|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
a już mi tak pięknie wyrósł lubczyk, trzy rodzaje bazylii, mięta, majeranek teraz targa nimi na wszystkie strony i widać, że mało co przeżyło...Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
a nie zmienialas ostatnio proszku albo zelu pod prysznic ? ja ostatnio zmienilam proszek i sie zastanawiam czy to nie od tego ale i tak badania musze zrobic |
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, może być ![]() Mi lekarka tylko mówiła, żeby na pewno nie mierzyć tymi aparatami nadgarstkowymi, bo są fatalne. Mój tata taki ma i zawsze wychodzi jakieś kosmiczne cisnienie. A my kupiliśmy elektroniczny, ale ten na przegub i jest niebo a ziemia. A mąż ma nadciśnienie i się leczy, więc potrzebowaliśmy porządny. Cytat:
|
||
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To to kochana zycze udanej imprezki Gdyby Tz mnie tak zostawil to bym go zabila
|
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego wam o tym piszę, bo te zwykłe ciśnieniomierze są o niebo dokładniejsze i tańsze, a mierzenie nimi jest bardzo łatwe, więc jeśli planujecie kontrolować ciśnienie pod koniec ciąży, to polecam wam te ręczne. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie boje swojej wizyty w poniedzialek ale licze ze na strachu sie skonczy ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() wiele razy sie przekonalam ze drogie wcale nie znaczy lepsze ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-16 o 10:36 |
|||
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Du.pa blada pocytowałam i mi tablet padł, głupi nawet nie powiedział mi, że bateria mu pada co za badziew!
Z tego co pamiętam: 1. w szpitalu, w którym ja chce rodzić są sale 2 osobowe z łazienką, miły personel (wg moich koleżanek które tam rodziły) a wg internetu straszny personel :p . Najnowszy sprzęt i porzadni lekarze. 2. Któraś chyba Butter pisała o gościu co zostawił żonę na SR, no baran, pewnie się przestraszył. mógł wcześniej myśleć... 3. Koszule z rozcięciem - sens to ma z tym kładzeniem dzidzi na piersiach - podoba mi się. 4. mysia ja też będę parować jedzonko dla siebie jak będę karmić i będę jeśc zupki od mamy, bo ja nie umiem zrobić zupy... 5. kroopka najważniejsze że wyniki ok, spokojnie wyjaśni się, może rzeczywiście żel, mydło, balsam, proszek płyn Cię zaczął podrażniać. Różnie to z nami bywa ![]() Wczoraj zrobiłam sobie budyń, galaretki, bitą śmietanę i pieczone udko w sosie barbecue ![]() Dzisiaj się jakoś tak dobrze czuję sama ze sobą zaczarowana - składanie wspólne łóżeczka jest takie słodkie, mój mąż powiedział na koniec, że on by już chciał przytulić naszego Dorisia, a nast rana pow, że mu się śniło, że go przytulał - to takie słodkie
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze jestem na tym forum.. nie chodze na szkole rodzenia a duzo rzeczy moge sie od was dziewczyny dowiedziec. Wiadomo, ze to nie to samo co byc na zajeciach,ale jednak troszeczke wiedzy teoretycznej zostaje.
|
|
#759 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zastanow sie tak na spokojnie... naprawde myslisz, ze wietrzy sie krocze, gdy sciskasz udami podklad poporodowy zeby Ci nie wypadl podczas podrozy do toalety? Podobnie jest podczas lezenia, poniewaz tzw odchody poporodowe leca non stop, to musisz miec pomiedzy udami wlozona spora ilosc podkladu, inaczej cala bylabys zalana krwia..nawet na lezaco. W momencie gdy probujesz zmienic pozycje lezenia i np. zmieniasz bok to jak niby ten podklad ma sie trzymac za przeproszeniem tylka ??? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#760 |
|
Wtajemniczenie
|
justa_1978 dobrze kojarze, ze ty miałaś cholestaze w pierwszej ciąży??
|
#761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Wam, ze bylam zaskoczona zachowaniem i reakcjami mojego mezusia, gdy urodzilam coreczke... myslalam, ze bedzie zdystansowany, tak jak podczas ciazy, a on sie zakochal w coreczce od pierwszego wejrzenia, ze jej z ramion nie chcial wypuszczac! No i tak juz zostalo... tatus jest na kazde skinienie coreczki, a coreczka mowi, ze najbrdziej kocha tatusia Tatus najlepiej rysuje, tanczy, itp.Cytat:
Witaj motylku_555 |
||
|
|
|
#762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ojciec dobry gorzej z tym obrażalskim bucem szkoda dziewczyny. ButterBear udanej imprezki i jeszcze raz wszystkiego najcudowniejszego! Ja nawet nie rozważałam porodu w wodzie, bo nie ma takiej możliwości w moim województwie.. Cytat:
będzie dobrze! Zaczarowana, Ty też się nie martw! tylko tym razem wszystkie niejasności omawiaj z lekarką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A TŻ kochany! Cytat:
A najważniejsze jest dobre towarzystwo! ![]() Miłego dnia! Oby wyszło słońce!
|
|
#763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dobrego robisz? Co za facet ![]() Cytat:
za 26tydzieńJa mierzę elektronicznym i sprawdzam 3 razy czy pomiar się powtarza. Cytat:
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja niestety mam juz teraz, a dzis 26t1d Jeszcze co prawda dla upewnienia się bede miala powtorzone badanie, ale wiem, ze skoro swedzenie nie ustepuje to szału nie bedzie z kolejnymi wynikami.A ty stosowałas specjalną diete przez to? Czytałam o tym cholerstwie i niby nie mozna cukrów, tłuszczów, nawet surowych warzyw..a owoce tez tylko gotowane, np. z kompotu
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to kiedys sie wsykoncze z tymi wymiotami serio mam juz dojsc mialo przejsc po I trymestrze i co ?! i jest juz III i sie nie zapowiada zeby bylo lepiej
![]() ![]() poprasowalam reszte ciuszkow ktore dostalam, tym co my kupilismy zajme sie pod koniec czerwca jak wszystko dokupimy
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kolesia, który sie obraził, to dla mnie dziwne, w końcu nikt chłopa na siłę na SR nie ciągnie. A tam na tej mojej jest raczej w formie zabawy, nikt nikogo palcami nie wytyka, jest nas niewiele, atmosfera miła...nie rozumiem. Trochę takie podejście, że płacę, to siedzę i słucham i dajcie mi święty spokój. Cytat:
Robię takie rzeczy, które nie wymagają za dużo stania w kuchni. Wskakuja do piekarnika, a ja siedzę sobie na kanapie i czekam ![]() Mam kiełbaski w cieście (już mi siostrzenica część zjadła), teraz piekę łososia wędzonego ze szpinakiem w cieście francuskim, zrobię też taki drożdżowy zawijas z pieczarkami i serem, sałatki (1 z kurczakiem jak cezar, jedną z brokułów z fetą, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami, jedną ze szpinaku, jajka, rzodkiewki i kiełków, a jedną z pomidorów, mozarelli z oliwkami i pesto z pietruszki), do tego jakiś talerz przekąsek i 2 ciasta, rabarbarowe już upiekłam, drugie marchewkowe. Mąż jest dziś w domu, więc może mi pomóc więcej Pewnie posprząta ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Przy cholestazie chyba musi być taka dieta, jak np. przy żółtaczce, nie obciążająca wątroby, czyli nic surowego, czy smażonego przede wszystkim..nic tłustego. |
||
|
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Któraś może to bierze?
|
|
#769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pyszności robisz :slinka: Przy cholestazie bierze się też jakieś witaminy.
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#772 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Oficjalnie koniec remontu. Zostało sprzątanie w całym domu. Siostry przyjeżdżają na weekend to sporo mi pomogą. Ogarniam powoli nasze pokoje i łazienkę. Kupiłam sobie tkaninę na zasłony do sypialni, woal na firany bo będę sobie sama wszystko szyła. Kupiłam też więcej tej tkaniny na zasłony bo zrobię sobie również narzutę i poszewki na poduchy ozdobne na łóżko żeby było w jednej mniej więcej tonacji. Kolory w sypialni ścian wyszły fantastyczne a ściana na której będą stały mebelki dla Kornelki piękna Kupiliśmy w IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...344/#/40214551 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121762/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...781/#/60282186 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ łóżeczka niestety nie było http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/ Rodzice jednak doszli do konsensusu (mądrzejsza mama ustąpiła) i oddali nam ten pokój na garderobę, którą sobie powoli będziemy urządzać. Nie przeglądałam jeszcze wątku ale mam nadzieję, że OPTYMISTKA I WHITE czują się dobrze i z szyjkami jest dobrze. SARA widziałam, że szyjka stabilna Pisałam Wam o mojej kuzynce co urodziła 3 tyg wcześniej zdrową córeczkę 10 punktów. Dzisiaj do mnie dzwoniła z informacją, że mała ma ostrą żółtaczkę i jadą do szpitala.
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwna rzecz przedwczoraj rano zmierzylam cukier mialam 110, poszlam do przychodni pobrali mi krew z zyly, wrocilam do domu i mialam cukier 111, a wczoraj odebralam wyniki z przychodni i cukier wyszedl 79!!!! Totalnie zgupialam.... chyba musze wymienic glukometr!!! Tylko, ze mam jeszcze 1 pelne opakowanie paskow i troche mi szkoda... moze sprobowac wymienic baterie?? |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A komode mam taka sama dla malego, tylko o jedna szuflade wiecej, powiem Ci, ze to jest tak w sam raz, moze warto rozwazyc wymiane komody na wieksza o jedna szuflade???Bo one sa dosc plytkie. Zrobisz oczywiscie jak bedziesz uwazala!!!
|
|
|
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie od rana jest słońce
tylko trochę wieje, co mnie zniechęca do wyjścia na taras, ale słoneczko świeci ![]() Cytat:
Cytat:
a propos! Wczoraj też położna podkreślała, że przebieg porodu w znacznej mierze zależy od psychiki pacjentki. Mówiła, że to od razu widać, który poród zakończy się cesarką, bo widać po pacjentce, że jej się nawet nie chce starać, że nie słucha zaleceń, nie chce np. wstać z łóżka i pospacerować czy poskakać na piłce, od początku jest nastawiona na "nie". Także zacznę sobie chyba powtarzać: dam radę, urodzę bez znieczulenia, wytrzymam... a potem będę mieć najpiękniejszą nagrodę - moja córeczkę
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne zakupy ta lampka jest nieziemska szkoda ze u mnie jej nie ma ale bede szukala cos podobnego ![]() Najwazniejsze ze oddali zawsze jest troche krzyku na poczatku i bedziesz miala garderobe |
|
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem Mężowi żeby kupił dziś!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Ja też mam dzis, o 13 i też się troszkę stresuję
Odebrałam wyniki, są w normie. Bardzo się cieszę, ale co mam robić dalej? Swędzenie nie ustępuje.. to musi być jakaś alergia..jutro jadę do lekarza ogólnego.
a on był na dole strony w 6.mcu.... więc jednak nie miałam racji :/
No dobra, może być

stoją puste butle... I zaczęłam się zastanawiać czy nadal chcę rodzić w swoim mieście. Nie mówię, że od razu nastawiałam się na zzo, ale to była dla mnie taka deska ratunkowa. A tak to ratunku nie ma żadnego, no chyba że bunt i wymuszenie cesarki jak już naprawdę nie dam rady 
szkoda dziewczyny.