|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Wspolczuje frejki i szyny
![]() Az sie boje teraz naszego usg bioder, a mamy dopiero we wtorek Ciezko mi sie spowrotem wbic do was
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() kate wiem ze bedzie wam ciezko, ale musicie dac radę! przytulam mocno ![]() nasze usg tez przed nami i az się boje!
|
|
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytalam rano 3 ostatnie dni.. Ale odpisac nie bylo jak- panna wymaga 100% uwagi, wiec spiewalysmy Fasolki
![]() Wspolczuje Frejki i szyny
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1508 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dodatkowo jeszcze mam ćwiczenia na nogi i pośladki- pokoje na piętrze, kuchnia na parterze więc codziennie pokonuję kilkaset schodków Cytat:
|
|||
|
|
|
#1509 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Karolcia do Eli to okreslenie pasuje jak ulał!
![]() Cytat:
![]() bo ja wiecznie mam wymówkę zeby nei cwiczyc a do teg pozeram mnostwo slodyczy!!!!! co do porownan - nie unikniesz. dziewczynki faktycznie bardzo podobne a poza tym to moje drugie dziecko wiec nikt nie prawi mi zadnych morałów. ja tez się nie odzywam ale np. ja zobaczyłam ze tesciowa daje małemu GÓralkę, tego wafelka to oczywiscie powiedzialam co myslę - ale nie wiem czy cos z tego zroumiała tez mowila ze niech ma cos z zycia, przeciez nic mu nie bedzie ![]() najlepiej jednym uchem wpusc drugim wypusc, przemilcz glupie rady i rób swoje ![]() Cytat:
![]() ale kusisz tym rowerkiem, zła kobieta jesteś! ![]() a z ostatniego padłam Cytat:
![]() u mnie ten sam tekst odnosnie kolezanek! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita, Kate
za szybką poprawę bioderek waszych dzieciLimonka szok dziewczynki jak bliźniaczki!! bezsensu takie porównywanie, współczuje.Mój brat będzie miał syna w lipcu, więc będą 4 m-ce różnicy między naszymi dziećmi, wiadomo, że się dzieci porównuje, ale ja będę się starac nie robic tego głośno, bo ani dla mnie ani dla niego nie byłoby to fajne. Mamy też znajomych, których synek jest o 7 tyg młodszy od naszego, mam nadzieję, że w tej relacji też unikniemy porównań. Jedyna rada na porównanie-to nie przejmowac się, choć to pewnie nie takie łatwe |
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej duet z Malwinka. Emka na razie robi chòrki guganiem ![]() Byłyśmy właśnie w Ikei wymienić kabelek. Moje dziecko średnio lubi zakupy- też muszę nad tym popracować. Ale dobrze, że szybciej wróciłyśmy, bo strzeliła po drodze taką kupę, że przemokły jej wszystkie warstwy... Normalnie po łopatki. A teraz śpi, a miałyśmy pójść na spacer.
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zapraszam na ciasto z rabarbarem właśnie kończy sie piec mniam mój maluszek aktualnie śpi a ja dopijam zimną kawę a tak mi się nic nie chcę że nie wiem Co do porównywania to mam brata 3 miesiące młodszego i jakoś nigdy nas nie porównywano dodam że mieszkaliśmy on na 4 piętrze a ja piętro niżej normalnie jesteśmy jak rodzeństwo rodzone a nie cioteczne fajna sprawa tylko w szkole porównywane były nasze oceny ale bez chorej rywalizacji bo to jest najgorsze Miłego dnia
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas strasznie wieje, wyszłam z dziecmi ale łeb chciało urwać!!!!
dziewczyny jakie pomysły na dzien dziecka macie???
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na dzien matki zrobilam sobie zamowienie na Biochemii Urody, na dzien dziecka tez sobie cos zamowie
Na dzien matki chcialam prostownice, ale kupilam sobie ja 2go maja to sie nie liczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Paulinz juz jade nie zjedz wszystkiegoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
moja siora 11 miesiecy starsza, akurat w tym samym roku sie urodzilysmy i ojciec zawsze bral moje i jej swiadectwo, siadal i porownywal oceny nawet jak po gimnazjum poszlysmy do innych szkol, to robil to samo. Oczywiscie ja zawsze bylam ta gorsza, bo gorsze oceny, nawet jak ja w technikum mialam 17 przedmiotow a ona 10, to bylo nie wazne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/plac-zabaw-basen-n...212459440.html wprawdzie Jasiek jeszcze nie skorzysta no ale wiem że dostanie też matę edukacyjną a na dzień matki mam wychodne sama zaszaleje idę zrobie jeszcze sałatkę bo tak cicho
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej Ci nie truja ![]() Dobrze rozumiem, ze Goralka dla 5cio mkesiecznego dziecka? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze rozumiesz i tesciowa dawała mu popijac czarna herbate na lyzeczce jak skomentowałam to dowiedzialam sie ze przesadzam ![]() szkoda dziecka ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ja chcę fajne , modne spodnie dresowe ze sciagaczem, bluzę i tramposze - musze za mloda się niezle nabiegac - a aktualnie mam dresy szerokie, brzydkie i niewyjsciowe takie barchany!paulina ciacho z rabarbarem, nie kuś bo przyjadę!
|
||
|
|
|
#1518 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- jem ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
2. święta prawda ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zjadłabym ale nie chce mi się piec Limonka - dziewczyno, że też ci się chce jakieś wygibasy o 6 rano wyczyniać Ja to się wtedy przewracam z jednego boku na drugi. I uważam podobnie jak Side, że nigdy nie starałam się o figurę, tylko ją miałam, to teraz prędzej czy później ona wróci do mnie.. Narazie po prostu unikam luster. U nas fatalna noc. Gucio się budził chyba co pół godziny, już nie pamiętam bo taka zaspana byłam i nieprzytomna, że niewiele z tej nocy pamiętam Limonka -sugerowałaś kiedyś że w dzień może nie śpi, no ale własnie śpi , ma 3 drzemki - przed południem jest chillout na leżaczku, popołudniu jest spanie na spacerze w wózku, a wieczorem z reguły na klacie. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- A na dzień matki lub dziecka kupię sobie w końcu porządne okulary przeciwsłoneczne - żebym nie było widać worów pod oczami
|
|
#1520 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeczytalam "spodziewamy sie Fasolki" Cytat:
![]() A od nas hustawka juz.kupiona - dostanie troche wczesniej ![]() Wrzucic?
|
|||
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Przemo śpi juz ponad 3h. Jak wstanie i zje zapakuje go do wózka i przejdziemy się trochę, bo apteka dala znać, ze mam zamówienie do odbioru. Padać przestało, ale wieje masakrycznie.
Ja nie mam pomysłu na dzień matki i dziecka na razie. |
|
|
|
#1522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie jak człowiek ziewa to oznacza że chciałby legnąć się na wyrko i odlecieć a u mojego synka oznacza: "mamo jeszcze nie wiem co chce, ale zanim się dowiem to Ci pomarudze"---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja na dzień matki kupuję sobie gorset ![]() A na dzień dziecka chyba szczepionke ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Side a jak będę ganić moje dziecko na forum to jutro będzie grzeczniejsze?
|
|
#1523 |
|
Moderator
|
To jednak Karmi dzialalo nasennie - dzisiaj nie pilam i spania praktycznie nie ma
|
|
|
|
#1524 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzieciaki moje śpią, jak ja uwielbiam ten moment dnia Zmęczona jestem tym tygodniem i cierpliwość mi się kurczy. Dzisiaj schodziliśmy po schodach z 15 minut, Antek pokazywał na każdy szczebelek, że jest czerwony. A barierka nie jest czerwona, tylko drewniana. I przy każdym był tak samo zadziwiony![]() Byle do lipca - od pierwszego się przeprowadzamy do mieszkania na parterze (i przed samym domem jest mały parczek, taki wewnętrzny, więc na dwór będę mogła praktycznie w piżamach wychodzić )Cytat:
![]() Co to jest pianinko do kopania ![]() Cytat:
Wczoraj nawet zjadłam pierwsze truskawki, były pyyyyszne.Wasze dziewczynki faktycznie identyczne! Co do porównywania, najważniejsze, żebyście Wy i szwagierka miały do tego luźne podejście, bez rywalizacji. Rodzina pewnie będzie gadać, ale nie ma co się przejmować Cytat:
Może się przyzwyczai Cytat:
I kawkę chyba też sobie strzelę
|
||||
|
|
|
#1525 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się zabrało palec od razu się budziła i pytała dlaczego mama zabrała jej palec ;pCytat:
No i z tą dietą na pewno masz rację, u mnie ciągle marnie ![]() A dziewczynki rzeczywiście bardzo podobne. Co do porównań to tak jak dziewczyny mówią, uniknąć się ich nie da więc trzeba ignorować, co łatwe nie jest. Mówiłaś, mówiłaś, ale mogę sobie przypiąć miano największej panikary wątku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ja przez ten wiatr siedzę w domku bo mam wrażenie, że bym wózka nie utrzymała ![]() Cytat:
![]() Tak jak wyżej wspomniałam mogę zostać wątkową panikarą. Dziś dostałam prawie zawału. Siedzę sobie spokojnie na kanapie i widzę, że coś łóżeczko się dziwnie rusza (turystyczne więc się buja czasem jak dzieć się rusza) i jakieś dziwne dźwięki młoda wydaje. Z ciekawości podeszłam i zobaczyłam moje biedne dziecię próbujące złapać oddech. Młoda się musiała zakrztusić śliną albo czymś i nie mogła złapać oddechu. MASAKRA Oczywiście pomimo czytania milion razy, że tego nie należy robić, poderwałam ją do góry i zaczęłam klepać po pleckach i złapała oddech... ufff... nawet wolę nie myśleć co by było gdybym do tego łóżeczka nie podeszła... albo gdyby to moje podniesienie zaszkodziło jeszcze bardziej... Teraz siedzę z powrotem na kanapie, młoda u mnie na klacie, a ja 10 razy obejrzałam filmik co robić jak dziecko się zakrztusi. Mam nadzieję, że więcej sytuacja się nie powtórz, a jeżeli tak to, że moje odruchy będą prawidłowe. |
|||||||
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle napisałyście, że nie dam rady cytować.
A więc z pamięci... Wiem, że macie rację- te porównania należy ignorować lub obracać w żart. Pewnie z czasem się przyzwyczaję i nie będą na mnie robić żadnego wrażenia. Mam tylko nadzieję, że Emilka gdy będzie już starsza i będzie wszystko rozumiała, nie będzie się z tym źle czuła. Ewentualnie zastraszę swoją rodzinę jak Castia swoją ![]() Któraś z Was (przepraszam, nie zarejestrowałam która) pytała o moje stosunki z bratową. Teoretycznie są dobre, ale dziewczyna jest bardzo zazdrosna i lubi rywalizację, więc z jej strony raczej luźnego podejścia nie mogę oczekiwać. Jeżeli chodzi o ćwiczenia to nie robię tego,żeby odzyskać figurę, bo tę sprzed ciąży już odzyskałam (tylko mięśnie brzucha chciałabym wzmocnić). Ja po prostu bardzo lubię ruch i gdy ćwiczę od razu lepiej się czuję. Endorfiny i te sprawy... Pół godziny pofikam z jakimiś ćwiczeniami na YT i od razu świat wydaje mi się piękniejszy. Czekam jeszcze na kontrolę u gina, żeby wrócić do biegania i jazdy na rowerze. Kate- naprawdę współczuję Dziewczyny mają jednak rację. 6 tygodni szybko minie, a Maja będzie miała biodra jak laska marzenie Tygrysku- matko! Co Ty musiałaś przeżyć! Nie wyrzucaj sobie, że jesteś panikarą, bo ja na Twoim miejscu zupełnie nie miałabym pojęcia co robić! To uświadamia mi, że powinnam poczytać o pierwszej pomocy udzielanej maluchom, bo w razie jakiegoś wypadku nie miałabym pojęcia co robić! teQiba- kup kilka zgrzewek Karmi i od razu macierzyństwo będzie bardziej znośne ![]() Pola- to od lipca będziecie mieli życie jak w Madrycie ![]() Życzę dużo cierpliwości do maluchów! Pamiętaj, że koniec tygodnia tuż, tuż, a następny na pewno będzie lepszy! Side- "brokułowa zasada" mnie rozwaliła Muszę zacząć ją stosować, bo coś za często chwalę Emi i może się to obrócić przeciwko mnie ![]() Virgo- cieszę się, że już przestałaś gadać głupoty ![]() U mnie dziś sympatyczny dzień, chociaż moja mała królewna akurat ma jakieś muchy w nosie. No trudno... Jej prawo mieć gorsze samopoczucie ![]() Rano byłyśmy na spacerze z koleżanką i jej córeczką. Niestety krótkim bo wiało niemożliwie. Później wpadły do mnie koleżanki z pracy na ploty. Dwie z nich są w ciąży, więc oczywiście lwia część rozmów dotyczyła dzieci, porodu, ciąży itp. a ja jako najbardziej doświadczona byłam traktowana niemal jak guru
|
#1528 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A czemu nie mozna brac na rece? Przeciez chyba trzeba wyjac z lozeczka? Cytat:
|
||
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1530 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Weź się ogarnij
![]() Cytat:
![]() Poka później jakie dresy bo ja też chce ![]() Cytat:
![]() Taa pozwoli ale mam w zanadrzu mrożone na patelnie Cytat:
WRZUCAJ Cytat:
![]() szczepionki, a to szczęściarz Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

To jest jakaś masakra. Mała jej nie lubi nie umie w niej zasnąć, nie da rady siedzieć w leżaczku ledwo weszła w huśtawkę. Zostaje nam leżenie na plecach no ale ile można 

za szybką poprawę bioderek waszych dzieci

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ciacho z rabarbarem, nie kuś bo przyjadę!
Ja to się wtedy przewracam z jednego boku na drugi. I uważam podobnie jak Side, że nigdy nie starałam się o figurę, tylko ją miałam, to teraz prędzej czy później ona wróci do mnie..
za wizytę! A nie mówiłam, że nie ma co się na zapas martwić?