W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 22:41   #571
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No właśnie biblia to raczej odpada, to raczej jako dodatek do gotówki a tak jak pisałam nie chcemy dawać kasy

Ja myślałam właśnie o hulajnodze albo rolkach(tutaj pojawia się problem bo nie wiem kompletnie jaki rozmiar)
Ewentualnie jakiś niedrogi tablet albo aparat

No nic, musimy jechać czegoś poszukać Dzięki kochane za wszystkie rady
Rolki dla dzieci rosną razem z nimi, zwykle mają w środku taką powiększaną na rzepy skarpetę, którą dopasowujesz do nogi, więc nie musisz znać rozmiaru.

W zeszłym roku miałam klasę komunijną i hitem były... tablety, prawie każde dziecko dostało. Może nie cenię tego jakoś wysoko, ale... jest jak jest. Wszelkie konsole w stylu ps3, ps vita itp też często się pojawiały.

Ja w zeszłym roku miałam też chrześniaka, który szedł do komunii i kupiłam mu w Mennicy Polskiej sztabkę złota (koszt ok 800-1000 zł- zależy od ceny złota). Bardziej to trwałe niż koperta z gotówką, jak dorośnie może ją sprzedać, wykonać z niej ślubne obrączki, albo zostawić na "gorsze czasy". Ale zawsze to jakaś pamiątka.

Gdybym szła na jakąś imprezę do dziecka które mniej znam, pomyślałabym o wykupieniu jakiejś atrakcji np.całodniowego wejścia do jakiegoś parku rozrywki, wypasionego aquaparku itp. Możesz też pomyśleć o jakiejś fajnej grze planszowej, za ok 200 zł kupilabyś już coś wybitnie fajnego

Dziewczyny w tym wieku zwykle uwielbiają też zwierzaki, więc (jeśli rodzice się zgodzą) może jakiś chomik czy rybki z oprzyrządowaniem?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Już po wizycie, nie ma poprawy, ale też się nie pogorszyło. Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia dalej mam brać luteinę, odpoczywać i uważać na siebie. Na usg idę w przyszłym tyg, wtedy też będę wiedziała jaka jest długość szyjki.
cieszę się bardzo wracając od gina wstąpiłam do tesco i kupiłam małemu dwie pary "ala spodni"
Bardzo się cieszę i gratuluję! Myślałam właśnie, jak ta twoja wizyta rewelacyjnie, że ryzyko przedwczesnego porodu się oddala

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:53   #572
pati1078
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dziekuje wam wszystkim za troske i kciuki Trzymajcie jeszcze zacisniete kciukasy by wszystko skonczylo sie dobrze zdrowym bobaskiem

dla Niuni
Lekarze nas tu nie chca straszyc, delikatnie mowia i dmuchaja jak na jajko. Dzieki temu mniej sie stresuje

Umi wspolczuje dolegliwosci
Neska fajny brzuszek

Jagusia wyluzuj z tym stresowaniem sie Spotkanie z polozna brzmi ciekawie, szkoda ze ja nie dostaje zadnych probek znikad. Na spotkania tez zero szans.
na pewno bobasek będzie zdrowy nie ma innej opcji

Cytat:

Już po wizycie, nie ma poprawy, ale też się nie pogorszyło. Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia dalej mam brać luteinę, odpoczywać i uważać na siebie. Na usg idę w przyszłym tyg, wtedy też będę wiedziała jaka jest długość szyjki.
cieszę się bardzo wracając od gina wstąpiłam do tesco i kupiłam małemu dwie pary "ala spodni"
super ze stanelo tak trzymaj
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:07   #573
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

Super wieści Jednak Twoje oszczędzanie i odpoczynek dużo dają Oby tak dalej!!!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Rolki dla dzieci rosną razem z nimi, zwykle mają w środku taką powiększaną na rzepy skarpetę, którą dopasowujesz do nogi, więc nie musisz znać rozmiaru.

W zeszłym roku miałam klasę komunijną i hitem były... tablety, prawie każde dziecko dostało. Może nie cenię tego jakoś wysoko, ale... jest jak jest. Wszelkie konsole w stylu ps3, ps vita itp też często się pojawiały.

Ja w zeszłym roku miałam też chrześniaka, który szedł do komunii i kupiłam mu w Mennicy Polskiej sztabkę złota (koszt ok 800-1000 zł- zależy od ceny złota). Bardziej to trwałe niż koperta z gotówką, jak dorośnie może ją sprzedać, wykonać z niej ślubne obrączki, albo zostawić na "gorsze czasy". Ale zawsze to jakaś pamiątka.

Gdybym szła na jakąś imprezę do dziecka które mniej znam, pomyślałabym o wykupieniu jakiejś atrakcji np.całodniowego wejścia do jakiegoś parku rozrywki, wypasionego aquaparku itp. Możesz też pomyśleć o jakiejś fajnej grze planszowej, za ok 200 zł kupilabyś już coś wybitnie fajnego

Dziewczyny w tym wieku zwykle uwielbiają też zwierzaki, więc (jeśli rodzice się zgodzą) może jakiś chomik czy rybki z oprzyrządowaniem?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Bardzo się cieszę i gratuluję! Myślałam właśnie, jak ta twoja wizyta rewelacyjnie, że ryzyko przedwczesnego porodu się oddala

Dzięki za wszystkie pomysły

Co do rolek to mają rozmiary Co prawda są przedziały na przykład 30-33, 34-37 itd A ja nie mam pojęcia jaką ona może mieć nogę... Na pewno nie standardową bo jest bardzo niska i szczupła jak na swój wiek także ciężko mi strzelać
Jakbym kupiła za małe to bez sensu a jak znowu za duże to też lipa jakby musiała poczekać 2 lata, żeby jej noga urosła

Pomyślimy jeszcze o tym tablecie właśnie Chociaż młoda ma laptopa i nie wiem na ile to się sprawdzi...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:27   #574
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądacie ten mini serial "Dziecko Rosmery"? Idealny na okres ciąży
a gdzie leci?

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
wcale Ci się nie dziwię, że masz dosyć. Ja mojej promotorce z licencjata posyłałam czasem pracę o 3 w nocy, a o 8 rano widziałam się z nią na uczelni -kobieta myślała, że w ogóle nie śpię. A! i zapomniałabym napisać, ze mój licencjat liczył JEDYNIE 190 stron!
To się rozpisałaś! Ale jakim cudem?!
Cytat:
Podobno wszystko się zatrzymało i jest bardzo duża szansa, że wytrzymam do 36 tygodnia
teraz wypoczywaj i wytrzymaj!
Cytat:
A ja nie mam pojęcia jaką ona może mieć nogę...
Pomyślimy jeszcze o tym tablecie właśnie Chociaż młoda ma laptopa i nie wiem na ile to się sprawdzi...
A nie możesz zapytać jej rodziców o rozmiar? Albo co sądzą o tablecie? Chyba, że macie pewność, że nie mają nic przeciwko.

Pomysł ze sztabką złota rewelacyjny! I jest szansa, że rodzice ją kiedyś dziecku oddadzą, bo z gotówką to wiadomo jak jest
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:35   #575
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje wam wszystkim za troske i kciuki Trzymajcie jeszcze zacisniete kciukasy by wszystko skonczylo sie dobrze zdrowym bobaskiem

dla Niuni
Lekarze nas tu nie chca straszyc, delikatnie mowia i dmuchaja jak na jajko. Dzieki temu mniej sie stresuje

Umi wspolczuje dolegliwosci
Neska fajny brzuszek

Jagusia wyluzuj z tym stresowaniem sie Spotkanie z polozna brzmi ciekawie, szkoda ze ja nie dostaje zadnych probek znikad. Na spotkania tez zero szans.
Staram sie nie stresowac ale ja nerwus jestem😢 Info i telefon do poloznej dostalam od swojej ginekolog tez wczesniej nic nie wiedzialam.
Oczywiscie dalej 3mamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Świetny tekst! Nie ma co.
Niezły idiotyzm wypisywać takie rzeczy w książce dla przyszłych mam!!!

Najważniejsze, że zaliczyłaś
Ja się obawiam tego, że się na obronie tak zestresuje...

Właśnie wprowadziłam część poprawek, które promotorka chce dostać na cito! Wyślę jej to rano, bo muszę to rano na świeżo przeczytać. Już mam tego dość.

Zdalam na szczescie
Mowilam gin o magisterce,mowila ze zwiekszymy luteine i no-spe juz kilka dni przed i zastanowimy sie nad relanium (nie wiem czy to na serio czy zart;p)..

Obys szybko poprawila i oddala i miala spokoj juz z praca!

Cytat:

Super ze przynioslas takie dobre wiesci!! ))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:52   #576
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Może biblie? ale to pewnie chrzestny albo dziadkowie kupują. My daliśmy pieniadze siostrzenicy. A z prezentow to dostala własnie Biblię i dwie pary kolczyków.

