|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ja mam ' Jezyk niemowlat ' i w ' oczekiwaniu na dziecko ' polecam |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
butterBear[/B] tez mam problem z twardniejacym brzuchem. Szczegolnie przy wiekszych nerwach i gdy płaczę. Jutro wypytam dokladnie gina w tej sprawie
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A porodu zazdroszczę! ![]() Cytat:
dla Twojej modelki! I masz fajnego ginekologa Optymistka! - tak trzymaj! Cytat:
![]() Ojej... A ja jestem mega zadowolona z wizyty! Szyjka super, wszystko fajnie i najważniejsze - lekarz w koncu zaproponował, że mi będzie wypisywał zwolnienia ![]() Mam 12kg na +. Gdyby nie moje obżarstwo po rzuceniu fajek to byłoby lepiej Ale lekarz nie komentował, więc się nie przejmuję Położna radziła też nie jeść nabiału na pierwszy posiłek, żebym nie miała mdłości. I generalnie mam jeść 8 - 10 razy dziennie małe porcje, bo dziecko mi często lezy na żołądku.. Jutro zaczynam 29 tc i mam wstawać o 9 i liczyć ruchy - do 10 w ciągu doby. Po 3 tyg. mam przedstawić zapis lekarzowi.
|
|
#544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam 7kg na plusie hmm mysle, ze to ok. Marzenie 12kg + jest jeszcze realne ![]() Cytat:
![]() Mialam miec tez zastrzyk na konflikt, ale stwierdziła, ze skoro robi badania na cholestaze to z zastrzykiem jeszcze poczekamy. Moze jak wyniki beda dodatnie to nawet tego nie dostane, wtedy raczej czeka mnie cc, a nie wiem czy komplikacje z konfliktem nie sa czasem przy porodzie naturalnym. A ta srodowiskowa to tak szybko juz przychodzi? A po co Myslalam, ze po porodzie dopiero.A polożna nie wiem dlaczego mi zmienili, nastepnym razem tez mam z inna wizyte. Dzis dzwonila, zeby przelozyc godzine, bo ta na ktora zapisała mnie wczoraj (jej kolezanka ) jej nie pasuje. No robia z ludzi wariatów. Wczoraj pol dnia bylam wkurzona ta zmiana.
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
A ginekolog tak, każdemu bym go poleciła. Uwielbiam go!! 12 na plusie..no ale wiesz, to zależy z jaką wagą zaczynałaś Cytat:
Mama mnie ciągle straszy, że ona utyła 20 kg w obu ciążach
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zyl to ja odziedziczyłam po babci i zawsze miałam z tym problem
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie boje tego, ze sie woda zacznie zatrzymywac, jak spuchne tak jak moja siostra to raczej przekrocze 12kg. Od poczatku przechodze ciaze tak jak ona
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wynikiCytat:
a jeszcze bardziej, ze brzuszek Hani się wyrównał Cytat:
Może zmień magnez na inny. Współczuję bólu ręki. Cytat:
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pedzicie jak oszalałe z tym pisaniem
Sara trzymam kciuki ![]() optymistka trzymaj się dalej tak dzielnie kolejny dzień praktyk mnie wykończył idę spać..trzymajcie się cieplutko
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradzcie co można kupić dziewczynce na komunię?
W niedzielę jedziemy z tż-tem do jego bratanicy, kasy nie chcemy dawać tylko jakiś prezent tylko nie mamy pomysłu jaki Łańcuszki, kolczyki i złote zegarki też odpadają
|
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- co do liczenia ruchów Dziecka, to ja mam liczyć Metodą Cardiffa. To jest ta z liczeniem od 9 rano i zaznaczeniem, o której godzinie zliczy się już 10 ruchów.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-05-14 o 19:58 |
|
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to mój brzuszek 27 t + 7kg
|
|
#557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko mój tż był chrzestnym i dodatkowo kolczyki złote kupiliśmy i kasę. Ale jak nie jesteście chrzestnymi, to nie mam pojęcia.. My mielismy dac tylko i kasę ale stwierdziłam, że samą kase wyda a jakaś pamiatka zostanie( biblia jej sie bardzo podobała a w kolczykach chodzi to chyba też ![]() i spanie mi odeszło ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
neska1412 ładny brzuszek
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8-10 tooo duzoo ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- sliczny brzusio |
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
ale małe!
![]() Neska - brzuszek piękny! Bluzka też mi się podoba ![]() Dziewczyny, mam problem. Udało mi się zwolnić miejsce w szafie. To takie dwie głębokie półki, ale sa nisko i z racji, że głębokie, to pewnie często byłby tam bałagan i ciężko coś znaleźć.. Mama miała mi przywieźć komodę, ale jak teraz odkryłam to miejsce, to wolę sobie nie zagracać małego pokoju komodą. Może kupić sobie jakieś organizery/pudła do tej szafy? Z czego się lepiej korzysta? Z komody czy z półek? Mój TZ dziś przyniósł z biblioteki "Władcy much" A książka o dziecku leży i się kurzy! ![]() Ja kupiłam taką w Carrefourze - "WIELKA KSIĘGA DZIECKA" i nie polecam, bo już na 3 str. była zamieszczona "ciekawostka" - "Czy wiesz, że... partnerzy zdradzają najczęściej w 3 mc życia dziecka?" Ta książka miała mnie pozytywnie nastroić na uroki macierzyństwa, a nie straszyć zdradami
|
#561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biblie bym odpuściła, ja pamiętam, że w ogóle mnie one nie interesowały, a dostałam 3. Każdy to kupuje. Cytat:
Dziewczyny oglądacie ten mini serial "Dziecko Rosmery"? Idealny na okres ciąży
|
||
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wam
Witam się dopiero teraz w nowym wątku zasuwacie jak nie wiem, a ja nie mam za dużo czasu ostatnio na internet nie dość, że remont nas pochłania finansowo to jeszcze czasowo..Do tego szkoła i kompletna klapa.. W sobotę miałam ostatni ciężki ustny egzamin i tak się zestresowałam, że brzuch mnie strasznie bolał i twardniał aż do wczoraj i pojechaliśmy do mojej Pani dr..na całe szczęście szyjka cała i zamknęta Mam brać więcej luteiny i tej mocniejszej no-spy..przestraszyłam się strasznie bo ból był dość mocny.. W sobotę jadę ostatni raz na zaliczenia i mam zamiar podejść na luzie ale łatwo się mówi.. aaa i dostałam skierowania na glukozę, morfologię i mocz.. Była u mnie położna w poniedziałek sama zaobserwowała twardy brzuch i kazała skontaktować się z dr..a tak ogólnie to porozmawiała ze mną o odżywaniu w ciąży, przeprowadziła wywiad środowiskowy i dała dużooo próbek..aa no i zbadała brzuch, ciśnienie i próbowała tętno Małego ale mówiła że jeszcze widocznie za wcześnie bo nie dało się nic posłuchać..na następnej wizycie będziemy rozmawiać o wyprawce i porodzie Całkiem fajnie takie spotkania, tym bardziej, że my nie uczęszczamy do szkoły rodzenia. Cieszę się, że Waszych dobrych wieści! Macie przesłodkie brzuszki! Dziewczyny z skracającą się szyjką - 3mam kciuki byście wytrwały jak najdłużej! |
|
|
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
zuken ja polecam karaoke jeśli dziecko lubi muzyke
|
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wam wszystkim za troske i kciuki
Cytat:
dla NiuniLekarze nas tu nie chca straszyc, delikatnie mowia i dmuchaja jak na jajko. Dzieki temu mniej sie stresuje Umi wspolczuje dolegliwosci Neska fajny brzuszek ![]() Jagusia wyluzuj z tym stresowaniem sie Spotkanie z polozna brzmi ciekawie, szkoda ze ja nie dostaje zadnych probek znikad. Na spotkania tez zero szans. |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam właśnie o hulajnodze albo rolkach(tutaj pojawia się problem bo nie wiem kompletnie jaki rozmiar) Ewentualnie jakiś niedrogi tablet albo aparat ![]() No nic, musimy jechać czegoś poszukać Dzięki kochane za wszystkie rady |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezły idiotyzm wypisywać takie rzeczy w książce dla przyszłych mam!!! Cytat:
Ja się obawiam tego, że się na obronie tak zestresuje... Właśnie wprowadziłam część poprawek, które promotorka chce dostać na cito! Wyślę jej to rano, bo muszę to rano na świeżo przeczytać. Już mam tego dość. |
||
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już po wizycie, nie ma poprawy, ale też się nie pogorszyło. Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia ![]() cieszę się bardzo wracając od gina wstąpiłam do tesco i kupiłam małemu dwie pary "ala spodni"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

28.06 

dla Twojej modelki! I masz fajnego ginekologa 
Ale lekarz nie komentował, więc się nie przejmuję
spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko 
Myslalam, ze po porodzie dopiero.

A książka o dziecku leży i się kurzy!