|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Anius super pileczka
![]() Justa sliczny brzuszek
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-14 o 15:02 |
|
|
|
#512 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
za wizyty i badania! Ja też zaraz idę. Cytat:
ja na razie się bardziej boję, bo to już niedługo! ![]() Ciekawe czy czeka mnie zalew miłości czy też depresja poporodowa . W odrożnieniu od Was wcale nie chciałam dziecka, no i bardziej cieszyłam się w oczekiwaniu na adopcję kotów, niż teraz na dziecko Pewnie to tylko strach przed nieznanym. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
niech się przyzwyczaja![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego dnia!
|
|
#513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak wogole to witam sie po długiej nieobecności. Praktycznie od czwartku mało korzystałam z internetu. W niedziele mieliśmy komunię u siostrzenicy i pomagalam siostrze wszystko przygotowac i wogole także tego..... nie nadrabiam bo nie dam rady. A pochwalę sie wam W poniedziałek byliśmy pierwszy raz na szkole rodzenia przy szzpitalu. Zaplaciliśmy 200 zł i bedzie 6 spotkań. Chłop bardzo zadowolony, bo się bardziej przekonuję do bycia przy porodzie. I ogólnie bardzo fajnie No i położna mówiła, żeby tak miedzy 28 a 34 starać sie oszczędzać, bo jest za wcześnie na urodzenie, a jak dzidzia coraz wieksza to i szybciej można samemu poród wywolac ![]() A i trzymam kciuki za dziewczyny, które maja problemy. Jak już czytam, że już tu mogą sie pojawić jakies porody przedwczesne to sie stresuje strasznie
|
|
#514 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Butter, nie zazdroszczę dużych poprawek.
Cytat:
ale miałam wywoływany poród od "zera" także i tak dobrze mi poszło ![]() Sąsiadka ostatnio mówiła mi, że urodziła w 1,5 godz. od pierwszego skurczu. Na mamę i siostrę muszę czekać koło godziny. Mnie po porodzie przeszedł ból okresowy. Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac jak bedziesz po Tez sie boje bo to ja bede z mala od rana do 18 sama i troche sie boje ze moge sobie nie dac rady, ale mysle ze jakos podolam bardziej przeraza mnie troche odpowiedzialnosc za taka mala kruszyne ale tak jak piszesz to pewnie strach przed nieznanym ![]() hahahhaha mam rogala juz ladnych kilka miesiecy ale moj mezulek sie wycwanil i wyrzuca go z lozka bo go nie lubi ( bo sie wtulam w rogala a nie w niego ) nawet dalam mu imie ' Roger ' wiec sam sobie jest winny ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Ooo prosze to super ze sie przekonuje Ja sie nie moge juz doczekac az do mnie bedzie przychodzila polozna i ze mna wszystko przerobi
|
||
|
|
|
#516 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie przesadzasz, na bank masz ladny brzuszek i figure! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez mam rozmiarowke w przedzialach od nb lub 0-3, 3-6, 6-9, 9-12 i to chyba bardziej sie sprawdza niz podawanie w cm. Musze to ciuszki sobie posegregowac, zeby wszystkiego nie upychac w komodzie, bo mi peknie, a jeszcze ida ubrania od siostruni.... Wiem, ze to takie szalenstwo, bo polowy rzeczy corcia nie zalozyla zalozyc, bo bylo ich za duzo! Dzieci tak szybko rosna, szczegolnie w pierwszych miesiacach! |
|||||
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście byłam najmłodsza na tym spotkaniu i z najmniejszą ciążą ![]() Jak zwykle miałam wrażenie, że wszyscy się patrzą na nas jakbyśmy wpadkę zaliczyli i szybko ślub brali
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
Optymistka26- ciesze sie, ze na strachu sie skonczylo. Dbaj o siebie jak juz wrocisz do domku! Najwazniejsze, ze dalej jestes w dwupaku
![]()
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i najwazniejsze ze ty jestes przez to spokojniejsza ![]() Tez mam takie wrazenie ale to jak bylam w Polsce chociaz czasem jak jestem u ginekologa to tez ludzie sie patrza ale mam to gdzies ![]() Najwazniejsze ze my wiemy jaka jest prawda a ludzie niech mysla co chca ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
to jak siostra Ci wysle to bedziesz mogla sklep otworzyc ![]() a tak kazdy zawsze zachwalal ta oliwke ale jak czytam opinie to sa bardziej negatywne niz pozytywne no i brzuszek tez juz duzy uwielbiam nasze brzuszki |
||
|
|
|
#520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mieli oprowadzanie po oddziale i poznanie położnych, naprawdę super program. Cytat:
|
||
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
wzięłam się dzisiaj za porządkowanie Dzieciowych ubranek, które pokupowaliśmy. Teraz już są wyprasowane i ułożone w szafie
Zostało mi pranie używanych ubranek, ale to jak wreszcie skończy się remont łazienki i będę miała wstawioną pralkę. Wuje TŻ mówił, że chce wyrobić się z wszystkim do soboty, ale dzisiaj mi coś mówił, że może być mały poślizg z robotą... Miałam nadzieję, że przynajmniej w sobotę odpocznę od remontu, bo P. będzie w domu, a dzisiaj mi mówił, że ma spotkanie służbowe (z dodatkowej pracy), na które musi pojechać w godzinach południowych - a musi liczyć godzinę drogi w jedną stronę, no i samo spotkanie nie wiadomo ile potrwa (nie ma możliwości przesunięcia go). Tak znowu wszystko na mojej głowie... Dzisiaj jeszcze skończyła mi się butla z gazem, na szczęście mogłam pójść dopiec mięsko i dogotować ziemniaki do mamy, bo gdyby nie druga kuchnia w domu, to bym obiadu nie dokończyła. TŻ po pracy pojedzie po nową, musi jechać po fugę i lampy (mamy wybrane) i chcę żeby zakupy spożywcze zrobił, bo ja nie mam jak. W dodatku zaczyna mi drętwieć potwornie druga ręka. Cokolwiek robię, to czuję ból. Z przykazu gina biorę paracetamol 2x2 (jeszcze dzisiaj), ale nie czuję żadnej ulgi.
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem dobrej mysli ![]() W pore wyjeli mi wenflon z reki bo juz sie stan zapalny zaczal robic, czekam na masc na to bo reka pobolewa i czerwona. Ale zdazylam wziac wszystkie dozylne leki ufff udalo sie Grunt to miec farta i w pore zglosic
|
|
|
|
|
#524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moj brzuchol jest duzy, ale to juz 7 miesiac! Widac maly potrzebuje duzo miejsca ![]() Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-14 o 16:36 |
||
|
|
|
#525 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A liscie z malin pije sie zeby wywolac porod pod koniec ciazy :/Cytat:
Cytat:
( bo juz nabralam kompleksow, choc ja mam...jeszcze wiekszy )Cytat:
)))Haha mam dokladnie takie samo uczucie ![]() Cytat:
Od 7 cm juz nie zakladaja ani tez nie dokladaja dawki wiec trzeba miec szczescie zeby zaskoczylo na okres parcia i dlatego ja tak sie boje![]() Cytat:
Od przybytku glowa nie boli, jak macie wiecej to sie cieszcie![]() Cytat:
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten brzydki deszczowy dzień
.Ja już po wizycie niunia ok ,szyjka 4,5cm zamknięta ale spada żelazo i cukier jednak mam za niski.Przez 3 tygodnie przytyłam tylko 1kg szok,a tak mi brzusio wybiło ,ze myślałam że ze 3kg .Na chwile obecną 8kg +.W pierwszej ciąży miałam 30 kg na plusie więc teraz się strasznie tego boję,wiem co to znaczy nadbagaż . |
|
|
|
#527 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Dzisiaj czuję się lepiej, trochę męczy katar. Humor też lepszy w końcu widzę poprawę z cukrami. Po obiedzie są ok, a rano zmieniłam grahamkę na WAsę, nie używam masła i nie pije nabiału, po nim jest najgorzej. Tylko śniadania i kolacje muszę mocno kontrolować. Dzisiaj zjajadłam spagetti z razowego makaronu z sosem z pomidora i chudego mięsa z ziołami. Wczoraj przyszła: pościel wypłenienie - Senna Baby super jakość polecam prześcieradło nieprzemakalne (bardzo mięciutkie) super łóżeczko- narazie w kartonie, czeka, chyba wszystko z nim ok. Połączenie ecru z szarością super. a dzisiaj materacyk HEVEA - jest super i taka przyjemna poszewka. Muszę zgrać zdjęcia z tel. to wkońcu pokażę moją wyprawkę, chociaż nie jest tak inponująca jak Wasza, bo mam mało ubranek (czekam na wyprzedaże). Teraz skupiam się na sprzętach. Zostął jeszcze wózek. Zaczarowana widziałam Twój wózeczek w sklepie. Super ;-). Kamila dziękuję za troskę, już lepiej. Trochę ciężko się nie przejmować, jak po każdym posiłku cukier skacze do 140 - 180. A trzymam się diety restrykcyjnie. Zaczęłam jakoś opanowywać sytuację. Bardzo nie chcę brać insuliny, bo będę musiała rodzić tylko w wybranych szpitalach, a chcę w moim. Cytat:
Sprawdzę morwę białą, a cynamon zrobię z jabdłkiem. Co do cukrów na czczo to u mnie idealane między 70-85, tylko dzisiaj 93, ale to pewnie dlatego, że zamiast zjeść coś konkretnego, złamałam się i zjadłam o 22:00 7 truskawek i jabłko. Spróbuj zjeść nocny posiłek ok. 22 np. kanapkę z bezpiecznym chlebem. Mi tłumaczyli, że cukry na czczo są wysokie kiedy nie zje się tego posiłku. Cytat:
. Mnie skusiła firma HEVEA, ale ten był mocnym konkurentem. Cytat:
Cytat:
Każda kobieta nie mająca przeciwciał (sprawdza się to na początku ciąży) musi mieć powtórzone to badanie w III trymestrze. Zakazić można się głównie mięsem, np. źle na grillu dopieczone itp. |
||||
|
|
|
#528 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze ze natka ci już odpisala Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja kolezanka wlasnie ten pierwszy rozmiar ciuszków zaczela mi oddawać a mala ma 6 tyg i już za male a jak się urodzila to trochę za duże miala |
||||||
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki zarówno glukoza jak i badania na żółtaczkę w normie
![]() Co do toxo to nie straszcie dziewczyny Zapytam gina w piątek na wizycie o to badanie ale czasu już nie cofnę
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez jakies 3 miesiace tylam co miesiac tylko 1kg albo 1,2 kg a jak mi brzuch wybilo to mialam w ciagu niecalego miesiaca 2,6 kg mam nadzieje ze to byl jednorazowy wyskok tmbardziej ze teraz stostuje diete wiec chyba mi niegrozi |
|
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
nagiAkt
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wróciłam od gina. No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych. Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca. Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca. Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie. Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle. No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko ![]() Optymistka, super, że sytuacja jest pod kontrolą!! |
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
ja po wczorajszej wizycie wszystko ok , oczywiście z pobraniem krwi był maly problem ale w końcu pielegniarka pobrala mi szczykawka, dostałam zastrzyk na konflikt a ze jest domięśniowy to przez cala noc bolała mnie reka ale dzisiaj już lepiej
, polozna powiedziała ze na następnej wizycie omowi ze mna sposób poroduwkuzylam się dzisiaj bo zwolniłam się prędzej z pracy ponieważ zapowiedziała mi wizyte heatly wizytor( cos jak polska srodowiskowa) i nie przyszla, mogla chociaż zadzwonić predzej
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-05-14 o 17:16 |
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze z mala wszystko dobrze i ze brzuszek sie wyrownal To juz duza ta Twoja pannica ![]() Moja tez mowi ze wszystko super na prawde jak mocno panikuje i jej nie wierze ze jest dobrze
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Ale produkujecie tych postów
kochane brzuszki kazdy ma inny kształt, uwielbiam na to patrzec. Moj w porownaniu z waszymi jest chyba troche na dole.. moze mi ske wydaje.Lekarz powiedzial tylko zebym brala kwas foliowy, zelazo, i wczesniej przed jakis czas no spe. To wszystko. Mowilam mu czy poleca jakies suplementy, to powiedzial ze wszystkie sa dobre.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam już wyniki badań. Nie mam ich jeszcze w domu - nie byłam odebrać wydruku w przychodni. Dzwoniłam do swojej cioci laborantk, którą wczoraj spotkałam w laboratorium w przychodni (pracuje w laboratorium w szpitalu w mieście obok, ale czasem przyjeżdża na pobory do mojej przychodni) i mi przez telefon podyktowała. Potas mam w samym środeczku norm, magnez mam 1,81 przy normie od 1,8 (ale to ogólne normy, a nie dla ciężarnych, bo w laboratorium używają ogólnych) - zdziwiła się tylko, że taki niski skoro łykam magnez 3 razy dziennie. D-dimery mają normę od 500, u mnie 987. Ale tak, jak twin--maid piszesz mówiła mi, że mam się nie martwić, bo w ciąży się podwyższa, ale nie wiedziała dokładnie o ile może. Lewa ręka jest drętwa. Boli strasznie - mam problem utrzymać w niej widelec, o czymkolwiek innym nie wspominam nawet. Prawa też zaczyna drętwieć. W dodatku w prawej ręce mam trzaskający palec - generalnie pobolewa od początku listopada! (musiałam przerwać leczenie, jak dowiedziałam się o ciąży, będę miała zabieg chirurgiczny w styczniu). Mam problem żeby zrobić cokolwiek... W rękach nie mam siły. Czuję się jak kaleka....
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a wiecie jak może pozbyć się zapachu, a raczej smrodu takiego srodka na mole bo dostałam ciuszki dla dziecka i strasznie tym smierdza a ponoc przed tym jak mi przywieźli były prane, boje się ze jak je wypiorę to to nie pomoze
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
ale dzisiaj brzydki dzień, na dodatek boli mnie oko Mam pytanko, czy macie jakieś książki o macieżyństwie, o pierwszych dniach życia dziecka czy coś w tym stylu? Chciałabym się troszkę podszkolić, ale nie wiem co wybrać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

za wizyty i badania! Ja też zaraz idę. 
ja na razie się bardziej boję, bo to już niedługo! 
. W odrożnieniu od Was wcale nie chciałam dziecka, no i bardziej cieszyłam się w oczekiwaniu na adopcję kotów, niż teraz na dziecko
Pewnie to tylko strach przed nieznanym.
przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac

spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko 
28.06