|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
W zeszłym roku miałam klasę komunijną i hitem były... tablety, prawie każde dziecko dostało. Może nie cenię tego jakoś wysoko, ale... jest jak jest. Wszelkie konsole w stylu ps3, ps vita itp też często się pojawiały. Ja w zeszłym roku miałam też chrześniaka, który szedł do komunii i kupiłam mu w Mennicy Polskiej sztabkę złota (koszt ok 800-1000 zł- zależy od ceny złota). Bardziej to trwałe niż koperta z gotówką, jak dorośnie może ją sprzedać, wykonać z niej ślubne obrączki, albo zostawić na "gorsze czasy". Ale zawsze to jakaś pamiątka. Gdybym szła na jakąś imprezę do dziecka które mniej znam, pomyślałabym o wykupieniu jakiejś atrakcji np.całodniowego wejścia do jakiegoś parku rozrywki, wypasionego aquaparku itp. Możesz też pomyśleć o jakiejś fajnej grze planszowej, za ok 200 zł kupilabyś już coś wybitnie fajnego ![]() Dziewczyny w tym wieku zwykle uwielbiają też zwierzaki, więc (jeśli rodzice się zgodzą) może jakiś chomik czy rybki z oprzyrządowaniem? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
rewelacyjnie, że ryzyko przedwczesnego porodu się oddala ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#572 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do rolek to mają rozmiary Co prawda są przedziały na przykład 30-33, 34-37 itd A ja nie mam pojęcia jaką ona może mieć nogę... Na pewno nie standardową bo jest bardzo niska i szczupła jak na swój wiek także ciężko mi strzelać![]() Jakbym kupiła za małe to bez sensu a jak znowu za duże to też lipa jakby musiała poczekać 2 lata, żeby jej noga urosła Pomyślimy jeszcze o tym tablecie właśnie |
||
|
|
|
#574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz wypoczywaj i wytrzymaj! ![]() Cytat:
Pomysł ze sztabką złota rewelacyjny! I jest szansa, że rodzice ją kiedyś dziecku oddadzą, bo z gotówką to wiadomo jak jest
|
|
#575 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiscie dalej 3mamy kciuki! ![]() Cytat:
Zdalam na szczescie Mowilam gin o magisterce,mowila ze zwiekszymy luteine i no-spe juz kilka dni przed i zastanowimy sie nad relanium (nie wiem czy to na serio czy zart;p).. Obys szybko poprawila i oddala i miala spokoj juz z praca! Cytat:
))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super brzuszek! Zazdroszcze Ci tych 7 kg Probowalam dzisiaj spacerowac szybkim krokiem, ale zaczelo mnie cos mocno bolec na dole brzucha, ze sie przestraszylam....nie wiem czy to kolka??? W kazdym razie czuje sie taka ociezala i wielka... |
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Sara super wieści, od razu humor mi sie poprawił jak pomyślałam o tym że u Ciebie ryzyko wczesnego porodu sie oddala ![]() Optymistka Ciesze sie że masz tam taką dobra opiekę! Tak trzymać, dzięki temu widze po tym jak piszesz, ze jesteś w bardzo dobrej formie psychicznej( co mnie bardzo cieszy)bo dobre samopoczucie i pozytywne myślenie to podstawa! ![]() Zuken dobre pomysły mają dziewczyny, one są bardziej na czasie
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Justa_ 1978- ja też jak chodzę szybszym krokiem to często czuje na dole takie kłucie, właśnie podobne do kolki
Mam podobne odczucia do Ciebie- czasami mnie to denerwuje że muszę iść wolniej, straszne męczy mnie wchodzenie po schodach ( a mieszkam na 3 piętrze ), tzn bolą mnie mięśnie nóg jakbym przynajmniej przebiegła maraton Czasami właśnie czuję się jak taki słonik. Ale wiesz co, pocieszam się że to wszystko przecież minie, i nawet nie będziemy o tym pamiętać, jak będziemy się uganiać za naszymi pociechami![]() Zuken- odnośnie prezentu dla małej mi się chyba najbardziej podobają te rolki- może jest szansa , że dowiedziałabyś się jaki dziewczynka ma rozmiar i wtedy by wypaliło ![]() Optymistka- fajnie czytać Twoje posty Są takie...optymistyczne? Nick do Ciebie pasuję. Super że mimo przejściowych kłopotów potrafisz zachować pogodę ducha i jesteś nastawiona bardzo pozytywnie. Tak trzymaj! Ja również trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ HEJ,
u mnie dziś leje od rana...i tak już chyba zostanie..szkoda bo wybierałam się w sobote na zakupy ale przy takiej pogodzie to d.pa nawet mi się z domu nie chce wychodzic. biorę się za nadrabianie wczorajszego dnia i do pracy...bleeee nie chce mi się. Na szczęście dziś wcześniej kończe, tak juz ustaliłam rano z mężulkiem![]() miłego dnia! |
|
|
|
#580 | |||
|
Zadomowienie
|
Na tym programie
![]() To ma być w 2 odcinkach, pierwszy był nawet ok., chociaż główna bohaterka jest wkurzając naiwna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie spadam dziewczyny, w końcu przyszli panowie od wody i gazu. Czekaliśmy na nich 2,5 tygodnia. ![]() Oby teraz poszło z górki. |
|||
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi się nic nie chce..okropna ta pogoda dzisiaj...myślę sobie nad sukienką w której pójdę na wesele w lipcu to chyba worek będzie albo jakieś prześcieradło :p : sama nie wiem, kupie dopiero w ostatniej chwili, bo kto to wie jakie gabaryty będą![]() wczoraj ktoś gratulując mi ciąży spytał czy w tym czy w nastepnym roku urodzę ?![]() a ja na to, że w tym i to za całe 3miesiące ![]() no bo jak mnie widział w płaszczyku to cóż miał zobaczyć...ehhh czekam na piękna pogodę wtedy to już będzie wszystko widać. dziś zaczynam 28tc zaczynam tez chyba liczyc ruchy, nie wiem jakim sposobem mam to robić więc zrobie na dwa sposoby zobaczymy co wyjdzie. Wizyte mam za 4tyg dopiero więc przedstawię gince moje zapisy.
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ruchy zaczyna się liczyć po 30 tygodniu dopiero, wcześniej nie ma sensu.
http://parenting.pl/portal/karta-ruchow-plodu
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz prawie 10 a u mnie brak ruchów...a przed 9 to bym mogła pewnie z 20 naliczyć ![]() ![]() właśnie znalazłam i wydrukowałam tabelkę do uzupełniania jakby któraś chciała:http://www.medforum.com.pl/upload/ed...ow%20plodu.gif |
|
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
W temacie naszych wspaniałych tżtów.
Mój kupił wczoraj bilety do filharmonii i za dwa tygodnie idziemy posłuchać na żywo muzykę filmową z batmana i transformersów. Uświadomiłam sobie wczoraj, że zostały tylko dwa miesiące z kawałkiem do porodu. Kiedy ten czas minął? Dopiero co był grudzień.. I patrząc na pogodę, lato chyba nas oszczędzi w tym roku. ![]() ![]() za ładne brzuchy i spokojne szyjki!Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć pakować torbę? I jakie bierzecie ciuszki do szpitala? Takie mniej czy bardziej ładne? |
|
|
|
#585 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny za dobre wyniki i fajnie ButterBear że brzuszek się wyrównał. Z wagą też ładnie sie trzymasz ![]() Cytat:
![]() śliczny brzuszek -zgrabna jesteś. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo
![]() w kauflandzie w promocji są chusteczki nawilżane huggies pakowane po 3 paczki za 11,99 zł, wydaję mi się że dobra cena. W rossmanie widziałam po 15 zł, a w tesco 4 paczki za 25 zł. Wzięłam 3 opakowania W lidlu w przyszłym tyg mają być spodnie i body niemowlęce, spodenki wyglądają na fajne http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_...rta.htm?id=295
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, co do ciuszków dla dziecka, zorientuj się w szpitalu, czy potrzebne Ci będą te ciuszki. U mnie w szpitalu ubierają w ich ciuszki, więc potrzebne są tylko na wyjście do domu Cytat:
Sara, super, że sytuacja się poprawiła To obyś wytrzymała do 36 tc
|
||
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tż ![]() daj spokój ten czas tak szybko leci, moja Zosia dopiero co urodziła się, a za rok do szkoły już idzie ![]() Wypiorę ubranka i pakuję torbę, ale wiesz jaka u mnie sytuacja. W pierwszej ciąży torbę spakowałam miesiąc przed planowanym terminem porodu. Co do ubranek to ja biorę wszystko nowe, mam kilka po Zosi, ale to raczej w domu będę je zakładała.
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja pisałam licencjat, to jedna z promotorek (na szczęście nie moja), taka starszej daty, nie uznawała komputera. Na każde spotkanie dziewczyny musiały jej drukować i przynosić wszystko co napisały, ona poprawiała i potem poprawione znowu musiały drukować i też potrafiła jeszcze raz poprawić. Ci ludzie są czasem nienormalni ![]() Mój kryzys trwa. Jeszcze dziś wyjęłam kolczyk z pępka, bo już mi go wypycha i wcale to nie poprawiło mojego samopoczucia. W dodatku wczoraj się nalatałam jak głupia z tym ubezpieczeniem dla banku, żeby zdążyć wszystko załatwić i się okazało, że muszę znowu jechać do ubezpieczyciela z umową z banku, którą ma mi podpisać i z powrotem z nią do banku, jakby nie mogli mi jej kurna wcześniej dać. Jeszcze mnie facet wyprowadził z równowagi, przedłużyło mu się poprzednie spotkanie, potem nie mógł jakichś danych odnaleźć, a ja opłaciłam parking na 40 minut (no bo ile może trwać dostarczenie dokumentów??) i na 5 minut przed końcem czasu się go pytam, ile to jeszcze potrwa bo muszę iść dopłacić, a on że nie trzeba bo za 5 minut to na pewno już skończymy. Ale motał się i motał i w efekcie siedziałam tam 20 minut myśląc tylko o tym, czy nie dostanę mandatu. Jakbym dostała, to chyba bym wróciła do tego banku mu po mordzie dać. I wszystko mnie denerwuje ostatnio, a z mężem się kłócimy właściwie codziennie :/
|
|
#590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla TŻJa pakowałam na koniec 37tc a 2 dni później byłam już w szpitalu ![]() Ja brałam gorsze ciuszki, w razie gdyby zginęły ![]() Cytat:
Kupiłam dziś różowe kocyki w ogóle to włączył mi się syndrom wicia gniazda chciałabym już urządzać kącik dla Hani, powoli segreguję ubranka i szukam nowych ![]()
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia!I masz rację z prezentami. Powinien być symboliczny. Pamiętam, że ja się najbardziej cieszyłam z przyjazdu gości, mojej pięknej sukienki i zegarka z pajączkiem Dostałam też nintendo i złoto, ale nie powaliło mnie to na kolana (chociaz potem się przydało )Cytat:
Też chciałam iść, ale po ostatnim koncercie wolę nie fundować dziecku takich głośnych atrakcji. Ja zabieram ładne - w końcu będą mnie odwiedzać ludzie Do porodu jeszcze nie wybrałam. Może w lumpku znajdę jakąś rozpinaną. U nas też zimno.. Nawet ogrzewanie włączyli! Śniło mi się dziś, że moje dziecko w końcu ujawniło swoją płeć i pokazało siusiaka! ![]() Kochane, i co radzicie z tą komodą? Brać? Czy szafka wystarczy?
|
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() za 28 tyd---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Tez tak mam, jak Tz mnie pogania to od razu kolka mnie lapie |
||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 29 tc.
Specjalnie wstałam na 9, żeby liczyć ruchy a tu cisza
|
#594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynjamniej dzis konczysz wczesniej jakies pocieszenie rowniez zycze milego dnia w pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
mocne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
trzymam mocno kciuki zebys dala rade wytrzymac jak najdluzej w dwupaku ![]() No i odpoczywaj i dbaj o siebie !! ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
za 29 tcto ci psikusa z rana malenstwo zrobilo
|
||||
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Helołłłł Mamuśki.
Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak. Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa. TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo. Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!! aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Lidlu fakt, mógłby być większy wybór kolorów, ale ogółem są fajne jakościowo te rzeczy. Kiedyś jechaliśmy znienacka do nowo narodzonego malucha i nie miałam żadnego sklepu dziecięcego po drodze, a nie lubię z pustymi rękoma do dziecka.. byliśmy w lidlu i kupiliśmy jakiegoś pajaca czy śpiochy, już nie pamiętam, właśnie jakoś dwupak chyba za 20 zł. I ta dziewczyna była potem zachwycona, bo w ogóle się nie niszczyły w praniu a jakby rosły razem z dzieckiem i bardzo długo je małemu zakładała.
|
|
#597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Królewnę wynieść ze szpitala z godnością![]() a dla siebie to tylko koszule i cos normalnego/wygodnego na wyjście ja kupiłam takie koszule do porodu: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...172598687.html nie najbrzydsze i niedrogie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w lidlu niestety mały wybór kolorów, przeważnie dla dziewczynki różowe a dla chłopca niebieskie. Ja wezmę zielone spodenki albo takie i takie jak będą fajne
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-15 o 10:42 |
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dbaj o kręgosłup bo niedługo Ci się baaardzo przyda ![]() ale u mnie leje....buuuu |
|
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ich nie liczę, bo co jakiś czas po prostu czuję ruchy córci. Cytat:
Cytat:
a teraz dla córeczki wzięłabym niebieskie czy zielone ale mają wzór z łódką czy samolotem więc średnio pasuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

Dzięki kochane za wszystkie rady

dla Niuni

:p : sama nie wiem, kupie dopiero w ostatniej chwili, bo kto to wie jakie gabaryty będą

spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko