|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
matal
kończę gotować zupę i idziemy na spacer bo nie zniese a u nas słoneczko, bez wiatru i ciepło, idę bez kurtki
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson weeeeśśśśśśśśś nie dołuj,u mnie drugi dzień ulew, be kitu,leje non stop, w nocy też
dobrze,że mieszkamy na górce i wszystko spływa na dół.o, taki mamy stoliczek i zdecydowanie odradzam http://allegro.pl/magiczny-stolik-ed...206566216.html ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- http://allegro.pl/dla-niemowlat-stol...yjne-93586?p=2 a taka trampolinka pewie też niedobra dla bioder i kręgosłupa, tak jak chodzik?
|
#2823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo ze karmie to juz nabylam mm. Robie na nim ta kaszke zdrowy brzuszek i poza tym juz 1 dzienne kp zastapilam mm bo chcialabym w ciagu 2 miesiecy odstawic Julka.Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie po beznadziejnej nocce. Julek poplakiwal przez sen, wstawalam do niego chyba ze 100 razy. Chyba mu zeby ida bo kilka dni temu dojrzalam cieniutkie biale kreseczki w miejscu dolnych jedynek takze moze i my w koncu sie zebow doczekamy
|
|||
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama bym tego nie kupila, duoopki nie urywa
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
lola ja też wywaliłam nogi
![]() w ogóle to nie mogę oglądać zabawek, wszystkim bym się pobawiła. to jest fajne ![]() http://allegro.pl/activity-garden-og...213614955.html i to http://allegro.pl/boikido-stolik-do-...202758641.html
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stasik dostał od znajomych pchacza po ich dzieciach. Fajny, kolorowy, stabilny. Póki co leży na płasko. Pobawił się chwilkę i olewka Za jakiś czas oddam do komisu koleżanki.
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Obawiam się, że to angina
![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl to jest hit u mojej sąsiadki -> http://allegro.pl/little-tikes-piask...209367033.html
Córka ma 1.7 roku, statek stoi na dworze koło domu. Wlewa się wody i jest szaleństwo. Im wiecej dzieciaków tym lepiej Ostatnio patrzę a u niej chyba z 6 dzieciaków poubieranych w worki na śmieci żeby nie były całe mokre
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
u nas z zabawkami jest tak,że podzieliłam je na dwa zestawy i jednym się bawi przez jakieś 2 tygodnie a drugi jest w pudłach, a potem zmieniamy. i codziennie się bawi zabawkami, wprawdzie po czasie jej się coś znudzi i już potem na cały dzień to zostawia, ale następnego dnia bawi się znowu. Ma jakieś tam ulubione, ale wszystkim się pobawi co jakiś czas
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i jeszcze jedna info, ktora moze przekona osoby rozmyślajace o wizycie u fizjoterapeuty. Ta babka powiedziała, ze widzi u Wiki gotowość do raczkowania, ze chciałaby wiecej zrobic, ale ciało ma niewycwiczone (u nas to wynika z refluksu, ktory zniechęcał ją do lezenia na brzuchu) i warto potrenować, to ruszy A powiedziała tak, bo Wiki czesto sie denerwuje i spina- prostuje nóżki i rączki, chce zabawkę dosięgnąć szybciej niż pelzanie jej pozwala, czy chce dotknąć cos wyżej, a nie da rady sie podnieść. I to nie jest napięcie (bo pamietam, ze niedawno była rozmowa o tym) tylko wlasnie ciało nie nadąża za umysłem i wychodzą nerwy
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Chcemy kupić ten dywan do pokoju Młodego
http://www.dywany-hurt.com/galeria/n...0/646green.jpg
|
|
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Uspałam Julka i biorę się za siebie i za dom Mały zaliczył pobudkę tradycyjnie o 2.52, wzięłam go do łóżka i walaliśmy się przez godzinę, w końcu poddałam się i dałam cyca, pobudka była jeszcze jedna, ale już nie pamiętam o której Finalnie obudziliśmy się ok. 7.30 Wstaliśmy po godzinie ![]() Julek wysypany Już nie tylko broda i szyja, ale też czoło i baczki, tyły udek i brzuszek po bokach Elidel poszedł w ruch, ale rozważam wizytę u alergologa ![]() Dzięki za rady odnośnie rehabilitacji: 26 maja mamy kontrolę u profesora to podpytam go co on sądzi i co dalej ![]() Ponawiam pytanie o kurę, bo chcę żeby więcej dziewczyn się wypowiedziało Skąd bierzecie piersi, czy np. takie lidlowskie są ok, czy trzeba kupować jakieś BIO, eko itd.??? ![]() czekam na paczkę z Gemini, ale pewnie będzie w poniedziałek ![]() Tak w ogóle Julek ma dłonie tak ciemne jak mały Murzynek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a rehab. ostatnio nie ćwiczyła obrotów tylko przymierzanie do raczkowania. Cytat:
Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzik daje Enci samochody, Eda jeździ autami, Encia je zjada
|
|
|
#2835 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pieknie dziekujemy wszystkim wizazowym ciociom za zyczenia Poziomkowa wszystkiego najlepszego dla Leosia Udalo mi sie nadrobic, bo jakub dzis w miare spokojny. (tfu tfu!) wlasnie ucial sobie ponad poltoragodzinna drzemke i kolejne pol godziny bawi sie sam w lozeczku ![]() wczoraj za to mial dzien wyjca ![]() a my wczoraj bylismy u kolegi na imprezie (grillu) pozegnalnej ![]() wreszcie to ja zabalowalam, bo tz szedl dzis do pracy, wiec nie mogl i byl kierowca. a ja zakonczylam kp, wiec bez stresu saczylam piwko, az sie troche wstawilam nawet na fajeczke sie zalapalam, za co dostalam oczywioscie bure od tz.dlugo nie posiedzielismy niestety, bo mama moja szla dzis na rano do pracy i musiala wstac o 5.30, wiec nie chcialam, zeby Jakub nie dal jej spac, bo roznie tto ostatnio bywa. jedyne co to strasznie zmarzlam i nie wiem czy mnie cos nie bierze ![]() ale od razu czuje sie lepiej, jak wyszlam do ludzi. naladowalam baterie ![]() az by sie chcialo czesciej ![]() w kwestii mm kupilam malemu bebiko i chyba po nim ulewa ![]() sprobuje z saszetkami bebilonu na probe. Cytat:
![]() Cytat:
a boje sie dac tego sklepowego, za duzo sterydow, antybiotykow itp. moim zdaniem. dlatego Jakub dostaje na razie cielecine, krolika, lososia. Cytat:
Cytat:
normalnie dostalam znieczulenie (tylko to bez lidokainy, zeby nie urodzic ) i nie bolalo. po tez nie musialam brac p/bolowych ![]() a musialam usunac, bo byly w kiepskim stanie, a moj profesor kazal mi pozbyc sie wszystkich ubytkow w zebach, bo mogla to byc przyczyna moich skurczy. Cytat:
![]() mi ostatnio internista powiedziala, ze moze mi dac tylko skierowanie na tsh, bo niby na ft3 i ft4 nie mogla dac moge sobie zrobic prywatnie
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja go tego uczylam jak mial 4 miesiace bo to ma zwiazek z lateralizacja mozgu i mniej wiecej jak mial 5 miesiecy to przekladal z raczki o raczki, uderzal zabawka o zabawke itp. Cytat:
jak maciej skonczyl 3.5miesiaca to przestalam korzystac z wanienki, przewijaka i kolyski Cytat:
|
|
|
#2837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Madziuchna na pewno sie martwisz i wcale Ci sie nie dziwie tez czasami sie martwie, jak slysze o postepach waszych dzieciaczkow. niestety nie da sie uniknac porownywania. a prawda jest taka, ze kazdy maluch rozwija sie w swoim tempie. natomiast, jezeli masz watpliwosci, to sprobuj sie skontaktowac z innym rehabilitantem. u mojej sasiadki synek nic kompletnie nie robil dom 10 miesiaca, a potem wszystko na raz. a znowu moja kolezanka sadzala corke juz dawno i ja podpierala rogalem, zeby sie nie przewrocila, stawiala i mala nie chciala nic robic sama a ma juz 9,5 miesiaca. 3 dni temu pierwszy raz sama usiadla. nie ma naprawde reguly, ale dziecko powinno samo do wwszystkiego dojsc. Jakub tez nie chcial lezec na brzuchu, ale jak najczesciej i chocby na chwilke kladlam, az sie przyzwyczail i teraz nie ulezy nawet chwili na plecach. a poza tym jakub nie siada, nie raczkuje, na razie pelza. dupka niby idzie mu coraz wyzej i juz widzialam go na sekunde na czworaka, ale na razie nic wiecej. czekamy ![]() w przyszlym tygodniu mamy rehabilitacje po dluzszej przerwie, to zobaczymy co nam powie rehabilitantka. niestety mamy nowa, bo dwie do ktorych chodzilismy sa na zwolnieniach w ciazxy ![]() Cytat:
![]() ![]() mialam cos jeszcze popisac, ale maly sie znudzil i wzywa. a i moj tez potrafi sam sie bawic nawet i przez godzine, nie martwie sie z tego powodu
|
|
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam się po pierwszej w życiu nocy bez cyca!!!!!!!!!!!!!!!! ciesze się jak głupia ![]() Antoś obudził się przed 1 ale nie był głody, zjadł może 20ml potem obudził się jakoś o 4:20, zjadł 50ml i więcej nie chciał no to go nie zmuszałam żeby się znowu nie zraził do butli i poszedł spać ![]() obudził się potem o 7 cieszę się że w końcu się zmobilizowałam, wstaje do niego karmię i odkładam do łóżeczka zamiast od razu brać do siebie do łóżka i nie sądziłam że tak dzielnie będzie znosił odstawianie staram się mu dostarczać więcej czułości przez dzień żeby nie czuł się osamotniony z powodu braku cyca---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ściągać pranie z suszarki (wczoraj prawie ją sobie zwalił na głowę---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przewrotów Julka - to ćwiczysz z nim jakoś?
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!!!!!!!!
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaa zobaczyłaś II kreseczki w naszą pierwszą rocznicę ślubu ![]()
|
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepłucz sobie wodą z solą i szałwią na zmianę, na prawdę pomaga ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mate schowałam pare tygodniu temu bo ją dewastował zamiast sie bawić ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- dziewczyny pozwalacie dzieciakom siadać w bujaczkach? Antek cały czas wstaje i przeważa się do przodu tak że prawie dotyka czołem podłogi..
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie ma on sens tylko dopóki dziecko nie siedzi ![]() Mate edu zresztą też mam już gotową do sprzedania, w poniedziałek miałam wystawiać.
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() j myslalam ze nie mozna znieczulenia w ciazy pozniej karmilam i tez odpuscilam a widac moglam isc bez problemu papuga brawo super
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi sie sebek sam odstawia karmimy się może 2 -3 razy w ciągu doby ....a mi tak smutno że taks ie dzieje ...z jednej strony fajnie bo moge pomyśleć o sobie a z drugiej chce jeszzce walczyć bo to takie miłe ale mam rozkminy![]() w cycach prawie pusto ale jeszcze przychodzi taki czas że sebek chce tego cyca i już a ja się ciesze jak głupia![]() btw zawsze maiąłm w biuście 90 nawet w ciązy i podczas kp nic mi biust nie urósł tym razem i właśnie się zmierzyłam a tam 83cm
|
|
|
|
|
#2847 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cudne wieści Matall Cytat:
za nowe umiejętnościa u mnie wiatr że o mało głowy nie urwie
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia Twoj Sebek a) jest mlodszy b) STAJE W LOZECZKU Filip tylko w nim spi c) widzialam chyba na fotach ze stabilnie siedzi.
Madziuchna a na przekrety to np Julek lezy na plecach a Ty bierzesz reka np prawa za jego lewe kolano i na ugietym probujesz jakby go przetoczyc i powinien z pomoca przetoczyc. Moze uda mi sie zfotografowac.
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja z niego jeszcze korzysta, bo sama z siebie nie siedzi i w bujaku jedynie sama się buja dość hardcorowo, ale tylko buja.
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale widze ż ejednak nie jest tak źle![]() ja mu daję jeszcze czas |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

dobrze,że mieszkamy na górce i wszystko spływa na dół.

Zastanawiam się kiedy rozwali sobie głowę jak puści się barierek i poleci do tyłu 

[/RIGHT]
musiałam bo nie wiem czy dam radę wstawać tyle razy do niego a przecież Tż nie nakarmi bo Miłosz cycowy