A to mój brzuszek 27 t + 7kg

Super brzuszek! Zazdroszcze Ci tych 7 kg

Probowalam dzisiaj spacerowac szybkim krokiem, ale zaczelo mnie cos mocno bolec na dole brzucha, ze sie przestraszylam....nie wiem czy to kolka??? W kazdym razie czuje sie taka ociezala i wielka...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:00   #577
Moni 26
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny
Sara super wieści, od razu humor mi sie poprawił jak pomyślałam o tym że u Ciebie ryzyko wczesnego porodu sie oddala
Optymistka Ciesze sie że masz tam taką dobra opiekę! Tak trzymać, dzięki temu widze po tym jak piszesz, ze jesteś w bardzo dobrej formie psychicznej( co mnie bardzo cieszy)bo dobre samopoczucie i pozytywne myślenie to podstawa!
Zuken dobre pomysły mają dziewczyny, one są bardziej na czasie Ja jestem bardziej tradycjonalistką i uważam że komunia to jednak komunia i nie do końca podoba mi sie to , ze dzieci dostają, aż takie prezenty na nią..Dziecko nie myśli o tym co własnie sie wydarzy(czyli pierwszy raz przyjmie Pana Jezusa) tylko o prezentach wypasionych...U mojego meża chrześnicy z tego co widziałam dostawała raczej skromne prezenty i kasę...Nie widziałam, aby miała jakies wypasione prezenty, ale z drugiej strony to taka dziewczynka co wszystko ma, ale cieszy się z każdego prezentu....Kasa też nie jest wyjściem, ale ja bym zapytała rodziców o tego tableta, bo myślę że nie każdemu to sie spodoba...Chyba że ich dobrze znasz
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:31   #578
malutka100
Zakorzenienie

Justa_ 1978- ja też jak chodzę szybszym krokiem to często czuje na dole takie kłucie, właśnie podobne do kolki
Mam podobne odczucia do Ciebie- czasami mnie to denerwuje że muszę iść wolniej, straszne męczy mnie wchodzenie po schodach ( a mieszkam na 3 piętrze), tzn bolą mnie mięśnie nóg jakbym przynajmniej przebiegła maraton Czasami właśnie czuję się jak taki słonik. Ale wiesz co, pocieszam się że to wszystko przecież minie, i nawet nie będziemy o tym pamiętać, jak będziemy się uganiać za naszymi pociechami

Zuken- odnośnie prezentu dla małej mi się chyba najbardziej podobają te rolki- może jest szansa , że dowiedziałabyś się jaki dziewczynka ma rozmiar i wtedy by wypaliło

Optymistka- fajnie czytać Twoje posty Są takie...optymistyczne? Nick do Ciebie pasuję. Super że mimo przejściowych kłopotów potrafisz zachować pogodę ducha i jesteś nastawiona bardzo pozytywnie. Tak trzymaj! Ja również trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:50   #579
zVenus
Zakorzenienie

HEJ HEJ,

u mnie dziś leje od rana...i tak już chyba zostanie..szkoda bo wybierałam się w sobote na zakupy ale przy takiej pogodzie to d.pa nawet mi się z domu nie chce wychodzic.

biorę się za nadrabianie wczorajszego dnia i do pracy...bleeee nie chce mi się. Na szczęście dziś wcześniej kończe, tak juz ustaliłam rano z mężulkiem

miłego dnia!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:31   #580
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Na którym programie? Lubiłam ten film ;-)
Na tym programie

To ma być w 2 odcinkach, pierwszy był nawet ok., chociaż główna bohaterka jest wkurzając naiwna.

Cytat:
No właśnie biblia to raczej odpada, to raczej jako dodatek do gotówki a tak jak pisałam nie chcemy dawać kasy

Ja myślałam właśnie o hulajnodze albo rolkach(tutaj pojawia się problem bo nie wiem kompletnie jaki rozmiar)
Ewentualnie jakiś niedrogi tablet albo aparat

No nic, musimy jechać czegoś poszukać Dzięki kochane za wszystkie rady
Zuken zapytaj się rodziców o rozmiar albo, jeśli znasz, dziadków dziewczynki.

Cytat:

No to super!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Sara super wieści, od razu humor mi sie poprawił jak pomyślałam o tym że u Ciebie ryzyko wczesnego porodu sie oddala
Optymistka Ciesze sie że masz tam taką dobra opiekę! Tak trzymać, dzięki temu widze po tym jak piszesz, ze jesteś w bardzo dobrej formie psychicznej( co mnie bardzo cieszy)bo dobre samopoczucie i pozytywne myślenie to podstawa!
Zuken dobre pomysły mają dziewczyny, one są bardziej na czasie Ja jestem bardziej tradycjonalistką i uważam że komunia to jednak komunia i nie do końca podoba mi sie to , ze dzieci dostają, aż takie prezenty na nią..Dziecko nie myśli o tym co własnie sie wydarzy(czyli pierwszy raz przyjmie Pana Jezusa) tylko o prezentach wypasionych...U mojego meża chrześnicy z tego co widziałam dostawała raczej skromne prezenty i kasę...Nie widziałam, aby miała jakies wypasione prezenty, ale z drugiej strony to taka dziewczynka co wszystko ma, ale cieszy się z każdego prezentu....Kasa też nie jest wyjściem, ale ja bym zapytała rodziców o tego tableta, bo myślę że nie każdemu to sie spodoba...Chyba że ich dobrze znasz
No w sumie racja, niektórzy rodzice nie chcą drogich prezentów. Moja szwagierka była zła jak daliśmy kopertę + prezent na chrzest. Chciała nam ta kasę oddawać. I im było głupio i my się poczuliśmy nietajnie.

Na razie spadam dziewczyny, w końcu przyszli panowie od wody i gazu. Czekaliśmy na nich 2,5 tygodnia.
Oby teraz poszło z górki.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:39   #581
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

super, no to możesz spać spokojnie, jak do 36tc wytrzymasz to już bez problemu wszystko pójdzie. Bardzo się cieszę!

tak mi się nic nie chce..okropna ta pogoda dzisiaj...myślę sobie nad sukienką w której pójdę na wesele w lipcu to chyba worek będzie albo jakieś prześcieradło:p : sama nie wiem, kupie dopiero w ostatniej chwili, bo kto to wie jakie gabaryty będą

wczoraj ktoś gratulując mi ciąży spytał czy w tym czy w nastepnym roku urodzę? bo nic nie widać
a ja na to, że w tym i to za całe 3miesiące
no bo jak mnie widział w płaszczyku to cóż miał zobaczyć...ehhh czekam na piękna pogodę wtedy to już będzie wszystko widać.

dziś zaczynam 28tc
zaczynam tez chyba liczyc ruchy, nie wiem jakim sposobem mam to robić więc zrobie na dwa sposoby zobaczymy co wyjdzie. Wizyte mam za 4tyg dopiero więc przedstawię gince moje zapisy.
Stary 2014-05-15, 09:24   #582
chilanes
Zakorzenienie

Ruchy zaczyna się liczyć po 30 tygodniu dopiero, wcześniej nie ma sensu.
http://parenting.pl/portal/karta-ruchow-plodu
Stary 2014-05-15, 09:43   #583
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ruchy zaczyna się liczyć po 30 tygodniu dopiero, wcześniej nie ma sensu.
http://parenting.pl/portal/karta-ruchow-plodu
zgadza się, jednak co drugi lekarz zaleca liczenie od 28tc, dlatego ja zaczynam dziś.
Juz prawie 10 a u mnie brak ruchów...a przed 9 to bym mogła pewnie z 20 naliczyć
właśnie znalazłam i wydrukowałam tabelkę do uzupełniania jakby któraś chciała:
http://www.medforum.com.pl/upload/ed...ow%20plodu.gif
Stary 2014-05-15, 09:51   #584
h4linka
Zadomowienie

W temacie naszych wspaniałych tżtów. Mój kupił wczoraj bilety do filharmonii i za dwa tygodnie idziemy posłuchać na żywo muzykę filmową z batmana i transformersów.

Uświadomiłam sobie wczoraj, że zostały tylko dwa miesiące z kawałkiem do porodu. Kiedy ten czas minął? Dopiero co był grudzień.. I patrząc na pogodę, lato chyba nas oszczędzi w tym roku.

za ładne brzuchy i spokojne szyjki!

Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć pakować torbę? I jakie bierzecie ciuszki do szpitala? Takie mniej czy bardziej ładne?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:54   #585
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetag80 Pokaż wiadomość
Witam w ten brzydki deszczowy dzień.Ja już po wizycie niunia ok ,szyjka 4,5cm zamknięta ale spada żelazo i cukier jednak mam za niski.Przez 3 tygodnie przytyłam tylko 1kg szok,a tak mi brzusio wybiło ,ze myślałam że ze 3kg.Na chwile obecną 8kg +.
W pierwszej ciąży miałam 30 kg na plusie więc teraz się strasznie tego boję,wiem co to znaczy nadbagaż .
To fajnie, że teraz mniej kilogramów Ci przybywa i oby tak zostało do końca.

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Dzisiaj czuję się lepiej, trochę męczy katar. Humor też lepszy w końcu widzę poprawę z cukrami. Po obiedzie są ok, a rano zmieniłam grahamkę na WAsę, nie używam masła i nie pije nabiału, po nim jest najgorzej. Tylko śniadania i kolacje muszę mocno kontrolować.
Biedna jesteś z tą dieta - ale czego sie nie robi dla maluszka. Życzę wytrwałości

Cytat:
Odebrałam wyniki zarówno glukoza jak i badania na żółtaczkę w normie Wszystko w jak najlepszy porządku co strasznie mnie cieszy

Cytat:
Cześć
Wróciłam od gina.
No więc co do twardnień, powiedział, że mam wyluzować, mogą się zdarzać nawet raz na godzinę. I niektóre kobiety to odczuwają, inne nie. Ten ucisk w dole brzucha, to właściwie nie wiem - powiedziałam mu o tym, powiedział, że teraz na tym etapie ciąży to się już pojawiają różne odczucia. Ale, że po badaniu nie stwierdza gotowości macicy do czynności skurczowych.
Powiedział, że najważniejsze jest to, że szyjka się nie skraca.
Co do bólu nóg, to kazał chodzić cały czas w skarpetach, spać w skarpetach, zrobić CPR, przyjść z wynikiem, a jak wynik nie będzie za dobry, to trzeba będzie pójść na konsultację do naczyniowca.
Co do Małej, to urosła, waży już 947 g i brzuszek się wyrównał!!!! Jest taki, jak być powinien! Nogi ma dalej dłuższe!
No i główka jest już na dole, uciska właściwie na prawy jajnik. Ale gin mi powiedział, że jeszcze może się odwrócić i z powrotem wrócić do dobrej pozycji, więc spokojnie.
Ja jestem na ten moment 7 kg na plusie. To chyba nie tak źle.
No i na koniec mnie wydyganą złapał za rękę i powiedział 'ciąża super, naprawdę' spytałam go jeszcze czy ma więcej aż tak panikujących pacjentek, powiedział, że nawet bardziej, więc spoko
dziewczyny za dobre wyniki i fajnie ButterBear że brzuszek się wyrównał. Z wagą też ładnie sie trzymasz

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A ile przybrała od 7 do 9mc?
Ja sie boje tego, ze sie woda zacznie zatrzymywac, jak spuchne tak jak moja siostra to raczej przekrocze 12kg. Od poczatku przechodze ciaze tak jak ona
Na pocieszenie mogę Ci napisać że takie kilogramy spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie szybko się traci

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość

A to mój brzuszek 27 t + 7kg
śliczny brzuszek -zgrabna jesteś.

Cytat:

To trzymamy kciuki za ten 36 tydzień.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:57   #586
sara 85
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję bardzo

w kauflandzie w promocji są chusteczki nawilżane huggies pakowane po 3 paczki za 11,99 zł, wydaję mi się że dobra cena. W rossmanie widziałam po 15 zł, a w tesco 4 paczki za 25 zł. Wzięłam 3 opakowania

W lidlu w przyszłym tyg mają być spodnie i body niemowlęce, spodenki wyglądają na fajne http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_...rta.htm?id=295

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:58   #587
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
W temacie naszych wspaniałych tżtów. Mój kupił wczoraj bilety do filharmonii i za dwa tygodnie idziemy posłuchać na żywo muzykę filmową z batmana i transformersów.

Uświadomiłam sobie wczoraj, że zostały tylko dwa miesiące z kawałkiem do porodu. Kiedy ten czas minął? Dopiero co był grudzień.. I patrząc na pogodę, lato chyba nas oszczędzi w tym roku.

Dziewczyny, kiedy trzeba zacząć pakować torbę? I jakie bierzecie ciuszki do szpitala? Takie mniej czy bardziej ładne?
Ale miło ze strony TŻ

Wiesz co, co do ciuszków dla dziecka, zorientuj się w szpitalu, czy potrzebne Ci będą te ciuszki. U mnie w szpitalu ubierają w ich ciuszki, więc potrzebne są tylko na wyjście do domu

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
dziewczyny za dobre wyniki i fajnie ButterBear że brzuszek się wyrównał. Z wagą też ładnie sie trzymasz
Dzięki

Sara, super, że sytuacja się poprawiła To obyś wytrzymała do 36 tc

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:03   #588
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

dla tż

daj spokój ten czas tak szybko leci, moja Zosia dopiero co urodziła się, a za rok do szkoły już idzie

Wypiorę ubranka i pakuję torbę, ale wiesz jaka u mnie sytuacja. W pierwszej ciąży torbę spakowałam miesiąc przed planowanym terminem porodu.
Co do ubranek to ja biorę wszystko nowe, mam kilka po Zosi, ale to raczej w domu będę je zakładała.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-05-15, 10:07   #589
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co czytałam, to liście malin wywołują skurcze macicy. To chyba można po 36 tc.

Cześć.

Ale jestem zła.
Promotorka wysłała mi poprawki do pracy. I kurde, tych poprawek jest tyle, że mogłabym od nowa to pisać...a najbardziej zdenerwowało mnie to, że wprowadziła w piguły poprawek do części, którą już widziała i poprawiała. I zrobiła mi tam poprawki, które właściwie sprawiają, że muszę zmienić WSZYSTKO!!
O masz, współczuję, niepoważna jakaś. Jeszcze ciężarnej dowalać takich stresów...
Jak ja pisałam licencjat, to jedna z promotorek (na szczęście nie moja), taka starszej daty, nie uznawała komputera. Na każde spotkanie dziewczyny musiały jej drukować i przynosić wszystko co napisały, ona poprawiała i potem poprawione znowu musiały drukować i też potrafiła jeszcze raz poprawić. Ci ludzie są czasem nienormalni

Mój kryzys trwa. Jeszcze dziś wyjęłam kolczyk z pępka, bo już mi go wypycha i wcale to nie poprawiło mojego samopoczucia. W dodatku wczoraj się nalatałam jak głupia z tym ubezpieczeniem dla banku, żeby zdążyć wszystko załatwić i się okazało, że muszę znowu jechać do ubezpieczyciela z umową z banku, którą ma mi podpisać i z powrotem z nią do banku, jakby nie mogli mi jej kurna wcześniej dać. Jeszcze mnie facet wyprowadził z równowagi, przedłużyło mu się poprzednie spotkanie, potem nie mógł jakichś danych odnaleźć, a ja opłaciłam parking na 40 minut (no bo ile może trwać dostarczenie dokumentów??) i na 5 minut przed końcem czasu się go pytam, ile to jeszcze potrwa bo muszę iść dopłacić, a on że nie trzeba bo za 5 minut to na pewno już skończymy. Ale motał się i motał i w efekcie siedziałam tam 20 minut myśląc tylko o tym, czy nie dostanę mandatu. Jakbym dostała, to chyba bym wróciła do tego banku mu po mordzie dać.
I wszystko mnie denerwuje ostatnio, a z mężem się kłócimy właściwie codziennie :/
Stary 2014-05-15, 10:11   #590
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że stan Twojej szyjki się nie pogorszył. Trzymam kciuki abyś wytrwała jak najdłużej z Franiem w brzuchu

Cytat:

dla TŻ

Ja pakowałam na koniec 37tc a 2 dni później byłam już w szpitalu

Ja brałam gorsze ciuszki, w razie gdyby zginęły

Cytat:
W lidlu w przyszłym tyg mają być spodnie i body niemowlęce, spodenki wyglądają na fajne http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_...rta.htm?id=295
Podobają mi się te spodenki ale dlaczego nie ma np. żółtego koloru?

Kupiłam dziś różowe kocyki w ogóle to włączył mi się syndrom wicia gniazda chciałabym już urządzać kącik dla Hani, powoli segreguję ubranka i szukam nowych

Stary 2014-05-15, 10:15   #591
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Na razie spadam dziewczyny, w końcu przyszli panowie od wody i gazu. Czekaliśmy na nich 2,5 tygodnia.
Oby teraz poszło z górki.
To mają zapłon! Powodzenia!

I masz rację z prezentami. Powinien być symboliczny. Pamiętam, że ja się najbardziej cieszyłam z przyjazdu gości, mojej pięknej sukienki i zegarka z pajączkiem Dostałam też nintendo i złoto, ale nie powaliło mnie to na kolana (chociaz potem się przydało )
Cytat:

O! To 1 czerwca? W Lublinie są wtedy piosenki z bajek Disneya Też chciałam iść, ale po ostatnim koncercie wolę nie fundować dziecku takich głośnych atrakcji.

Ja zabieram ładne - w końcu będą mnie odwiedzać ludzie Do porodu jeszcze nie wybrałam. Może w lumpku znajdę jakąś rozpinaną.

U nas też zimno.. Nawet ogrzewanie włączyli!

Śniło mi się dziś, że moje dziecko w końcu ujawniło swoją płeć i pokazało siusiaka! A potem zobaczyłam, że ma garbaty nos po mamie! Rozbawiło mnie to

Kochane, i co radzicie z tą komodą? Brać? Czy szafka wystarczy?
Stary 2014-05-15, 10:25   #592
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziś zaczynam 28tc.

za 28 tyd

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś różowe kocyki w ogóle to włączył mi się syndrom wicia gniazda chciałabym już urządzać kącik dla Hani, powoli segreguję ubranka i szukam nowych

sliczne sa

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Probowalam dzisiaj spacerowac szybkim krokiem, ale zaczelo mnie cos mocno bolec na dole brzucha, ze sie przestraszylam....nie wiem czy to kolka??? W kazdym razie czuje sie taka ociezala i wielka...

Tez tak mam, jak Tz mnie pogania to od razu kolka mnie lapie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:25   #593
lilka_vanilka
Zakorzenienie

U mnie 29 tc.
Specjalnie wstałam na 9, żeby liczyć ruchy a tu cisza
Stary 2014-05-15, 10:30   #594
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
HEJ HEJ,

u mnie dziś leje od rana...i tak już chyba zostanie..szkoda bo wybierałam się w sobote na zakupy ale przy takiej pogodzie to d.pa nawet mi się z domu nie chce wychodzic.

biorę się za nadrabianie wczorajszego dnia i do pracy...bleeee nie chce mi się. Na szczęście dziś wcześniej kończe, tak juz ustaliłam rano z mężulkiem

miłego dnia!
wspolczuuje wszystkim mama ktore musza sie jeszcze meczyc w pracy
ale przynjamniej dzis konczysz wczesniej jakies pocieszenie

rowniez zycze milego dnia w pracy

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

mocne

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Super ze sie nie pogorszylo

trzymam mocno kciuki zebys dala rade wytrzymac jak najdluzej w dwupaku

No i odpoczywaj i dbaj o siebie !!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
U mnie 29 tc.
za 29 tc

to ci psikusa z rana malenstwo zrobilo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:31   #595
angelika__2014
Raczkowanie

Helołłłł Mamuśki.

Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak.

Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa.

TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo.

Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!!

aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:34   #596
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że stan Twojej szyjki się nie pogorszył. Trzymam kciuki abyś wytrwała jak najdłużej z Franiem w brzuchu

dla TŻ

Śliczne kocyki
W Lidlu fakt, mógłby być większy wybór kolorów, ale ogółem są fajne jakościowo te rzeczy. Kiedyś jechaliśmy znienacka do nowo narodzonego malucha i nie miałam żadnego sklepu dziecięcego po drodze, a nie lubię z pustymi rękoma do dziecka.. byliśmy w lidlu i kupiliśmy jakiegoś pajaca czy śpiochy, już nie pamiętam, właśnie jakoś dwupak chyba za 20 zł. I ta dziewczyna była potem zachwycona, bo w ogóle się nie niszczyły w praniu a jakby rosły razem z dzieckiem i bardzo długo je małemu zakładała.
Stary 2014-05-15, 10:38   #597
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

dla dzidziusia biorę gorsze, bo jak mi poginą to nie będzie żal, na wyjście oczywiście najładniejsze żeby Królewnę wynieść ze szpitala z godnością
a dla siebie to tylko koszule i cos normalnego/wygodnego na wyjście ja kupiłam takie koszule do porodu: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...172598687.html nie najbrzydsze i niedrogie.

Cytat:
Dziewczyny dziękuję bardzo

w kauflandzie w promocji są chusteczki nawilżane huggies pakowane po 3 paczki za 11,99 zł, wydaję mi się że dobra cena. W rossmanie widziałam po 15 zł, a w tesco 4 paczki za 25 zł. Wzięłam 3 opakowania

dzięki za cynk, dziewczyny to w ogóle dobry zwyczaj wrzucac linki do jakichs promocji jak któraś znajdzie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
O masz, współczuję, niepoważna jakaś. Jeszcze ciężarnej dowalać takich stresów...
Jak ja pisałam licencjat, to jedna z promotorek (na szczęście nie moja), taka starszej daty, nie uznawała komputera. Na każde spotkanie dziewczyny musiały jej drukować i przynosić wszystko co napisały, ona poprawiała i potem poprawione znowu musiały drukować i też potrafiła jeszcze raz poprawić. Ci ludzie są czasem nienormalni

Mój kryzys trwa. Jeszcze dziś wyjęłam kolczyk z pępka, bo już mi go wypycha i wcale to nie poprawiło mojego samopoczucia. W dodatku wczoraj się nalatałam jak głupia z tym ubezpieczeniem dla banku, żeby zdążyć wszystko załatwić i się okazało, że muszę znowu jechać do ubezpieczyciela z umową z banku, którą ma mi podpisać i z powrotem z nią do banku, jakby nie mogli mi jej kurna wcześniej dać. Jeszcze mnie facet wyprowadził z równowagi, przedłużyło mu się poprzednie spotkanie, potem nie mógł jakichś danych odnaleźć, a ja opłaciłam parking na 40 minut (no bo ile może trwać dostarczenie dokumentów??) i na 5 minut przed końcem czasu się go pytam, ile to jeszcze potrwa bo muszę iść dopłacić, a on że nie trzeba bo za 5 minut to na pewno już skończymy. Ale motał się i motał i w efekcie siedziałam tam 20 minut myśląc tylko o tym, czy nie dostanę mandatu. Jakbym dostała, to chyba bym wróciła do tego banku mu po mordzie dać.
I wszystko mnie denerwuje ostatnio, a z mężem się kłócimy właściwie codziennie :/
Jeju, Gosia, spokojnie, trochę luzu Ci się przyda dzieczyno. Chodzisz jeszcze do pracy?
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
wspolczuuje wszystkim mama ktore musza sie jeszcze meczyc w pracy
ale przynjamniej dzis konczysz wczesniej jakies pocieszenie

rowniez zycze milego dnia w pracy

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

mocne

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Super ze sie nie pogorszylo

trzymam mocno kciuki zebys dala rade wytrzymac jak najdluzej w dwupaku

No i odpoczywaj i dbaj o siebie !!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

za 29 tc

to ci psikusa z rana malenstwo zrobilo
Dzięki, ale jak widzisz bardzo się w pracy nie przemęczam
Stary 2014-05-15, 10:40   #598
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

dla TŻ

śliczne kocyki

w lidlu niestety mały wybór kolorów, przeważnie dla dziewczynki różowe a dla chłopca niebieskie. Ja wezmę zielone spodenki albo takie i takie jak będą fajne

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-15 o 10:42
Stary 2014-05-15, 10:40   #599
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Helołłłł Mamuśki.

Chciałam tylko się przywitać i napisać, że żyję. Chociaż ledwo ledwo....remont zmierza ku końcowi. Wczoraj byłam w IKEA i kupiłam mebelki dla małej tylko łóżeczka nie dostałam takiego jakiego chciałąm i musze zamówić na allegro jednak.

Jestem urobiona po same łokcie. Mała w brzuszku szaleje i wypycha wieczorami rączki albo nóżki i robi się taka faaaaaaaaaajowska górka a ja się tym jaram na maxa.

TŻ mnie wkurza!!! Jeszcze pare dni razem przez 24h i chyba skończy się to rozwodem!!!!! Chodzi nabuzowany jak oranżada z biedronki

Nie wiem kiedy was nadrobię aleeeeee jest tego sporo.

Trzymajcie się laseczki i brzuszki do przodu!!

aaaa mój kręgosłup już odmawia posłuszeństwa.
to go delikatnie ukłuj żeby wybuchł i po kłopocie
dbaj o kręgosłup bo niedługo Ci się baaardzo przyda

ale u mnie leje....buuuu
Stary 2014-05-15, 10:45   #600
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
U mnie 29 tc.
Dziewczyny, nie stresuje się tak tymi ruchami.
Ja ich nie liczę, bo co jakiś czas po prostu czuję ruchy córci.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Śliczne kocyki
W Lidlu fakt, mógłby być większy wybór kolorów, ale ogółem są fajne jakościowo te rzeczy. Kiedyś jechaliśmy znienacka do nowo narodzonego malucha i nie miałam żadnego sklepu dziecięcego po drodze, a nie lubię z pustymi rękoma do dziecka.. byliśmy w lidlu i kupiliśmy jakiegoś pajaca czy śpiochy, już nie pamiętam, właśnie jakoś dwupak chyba za 20 zł. I ta dziewczyna była potem zachwycona, bo w ogóle się nie niszczyły w praniu a jakby rosły razem z dzieckiem i bardzo długo je małemu zakładała.
Z jakością, potwierdzam. Kupowałam dla synka ubranka z Lidla i dobrze się noszą, nie mechacą po praniu a cenę mają atrakcyjną.

Cytat:
śliczne kocyki

w lidlu niestety mały wybór kolorów, przeważnie dla dziewczynki różowe a dla chłopca niebieskie. Ja wezmę zielone spodenki albo takie i takie jak będą fajne
Przy synku brałam niebieskie i problem z głowy a teraz dla córeczki wzięłabym niebieskie czy zielone ale mają wzór z łódką czy samolotem więc średnio pasuje.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości