|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ja sie na razie nie wypowiadam w tym temacie bo u mnie najprawdopodobniej nic nie jest potrzebne bo tam wszystko maja, polozna bedzie w czerwcu to sie jej dopytam
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
szkoda ze dopiero teraz zrobil sie taki wysyp nowych mamus, trzeba sie bylo wczesniej ujawnic zawsze w kupie razniej
|
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Jeszcze nie taka końcówka
1/3 ciąży jeszcze przed nami
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Opowiedz cos o sobie co juz macie kupione, przygotowane ![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#696 |
|
Raczkowanie
|
Czytam o Waszych wyprawkach i muszę przyznać, że jesteście dla mnie całkiem niezłą mobilizacją, prawie każdy wypad na zakupy kończy się jakimś ciuszkiem dla dzidzi
![]() I w ten sposób zgromadziłam już: body krótki rękaw - 7 body długi rekaw - 9 pajac - 5 półśpiochy - 4 kaftaniki(zapinane na zatrzaski z przodu) - 5 bluzeczki - - 3 piżamki (bluzeczka+spodenki) - 2 komplety sukieneczki - 2 czapeczki - 2 komplet sukieneczka+ body długi rękaw+ rajtki komplet wyprawka do szpitala (pajac, body, koszulka, kaftanik, czapeczka, niedrapki) niedrapki - 2 skarpetki - 6 to tyle z ubranek, wiekszość na 56,ale są też na 62 lub 0-3 m. Poza tym: kocyk - 1 ręczniki z kapturem -2 mata do przewijania - 1 pieluszki flanelowe - 3 butelki avent - 2 No i zbieram się do ułożenia listy zakupowej u rodzyneczki (która z Was zrobiła u niej zakupy jako pierwsza? Powinna dostać jakiś niezły bonusik )
|
|
|
|
#697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przynajmniej wygląda jak mój, szary z różowym paskiem. Cytat:
Co do dyskusji o szpitalnych koszulach to dopiero się od Was dowiedziałam, że coś takiego istnieje. Myślałam, że trzeba mieć wszystko swoje.
|
||||
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowe mamusie Ja dzisiaj po pracy siedzę sama w domu, bo córa u koleżanki do wieczora, mąż wróci tez wieczorem no i tak co jakiś czas podczytuję i cos napiszę
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś moja mama złamała rękę, trafiła do szpitala i zanim do niej dojechaliśmy z rzeczami, kazali jej to założyć, koszmar... jak pomogłam jej się umyć i włożyłam jej piżamę to sama stwierdziła, że czuje się od razu lepiej. Mnie strasznie obrzydzają szpitalne rzeczy, zawsze w szpitalu mam swoje sztućce, poduszkę, podkładam coś na łóżko... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż wróci dopiero w niedzielę więc mam zamiar się objadać do bólu.
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No to nieźle mnie wykroili na tym allegro bo szlafrok to pewnie droższy od tych koszul. A za 3 rzeczy zapłaciłam 109 złEdytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-05-15 o 17:38 |
|
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli o mnie chodzi, to w zasadzie od początku (bo gdzies od 6-7 tygodnia ciąży) jestem na zwolnieniu lek, nie dlatego,że się źle czuję, ale lekarz sam mi to zaproponował. Stwierdził, że moja praca nie służy ciąży (pracuję w szkole z małymi dziećmi - jestem nauczycielką), tak więc leniuchuję sobie w domku i czuję się naprawde dobrze, mój TŻ nie może na mnie narzekac, myslał, że będą zachcianki, zmiany nastrojów, ciągłę narzekanie,a tymczasem mały foszek od czasu do czasu i tyle ![]() No i mam 8 kg na +, ale muszę się usprawiedliwić, że to przez święta i wesele, w ciągu 3 tyg przybyło mi prawie 3 kg, od 2 tyg waga stoi w miejscu, bardzo nie chciałabym przekroczyć tych ponoć książkowych 12 kg, no ale...plany planami, a jak bedzie tak bedzie ![]() Co do koszul, to 2 kupiłam na allegro i ostatnio we wtorek 2 w Netto (komplet za ok 40 zł) Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-15 o 17:39 |
|
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śniadania i kolacje musiał tam jeść, ale obiady to mu zaczęłam dowozić z domu bo straszne breje dawali. |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od czasu do czasu takie dni to sama przyjemność. Bo tak na co dzień to bym zwariowała w takiej ciszy siedzieć. Jednak jak jest/są dzieci w domu to zawsze coś się dzieje. |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Ci nawet nie miałam w planach zakupu szlafroka, ale jak go zobaczyłam to stwierdziłam, że nie kosztuje bóg wie ile a może się przydać właśnie żeby z gołym tyłkiem do łazienki w szpitalu nie chodzić. Cytat:
![]() Nie no ale tak na poważnie to im brzydszy nadruk tym tańsza koszula, a jak nadruku nie ma to droga ...gdzie tu logika. Koszty nadruku a brak kosztów nadruku ..no nie rozumiem.
|
||
|
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze koce mnie obrzydzaja. Ale koszule i posciele nie... Dostalam te ichnia koszule z rozkrokiem od szyji do pipi zanim mi maz przywiozl ale jakas w dupie mialam co kto mysli jak wygladalam. Brzuch mnie bolal zaryczana bylam makijaz mi plynal caly a przez izbe przyjec szlam cala. Najwazniejsze bylo wtedy moje dziecko a nie makijaz czy koszula w kwiatki. Trzymalam na rozcieciu to nikt nic nie widzial. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, jeden taki dzień samotności jest fajny bo odpoczywam jak chcę, robię co chcę i jem co chcę. Ale potem już tęsknię i nudzi mi się niestety. Mój Tż pewnie nie miałby problemu z zagospodarowaniem sobie czasu beze mnie, towarzyski z niego człowiek, poszedłby do pubu na mecz.
|
|
|
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja to jestem w szoku ze aż tyle piszecie
Skończe praktyki to troche nadrobię a tak to prawie cały dzien poaz domem a jak wróce to jeszcze zakupy obiad zrobić i ledwo czasu mi starcza....witam serdecznie nowe mamy ![]() A co do wyprawki do szpitala, własnie dziś kumpelę s[potkałam która rodziła w tammtym roku i w tym też ją to czeka, ale na listopad dopiero...Pytałam sie o wyprawkę, powiedziała mi że w szpitalu są listy, musze iśc i sie zapytać( ponoc jak kobitki chodza na ktg czyli dopiero od 36 tygodnia, to przy okazji sie bierze) dobrze wiedzieć, bo ja tam na ktg nie bede chodziła, bo jest w przychodni u nas, wiec będe musiała iśc tak po prostu ![]() A własnie ciekawa jestem czy można pizamę do szpitala wziąść? Zamiast koszuli , nie wiecie?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-15 o 18:09 |
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Rozeznanie
|
Haha no raczej galoty cieple bawelniane mialam to by jeszcze sie przestraszyli
![]() Pomorzany ale w pocieszeniu moge Ci powiedziec ze personel bardzo fajny... No ale lazienka i wc to jakas porazka... Ja bede w Zdrojach rodzic juz postanowilam. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.bonprix.pl/style/szlafrok...n=ref&source=2 |
||
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wtedy tylko tyłeczek byłoby widac.
|
|
#716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak na pocieszenie. Musimy na wegetarianizm się przerzucić: http://www.pudelek.pl/artykul/66882/..._tylko_2_kilo/ Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-05-15 o 19:22 |
||
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
amaHej hej!!
Ja tak na chwilke, bo musze mlodego powoli do lozka zagonic. Po pierwsze i ja witam nowe Mamusie Nie cytuje, bo mam kiepski dzien i na pocieszenie Was czytalam, usmialam sie z kalafiorow ciazowych. Wiecie ze t jest udowodnione naukowo ? Co oczywiscie nie zmienia faktu zeby kogos ponizac takimi tekstami, no ale to siwdczy tylko o tym kims![]() Z tego co zapamietalam: Pizama w szpitalu: No wiec u mnie bylo tak, ze do samego porodu mialam dluzszs podkoszulke na guziki, ale ze byly zapiete,to jak Tomek wyszedl na zewnatrz polozna tylko zapytala czy moze ja porwac i oczywiscie pozwolilam zeby mi go polozyli...swoja droga to bylo cudne uczucie, on byl taki cieplutki i mieciutki i natychmiast przestal plakac jak sie przytulil...niesamowite Kurde nawet mam ja zaszyta juz, moze znow jej uzyje ![]() Pozniej to juz mialam jakas tandetna z misiem, ktora uzywalam przez 2 doby, potem przywiezli mi taka rozciagliwa sukienke letnia i w niej spalam do konca, czyli jeszcze 6 dni.. U mnie nie wolno bylo ani spodni ani swoich majtek tylko te siateczkowe, jakas laska miala jednorazowe ale nie siateczkowe i cos jej sie porobilo, i jej tlumaczyli zeby kupila te oddychajace wlasnie. Co do spania z biustem karmiacym...hehehe to jest tak, tzn ja tak mialam ze jak mialam niewydojone piersi to po sciagnieciu biustonosza mleko wrecz sikalo ze mnie ![]() Albo inny patent- jak dzeicko zaplacze to leci mleko hehhehehe na poczatku tak mialam ![]() Szlafroka w ogole nie uzywalam w szpitalu bo bylo mega goraco (lipiec) wiec teraz tez pewnie nie uzyje, ale ten z bonprix bardzo mi sie podoba do domu i chyba nawet zamowie, tak wiec dziekuje za linka )))Na ta chwile to tyle ode mnie milego wieczoru---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- AAA jeszcze a propo wychodzenia do somu, to powiem Wam ze po 3 dniach mialam dostac wypis to balam sie troche jak sobie poradze, ale okazalo sie ze tomek ma zoltaczke wiec zostalam 8 dni w sumie, i bardzo mi sie to przydalo, w razie watpliwosci, ktorych jest sporo na poczatku mialam polozne obok i one mi bardzo pomogly przy karmieniu i w ogole obylam sie z synkiem tak ze na ten 8 dzien wychodzilam pewna siebie i tego ze sobie poradze, ajedzenie mialam pyycha!!!! Wiecie co dostalam na 1 ibiad po porodzie?? Devolaya (nie wiem jak to sie pisze) normalnie w panierce, z serem, surowke z selera, ziemniaczki, kompot, tam uczyli zeby jesc wszysko byleby uwazac na wzdymajace rzeczy jak kalafior groch, ale smazone bylo, truskawki z makaronem, nooo pychotka bylo
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam wcześniej te koszule specjalnie są takie, żeby po porodzie położyć maluszka na brzuch czy klatkę piersiową mamy ![]() Dziewczyny ale lecimy z tym wątkiem ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A co do Mrozowskiej to marne pocieszenie ![]() Ja pewnie już mam z 12 kg na plusie |
|
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka schudła 10 kg...bo była na diecie przez cukrzyce ciążową( z tym ze ona miała nadwagę, wiec jak sama stwierdził jej sie to przydało)teraz jest z drugim maluchem (14 tydz)brzuszka nie ma, ale widać że przytyła w nogach i boczkach, sama przyznała ze teraz zupełnie inaczej tyje...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-15 o 19:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

1/3 ciąży jeszcze przed nami 

za wyniki. Waga też super ;-)