Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 22:38   #4471
MaJulMi
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
rewelacyjny pomysł z tym jogurtem, Kubson lubi, więc może chętnie zje a nie zapcha się tak jak np herbatnikiem
kasza z oliwą też super, dodam jeszcze natkę pietruszki i będzie git

z dżemem porzeczkowym?

A ja za to ściągnę pomysł na dodanie natki pietruszki
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 22:50   #4472
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacyjny pomysł z tym jogurtem, Kubson lubi, więc może chętnie zje a nie zapcha się tak jak np herbatnikiem
kasza z oliwą też super, dodam jeszcze natkę pietruszki i będzie git

z dżemem porzeczkowym?

Zupelnie nie rozumiem dlaczego jeszcze tu jestem
Dobranoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:27   #4473
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

o kurczaki, oby to nie bylo to a jesl tak to oby mala jak najlagodniej to przeszla

hej!

a orzeszki robi tesciowa na kazde swieta BN, pycha sa!!! i mega + bo moga stac i stac i stac i tak sa pycha

nastepna!
normalnie KOCHAM WAS!!!!

tez mnie to ciekawi bo boje sie ze mlody bedzie mial to w nosie i tylko bezie mi roznosil pilki

zdrowka!

wez Ty sie szkieletorze puknij w czolko, co?!

a moze elegancki dlugopis/pioro z grawerem?

hej!
sciskam Cie mocno, musialas sie strachu najesc
jak Borysek?
zapodasz jakies foto dla niefejsbukowej cioci?

super wiesci!!!!
proszę bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B2.jpg (128,5 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-05-14, 23:46   #4474
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niby fajne, ale nie wiem z czym to podac...

Ototo, u nas to samo!! Na wszystko wyciaga łapkę i krzyczy "daaaaaa" - wczoraj np na surowa cebule Dalam polizac - wiecej nie chcial
Zuzka to jadła cebulę
Zresztą uwielbia dymke, a szczypiorku już nie tknie.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 23:51   #4475
Debrah
Zakorzenienie

Nancy : cieszę sie razem z tobą z jedzenia Kuby.. co do 'am' - nie doradze bo moja mówi non stop a potem jak weźmie to chce karmić msmusie..klęska totalna u nas nadal.

Wiecie co- cieszę sie ze Nancy nas widziała nie raz w trakcie podania jedzenia - bo wie jak to wygląda, jakoś mi z tym lepiej, mniej sie czuje jak jakaś "niepelnosprytna' co to nie potrafi nakarmić dziecka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 00:46   #4476
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Czesc!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy : cieszę sie razem z tobą z jedzenia Kuby.. co do 'am' - nie doradze bo moja mówi non stop a potem jak weźmie to chce karmić msmusie..klęska totalna u nas nadal.

Wiecie co- cieszę sie ze Nancy nas widziała nie raz w trakcie podania jedzenia - bo wie jak to wygląda, jakoś mi z tym lepiej, mniej sie czuje jak jakaś "niepelnosprytna' co to nie potrafi nakarmić dziecka.

Wczoraj od mamy dziewczynki starszej 2miesiace od Yae slyszalam ich historie rozszerzania. Dziewczynka nie jadla nic poza uu. Nadal bardzo duzo jest u nich uu, ale odkad znalazly, co chetnie je, to ruszylo. W ich przypadku byla to specjalna odmiana fasolki, ktora je sie jedynie do piwa. Pozniej dodawala do innych dan i mala zaskoczyla.
nancy reaguje natychmiast, ale z jednego powodu - Yae unormowaly sie pory jedzenia i poza nimi nie jest zainteresowana. Kubus chyba nabiera apetytu, swietnie!
Moze nalesniki z jablkami - scieram do ciasta albo cos a la placki ziemniaczne - robie z roznymi warzywami i ryba lub miesem; problem beztluszczowego smazenia rozwiazalam wykladajac patelnie papierem do pieczenia. Na dobra sprawe to nawet ryz i makaron mozna jesc raczkami...

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-05-15 o 00:51
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 02:20   #4477
LadyWhisper
Zakorzenienie

Buziaki

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 06:54   #4478
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Buziaki

A Ty co? Najt raners?
Witam się!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:01   #4479
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, powiem wam, że odkąd wszystkie zabawki po przemeblowaniu wylądowały u żuczka w pokoju, stał się baaaaaaaaardzo samodzielny (poza przedwczorajszym dniem;p ale to chyba zęby) potrafi się bawić u siebie 40 min, przylecieć po chlebek/wodę/przytulasa i lecieć dalej fakt, są dni, kiedy jest marudny i nic nie działa, przynożniak straszny, ale ogółem daje mi pełno luzu. Tydzień temu np przeczytałam pół książki w dzień (z 350stron) jak nie spał, siedzieliśmy razem na fotelu, on "czytał" swoją książeczkę a ja swoją
O matko, mam nadzieję ze dożyję takiego czasu, tęskni misię bardzo za książkami, mało czasu na wszytsko i na razie się nie tykam.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jedna oferta to pralnia przemyslowa, druga to recepcjonistka w hotelu. Jest jeszcze oferta z Centro (ah te znizki pracownicze )
I chyba juz wiem, czemu nie chce wysylac cv na takie oferty. Bo to takie troche cofanie sie... Brak mi rozwoju Ale coz chyba wysle, bo za cos zyc trzeba...
Bierz, co CI szkodzi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46452721]
Nawijko, najprostszy biszkopt: 4 łyżki mąki, 4 jajka, 4 łyżki cukru, odborina proszku do pieczenia (daję 1/5 łyżeczki). Z białek ubić pianę na sztywno, dodawać po troszku cukier, na koniec delikatnie wsypać mąkę i żółtka, leciutko wymieszać (to przepis na mały biszkopt). A jak upieczesz, to z wys. 30cm musisz upuścić, by równo opadł piec 20-25 mint w temp. 200st.[/QUOTE]
Poważnie, nigdy nie słyszałam o tym.
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Witam się w tym radosnym dla mnie dniu

Dziś na dzień dobry zrzuciłam lakier do paznokci z półki, który oczywiście się rozbił wprost na białą ścianę. Jest teraz biała w ciemnofioletowe paciaje. Potem jak odkurzyłam resztki szkła, to przy odłączaniu odkurzacza wyrwałam gniazdko ze ściany. A potem...

A potem byłam w up i dowiedziałam się czemu mój wniosek o dotację był "niekompletny". A więc - uwaga - nie przekreśliłam dwóch tabelek których nie wypełniałam, bo mnie to nie dotyczyło. To, że mnie nie dotyczyło ich wypełnianie wynikało z poprzednich punktów, więc nie wiem, czy oni oszaleli? Genialne. A potem w mediach opowiadają farmazony, jakie to ukłony czyni UE dla młodych. Chyba ukłony środkowym palcem...

Z przyjemniejszych rzeczy, to ostatnio na komunii jadłam takie ciastka: http://mojepasjekrakow.blogspot.com/...karmelowo.html mega pycha! Przez pierwsze parę minut miałam to to na talerzu i nie wiedziałam, czy to się je, bo myślałam że to prawdziwe orzechy muszę kupić formę i będę robić
O matko, to faktycznie kiepsko, co najmniej jakby był piątek 13-ego.
Co do orzeszków to moja mama czasem robi
Cytat:
Pani mi wydrukowala adresy stron, na ktorych sa ogloszenia z praca. Zlota kobieta, nie wiem jak bym je znalazla w google gdyby nie ona :/:/:/
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 07:20   #4480
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ale obiecałam sobie, że jak posprzątam to w nagrodę kupię nowe firanki do salonu a jak ładnie posprzątam to dorzucę do tego jeszcze ramki na zdjęcia i świeczki

Nie ma to jak właściwa motywacja
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka dzisiaj zaczela mi schodzic po schodkach ze zjezdzalni (tej wysokiej,co pokazywalam kidys na filmie) i jeszcze na brzuchu mi zjezdza ,a gdy zaptam czy jest lobuzem,to z szerokim usmiwchem odpowiada "nie nie nie"
Hej Fewcia wczoraj właśńie oglądałam Wasz filmik ze zjeżdżalni i zastanawiałam sie czy na brzuchu tez zjeżdża. Super wygladacie a Ty taka chudzinka że szok.
Cytat:
Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIAŁAM O NAJWAŻNIEJSZYM!!!!

bardzo, bardzo dziękujemy za komplementy

co do wielkości - to tak, ślizgawka jest niska, bo w najwyższym punkcie ma 75cm bodajże, ale Ania jest faktycznie wysoka. Nawet Panie z przychodni to widzą, zmierzyć się buntowniczka za bardzo nie da, ale powoli wychodzimy z bluzek 86, a długonożna powoli ma za krótkie spodnie 92 więc chyba po tatusiu będzie
Też wczoraj oglądałam, super sobie radzi, my to jeszcze nie ten level.
Cytat:
Ale mi niedobrze kurcze dziewczyny no taki problem mamy z tym zasypianiem nocnym, nic nie dziala, pada dopiero po histerii ja wiem, ze on jest dzieckiem mega samodzielnym, jak dzisiaj pisalam, ale naprawde ,zamienilabym ta samodzielnosc na normalne zasypianie bez histerii to jest naprawde straszne.... A najgorsze ze padniety na maksa, dzisiaj usypianie od 19 bo juz wpadal na sciany i co? Zasnal po histerii przed chwila
Może niech chodzi aż gdzieś padnie, jak wygląda jego uspypianie??dajesz go do łóżeczka czy jak??
Cytat:
Chcialam jeszcze tylko pochwalic mojego synusia i spylam spaciu

mlody generalnie jak wiecie wygadanym dzieckiem nad wyraz byl na wysztko bylo yyyyyyyyyy, yyy, y, yyyyy i yy od okolo 2 tygodni rozkrecil sie z gadka ostro, ofkrso po swojemu! a od 3 dni jest taki MEGA postep ze zbieram szczene z podlogi powtarza duuuuuzo slow po mnie i widac ze sprawia mu to przyjemnosc, cieszy sie bardzo jak mu sie udaje cos powtorzyc a jak sobie "upatrzy" jakies slowo to nie ma zmiluj, nadaje i nadaje, normalnie jak Wolna Europa wczoraj na tapecie bylo krowa i trawa a dzis ciocia
zdarza mu sie pytac co to a jak wczoraj zapytalam czy chce chlebka to odp ze chce no i swiadome wolanie tata i dzis dziadzia a no i jeszczze torba tez swiadomie
oczywiscie w porownaniu z waszymi dzieciaczkami to u nas marniutko w tym temacie ale tak strasznie sie ciesze ze wreszcie cos drgnelo w tym temacie ze nawet sobie nie wyobrazacie
do pelni szczescia brakuje mi jeszcze tylko "mama" no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez
WOW, super, my to daleko za Wami jesteśmy.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,
czytam Was czytam ale nie daję rady pisać, praca, dzieci

chcałam powiedzieć,że genetyczne wyszly ok, kość nosowa jest, przezierność 1,2 więc wsio ok
maluch szalał mocniej niż moj Leos 30 min trwalo badanie bo nie mógl uchwycić przezierności
Super że wszytsko o k.
Cytat:
Ja CIę naprawdę rozumiem, jak Oli ma etapu nie jedzenia to wyrywam włosy z głowy, tym bardziej że u nas nie mamuu którym coś podgoni, tylko jak nie je to nie je nic, i nijak jej "z nie zmusisz".

Wczoraj byłam w tym kinie, sząłu nie było, spokojnie można kiedyś w tv oglądanąć, ale ogólnie wyjście fajne. Zamiast jednej koleżanki pozedł kolega to mu sie troche drzemało na filmie
Wróciłam do domu, dzieć stęskniony a tu mama mówi że nie ma prawie ciepłej wody. Wkur.iłam się na tż bo się okazało że wiedizał ze wody mało no i ogólnie w domu chłodno i nie rozpalił. Więc zamiast bawić się z Oli musiałam w piecu napalić.
Mama mi wyprasowała stertę ubrań, Oli ładnie usnłęła a ja zasnęłam oglądają BOD.
I znowu rano zaspałam, w pracy byłam na styk dotego koszmar z parkowaniem.
Nasza pani sekretarka wróciała z urlopu i przyniosła placki komunijne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-15, 07:37   #4481
Ewik86
Zakorzenienie

Domcia znowu je 3 razy w nocy

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

staram się nadrobić już od kilku dni, ale nie nadążam

Filipowi się coś porobiło i nie chce zasypiać w łóżeczku, tylko na naszym łóżku; dawniej po mleczku wkładałam go do łóżeczka i jak nie marudził, to wychodziłam i zasypiał, albo siedziałam na fotelu i też chwilkę nam to zajmowało; a teraz pieluszka w łapce, ciumek w buzi i jęczy, że chce na łóżko; muszę się z nim położyć, trochę się pokotłuje i śpi, a potem ja go do łóżeczka przenoszę i koniec; tylko jeden minus tego jest taki, że ja zawsze zasnę razem z nim, budzę się po 22 i nie mam na nic siły - mycie, piżamka i spaciu wczoraj nawet na wieczór sobie kawę wypiłam, żeby nie zasnąć, ale poległam
U mnie tak jest codziennie Domcia śpi ze mną, więc zasypianie wygląda identycznie - przewala się, mruczy i zasypia. Ja wtedy wstaję, biorę komórkę i kładę się z powrotem spać

Cytat:

mlody generalnie jak wiecie wygadanym dzieckiem nad wyraz byl na wysztko bylo yyyyyyyyyy, yyy, y, yyyyy i yy od okolo 2 tygodni rozkrecil sie z gadka ostro, ofkrso po swojemu! a od 3 dni jest taki MEGA postep ze zbieram szczene z podlogi powtarza duuuuuzo slow po mnie i widac ze sprawia mu to przyjemnosc, cieszy sie bardzo jak mu sie udaje cos powtorzyc a jak sobie "upatrzy" jakies slowo to nie ma zmiluj, nadaje i nadaje, normalnie jak Wolna Europa wczoraj na tapecie bylo krowa i trawa a dzis ciocia
zdarza mu sie pytac co to a jak wczoraj zapytalam czy chce chlebka to odp ze chce no i swiadome wolanie tata i dzis dziadzia a no i jeszczze torba tez swiadomie
oczywiscie w porownaniu z waszymi dzieciaczkami to u nas marniutko w tym temacie ale tak strasznie sie ciesze ze wreszcie cos drgnelo w tym temacie ze nawet sobie nie wyobrazacie
do pelni szczescia brakuje mi jeszcze tylko "mama" no ale nie mozna miec wszystkiego przeciez
No to pięknie Ja się doczekałam "mama". Jeszcze mnie tak nie woła, gdy np. coś chce, ale czasem tak po prostu powtarza patrząc na mnie Wczoraj jak mnie widziała przez okno, że idę po pracy to też podobno wołała "mama" Natomiast co do innych słów to na razie lipa

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,
czytam Was czytam ale nie daję rady pisać, praca, dzieci

chcałam powiedzieć,że genetyczne wyszly ok, kość nosowa jest, przezierność 1,2 więc wsio ok
maluch szalał mocniej niż moj Leos 30 min trwalo badanie bo nie mógl uchwycić przezierności

wpadne w piątek bo jutro znowu w delegacje
całuję wszystkich chorowitków, zdolniachów z nowymmi uejętnościami, tych co spać nie chcą, bezrobotnych,tych co błędy robią,są zalatane i każdą z Was pojedyńczo
Super, że wszystko ok

Coś jeszcze miałam napisać, ale mi nie pocytowało

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 07:41   #4482
hje
Zakorzenienie

Yellow, paranoja absolutna
Mój szwagier założył sobie firmę w Jukej - złożył cv, jakieś oświadczenie, wypełnił jejden plik papierów, który mu dali, przyszedł do urzędu, gościu podbił i podpisał - voila!

A orzeszki u nas na każdej imprezie rodzinnej są - kocham miłością absolutną, tak samo jak rurki z kremem

Pstryczku, brawo dla Kubusia!

Pola wreszcie załapała "układanie" klocków Tzn. na razie położy tylko jednego na drugim, bo nie ma cierpliwości do tego i od razu musi rozwalić, ale wie!

O 6.40 była już na Polu Myślałam, że jak poczuje zimno i deszcz ją skropi, to będzie chciałą do domu - , jeszcze większa frajda, jeszcze większy ryk przy wchodzeniu do domu..
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:06   #4483
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Lady co Ty o tej godzinie robiłaś? tugeza?

pstryku ale się Kuba rozgadał! brawo!

nawijko Hania tez już posmakowała surowej cebuli

hje o 6.40 już na polu? nieźle

nancy ja nie zawsze daje jak woła mniam mniam. daję herbatkę np, bo wiem, że głodna na pewno nie jest. albo pytam- Hania a zjesz obiadek, odpowiedź jest przecząca więc nie daję

Dziewczyny dajecie już każdy rodzaj kaszy??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:31   #4484
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Yellow, paranoja absolutna
Mój szwagier założył sobie firmę w Jukej - złożył cv, jakieś oświadczenie, wypełnił jejden plik papierów, który mu dali, przyszedł do urzędu, gościu podbił i podpisał - voila!

A orzeszki u nas na każdej imprezie rodzinnej są - kocham miłością absolutną, tak samo jak rurki z kremem

Pstryczku, brawo dla Kubusia!

Pola wreszcie załapała "układanie" klocków Tzn. na razie położy tylko jednego na drugim, bo nie ma cierpliwości do tego i od razu musi rozwalić, ale wie!

O 6.40 była już na Polu Myślałam, że jak poczuje zimno i deszcz ją skropi, to będzie chciałą do domu - , jeszcze większa frajda, jeszcze większy ryk przy wchodzeniu do domu..
A jak Wasze dzieci radzą sobie z sorterami, z czystej ciekawości pytam. Oli świetnie włoży klocek ale musze przekręcać żeby kształt pasował.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-15, 08:36   #4485
hope01
Zakorzenienie

ale mi się nic nie chce... pogoda jest masakryczna, nie muszę za okno patrzeć, bo Dawid daje to odczuć.
Pstryniu dla Kuby!
Nancy super ze apetyt rośnie!
Fewciu, weź Ty się puknij w czółko JESTEŚ PIĘKNA!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 08:39   #4486
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A jak Wasze dzieci radzą sobie z sorterami, z czystej ciekawości pytam. Oli świetnie włoży klocek ale musze przekręcać żeby kształt pasował.
Na razie średnio - próbuje, ale jej nie wychodzi

Dominika

Alicja
Stary 2014-05-15, 08:54   #4487
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

a myślałaś nad moim pomysłem? żeby przez jakiś czas dawać tylko uu?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Wczoraj od mamy dziewczynki starszej 2miesiace od Yae slyszalam ich historie rozszerzania. Dziewczynka nie jadla nic poza uu. Nadal bardzo duzo jest u nich uu, ale odkad znalazly, co chetnie je, to ruszylo. W ich przypadku byla to specjalna odmiana fasolki, ktora je sie jedynie do piwa. Pozniej dodawala do innych dan i mala zaskoczyla.
nancy reaguje natychmiast, ale z jednego powodu - Yae unormowaly sie pory jedzenia i poza nimi nie jest zainteresowana. Kubus chyba nabiera apetytu, swietnie!
Moze nalesniki z jablkami - scieram do ciasta albo cos a la placki ziemniaczne - robie z roznymi warzywami i ryba lub miesem; problem beztluszczowego smazenia rozwiazalam wykladajac patelnie papierem do pieczenia. Na dobra sprawe to nawet ryz i makaron mozna jesc raczkami...
rewelacyjny pomysł z tą patelnią na pewno wypróbuję
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A Ty co? Najt raners?
Witam się!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
za klocki
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

nancy ja nie zawsze daje jak woła mniam mniam. daję herbatkę np, bo wiem, że głodna na pewno nie jest. albo pytam- Hania a zjesz obiadek, odpowiedź jest przecząca więc nie daję

Dziewczyny dajecie już każdy rodzaj kaszy??
no właśnie widzę, że jak chce pić to albo bierze sobie sam kubek Lovi albo pstryczka albo ładuje się na kolana do uu...
Kuba je różne kasze ale nie próbował jeszcze pewnie wszystkich
Cytat:
zalezy z jakim sorterem, sam wkłada kwadraty do klockowego sortera
przy garnuszku włoży jak mu obkręcam odpowiednio sorter
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 09:23   #4488
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ifwka, probowalismy tak, az padnie, potrafi szalec do 23, a przy usypianiu i tak histeria.... nie mam pojecia.....

Woda byla o 3 a ja nigdy nie moge zasnac od razu po karmieniu, wiec podczytuje forum, fejsa, itd:P

Sylwia, genialny ten fotel!!! Siostra chyba kupi na dzien dziecka mlodemu, straaaaaasznie jej sie spodobal, ale widzicie ten rozowy dla dziewczynki??? Czy tylko ja mam jakies dziwne skojarzenia???

Stary 2014-05-15, 09:30   #4489
litllesweetangel
Lurker ;)

IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 09:44   #4490
LadyWhisper
Zakorzenienie

Little jaka??? :P

Stary 2014-05-15, 09:53   #4491
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
Gdzie? Powodzenia!

Dominika

Alicja
Stary 2014-05-15, 10:01   #4492
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
zależy co, kółeczko i kwadrat wrzuci, ale gwiazdki juz nie
Cytat:
a myślałaś nad moim pomysłem? żeby przez jakiś czas dawać tylko uu?

rewelacyjny pomysł z tą patelnią na pewno wypróbuję

za klocki

no właśnie widzę, że jak chce pić to albo bierze sobie sam kubek Lovi albo pstryczka albo ładuje się na kolana do uu...
Kuba je różne kasze ale nie próbował jeszcze pewnie wszystkich

a jakie już dawałaś?
Cytat:
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
gdzie?? powodzenia!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-15, 10:03   #4493
Debrah
Zakorzenienie

To ospa - już wczoraj dzwoniłam do lekarza - wymyśliłam, że to dobry sposób, żeby nie zarazić dzieci od razu pędząc. I lekarka mówi (mojego lek. nie było), że nic się specjalnego nie robi, nie ma leku typowo na ospę i działa się objawowo - stąd nie ma sensu za bardzo pędzić. Zbijać gorączkę, jeśli się pojawi, smarować młodą i..tyle. Nic nie mówiła o leku żadnym?
I niestety lipa ze spacerami itp - dobrze, że nie ma pogody..
Kropek coraz więcej, w nocy spała na mnie, nie mogłam do łazienki iść nawet, żeby soczewki ściągnąć, bo natychmiast pobudeczka. Nie ma gorączki (najwyżej stan podgorączkowy) ale budzi się w nocy bardzo - ja też tak miałam, że nie mogłam spać, bo wtedy jest takie uczucie gorąca w ciele i ogólny dyskomfort, wyskakują wtedy nowe kropki ponąć) i mamusia niezbędna. Wczoraj wieczorem do dość późna czytaliśmy na łóżku dużym bajeczki - we troje, bo oboje rodzice musieli być , potem padła na mnie i tak już zostało.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 10:11   #4494
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
Gdzie?? Powodzenia
Cytat:
No to włąśnie u mnie tak samo
Cytat:
Ifwka, probowalismy tak, az padnie, potrafi szalec do 23, a przy usypianiu i tak histeria.... nie mam pojecia.....

No to faktycznie ciężko.
Cytat:
To ospa - już wczoraj dzwoniłam do lekarza - wymyśliłam, że to dobry sposób, żeby nie zarazić dzieci od razu pędząc. I lekarka mówi (mojego lek. nie było), że nic się specjalnego nie robi, nie ma leku typowo na ospę i działa się objawowo - stąd nie ma sensu za bardzo pędzić. Zbijać gorączkę, jeśli się pojawi, smarować młodą i..tyle. Nic nie mówiła o leku żadnym?
Kropek coraz więcej, w nocy spała na mnie, nie mogłam do łazienki iść nawet, żeby soczewki ściągnąć, bo natychmiast pobudeczka. Nie ma gorączki (najwyżej stan podgorączkowy) ale budzi się w nocy bardzo - ja też tak miałam, że nie mogłam spać, bo wtedy jest takie uczucie gorąca w ciele i ogólny dyskomfort, wyskakują wtedy nowe kropki ponąć) i mamusia niezbędna. Wczoraj wieczorem do dość późna czytaliśmy na łóżku dużym bajeczki - we troje, bo oboje rodzice musieli być , potem padła na mnie i tak już zostało.
Dobrze że tak w miarę przechodzi, bez wysokiej gorączki. Moje rodzeństwo właśnie takie małe było jak na ospę chorowaliśmy to pamietam że w miarę lekko nawet krostek dużó nie mieli.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-15, 10:12   #4495
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
kciuki zaciśnięte a co to za praca?
Cytat:
zależy co, kółeczko i kwadrat wrzuci, ale gwiazdki juz nie

a jakie już dawałaś?

gdzie?? powodzenia!!
mannę, krakowską, jaglaną,gryczaną białą, jęczmienną
Cytat:
biedna Amelcia, tulę Was mocno

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

widziałyście, jakie fajne zabawki będą w lidlu od 19.05?
Stary 2014-05-15, 10:16   #4496
litllesweetangel
Lurker ;)

debrah wspolczuje, oby szybko przeszlo ;/

Wiem jedynie, ze to pralnia przemyslowa praca przez agencje, ale zawsze cos. Ogolem dzwonila pierwszy raz- spytalam ile zmian to powiedziala, ze 3 wiec odmowilam. Po chwili zadzwonila drugi raz i powiedziala, ze jest mozliwosc pracy na 2. Takze zobaczymy, godzinowka pewnie klasyczna jak w agencjach- zazwyczaj maja wiecej niz najnizsza krajowa . Mam szczescie, bo akurat dzis umowilam sie z bratowa ktora ma wolne, inaczej musialabym meczyc babcie telefonami i zawozic mala na drugi koniec miasta. Siedziba agencji jest 5 minut pieszo od mojego domu

Powiedzmy, ze mnie zatrudnia, bede musiala jechac do pupu sie wyrejestrowac i zlozyc wniosek o dodatek aktywizacyjny

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:45   #4497
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Powiedzmy, ze mnie zatrudnia, bede musiala jechac do pupu sie wyrejestrowac i zlozyc wniosek o dodatek aktywizacyjny

powodzenia

Cytat:

ale obiecałam sobie, że jak posprzątam to w nagrodę kupię nowe firanki do salonu a jak ładnie posprzątam to dorzucę do tego jeszcze ramki na zdjęcia i świeczki

u nas odkąd zabawki są w jej pokoju, to zabawki są w jej pokoju a jej się nudzi w salonie albo kuchni

dobra motywacja

na nudę polecam rodzeństwo poważnie, one nawet bez zabawek cuda robią

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej!

Na pilki u nas jest szal,niewazne czy mala,duza
Cytat:
Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIAŁAM O NAJWAŻNIEJSZYM!!!!

bardzo, bardzo dziękujemy za komplementy

co do wielkości - to tak, ślizgawka jest niska, bo w najwyższym punkcie ma 75cm bodajże, ale Ania jest faktycznie wysoka. Nawet Panie z przychodni to widzą, zmierzyć się buntowniczka za bardzo nie da, ale powoli wychodzimy z bluzek 86, a długonożna powoli ma za krótkie spodnie 92 więc chyba po tatusiu będzie
u nas też A córa na zjeżdżalni rewelacja! i jaka sprawna! Dorka po schodach ni hu hu

Która to jeszcze linkę z córą wrzuciła? bokiem tak? świetna dziewczynka i uroczo chodzi

Cytat:
Musze sie tego od Ciebie nauczyc Ja tez chlapie, ale wewnetrznie
a co ty, jakbym trzymała w sobie to bym pękła, nerwus jestem

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Normalnie jak biszkopt z bitą śmietaną ale lepsze, bardziej wilgotneee
Ni hu hu nie czuć szpinaku ani innej zieleniny, poważnie

ja też zrobię

ale nie dziwi mnie, że nie czuć - przecież marchewkowe ciasto też jest pyszne

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziecięciowi taki fotelik w ramach prezentu na dzien dziecka - Boba Budowniczego mu wziełam

fajny fotel!
Agatka rok temu taki dostala:

http://materacedmuchane.pl/2012/04/1...uzym-oparciem/

rozdmuchany mamy i schowany, ale dzisiaj nadmucham, a co, niech się bawią młode

Gary ci te polecam - GENIALNA jakość, dziewczyny mają i na prezent też kupowałam:

http://www.mazakzabawki.pl/product-p...el-garnki.html

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

A znacie jakaś dobra sałatkę FIT Z czerwona fasolą? Bo mam 2 puszki i stoja już z rok....cza je w końcu wykorzystać...

puszka fasoli, kukurydzy, 2 pomidory,duży ogórek, pół opakowania fety, duuuuużo majeranku i pieprz ile lubisz. Pycha

zabawka do pchania na kiju albo do ciągnięcia? duplo? taczka?

Cytat:

gratuluję gaduły

Cytat:
Kuba od kilku dni nauczył się mówić "am am", reaguję na każde, powiedźcie jak szybko reagujecie na znak Waszego dziecka, że jest głodne?
I kurczę, teraz mam problema, tylko się nie śmiejcie, wiecie, ile teraz Kuba je? Cały czas coś szamie, nie są to ilości ogromne ale np na śniadanie w dwóch ratach zjadł 11o ml kaszki, za godzinę kromeczkę z masłem, po godzinie całego banana. Potem trochę zupy, paluszki, 2 herbatniki, łyżeczkę twarożku. Plus uu chyba z 30 razy. Nauczył sie pokazywać, ze chce uu. Podchodzi do mnie, gromadzi mi się na kolanach i układa w pozycję do karmienia . A jak siedzimy na łóżku to bierze swoją poduchę do karmienia i mi ją daje i się na nią gramoli
I jeszcze jedno pytanie... pomysły na zdrowe posiłki, które można wziąć do łapki, ewentualnie spróbować nabrać na widelec/łyżkę, bo u nas ostatnio szał na "samodzielne" jedzenie??

Dorka zjada podobnie, ale staram się nie dokarmiać :/ wychodzi różnie, bo ona ciągle chce

Debrah, zdrówka dla Ami! ja na zielonej szkole miałam wśród dzieciaków epidemię!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 10:53   #4498
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
kciuki zaciśnięte a co to za praca?

mannę, krakowską, jaglaną,gryczaną białą, jęczmienną

biedna Amelcia, tulę Was mocno

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

widziałyście, jakie fajne zabawki będą w lidlu od 19.05?
widziałam właśnie, podobają mi się duplo ten pociąg z cyferkami
Cytat:
debrah wspolczuje, oby szybko przeszlo ;/

Wiem jedynie, ze to pralnia przemyslowa praca przez agencje, ale zawsze cos. Ogolem dzwonila pierwszy raz- spytalam ile zmian to powiedziala, ze 3 wiec odmowilam. Po chwili zadzwonila drugi raz i powiedziala, ze jest mozliwosc pracy na 2. Takze zobaczymy, godzinowka pewnie klasyczna jak w agencjach- zazwyczaj maja wiecej niz najnizsza krajowa . Mam szczescie, bo akurat dzis umowilam sie z bratowa ktora ma wolne, inaczej musialabym meczyc babcie telefonami i zawozic mala na drugi koniec miasta. Siedziba agencji jest 5 minut pieszo od mojego domu

to trzymam kciuki!

Debrah współczuję ucałuj Amelkę

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-15, 10:55   #4499
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam właśnie, podobają mi się duplo ten pociąg z cyferkami

to trzymam kciuki!

Debrah współczuję ucałuj Amelkę
mi się podoba pociąg i arka noego
Stary 2014-05-15, 10:57   #4500
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
IDE NA ROZMOWE DZISIAJ!!
Cytat:

zdrówka dużo!! Oby szybko przeszło!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46464663]

puszka fasoli, kukurydzy, 2 pomidory,duży ogórek, pół opakowania fety, duuuuużo majeranku i pieprz ile lubisz. Pycha

zabawka do pchania na kiju albo do ciągnięcia? duplo? taczka?

dziękuję kochana!!

to która mi odpowie nt tych orzeszków i maszyny do nich???

Lady wsyłałąm Ci pw...

zamówiłam sobie dziś odtwarzać mp 3..jakiś za 20 zł...może mnie to zmotywuje do biegania

idę ćwiczyć

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości