Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 19:41   #4531
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka to jadła cebulę
Zresztą uwielbia dymke, a szczypiorku już nie tknie.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
I je tak dymke (Lady ) na surowo?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko Hania tez już posmakowała surowej cebuli

Dziewczyny dajecie już każdy rodzaj kaszy??
I jak smakowalo?

O jakiej kaszy myslisz?
Kuba jadl jaglana, kukurydziana, gryczana biala, jeczmienna, kuskus, peczak, quinoa, takze chyba wszystkie (poza gryczana palona).

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
Łooooo
doczytalam juz, ze lipa...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jeszcze sie pora deszczowa nie zaczela a juz walcze z plesnia... Zaatakowala pstryczka; wczoraj nie wysuszylam slomki po myciu i sie zalegla. Yae nic nie jest na razie, slomka wyparzona i zdezynfekowana i zamowilam zapasowe...
Nieciekawie :/

Swoja droga - faktycznie musialas sie wkurzyc skoro juz emotikonke wstawilas do posta

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Łooooo...to jak stawiasz to oczywiście..w kielichy nalewam! Ja pozwolisz jedynie skromnie wargi me zmoczę.. .a dalej będę piła wodę...z uwagi na mój stan

A poza tym GRATULACJE.....! Odliczam dni do parapetuufki...zjawie Sie w Gdansku prawdopodobnie wrzesień pazdziernik....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Matkobosko! Dzidzius?

Zapraszam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kubson śpi, pierwszy raz od urodzenia zasnął o 18, nie wiem,o której jutro wstanie, pewnie koło 3 ale nie dało rady go przetrzymać, płakusiał, bo oprócz zmęczenia (spał dzisiaj ran 40 min) idą mu zęby (3 trójki) :/ Bidulinek mój malutki

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki dziewczyny... ja nie mogę się z tym pogodzić i nie mogę uwierzyć w to.. no qrwa nie mogę... nie wierze w to..

mój tzt bardzo pomógł i w ogóle.. to jego babcia też przecież, bardziej był zżyty z dyktatorką moją niż ze swoją.

Nawijko, gratulacje, najgorsze za Wami tzn zalatwienie kredytu, teraz z górki.
kochana wiem, ze Ci ciezko

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Gratulacje !!! To możesz już myśleć jak urządzać
To mnie chyba bardziej stresuje niz zalatwianie kredytu

Cytat:
mój ostatnio polubił wstawanie w okolicach 5 mimo, że zasypia po 20 jak zwykle.
A co do śpiewu to
Wspolczuje, dla mnie to noc, podziwiam, ze potrafisz funkcjonowac o tej godzienie!!

Debrah, zdrowka dla Amelki

Dzieki dziewczyny
Ciesze sie strasznie! W jednym z bankow odmowili, w drugim byla decyzja pozytywna, ale z nisza kwota (co kompletnie nas nie urzadza), takze bylismy pelni obaw. Na szczescie dzis przyszla decyzja pozytywna z trzeciego banku. Wszystko przez to, ze ja bezrobotna, wiec w zasadzie trzy osoby sa na jednej pensji...

Poza tym jak wiecie zygam obecnie wynajmowanym mieszkaniem.
Co z tego, ze mamy sejf, alarm, kino domowe, zmywarke jak w 2 sekundy jestem w stanie obejsc cale mieszkanie?
Dobra, juz nie biadole

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:54   #4532
Ultra81
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!
Tz właśnie robi chleb Moj udzial ogranicza sie do tego, ze leżę, pachnę i jem jogurt.
Zabrałam dziś Mychę na nowy plac zabaw. Z calej wycieczki najbardziej podobalo sie to, ze pozwolilam na parkingu usiasc za kierownica i kręcić - gdybym to wiedziala, oszczedzilabym sobie drogi

A tak w ogole to zmeczona jestem i jakas taka bez powera. Nawet z Mycha bawie sie tak bez energii, co przeszkadza mi mentalnie, w sensie że nie angazuje sie tak jak chcialabym. Tlumacze sobie, ze slabszy czas... Minie.

Nadrobiłam wszystko:
Deli - wyrazy wspolczucia! Trzymaj sie mocno. Dobrze, ze masz wsparcie w tz.
Nawijko - gratuluje decyzji kredytowej!

Little - pierwsze koty za płoty! Oby szybko znalazlo sie cos fajnego!

Pstryczku - brawa dla Kubusia!

Debrah - oby Amelka lagodnie przeszla ospe.

Nancy - co do zasniecia Kubusia, to mam nadzieje, ze bedzie ok. U nas Mloda przewaznie zasypia przed 19:00, czasami grubo przed, a z reguly spi do 6-6:30 (choc zdarza sie oczywiscie, ze wstaje o 5:00, ostatnio tak bywalo).

Marsi - super, ze genetyczne ok!

Cos jeszce komus mialam... Nie pamietam.

Buziaki i dobrej nocy!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 19:57   #4533
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254]s
Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój... [/QUOTE]

ło matko

ja osobiście mogę się kłócić, drzeć wręcz ale takie milczenie mnie dobija. Ani nie wiem o co chodzi, ani jak z tego wybrnąć
jak ty funkcjonujesz?
u mnie już by usłyszał 5485421694+8552 złośliwości byle się odezwał

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tylko tak o sobie i bez nadrabiania, ale...

DOSTALISMY POZYTYWNA DECYZJE KREDYTOWA!!!
Nasze dni w klitce sa policzone!!!!!

Neti, polewaj, ja stawiam
łoooł, super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! no ja z tej okazji włąśnie sobie otworzyłam żywca

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Lady, my do gotowania na parze mamy najzwyklejszy "podwójny" garnek, bodajże z Kristoffa - wodę się wlewa do jednego, na niego kładzie się ten z dziurkami, a'la durszlak i fin
ja mam tak samo, ale trochę mi się np ryba przywiera jednak
ale jako że od jutra mam plan znów się wdrożyć w zdrowe odżywianie planuję pierś z kurczaka w przyprawach z fetą na parze
w chwili obecnej jem parówki, bądź co bądź z szynki, w cieście francuskim z serem żółtym i popijam piwem

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ewulka hahaha tule!!! :-* serio Twoj malz zwraca uwage na kolory??? Mojemu to wsio ryba :P

k

serio serio
i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni. Narożnik wybieraliśmy pół roku, bo waćpan wybredny, żaden mu się nie podobał, a jak się podobał to albo za niski/wysoki/głęboki/płytki itd. po pół roku już nawet się zdecydowaliśmy, zamówiliśmy! zaliczka wpłacona a ten... pod dwóch dniach pojechał odmówić!!!!!!!!!!!!!!! bo ciemny brąz który wybraliśmy jednak okazał się wpadać bardziej w szary, a jemu chodziło i ciemny brąz który ma wpadać w czarny
skończyło że tak, że powiedziałam, że w takim razie ja pier.olę narożnik, niech sobie sam wybiera. wybrał - po następnych 3 miesiącach, skórzany przy czym podkreślałam, że ja NIE CHCĘ skórzanego, bo w zimę to zimne, a w lato się lepi do tego. Ale dałam już spokój, bo kolejne 3 lata byśmy się tego narożnika nie dorobili
wybór koloru ścian w domu i kafelek do łazienki był najbardziej wkurzającym i dołującym elementem remontu. MA-SA-KRA. Fuga w łazience - kolejny problem, bo on chce brązową ze złotym brokatem, ale TAKIEJ NIE MA! Bo była brązowa z brokatem owszem, ale wielokolorowym, albo po prostu brązowa. Kombinował przez dobry miesiąc, aż w końcu kupił brązową, kupił osobno brokat złoty, ważył go (specjalnie kupił po to wagę kuchenną) mieszał i robił.
Mówie wam - tragedia. Nienawidzę z nim nic wybierać, nienawidzę z nim zakupów, NIENAWIDZĘ tego wybrzydzania. Do tego oczywiście cena musi być odpowiednia. Nieeeeeeeee, tonie na moje nerwy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:03   #4534
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
serio serio
i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni. Narożnik wybieraliśmy pół roku, bo waćpan wybredny, żaden mu się nie podobał, a jak się podobał to albo za niski/wysoki/głęboki/płytki itd. po pół roku już nawet się zdecydowaliśmy, zamówiliśmy! zaliczka wpłacona a ten... pod dwóch dniach pojechał odmówić!!!!!!!!!!!!!!! bo ciemny brąz który wybraliśmy jednak okazał się wpadać bardziej w szary, a jemu chodziło i ciemny brąz który ma wpadać w czarny
skończyło że tak, że powiedziałam, że w takim razie ja pier.olę narożnik, niech sobie sam wybiera. wybrał - po następnych 3 miesiącach, skórzany przy czym podkreślałam, że ja NIE CHCĘ skórzanego, bo w zimę to zimne, a w lato się lepi do tego. Ale dałam już spokój, bo kolejne 3 lata byśmy się tego narożnika nie dorobili
wybór koloru ścian w domu i kafelek do łazienki był najbardziej wkurzającym i dołującym elementem remontu. MA-SA-KRA. Fuga w łazience - kolejny problem, bo on chce brązową ze złotym brokatem, ale TAKIEJ NIE MA! Bo była brązowa z brokatem owszem, ale wielokolorowym, albo po prostu brązowa. Kombinował przez dobry miesiąc, aż w końcu kupił brązową, kupił osobno brokat złoty, ważył go (specjalnie kupił po to wagę kuchenną) mieszał i robił.
Mówie wam - tragedia. Nienawidzę z nim nic wybierać, nienawidzę z nim zakupów, NIENAWIDZĘ tego wybrzydzania. Do tego oczywiście cena musi być odpowiednia. Nieeeeeeeee, tonie na moje nerwy
Ooo faaak!!! Zwariowalabym

Zjadlabym cos z feetaaaaaa

Stary 2014-05-15, 20:07   #4535
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254]
Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój... [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody byl dzis z babcia ciotka i jej synem a moim kuzynem w sasiednim miasteczku na ryneczku (ok.15 km w jedna strone) taki rynek pt.wszystko i nic balam sie bo taka akcja byla pierwszy raz, tzn byl gdzies dalej beze mnie ale moj dzielny synus spisal sie na medal! zaczepial inne dzieciaczki, biegal od straganu do straganu co skonczylo sie kupnem 5964587 pie.rdolkowatych zabawek ale i tak najwiekszy szal byl przy klatkach z kurami
brawo dla dzielnego Kubusia!
Cytat:
ale o co Wam chodzi??

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jeszcze 27 godzin i moja połóweczka wyląduje w Polsce
Najwyższa pora bo oszaleję. Co prawda spanie u nas wybiłam teściowej z głowy ale za to siedzi u nas z teściem większość dnia. Nawet sobie nie mogę pogadać z własnym mężem (no wiecie, jak z mężem ) bo t już stoi przy skypie i się musi 10 razy dopytać czy on się bardzo źle czuje, czy ma gorączkę, czy coś zażył i co to było, czy go kaszle, kicha, katarzy, czy może jednak zażyłby berotec dwa razy dziennie a nie raz, czy biedny synek na pewno wytrzyma jeszcze ten jeden dzień, czy na pewno zjadł śniadanie/obiad/kolację, czy w hotelu dobre warunki, czy dobrze spał w nocy czy też go bardzo kaszlało...
chyba bym zgłupiała z t na głową dobrze, że Mąż zaraz wraca
Cytat:

I jak smakowalo?

O jakiej kaszy myslisz?
Kuba jadl jaglana, kukurydziana, gryczana biala, jeczmienna, kuskus, peczak, quinoa, takze chyba wszystkie (poza gryczana palona).

Dzieki dziewczyny
Ciesze sie strasznie! W jednym z bankow odmowili, w drugim byla decyzja pozytywna, ale z nisza kwota (co kompletnie nas nie urzadza), takze bylismy pelni obaw. Na szczescie dzis przyszla decyzja pozytywna z trzeciego banku. Wszystko przez to, ze ja bezrobotna, wiec w zasadzie trzy osoby sa na jednej pensji...

Poza tym jak wiecie zygam obecnie wynajmowanym mieszkaniem.
Co z tego, ze mamy sejf, alarm, kino domowe, zmywarke jak w 2 sekundy jestem w stanie obejsc cale mieszkanie?
Dobra, juz nie biadole
nie bardzo smakowało chociaż nawet się nie skrzywiła;p
a myślałam właśnie o gryczanej białej a palonej czemu jeszcze nie? tak po prostu czy nie można?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:21   #4536
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie bardzo smakowało chociaż nawet się nie skrzywiła;p
a myślałam właśnie o gryczanej białej a palonej czemu jeszcze nie? tak po prostu czy nie można?
Gryczana biala mozna od dawna, od 8 miesiaca gdzies

Palonej sama nie jem, bo zawiera o 50% substancii odzywczych mniej (gina podczas palenia), dlatego jak dla mnie - nie warto

Stary 2014-05-15, 20:21   #4537
ewulkaaa
Wtajemniczenie

szukam właśnie kuchni dla Ani z okazji dnia dziecka - pięknie się ostatatnio bawiła u koleżanki.

ale ludziom to się w d.pach poprzewracało

http://allegro.pl/kuchnia-z-domku-na...218472190.html

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 20:22   #4538
sylwietta1988
Zakorzenienie

O losie, ale pogoda a mi sie po poludniu mleko skonczyło i nie miałam z czym drugiej kawy wypic, nosa z domu nie wystawilismy bo by chyba głowy pourywało

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
O matko, mam nadzieję ze dożyję takiego czasu, tęskni misię bardzo za książkami, mało czasu na wszytsko i na razie się nie tykam.
no wlasnie, ja równiez nie pamietam, kiedy ksiazke przeczytałam.... a wczesniej to hurtem....

Cytat:

Pola wreszcie załapała "układanie" klocków Tzn. na razie położy tylko jednego na drugim, bo nie ma cierpliwości do tego i od razu musi rozwalić, ale wie!

O 6.40 była już na Polu Myślałam, że jak poczuje zimno i deszcz ją skropi, to będzie chciałą do domu - , jeszcze większa frajda, jeszcze większy ryk przy wchodzeniu do domu..
o której????? szok szok szok brawa za klocki

Cytat:

Sylwia, genialny ten fotel!!! Siostra chyba kupi na dzien dziecka mlodemu, straaaaaasznie jej sie spodobal, ale widzicie ten rozowy dla dziewczynki??? Czy tylko ja mam jakies dziwne skojarzenia???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
I powiem Ci, ze rewelacyjny na zywo bo wlasnie dzis dotarł, nie załuje zakupu super wykonany, dziec zafascynowany, nie schodził z niego przez godzine jutro foty zapodam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To ospa - już wczoraj dzwoniłam do lekarza - wymyśliłam, że to dobry sposób, żeby nie zarazić dzieci od razu pędząc. I lekarka mówi (mojego lek. nie było), że nic się specjalnego nie robi, nie ma leku typowo na ospę i działa się objawowo - stąd nie ma sensu za bardzo pędzić. Zbijać gorączkę, jeśli się pojawi, smarować młodą i..tyle. Nic nie mówiła o leku żadnym?
I niestety lipa ze spacerami itp - dobrze, że nie ma pogody..
Kropek coraz więcej, w nocy spała na mnie, nie mogłam do łazienki iść nawet, żeby soczewki ściągnąć, bo natychmiast pobudeczka. Nie ma gorączki (najwyżej stan podgorączkowy) ale budzi się w nocy bardzo - ja też tak miałam, że nie mogłam spać, bo wtedy jest takie uczucie gorąca w ciele i ogólny dyskomfort, wyskakują wtedy nowe kropki ponąć) i mamusia niezbędna. Wczoraj wieczorem do dość późna czytaliśmy na łóżku dużym bajeczki - we troje, bo oboje rodzice musieli być , potem padła na mnie i tak już zostało.
oby łagodnie przeszła cała choroba, buzaiczki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46464663]

fajny fotel!
Agatka rok temu taki dostala:

http://materacedmuchane.pl/2012/04/1...uzym-oparciem/

rozdmuchany mamy i schowany, ale dzisiaj nadmucham, a co, niech się bawią młode

Gary ci te polecam - GENIALNA jakość, dziewczyny mają i na prezent też kupowałam:

http://www.mazakzabawki.pl/product-p...el-garnki.html

[/QUOTE]dokłądnie tymi garami sie bawi

co ja jeszcze miałam, aaaa

NANCY,
mały tez podjada, bo jak widzi, ze ktos cos je to od razu jest daaaaaaaaaaam fajnie, ze Kubus Ci sie wreszcie wziął za jedzenie

PSTRYNIU, super, brawa dla Kubulencjusza u nas jest tak, ze sam mama nie powie jak cos chce, dopiero jak go poprosze to z takim uwielbienim mówi mamamamaamama

Witam sie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:28   #4539
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Gryczana biala mozna od dawna, od 8 miesiaca gdzies

Palonej sama nie jem, bo zawiera o 50% substancii odzywczych mniej (gina podczas palenia), dlatego jak dla mnie - nie warto
dziękuję czyli nie kupuje
Cytat:
szukam właśnie kuchni dla Ani z okazji dnia dziecka - pięknie się ostatatnio bawiła u koleżanki.

ale śliczna jest

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-15, 20:33   #4540
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Najwyższa pora bo oszaleję. Co prawda spanie u nas wybiłam teściowej z głowy ale za to siedzi u nas z teściem większość dnia. Nawet sobie nie mogę pogadać z własnym mężem (no wiecie, jak z mężem ) bo t już stoi przy skypie i się musi 10 razy dopytać czy on się bardzo źle czuje, czy ma gorączkę, czy coś zażył i co to było, czy go kaszle, kicha, katarzy, czy może jednak zażyłby berotec dwa razy dziennie a nie raz, czy biedny synek na pewno wytrzyma jeszcze ten jeden dzień, czy na pewno zjadł śniadanie/obiad/kolację, czy w hotelu dobre warunki, czy dobrze spał w nocy czy też go bardzo kaszlało...
Skund ja to znam...wystarczy ze tz cos wspomni, ze jakos tak dziwnie sie czuje(w sensie ze zmęczony..i wogole taka ostatnio pogoda ze kazdemu sie udziela) a t:
-ale co,boli Cie głowa, noga , ręka, dooopa, jajka?a jak,a tak..a,srak?wrrrr...chłop y i mamusie....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-15 o 20:36
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:36   #4541
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Skund ja to znam...wystarczy ze tz ze powie ze jakis tak dziwnie sie czuje(w sensie ze zmęczony..i wogole taka ostatnio pogoda ze kazdemu sie udziela) a t:
-ale co,boli Cie głowa, noga , ręka,j dooopa, jajka?a jak,a tak..a,srak?wrrrr...chłop y i mamusie....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 20:38   #4542
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
I je tak dymke (Lady ) na surowo?

Tak

GRATULUJE :jup i:

Leje cały dzień. Ani na chwilę nie przestało padać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:43   #4543
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz widzę, że 2 poprzednie dni to było ledwie pierdzenie sikami mamuta, teraz się dopiero zaczęło

Cytat:

wczoraj jednak ładnie posprzątałam, na tyle, że ni emiałam już siły nic zrobić kupić tylko poszłam spać. Dziś znalazłam firanki, już miałam kupować, ale jakiś głupi pomysł mi przyszedł do głowy i wysłałam linka do męża, oczywiście transakcja nie doszła do skutku bo ciemny brąz jest za mało ciemny
a teraz nie umiem znaleźć tych durnowatych osłonek i doniczek.
I cały dobry humor związany z zakupami zniknął

miłego dnia!
powiedz, ze zartujesz niewąsko

Cytat:

Dziewczyny ma ktoras parowar? Korzysta na co dzien??? Jak tak to jaki? Wszystko da sie w nim zrobic??? Czytalam super opinie o tefal vitamin?

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
biedronkowy nawet ok
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dodatkowo wkręcam się w szycie. Pomysłów mam kupe, Chęci też. Gorzej finansami. Muszę też zagłębić się w temat, bo umiem tylko podstawowe rzeczy szyć. Szkoda, że czasu mało na wszystko..
Mam nadzieję, że wystarczająco się usprawiedliwiłam..
ja mam w domu szyciarke samouczke mama moja szyje na maszynie od baaaaaardzo dawna ja za pomocnika robie, jak dzieciecie spi odpruj, nitki przewiaz i takie tam. Ale dzieki temu z dwóch starych spódnic mam jedna nową funfielnówke albo z za wielkiej sukienki super małą kolorową

Cytat:
Wybaczcie, ze tylko tak o sobie i bez nadrabiania, ale...

DOSTALISMY POZYTYWNA DECYZJE KREDYTOWA!!!
Nasze dni w klitce sa policzone!!!!!

Neti, polewaj, ja stawiam
Super ekstra tylko sie tzta nie pytaj o zgode na zamówienie firanek

Cytat:

Kubson śpi, pierwszy raz od urodzenia zasnął o 18, nie wiem,o której jutro wstanie, pewnie koło 3 ale nie dało rady go przetrzymać, płakusiał, bo oprócz zmęczenia (spał dzisiaj ran 40 min) idą mu zęby (3 trójki) :/ Bidulinek mój malutki
bidus malutki, oby szybko wyszły
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki dziewczyny... ja nie mogę się z tym pogodzić i nie mogę uwierzyć w to.. no qrwa nie mogę... nie wierze w to..

mój tzt bardzo pomógł i w ogóle.. to jego babcia też przecież, bardziej był zżyty z dyktatorką moją niż ze swoją.

Nawijko, gratulacje, najgorsze za Wami tzn zalatwienie kredytu, teraz z górki.
Kochana, przytulam
Cytat:

u nas leje od rana, pizga strasznie, także spacery, place zabaw odpadają, jutro podobno ma być taka sama pogoda, chyba zwariuję, Kuba umie tylko wyrzucać i rozrzucać. Pokazuję mu książkę, chcę poczytać, to ją przejrzy w 2 sek i wyrzuca. Nie chce oglądać ani piesków ani kotków, nie chce wiedzieć, gdzie ma nos czy oko. Jak ma dobry dzień to jeździ furmanką i cały czas włącza piosenkę
dobrze, ze tylko furmanką a nie tak
http://mistrzowie.org/591698/Wiejskie-wesele
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254]
--------------------------
eeeeeeeeeeee, nie ogarniam
Cytat:
Powiedz, ze zartujesz, no powiedz Dobrze, ze jeszcze nad uchem nie słyszysz "z kim to sie ozenił ten mój biedny syn" w kontekscie, ze tam nie doleciałas kurowac małzonka....
Stary 2014-05-15, 20:45   #4544
pstryczek84
Zakorzenienie

http://fakty.interia.pl/pomorskie/ne...67#pst75001906

ja bym chyba oszalala na miejscu tej matki!!!! jak sobie pomysle co ona musiala przezywac to....

Stary 2014-05-15, 20:49   #4545
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
ale o co Wam chodzi??
Neti, czyżbyś zajęła 4 miejsce na ciążowej grzędzie?

Cytat:

tu się za jakość płaci

Ale popatrz:

http://www.dadum.pl/kuchnia-z-akceso...tte-djeco.html
http://www.dadum.pl/kuchenka-drewnia...osazeniem.html
a takie chcę na działce

http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...yclingowa.html

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

dokłądnie tymi garami sie bawi
no bo fajne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 20:52   #4546
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Skund ja to znam...wystarczy ze tz cos wspomni, ze jakos tak dziwnie sie czuje(w sensie ze zmęczony..i wogole taka ostatnio pogoda ze kazdemu sie udziela) a t:
-ale co,boli Cie głowa, noga , ręka, dooopa, jajka?a jak,a tak..a,srak?wrrrr...chłop y i mamusie....

u nas zawsze pytanie- a ciśnienie mierzyłeś? nie? zmierz teraz zmierz
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
http://fakty.interia.pl/pomorskie/ne...67#pst75001906

ja bym chyba oszalala na miejscu tej matki!!!! jak sobie pomysle co ona musiala przezywac to....
nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czuła

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-15, 20:53   #4547
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

serio serio
o kutwa, ale jedzie tzt po bandzie wyobrazam sobie jaką parę tworzycie miód z benzyną- słodko i wybuchowo ale kurcze, na dłuzszą mete to "uciazliwe" jest
Stary 2014-05-15, 21:05   #4548
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia...no,a jak t.pyta o cos tz ...to odnosze wrażenie ze on ma 2 sekundy na odpowiedź...albo mówi zeby cos zrobił, to jak sie nie ruszy od razu to jest, np. "ferdek, słyszysz, no ferdek chodz, no słyszysz"... Czasem to ją przedrzeźniam przed tz, a on sie tak fajnie wkurza

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
o kutwa, ale jedzie tzt po bandzie wyobrazam sobie jaką parę tworzycie miód z benzyną- słodko i wybuchowo ale kurcze, na dłuzszą mete to "uciazliwe" jest
No kuzwa...ale to nie facet powinien tak wybrzydzać i zmieniać zdanie... no mojemu to akurat wsio ryba....chyba,ze se wymyślę cos oryginalnego to zaczyna dyskutowac a, czasem pyszczyć za mocno...ale długo to nie trwa

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

"ten stan" oznacza stan diety- wtedy alkoholu nie tykam....

Czy Wasze wątpliwości zostały rozwiane?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-15, 21:06   #4549
sylwietta1988
Zakorzenienie

PSTRYNIU, jedyne co mi na mysl w tej chwili przychodzi to : oby zadna z nas nigdy nie musiała czegos takiego przezywac :pro si:

SZAJA, jak ty co wynajdziez to klekajcie narody

EWULKAAA, a pochwalisz sie efektami Waszej wspólpracy przy remoncie?

NETI, co do wybrzydzania, mam znajomego, który sam sobie wiesza skarpetki po upraniu, bo twierdzi, ze jego zona wiesza tak, ze mu załamuja sie w nieodpowiednim miejscu i potem mu niewygodnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 21:08   #4550
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia...no,a jak t.pyta o cos tz ...to odnosze wrażenie ze on ma 2 sekundy na odpowiedź...albo mówi zeby cos zrobił, to jak sie nie ruszy od razu to jest, np. "ferdek, słyszysz, no ferdek chodz, no słyszysz"... Czasem to ją przedrzeźniam przed tz, a on sie tak fajnie wkurza

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

No kuzwa...ale to nie facet powinien tak wybrzydzać i zmieniać zdanie... no mojemu to akurat wsio ryba....chyba,ze se wymyślę cos oryginalnego to zaczyna dyskutowac a, czasem pyszczyć za mocno...ale długo to nie trwa

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

bo na jej słowo On powinien na baczność stać już
Cytat:
NETI, co do wybrzydzania, mam znajomego, który sam sobie wiesza skarpetki po upraniu, bo twierdzi, ze jego zona wiesza tak, ze mu załamuja sie w nieodpowiednim miejscu i potem mu niewygodnie
omatko

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-15, 21:09   #4551
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ale sie dziewczyny na Ciebie rzuciły jak harpie na swiezy kasek
Stary 2014-05-15, 21:10   #4552
gojka24
Zakorzenienie

Sylwia ja własne tez tak wychowana. Mój tato tez samouk. Kiedyś to często cos robilismy, np kupowalam jakieś spodnie w ciuchu tak aby góra mi odpowiadała i zwezalam nogawki. Znajomi nie wierzyli. Raz nawet ręcznie spódnice uszylam. Siedziałam cale wakacje nad nią.

Ewulka mam podobnie do twojego TŻ. Zanim cos kupie wiedzę i czytam porównuje ale nie do takiego stopnia.

Pisalam ostatnio ze jest mi strasznie zle z faktem iz Paulina spi sama w lozeczku. Dziś nie chciała zeby tata usypial, mama tez nie. Po prostu poszła do drugiego pokoju położyła się i usnela i to juz nie pierwszy raz. Moja duża panienka. Ale strasznie źle mi z tym. Nie jestem gotowa, tak jak ni byłam kidy odstawiala się od piersi, jak zaczeła sama spac.

Hmm dziwne leje cały dzień wiatr straszny a ktos właśnie petardami strzela z 5 min. Maz się śmieje ze to ruskie bombarduja.. Hehe Lanza ze mnie, przecież dziś juwenalia u nas..

Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 21:21   #4553
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
bo na jej słowo On powinien na baczność stać już
ba, on powinien wykonac dana czynnosc, zanim szanowna t. wyartykułuje o co sie rozchodzi

GOJKA, u nas od niepamiętnych czasów mama przerabiała wszystko na wszystko teraz mniej czasu ma, paradoks ale jak dzien taki, ze leje, zimno to siada i działa roboty typu zwęzanie, skracanie to pikus

a co do szycia ręcznego- jak jeszcze była panną to wszystko w rękach sobie szyła, sukienke na wesele gdzie była za starsza w jedną noc zrobiła potem opchneła za sporą kase bo nigdzie dostac takich nie mozna było
A ja na jedno wesele kilka lat temu sama sobie sukienke wyszyłam cekinami, zeszło mi ale efekt był łał jedyna taka i furore robiłam teraz czasu brak

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-05-15 o 21:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 21:22   #4554
pstryczek84
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4335057/Matcz...rycze-smarkam:

Stary 2014-05-15, 21:46   #4555
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

starsznie uciążliwe. Ale jest JEDEN plus - jak wiecie (albo i nie? ) ja nienawidzę robić zakupów, ciuchowych w sensie. Więc jak już się wybierzemy to ja staję w przymierzalni, a on lata po całym sklepie, szukając odpowiednich ciuchów w odpowiednim rozmiarze i w odpowiedniej cenie przynosi, ja ubieram, mówię tak albo nie i mam albo nie
więc już nawet mogę czasem pójść na zakupy

najgorzej przeżył, jak sama wybierałam suknie ślubną. Bo on stwierdził, że on by najlepiej wybrał a mi to nie ufa i się teraz boi

a co do określenia to trafiłaś w samo sedno dokładnie tak jest - kochamy się bardzo bardzo, jestem tego pewna, ale czasem jak się kłócimy mam ochotę wypchnąć go przez okno przy czym za godzinę zdarza nam się już siedzieć przy winku przytulonymi i oglądać romantyczny film

Cytat:

oj tam oj tam

Cytat:
PSTRYNIU, jedyne co mi na mysl w tej chwili przychodzi to : oby zadna z nas nigdy nie musiała czegos takiego przezywac :pro si:

pochwalę ale jak TŻ wróci z delegacji i będę miała aparat, jakoś w przyszłym tyg ok?

tylko nie spodziewaj się cudów, nic specjalnego mocno ograniczały nas fundusze niestety

Cytat:

coś w tym jest

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Szajaaaa....
dziękuję za linki!

ale jakoś drogo mi się to wydaje ? czy tylko wydaje?

myślałam o czymś ze też, bo ostatnio u nas szał. No i myślałam tak ok 100zł, bo tyle babcia zadeklarowała.

Co myślisz o tych? tylko szczerze
http://allegro.pl/duza-kuchnia-odglo...219528964.html

http://allegro.pl/smoby-duza-dwustro...234037707.html

http://allegro.pl/kuchnia-z-piekarni...204803934.html

http://allegro.pl/kuchnia-dla-dzieci...214034489.html

http://allegro.pl/kuchnia-okap-i-pie...211865492.html

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

ahhh i wiecie czego jeszcze szukam? jakby coś takiego wam wpadło w oko to dajcie znać pliiisss

szukam odkurzacza dla Ani, ale koniecznie z chowanym kablem w taki sposób, jak w normalnym
w kaji u nas w gl nie widziałam, w smyku jeszcze nie byłam, a nie wiem co wpisać w allegro żeby mi odpowiednio znalazło

bo odkurzaczy to jest 116841354168541356

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

gadam sama ze sobą?

no i fajnie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Black, widzę cię mów co tam u was!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-15, 21:47   #4556
LadyWhisper
Zakorzenienie

Matkobosko Ewulka, Twoj malz to ewenement jakis!!!!!!! Czytalam to mojemu to malo z kanapy nie spadl ze smiechu jejuuuu musze go poznac

Debrah, zdrowka dla Amelci

Szaja, no, to spokoj masz :p
Moj ma znowu zayob w pracy i tak padniety ze cala chalupa na mojej glowie a ja wysiadam bo nie daje rady ogarniac wszystkiego plus mlodego i sie zremy

Mlody zasnal o 22. Ile takie dziecko ma godz spac na dobe??? Bo tak, zasypia o 22(dzisiaj znowu padl `na zabe` po prostu polozyl sie miedzy nami na kanapie i zasnal)wstaje o 6, drzemka w dzien 1,5h, no zombie male mi chyba rosnie???

U nas zawierucha i ulewa. A wariatow na bieganie bylo 11!!! Ocipieli ale dawno sie tak nie usmialam, dzisiaj mega bylo, juz zaaplikowalam 3 rutinoscorbiny, herbata z miodem i cytryna goraca kapiel i juz pod kolderka siedze

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 21:55   #4557
ewulkaaa
Wtajemniczenie

skoro i tak już sama ze sobą gadam...

juwenalia w gliwicach

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Matkobosko Ewulka, Twoj malz to ewenement jakis!!!!!!! Czytalam to mojemu to malo z kanapy nie spadl ze smiechu jejuuuu musze go poznac

Debrah, zdrowka dla Amelci

Szaja, no, to spokoj masz :p
Moj ma znowu zayob w pracy i tak padniety ze cala chalupa na mojej glowie a ja wysiadam bo nie daje rady ogarniac wszystkiego plus mlodego i sie zremy

Mlody zasnal o 22. Ile takie dziecko ma godz spac na dobe??? Bo tak, zasypia o 22(dzisiaj znowu padl `na zabe` po prostu polozyl sie miedzy nami na kanapie i zasnal)wstaje o 6, drzemka w dzien 1,5h, no zombie male mi chyba rosnie???

U nas zawierucha i ulewa. A wariatow na bieganie bylo 11!!! Ocipieli ale dawno sie tak nie usmialam, dzisiaj mega bylo, juz zaaplikowalam 3 rutinoscorbiny, herbata z miodem i cytryna goraca kapiel i juz pod kolderka siedze

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
nooo, gdybym się nie postawiła to liry też do tej pory byśmy nie mieli. Bo on chciał z różowymi wstawkami, ale ten róż bardziej w fuksje wchodził, a on chciał w malinę,i teraz go to razi

kocham mojego męża

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

dobrze, że on tego nie czyta bo to miała być nasza tajemnica :P

idę się kąpać i spać, ostatni raz sama w łóżku, już jutro się będę mogła do tego mojego wybredziucha przytulić

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-15, 21:57   #4558
blogerka
Wtajemniczenie

U nas po trzydniówce
Tylko kurdę, żałuję tego jechania na IP, bo Borys ma jakąś traumę. W nocy śpi dobrze, ale z drzemki w ciągu dnia wybudza się z histerią, w zasadzie to nie wybudza się tylko krzyczy z zamkniętymi oczami i sama go wybudzam, bo nie da się go inaczej uspokoić.
No i jak zawsze wizyty u pediatry, szczepienia były bez problemu, tak teraz nawet nie da się osłuchać tylko od razu jest krzyk, tupanie nogą, wołanie mnie, a podczas oglądania gardła mocno zagryza patyczek i nie idzie ani otworzyć mu buzi a nie go wyjąć. Strasznie musiał to wszytsko przejść i bardzo mi go szkoda, że tak go wymęczyliśmy zamiast zostaćspokojnie w domu i poczekać aż temp. spadnie.

a i mam takie pytanie z innej beczki, czy któraś z Was stosowała atrederm kiedyś?
Stary 2014-05-15, 22:04   #4559
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

dżizussss
Cytat:
A jak...już węsza sensacyje...ale zamiast pomyśleć ze przecie ja na diecie i alko sie nie pije to one inne stany wymyslaja

Ewulka,jaki ten odkurzacz ma byc?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Dobranoc

Stary 2014-05-15, 22:07   #4560
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dżizussss

A jak...już węsza sensacyje...ale zamiast pomyśleć ze przeciw na diecie alko sie nie pije to one inne stany wymyslaja

Ewulka,jaki ten odkurzacz ma byc?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Dobranoc

no taki z wciąganym kablem, że jak naciśniesz guzik to on się wciąga i znów jak pociągniesz to się wyciąga, czaisz??

ale nie wiem czy taki z jakimkolwiek kablem w ogóle istnieje, bo to chyba dla dziecka niebezpieczne?

chodzi o to, ze ania uwielbia się tak bawić, a mnie drażni ten odkurzacz wielki na środku pokoju stojący non stop, bo nawet jak się nie bawi to schować nie można:/ poza tym jak ona chce odkurzać to jest dla niej za cięzki i krzyczy, wkurza się i tyle z jej odkurzania jest :/

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości