|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za buty!Cytat:
Wlasnie ostatnio myslalam, ze Cie dlugo na watku nie bylo, a tu takie przeboje mam nadzieje, ze wszystko uda sie zalatwic i pieniadze nie pojda na marne.. TrzymamMocno kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Haha! Dobry sen niebieska satynowa krotka sukienka wstyd mi, wstyd ![]() u mnie sie raz mamie zdarzylo jak jej powiedzialam o ksiedze gosci ze u mas przeciez nie ma.Cytat:
Zaraz bedzie znow relacja ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() Chociaż najbardziej hitowe to: "chustke za dwa rogi, żebyś dobrze rozkładała nogi" oraz z innego "słoik miodu, żebyś dawała z tyłu i z przodu"
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?Myśmy już ogarnęli i USC i protokół - niektóre pytania są niezłe Ale jak Proboszcz fajny to i nie ma się czym stresować
|
|
#3574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Lin dzięki za link ! W żcyiu nie widziałam tak obleśnej zabawy i panny młodej
Że ludzie uważają to za zabawne ![]() Szczeperka gratulacje !! Dotka mamie spokojnie odrosną włosy. To 4 miesiące, więc nie ma co się martwić. Swoją drogą co to za fryzjer Ten, który mam mamę czesać? U mnie mama też ma krótkie włosy. Aktualnie coś krótszego niż to co Twoja mama miała - piękna długa grzywa i krótszy bok. Wygląda bardzoo młodo I też wszystko pod kątem wesele, bo na co dzień to tak pióra lubi nosić.
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dośc ekhem, specyficzny, ma różne dziwne wizje. Dłuższe włosy on wymyślił, mama była niechętna, ale się zgodziła, okazało się to strzałem w dziesiątkę. Długo zapuszczali, a teraz nagle stwierdzil, ze lepiej będzie TAK, czyli na krótko, a wcale lepiej nie jest, bo mama ma gorszą fryzurę niż nawet przed tymi długimi - góra długa, boki krótkie, jest zła, bo odsłania jej to uszy, a ma minimalnie odstające i chce je zawsze zakrywać. Ech, no ja nie mam pojęcia, co go napadło
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chciałam tego widzieć ![]() Uwaga, MÓJ TŻ miał koszmar ślubny Śniło mi się, że mieliśmy spisywać protokół przedślubny u naszego proboszcza, a to okropny facet jest, on zaczął mieć jakieś wąty i pretensje i podobno ni stąd ni zowąd wyskoczyła tam moja mama i zaczęła się z nim kłócić ![]() I zadzwonił budzik. No proszę, mój facet zaczął COŚ przeżywać widzę
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio najchetnej poszlabym bez niczego, ale niestety nogi mi sie o siebie ocierają ![]() Cytat:
Cytat:
serce mnie bolalo
|
|||
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kochane
![]() Był już temat o ilości dań, a ja bym chciała zapytać o menu. Oczywiście jasnym jest dla mnie, że nie wszystko pamiętacie ![]() Ale chociaż jak byście mogły napisać mniej więcej zimne przystawki na jakie się decydujecie
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buty to te http://www.akces2.com/natalie-obuwie...lstandard.html będą zrobione z weluru czerwongo obcas 6cm flare pasczki na wzór litery X (jak na zdjęciu) USC to chyba nic strasznego?? a protokół??? |
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Źle się wyraziłam
Ani USC ani protokół nie jest straszne
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]()
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką wina musującego na toast. OBIAD : Zupy : - rosół z makaronem Dania główne (3,5 kawalka mięsa na os): - rolada śląska - pieczeń wieprzowa duszona w ziołach - udko z kurczaka macerowane w zalewie czosnkowej - schab faszerowany śliwką - kaczka pieczona w jabłkach - kluski białe - kluski ciemne - ziemniaki z wody z koperkiem ( w sezonie młode ) - kapusta czerwona zasmażana z boczkiem - kapusta biała zasmażana z grzybami - surówka z marchewki z mandarynką - surówka z selera z orzechami i rodzynkami - surówka z czerwonej kapusty z śmietaną i octem winnym DESER : - puchar lodowy z owocami, ze świeżą bitą śmietaną i polewą czekoladową ZIMNA PŁYTA uzupelniana do końca wesela) : - deska serów ( gouda, rolada wędzona, salami, camembert, sery pleśniowe, radamer, morski, edamski ) - deska wędlin ( baleron, sopocka parzona, salami, sopla wiśniowa, konserwowa, cygańska, mozaikowa z goudą, tyrolska, sucha, indyk z ziołami, kabanosy) - szynka parmeńska zawijana z melonem - karczek szpikowany czosnkiem - schab ze śliwką i morelą - indyk faszerowany szpinakiem - pasztet z dziczyzny z sosem kaparowym - śliwka suszona zawijana w boczku - tymbaliki z golonka - roladki szynkowe faszerowane pastą jajeczną - terrina z wędzonego łososia - śledziki marynowane w sosie musztardowym z ziarenkami gorczycy - śledzie na sałatce cebulowo-paprykowej - sałatka z gruszkami i serem pleśniowym - sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym - sałatka grecka - ogórki pikantnym, pomidory - pieczywo, masło KOLACJA I : -- grill (w sezonie) : - szaszłyki drobiowo-wieprzowe, karczek macerowany w ziołach, pikantne skrzydełka z kurczaka, kiełbasa, krupniok - ziemniaki pieczone z rozmarynem - frytki - mix sałat z sosem ogrodowym - sos czosnkowy, sos pikantny, musztarda, chrzan, ketchup - pieczywo KOLACJA II : - żurek śląski - pieczywo KOLACJA III : - barszcz z pasztecikiem Oczywiscie jeszcze po drodze gdzies tort i ciasta będą
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że my też zaskoczymy za I razem ![]() Dotka o matko! To nieźle ją fryzjer załatwił! Kasiulenkowo gratki za wszystkie postępy co będziesz zmieniała w sukni?
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Matko Bosko Kochanoooo.. pędzicie jak oszalałe.My skończyliśmy rozdawać zaproszenia i już pojawiają się pierwsze odmowy i to od takich osób co się nie spodziewałam! Bliska mi koleżanka, która o naszym ślubie wiedziała już od ponad pół roku, po otrzymaniu zaproszenia stwierdziła, że nie przyjdzie bo "nikogo nie będzie znała"... to nic, że będą osoby, które ZNA, ale mimo wszystko, nie wiedziałam, że na śluby się chodzi nie dla Młodej Pary, a dla znajomych gości :/ Kochane, poszukuje PMki, która zamawiała M&Msy z personalizacją (chwaliła się tutaj na forum, a ja się zachwycałam ) .. albo może wiecie gdzie można takie M&Msy zamówić.. i żeby to nie był ebay bo ceny przesyłek są kosmiczne ![]() Dzięki wielkie gratuluje wszystkim postępów w przygotowaniach
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laski
Szczeperka - gratuluję I dziękuję Wam dziewczyny za pochwalenie rzęs - trzepoczę nimi jak szalona póki mam ![]() Dotka - a może włosy mamy teraz będą ładniej i szybko rosły? Ja mam obecnie tak wstrętną długość włosów (zapuszczam do ślubu), że zastanawiam się czy nie iść podciąć/ wyrównać - może nabiorą rozpędu i będą lepiej rosły... Dziewczyny - na sali mam sztalugę, a plan rozstawienia stołów chyba chcę zrobić sama - tylko nie wiem skąd wziąć płótno pod tę tablicę. Zakup takiego cuda pewnie niewiele tańszy niż zakup gotowego rostawienia - więc może wiecie na co w zastępstwie można przypiąc taką tablicę, żeby była stabilna? Koszt gotowej to ok. 200 zł - a tę kwotę wolę przeznaczyć na więcej kwiatów na stole chyba ![]() Buczorek - w okolicach walentynek takie cuda były na grouponie. Może zerknij ?
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-05-15 o 12:16 |
|
|
|
#3587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My w USC spędziliśmy może z 10 minut i już wszystko załatwione było. W protokole jest sporo pytań ale nie ma w nim niec trudnego. Nie masz się co martwić
Cytat:
Cytat:
W Polsce zamawia się z tej strony: http://www.mymms.pl/ ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Koszt tkaniny (2 m) : 24 zł Koszt tablicy korkowej : 19 zł Od spodu tablicy materiał przybiłam białymi pineskami i nawet ładnie to wygląda
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Dotka to jakiś szalony ten fryzjer
Niech się mama nie martwi, naprawdę szybko jej włosy urosną. Za tydzień, dwa już będzie miała przysłonięte uszy ![]() Ja nie wiem, ale czasem fryzjerzy lubią odwalić jakąś scenę - całe lata chodzisz i jest ok, a tu nagle robi Ci jakąś masakrę Tak jak mój, podciął mi 15 cm końcówek
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczeperka-gratulacje! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przy okazji weszłam do jednego sklepu zapytać o zaproszenia. Koszt tego co wybrałam 4,58 za szt + 1,80 personalizacja (płatna za każde zaproszenie)
Czyli całkowity koszt jednego zaproszenia 6,38 - zgłupieli.Mamą staram się nie przejmować ale to trudne. Chciałabym, żeby chociaż trochę się zainteresowała, żebym chociaż raz była ważniejsza od siostry Podejrzewam, że na ślubie i weselu ważniejsze będą dzieci siostry niż my, bo przecież ktoś będzie musiał się nimi zająć
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam Wam zdać relację z odżywki Long4Lashes, rewelacja!
Ostatnio już 4 osoby się mnie pytały, czy mam sztuczne rzęsy!!! Może uda mi się w najbliższych dniach cyknąć fotę rzęs aktualnych, bo mam fotę z początku stosowania. Naprawdę bardzo, bardzo polecam. Ja rozważałam przedłużenie rzęs na ślub, a teraz mi to niepotrzebne |
|
|
|
#3592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
Szczeperka dzięki wielkie! kurcze, orientujesz się może ile wynosi taka średnia wartość zamówienia mm?
i oczywiście gratulacje (dopiero doczytałam )
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja biżu...Macie też bransoletki? Bo ja sie waham... Mam dosyć bogatą suknią(dodawałam zdj.) i nie wiem czy nie przesadzę...
|
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedziała, że orientacyjny koszt samej płyty + materiału do 'obleczenia' wynosił ją ok 40 zł.
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
ilussia, jakieś 3 m-ce
|
|
|
|
#3598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamawialam z mymms tyle ze z UK, wszystko zalezy ile chcesz zamowic, ile masz gosci i jakie pojemniki, na stronie mozesz wszystko obliczyc, maja tam kalkulator taki. My na 70 osob zamowilismy 2 paczki 1.5 kg kazda. Dziewczyny umowilam sie na probna fryzure i makeup w przyszla niedziedziele ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

bardzo fajnie się w niej czuję
podczytuję regularnie od kilku dni a dzis postanowiłam sie odezwać
za buty!
mam nadzieje, ze wszystko uda sie zalatwic i pieniadze nie pojda na marne.. Trzymam

chyba jestem nawet zbyt głupia na zostanie konsultantem 

wstyd mi, wstyd

no masakra jakaś 
Że ludzie uważają to za zabawne 

Niech się mama nie martwi, naprawdę szybko jej włosy urosną. Za tydzień, dwa już będzie miała przysłonięte uszy