|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Znajomi zaprosili nas na sobote
Do Domisia przyjdzie moja mama.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
ja różnych używam, co mi wpadnie w ręce... |
|
|
|
|
#4383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kasia już dzisiaj nie wymiotowała ale z apetytem kiepsko, jesteśmy znowu kilo do tyłu (9,1) już nie mam siły, nie wiem co jej dawać jeść,
rano była luźna kupa, wieczór powtórka (może to od piątek - bo idą i wyjść nie mogą a mała gryzie wszystko i wszystkich) jutro jestem sama z Kasią( do soboty) bo Tz-et jedzie do pracy, w dodatku leje i powoli zaczyna nas podtapiać więc nigdzie się nie ruszymy..., jedyną saszetkę probiotyku, którą miałam podałam dzisiaj mam nadzieję, że jutro będzie lepiej BERBIE- dzięki, super pomysł z tą firanką (tylko ja szyć nie umiem ), spróbuję takie coś "wydziergać" a jak nie to będę śledzić oferty z Lidla - tak jak monika mi podpowiadałaCytat:
![]() dzisiaj chłopaki zaczęli montaż schodów, zrobiłam obiad- smakował- ale śmiali się jak powiedziałam, że u Mamy to zawsze jakoś lepiej smakuje ![]() w sumie rozpuszczania ciąg dalszy trwa - teraz mnie tu mąż rozpuszcza- ciekawe czy tak będzie zawsze czy tylko "na zachętę" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() były też lody, dostał przykaz kupić więcej bo pewnie goście zaczną niebawem nas odwiedzać to będzie jak znalazł do deserów - kupił 8 pudełek , pewnie nim goście dotrą wszystko zjem bo lody mi samkują wyjątkowo ![]() Alfa- byłaś z Wikim na tej konsultacji u logopedy? iza- daleko się wybieracie, fajne takie wypady z mężem raz na jakiś czas ![]() Gryzelda- piękna ta sukienka ![]() measia- macie całkiem pokaźny plac zabaw , Marysia lubi tam przebywać?Maga- jak pęcherz? kunegunda- pierwsza moja myśl "ciąża"? A może zmęczenie? Tosia daje popalić? Kasię ciągle z "lampy" ściągam. Jest wszędzie tam gdzie być nie powinna....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-05-16 o 00:42 |
|||
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zeberko jedziemy do B-B. My idziemy dzis na szczepienie. Miałam dziś piękny poranek Po karmieniu leżeliśmy z Domisiem w łóżku głaskałam go po buzi i on też zaczął mnie głaskać
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4385 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46469476]Iza dzięki w sumie od listopada -8 kg. Mam nadzieję, że skoro tak wolno, to będzie trwały spadek i nie doczekam się efektu jojo...[/QUOTE] gratuluję ja właśnie tyle chciałabym zrzucić i jakoś od kilku lat nie idzie ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46471463]Kunegunda nie wydaje mi się - ale na pewno zanim przyszyję to tylko przyłożę, żeby sprawdzić czy faktycznie nie jest zbyt zdobiona ![]() [/QUOTE] Też mi się wydaje, że taki kołnierzyk może się trochę "gryźć" z klamerką ale najlepiej przyłożyć i sprawdzić, bo może się też okazać całkiem fajnym połączeniem sukienka śliczna Cytat:
i jaka zadowolona ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudnie ![]() Kiedys karmiac J. zasnelam, akurat przyszla mama ale zobaczyla ze karmie i poszla do drugiego pokoju. Potem wstalismy a mama zdziwiona ze ja spalam. Pyta czy nie czulam jak mnie glaskal? Bo lezalam a J. mnie glaskal gdzie siegal czyli po biuscie i dekolcie. Ps. Juz mu przeszlo i tylko mnie tlucze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46469363] Ja się pochwalę, że kupiłam sukienkę na poprawiny i osiągnęłam na wadze 6 z przodu i weszłam w 38 i leży idealnie! ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka lenor był w promocji? a po ile? mnie najlepiej podchodzi właśnie niebieski, różowy też ok ale jak teraz dla mnie za mocny...
Iza Measia Marysia słodka
|
#4389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46478954]
Domis mnie szarpie za włosy jak jest na rekach.
|
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
Artuś obejmuje mi szyję i już myślę, że słodziak chce się przytulić, a ten cap mnie za włosy i ciągnieeeee
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę
już się nie mogę doczekać. Też tak chce Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u mnie dziś beznadziejna pogoda, szaro, buro i ponuro. miała wpaść koleżanka na kawę, ale nic z tego. edytte co tam u Ciebie?
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ale $ dawana jest rozpustą tyle że "w żywcu" a gdzie być powinna? T. też czasem "bije", ale też tuli. czy łaskawie nastawia czoło na całuski. ale Kubek zabalował na półrocze
|
|
#4395 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam tak czytam, cytuję i wszystko mi się skasowało, więc teraz już tak na szybko.
Wika cieszę się że zabieg się udał. za wszystkie staraczki i za 2 kreseczkiCytat:
za studniówkę.Co do tematu cc ja czułam się jakaś trefna i wybrakowana, że mi się nie udało sn teraz patrzę na to inaczej. Cytat:
za wizytę, ale to zleciało.Cytat:
![]() Marysia śliczna Dziękuję, że pytasz u mnie nic ciekawego w środę mam wizytę i zaczynam jak zwykle panikować i zastanawiać się czy wszystko jest ok. Ruch czuje już codziennie, ale zazwyczaj wieczorem i często w dzień jak nic się nie odzywa to zaczynam szaleć. I to chyba tyle dni mijają mi leniwie jeden za drugim, objadam się i nawet nie chcę pisać ile już przytyłam ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Wczoraj np. zjadł kawałek bagietki z masłem (śniadanie) i na wieczór jedną parówkę z keczupem i jajko na twardo bez chleba Co do lodów mi też ostatnio bardzo smakuj, za bardzo.... ![]()
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-05-16 o 10:35 |
||||
|
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ja również jestem Aniolkowa mama ....swego syna pochowalam 24.12..2013r. Ja wiem ze każdy organizm jest inny ale mam do Was pytanie po jakim czasie od cesarki staralyscie sie o dzidzie ? Z góry dziekuje jezeli ktoś odpisze.... pozdrawiam
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy moge zapytać co się stało?Jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj..
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro... niestety nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie? a co mówią lekarze? czemu było cc?
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś głaskał, już od dawna nie potrafi, tylko tłucze, szarpie, ciągnie za włosy. non stop tłumaczymy, że boli, uczymy delikatniej ale nie działa. siostry ciotecznej na pewno długo nie dotknie. póki co ćwiczy na misiach: przytula, a za chwilę za łeb i ciska o podłogę. czoło też potrafi nadstawić, lubi stykać się czołem o moje czoło, robić noski noski, fajnie się wtedy śmieje. tylko z tż jakoś nie lubi się tak bawić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, Perse, monika- niebawem doczekacie się głaskania i przytulania przez Wasze dzieciaki kilka ryzy dziennie
Pani- najlepiej aby Kasia była bliżej podłogi niż sufitowej lampy Tymczasem wspina się gdzie tylko może, a jeżeli jest już bliżej podłogi to interesuje ją gorący czajnik i żelazko ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Czajelka- witaj, bardZo mi przykro. Myślę, że wazne co lekarz podpowie odnosnie staran, ale zostan z nami ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Edytko- u nas jadlospis batdzo podobny, do tego troche mleka i kaszki
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
monika może tż ma za duzego nosa?
mały odkrywca będzie
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko- u nas jadlospis batdzo podobny, do tego troche mleka i kaszki
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje że pół roku powinno się odczekać. Ja wprawdzie cesaraki nie miałam, ale tak myslę. Napisz coś więcej o sobie
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Ulzyło mi rano jak okazało się ze woda w potokach mniejsza i nie podlewa nas. Za to w mieście powódz szaleje. Mam nadzieje ze dotre jutro do gin... i ze ona tez dotrze....
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberka - nie jestem w ciazy - leje sie ze mnie wlasnie (czyt. mam @) tak jak deszcze za oknem
. A te zaslabniecie mialam jeszcze wieczorem plus glowa mnie bolala wiec w ciagu dnia 3 apapy wzielam, dzis wydaje sie byc lepiej...
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kunia A kiedy robiłaś ostatnio badania krwii? Może to jakaś anemia? |
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
czajelka witaj
========================= ====== ja pierwszym monicie
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opisze w skrócie 20 grudnia wrocialm z pracy i na wkladce zobaczylam nieduza ilosc krwi.... wtedy natychmiast maz zawiozl mnie do szpitala (byl to 26 tydzien ciazy, przed ta ciaza tez bylam w ciazy ale nie bylo u dzidzi bicia serduszka i w 11 tygodniu mialam lyzeczkowanie) w szpitalu lekarz ktory mial dyzur przeprowadzial mi badanie ginekologiczne.... spwierdzajac ze zaczął sie porod glowka jest w dole.. zawiezki mnie tak porodowke i tak czekali i czekali i czekali na skurcze ktorych nie bylo .... potem zdecydowali ze musza ratowac dziecko i przebili mi, pęcherz plodowy woda ze mnie zeszla i wtedy zobaczyli ze zadnej glowki nie ma i ze Moj Kubuś wcale jeszcze nie chcial przyjsc na swiat ... no ale juz bylo za pozno i wtedy zadzwonili po karetke zeby inny szpital mnie przejął bo oni nie maja sprzetu dla wszesniakow....w drugim szpitalu tez czekali na skurcze .... do momentu az powiedzialam ze w poprzednim szpitalu przepili mi pęcherz i wtedy lekarza natychmiast przewiozl mnie na usg i tam zobaczyl ze lozysko sie odkleja i byla po tym usg cesarka .... pierwszy szpiatal oddal mnie nie dając mojej kary co mi podali i co zrobili ..... Kubus sie urodzil i żył 2 doby potem zabraly Go Aniolki..... do tej pory nie znamy przyczyny seksji zwlok.... sprawe zglosilismy do prokuratury i od polowy stycznia cisza i cisza .....a co do wizyty teraz juz na chwila obecna nie potrafie sie przełamać i zaufac dla jakiegos lekarza i nie mam sie kogo poradzić jaki by mógł prowadzić kolejna ciaze.....ahh...
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
czajelka straszne to co przeszliście. powiedz z jakiego rejonu Polski jesteś, może któraś z dziewczyn ci poleci lekarza.
|
#4410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy by nasze dzieci były bardziej ułożone, "grzeczniejsze", bardziej stacjonarne, a absolutnie nie potrafimy stawiać granic... O jedzeniu też tam jest. Może nie tyle, że się stosuję te metody, ale jednak chcę spróbować nauczyć T., że z owoców są nie tylko jabłka, banany i gruszki... on wciąż z owoców najbardziej lubi marchewkę lub kalarepkę. Nic nie tracę a mogę zyskać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Strasznie, strasznie mi przykro...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

Do Domisia przyjdzie moja mama.

więc chyba spróbuję dolewać płynu do płukania, jaki polecacie?
są kwestie ważniejsze i droższe niż $$$... i Ty je wszystkie masz/miałaś. także - z mojego punktu widzenia
) ale uwielbiam jak wszystko pachnie 

ja właśnie tyle chciałabym zrzucić i jakoś od kilku lat nie idzie 

za wszystkie staraczki i za 2 kreseczki