Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 22:10   #4561
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Moje dzieciaki przed chwilą Nie było prądu i Grześ się bał sam spać więc został ze mną i Anią. No i tak sobie śpią... Pewnie mi zdjęcie wyjdzie bokiem ale nie umiem inaczej z telefonu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-15 23.02.34.jpg (100,5 KB, 60 załadowań)
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:34   #4562
Kija80
Zadomowienie

Sylwietta moja t jest nadopiekuńcza w stosunku do wszystkiego co się rusza, jakbym to ja była w tej Anglii to do mnie by wydzwaniała. Zresztą wydzwania tyle że nie musi do Anglii tylko lokalnie No bo ja chora to też co chwilę dzwoni od rana czy ja aby na pewno nie potrzebuję żeby przyjechała JUŻ a nie dopiero z obiadem (tak tak, przywozi mi obiadek bo ja kaszlę to nie dam rady ugotować, muszę dużo odpoczywać żeby mi przeszło )

Ania właśnie zaczyna szczekać krtaniowo, bèdzie kolejny chory do opiekowania...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

A tak w ogóle to mamy powódź. Nie tu gdzie mieszkam ale kawałek dalej, w moim rodzinnym miasteczku. Taki piękny dopiero co urządzony park pod wodą, alejki, plac zabaw, ścieżki rowerowe... A leje jak z cebra cały czas

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2014-05-15 o 22:30
Stary 2014-05-15, 22:39   #4563
elllmi
Zakorzenienie

hej

ale u nas napier.dziela deszczem i wiatrem od wczoraj wieczór nieprzerwanie; jak tankowałam samochód i stałam pod tym wielkim dachem nad dystrybutorami, to byłam i tak cała mokra, bo deszcz padał poziomo a kuzynce mojego taty drzewo spadło na samochód, poza tym na 5 innych jeszcze, bo tak ładnie w rządku stały

no i nie wiem, czy nas jutro nie odetnie od cywilizacji, bo z jednej strony mamy tylko tymczasowy most postawiony (bo normalny jest w remoncie), a on pewnie nie był przewidziany na taką wielką wodę; z drugiej strony znowu jest droga bardzo blisko rzeki i jak już dzisiaj wracałam z pracy, to już w jednym miejscu na drodze i poboczu było dość dużo wody

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To ospa - już wczoraj dzwoniłam do lekarza - wymyśliłam, że to dobry sposób, żeby nie zarazić dzieci od razu pędząc.
oby szybko minęło i żeby Amelcia się nie męczyła

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bylam, wrocilam, nadal jestem bezrobotna
szkoda; ale powiązania to tam niezłe są

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DOSTALISMY POZYTYWNA DECYZJE KREDYTOWA!!!
Nasze dni w klitce sa policzone!!!!!
jeeeeeee super

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny... ja nie mogę się z tym pogodzić i nie mogę uwierzyć w to.. no qrwa nie mogę... nie wierze w to..
:galsiu:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254]
Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój... [/QUOTE]

oby tak nie za długo

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jeszcze 27 godzin i moja połóweczka wyląduje w Polsce
Najwyższa pora bo oszaleję. Co prawda spanie u nas wybiłam teściowej z głowy ale za to siedzi u nas z teściem większość dnia. Nawet sobie nie mogę pogadać z własnym mężem (no wiecie, jak z mężem ) bo t już stoi przy skypie
czyli wirtualny seks nie wchodzi w grę

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
serio serio
i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni.
padłam genialny jest;
ale chyba bym go udusiła, bo jeśli chodzi o wystrój, to ja muszę mieć zawsze ostatnie zdanie dobrze, że mój TŻ nie ma takich zapędów

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Skund ja to znam...wystarczy ze tz cos wspomni, ze jakos tak dziwnie sie czuje(w sensie ze zmęczony..i wogole taka ostatnio pogoda ze kazdemu sie udziela) a t:
-ale co,boli Cie głowa, noga , ręka, dooopa, jajka?a jak,a tak..a,srak?wrrrr...chłopy i mamusie....

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
NETI, co do wybrzydzania, mam znajomego, który sam sobie wiesza skarpetki po upraniu, bo twierdzi, ze jego zona wiesza tak, ze mu załamuja sie w nieodpowiednim miejscu i potem mu niewygodnie

Cytat:
Moje dzieciaki przed chwilą Nie było prądu i Grześ się bał sam spać więc został ze mną i Anią. No i tak sobie śpią... Pewnie mi zdjęcie wyjdzie bokiem ale nie umiem inaczej z telefonu
ale słodko w niego wtulona

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 22:56   #4564
Kija80
Zadomowienie

Ja leżałam w środku żeby się wzajemnie nie zaczepiali ale jak usnęli to poszłam do łazienki i po powrocie ich tak zastałam
Stary 2014-05-16, 01:14   #4565
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 05:44   #4566
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Znowu woda?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

Cytat:
kija BOSKO! dzieci muszą się przytulac..czuć to ciepło, mój Antonio to jak już go do nas w nocy przeniose to się wkurza przez sen że sam...i musze się przytulać do niego...przez to mam min mało miejsca-czasem oszukuje go kocem

EWULKAAAA PROSZZZZZZ...http://merlin.pl/Smoby-Odkurzacz-Row...6,1020145.html
http://allegro.pl/smoby-odkurzacz-ro...kurzacze-93683
http://www.ceneo.pl/14798706#tab=click_scroll

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

a wogóle to się witam z rana...zaraz musze zjeść śniadanko...dziś serek wiejski z pomidorekim, ogórkiem i garscią cranchy naturalnych i na 8 lece do fryzjera okiełznać odrosty (od lutego nie byłam )...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-16 o 05:47
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 06:38   #4567
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
JAkbym swoja Oliwkę widziała
Cytat:
Z wczorajszego farszu zrobilam jeszcze pierozki z ciasta francuskiego i dochodza jeszcze babeczki piwne Mniaaaammmmmmmm
Bosz czy Ty masz jakiegoś klona że dajesz radę z tym wszytskim...
Cytat:
Wybaczcie, ze tylko tak o sobie i bez nadrabiania, ale...

Neti, polewaj, ja stawiam
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u nas leje od rana, pizga strasznie, także spacery, place zabaw odpadają, jutro podobno ma być taka sama pogoda, chyba zwariuję, Kuba umie tylko wyrzucać i rozrzucać. Pokazuję mu książkę, chcę poczytać, to ją przejrzy w 2 sek i wyrzuca. Nie chce oglądać ani piesków ani kotków, nie chce wiedzieć, gdzie ma nos czy oko. Jak ma dobry dzień to jeździ furmanką i cały czas włącza piosenkę
A to u nas tak samo, ksiązki służą do rzucania, klocki z sortera są ostatnio tylko wyrzucane, tłuczenie wagonikimem o podłoge i ściany - jednym słowem zabawa na 102.
Cytat:
mój ostatnio polubił wstawanie w okolicach 5 mimo, że zasypia po 20 jak zwykle.
A co do śpiewu to
Moja po zmianie czasu i zmianie godziny zasypiania na 21 przez tydzień dobijała do 7 teraz znowu wstaje w okolicach 6
Cytat:
Najwyższa pora bo oszaleję. Co prawda spanie u nas wybiłam teściowej z głowy ale za to siedzi u nas z teściem większość dnia. Nawet sobie nie mogę pogadać z własnym mężem (no wiecie, jak z mężem ) bo t już stoi przy skypie i się musi 10 razy dopytać czy on się bardzo źle czuje, czy ma gorączkę, czy coś zażył i co to było, czy go kaszle, kicha, katarzy, czy może jednak zażyłby berotec dwa razy dziennie a nie raz, czy biedny synek na pewno wytrzyma jeszcze ten jeden dzień, czy na pewno zjadł śniadanie/obiad/kolację, czy w hotelu dobre warunki, czy dobrze spał w nocy czy też go bardzo kaszlało...
Omajgad, ja bym z nią oszalała.
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to zmeczona jestem i jakas taka bez powera. Nawet z Mycha bawie sie tak bez energii, co przeszkadza mi mentalnie, w sensie że nie angazuje sie tak jak chcialabym. Tlumacze sobie, ze slabszy czas... Minie.
Mam to samo, czasem łapię się na tym że w łazience siedzimy w kompletnej ciszy i Oli sie tak we mnie wpatruje, więc jakos próbuję wykrzesać z siebie jeszcze energię. Już dwa razy w tym tygodniu zasnęłam opierając sie o łóżeczko w trakcie uspypiania Oliwkim, i dwa razy zaspałam do pracy....
Cytat:
i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni. Narożnik wybieraliśmy pół roku, bo waćpan wybredny, żaden mu się nie podobał, a jak się podobał to albo za niski/wysoki/głęboki/płytki itd. po pół roku już nawet się zdecydowaliśmy, zamówiliśmy! zaliczka wpłacona a ten... pod dwóch dniach pojechał odmówić!!!!!!!!!!!!!!! bo ciemny brąz który wybraliśmy jednak okazał się wpadać bardziej w szary, a jemu chodziło i ciemny brąz który ma wpadać w czarny
skończyło że tak, że powiedziałam, że w takim razie ja pier.olę narożnik, niech sobie sam wybiera. wybrał - po następnych 3 miesiącach, skórzany przy czym podkreślałam, że ja NIE CHCĘ skórzanego, bo w zimę to zimne, a w lato się lepi do tego. Ale dałam już spokój, bo kolejne 3 lata byśmy się tego narożnika nie dorobili
wybór koloru ścian w domu i kafelek do łazienki był najbardziej wkurzającym i dołującym elementem remontu. MA-SA-KRA. Fuga w łazience - kolejny problem, bo on chce brązową ze złotym brokatem, ale TAKIEJ NIE MA! Bo była brązowa z brokatem owszem, ale wielokolorowym, albo po prostu brązowa. Kombinował przez dobry miesiąc, aż w końcu kupił brązową, kupił osobno brokat złoty, ważył go (specjalnie kupił po to wagę kuchenną) mieszał i robił.
Mówie wam - tragedia. Nienawidzę z nim nic wybierać, nienawidzę z nim zakupów, NIENAWIDZĘ tego wybrzydzania. Do tego oczywiście cena musi być odpowiednia. Nieeeeeeeee, tonie na moje nerwy
O dżizas nie wyobrażam sobie tego, ja bym chyba oszalała, płytki do łazienki ciężko było nam wybrać ale to ze względu na to ze nic nam się nie podobało. Dodatki typu zasłony to wybieram ja.
Cytat:
ja mam w domu szyciarke samouczke mama moja szyje na maszynie od baaaaaardzo dawna ja za pomocnika robie, jak dzieciecie spi odpruj, nitki przewiaz i takie tam. Ale dzieki temu z dwóch starych spódnic mam jedna nową funfielnówke albo z za wielkiej sukienki super małą kolorową
Ale Ci dobrze, ja to tylko jakies proste przeszycia.
Cytat:
Mlody zasnal o 22. Ile takie dziecko ma godz spac na dobe??? Bo tak, zasypia o 22(dzisiaj znowu padl `na zabe` po prostu polozyl sie miedzy nami na kanapie i zasnal)wstaje o 6, drzemka w dzien 1,5h, no zombie male mi chyba rosnie???

U nas zawierucha i ulewa. A wariatow na bieganie bylo 11!!! Ocipieli ale dawno sie tak nie usmialam, dzisiaj mega bylo, juz zaaplikowalam 3 rutinoscorbiny, herbata z miodem i cytryna goraca kapiel i juz pod kolderka siedze
Wariaci z Was, widziałam na fb

Co do spania dzieci, słysząłam że w sumie mniej wiećej 12 h na dobę, u mnie by się to zgadzało: 21-6, i dwie drzemki łącznie 3h.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 06:45   #4568
elllmi
Zakorzenienie

heeej

odcięło nas tylko z jednej strony na szczęście; mam nadzieję, że już dzisiaj nie będzie padało, bo wtedy na pewno z drugiej most zamkną

miłego dnia

wracam do papierzysk

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:00   #4569
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ale słodcy są
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

ale u nas napier.dziela deszczem i wiatrem od wczoraj wieczór nieprzerwanie; jak tankowałam samochód i stałam pod tym wielkim dachem nad dystrybutorami, to byłam i tak cała mokra, bo deszcz padał poziomo a kuzynce mojego taty drzewo spadło na samochód, poza tym na 5 innych jeszcze, bo tak ładnie w rządku stały

no i nie wiem, czy nas jutro nie odetnie od cywilizacji, bo z jednej strony mamy tylko tymczasowy most postawiony (bo normalny jest w remoncie), a on pewnie nie był przewidziany na taką wielką wodę; z drugiej strony znowu jest droga bardzo blisko rzeki i jak już dzisiaj wracałam z pracy, to już w jednym miejscu na drodze i poboczu było dość dużo wody

oby szybko minęło i żeby Amelcia się nie męczyła

szkoda; ale powiązania to tam niezłe są

jeeeeeee super

:galsiu:

oby tak nie za długo

czyli wirtualny seks nie wchodzi w grę

padłam genialny jest;
ale chyba bym go udusiła, bo jeśli chodzi o wystrój, to ja muszę mieć zawsze ostatnie zdanie dobrze, że mój TŻ nie ma takich zapędów

ale słodko w niego wtulona
o kurde to na poważnie u was z tymi wichurami:/
Cytat:
Znowu woda?

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

kija BOSKO! dzieci muszą się przytulac..czuć to ciepło, mój Antonio to jak już go do nas w nocy przeniose to się wkurza przez sen że sam...i musze się przytulać do niego...przez to mam min mało miejsca-czasem oszukuje go kocem

EWULKAAAA PROSZZZZZZ...http://merlin.pl/Smoby-Odkurzacz-Row...6,1020145.html
http://allegro.pl/smoby-odkurzacz-ro...kurzacze-93683
http://www.ceneo.pl/14798706#tab=click_scroll

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

a wogóle to się witam z rana...zaraz musze zjeść śniadanko...dziś serek wiejski z pomidorekim, ogórkiem i garscią cranchy naturalnych i na 8 lece do fryzjera okiełznać odrosty (od lutego nie byłam )...
a obcinać będziesz?

dzień dobry
ale pogoda dzisiaj pewnie cały dzień w domu

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 07:07   #4570
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Słodko
Cytat:
hej

U mnie wczoraj zalewało piwnicę, pompę trzebabyło włączać co pół godziny, na wieczór się uspokoiło trochę, w nocy ok, ale od rana znowu pada i pewnie akcja się powtórzy a miałam z mamą i Oli jechac na zakupy do rzeszowa i kicha przez ten deszcz.
Mała wstała 6:20, jutro sobota więc nei mam co liczyć na jakieś dłuzsze wylegiwanie sie w łóżku.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-16, 07:22   #4571
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja!!!

Dziecie wstalo o 8 dzisiaj, uf! Nawet jak nie spie lubie chwile polezec w lozku w ciszy za to uwielbiam jak on wstanie, przychodzi wtedy taki zaspany, z rozczochranymi wlosietami, zawsze z wielkim misiem albo podusia, wdrapuje sie na lozko i przytula do mnie I tak jeszcze z 15min sie tulimy i dopiero dzien zaczynamy

Ale dzisiaj tragiczna pogoda!!! Odkad wczoraj biegalam o 20.30 leje, lalo cala noc (woda o 2 mleko o 4) no ja nie pamietam, kiedy ostatnio takie ulewy byly....

Dziewczyny najmocniejsze kciuki, zeby was nie pozalewalo!!! :-*

Ewulka mowila (ja dalej tego nie zweryfikowalam, a Ty???:p) ze w przyszlym tyg ma byc po 25 sttopni???

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Sprawdzilam, prawda to!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 07:35   #4572
Ifwka
Zakorzenienie

Moje dziecię zrobiło wczoraj chyba z milion kilometrów, chodziła i raczkowała, bawiła się SAMA, mogłoby mnei nie być całe popołudnie, tłukła o podłoge wagonikiem od wesołego pociągu, śmiesznie jak raczkowała: 4 "raczki" siad i sięganie po wagonik, przepychała go do przodu, znowu raczkowanie i tak w kółko, albo kładał na łóżko i kazała się sadzac bo jeszcze nie umie sie na łóżko wdrapywać, no myślałam że moze padnie wieczorem, gdzież tam, przed kąpaniem lekki marud ale potem nowe siły w nią wstąpiły i zasnęła standardowo o 21.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-16, 07:43   #4573
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
Cytat:
najgorzej przeżył, jak sama wybierałam suknie ślubną. Bo on stwierdził, że on by najlepiej wybrał a mi to nie ufa i się teraz boi

Cytat:

Cytat:

[/COLOR]A tak w ogóle to mamy powódź. Nie tu gdzie mieszkam ale kawałek dalej, w moim rodzinnym miasteczku. Taki piękny dopiero co urządzony park pod wodą, alejki, plac zabaw, ścieżki rowerowe... A leje jak z cebra cały czas
o kurcze...

Cytat:
hej

smiesznie to napisalas
kurcze masakra z tym wiatrem i deszczem. tyle zniszczen....

Cytat:

to u nas nie ma mowy o przytulaniu. spimy we trojke, kazdy odkrecony w swoja strone

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:08   #4574
LadyWhisper
Zakorzenienie

miałam wam napisać jeszcze wczorajsze śniadanie mojego synka. Czy...cokolwiek to było

wstał z małżem o 6,30, zjadł z nim półtorej kromki (takiej naprawdę naprawdę sporej bardzo!!!) z pasztetem i ogórkiem, jak wstałam to marudził pokazywał na lodówkę i "am am am" to dałam mu serek Tutti, zjadł cały, po czym histeria znowu przynosi butlę, mówię "mleczka chcesz???" a on tupanie w miejscu, wziął rozpęd i pobiegł do swojego pokoju wdrapał się na łóżeczko i czeka aż mu butlę zrobię wypił CAŁĄ!!! masakra

Stary 2014-05-16, 08:18   #4575
pstryczek84
Zakorzenienie

bosz, jaka pogoda!
wieje mega i teraz zaczelo kropic
dobrze ze dzis mam fryzure "na przylizanca"

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:25   #4576
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja!!!

Dziecie wstalo o 8 dzisiaj, uf! Nawet jak nie spie lubie chwile polezec w lozku w ciszy za to uwielbiam jak on wstanie, przychodzi wtedy taki zaspany, z rozczochranymi wlosietami, zawsze z wielkim misiem albo podusia, wdrapuje sie na lozko i przytula do mnie I tak jeszcze z 15min sie tulimy i dopiero dzien zaczynamy

Ale dzisiaj tragiczna pogoda!!! Odkad wczoraj biegalam o 20.30 leje, lalo cala noc (woda o 2 mleko o 4) no ja nie pamietam, kiedy ostatnio takie ulewy byly....

Dziewczyny najmocniejsze kciuki, zeby was nie pozalewalo!!! :-*

Ewulka mowila (ja dalej tego nie zweryfikowalam, a Ty???:p) ze w przyszlym tyg ma byc po 25 sttopni???

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Sprawdzilam, prawda to!!!

ale słodko
a c do pogody to oby
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moje dziecię zrobiło wczoraj chyba z milion kilometrów, chodziła i raczkowała, bawiła się SAMA, mogłoby mnei nie być całe popołudnie, tłukła o podłoge wagonikiem od wesołego pociągu, śmiesznie jak raczkowała: 4 "raczki" siad i sięganie po wagonik, przepychała go do przodu, znowu raczkowanie i tak w kółko, albo kładał na łóżko i kazała się sadzac bo jeszcze nie umie sie na łóżko wdrapywać, no myślałam że moze padnie wieczorem, gdzież tam, przed kąpaniem lekki marud ale potem nowe siły w nią wstąpiły i zasnęła standardowo o 21.
Hania też zazwyczaj odzyskuje siły po kąpieli;p
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
bosz, jaka pogoda!
u nas tragedia, leje non stop:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-16, 08:27   #4577
gojka24
Zakorzenienie

Lady u nas od jakiegoś czasu jest podobnie. Co chwile skysze am am. Wczoraj przy t. Była ok 2.5 godz zjadła butle mleka180 talerz rosołu, porcja taka jaka ja jem , serek tuti. Nie wiem czy to dlatego, ze ona mega ruchliwa jest czy co? Ale je więcej ode mnie.

Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:35   #4578
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

ba, on powinien wykonac dana czynnosc, zanim szanowna t. wyartykułuje o co sie rozchodzi

GOJKA, u nas od niepamiętnych czasów mama przerabiała wszystko na wszystko teraz mniej czasu ma, paradoks ale jak dzien taki, ze leje, zimno to siada i działa, roboty typu zwęzanie, skracanie to pikus :

a co do szycia ręcznego- jak jeszcze była panną to wszystko w rękach sobie szyła, sukienke na wesele gdzie była za starsza w jedną noc zrobiła potem opchneła za sporą kase bo nigdzie dostac takich nie mozna było
A ja na jedno wesele kilka lat temu sama sobie sukienke wyszyłam cekinami, zeszło mi ale efekt był łał jedyna taka i furore robiłam teraz czasu brak
moja mama byla krawcowa, pamietam, ze zawsze mialam najfajniejsze stroje na bale przebierancow Spodnie mi przerabiala- nikt takich nie mial. Kusi mnie zeby kupic maszyne i sprobowac cos dla malej zrobic

Cytat:
starsznie uciążliwe. Ale jest JEDEN plus - jak wiecie (albo i nie? ) ja nienawidzę robić zakupów, ciuchowych w sensie. Więc jak już się wybierzemy to ja staję w przymierzalni, a on lata po całym sklepie, szukając odpowiednich ciuchów w odpowiednim rozmiarze i w odpowiedniej cenie przynosi, ja ubieram, mówię tak albo nie i mam albo nie
więc już nawet mogę czasem pójść na zakupy

najgorzej przeżył, jak sama wybierałam suknie ślubną. Bo on stwierdził, że on by najlepiej wybrał a mi to nie ufa i się teraz boi

a co do określenia to trafiłaś w samo sedno dokładnie tak jest - kochamy się bardzo bardzo, jestem tego pewna, ale czasem jak się kłócimy mam ochotę wypchnąć go przez okno przy czym za godzinę zdarza nam się już siedzieć przy winku przytulonymi i oglądać romantyczny film

taa mialam ochote wczoraj to zrobic Z tym, ze moj foch na jego prostackie zachowanie byl na tyle duzy, ze w lozku nie mogl tknac mnie nawet kolanem

Cytat:
skoro i tak już sama ze sobą gadam...

juwenalia w gliwicach

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

nooo, gdybym się nie postawiła to liry też do tej pory byśmy nie mieli. Bo on chciał z różowymi wstawkami, ale ten róż bardziej w fuksje wchodził, a on chciał w malinę,i teraz go to razi

kocham mojego męża

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

dobrze, że on tego nie czyta bo to miała być nasza tajemnica :P

idę się kąpać i spać, ostatni raz sama w łóżku, już jutro się będę mogła do tego mojego wybredziucha przytulić

aaaaaaa nie wierze Mistrz Teraz nie wiem co gorsze, Twoj wybrzydzajacy tz czy moj totalny ignorant( nie ma opcji, zeby pomogl wybrac, wszystko ja. Jedynie ciuchy dla siebie potrafi wybrac, a tak to zawsze mam robic tak jak chce )

Cytat:
ojej W ogole fajna jest taka roznica wieku, moj brat mial dluugo syndrom mojego opiekuna, czytal mi ksiazki, odprowadzal do szkoly

Nawijko no to gratuluje Slubu juz nie trzeba, jestescie polaczeni kredytem do emerytury

Dziewczyny, u mnie nie pada, ni kropelki! :P Ale pewnie popoludniu jak bedziemy chcieli wyjsc to zacznie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:59   #4579
Kija80
Zadomowienie

Ale była masakryczna noc. Umierałam bo trzy razy wyłączali prąd. Raz nie było 2 godziny, w tym czasie młodą złapała krtań więc miałam już przed oczami całkiem realną wizję pakowania dzieciaków w tym deszczu i wietrze do samochodu i jechania na całodobówkę bo jej nie miałam jak przeinhalować. Ale na szczęście wytrzymała do przerwy między kolejnymi wyłączeniami i zdążyłam podłączyć inhalator w przerwie... Dziś już ok, trochę pokaszluje ale niewiele

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 09:14   #4580
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
cudaśnie!
ja się dzisiaj na Agatkę rano wydarłam, ta się poryczała, a Dorka przyszła ją przytulić

Cytat:
heeej

odcięło nas tylko z jednej strony na szczęście; mam nadzieję, że już dzisiaj nie będzie padało, bo wtedy na pewno z drugiej most zamkną

miłego dnia

wracam do papierzysk
trzymajcie się tam!

Cytat:
Ale była masakryczna noc. Umierałam bo trzy razy wyłączali prąd. Raz nie było 2 godziny, w tym czasie młodą złapała krtań więc miałam już przed oczami całkiem realną wizję pakowania dzieciaków w tym deszczu i wietrze do samochodu i jechania na całodobówkę bo jej nie miałam jak przeinhalować. Ale na szczęście wytrzymała do przerwy między kolejnymi wyłączeniami i zdążyłam podłączyć inhalator w przerwie... Dziś już ok, trochę pokaszluje ale niewiele

zdrówka

Ja niby w pracy, ale dzieci niet, dopiero na 5 lekcji będzie ktoś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:32   #4581
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
A co z tymi orzechami?
ILL...przepisy wrzuć jak będziesz mogła
Kurde u moich rodziców gdzieś w zeszycie takim ręcznie pisanym jest ten przepis na orzeszki. Zadzwonię i poproszę żeby mi tata przedyktował. Ciasto jest super, nadzienia naprawdę różniaste można, w necie masa przepisów jest na nadzienia. Ale na ciasto podam bo super jest naprawdę.

Co do maszyny to nie wiem jak wychodzi w innych niż taka żeliwna patelnia którą na gaz się stawia bo nie jadłam z innych takich na prąd np.

Cytat:

Ciesze się bardzo! Piękny czas przed Tobą...wybieranie, urządzanieeee

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki dziewczyny... ja nie mogę się z tym pogodzić i nie mogę uwierzyć w to.. no qrwa nie mogę... nie wierze w to..

mój tzt bardzo pomógł i w ogóle.. to jego babcia też przecież, bardziej był zżyty z dyktatorką moją niż ze swoją.

Cytat:
Kubson śpi, pierwszy raz od urodzenia zasnął o 18, nie wiem,o której jutro wstanie, pewnie koło 3 ale nie dało rady go przetrzymać, płakusiał, bo oprócz zmęczenia (spał dzisiaj ran 40 min) idą mu zęby (3 trójki) :/ Bidulinek mój malutki
I o której pobudka była?
U mnie niedawno Igi zasnął a noc 0 17:40 i też się bałam ale spał normalnie do 6
Biedne dzieciaczki z tym ząbkowaniem, Igi to samo idą zęby, przez sen popłakuje tak żałośnie, paluszki pcha non stop

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46473254]Od przedwczoraj szanowny się nie odzywa do mnie, walnął focha tak chyba za całokształt, cisza w domu, spokój... [/QUOTE]
Chłopyyyyy
Cytat:
mlody byl dzis z babcia ciotka i jej synem a moim kuzynem w sasiednim miasteczku na ryneczku (ok.15 km w jedna strone) taki rynek pt.wszystko i nic balam sie bo taka akcja byla pierwszy raz, tzn byl gdzies dalej beze mnie ale moj dzielny synus spisal sie na medal! zaczepial inne dzieciaczki, biegal od straganu do straganu co skonczylo sie kupnem 5964587 pie.rdolkowatych zabawek ale i tak najwiekszy szal byl przy klatkach z kurami

Cytat:

serio serio
i bardzo często dochodzi na tym tle do kłótni. Narożnik wybieraliśmy pół roku, bo waćpan wybredny, żaden mu się nie podobał, a jak się podobał to albo za niski/wysoki/głęboki/płytki itd. po pół roku już nawet się zdecydowaliśmy, zamówiliśmy! zaliczka wpłacona a ten... pod dwóch dniach pojechał odmówić!!!!!!!!!!!!!!! bo ciemny brąz który wybraliśmy jednak okazał się wpadać bardziej w szary, a jemu chodziło i ciemny brąz który ma wpadać w czarny
skończyło że tak, że powiedziałam, że w takim razie ja pier.olę narożnik, niech sobie sam wybiera. wybrał - po następnych 3 miesiącach, skórzany przy czym podkreślałam, że ja NIE CHCĘ skórzanego, bo w zimę to zimne, a w lato się lepi do tego. Ale dałam już spokój, bo kolejne 3 lata byśmy się tego narożnika nie dorobili
wybór koloru ścian w domu i kafelek do łazienki był najbardziej wkurzającym i dołującym elementem remontu. MA-SA-KRA. Fuga w łazience - kolejny problem, bo on chce brązową ze złotym brokatem, ale TAKIEJ NIE MA! Bo była brązowa z brokatem owszem, ale wielokolorowym, albo po prostu brązowa. Kombinował przez dobry miesiąc, aż w końcu kupił brązową, kupił osobno brokat złoty, ważył go (specjalnie kupił po to wagę kuchenną) mieszał i robił.
Mówie wam - tragedia. Nienawidzę z nim nic wybierać, nienawidzę z nim zakupów, NIENAWIDZĘ tego wybrzydzania. Do tego oczywiście cena musi być odpowiednia. Nieeeeeeeee, tonie na moje nerwy
O matkobosko!!!! To nie na moje nerwyyyy. Jak raz mi się TŻ wtrącił do jakiejś pierdoły jednej przy urzadzaniu to prawie separacją się skończyło a po takim czymś to nie ręczę za siebie Ja taki dyktator jestem jeśli chodzi o urządzanie. W jednej kwestii mu uległam jesli chodzi o kolor w kiblu bo przekonał mnie że ten co ja chcę to z ciemny i odcień jaśniejszy wybralśmy tego samego koloru to mu to już 165859 ray wypominałam odkąd mieszkamy (3,5 roku).
Cytat:
Jak słodkooo

U nas już 3 dni bezz uu w dzień i przy usypianiu. Aaa nie pisałam chyba jaki jest sposób na to bo jak wczesniej j próbowałam odstawić to po prostu odmawiałam -wtedy był płacz z łzami jak grochy, wtarabanianie mi się non stop na kolana, cąganie za bluzkę, wołanie "cici" z łzami w oczach. Teraz smaruję sutki sokiem z cytryny, Igor spróbuje że niedobre i nie chce, nie płacze, nie woła, zobaczy że "be" i bierze coś innego do jedzenia jeśli akurat głodny jest, jeśli nie jest głodny to wraca do zabawy. Wydaje mi się to lepsze bo bez histerii. Nie wiem kiedy próbować te nocne karmienia wyeliminowac bo 2 razy je uu w nocy. I tu jest problem bo ja nie wiem czy on w nocy z głodu je czy dla ciumkania. On nie tknie z butli mleka, ani mojego ani mm. I co ja mam zrobić jeśli on głodny faktycznie, nie dam uu i mam go głodzić???? Kurde z tymi dziennymi i na noc tak gładko poszło a tego drugiego etapu się boję. No ale z drugiej strony dużo już dzieciaczków nie je zupełnie w nocy....Rady jakieś?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-05-16 o 09:34
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:37   #4582
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

U nas już 3 dni bezz uu w dzień i przy usypianiu. Aaa nie pisałam chyba jaki jest sposób na to bo jak wczesniej j próbowałam odstawić to po prostu odmawiałam -wtedy był płacz z łzami jak grochy, wtarabanianie mi się non stop na kolana, cąganie za bluzkę, wołanie "cici" z łzami w oczach. Teraz smaruję sutki sokiem z cytryny, Igor spróbuje że niedobre i nie chce, nie płacze, nie woła, zobaczy że "be" i bierze coś innego do jedzenia jeśli akurat głodny jest, jeśli nie jest głodny to wraca do zabawy. Wydaje mi się to lepsze bo bez histerii. Nie wiem kiedy próbować te nocne karmienia wyeliminowac bo 2 razy je uu w nocy. I tu jest problem bo ja nie wiem czy on w nocy z głodu je czy dla ciumkania. On nie tknie z butli mleka, ani mojego ani mm. I co ja mam zrobić jeśli on głodny faktycznie, nie dam uu i mam go głodzić???? Kurde z tymi dziennymi i na noc tak gładko poszło a tego drugiego etapu się boję. No ale z drugiej strony dużo już dzieciaczków nie je zupełnie w nocy....Rady jakieś?
U mnie z cytryną by nie przeszło, bo mała uwielbia.. ale może coś innego hmm ... a co do tego Twojego pytania o uu nocne tez jestem ciekawa.

U nas noc masakra..noszenie itd. . . . głowa mnie napitala;/ mleka nie mam a bym się kawy napiła...

dziś w nocy wybieram promotora esz nawet nie mam pomysłu na temat, w ogóle z uczelnią jestem w czarnej d. ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:43   #4583
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane

Wpadlam sie tylko przywitac. U mnie znowu brak czasu na cokolwiek Do tego (glupio mi pisac bo wiem jak jest u Was) ale mamy wreszcie piekna pogode A, ze u nas to rzadkosc to naprawde musimy korzystac Moze w weekend uda mi sie troche Was nadrobic

Przepraszam, ze sie nie odnosze ani nie cytuje.

Buziaki dla Was i dzieciaczkow

Aaa jutro bede miala u siebie kosmetyki od pstryczka

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 09:48   #4584
ILLUSION
Wtajemniczenie

elllmi ja też testuję dove Który zestaw dostałaś?
Stary 2014-05-16, 09:52   #4585
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, przytulam
dobrze, ze tylko furmanką a nie tak
http://mistrzowie.org/591698/Wiejskie-wesele

Cytat:

Cytat:

Cytat:
miałam wam napisać jeszcze wczorajsze śniadanie mojego synka. Czy...cokolwiek to było

wstał z małżem o 6,30, zjadł z nim półtorej kromki (takiej naprawdę naprawdę sporej bardzo!!!) z pasztetem i ogórkiem, jak wstałam to marudził pokazywał na lodówkę i "am am am" to dałam mu serek Tutti, zjadł cały, po czym histeria znowu przynosi butlę, mówię "mleczka chcesz???" a on tupanie w miejscu, wziął rozpęd i pobiegł do swojego pokoju wdrapał się na łóżeczko i czeka aż mu butlę zrobię wypił CAŁĄ!!! masakra

Cytat:
bosz, jaka pogoda!
u nas też pogoda z dupki :/
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

I o której pobudka była?
U mnie niedawno Igi zasnął a noc 0 17:40 i też się bałam ale spał normalnie do 6
Biedne dzieciaczki z tym ząbkowaniem, Igi to samo idą zęby, przez sen popłakuje tak żałośnie, paluszki pcha non stop
o 6 , za to co najmniej 5 pobudek w nocy
u nas Kuba identycznie się zachowuje, dałam mu wczoraj Nurofen na noc ale mimo to bardzo niespokojnie spał
a co do odstawiania niestety nie pomogę ale trzymam kciuki, żeby poszło bezproblemowo

witajcie z rana, Kuba ma właśnie drzemkę a ja dochodzę do siebie po rozmowie z moją mamą :/ ja nie wiem, czemu ona mnie tak czasem irytuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:00   #4586
marsi11
Zakorzenienie

hej, przejechałam wczoraj 750 km i czuję się jakby mnie ktoś wypluł
do tego zaczęłam lekko plamić na szczeście od nadżerki ale normalnie boję sie do kibelka chodzić żałyje,że po Leosiu nie usunelam tej naderki,wiem,że z dzidzią jest ok ale taki lekki stresik zostaje

poza tym samopoczucie fantastyczne, teraz naprawdę czuję się dobrze poza tym uwaga.....
powiedziałam szefowi
wiecie że się baaardzo ucieszył? wczoraj nawet jedliśmy lunch i powiedział,że bardzo szanuje ludzi którzy chcą mieć dużo dzieci
omówiliśmy moje dalsze warunki wspolpracy i na razie jestem spokojna
muszę troszkę podgonić ale dam radę
na sam koniec zapytal, czy jeszcze na czwarte bym się zdecydowała

Cytat:
Dziewczyny ma ktoras parowar? Korzysta na co dzien??? Jak tak to jaki? Wszystko da sie w nim zrobic??? Czytalam super opinie o tefal vitamin?
ja mam, używałam go jak czekaliśmy na kuchenkę gazową, żre tyle prądu,że schowałam go głęboko ale fakt na diecie po porodzie był idealny do tego warzywka są przepyszne

Cytat:

braaaawa!!!!!!
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:41   #4587
hope01
Zakorzenienie

Hej,

Pogoda jest masakryczna, chyba słońce Ania zabrała Wieczorem podobno znowu ma być gorzej niż jest. Apokalipsa.
T. sobie zdjęcia na fejsa wstawiła jak ma Poprad za domem

Nawijko szczere gratulacje. To jeszcze przede mną. Wczoraj rozmawiałam z doradcą z PKO i fakt że brak historii w BIK do końca fajny nie jest, to jednak mi powiedziała że mamy duże szanse na kredyt. Także spotkać się z ciołkiem od mieszkania jeszcze żeby podpisać umowę przedwstępną i będziemy składać.

Kija dzieciaczki mnie urzekły i zdrowia dla Ani

Elllmi słyszałam że nie za ciekawie u Was, babka FBI wszystko wie i wydzwania do mamy

Dawid szału w domu dostaje, ja już nawet nie sprzątam, bo on zaraz rozpierdaczy od nowa poza tym lekki katar go złapał, bo przecież już nie grzeją i taka kosa w mieszkaniu jest że masakra, a ta Mendoza mała w nocy się nie przykryje, w śpiworku nie zaśnie, jeszcze skarpetki nachętniej by ściagął

od kilku nocy śni mi się mój były

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

O tak w naszych (moich/elllmowych) okolicach się dzieje

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:53   #4588
nancykenator
Zakorzenienie

hope straszny widok :/ oby jak najszybciej przestało padać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:01   #4589
Ifwka
Zakorzenienie

U mnie właśńie napier.ala gradem, mój samochód stoi na zewnątrz, a ja mam wyjść za godzinę z pracy, jak nei przestanie to nie wiem jak wyjdę
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-16, 11:05   #4590
misiaeel
Wtajemniczenie

nancy czyli o normalnej porze się Kuba obudził

Kija zdrowia! dobrze, że połówka Twoja dzisiaj wraca

Ill nie pomogę z tym karmieniem nocnym:/ ale brawa, że jakoś w dzień idzie

ania

Deli współczuję nocki

marsi cieszę się z postawy szefa ale wystraszyłaś tym krwawieniem dobrze, że to tylko nadżerka
a zdecydowałabyś się na czwarte?

hope straszne:/
i zdrówka dla Dadola!

Hania w końcu zasnęła a ja śniadanie jem, nawijko Twój teść by mnie prześwięcił
no i na ten czas onegdaj idę nic nie robić i książkę poczytać

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości