|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Simranjak dobrze, że nie jestem sama Też staram się nie myśleć, ale im bliżej... W sumie mam koleżanki po cesarce i wszystkie... zadowolone po czasie
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
ale postaci z disneya tez ekstra a ta z twitty to dla malaPaulina ![]() wrzucam linka do klubu . dzieki za podpowiedź
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmniejszyłam sobie dawkę, bo się bałam, że będę się znowu tak źle czuła i nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale po wcześniejszym magnezie miałam masakrę, dlatego się tak cykam![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Pościele śliczne, ja wariuję na punkcie sówek, są tak cudne, ze najchętniej wszytsko dla małej kupowałabym w sowy
|
|
|
#3544 |
|
Konto usunięte
|
Zyga - tez sie poryczalam na tym filmiku wiec musiałam go tutaj wrzucić
Co do witamin do ja biorę femibion ale w sumie nie codziennie jakos co dwa dni bo wyniki mam super non stop ![]() U nas dzisiaj cudowne słońce a ja mam jakiś rozżalony dzień ![]() Moze musiałam sie wypłakać bo nie pamietam kiedy ostatnio płakałam ![]() Zrobiłam zadymę tz bo wczoraj uzgodniliśmy, ze dzisiaj jedziemy po łóżeczko to co wrzuciłam tu wczoraj a on mi dzwoni z pracy czy jedziemy pózniej ze znajomymi na gokarty (ja oczywiście nie jeżdzę). No i zamiast wyjaśnić sobie, ze da sie zrobić te dwie rzeczy dzisiaj czyli kupić łóżeczko a pózniej jechać to wyskoczyłam do niego, ze juz o zakupach dla swojego dziecka zapomniał Oczywiście sie rozlaczylam i w ryk... Pózniej zadzwonił znowu z czymś normalnym a ja znowu panika i ryk... A pózniej juz ryk bo dopadły mnie wyrzuty sumienia, ze moja Wiki czuje jak ja rycze i ze jestem zła matka A teraz jak gdyby nigdy nic siedzę sobie zadowolona... Moje hormony chyba zwariowały ![]() Ale pewnie teraz jakiś miesiąc sie to nie powtórzy bo mam czasem takie fale ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3545 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do sówek to ja też chyba oszalałam ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ostatnio płakałam bo się bardzo wzruszyłam jak oglądałam nasze teledyski weselne widziałam je już tyle razy, ale ostatnio no normalnie ryczałam jak wariatka
|
||
|
|
|
#3546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety nie każdy może obejżeć bo im brakuje jakiegoś kodeku , próbowałam znaleźć na youtubie ale nie potrafie grrrrA co do ryczenia to ja mialam tak przed wczoraj , wyszlam od lekarza i szłam i ryczałam , w aptece sie powstrzymałam a w żabce znów atak ryku , poryczałam się mamie , potem tacie , męzowi napisałam na fejsie że czuję sie nie kochana i chooooooj ! no i tez sie poryczałam .. ryczałam , ryczałam , aż w pewnym momencie mi przeszło i się poczułam jak by mi nic nie było nie wiem co to była za akcja ale dziwne to było ... ![]() Cytat:
na skórcze łydek i macicy ![]() co do pościeli to planuje kupić już w komplecie z łóżeczkiem http://allegro.pl/baby-raj-20el-posc...195877904.html numer 008 . ale te sówki dokupie i tak heheehehehhe mąz mnie zabiję chyba
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Asia19x
Na rynku farmaceutycznym jest tyle różnych witamin, że naprawdę szkoda się męczyć z tą jedną marką. Ja kupiłam sobie Ledee Vit i są bardzo fajne, do tego w przystępnej cenie. Mają bardzo dobry skład. Pamiętajcie dziewczyny, że w tych witaminach dla kobiet ciężarnych tez jest juz np. magnez i jak wy bierzecie jeszcze dodatkowo w osobnych dawkach ten mikroelement to też organizm nie koniecznie może dobrze reagować. Jak to mówią co za dużo to nie zdrowo. Dzanet a robiłaś ze słodką kapustką czy z kiszoną? ![]() I dziękuję za pochwałe hehe ![]() Kasikkka mój mąż juz do ciebie jedzie na ten obiad hehehe Uwielbia kotlety ziemniaczane z sosikiem
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny że trzymacie kciuki za wizytę
Asia19 witam Ekaterina my będziemy wybierać pomiędzy Tako City Move, Extreme, Tutek tambero eko skóra lub X-lander x-move. Obecnie używam do ciał oliwki BioOil, pięknie pachnie, rozgrzewa, nie brudzi ubrań oraz tołpa http://www.sklep-tolpa.com.pl/produk...ce_250_ml.html Co do ruchów córki to bez zmian, bardzo delikatne łaskotanie, max.raz dziennie. ![]() Dam znać po wizycie co i jak
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Asia19X, witam kolejną wrześnióweczkę Asiu, bratowa mojego męża łyka ten Femibion2 i sobie chwali. Ja mam witaminy z tych Omega Med Optima Forte, ale tanie nie są. Jednak można zamówić na stronie internetowej, a odebrać w aptece i kosztują mniej.Aneta???, spokojnie, na pewno niunia się odezwie ![]() ZygaEffka, superaśno, ze wracasz do zdrowia. Już powoli się rozkręcasz z domowymi obowiązkami, czyli wracasz do żywych, koniec leżenia allckarola, wczoraj w Netto widziałam różności z tym motywem sówek. Śliczne kolorki ![]() Ja też już po zakupkach. Zaraz zmykam ogarnąć łazienkę, jest plan zrobienia jajek sadzonych, ale w muffinkach w cieście francuskim i od 2 dni chodzi za mną jakiś jabłecznik już margaryna na kruche wyjęta. A jutro chyba będą te placki cygańskie. Jak się zbiorę to bym dziś zrobiła sosik, przegryzłby się do jutra. A jutro myk myk tylko placki usmażyć na świeżo i gotowe.
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Też oszalałam, jak tylko zaszłam w ciążę i zaczęłam przeglądać akcesoria dla maluszków na all, na punkcie sówek. Podaj proszę link do tych pieluszek tetrowych (lub flanelowych) z sowami.
![]() Idę wypić kawkę bo mnie głowa zaczyna boleć od tej pogody i ciśnienia niskiego.
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziś w 23 tygodniu
Z samego rana zaliczyłam już nieplanowaną wizytę u gina bo ten mój ból brzucha o którym pisałam 2 dni wcześniej dalej nie daje mi spokoju. Lekarz nie stwierdził niby nic niepokojącego, ale chciał mnie położyć na obserwację do szpitala. Nie zgodziłam sie na razie bo w niedzielę mamy Komunię u bratanka i przyjedzie długo niewidziana siostra i siostra męża z Norwegii. Jak coś będzie się dzialo to mam przyjść w przyszłym tygodniu to wtedy dostanę skierowanie do szpitala. Na razie mam brać nospę i magnez na te twardnienia macicy, zobaczymy czy coś pomoże. A maluszek oczywiście nie chciał się ujawnić i dalej nie wiem kogo się spodziewać. A i witam nową mamusię Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-05-16 o 11:45 |
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam się wyspać ale najpierw jakis debilny nr telefonu dopija się do mnie a jak odbieram to cisza.. Ale to pewnie jakaś reklama albo z jakąś ofertą dzwonią. Niech się gonią. Potem zadzwonił domofon albo zabłąkana sąsiadka albo ulotki
I zawsze dzwonią pod piątkę A potem jak już postanowiłam, że jeszcze chwile poleże to przyszedł listonosz z przekazem i duuuupa. Także postanowiłam już wstać i polenić się przy kompie ![]() Zjadłam bułeczkę z polędwicą sopocką i opakowanie małe borówek i jest wporzo Ide zaraz umyć kłaki bo mi wypadną No i najwazniejsze.Dzisiaj Madzia (Niestabilna) ma urodzinki!! A więc kochana życzę ci wszystkiego co najlepsze, zdrówka, szczęścia, aby maleństwo jak najdłużej siedziało w brzuszku a potem bezbolesnie z niego wyszło Dużo radości i spełnienia wszystkich marzeń 100 lat !! ![]() ![]() ![]() I oczywiście trzymam kciuki za wizytę
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-05-16 o 11:54 |
|
|
|
#3554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...205921465.html ale zajrzyj do rzeczy sprzedawcy może to było u niego ;dCytat:
i na dzidzie niby nic tam nie ma ale jak chciał cie posadzić do szpitala trzeba było sluchac cipko ty jedna na tej komunii to mi grzecznie ![]() Niestabilna 10000000 lat w szczęściu i zdrowiu i spokojnego porodu !!
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Nistabilna dużo duzo szcześcia i miłości !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przywitanie i wszystkie rady
Coś czuję, ze jak wrócę po weekendzie nie będę potrafiła nadrobić wątku, tyle piszecie ![]() Rozejrzę się za witaminami i się na coś zdecyduje. Prenatal nie ma w składzie magnezu, więc raczej z Asmag Forte nie koliguje Ja dziś wyciągam Tz po pościel dla małej, bo tak się napaliłam, że już muszę coś kupić Chyba, ze nic mnie się nie spodoba. A na allegro pewnie zamówię drugą za jakiś czas, bo wzory są tak cudne, że cieżko się oprzeć Pieluszki tetrowe w sowy? Gdzie, gdzie, gdzie?
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do życzeń dla Niestabilnej
Kochana wszystkiego, co najlepsze!!! Spełnienia najskrytszych marzeń, codziennych kopniaczków Maluszka i cuuudownych przeżyć porodowych!!!! |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czy flanela to dobry wybór? Ja mam zawsze taki problem jak coś kupić, czytam i czytam, a i tak nie wiem :0 ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-7...160814530.html http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...218383610.html te są piękne Zauroczyły mnie te jeżyki na maksa
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu witaj
|
|
|
|
#3561 | |
|
Konto usunięte
|
Witam przyszłą mamuśkę z okolic
![]() Cytat:
![]() Sówki są suuuuuperrrr Też jestem zakochana w nich Wiecie że ja jeszcze w piżamie w łóżku leżę? ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!! i czekam na relacje ![]() Niestabilna wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek !!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i syneczka, jak najmniej stresów, jak najwięcej pogody i uśmiechu !!!! ![]() I witam się w 22tc
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna! sto lat!!!!!!!!!1 i żeby poród trwał parę chwil
a dzidzia zdrowo rosłaja biorę femibion, ale mało regularnie, mam dobre wyniki, wiec jakoś nie przykładam wagi do tego, a miewam problemy żołądkowe a te tabletki duże są
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46482080]Witam przyszłą mamuśkę z okolic
![]() Ja robiłam z młodą kapustką, tylko ją lekko podgotowałam ![]() Sówki są suuuuuperrrr Też jestem zakochana w nich [/QUOTE] Hej, dziękuję za przywitanie Dobrze powiedziała heh, ja w sumie kupiłam Prenatal 90szt za 42zł, więc to tanio, miesięcznie wychodziłoby kilkanaście złotych tylko Młoda kapusta ![]() Uwielbiam kapustę pod każdą postacią, a młodą przygotowaną przez mamę do schabowego... Aż mała się ruszyła na myśl o takim jedzeniu Ja dziś zrobiłam pomidorową z pomidorów, młodą marcheweczką i kilogramem pietruchy i wyszła pyyyszna, zaraz będę jeść
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam sie przywitac w 21 tc
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam bakterie w moczu, tak napisane w wynikach które wczoraj robiłam Ale mnie to wszystko się czepia, infekcje w ciąży mam od 10tygodnia, więc już 12 tygodni codziennie wieczorem sobie coś tam aplikuje...
|
|
|
#3566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzanet ja też zawsze robie z młodą kapustką (albo mniej młodą
w zależności od pory roku hehe ) i też zawsze podgotowuje najpierw ![]() Ja mam wyniki robione co dwa miesiące. Pytałam się mojego gina o tą krzywą cukrową i powiedział, że dopiero w 28 tygodniu będę musiała zrobić. A więc za miesiąc na wizycie dostane skierowanie do zrobienia na kolejną wizyte u niego. Luzik ![]() Trzymajcie dziewczynki za mnie dzisiaj kciuki, bo w końcu mam to upragnione swoje usg połówkowe ![]() Jeszcze tylko 5 godzinek i może dowiem się kto tam u mnie mieszka w brzuszku
|
#3568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, u mnie jak dłuższy czas nie pracowałam to też wiecznie dzwonili pod 5 Rodzinę mamy daleko, więc jak ktoś się ze znajomych nie zapowie to nawet nam noga nie drgnie by wstać z kanapy Już się odzwyczailiśmy od biegania do domofonu. A "listowy" też dziś zawitał z przesyłką dla męża. Ja jak tu zasiądę do Was to też zawsze czas mi szybko ucieka. Właśnie zjadłam kanapeczki z pomidorem, bo ostatnio dobrze mi wchodzi, ale kurczę sam pomidor to taki pusty i można go jeść i jeść i ciągle jest się głodnym. Idę brac się za obiadek, bo czasu coraz mniej, a jak się najem to i bym najlepiej poleżała, a obiad sam się nie zrobi...Fajnie zabrzmi... Niestabilna - Madgaleno wszystkiego co najlepsze, najsłodsze i najpiękniejsze w Dniu Urodzin !!! Trzymaj tę naszą zgraję w ryzach, wiedz, że zawsze pamiętamy o Tobie, jesteśmy "blisko", razem się cieszymy, ale i służymy rękawem gdy trzeba się wypłakać. Dużo zdróweńka przede wszystkim, szczęśliwego rozwiązania oraz spełnienia marzeń - tych dużych i tych maleńkich |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...235423726.html
Tu są tetrowe w sówki
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Jejuś ile Wy produkujecie
ja nadrabiam jedną stronę a tu już następna się kończy I tak jak o 7 rano poczytałam z nocy, poszłam spać, i od 11 znowu nadrabianie 3 stron Ja już w tym miesiącu nic nie kupuję bo kasy zabraknie Ale zapisuję co dokładnie, gdzie i za ile mam do kupienia i jak będzie wolny grosz to kupię Czekam na mojego rogala do spania W tym miesiącu to wymienialiśmy spłuczkę w kibelku, kran w kuchni, podłączenia pod zmywarkę, teraz trzeba coś wymyślić żeby ją schować ładnie i ustawić No i ten rogal, 2 pary rajstopek dla synka, pieluszki tetrowe i flanelowe, i kilka bodziaków i śpioszków Teraz jestem na etapie właśnie poszukiwania pościeli i dodatków do łóżeczka, obserwuję jakie przybory dla malucha potrzebuję typu nożyczki, szczotka do włosków, butelka, smoczek I jak już będzie gotowa lista to pościel z allegro bo raczej najtaniej wychodzi, a przybory u mnie w hurtowni 3 dni temu zrobiłam se paznokcie i teraz mi nie wygodnie się pisze bo są dłuższe niż zazwyczaj No ale póki mogę to sobie pozwalam Potem to przez rok pewnie nie zobaczę pięknych pazurków u siebie A teraz to 2 godzinki i żeli zrobione Potem to pewnie szybki lakier i wychodzimy Kurde tak się rozpisałam a jeszcze tyle chciałam napisać i mam kilka pytań ale to potem Spiszę na kartce i zrobię listę ponumerowaną chyba z tymi pytaniami ![]() Jak wczoraj mnie trzasnęło że to 16 tygodni to dotarło do mnie że to już za rogiem piszczy synuś
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

ja chodziłam non stop na apapie przez ten prenatal a nie oto przeciez chodziło nie? powiedziałam gin a ona "O Boże Pani Ewo odstawic od razu po co się męczyć "
a ja przez miecha chodziłam jak pusty flak po kiełbasie 

ale postaci z disneya tez ekstra
Zmniejszyłam sobie dawkę, bo się bałam, że będę się znowu tak źle czuła i nie wiem czy zrobiłam dobrze, ale po wcześniejszym magnezie miałam masakrę, dlatego się tak cykam

nie wiem co to była za akcja ale dziwne to było ... 

już margaryna na kruche wyjęta. A jutro chyba będą te placki cygańskie. Jak się zbiorę to bym dziś zrobiła sosik, przegryzłby się do jutra. A jutro myk myk tylko placki usmażyć na świeżo i gotowe.

na tej komunii to mi grzecznie