Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 16:16   #1351
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Dziewczyny, mnie to chyba zamiast na porodówkę, to do psychiatryka wywiozą.. Normalnie wykończę się nerwowo Pisałam Wam wcześniej, że byłam w przychodni z tymi wynikami Adasia. Wczoraj do mnie dzwonili właśnie, że są wyniki i że w moczu wyszła bakteria i że mam się zgłosić dziś do lekarki. Tak też zrobiłam, pani doktor była po stronie "zdrowej", więc weszłam od razu, na wyniki w sumie zerknęłam "w przelocie".. Okazało się, że ta bakteria to nie jest bakteria występująca w moczu, skądś się tam wzięła (pewnie dlatego, że po tym jak go wymyłam to minęło trochę czasu i on siadał w różnych miejscach, zanim zrobił w końcu siku do pojemnika). W związku z tym nadal nie dowiedziałam się, przez co te krostki mu wyskoczyły. Dostałam trzy różne maści i tyle... Jednak jakieś pół godziny temu znowu do mnie z przychodni dzwonią. I mówią, że są już wyniki Adasia i że wykryto bakterię. No to pytam o co chodzi, bo wczoraj już dzwonili przecież i dzisiaj byłam lekarki. A ona na to, że to nie wszystkie wyniki były, bo dziś przyszedł jeszcze wynik posiewu kału w kierunku grzybów i bakterii i coś tam pisze, że wykryto w tym kale tym razem... I jutro po raz kolejny muszę tam jechać Nosz kur.... Jak bym wiedziała, że to nie wszystkie wyniki były, to dzisiaj bym nigdzie nie jechała, tylko poczekała, aż wszystko przyjdzie i dopiero wtedy pojechała. A tak to jutro muszę tam od nowa jechać. I mało tego, nie wiadomo czy potrzebnie te maści wykupywałam, bo może się okazać, że one i tak nie pomogą, bo to jest wina tej bakterii, co teraz wykryli w tym posiewie i na to pewnie dostanę zupełnie inny lek.. No ekstra poprostu

Do tego siostra była na tym pogrzebie i zostawiła u mnie swojego synka. Myślałam, że go zamorduję dosłownie Zaczął mi zupełnie bez powodu płakać... On się wręcz darł, jakby go ze skóry obdzierali... Próbowałam go długi czas uspokoić, przytulałam go, mówiłam do niego spokojnie, ale on dalej krzyczał. Nie wytrzymałam i zaprowadziłam go do kuchni, posadziłam pod ścianą licząc, że sam się może w końcu uspokoi... Ale gdzie tam... Adaś poszedł do niego, to tamten go ugryzł w rękę... Adaś się popłakał, przytuliłam go. To ten wpadł w szał wtedy już zupełnie i najpierw płaskiego strzelił Adasiowi, potem próbował mnie ugryźć, jak mu nie pozwoliłam, to ugryzł sam siebie w rękę... Poszłam z małym do pokoju, to ten mi urwał listewkę przy drzwiach i połamał.... Wszystko mi już wtedy opadło, przestałam zwracać uwagę już wtedy zupełnie na jego krzyki. A tu nagle do drzwi puka teściowa mojej siotry, czy może go wziąć do domu, bo wróciła już z pracy. Odpowiedziałam, że tak, ale mogę się już domyślić, co na mnie zaraz naopowiada do mojej teściowej (bo to siostry też są)... Że co ze mnie za matka chrzestna, że się dziećmi zająć nie umiem, itd., itp....
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:45   #1352
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego, jak chce tylko 20 tygodni urlopu + 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i rezygnuje z urlopu rodzicielskiego to wtedy pisze wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński? jak tak to ile mam na to czasu?
Ja niestety nie pomogę...
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Dziewczyny mające problem z hemoroidami z jakim lekarzem konsultowałyście się w tej sprawie? Ginekologiem? Czy stosujecie leki na receptę?
Ja wczoraj, tak jak dziewczyny pisały kupiłam Posterisan (bez H) na razie maść, nie jest na receptę, pani w aptece też mi ją poleciła, powiedziała że to chyba jedyna maść jaką można spokojnie stosować w ciąży i powiem Ci że chyba dziś jest już lepiej. Więc może spróbuj, bo ja też mam wizytę w poniedziałek i dopiero wtedy o to dokładnie zapytam ginekologa.
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj jestem śliczna byłam na pazurkach góra i dół i brewkach. Jutro jeszcze fryzjer i będę sexy mamuśka

Robię się na bóstwo, bo w sobotę lecę na wieczór panieński a w niedziele na chrzciny.
Właśnie, mam pytanie: ile daje się teraz na chrzciny???? Chrzciny są dziecka kuzynki tż-ta. Kontaktu praktycznie nie utrzymujemy. Biblia dla najmłodszych i 200zł wystarczy????

Jedziemy dzisiaj wieczorem oglądać śliczne mieszkanko, liczę na mały cud i proszę o kciukasy
Jasne że trzeba zadbać o siebie Trzymam kciuki za mieszkanko, a co do chrzcin to wydaje mi się, że spokojnie wystarczy
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i nic dobrego się nie dowiedziałam To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie
Faktycznie szybko Ci to idzie, ale już jutro zaczynasz 35 tydzień, więc spokojnie jeszcze chwilę wytrzymasz, oszczędzaj się ile możesz bo każdy dzień się liczy! Na pewno wszystko będzie dobrze
Cytat:
wózek to tako http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=25
natomiast łóżeczko z drawexu takie z żyrafką niestety nie mam zdjęć
Super bryczka
My mamy taki: http://sklepbobas.pl/s28,prdid3339,a..._viper_4s.html
(tylko ciemno brązowy z dodatkiem fioletu)
Berenika_26 ale cyrk z tym chrześniakiem... Nie zdziw się, jak jutro usłyszysz jak to się dzieckiem zająć nie umiesz... Ja bym osiwiała na Twoim miejscu
A jeszcze większy cyrk w tej przychodni
Stary 2014-05-14, 17:06   #1353
zophiee
Zakorzenienie

Bogini Bastet anomalii w morfo nie miałam, mocz teraz już też ok, ale licze na zzo, więc może jednak przejadę się jutro. No i nie wiem co z tym WR, czy jedno podczas ciąży wystarczy, czy trzeba świeże... no już głupieję
Beranika współczuję popołudnia!
Mam nadzieję, że teraz już odsapniesz... a na tą całą organizację pracy w przychodniach to ręce opadają i brak słów. Mam nadzieję, że jednak te wszystkie jazdy z badaniami się opłacą
Ramona Brawo za torbę

Ja zaraz robię sobie 2 filiżankę liści malin

Ja dziś zakupiłam sobie tą książkę "Rodzicielstwo bliskości"
i nawilżacz powietrza ultrwdźwiękowy z firmy baeba - jest na wwww. fabrykawafelków.pl -15% na produkty tej marki
A w smyk.com do -35% na leżaczki
Może któraś z Was będzie chciała skorzystać
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:15   #1354
Prowansja88
Raczkowanie

[Chocolate MEGA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Chłopcy są prześliczni, to niewiarygodne, ze miałaś ich w brzuszku!!!!!!

Nie było mnie chwile, nie wiem co sie dzieje gdzieś od 6 stron, wiec doczytam później i nadrobie!! Z wrażenie wyrzuciłam wszystkie ubranka jakie zgromadziłam do tej pory (narazie 90% to lumpeksy, nic nie kupiłam jeszcze nowego prawie) i jak je posegregowąłam rozmiarami to sie przeraziłam, bo wyszło, ze tych najmiejszych, które teraz bede potrzebowąła czyli 50/56 mam kilka sztuk!!!! Bo te zagraniczne 0-3 miesiaca są spore i to takie, moim zdaniem 62cm, wiec za jakies 3 miesiace!! I wpadlam w totalna panike!!!!!!!!!!!!
Musze dokupic tych pierszych ubranek, najmiejszych, by dziecko mi sie nie topiło w za duzych szmatkach po urodzeniu i chyba zbankrutuje. Do tego nie mam pojecia ile czego powinnam miec aaaaaaaaaaaa

Jaka ja jestem głupia... własnie to wszystko przez te remonty, brak szafy itd. Odkladałam to segregowanie, bo wydawało mi się, ze mam czas i ze tych ciuchow całkiem sporo, i jakos bezstresowo było a teraz sie okazało, ze na 62, 68 mam sporo a do szpitala kilka sztuk..
AaaaaaaaaaaaaaaAAAAaaaaaa aaa :/

Poza tym wczoraj bylam na wizycie u gin, zalilam sie, ze strasznie boli mnie miednica, wyslala mnie do ortopedy, poszłam wieczorem (cudem sie dostalam) i okazało się, ze rozchodzi mi się spojenie łonowe. Kosci normalnie i musze mega uwazac i sie oszczedzac, by nie rozeszło się nadmiernie. Za tydzien w piątek mam USG miednicy

Wieczorem postaram napisac się wiecej jak Was doczytam, buziaki!!!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-05-14 o 17:22
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:22   #1355
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Berenika a wiesz, że od rana na Ciebię czekam i Twoją listę zakupów liczę, że mnie trochę zainspirujesz (jako doświadczona mama) co kupić na gemini
o kurcze, dobrze że mi przypomniałaś, bo mój ciążowy budyń zapomniał już wrzucam...

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś jest fanką Palmersa?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...tch-marks.html
tak, ja

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego, jak chce tylko 20 tygodni urlopu + 6 tygodni dodatkowego urlopu macierzyńskiego i rezygnuje z urlopu rodzicielskiego to wtedy pisze wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński? jak tak to ile mam na to czasu?
oj, sama bym chciała wiedzieć....

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jestem śliczna byłam na pazurkach góra i dół i brewkach. Jutro jeszcze fryzjer i będę sexy mamuśka

Robię się na bóstwo, bo w sobotę lecę na wieczór panieński a w niedziele na chrzciny.
Właśnie, mam pytanie: ile daje się teraz na chrzciny???? Chrzciny są dziecka kuzynki tż-ta. Kontaktu praktycznie nie utrzymujemy. Biblia dla najmłodszych i 200zł wystarczy????

Jedziemy dzisiaj wieczorem oglądać śliczne mieszkanko, liczę na mały cud i proszę o kciukasy
zazdroszczę kosmetyczki

myślę, że w zupełności wystarczy

Cytat:
Wróciłam od lekarza i nic dobrego się nie dowiedziałam To miało być tylko KTG a dowiedziałam się, że mam skurcze, praktycznie zgładzoną szyjkę i rozwarcie na 1,5-2cm puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie
oj niedobrze.. obyś dotrwała w dwupaku

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

a to moje zamówienie z Gemini:

1.CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk
2.OCTENISEPT Płyn 50ml
3.PENATEN Wkładki laktacyjne 50 sztuk
4.CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 sztuk
5.Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
6.BABY ONO Szczotka do butelek i szczotka do smoczków
7.Maltan maść 10ml
8.BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk
9.HIPP Baby mleczko do ciała pielęgnacyjne 350ml
10.HIPP Baby płyn do kąpieli pielęgnacyjny 350ml
11.Vita-miner Prenatal 60 tabletek
12.CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki
13.LINODERM PLUS z alantoiną 50ml
14.Ladee Vit 30 kapsułek
15.Afrin PureSea spray do nosa

Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Czas edycji: 2014-05-14 o 17:27
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:42   #1356
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
No i nie wiem co z tym WR, czy jedno podczas ciąży wystarczy, czy trzeba świeże... no już głupieję
Kochana, daj koniecznie znać jak się czegoś dowiesz, bo ja tez liczę na zzo

Cytat:
Ja dziś zakupiłam sobie tą książkę "Rodzicielstwo bliskości"
i nawilżacz powietrza ultrwdźwiękowy z firmy baeba - jest na wwww. fabrykawafelków.pl -15% na produkty tej marki
A w smyk.com do -35% na leżaczki
Może któraś z Was będzie chciała skorzystać
Zopiee Ty zakupoholiczko zastanawiam się nad nawilżaczem powietrza, nawet bardziej dla mnie niż dla małego ( i tak będzie spał z nami w sypialni), bo czasami mam straszny problem z suchymi oczyma i śluzówką po przebudzeniu widziałam chicco w promocji za 130 zł i tak chodzę wokół niego już 2 tydzień, więc pewnie go wykupili

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
posegregowąłam rozmiarami to sie przeraziłam, bo wyszło, ze tych najmiejszych, które teraz bede potrzebowąła czyli 50/56 mam kilka sztuk!!!! Bo te zagraniczne 0-3 miesiaca są spore i to takie, moim zdaniem 62cm, wiec za jakies 3 miesiace!! I wpadlam w totalna panike!!!!!!!!!!!!
moim zdaniem nie szalej zbytnio z tymi małymi rozmiarami. Nie wiesz jakich rozmiarów urodzi się maleństwo i mogą okazać się niepotrzebne

trzymam za usg

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46453729]o kurcze, dobrze że mi przypomniałaś, bo mój ciążowy budyń zapomniał już wrzucam..
[/QUOTE]

Dzięki Kochana bardzo mi pomogłaś

z Adasiem to jakaś masakra, współczuję Ci przejść z przychodnią
Za to historia z Twoim siostrzeńcem ubawiła mnie po pachyco za dzieciak.....

Pater, tez kupiłam tę maść, bo wizytę mam dopiero w poniedziałek a czuję taki dyskomfort......
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:25   #1357
zophiee
Zakorzenienie

Bogini Bastet to też z myślą o sobie- ja też mam problem z suchą skórą, a zimą w domu jest ciepło i suche powietrze od kominka.
Po przeprowadzce też kominek, plus rozprowadzenie ciepła po pokojach na górze, więc przyda się na pewno.
Poza tym po przeczytaniu poradników, widziałam, że przy każdej infekcji piszą o tym, żeby maluszek miał wilgotne powietrze
A u nas przez podłogówkę nie ma grzejników, więc nie będzie nawet gdzie ręcznika rozłożyć wilgotnego\

A ten jest ponoć cichy, i ma duży zbiornik na wodę bo ponad 2 litry i starcza na ponad 8 godzin pracy...
No zobaczymy

Umyłam wszystkie butelki, i kosz na pieluchy- bo dostalismy w spadku...
teraz odkurzę jeszcze bo czyściłam podłogę i już odpoczynek
No i chcę wyciągnąć męża na spacer, bo bardzo dobrze mi się dziś po nim spało

Prowansja a jakiej wielkości dziecko Ci się zapowiada? Może nie szalej z tym 56? Ponoć dzieci szybciutko z nich wyrastają... chyba, że szykuje Ci się kruszynka no to czeka Cię shopping
Berenika_26 dzięki za listę- widzę, że jeszcze będę musiała mamę poprosić jeszcze o linomag/linoderm czy coś w tym rodzaju, bo zapomniałam o tym
Mam nadzieję,że ortopeda pomoże- mam nadzieję,że nie będzie to p/wskazanie do porodu SN
alingles ja też się zbieram do tego masażu, ale jakoś ani rano, ani wieczorem się nie składa- ja bym używała oliwy z oliwek, bo tych olejków nie zakupiłam
A z babciami tak jest niestety, moja ma takie humory, że nie idzie z nią wytrzymać, do tego jeszcze początki demencji i zapomina o wszystkim, więc latam z pietra na parter, co by kobieta krzywdy sobie nie zrobiła...
Na szczęście kilka razy w tygodniu przychodzi do niej opiekunka, więc zostają mi do obstawienia popołudnia, i wtedy muszę być na każde zawołanie, bo inaczej drze się na całe gardło, albo wpada w furię
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:52   #1358
Sola1
Zakorzenienie

Rozmiary 0-3 months sa rzeczywiscie spore. Dla noworodkow jest rozmiarowka 0-0 ktora jest mniejsza.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:29   #1359
Prowansja88
Raczkowanie

Totalnie byłam zasugerowana, ze te ciuszki 0-3 będa dobre na początek. Gdzie ja miałam głowę?
Macie jakiś pomysł gdzie zakupić te szmatki w jakiś rozsądnych cenach? W lumpeksach nie widywałam mniejszych własnie niż te 0-3.
Na nowych zbankrutuje, bo kazde body to z 20zł, pajac 3o i wiecej...
Gdzie są najrozsądniejsze ceny nowych ubranek?
Pepco też nie ma małych rozmiarów, może tesco?
Fajnie, ze obudziłam się teraz, jak przez ból miendicy prawie nie mogę chodzic
Dobrze chociaż, ze mam wyprawkę do szpitala haha

Edytowane przez Prowansja88
Czas edycji: 2014-05-14 o 19:40
Stary 2014-05-14, 19:57   #1360
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Biedna, trzymaj się tam... nie zazdroszczę stresu

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46452744]Dziewczyny, mnie to chyba zamiast na porodówkę, to do psychiatryka wywiozą..

Do tego siostra była na tym pogrzebie i zostawiła u mnie swojego synka.[/QUOTE]

O matko i córko! On zawsze taki histeryk? Nie daj Boże żeby nasze takie były...

Cytat:
wyszło, ze tych najmiejszych, które teraz bede potrzebowąła czyli 50/56 mam kilka sztuk!!!! Bo te zagraniczne 0-3 miesiaca są spore i to takie, moim zdaniem 62cm, wiec za jakies 3 miesiace!! I wpadlam w totalna panike!!!!!!!!!!!!
Musze dokupic tych pierszych ubranek, najmiejszych, by dziecko mi sie nie topiło w za duzych szmatkach po urodzeniu i chyba zbankrutuje. Do tego nie mam pojecia ile czego powinnam miec aaaaaaaaaaaa
Nie łam się, naprawdę na 56 nie potrzeba wiele, wszystkiego po kilka sztuk wystarczy, w ostateczności będziesz codziennie prać. A te 3-4 tygodnie dasz radę, maluchy tak szybko wyrastają... Mi każda znajoma powtarza, że tych małych to można mieć jak na lekarstwo i tak wystarczy, damy radę, też mam niedużo.
Stary 2014-05-14, 20:02   #1361
NecroKitty
Wtajemniczenie

Powiem wam ze sie zestresowalam niby moja lekarka mowila, ze miala pecjentki z rozwarciem ktore przenosily ciaze, no ale nic nie moze mi obiecac jak za tydzien na wizycie bedzie gorzej to szpital, albo mnie stres zje przez te 3 tyg -.-

Cytat:
Totalnie byłam zasugerowana, ze te ciuszki 0-3 będa dobre na początek. Gdzie ja miałam głowę?
Macie jakiś pomysł gdzie zakupić te szmatki w jakiś rozsądnych cenach? W lumpeksach nie widywałam mniejszych własnie niż te 0-3.
Fajnie, ze obudziłam się teraz, jak przez ból miendicy prawie nie mogę chodzic
Dobrze chociaż, ze mam wyprawkę do szpitala haha
W pepco sa body na 56 po 5zl. Zapytaj obslugi to Ci pokarza bo nie sa wywieszone

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-14, 20:31   #1362
bluesky89
Zakorzenienie

Prowansja, może zamów paczkę na allegro? Można trafić na porządne ciuszki

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-14, 21:18   #1363
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
tesco ma niezłe jakościowo bodziaki i inne rozmiar 0-0 jest dla noworodków

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

ja po wizycie i usg szyjki prawie brak, raczej nie powinnam przenosić, do porodu równo miesiąc a Synuś waży dzisaj 2900 - ulżyło mi bo miałam wizje rodzenia ponad 4kg bobasa
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:31   #1364
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
C
Ja wyszłam wczoraj ze szpitala, mam już dość mimo że warunki w sumie jak w hotelu. Ale nie ma to jak u siebie w domu, po podaniu leków skurcze się nie powtórzyły więc nie ma sensu żebym leżała w szpitalu. Jestem strasznie osłabiona, i trochę przygnębiona, niestety u mojego maleństwa potwierdzono hipotrofię i stwierdzono niską ilość wód płodowych, ale jeszcze mieszczą się w normie. Końcówka ciąży będzie ciężka i to bardzo, dojście z łóżka do łazienki sprawia mi problem, jest mi ogólnie ciężko, staram się jakoś radzić muszę wytrzymać do czerwca.
Super że już w domku i że w szpitalu tak Cię rozpieszczali każdy dzień przybliża Cię do porodu i już naprawdę niewiele zostało
Cytat:
Witajcie w nowym tygodniu, ciąża donoszona a ja zamiast się cieszyć dostaje jakieś załamki
Zamówiłam w tym tygodniu wózek i łóżeczko, niestety na wózek trzeba czekać ale łóżeczko już można składać, szkoda że nie ma kto tego zrobić
To odebraliście samo łóżeczko?
Mąż dziś skręcił nasze
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj ma dotrzeć wózek i monitor oddechu Ostatnie ciuszki już się piorą
Coraz bliżej dopięcia wszystkiego na ostatni guzik.
i coraz bliżej końca a właściwie wielkiego początku
wózek dotarł?
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej wstawiam fote wózka, czeka sobie poki co u mamy, bo u nas juz nie mielibyśmy się jak ruszyć
Też mam jedy fyn mam nadzieje że będziemy zadowolone
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zegnam sie z Wami na jakiś czas. Dzisiaj w nocy umarł mój tata... Właśnie się pakuję i wsiadam w nocny pociąg do Polski z synkiem - to jedyna forma podróży na jaką pozwolił mi lekarz...
Trzymam za Was kciuki a Wy trzymajcie za mnie żeby się nic nie wydarzyło i żebym spokojnie zdążyła wrócić...
Tulę mocno i życzę spokojnej podróży i powrotu
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46449114]Hej Po pierwsze dziękuję za odpowiedzi
Po drugie byłam dziś z tymi Adasiowymi wynikami. I okazuje się, że jednak nic nie ma No ale w dalszym ciągu nie wiemy co to jest, skąd się wzięło i dlaczego nie znika... Dostałam dwie maści przeciwbakteryjne - Beneocin i Clotrimazolum, oraz jedną robioną - łagodzącą. I zobaczymy... Jak mu nadal nie przejdzie, to za tydzień znowu do lekarza [/QUOTE]
ale Cię załatwili z tymi wynikami mam nadzieję że Adasiowi szybko przejdzie a chrześniaka nie zazdroszczę nie czekałabym na streszczenie teściowej ale sama powiedziała siostrze co sądzę o zachowaniu jej synka bo to już któryś raz jak na niego narzekasz
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
A ja z tego dupowatego humoru postanowiłam się zmobilizować do ćwiczeń - ależ jestem zastana i nieporozciągana! chyba muszę sobie teraz wziąć za cel, żeby do porodu codziennie rozciągać się

Idę prasować.
Trzymam kciuki za wytrwałość. Nie masz ochoty poprasować i za mnie?
Cytat:
Już tak malutko zostało. Leż i pachnij
Cytat:
nie krwawię, ale moja szanowna na przemian mnie swędzi i boli. Przez dietę cukrzycową zaczęłam mieć problem z zaparciami, od kilu dni ten problem jeszcze bardziej się nasilił
dziś zrobiłam "tam" mały research z lusterkiem i zobaczyłam taki mały guzek mój gin przyjmuje dopiero za tydzień a internista może przyjąć mnie dopiero w poniedziałek
Nie wiem co Twoja dieta na to ale mi na zaparcia bardzo pomogły musli, jabłka i kiwi.
Cytat:
Nie było mnie chwile, nie wiem co sie dzieje gdzieś od 6 stron, wiec doczytam później i nadrobie!! Z wrażenie wyrzuciłam wszystkie ubranka jakie zgromadziłam do tej pory (narazie 90% to lumpeksy, nic nie kupiłam jeszcze nowego prawie) i jak je posegregowąłam rozmiarami to sie przeraziłam, bo wyszło, ze tych najmiejszych, które teraz bede potrzebowąła czyli 50/56 mam kilka sztuk!!!! Bo te zagraniczne 0-3 miesiaca są spore i to takie, moim zdaniem 62cm, wiec za jakies 3 miesiace!! I wpadlam w totalna panike!!!!!!!!!!!!

Poza tym wczoraj bylam na wizycie u gin, zalilam sie, ze strasznie boli mnie miednica, wyslala mnie do ortopedy, poszłam wieczorem (cudem sie dostalam) i okazało się, ze rozchodzi mi się spojenie łonowe. Kosci normalnie i musze mega uwazac i sie oszczedzac, by nie rozeszło się nadmiernie. Za tydzien w piątek mam USG miednicy
Spokojnie zdążysz dokupić jeszcze kilka rzeczy a poza tym mała może być duża
Wczoraj mówiłam swojemu ginowi że strasznie boli mnie miednica top powiedział że nic się nie da z tym zrobić
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:39   #1365
Aldrin
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46453729]

oj, sama bym chciała wiedzieć....

[/QUOTE]

po artykule które tutaj przeczytałam i po rozmowie z ZUSem dowiedziałam się że trzeba do 14 dni po porodzie oddać wniosek do pracodawcy pani ładnie wszystko wyjaśniła to teraz jestem trochę obeznana
Stary 2014-05-14, 21:57   #1366
Ramona_85
Zakorzenienie

dobrej nocy mamusie - dziś pełnia
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 06:44   #1367
Prowansja88
Raczkowanie

Dzien dobry, ja tylko na sekundke z pytaniem..
Kucyku, Mala_Czarno_Biala- czy na Borowskiej/ Kamińskiego ubierają dzieciaczki po porodzie w szpitalne ubranka czy trzeba miec swoje? Wiecie jak to wygląda? Czy nasze tylko na wypis? Nie widze żadnych info na str www.
Wiem, ze na Brochowie nasze tylko do wypisu.
Stary 2014-05-15, 07:31   #1368
Ramona_85
Zakorzenienie

dzień dobry

jak się spało po pełni??

ja się witam w 38 tc i gratki dla Agaaga

od dziś dzidziolek oficjalnie donoszony, więc
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:37   #1369
Bogini Bastet
Zadomowienie

Ach Dziewczynki jak mi się dzisiaj dobrze spało, czuję się taka zregenerowana

Mały ma czkawkę po śniadanku a ja popijam sobie kawkę i robię plany na dzisiejszy dzień. Zauważyłam, że jak sobie wypiszę co mam zrobić (w większości są to głupotki) to mam poczucie, że dzień nie minął mi na niczym i nie jest stracony

Cytat:
Bogini Bastet to też z myślą o sobie- ja też mam problem z suchą skórą, a zimą w domu jest ciepło i suche powietrze od kominka.
Zazdroszczę Ci kominka i domu Nie wiem czy kiedykolwiek będziemy mogli pozwolić sobie z tżetem na domek. Nawet nie wiem czy my gdzieś w końcu zagrzejemy miejsce na dłużej Bardzo tego chcę....

Cytat:
Kiedyś widziałam super wyprzedaż w c&a właśnie takich małych ciuszków. Ale jak się szuka to zwykle nigdzie nie ma, a skoro jesteś niemobilna to może lepiej zrezygnuj z wycieczek po sklepach, bo jeszcze sobie zaszkodzisz. Może na allegro kup coś używanego?

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

ja po wizycie i usg szyjki prawie brak, raczej nie powinnam przenosić, do porodu równo miesiąc a Synuś waży dzisaj 2900 - ulżyło mi bo miałam wizje rodzenia ponad 4kg bobasa
Dobre wieści Ja też mam nadzieję, że nie urodzę małego giganta

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Nie wiem co Twoja dieta na to ale mi na zaparcia bardzo pomogły musli, jabłka i kiwi.
No właśnie nie bardzo, mój cukrzycowy organizm źle reaguje na owoce i zboża Nawet w małych ilościach
Stary 2014-05-15, 07:52   #1370
sylvuniaa84
Zadomowienie

Tez mam dylemat teraz co do ubranek...
Mam kilka na 56 ... może z 3x polspiochy i 4x body do tego z 2 pajace...
reszta jest 0-3 i 62 z metek... czyli tez by wypadało domupić?
Kurcze sama nie wiem.
Mała na dzień dzisiejszy ma 2,200 kg jak myslicie dużo przybędzie jej do 18 czerwca?
Cora miała 3650 i 56 cm
Stary 2014-05-15, 08:22   #1371
Bogini Bastet
Zadomowienie

Słucham w zet chilli porannej audycji o silnych kobietach i teraz temat zszedł na porody. Wypowiadała się położna i w taki piękny sposób opowiedziała o porodach rodzinnych i emocjach im towarzyszących, że aż się wzruszyłam i zaszkliły mi się oczy
Chciałabym żeby mój poród był pięknym przeżyciem dla tżeta bo na razie ma mieszane uczucia i będzie przy mnie, bo ja tego chcę i potrzebuję (chyba). A chciałabym żeby i on tak naprawdę chciał i potrzebował i dostrzegł w tym wszystkim piękno cudu narodzin......

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Cudownie Gratulację
Stary 2014-05-15, 08:31   #1372
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

No to pięknie mały waży w sam raz teraz zostaje Ci już tylko czekać
Cytat:
Ach Dziewczynki jak mi się dzisiaj dobrze spało, czuję się taka zregenerowana
No właśnie nie bardzo, mój cukrzycowy organizm źle reaguje na owoce i zboża Nawet w małych ilościach
Gratuluję nocy, jednak jak człowiek się wyśpi to od razu inaczej na świat patrzy
Powiem Ci, że jeśli nie możesz jeść owoców i zbóż to za bardzo nie wiem co mogłabym Ci poradzić, mi wywar z suszonych śliw pomagał, nie wiem czy to się pod owoce podpina, ale chyba tak... Na pewno dużo wody, nie zaszkodzi
Ramona_85 cudnie, że dzidzia donoszona to już bardzo niedługo i pojawi się na świecie
Ja poszłam spać baaardzo późno, ale to nie przez pełnię, wkręciłam się wczoraj wieczorem w robienie fotoksiążki z naszego ślubu, bo już tyle czasu minęło, a ja dalej tego nie ogarnęłam ja się czegoś nie zrobi od razu to tak leży, a za chwilę przecież nie będę mieć na takie coś czasu...

A w ogóle taka znajoma położna koleżanki mówiła, że jest taka dziwna zależność, że jak jest burza to wtedy mnóstwo kobiet zaczyna rodzić nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim, ale ona twierdzi, że musi coś w tym być, bo jak tylko jest na dyżurze i zaczyna się burza to zawsze jest sajgon

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Kurcze sama nie wiem.
Mała na dzień dzisiejszy ma 2,200 kg jak myslicie dużo przybędzie jej do 18 czerwca?
Cora miała 3650 i 56 cm
Ja mam chyba tyle co Ty, mniej więcej oczywiście (niektóre 0-3 wydają mi się mniejsze niż te 56 ) i na razie nie zamierzam nic kupować bo później będą leżeć... Jakby co to mąż podjedzie i coś kupi, przecież tego wszystkiego w sklepach jest mnóstwo... Chyba, że masz siłe chodzić po lumpach i coś Ci wpadnie ładnego to kupuj, ale na sklepowe bym poczekała
Stary 2014-05-15, 08:46   #1373
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry, ja tylko na sekundke z pytaniem..
Kucyku, Mala_Czarno_Biala- czy na Borowskiej/ Kamińskiego ubierają dzieciaczki po porodzie w szpitalne ubranka czy trzeba miec swoje? Wiecie jak to wygląda? Czy nasze tylko na wypis? Nie widze żadnych info na str www.
Nie mam pojęcia... Ale dzieciaczki siostry TŻ, które się rodziły ns Borowskiej, w swoich ubrankach leżały. Położna która zna zwyczaje naszych szpitali też kazała zabrać.

Przemkneło mi pytanie o wózek. Bebetto Flavio kolor 353 który myślałam ze będzie taki szaroniebieski a jest po prostu niebieski Z białym stelażem. Bardzo mi się podoba Kupiłam w ciemno i nie żałuję narazie.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:28   #1374
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem czy którąś zainteresuje, ale jest duża promocja na fotoksiążki A4, 100 stron za 79zł. http://www.uwolnijkolory.pl/cennik
Stary 2014-05-15, 09:35   #1375
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry zaczynamy dzisiaj 35 tydz teraz oby jak najdłużej. Mała wczoraj wieczorem tak fikała, aż Tż stwierdził, że ona chyba naprawdę chce już wyjść

Jem śniadanko a potem wezmę się za jakieś filmy. Mama wczoraj zupę ugotowała, żebym nie musiała za dużo chodzić. To będą dla wszystkich trudne 2tyg

A jeszcze tak myślę teraz, powszechnie za donoszone uznaje się dziecko w skończonym 37tyg, nawet kiedyś słyszałam, że 38. A jednak lekarze uznają za ten tydzień 36 skończony. Wczoraj moja lekarka tak mówiła i jeszcze jeden lekarz z przychodni. W szpitalu też była taka opinia, że trzymają do 36 i potem można rodzić To w końcu jak to jest? Czy to może z perspektywy praktyki lekarze uważają ten 36tydz za bezpieczny.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Kurcze sama nie wiem.
Cora miała 3650 i 56 cm
Ja mam na 56 body z długim rękawem x4, z krótkim x4, 2x półśpiochy i 4 pajace.
Mojej bratowej synek urodził się 3100g 57cm i chodził w 56 miesiąc.
W sumie trudno przewidzieć
Stary 2014-05-15, 09:36   #1376
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczynki.

Ja własnie czekam na panów którzy mają nam wymieniać rury, popijam kawusię i majstruję falbanę pod łóżeczko, bo mam trochę łądnej tkaniny z Ikei.. trzymajcie kciuki żeby coś z tego wyszło

Cytat:
Ja nic nie wiem, a szukałam ostatnio info na ten temat Wezmę, bo co zrobić..

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Superowo!

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A w ogóle taka znajoma położna koleżanki mówiła, że jest taka dziwna zależność, że jak jest burza to wtedy mnóstwo kobiet zaczyna rodzić nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim, ale ona twierdzi, że musi coś w tym być, bo jak tylko jest na dyżurze i zaczyna się burza to zawsze jest sajgon
Ja od swojej też to słyszałam, od innej również. Sama zresztą urodziłam się w czasie ostrej burzy - mama od lat to opowiada
Stary 2014-05-15, 09:37   #1377
poziomkka
Zadomowienie

Witam się w 35 tc !!
Mimo pełni księżyca, spało mi się dzisiaj wspaniale
Ramona za donoszenie ciąży!!

POMOCY!! Wczoraj cały dzień męczyłam się z żółtymi plamami na kołysce, moczyłam poszycie i budkę w oxy chyba ze 2h, później do pralki, też z oxy i nic ;/ plamy jak były tak są... Myślicie, że jakbym zaniosła do pralni chemicznej to daliby sobie z nimi radę? To są takie żółte plamy jakby zacieki
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 09:40   #1378
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

A co do tego Palmersa, to chętnie bym się pozbyła (wygrałam na warsztatach Malucha)

Stary 2014-05-15, 09:42   #1379
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry zaczynamy dzisiaj 35 tydz teraz oby jak najdłużej. Mała wczoraj wieczorem tak fikała, aż Tż stwierdził, że ona chyba naprawdę chce już wyjść

Jem śniadanko a potem wezmę się za jakieś filmy. Mama wczoraj zupę ugotowała, żebym nie musiała za dużo chodzić. To będą dla wszystkich trudne 2tyg

A jeszcze tak myślę teraz, powszechnie za donoszone uznaje się dziecko w skończonym 37tyg, nawet kiedyś słyszałam, że 38. A jednak lekarze uznają za ten tydzień 36 skończony. Wczoraj moja lekarka tak mówiła i jeszcze jeden lekarz z przychodni. W szpitalu też była taka opinia, że trzymają do 36 i potem można rodzić To w końcu jak to jest? Czy to może z perspektywy praktyki lekarze uważają ten 36tydz za bezpieczny.
za 35 tc!!
Jak dla mnie dziecko donoszone jest wtedy, kiedy wszystko ma już w pełni rozwinięte, a z tego co wiem z płucami jest różnie, niektóre dzieci mają wcześniej rozwinięte, inne później. Ogólnie nam położna mówiła, że każdy dzień w brzuszku mamy jest cenny

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ja własnie czekam na panów którzy mają nam wymieniać rury, popijam kawusię i majstruję falbanę pod łóżeczko, bo mam trochę łądnej tkaniny z Ikei.. trzymajcie kciuki żeby coś z tego wyszło
pochwal się efektami

O burzy pierwsze słyszę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:44   #1380
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

oj, zdublowało mi odp

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-05-15 o 09:47
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości