|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
u mnie paskudnie
adi w przedszkolu i o 12 go zabieram do domu bo na 16;30 ma próbe na dzień mamy a matki spotkanie organizacyjne i musze babci jakiś placek zmajstrowac na imieniny ...coś mi się wydaje z ebedzie capuccino o ile sebek mi pozwoli |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
a może Grecja, lub Wyspy Kanaryjskie?
|
#3093 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczęśliwej podróży, czekamy na Ciebie Cytat:
współczuję ehh fajnie tak będzie znów poprzeżywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
obu urodziłam po terminie, a i tak mi się co dzień zdawało, że jeszcze nie czas, bo ja nie gotowa... psychicznie ![]() Cytat:
Cytat:
doczytałam ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
on Ci tak mało sypia w dzień? Co do zasypiania to u nas od paru tygodni tylko lulanie na rękach, ale za każdym razem kładę najpierw do łóżeczka, daję smoka i odpalam konika, a dopiero jak marudzi albo widzę, że nic z tego nie będzie to biorę na ręce. I wczoraj i przedwczoraj zasnął kilka razy sam, co się przez te pare tygodni nie zdarzyło. Dlatego jakoś szczególnie nie będę oduczać, wierzę że to samo minie, bo już widziałam ile Dawid miał różnych etapów w zasypianiu. Zasypiał wcześniej położony po prostu do łóżka, a mniej więcej od lipca nagle chciał zasypiać tylko w naszym łóżku i trzeba było z nim leżeć. A nagle w tamtym tygodniu stwierdził, że łóżko ma swoje i w nim się będzie kładł, a my mamy wychodzić z pokoju, bo mu przeszkadzamy
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-16 o 09:30 |
|||||||||
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdraszczamy !! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- taaaa i spać .......... |
||||||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Co zrobić, żeby szło mało kasy na jedzenie i żeby tego jedzenia nie wyrzucać najlepiej wcale?
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
skojarzyło mi się z jakimś guru wyznawców sera ![]() a słyszałyście o pastafarianach? to są dopiero głąby ![]() czuję się jakby była sobota. Jutro mamy święto największe norweskie, niepodległości co oni świrują na tym punkcie... dziecko śpi od dwóch godzin a ja zamiast sprzątać to siedzę ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pogoda znowu barowa... Cytat:
![]() ![]() tylko ja mam tak,że zazdroszczę póki ktoś jest w ciąży, a jak urodzi to już nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja też się puszcza i oczywiście upada. A przy pchaczu boję się ją puszczać, za wolna jeszcze jest
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
a co to są te "....... pastafarianach" ? |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale, zakupy robimy większe raz w tyg, z listą. Planuję obiady na cały tydzień. Resztę zamrażam najczęściej. wiadomo, że czasem najdzie nas na niezaplanowaną np pizzę, ale staram się zawsze korzystać z tego co mam. Przede wszystkim robić wszystko żeby nie chodzić codziennie do sklepu i nie głodnym tylko po obiedzie![]()
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co znaczy malo kasy? ja jedzenia nie wyrzucam.nic a nic a kasy wydaje wg mnie sporo ale ja nie iszczedzma na jedzeniu i raczej kupuje dobre produkty 1. nie jadac w kanjpach i na miesci 2. do sklepu chodzic z lista i omijac alejki ze slodyczami i napojami bo tam sie wydaje bez sensu 3. robic zakupy na bierzaco, a nie jezdzic do marketow raz na tydzien ja mam system taki: raz w miesiacu zamawiam z tesco ezakupy woda mineralna, mleko, kasze, ryze, pomidory w puszce, papier toaletowy, reczniki papierowe., majonez, keczup, plyn do mycia naczyn, platki owsiane, plyny do prania i troche biezacego jedzebia (jogurt, ser)-200-300zl raz w tygodniu jade kupic pieczywo orkiszowe i zamrazam na caly tydzien-18 zl a takto robie zakupy w jarzyniaku i miesnym, czasem podjade do lidla-q100zlna tydzien jak oszcedzam w zeszlym miesiacu wywalilam jednego brokula w maju narazie pol wedzonej ryby i dupke chleba tak to nie wywalam nic
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wpisz pastafarianie w google
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak serio ja mam hopla na tym punkcie i nie wyobrażam sobie wyrzucać jedzenia ( chodź wiadomo zawsze są jakieś resztki) ale taki "szacunek do jedzenia" to chyba z domu wyniosłam, w końcu ciężko na to pracujemy |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
lulla albo wyznaczaj sobie tygodniową kwotę na jedzenie. tylko może się okazać, że braknie pod koniec tygodnia
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
to tak jak mój tż idzie z listą, a wraca z pełną siatą gdzie połowy zakupów nie było na liście, i bęcki wtedy ma odemnie bo np. część owoców lezy przez cały tydzien nie ruszona a później kombinuję co z nimi zrobić żeby nie wywalić
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-05-16 o 09:56 |
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My jak coś zostaje z obiadu to dajemy do lodówki i albo któreś dojada na kolację, albo jak zostało dużo to jest na drugi dzień.
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nie pozwalam. Raz tak widziałam i teraz jest w bujaczku pod kontrolą. Boję się, że uderzy się głową. Jak wstaje, wierci się, to go zabieram.
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, choć nie za dobry. Masakra jakaś, od paru dni nie wiem jak się nazywam, stąd też moje milczenie, trochę Was podczytuję ale nie mam mocy by pisać.
Wczoraj usypianie Zuzy trwało 2 godziny, pospała 2 i znowu godzina bujania się żeby zasnęła na 3 godziny... Tylko przy mnie sie uspokaja. Ale co z tego, jak odłożyć do łóżeczka się nie daje, ryk jest jak jest jeszcze parę cm nad materacem Dziś w koncu trochę lepsza pogoda, to może wyjdziemy na spacer, bo juz na łeb dostaję od tego siedzenia w domu. Myśle o kupnie dywanu. Zuzka ma problem z przemieszczaniem się po panelach, ślizga się po nich tylko, pełza, na macie ma malutko miejsca i to jej bujanie na czworaka trwa już prawie 3 tygodnie i nic z tego nie wynika...
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
lulla a u mnie jest tzw, co tygodniowe czyszczenie lodówki, czyli w piątek idą wszystkie jogurty,serki
z mięska , wędlin, warzyw robię jakieś danie jednogarnkowe, bo w sobotę najczęściej robimy zakupy na kolejny tydzień ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- u nas dokładnie tak samo |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
nephelim Wow, mały jest niesamowity
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- teacherka współczuję,bo na dłuższą metę można się wykończyć :/
|
|
#3114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mamy z tym problem, często się zdarza, że coś wywalam ![]() co do zakupów to od kiedy jesteśmy na diecie to jestem co dzień w sklepie, bo ciągle jakieś tam warzywa się kończą, a jak pójdę po warzywa to jeszcze to czy tamto kupię tyle, że nie kupuję teraz żadnych słodyczy, pieczywa (dla Dawida, ale on bardzo mało go jada) i słodkich bułeczek, przekąsek, napoirzeczy typu mleko, mąka, makarony, ryże, jakieś puszki kupowaliśmy do tej pory dwa razy w miesiącu biedrze, a cała reszta na bieżąco Cytat:
a spanie z Wami nie pomaga? Miłosz jak wyląduje w końcu w naszym łóżku to śpi do rana wyszło słońce Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-16 o 10:11 |
||
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
w ddtvn mówią o konkursach miss dla dzieci, porażka jak dla mnie takie małe nieświadome lalki barbi
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już wczoraj puściły nerwy przy tej pobudce pierwszej, po tym jak trzy razy przy odkładaniu włączyła się syrena. Potem Tż próbował jeszcze z pół godziny, w końcu i tak wylądowała u nas. Tż ok 6 musi wstawać do pracy, mamy jeden pokój. Lepiej spać w 3 niz wcale.. No i lepsze 4-5 godzin niż wcale...
|
|
#3118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za organizacjej agłównie wszystko kupuje /staram sie / na promocjach i robie zapasy nie moge zaplanować obiadów na tydzień bo zawsze wypadną niezapowiedziani goście na obiad ale miesko zawzse mam w zamrażarce poporcjowane na 2 osoby nigdy nie robie niczego wiecej wiec jeśli nie wiem ż ektoś bedzie na obiedzie to poprostu tej osoby nie poczestuje i już i najwiecej jedzenia zjada tż to pod niego g łównie są zakupy bo musi mieć co wziąć do pracy.....dla mnie mogłaby być prawie pusta lodówka .;...no z pomidorem w środku i było by git póki co 3 dni temu kupiłam sobie produkty na sałatke z fetą i jakos nigdy nie mam czasu jej zrobić a jak juz mam czas to nie mam ochoty |
||
|
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
o i dobrym sposobem jest wysyłanie tż na zakupy boon kupi to co mu smsem napisze aja to zaraz bym kupiła wiecej...bo makaron sie konczy...bo to sie przyda , albo zmieniąłbtym koncepcje obiadową itp
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

adi w przedszkolu i o 12 go zabieram do domu bo na 16;30 ma próbe na dzień mamy a matki spotkanie organizacyjne
i musze babci jakiś placek zmajstrowac na imieniny ...coś mi się wydaje z ebedzie capuccino o ile sebek mi pozwoli

no nic
Padne. Urwała się zaluzja i TŻ nie chciał hałasować żeby ją naprawić a że Bartek musi mieć ciemno w pokoju to patrzcie co ten moj chłop wymyślił
sporo zamieszania u nas, więc jakoś czasu brak na kompa. mam nadzieje ze u Was dobrze 
obu urodziłam po terminie, a i tak mi się co dzień zdawało, że jeszcze nie czas, bo ja nie gotowa... psychicznie
a dopiero później na ciacho itp 

co oni świrują na tym punkcie... dziecko śpi od dwóch godzin a ja zamiast sprzątać to siedzę

[/RIGHT]