2069
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Dziecku podaja antybiotyk? Ja slysza, ze podaja ale matce okoloporodowo musi to byc ok 4h przed porodem czyli zazwyczaj zaraz po przyjeciu do szpitala. Bakterie wtedy sie uciszaja i znika prawdopodobienstwo zakazenia. Dziecku podaja antybiotyk jak juz dojdzie do zakazenia i testy to wykaza.
Agnes bardzo możliwe że namieszałm , w każdym razie komuś antybiotyk podają żeby dziecko się nie zaraziło .
Stary 2014-05-14, 14:48   #2070
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Ja na początek kupię jeden prosty i nie drogi, bo nigdy nic nie wiadomo, chociaż chciałabym karmić co najmniej pół roku. Mam jeszcze taką koszulkę na ramiączkach do karmienia i ją też zamierzam na początku użyć. Stanik kupię tak jak jedna z dziewczyn pisała - tuż przed porodem, bo ponoć rozmiar piersi może się znacznie zmienić. Później też będę chciała kupić ze 2-3 ładniejsze, dla lepszego samopoczucia

Cytat:
Mamaya mam nadzieję, że to jakiś fałszywy alarm. Trzymaj się ciepluśko, zobaczysz Kochana wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze, że pojechałaś. Będzie dobrze

Witajcie dziewczęta
Przeczytałam pobieżnie i nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego. Miałam okropny wieczór i noc: ból żołądka, pleców, nóg, zgaga i wymioty, a w nocy ciągłe wstawanie na siku.. Masakra jakaś Na szczęście mam dziś wolne i mogłam pospać i od rana czuje się lepiej.
No to widzę, że nie jestem sama. Tylko ja nie wymiotuję i mam wrażenie, że gorsze noce zdarzają mi się jak po prostu poszaleję z jedzeniem na noc. Na zgagę sprawdza mi się picie zimnego mleka, ale widzę że u Ciebie to poważniejsza sprawa bo i bóle żołądka. Współczuję i mam nadzieję, że szybko znajdziesz jakiś sposób na te dolegliwości

Cytat:

Ja na początek kupuję 10 szt. jednych i 10 szt. drugich. W razie w będę dokupować. Niestety ale zdania moich doświadczonych koleżanek są podzielone, więc myślę, że takie pośrednie rozwiązanie będzie najlepsze, bo serio każdy mówi co innego

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Agnes bardzo możliwe że namieszałm , w każdym razie komuś antybiotyk podają żeby dziecko się nie zaraziło .
Ja znam taką teorię jak Agnes - matka dostaje tuż przed porodem
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości