W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 14:59   #511
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Anius super pileczka

Justa sliczny brzuszek

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-05-14 o 15:02
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:12   #512
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

za wizyty i badania! Ja też zaraz idę.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Juz kazda z nas kocha swoje malenstwa na zaboj, przynajmniej ja tak mam
e tam ja na razie się bardziej boję, bo to już niedługo!
Ciekawe czy czeka mnie zalew miłości czy też depresja poporodowa . W odrożnieniu od Was wcale nie chciałam dziecka, no i bardziej cieszyłam się w oczekiwaniu na adopcję kotów, niż teraz na dziecko Pewnie to tylko strach przed nieznanym.
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Po porodzie idz zgłoś jeszcze do ravenue i dostaniesz child benefit ok 80 f na miesiąc i child tax credit- ale to już zależy od Waszych dochodów. Zawsze to na pampersy i inne potrzebne rzeczy się zwraca.
U nas też by się taka kasa przydała
Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac
Witaj! a najmłodsza jest chyba damciłapkę
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ale jestem zła.
Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!!
Buntuj się!
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Znam to, oni niestety nie pamiętają co poprawiali i co radzili wcześniej. Też jak mi raz zaakceptował promotor rozdział to na koniec jeszcze nawynajdywał poprawek. Życie..

Już mi to mówili, oby się sprawdziło bo głupio tak rano dzwonić do szefa i się zwalniać na sprawy kobiece. A mój szef lubi być poinformowany i następnego dnia się wypytuje co się działo. No i co mam mu powiedzieć "Panie macica mi nawalała od rana.."
a czemu nie niech się przyzwyczaja
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Pamietam jak ja oddawalam prace, juz mialam "wszytsko" poprawione, poszlam wydrukowac, zbindowałam całość a promotor, ze jeszcze cos musze poprawic
Chyba bym się wsiekła! I drukowałaś jeszcze raz? Ja bym odmówiła, albo powiedziała, żeby mi dał kasę na ponowne wydrukowanie
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda;46448459Miałam najdłuższą mgr w historii wydziału, bo nie dałam nic wywalić ;)[B
Trzeba trochę zawalczyć o siebie! [/B]Współczuję tych problemów z nogami... dobrze, że w razie czego możesz w każdej chwili iść do gina.
Dokładnie tak! Brawo Kasia!
Cytat:
hahahaha Tz wlasnie mi napisal ze w nocy go walnelam jak sie przekrecalam i mu krew z nosa poleciala bo obudzil sie zakrwawiony

och ja zla
PATOLOGIA poproś go, żeby Ci kupił rogala jak jeszcze nie masz. Ja się w nocy nie wiercę i budzę się w tej pozycji, w której zasnęłam. Mój TZ bardzo sobie chwali

Miłego dnia!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:16   #513
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki przyjmiecie mnie do grona brzuchatek? termin mam na 17 sierpnia,tak jak jedna z was,z tego co widzialam na poczatku wątku.jestem chyba najmlodsza - 20 lat. jesli chodzi o plec dziecka to jeszcze nic pewnego.w czwartek kolejna wizyta,to moze bedzie cos wiecej widac

chcialam juz dawno dolaczyc do jakiegos wątku ciazowego, zeby dzielic sie swoimi odczuciami i ewentualnymi watpliwosciami. widze,ze chyba kazda z was ma juz jakies rzeczy dla dzieciatka, ja narazie jeszcze nic nie chcę zapeszac i kupowac za wczasu.chociaz mam ochote buszowac po sklepach i ogladac te maleńkie ubranka,akcesoria i kosmetyki.

ciąża przebiega dobrze,ja tez nie odczuwam dolegliwlsci oprocz zmeczenia i senosci.ostatnio łapią mnie w nocy skurcze łydki.na przedostatniej wizycie okazalo się tez zd mam odrobinę obniżoną macice.w czwartek sprawdzimy czy nic się nie pogorszyło.spadla mi tez hemoglobina, ale chyba kazda z was tego doswiadczyla w polowie ciąży.mam nadzieję, że wytrwam do sierpnia i nic złego się po drodze nie wydarzy . miłego dnia
Masz termin razem ze mną

Tak wogole to witam sie po długiej nieobecności. Praktycznie od czwartku mało korzystałam z internetu. W niedziele mieliśmy komunię u siostrzenicy i pomagalam siostrze wszystko przygotowac i wogole także tego..... nie nadrabiam bo nie dam rady.

A pochwalę sie wam W poniedziałek byliśmy pierwszy raz na szkole rodzenia przy szzpitalu. Zaplaciliśmy 200 zł i bedzie 6 spotkań. Chłop bardzo zadowolony, bo się bardziej przekonuję do bycia przy porodzie. I ogólnie bardzo fajnie

No i położna mówiła, żeby tak miedzy 28 a 34 starać sie oszczędzać, bo jest za wcześnie na urodzenie, a jak dzidzia coraz wieksza to i szybciej można samemu poród wywolac

A i trzymam kciuki za dziewczyny, które maja problemy.
Jak już czytam, że już tu mogą sie pojawić jakies porody przedwczesne to sie stresuje strasznie
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:16   #514
twin--maid
Zakorzenienie

Butter, nie zazdroszczę dużych poprawek.

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
A za pierwszym razem długo rodziłaś? Jak daleko siostra/mama mają do Ciebie?

Grunt to dobra autosugestia. Ja sobie tłumaczyłam że jak świat światem kobiety dają radę to i ja dam.

Taaa...mnie też tak pocieszali. I co? I Boli jak bolało, nawet jak się przeciwbólowych najem to i tak dzień do niczego. Oczywiście wszystkim cierpiącym życzę żeby przeszło ale niestety nie zawsze tak jest.
Rodziłam 13,5h ale miałam wywoływany poród od "zera" także i tak dobrze mi poszło
Sąsiadka ostatnio mówiła mi, że urodziła w 1,5 godz. od pierwszego skurczu.

Na mamę i siostrę muszę czekać koło godziny.

Mnie po porodzie przeszedł ból okresowy.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam wizytę, już się boję co mi powie w przyszłym tyg mam usg, a będzie to 30 tydzień.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u Gin. Synuś ma się dobrze. Ma prawie 1.2kg, a jesteśmy w 28 tc . Bardzo szalał na USG, cały brzuszek mi latał . W sumie to cały czas jest bardzo ruchliwy, aż się boję . Jestem nadal +12kg. Waga troszkę przystopowała
Super, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Czuje sie lepiej, leki dozylne pomogly, dzis je odstawili, dostalam Magnezin 500 3x/dzien po 2 tabletki czyli max dawke. Luteine 2x2 i jeszcze costam. Leze nadal. Mysla nad pessarem.
Na usg wszystko dobrze z dzieckiem, co do plci prawdzali ale nie ma pewnosci nadal, chyba chlopiec Szyjki dzis nie mierzyli bo nie chca mi jej codziennie miziac i pobudzac. KTG dobre, dziecko w trakcie sie obudzilo i szalalo. W 40minut zliczylam 57 ruchow a KTG wykazalo jeszcze wiecej Juz wszyscy wiedza na oddziale ze mam malego sportowca w brzuszku. hihi

Nie wiem ile poleze ale jesli zaloza pessar to pewnie nie dlugo, tylko musza powiedziec jaki, zamawia sie do domu i jak przyjdzie to zaloza. Koszt ok 200zl. Potem raczej zostane na miejscu u mamy i nie pojade z mezem przez jakis czas, nie chce ruszac w droge i wytrzasc sie w trasie.
Cieszę się, że leki zadziałały
Stary 2014-05-14, 15:20   #515
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
! Ja też zaraz idę.

e tam ja na razie się bardziej boję, bo to już niedługo!
Ciekawe czy czeka mnie zalew miłości czy też depresja poporodowa . W odrożnieniu od Was wcale nie chciałam dziecka, no i bardziej cieszyłam się w oczekiwaniu na adopcję kotów, niż teraz na dziecko Pewnie to tylko strach przed nieznanym.

PATOLOGIA poproś go, żeby Ci kupił rogala jak jeszcze nie masz. Ja się w nocy nie wiercę i budzę się w tej pozycji, w której zasnęłam. Mój TZ bardzo sobie chwali
daj znac jak bedziesz po

Tez sie boje bo to ja bede z mala od rana do 18 sama i troche sie boje ze moge sobie nie dac rady, ale mysle ze jakos podolam bardziej przeraza mnie troche odpowiedzialnosc za taka mala kruszyne
ale tak jak piszesz to pewnie strach przed nieznanym

hahahhaha mam rogala juz ladnych kilka miesiecy ale moj mezulek sie wycwanil i wyrzuca go z lozka bo go nie lubi ( bo sie wtulam w rogala a nie w niego ) nawet dalam mu imie ' Roger ' wiec sam sobie jest winny

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość

A pochwalę sie wam W poniedziałek byliśmy pierwszy raz na szkole rodzenia przy szzpitalu. Zaplaciliśmy 200 zł i bedzie 6 spotkań. Chłop bardzo zadowolony, bo się bardziej przekonuję do bycia przy porodzie. I ogólnie bardzo fajnie
Hej

Ooo prosze to super ze sie przekonuje
Ja sie nie moge juz doczekac az do mnie bedzie przychodzila polozna i ze mna wszystko przerobi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:25   #516
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
fajny brzuchol! Okrąglutki

To i ja się pochwalę moją dzisiejszą piłeczką widok z boku i z góry
Sliczny brzusio, ale z Ciebie akrobatka!!!

Cytat:
Oooo co mi przypomina, że mi raz promotor kazał coś poprawić na jego widzi mi się, a następnym razem znowu kazał mi to poprawić jeszcze inaczej. Czyli w sumie sam po sobie poprawiał. Norma.

Przemoc w rodzinie

Wysoko masz brzuszek

Jasne, podpinam na pierwszej stronie. Sama zaraz sprawdzę to sobie z moim usg.

Jeśli macie dziewczyny coś ciekawego to wklejajcie linki, zrobi się fajna baza danych i nie trzeba będzie po postach szukać.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Ja mam właśnie taki jak Twój, troszkę bardziej na dole.
To moje drugie dziecko, wiec brzuch jest znacznie wiekszy niz w pierwszej ciazy!

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki dziewczyny Ja to przy Was jak hipopotam wyglądam
Pewnie przesadzasz, na bank masz ladny brzuszek i figure!

Cytat:
Powinnaś z dumą pokazywać brzuszek, piękny

Faktycznie jak piłeczka
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Super te ciuszki I brzuchol piękny

Śliczna piłeczka I bardzo podoba mi się sypialnia
Cytat:
tak napar z liści malin piję się dopiero po 36 tygodniu.
Współczuję, kobieta nie ma serca

u mnie tak samo, podczas okresu nie mogłam się ruszać, nic mi nie pomagało.. a po urodzeniu jak ręką odjął

haha mój mi ostatnio pod oko w nocy przywalił wiercił się jakby miał owsiki na szczęście nie było śladu

piękne

śliczny brzuszek

piękna piłeczka

kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Anius super pileczka

Justa sliczny brzuszek
Bardzo dziekuje

Ja tez mam rozmiarowke w przedzialach od nb lub 0-3, 3-6, 6-9, 9-12 i to chyba bardziej sie sprawdza niz podawanie w cm. Musze to ciuszki sobie posegregowac, zeby wszystkiego nie upychac w komodzie, bo mi peknie, a jeszcze ida ubrania od siostruni.... Wiem, ze to takie szalenstwo, bo polowy rzeczy corcia nie zalozyla zalozyc, bo bylo ich za duzo! Dzieci tak szybko rosna, szczegolnie w pierwszych miesiacach!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:26   #517
neska1412
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Hej

Ooo prosze to super ze sie przekonuje
Ja sie nie moge juz doczekac az do mnie bedzie przychodzila polozna i ze mna wszystko przerobi
Bardzo się wszystko rozjaśnia no i ja czuję się jakoś spokojniej

Oczywiście byłam najmłodsza na tym spotkaniu i z najmniejszą ciążą
Jak zwykle miałam wrażenie, że wszyscy się patrzą na nas jakbyśmy wpadkę zaliczyli i szybko ślub brali Uwielbiam to
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:28   #518
justa_1978
Rozeznanie

Optymistka26- ciesze sie, ze na strachu sie skonczylo. Dbaj o siebie jak juz wrocisz do domku! Najwazniejsze, ze dalej jestes w dwupaku
Stary 2014-05-14, 15:34   #519
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się wszystko rozjaśnia no i ja czuję się jakoś spokojniej

Oczywiście byłam najmłodsza na tym spotkaniu i z najmniejszą ciążą
Jak zwykle miałam wrażenie, że wszyscy się patrzą na nas jakbyśmy wpadkę zaliczyli i szybko ślub brali Uwielbiam to
Bo to strach przed nieznanym a jak ktos doswiadczony mowi i opowiada to inna sprawa czlowiek sie przekonuje i zaczyna czuc sie pewniej

No i najwazniejsze ze ty jestes przez to spokojniejsza

Tez mam takie wrazenie ale to jak bylam w Polsce chociaz czasem jak jestem u ginekologa to tez ludzie sie patrza ale mam to gdzies
Najwazniejsze ze my wiemy jaka jest prawda a ludzie niech mysla co chca

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Maz przyniosl mi rzeczy po mojej malej od mamy plus kilka nowych i sie pochawale :P Jedno mnie tylko martwi, ze plamy po oliwce co jakis czas wychodza (teraz rowniez) i jak bede prac ubranka, to znowu w 90 st i z dodatkiem sodki.. Dziewczyny pamietajcie oliwka Bambino jest Beeeeee!!!!
Super ciuszki
to jak siostra Ci wysle to bedziesz mogla sklep otworzyc

a tak kazdy zawsze zachwalal ta oliwke ale jak czytam opinie to sa bardziej negatywne niz pozytywne

no i brzuszek tez juz duzy

uwielbiam nasze brzuszki

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 15:41   #520
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Masz termin razem ze mną

Tak wogole to witam sie po długiej nieobecności. Praktycznie od czwartku mało korzystałam z internetu. W niedziele mieliśmy komunię u siostrzenicy i pomagalam siostrze wszystko przygotowac i wogole także tego..... nie nadrabiam bo nie dam rady.

No i położna mówiła, żeby tak miedzy 28 a 34 starać sie oszczędzać, bo jest za wcześnie na urodzenie, a jak dzidzia coraz wieksza to i szybciej można samemu poród wywolac

A i trzymam kciuki za dziewczyny, które maja problemy.
Jak już czytam, że już tu mogą sie pojawić jakies porody przedwczesne to sie stresuje strasznie
Kurcze, ja dzisiaj dzwoniłam do szkoły rodzenia, która działa przy moim szpitalu i niestety zaczynają nowy kurs w połowie czerwca. Trwa on 8 tygodni i kobieta mi mówiła, że mogę nie zdążyć wszystkiego zaliczyć. Trochę się zdołowałam, bo początkowo nie miałam zamiaru iść do żadnej szkoły rodzenia, a jak się zdecydowałam to nie ma terminu dla mnie.
A mieli oprowadzanie po oddziale i poznanie położnych, naprawdę super program.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Butter, nie zazdroszczę dużych poprawek.

Rodziłam 13,5h ale miałam wywoływany poród od "zera" także i tak dobrze mi poszło
Sąsiadka ostatnio mówiła mi, że urodziła w 1,5 godz. od pierwszego skurczu.

Na mamę i siostrę muszę czekać koło godziny.

Mnie po porodzie przeszedł ból okresowy.

za wizytę

Super, że wizyta udana

Cieszę się, że leki zadziałały
Dzisiaj się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła w 2 godziny pierwsze dziecko. Nie miała nawet skurczy, wody jej nie odeszły, tylko zaczął ją krzyż boleć więc pojechali do szpitala, a tam się okazuje, że rodzi.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 15:51   #521
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ja dzisiaj dzwoniłam do szkoły rodzenia, która działa przy moim szpitalu i niestety zaczynają nowy kurs w połowie czerwca. Trwa on 8 tygodni i kobieta mi mówiła, że mogę nie zdążyć wszystkiego zaliczyć. Trochę się zdołowałam, bo początkowo nie miałam zamiaru iść do żadnej szkoły rodzenia, a jak się zdecydowałam to nie ma terminu dla mnie.

Dzisiaj się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła w 2 godziny pierwsze dziecko. Nie miała nawet skurczy, wody jej nie odeszły, tylko zaczął ją krzyż boleć więc pojechali do szpitala, a tam się okazuje, że rodzi.
Zapisz się i tak, od połowy czerwca masz szansę zaliczyć 6-7 tygodni. Może akurat te najfajniejsze tematy cię nie ominą. Zawsze warto spróbować.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:10   #522
UmiZumi
Rozeznanie

wzięłam się dzisiaj za porządkowanie Dzieciowych ubranek, które pokupowaliśmy. Teraz już są wyprasowane i ułożone w szafie

Zostało mi pranie używanych ubranek, ale to jak wreszcie skończy się remont łazienki i będę miała wstawioną pralkę. Wuje TŻ mówił, że chce wyrobić się z wszystkim do soboty, ale dzisiaj mi coś mówił, że może być mały poślizg z robotą... Miałam nadzieję, że przynajmniej w sobotę odpocznę od remontu, bo P. będzie w domu, a dzisiaj mi mówił, że ma spotkanie służbowe (z dodatkowej pracy), na które musi pojechać w godzinach południowych - a musi liczyć godzinę drogi w jedną stronę, no i samo spotkanie nie wiadomo ile potrwa (nie ma możliwości przesunięcia go). Tak znowu wszystko na mojej głowie...

Dzisiaj jeszcze skończyła mi się butla z gazem, na szczęście mogłam pójść dopiec mięsko i dogotować ziemniaki do mamy, bo gdyby nie druga kuchnia w domu, to bym obiadu nie dokończyła. TŻ po pracy pojedzie po nową, musi jechać po fugę i lampy (mamy wybrane) i chcę żeby zakupy spożywcze zrobił, bo ja nie mam jak.

W dodatku zaczyna mi drętwieć potwornie druga ręka. Cokolwiek robię, to czuję ból. Z przykazu gina biorę paracetamol 2x2 (jeszcze dzisiaj), ale nie czuję żadnej ulgi.
Stary 2014-05-14, 16:25   #523
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Optymistka26- ciesze sie, ze na strachu sie skonczylo. Dbaj o siebie jak juz wrocisz do domku! Najwazniejsze, ze dalej jestes w dwupaku
Zamierzam jeszcze dlugo w dwupaku pozostac. Nie wiem dokladnie co dalej tylko przypuszzam po tym co mowia lekarze i dziewczyny ze mna lezace.
Jestem dobrej mysli
W pore wyjeli mi wenflon z reki bo juz sie stan zapalny zaczal robic, czekam na masc na to bo reka pobolewa i czerwona. Ale zdazylam wziac wszystkie dozylne leki ufff udalo sie Grunt to miec farta i w pore zglosic

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:34   #524
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Bo to strach przed nieznanym a jak ktos doswiadczony mowi i opowiada to inna sprawa czlowiek sie przekonuje i zaczyna czuc sie pewniej

No i najwazniejsze ze ty jestes przez to spokojniejsza

Tez mam takie wrazenie ale to jak bylam w Polsce chociaz czasem jak jestem u ginekologa to tez ludzie sie patrza ale mam to gdzies
Najwazniejsze ze my wiemy jaka jest prawda a ludzie niech mysla co chca

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Super ciuszki
to jak siostra Ci wysle to bedziesz mogla sklep otworzyc

a tak kazdy zawsze zachwalal ta oliwke ale jak czytam opinie to sa bardziej negatywne niz pozytywne

no i brzuszek tez juz duzy

uwielbiam nasze brzuszki
Hahah masz racje, ale serio, to jak sie okaze, ze bedzie chlopiec (czekam do porodu, bo znam przypadki gdzie dopiero po narodzinach rodzice poznawali prawdziwa plec), to bede miala bardzo duzo rzeczy po dziewczynce do wydania...Moja chrzesnica jest w ciazy, jak bedzie miala coreczke, to dostanie te ubranka

Moj brzuchol jest duzy, ale to juz 7 miesiac! Widac maly potrzebuje duzo miejsca
Cytat:

Ale to bylo jej pierwsze dziecko????? Bo wiem, ze przy kolejnych te porody maja szybszy przebieg..... Jak bylam na porodowce i probowalam urodzic przez 3 dni coreczke, to przywiezli przy mnie dziewczyne, ktora dwa razy steknela i urodzila! Trwalo to wszystko gora 10 min!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-14 o 16:36
Stary 2014-05-14, 16:34   #525
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
hahahaha Tz wlasnie mi napisal ze w nocy go walnelam jak sie przekrecalam i mu krew z nosa poleciala bo obudzil sie zakrwawiony

och ja zla
kurde to dobra masz reke!
Cytat:
Mała wczoraj wieczorem troszkę pofikała, więc się uspokoiłam

podeślesz linka?

mi już wcześniej lekarz je zalecał na anemię, bo podobno pomagają w przyswajaniu żelaza, więc zgłupiałam

ja wczoraj kupowałam sobie w netto leginsy ciążowe i niestety musiałam wziąć rozmiar L/XL, bo w mniejsze bym się już nie zmieściła a przed ciążą nosiłam S/M w zależności od rozmiaru.
to dobrze ze sie rusza Dzidzia A liscie z malin pije sie zeby wywolac porod pod koniec ciazy :/

Cytat:
Maz przyniosl mi rzeczy po mojej malej od mamy plus kilka nowych i sie pochawale :P Jedno mnie tylko martwi, ze plamy po oliwce co jakis czas wychodza (teraz rowniez) i jak bede prac ubranka, to znowu w 90 st i z dodatkiem sodki.. Dziewczyny pamietajcie oliwka Bambino jest Beeeeee!!!!
Ja tez jej nie lubie...najfajniejsza jest hippa
Cytat:
Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
No wreszcie spory brzuszek- sliczny ( bo juz nabralam kompleksow, choc ja mam...jeszcze wiekszy)
Cytat:

heheh uwielbiam kobiece brzuchy, ale Twoj jest taki fajny zwarty i nawet na lezaco nie zmienia ksztaltu, widac ze szczuplutka jestes bo nic Ci sie nie rozlewa na boki!!! piekny)))
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki dziewczyny Ja to przy Was jak hipopotam wyglądam
Haha mam dokladnie takie samo uczucie
Cytat:
wysłałam pw

Ja sama nie wiem jak to będzie w poprzedniej ciąży miałam ZZO ale działał u mnie tylko na jedną stronę !! Położna powiedziała że u nie których tak już jest (czemu akurat u mnie ) no i teraz nie wiem czy brać bo może lepiej by było z samym gazem i jakbym mogła chodzić w trakcie, najgorsze były te parte ( trwały 3 godziny- gdzie max to 2 ale nie mogłam się doczekać lekarza) spróbuję bez najwyżej poproszę w trakcie porodu (pewnie zmienię zdanie jak się skurcze zaczną )

wariatka
brawo dla tż
Ja jestem zawsze za BRAC Od 7 cm juz nie zakladaja ani tez nie dokladaja dawki wiec trzeba miec szczescie zeby zaskoczylo na okres parcia i dlatego ja tak sie boje
Cytat:
mam pytanie do doswiadczonych mam
czy na prawde jest nam potrzebne tak duzo ciuszkow ?
bo z tego co mowicie mam duzo ale mi sie wydaje ze mam za malo

ile czasu trwa kiedy mala przejdzie z rozmiaru 56 na 62 ?
Ja musialam miec sporo bo tomek ulewal i wymiotowal wiec pieluchy tetrowe pod brode nie zawsze dawaly rade i bylo przebieranie 3 razy dziennie, do tego na poczatku kupa po pachy sie zdaza lub zasikany byl caly bok, nie wiem jak to sie dzieje, siusiak z przodu a ciuchy mokre z tylu/boku Od przybytku glowa nie boli, jak macie wiecej to sie cieszcie
Cytat:

wohoho zazdroszcze

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:47   #526
anetag80
Raczkowanie

Witam w ten brzydki deszczowy dzień.Ja już po wizycie niunia ok ,szyjka 4,5cm zamknięta ale spada żelazo i cukier jednak mam za niski.Przez 3 tygodnie przytyłam tylko 1kg szok,a tak mi brzusio wybiło ,ze myślałam że ze 3kg.Na chwile obecną 8kg +.
W pierwszej ciąży miałam 30 kg na plusie więc teraz się strasznie tego boję,wiem co to znaczy nadbagaż .
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:47   #527
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Dzisiaj czuję się lepiej, trochę męczy katar. Humor też lepszy w końcu widzę poprawę z cukrami. Po obiedzie są ok, a rano zmieniłam grahamkę na WAsę, nie używam masła i nie pije nabiału, po nim jest najgorzej. Tylko śniadania i kolacje muszę mocno kontrolować.

Dzisiaj zjajadłam spagetti z razowego makaronu z sosem z pomidora i chudego mięsa z ziołami.

Wczoraj przyszła:

pościel wypłenienie - Senna Baby super jakość polecam
prześcieradło nieprzemakalne (bardzo mięciutkie) super
łóżeczko- narazie w kartonie, czeka, chyba wszystko z nim ok. Połączenie ecru z szarością super.

a dzisiaj materacyk HEVEA - jest super i taka przyjemna poszewka.

Muszę zgrać zdjęcia z tel. to wkońcu pokażę moją wyprawkę, chociaż nie jest tak inponująca jak Wasza, bo mam mało ubranek (czekam na wyprzedaże). Teraz skupiam się na sprzętach.

Zostął jeszcze wózek.

Zaczarowana widziałam Twój wózeczek w sklepie. Super ;-).

Kamila dziękuję za troskę, już lepiej. Trochę ciężko się nie przejmować, jak po każdym posiłku cukier skacze do 140 - 180. A trzymam się diety restrykcyjnie.

Zaczęłam jakoś opanowywać sytuację. Bardzo nie chcę brać insuliny, bo będę musiała rodzić tylko w wybranych szpitalach, a chcę w moim.

Cytat:
TheFall, zVenus,Moni 26 - dziekuje za pocieszenie, bo jak uslyszalam slowa dra, to sobie pomyslalam, koniec zaczne chyba biegac, uprawiac jakies sporty wysilkowe, bo to dla mnie nierealne przytyc do konca ciazy gora 2 kg, dodam, ze jestem teraz w 28 tc. Co do wagi sprzed ciazy, to nie bylam otyla (50 kg), wiec sama nie wiem jak przystopowac ta moja wage...
pentuerka- nie doluj sie curkem, bo ja mam podobnie, jem malo, w rownych odstepach, a na czczo 117, 118... stad moj pomysl na morwe, bo ona wyrownuje cukier i niweluje skoki glikemiczne. Mam nadzieje, ze lekarz wie co mowi... podobnie bylo u mnie z Sinulanem (gdy mialam zapalenie zatok), na ulotce jest napisane nie stosowac w ciazy, a jednak dostalam zielone swiatlo na uzycie tego leku, majac mega katar! Moze poczytam o skutkach ubocznych morwy bialej, to bede wiedzec, czy stanowi istotne zagrozenie dla dziecka...

Hmmm ciekawe rzeczy przeczytalam o tej morwie... http://www.magazyndomowy.pl/morwa-biala/ i dowiedzialam sie, ze rowniez cynamon obniza cukier...
Justa, przytyć 2 kg przy tej diecie cukrzycowej to będzie wyzwanie. Swoją drogą lekarz przesadził.
Sprawdzę morwę białą, a cynamon zrobię z jabdłkiem.

Co do cukrów na czczo to u mnie idealane między 70-85, tylko dzisiaj 93, ale to pewnie dlatego, że zamiast zjeść coś konkretnego, złamałam się i zjadłam o 22:00 7 truskawek i jabłko.

Spróbuj zjeść nocny posiłek ok. 22 np. kanapkę z bezpiecznym chlebem. Mi tłumaczyli, że cukry na czczo są wysokie kiedy nie zje się tego posiłku.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Trzecia pralka się mieli, drugą dzisiaj prasowałam o 7:20 rano! Bo nie śpię od 6 i szukałam sobie zajęcia. Tż się obudził o 8 i odgonił mnie od żelazka, prawie połowę wyprasował sam. Kochany mój

Wczoraj przyszedł materac z ikei, jest super!
Wiadziłam go w IKEA - jest super . Mnie skusiła firma HEVEA, ale ten był mocnym konkurentem.

Cytat:
Z tego, co czytałam, to liście malin wywołują skurcze macicy. To chyba można po 36 tc.

Cześć.

Ale jestem zła.
Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!!
Współczuję ;-( pamiętam jak się męczyłam ze swoją pracą, a tobie teraz ciężej.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Witam
Uff...w końcu udało mi się was nadrobić babeczki

Zuken i White Cafe- dzięki za pocieszenie odnośnie glukozy Mnie to też czeka za kilka dni i oczywiście mam wielkiego stracha, ale może nie będzie tak źle

Zuken- co do badań na toksoplazmozę to ja już miałam dwa razy, wydaję mi się że jest to ważne badanie, więc dziwne, że Twój gin Ci go nie zlecił. Ale wystarczy poczytać wątek i od razu widać, że każdy lekarz ma inne metody/ poglądy itd. Może po prostu podpytaj na wizycie dla spokoju ducha
Koniecznie, to bardzo ważne badanie. Pierwotne nieleczone zakażenie w później ciązy to powazne uszkodzenia dla mózgu i oczu dziecka.
Każda kobieta nie mająca przeciwciał (sprawdza się to na początku ciąży) musi mieć powtórzone to badanie w III trymestrze.

Zakazić można się głównie mięsem, np. źle na grillu dopieczone itp.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:50   #528
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ja juz po wizycie. W sumie dowiedziałam się to co przypuszczałam. Łożysko nadal nisko,przez co ruchy dziecka mogą być słabsze, macica na dobrej wysokości,ciśnienie ok. Słuchała serduszka,ale też było takie w tle,ale powiedziała ze brzmi zdrowo tyle,ze gdzieś daleko za łożyskiem. Twierdzi że ma jeszcze czas się podnieść,zobaczymy.
Na moje swędzenie odrazu powiedziała że wygląda to na cholestaze, tyle,ze dla niej to za wcześnie. Pobrala krew,zleci badania i za dwa dni wyniki. Oby byl negatywny.
Kolejna wizyta za 3 tyg,później będę juz miala co 2tyg. Tyle ze dziś mialam spotkanie z inna położna,kokejna wizyta znowu z kimś innym hmmm nie podoba mi się taka zmiana.
trzymam kciuki za dobre wyniki, dziwne ze ci się polozna zmienia ja mam zawsze ta sama

Cytat:
a wiesz dokładnie komu? Jakie warunki trzeba spełnić?
widze ze natka ci już odpisala

Cytat:
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to dostaniesz 500 f becikowego. Na kolejne już nie przysługuje. To się nazywa sure start maternity grant. Tu masz opisane po polsku. http://www.emito.net/poradniki/zasil...aternity_grant
A tu masz angielska strone : https://www.gov.uk/sure-start-maternity-grant

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Po porodzie idz zgłoś jeszcze do ravenue i dostaniesz child benefit ok 80 f na miesiąc i child tax credit- ale to już zależy od Waszych dochodów. Zawsze to na pampersy i inne potrzebne rzeczy się zwraca.
ale z tego co wiem to i tak nie kazda dostaje

Cytat:
Super, dzieki za linki
Tyle, ze wyczytałam, ze trzeba spełniac conajmniej jeden warunek, zeby to dostac. Ja bym sie kwalifikowala tylko na "Child Tax Credit (w kwocie wyższej niż dodatek rodzinny)" Tyle, ze o co chodzi z tą kwotą wyższa niz dodatek rodzinny??

Czyli, zeby dostac becikowe musze najpierw starac sie o Child Tax Credit?
mi kolezanka mowila ze najpierw trzeba wlasnie child tax credit zalatwic jeśli to ci przyznają to becikowe na pewno dostaniesz
Cytat:
slicznosci

Cytat:
Z niesmialoscia dodaje zdjecie swojego brzuchola... przepraszam za brudne lustro, ale moje dziecko namietnie je lize, caluje, dotyka itp.
pięknie wygladasz

Cytat:

super

Cytat:
mam pytanie do doswiadczonych mam
czy na prawde jest nam potrzebne tak duzo ciuszkow ?
bo z tego co mowicie mam duzo ale mi sie wydaje ze mam za malo

ile czasu trwa kiedy mala przejdzie z rozmiaru 56 na 62 ?
moja kolezanka wlasnie ten pierwszy rozmiar ciuszków zaczela mi oddawać a mala ma 6 tyg i już za male a jak się urodzila to trochę za duże miala
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:55   #529
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Odebrałam wyniki zarówno glukoza jak i badania na żółtaczkę w normie Wszystko w jak najlepszy porządku co strasznie mnie cieszy

Co do toxo to nie straszcie dziewczyny Zapytam gina w piątek na wizycie o to badanie ale czasu już nie cofnę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:02   #530
anetag80
Raczkowanie

Cytat:
Odebrałam wyniki zarówno glukoza jak i badania na żółtaczkę w normie Wszystko w jak najlepszy porządku co strasznie mnie cieszy

Co do toxo to nie straszcie dziewczyny Zapytam gina w piątek na wizycie o to badanie ale czasu już nie cofnę
To supcio że wszystko ok
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:05   #531
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Witam w ten brzydki deszczowy dzień.Ja już po wizycie niunia ok ,szyjka 4,5cm zamknięta ale spada żelazo i cukier jednak mam za niski.Przez 3 tygodnie przytyłam tylko 1kg szok,a tak mi brzusio wybiło ,ze myślałam że ze 3kg.Na chwile obecną 8kg +.
W pierwszej ciąży miałam 30 kg na plusie więc teraz się strasznie tego boję,wiem co to znaczy nadbagaż .
Super ze z mala wszystko dobrze i ze szyjka zamknieta

ja przez jakies 3 miesiace tylam co miesiac tylko 1kg albo 1,2 kg a jak mi brzuch wybilo to mialam w ciagu niecalego miesiaca 2,6 kg mam nadzieje ze to byl jednorazowy wyskok tmbardziej ze teraz stostuje diete wiec chyba mi niegrozi

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 17:06   #532
pati1078
Rozeznanie

nagiAkt witaj ale tak mi siewydaje ze już mamy mlodsza mamusie od ciebie
Stary 2014-05-14, 17:07   #533
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
szczesciara, zazdroszcze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 17:09   #534
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć
Wróciłam od gina.
No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych.
Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca.
Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca.
Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! Jest taki, jak być powinien! Nogi ma dalej dłuższe!
No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie.
Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle.
No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko

Optymistka, super, że sytuacja jest pod kontrolą!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:13   #535
pati1078
Rozeznanie

ja po wczorajszej wizycie wszystko ok , oczywiście z pobraniem krwi był maly problem ale w końcu pielegniarka pobrala mi szczykawka, dostałam zastrzyk na konflikt a ze jest domięśniowy to przez cala noc bolała mnie reka ale dzisiaj już lepiej, polozna powiedziała ze na następnej wizycie omowi ze mna sposób porodu

wkuzylam się dzisiaj bo zwolniłam się prędzej z pracy ponieważ zapowiedziała mi wizyte heatly wizytor( cos jak polska srodowiskowa) i nie przyszla, mogla chociaż zadzwonić predzej

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-05-14 o 17:16
Stary 2014-05-14, 17:15   #536
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Wróciłam od gina.
No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych.
Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca.
Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca.
Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! Jest taki, jak być powinien! Nogi ma dalej dłuższe!
No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie.
Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle.
No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko
Super ze szyjka sie nie skraca !!
Najwazniejsze ze z mala wszystko dobrze i ze brzuszek sie wyrownal
To juz duza ta Twoja pannica

Moja tez mowi ze wszystko super na prawde jak mocno panikuje i jej nie wierze ze jest dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-05-14, 17:15   #537
nagiAkt
Zadomowienie

Ale produkujecie tych postów

kochane brzuszki kazdy ma inny kształt, uwielbiam na to patrzec. Moj w porownaniu z waszymi jest chyba troche na dole.. moze mi ske wydaje.

Lekarz powiedzial tylko zebym brala kwas foliowy, zelazo, i wczesniej przed jakis czas no spe. To wszystko. Mowilam mu czy poleca jakies suplementy, to powiedzial ze wszystkie sa dobre.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:18   #538
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
UmiZumi, nie przestrasz się, gdy będziesz miała trochę podwyższone d-dimery. W ciąży może tak być.

znam już wyniki badań. Nie mam ich jeszcze w domu - nie byłam odebrać wydruku w przychodni. Dzwoniłam do swojej cioci laborantk, którą wczoraj spotkałam w laboratorium w przychodni (pracuje w laboratorium w szpitalu w mieście obok, ale czasem przyjeżdża na pobory do mojej przychodni) i mi przez telefon podyktowała. Potas mam w samym środeczku norm, magnez mam 1,81 przy normie od 1,8 (ale to ogólne normy, a nie dla ciężarnych, bo w laboratorium używają ogólnych) - zdziwiła się tylko, że taki niski skoro łykam magnez 3 razy dziennie.

D-dimery mają normę od 500, u mnie 987. Ale tak, jak twin--maid piszesz mówiła mi, że mam się nie martwić, bo w ciąży się podwyższa, ale nie wiedziała dokładnie o ile może.

Lewa ręka jest drętwa. Boli strasznie - mam problem utrzymać w niej widelec, o czymkolwiek innym nie wspominam nawet. Prawa też zaczyna drętwieć. W dodatku w prawej ręce mam trzaskający palec - generalnie pobolewa od początku listopada! (musiałam przerwać leczenie, jak dowiedziałam się o ciąży, będę miała zabieg chirurgiczny w styczniu). Mam problem żeby zrobić cokolwiek... W rękach nie mam siły. Czuję się jak kaleka....
Stary 2014-05-14, 17:18   #539
pati1078
Rozeznanie

dziewczyny a wiecie jak może pozbyć się zapachu, a raczej smrodu takiego srodka na mole bo dostałam ciuszki dla dziecka i strasznie tym smierdza a ponoc przed tym jak mi przywieźli były prane, boje się ze jak je wypiorę to to nie pomoze
Stary 2014-05-14, 17:28   #540
kro0pka
Raczkowanie

Hej dziewczynki ale dzisiaj brzydki dzień, na dodatek boli mnie oko a jak u Was?

Mam pytanko, czy macie jakieś książki o macieżyństwie, o pierwszych dniach życia dziecka czy coś w tym stylu? Chciałabym się troszkę podszkolić, ale nie wiem co wybrać.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości