W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 17:31   #541
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość

Mam pytanko, czy macie jakieś książki o macieżyństwie, o pierwszych dniach życia dziecka czy coś w tym stylu? Chciałabym się troszkę podszkolić, ale nie wiem co wybrać.

ja mam ' Jezyk niemowlat ' i w ' oczekiwaniu na dziecko ' polecam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:42   #542
nagiAkt
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
nagiAkt witaj ale tak mi siewydaje ze już mamy mlodsza mamusie od ciebie
moze faktycznie nie dopatrzylam

butterBear[/B] tez mam problem z twardniejacym brzuchem. Szczegolnie przy wiekszych nerwach i gdy płaczę. Jutro wypytam dokladnie gina w tej sprawie

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:05   #543
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Kurcze, ja dzisiaj dzwoniłam do szkoły rodzenia, która działa przy moim szpitalu i niestety zaczynają nowy kurs w połowie czerwca. Trwa on 8 tygodni i kobieta mi mówiła, że mogę nie zdążyć wszystkiego zaliczyć. Trochę się zdołowałam, bo początkowo nie miałam zamiaru iść do żadnej szkoły rodzenia, a jak się zdecydowałam to nie ma terminu dla mnie.

Dzisiaj się dowiedziałam, że moja koleżanka urodziła w 2 godziny pierwsze dziecko. Nie miała nawet skurczy, wody jej nie odeszły, tylko zaczął ją krzyż boleć więc pojechali do szpitala, a tam się okazuje, że rodzi.
Idź mimo to! Właściwie to każda z nas może urodzić wcześniej i pewności nigdy nie ma. Też idę na pierwsze zajęcia do SR dopiero za tydzień.

A porodu zazdroszczę!
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! Jest taki, jak być powinien! Nogi ma dalej dłuższe!

spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko
Świetnie! dla Twojej modelki! I masz fajnego ginekologa

Optymistka! - tak trzymaj!

Cytat:
szczykawka

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Czuję się jak kaleka....
Ojej... wykorzystaj to i niech Cię inni wyręczają Dobrze, że wyniki w normie!

A ja jestem mega zadowolona z wizyty! Szyjka super, wszystko fajnie i najważniejsze - lekarz w koncu zaproponował, że mi będzie wypisywał zwolnienia Nie muszę się tłuc do innego miasta do tej dziwnej lekarki A takie podróże to są co raz bardziej męczące.. W poniedziałek jadę ostatni raz. Kupię jej czekoladki na pożegnanie

Mam 12kg na +. Gdyby nie moje obżarstwo po rzuceniu fajek to byłoby lepiej Ale lekarz nie komentował, więc się nie przejmuję

Położna radziła też nie jeść nabiału na pierwszy posiłek, żebym nie miała mdłości. I generalnie mam jeść 8 - 10 razy dziennie małe porcje, bo dziecko mi często lezy na żołądku..

Jutro zaczynam 29 tc i mam wstawać o 9 i liczyć ruchy - do 10 w ciągu doby. Po 3 tyg. mam przedstawić zapis lekarzowi.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:21   #544
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
kurde to dobra masz reke!

to dobrze ze sie rusza Dzidzia A liscie z malin pije sie zeby wywolac porod pod koniec ciazy :/

Ja tez jej nie lubie...najfajniejsza jest hippa

No wreszcie spory brzuszek- sliczny ( bo juz nabralam kompleksow, choc ja mam...jeszcze wiekszy)

heheh uwielbiam kobiece brzuchy, ale Twoj jest taki fajny zwarty i nawet na lezaco nie zmienia ksztaltu, widac ze szczuplutka jestes bo nic Ci sie nie rozlewa na boki!!! piekny)))

Haha mam dokladnie takie samo uczucie

Ja jestem zawsze za BRAC Od 7 cm juz nie zakladaja ani tez nie dokladaja dawki wiec trzeba miec szczescie zeby zaskoczylo na okres parcia i dlatego ja tak sie boje

Ja musialam miec sporo bo tomek ulewal i wymiotowal wiec pieluchy tetrowe pod brode nie zawsze dawaly rade i bylo przebieranie 3 razy dziennie, do tego na poczatku kupa po pachy sie zdaza lub zasikany byl caly bok, nie wiem jak to sie dzieje, siusiak z przodu a ciuchy mokre z tylu/boku Od przybytku glowa nie boli, jak macie wiecej to sie cieszcie

wohoho zazdroszcze
Wiesz ja nie polecam Bambino, bo to cholerstwo wzera sie w ubrankach. Na poczatku tego nie widac, ale jak ubranka poleza w szafie, zaczynaja na nich wychodzic zolte plamy! Jedynie wysoka temperatura potrafi to doprac, choc po kilku tygodniach od prania znowu zaczely wychodzic! Zastanawiam sie czy przy malym nie zastosowac balsamu do ciala, tez dobrze nawilza... Najbardziej zaskakujace dla mnie jest to, ze zapach oliwki rowniez jest nie do sprania!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:35   #545
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
Wróciłam od gina.
No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych.
Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca.
Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca.
Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! Jest taki, jak być powinien! Nogi ma dalej dłuższe!
No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie.
Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle.
No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko

Optymistka, super, że sytuacja jest pod kontrolą!!
Swietnie, ze wizyta udana i najwazniejsze, ze z brzuszkiem wszystko ok
Ja tez mam 7kg na plusie hmm mysle, ze to ok. Marzenie 12kg + jest jeszcze realne

Cytat:
ja po wczorajszej wizycie wszystko ok , oczywiście z pobraniem krwi był maly problem ale w końcu pielegniarka pobrala mi szczykawka, dostałam zastrzyk na konflikt a ze jest domięśniowy to przez cala noc bolała mnie reka ale dzisiaj już lepiej, polozna powiedziała ze na następnej wizycie omowi ze mna sposób porodu

wkuzylam się dzisiaj bo zwolniłam się prędzej z pracy ponieważ zapowiedziała mi wizyte heatly wizytor( cos jak polska srodowiskowa) i nie przyszla, mogla chociaż zadzwonić predzej
Ja mam tak żyły na wierzchu, ze mam wrazenie, ze mi eksplodują, polozna tez sie dziwila wczoraj jak pobierala mi krew. Mowi, ze chociaz u mnie problemu nie bedzie z szukaniem zyly
Mialam miec tez zastrzyk na konflikt, ale stwierdziła, ze skoro robi badania na cholestaze to z zastrzykiem jeszcze poczekamy. Moze jak wyniki beda dodatnie to nawet tego nie dostane, wtedy raczej czeka mnie cc, a nie wiem czy komplikacje z konfliktem nie sa czasem przy porodzie naturalnym.

A ta srodowiskowa to tak szybko juz przychodzi? A po co Myslalam, ze po porodzie dopiero.

A polożna nie wiem dlaczego mi zmienili, nastepnym razem tez mam z inna wizyte. Dzis dzwonila, zeby przelozyc godzine, bo ta na ktora zapisała mnie wczoraj (jej kolezanka ) jej nie pasuje. No robia z ludzi wariatów. Wczoraj pol dnia bylam wkurzona ta zmiana.
Stary 2014-05-14, 18:38   #546
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Idź mimo to! Właściwie to każda z nas może urodzić wcześniej i pewności nigdy nie ma. Też idę na pierwsze zajęcia do SR dopiero za tydzień.

A porodu zazdroszczę!

Optymistka! - tak trzymaj!

A ja jestem mega zadowolona z wizyty! Szyjka super, wszystko fajnie i najważniejsze - lekarz w koncu zaproponował, że mi będzie wypisywał zwolnienia Nie muszę się tłuc do innego miasta do tej dziwnej lekarki A takie podróże to są co raz bardziej męczące.. W poniedziałek jadę ostatni raz. Kupię jej czekoladki na pożegnanie

Mam 12kg na +. Gdyby nie moje obżarstwo po rzuceniu fajek to byłoby lepiej Ale lekarz nie komentował, więc się nie przejmuję

Położna radziła też nie jeść nabiału na pierwszy posiłek, żebym nie miała mdłości. I generalnie mam jeść 8 - 10 razy dziennie małe porcje, bo dziecko mi często lezy na żołądku..

Jutro zaczynam 29 tc i mam wstawać o 9 i liczyć ruchy - do 10 w ciągu doby. Po 3 tyg. mam przedstawić zapis lekarzowi.
Nooo to w końcu ktoś ma tą samą metodę liczenia ruchów co ja.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:40   #547
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
.
Dzięki.
A ginekolog tak, każdemu bym go poleciła. Uwielbiam go!!

12 na plusie..no ale wiesz, to zależy z jaką wagą zaczynałaś

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja tez mam 7kg na plusie hmm mysle, ze to ok. Marzenie 12kg + jest jeszcze realne
No właśnie, 12 na plusie jest realne. Oby się udało.
Mama mnie ciągle straszy, że ona utyła 20 kg w obu ciążach

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:44   #548
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Ja mam tak żyły na wierzchu, ze mam wrazenie, ze mi eksplodują, polozna tez sie dziwila wczoraj jak pobierala mi krew. Mowi, ze chociaz u mnie problemu nie bedzie z szukaniem zyly
Mialam miec tez zastrzyk na konflikt, ale stwierdziła, ze skoro robi badania na cholestaze to z zastrzykiem jeszcze poczekamy. Moze jak wyniki beda dodatnie to nawet tego nie dostane, wtedy raczej czeka mnie cc, a nie wiem czy komplikacje z konfliktem nie sa czasem przy porodzie naturalnym.

A ta srodowiskowa to tak szybko juz przychodzi? A po co Myslalam, ze po porodzie dopiero.

A polożna nie wiem dlaczego mi zmienili, nastepnym razem tez mam z inna wizyte. Dzis dzwonila, zeby przelozyc godzine, bo ta na ktora zapisała mnie wczoraj (jej kolezanka ) jej nie pasuje. No robia z ludzi wariatów. Wczoraj pol dnia bylam wkurzona ta zmiana.
wiesz co ogolnie to po porodzie ale ja dostałam list ze przyjdzie teraz i jak poszukałam w necie to dużo dziewczyn pisze ze wlasnie przed porodem przyszla,pati a jak już przyjdzie i dowiem zie po co to ci napisze

a co do zyl to ja odziedziczyłam po babci i zawsze miałam z tym problem
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:44   #549
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki.

A ile przybrała od 7 do 9mc?
Ja sie boje tego, ze sie woda zacznie zatrzymywac, jak spuchne tak jak moja siostra to raczej przekrocze 12kg. Od poczatku przechodze ciaze tak jak ona
Stary 2014-05-14, 18:45   #550
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki.

u mnie to chyba już nie realnebo mysle ze 12 to już mam
Stary 2014-05-14, 18:47   #551
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co ogolnie to po porodzie ale ja dostałam list ze przyjdzie teraz i jak poszukałam w necie to dużo dziewczyn pisze ze wlasnie przed porodem przyszla,pati a jak już przyjdzie i dowiem zie po co to ci napisze

a co do zyl to ja odziedziczyłam po babci i zawsze miałam z tym problem
Moze co przychodnia/szpital to inne zwyczaje. Jak księżniczka się wkoncu zjawi to daj znać po co przyszla
Stary 2014-05-14, 18:49   #552
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ale to bylo jej pierwsze dziecko????? Bo wiem, ze przy kolejnych te porody maja szybszy przebieg..... Jak bylam na porodowce i probowalam urodzic przez 3 dni coreczke, to przywiezli przy mnie dziewczyne, ktora dwa razy steknela i urodzila! Trwalo to wszystko gora 10 min!
Jak rodziłam, zwolniłam na 1 godz. salę innej dziewczynie, która w tym czasie urodziła bez pęknięcia, nacięci drugie dziecko.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki zarówno glukoza jak i badania na żółtaczkę w normie Wszystko w jak najlepszy porządku co strasznie mnie cieszy
za wyniki

Cytat:
Cześć
Wróciłam od gina.
No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych.
Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca.
Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca.
No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie.
Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle.
No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko
Cieszę się, ze gin Cię uspokoił a jeszcze bardziej, ze brzuszek Hani się wyrównał

Cytat:
znam już wyniki badań. Nie mam ich jeszcze w domu - nie byłam odebrać wydruku w przychodni. Dzwoniłam do swojej cioci laborantk, którą wczoraj spotkałam w laboratorium w przychodni (pracuje w laboratorium w szpitalu w mieście obok, ale czasem przyjeżdża na pobory do mojej przychodni) i mi przez telefon podyktowała. Potas mam w samym środeczku norm, magnez mam 1,81 przy normie od 1,8 (ale to ogólne normy, a nie dla ciężarnych, bo w laboratorium używają ogólnych) - zdziwiła się tylko, że taki niski skoro łykam magnez 3 razy dziennie.

D-dimery mają normę od 500, u mnie 987. Ale tak, jak twin--maid piszesz mówiła mi, że mam się nie martwić, bo w ciąży się podwyższa, ale nie wiedziała dokładnie o ile może.

Lewa ręka jest drętwa. Boli strasznie - mam problem utrzymać w niej widelec, o czymkolwiek innym nie wspominam nawet. Prawa też zaczyna drętwieć. W dodatku w prawej ręce mam trzaskający palec - generalnie pobolewa od początku listopada! (musiałam przerwać leczenie, jak dowiedziałam się o ciąży, będę miała zabieg chirurgiczny w styczniu). Mam problem żeby zrobić cokolwiek... W rękach nie mam siły. Czuję się jak kaleka....
Ja mam d-dimery 748 i ginka powiedziała, żeby się nie martwić.

Może zmień magnez na inny.

Współczuję bólu ręki.

Cytat:
Super, że na wizycie wszystko ok i że nie musisz już jeździć po zwolnienie do innego miasta.
Stary 2014-05-14, 18:55   #553
Moni 26
Zadomowienie

Dziewczyny pedzicie jak oszalałe z tym pisaniemJuż połowy nie pamietam...
Sara trzymam kciuki
optymistka trzymaj się dalej tak dzielnie
kolejny dzień praktyk mnie wykończył
idę spać..trzymajcie się cieplutko
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:19   #554
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny poradzcie co można kupić dziewczynce na komunię?

W niedzielę jedziemy z tż-tem do jego bratanicy, kasy nie chcemy dawać tylko jakiś prezent tylko nie mamy pomysłu jaki Łańcuszki, kolczyki i złote zegarki też odpadają
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:33   #555
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

niestety z tym wykorzystaniem jest problem. Powiem tylko, że TŻ poświęca na pracę razem z dojazdami od poniedziałku do piątku minimum 10 godzin - średnio nie ma go od 8:00 do 18:00, ale czasem są korki, to i dłużej. Do tego ma dodatkowe zlecenie i pracuje jeszcze zawodowo w domu. Wieczorami zawsze stara się coś zrobić w domu. Ale w dużej mierze jestem zdana sama na siebie. Innych osób a forum nie będę poruszać. Gdyby nie ten ból rąk i nieduża opuchlizna kończyn, to czułabym się bardzo dobrze.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

co do liczenia ruchów Dziecka, to ja mam liczyć Metodą Cardiffa. To jest ta z liczeniem od 9 rano i zaznaczeniem, o której godzinie zliczy się już 10 ruchów.

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-05-14 o 19:58
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:36   #556
neska1412
Raczkowanie

Cytat:

W niedzielę jedziemy z tż-tem do jego bratanicy, kasy nie chcemy dawać tylko jakiś prezent tylko nie mamy pomysłu jaki Łańcuszki, kolczyki i złote zegarki też odpadają
Może biblie? ale to pewnie chrzestny albo dziadkowie kupują. My daliśmy pieniadze siostrzenicy. A z prezentow to dostala własnie Biblię i dwie pary kolczyków.

A to mój brzuszek 27 t + 7kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch 27.jpg (153,1 KB, 39 załadowań)
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:44   #557
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

My daliśmy biblie( taka ilustrowaną, świetne miała ilustracje) sama taką bym sobie kupiła Tylko mój tż był chrzestnym i dodatkowo kolczyki złote kupiliśmy i kasę. Ale jak nie jesteście chrzestnymi, to nie mam pojęcia.. My mielismy dac tylko i kasę ale stwierdziłam, że samą kase wyda a jakaś pamiatka zostanie( biblia jej sie bardzo podobała a w kolczykach chodzi to chyba też

i spanie mi odeszło

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Może biblie? ale to pewnie chrzestny albo dziadkowie kupują. My daliśmy pieniadze siostrzenicy. A z prezentow to dostala własnie Biblię i dwie pary kolczyków.

śliczny brzusio
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:57   #558
UmiZumi
Rozeznanie

neska1412 ładny brzuszek
Stary 2014-05-14, 20:03   #559
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

super ze wszystko dobrze i ze obedzie sie bez dojazdow do innego miasta

8-10 tooo duzoo

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:

sliczny brzusio

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:35   #560
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
8-10 tooo duzoo
ale małe!

Neska - brzuszek piękny! Bluzka też mi się podoba

Dziewczyny, mam problem. Udało mi się zwolnić miejsce w szafie. To takie dwie głębokie półki, ale sa nisko i z racji, że głębokie, to pewnie często byłby tam bałagan i ciężko coś znaleźć.. Mama miała mi przywieźć komodę, ale jak teraz odkryłam to miejsce, to wolę sobie nie zagracać małego pokoju komodą. Może kupić sobie jakieś organizery/pudła do tej szafy? Z czego się lepiej korzysta? Z komody czy z półek?

Mój TZ dziś przyniósł z biblioteki "Władcy much" zwariował.. A książka o dziecku leży i się kurzy!

Ja kupiłam taką w Carrefourze - "WIELKA KSIĘGA DZIECKA" i nie polecam, bo już na 3 str. była zamieszczona "ciekawostka" - "Czy wiesz, że... partnerzy zdradzają najczęściej w 3 mc życia dziecka?"
Ta książka miała mnie pozytywnie nastroić na uroki macierzyństwa, a nie straszyć zdradami
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:36   #561
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

A coś takiego jak rolki? Wydaje mi się, że 9-latki jeszcze lubią takie rzeczy a nie makijaże i ciuchy…
Biblie bym odpuściła, ja pamiętam, że w ogóle mnie one nie interesowały, a dostałam 3. Każdy to kupuje.

Cytat:
niestety z tym wykorzystaniem jest problem. Powiem tylko, że TŻ poświęca na pracę razem z dojazdami od poniedziałku do piątku minimum 10 godzin - średnio nie ma go od 8:00 do 18:00, ale czasem są korki, to i dłużej. Do tego ma dodatkowe zlecenie i pracuje jeszcze zawodowo w domu. Wieczorami zawsze stara się coś zrobić w domu. Ale w dużej mierze jestem zdana sama na siebie. Innych osób a forum nie będę poruszać. Gdyby nie ten ból rąk i nieduża opuchlizna kończyn, to czułabym się bardzo dobrze.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

co do liczenia ruchów Dziecka, to ja mam liczyć Metodą Cardiffa. To jest ta z liczeniem od 9 rano i zaznaczeniem, o której godzinie zliczy się już 10 ruchów.
Noo to już jest nas 3 z tą metodą. Trochę jestem spokojniejsza, bo myślałam, że tylko ja tak mam robić.

Dziewczyny oglądacie ten mini serial "Dziecko Rosmery"? Idealny na okres ciąży
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 20:50   #562
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

super brzuszek
Stary 2014-05-14, 21:13   #563
jagusia15
Rozeznanie

Hej Wam

Witam się dopiero teraz w nowym wątku zasuwacie jak nie wiem, a ja nie mam za dużo czasu ostatnio na internet nie dość, że remont nas pochłania finansowo to jeszcze czasowo..
Do tego szkoła i kompletna klapa..
W sobotę miałam ostatni ciężki ustny egzamin i tak się zestresowałam, że brzuch mnie strasznie bolał i twardniał aż do wczoraj i pojechaliśmy do mojej Pani dr..na całe szczęście szyjka cała i zamknęta
Mam brać więcej luteiny i tej mocniejszej no-spy..przestraszyłam się strasznie bo ból był dość mocny..
W sobotę jadę ostatni raz na zaliczenia i mam zamiar podejść na luzie ale łatwo się mówi..

aaa i dostałam skierowania na glukozę, morfologię i mocz..

Była u mnie położna w poniedziałek sama zaobserwowała twardy brzuch i kazała skontaktować się z dr..a tak ogólnie to porozmawiała ze mną o odżywaniu w ciąży, przeprowadziła wywiad środowiskowy i dała dużooo próbek..aa no i zbadała brzuch, ciśnienie i próbowała tętno Małego ale mówiła że jeszcze widocznie za wcześnie bo nie dało się nic posłuchać..na następnej wizycie będziemy rozmawiać o wyprawce i porodzie
Całkiem fajnie takie spotkania, tym bardziej, że my nie uczęszczamy do szkoły rodzenia.

Cieszę się, że Waszych dobrych wieści!
Macie przesłodkie brzuszki!
Dziewczyny z skracającą się szyjką - 3mam kciuki byście wytrwały jak najdłużej!
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:28   #564
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
A coś takiego jak rolki? Wydaje mi się, że 9-latki jeszcze lubią takie rzeczy a nie makijaże i ciuchy…
Biblie bym odpuściła, ja pamiętam, że w ogóle mnie one nie interesowały, a dostałam 3. Każdy to kupuje.

Noo to już jest nas 3 z tą metodą. Trochę jestem spokojniejsza, bo myślałam, że tylko ja tak mam robić.

Na którym programie? Lubiłam ten film ;-)
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 21:43   #565
pati1078
Rozeznanie

zuken ja polecam karaoke jeśli dziecko lubi muzyke
Stary 2014-05-14, 22:00   #566
Optymistka26
Zadomowienie

Dziekuje wam wszystkim za troske i kciuki Trzymajcie jeszcze zacisniete kciukasy by wszystko skonczylo sie dobrze zdrowym bobaskiem

Cytat:
Optymistka, super, że sytuacja jest pod kontrolą!!
dla Niuni
Lekarze nas tu nie chca straszyc, delikatnie mowia i dmuchaja jak na jajko. Dzieki temu mniej sie stresuje

Umi wspolczuje dolegliwosci
Neska fajny brzuszek

Jagusia wyluzuj z tym stresowaniem sie Spotkanie z polozna brzmi ciekawie, szkoda ze ja nie dostaje zadnych probek znikad. Na spotkania tez zero szans.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:06   #567
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

No właśnie biblia to raczej odpada, to raczej jako dodatek do gotówki a tak jak pisałam nie chcemy dawać kasy

Ja myślałam właśnie o hulajnodze albo rolkach(tutaj pojawia się problem bo nie wiem kompletnie jaki rozmiar)
Ewentualnie jakiś niedrogi tablet albo aparat

No nic, musimy jechać czegoś poszukać Dzięki kochane za wszystkie rady
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:13   #568
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam taką w Carrefourze - "WIELKA KSIĘGA DZIECKA" i nie polecam, bo już na 3 str. była zamieszczona "ciekawostka" - "Czy wiesz, że... partnerzy zdradzają najczęściej w 3 mc życia dziecka?"
Ta książka miała mnie pozytywnie nastroić na uroki macierzyństwa, a nie straszyć zdradami
Świetny tekst! Nie ma co.
Niezły idiotyzm wypisywać takie rzeczy w książce dla przyszłych mam!!!

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Hej Wam

Witam się dopiero teraz w nowym wątku zasuwacie jak nie wiem, a ja nie mam za dużo czasu ostatnio na internet nie dość, że remont nas pochłania finansowo to jeszcze czasowo..
Do tego szkoła i kompletna klapa..
W sobotę miałam ostatni ciężki ustny egzamin i tak się zestresowałam, że brzuch mnie strasznie bolał i twardniał aż do wczoraj i pojechaliśmy do mojej Pani dr..na całe szczęście szyjka cała i zamknęta
Mam brać więcej luteiny i tej mocniejszej no-spy..przestraszyłam się strasznie bo ból był dość mocny..
W sobotę jadę ostatni raz na zaliczenia i mam zamiar podejść na luzie ale łatwo się mówi..

aaa i dostałam skierowania na glukozę, morfologię i mocz..

Była u mnie położna w poniedziałek sama zaobserwowała twardy brzuch i kazała skontaktować się z dr..a tak ogólnie to porozmawiała ze mną o odżywaniu w ciąży, przeprowadziła wywiad środowiskowy i dała dużooo próbek..aa no i zbadała brzuch, ciśnienie i próbowała tętno Małego ale mówiła że jeszcze widocznie za wcześnie bo nie dało się nic posłuchać..na następnej wizycie będziemy rozmawiać o wyprawce i porodzie
Całkiem fajnie takie spotkania, tym bardziej, że my nie uczęszczamy do szkoły rodzenia.
Najważniejsze, że zaliczyłaś
Ja się obawiam tego, że się na obronie tak zestresuje...

Właśnie wprowadziłam część poprawek, które promotorka chce dostać na cito! Wyślę jej to rano, bo muszę to rano na świeżo przeczytać. Już mam tego dość.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:24   #569
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Świetny tekst! Nie ma co.
Niezły idiotyzm wypisywać takie rzeczy w książce dla przyszłych mam!!!

Najważniejsze, że zaliczyłaś
Ja się obawiam tego, że się na obronie tak zestresuje...

Właśnie wprowadziłam część poprawek, które promotorka chce dostać na cito! Wyślę jej to rano, bo muszę to rano na świeżo przeczytać. Już mam tego dość.
wcale Ci się nie dziwię, że masz dosyć. Ja mojej promotorce z licencjata posyłałam czasem pracę o 3 w nocy, a o 8 rano widziałam się z nią na uczelni -kobieta myślała, że w ogóle nie śpię. A! i zapomniałabym napisać, ze mój licencjat liczył JEDYNIE 190 stron!
Stary 2014-05-14, 22:30   #570
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Zamierzam jeszcze dlugo w dwupaku pozostac. Nie wiem dokladnie co dalej tylko przypuszzam po tym co mowia lekarze i dziewczyny ze mna lezace.
Jestem dobrej mysli
W pore wyjeli mi wenflon z reki bo juz sie stan zapalny zaczal robic, czekam na masc na to bo reka pobolewa i czerwona. Ale zdazylam wziac wszystkie dozylne leki ufff udalo sie Grunt to miec farta i w pore zglosic

Już po wizycie, nie ma poprawy, ale też się nie pogorszyło. Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia dalej mam brać luteinę, odpoczywać i uważać na siebie. Na usg idę w przyszłym tyg, wtedy też będę wiedziała jaka jest długość szyjki.
cieszę się bardzo wracając od gina wstąpiłam do tesco i kupiłam małemu dwie pary "ala spodni"

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości