W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 12:38   #781
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
falvit mama niestety nei mają
Powiem Mężowi żeby kupił dziś!

moje maja

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:43   #782
angelika__2014
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Brawo za zakonczony remont!!! A komode mam taka sama dla malego, tylko o jedna szuflade wiecej, powiem Ci, ze to jest tak w sam raz, moze warto rozwazyc wymiane komody na wieksza o jedna szuflade???Bo one sa dosc plytkie. Zrobisz oczywiscie jak bedziesz uwazala!!!
Dziękuję, za radę ale TŻta przeprowadziłam z całą garderobą do innej szafy i mam cztery półki dodatkowe i dwie szuflady w mojej szafie więc wystarczy mi ta komoda którą mamy a na nią chcę kupić przykręcany przewijaczek.
Też masz w kolorze białym?

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Super ze koniec remontu i ze siostry przyjezdzaja pomoc moze sobie troche odetchniesz

Cudne zakupy ta lampka jest nieziemska szkoda ze u mnie jej nie ma ale bede szukala cos podobnego
Najwazniejsze ze oddali zawsze jest troche krzyku na poczatku i bedziesz miala garderobe
Na ekspozycji w IKEA była świetnie zrobiona łodyga do kwiatka z kabelka swoją drogą ciekawe jak TŻ sobie z tym poradzi BO LAMPKA TO JEGO WYBÓR i nie protestował nawet, że jest różowa

Jak się czujesz Zaczarowana?

Ja biorę FEMIBION NATAL 2 PLUS z DHA co drugi dzień. Na zmianę z żelazem. Co dziennie 1x1 rano 1x2 wieczorem Magne B6.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:47
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:55   #783
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze ostatnio gorzej, czego bym nie zjadla i tak zwymiotuje ech mam juz powoli dosyc, moze to ze stresu przed poniedzialkowa wizyta ostatnio bylo troche niedomowien ale teraz ide z Tz wiec nie powinno byc tak zle no i jeszcze wizyta u diabetologa to na pewno ma wplywa na moje samopoczucie

aleee mala tak mnie kopie ze sie ciesze jak glupia chociaz ona mi humor poprawia

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 13:25   #784
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci ze ostatnio gorzej, czego bym nie zjadla i tak zwymiotuje ech mam juz powoli dosyc, moze to ze stresu przed poniedzialkowa wizyta ostatnio bylo troche niedomowien ale teraz ide z Tz wiec nie powinno byc tak zle no i jeszcze wizyta u diabetologa to na pewno ma wplywa na moje samopoczucie

aleee mala tak mnie kopie ze sie ciesze jak glupia chociaz ona mi humor poprawia
Jak czasem czytam twoje posty, to tak właśnie sobie myślę, że stres potęguje u ciebie te mdłości. Pamiętam, że w Słupsku na początku czułaś się lepiej. Dużo masz stresów, myślę, że to, że jesteś w nowym otoczeniu jeszcze to potęguje. Mam nadzieję, że poniedziałkowa wizyta rozwieje twoje lęki dotyczące cukrów i tych dziwnych rzeczy, które ostatnio twoja lekarka mówiła.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:58   #785
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie moja koleżanka gin z innego wojewodztwa się mnie pytala czy biore DHA (kwas dekozaheksaenowy) - wplywa na rozwoj mozgu, narzadu wzroku oraz POMAGA ZNOSIC SKUTKI CIĄZY - słyszałas o tym? Ja przyznam, że nie. Ja wysmienicie znoszę ciążę ale te pozostałe plusy mnie mobilizują. Dziś powiem Mężowi aby kupił. Może poczytaj o tym?
Któraś może to bierze?
moje wit. które biorę ( Vita-min plus Mama) nie mają w składzie DHA, dla tego oprócz nich biorę właśnie Prenatal DHA- czytałam że kwas ten ma największe znaczenie w 3 trymestrze ciąży oraz podczas karmienia piersią. Nie wiem czy pomaga znosić skutki ciąży, ale na ulotce na pewno jest napisane, że regularne zażywanie pomaga uchronić przed depresją porodową.

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
może to i racja! Muszę tylko ustawić myślenie na dobre tory, wmówię sobie, że dam radę to dam radę a propos! Wczoraj też położna podkreślała, że przebieg porodu w znacznej mierze zależy od psychiki pacjentki. Mówiła, że to od razu widać, który poród zakończy się cesarką, bo widać po pacjentce, że jej się nawet nie chce starać, że nie słucha zaleceń, nie chce np. wstać z łóżka i pospacerować czy poskakać na piłce, od początku jest nastawiona na "nie". Także zacznę sobie chyba powtarzać: dam radę, urodzę bez znieczulenia, wytrzymam... a potem będę mieć najpiękniejszą nagrodę - moja córeczkę
Bardzo dużo czytałam o wpływie nastawienia rodzącej kobiety do porodu. Ponoć odpowiednie nastawienie to połowa sukcesu Już teraz wiem, że będę ze wszystkich sił starała się bardzo pozytywnie nastroić do samego porodu, wolę myśleć o nim jako o procesie, który jest niezbędny, bym mogła wreszcie poznać naszego synka Nie chce snuć wizji, jak to bardzo może mnie boleć, jak będzie strasznie w szpitalu
Wierzę że mi się to uda.

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-05-16 o 13:59
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:07   #786
zVenus
Zakorzenienie

Hej,

trochę Was nadrobiłam, a nie czytałam tylko 1dzień!!
teraz mnie nie będzie parę dni chyba, więc jak wróce to żebym nie musiała nowego wątku szukać dziewczyny!

witam nowe mamusie

gratuluje wyników badań

trzymam kciuki za kolejne badania

ja mam ostatnio nie za dobre dni, chyba zaczynam odczuwać hormony ciążowe i te tzw hustawki nastrojów...a juz myślałam, że mnie to ominie...pół nocy myslałam nad imieniem i dalej nic. chyba zostawię to mężowi.

trzymajcie się laseczki zdrowo i pewnie napiszę coś w przyszłym tygodniu

odpoczywajcie

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:20   #787
nagiAkt
Zadomowienie

Nie bylo mnie tylko jeden dzien, a tu tyle stron wyskrobanych
wczoraj mialam wizyte, lekarz powiedzial, ze szyjka jest wystarczajaco dluga, zamknieta. Wypytalam go o twardniejacy brzuch i powiedzial, ze to przez skurcze macicy. Mam jesc no spe i duuuuzo odpoczywac by uniknac przedwczesnego porodu. To dopiero 26 tydzien na wadze 4kg na plusie od poczatku ciąży. Chhba strasznie mało. Fakt, ze nie obzeram sie na potęgę, ale tez sobie nie żałuję i slucham organizmu, co chce jeść. Dobrze, że dzieciaczek kopie i się wierci to jestem spokojna

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:30   #788
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
wczoraj mialam wizyte, lekarz powiedzial, ze szyjka jest wystarczajaco dluga, zamknieta. Wypytalam go o twardniejacy brzuch i powiedzial, ze to przez skurcze macicy. Mam jesc no spe i duuuuzo odpoczywac by uniknac przedwczesnego porodu. To dopiero 26 tydzien na wadze 4kg na plusie od poczatku ciąży. Chhba strasznie mało. Fakt, ze nie obzeram sie na potęgę, ale tez sobie nie żałuję i slucham organizmu, co chce jeść. Dobrze, że dzieciaczek kopie i się wierci to jestem spokojna
No to odpoczywaj jak najwiecej
jeju juz tak strasza przedwczesnym pordem ?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a to my sobie odpoczywamy

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 14:41   #789
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

zaczarowana - ale masz duży brzuch! i pępęk płaski i kreskę jakkolwiek ona się nazywa rewelacja! no i ten biust! hehe, super wyglądacie z Olivką!

to ja dodam takie z krzesła:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00132.jpg (93,8 KB, 45 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 14:42   #790
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
zaczarowana - ale masz duży brzuch! i pępęk płaski i kreskę jakkolwiek ona się nazywa rewelacja! no i ten biust! hehe, super wyglądacie z Olivką!

Pozdrawiamy

super brzusio

a no troche nam sie uroslo

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 14:55   #791
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja biorę od II trymestru i dobrze się czuję. Chociaż ostatnio wróciły mdłości. Już pisałam, że położna zalecała nie jeść nabiału na pierwszy posiłek i jeśc małe porcje 8-10x dziennie, bo dziecko pewnie lezy na żołądku i stąd mdłości.
A ja dziś zaliczyłam spotkanie z toaletą. Kurka, nie wiem, czemu, ale chyba dlatego, że mam często zgagę... a fe, okropność.

Wydaje mi się, że nie tyle maluch uciska na żołądek, bo żołądek się podniósł, ale macica go wpycha pod mostek już
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
moje wit. które biorę ( Vita-min plus Mama) nie mają w składzie DHA, dla tego oprócz nich biorę właśnie Prenatal DHA- czytałam że kwas ten ma największe znaczenie w 3 trymestrze ciąży oraz podczas karmienia piersią. Nie wiem czy pomaga znosić skutki ciąży, ale na ulotce na pewno jest napisane, że regularne zażywanie pomaga uchronić przed depresją porodową.
Ciekawe w jaki sposób...

Co do kwasów DHA, to na pewno zawiera je Pharmaton Matruelle.

Cytat:
Odpoczywaj.
No właśnie to mnie dziwi, że jeden lekarz mówi, że te skurcze są normalne, a inny, że nie nie kapuję tego.
Mój powiedział, że są ok, że to skurcze BH i że moga wystepować nawet raz na godzinę...i że porodu nie wywołają. Ta lekarka, u której byłam, jak go nie było, też tak mówiła...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-16 o 14:56
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:00   #792
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki !!
Nie było Mnie kilka dni , mamuśka przyjechała pomogła ogarnąć Mi ogród , akurat skończyłyśmy i się od rana dzisiaj pada.
Przez ten ogród schudłam kilogram ;-)

Zaczarowana, Daisy śliczne brzucholki ;-).

Angelika super że remont skończony, a mebelki i lampka śliczna.

Kasia Ruda ja zawsze mierze tylko ręcznym bo właśnie ten elektroniczny pokazuje często błędny wynik.

Idę wcinać barszczyk jeszcze mama zdążyła ugotować ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:07   #793
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki !!
Nie było Mnie kilka dni , mamuśka przyjechała pomogła ogarnąć Mi ogród , akurat skończyłyśmy i się od rana dzisiaj pada.
Przez ten ogród schudłam kilogram ;-)

Idę wcinać barszczyk jeszcze mama zdążyła ugotować ;-)
Super ze mama pomogla i ze moglas na nia liczyc bo samej juz w takim stanie w ogrodzie buszowac to juz nie za bardzo
oo i sa tego jakies plusy kg do tylu super

smacznego !

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 15:13   #794
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Dziękuję, za radę ale TŻta przeprowadziłam z całą garderobą do innej szafy i mam cztery półki dodatkowe i dwie szuflady w mojej szafie więc wystarczy mi ta komoda którą mamy a na nią chcę kupić przykręcany przewijaczek.
Też masz w kolorze białym?

Na ekspozycji w IKEA była świetnie zrobiona łodyga do kwiatka z kabelka swoją drogą ciekawe jak TŻ sobie z tym poradzi BO LAMPKA TO JEGO WYBÓR i nie protestował nawet, że jest różowa

Ja biorę FEMIBION NATAL 2 PLUS z DHA co drugi dzień. Na zmianę z żelazem. Co dziennie 1x1 rano 1x2 wieczorem Magne B6.
Tak w bialym kolorze

Cytat:
Cytat:

To juz jest 7 miesiac, wiec i brzuszek robi sie coraz wiekszy Brawo za brzusio!

Cytat:

Jak fajna pileczka
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:17   #795
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Pytałam w szkole rodzenia o koszule i w sumie niewiele się dowiedziałam Położna zasugerowała, żeby mieć swoje, bo wtedy kobieta inaczej się czuje, a jak to ujęła vanish spierze wszystko, więc wcale nie trzeba później tej koszuli porodowej wyrzucać. I powiedziała, że najlepsze są takie rozpinane, bo od razu po urodzeniu dziecko jest kładzione na brzuszku mamy i przystawiane do piersi, więc musi mieć dostęp. A jeśli chodzi o strój po porodzie to u nas można być w piżamie, ale do badań trzeba ściągać za każdym razem spodnie, więc chyba wygodniej jest mimo wszystko w koszuli.

Ogólnie było bardzo wesoło! Położna opowiada, że jak już dziecko się urodzi, przejdzie te wstępne badania to wtedy zostaje w takim kąciku noworodka razem z tatą (jeśli oczywiście tata jest przy porodzie), a personel zajmuje się mamą, która rodzi łożysko,ewentualnie jest zszywana, itd. A jeden z panów z takim przejęciem pyta:
"a przepraszam czy jak ja zostanę sam z dzieckiem to jakaś pielęgniarka będzie przy mnie czuwać? Bo jak ja sam sobie poradzę"

I dowiedziałam się też, że w moim szpitalu nie ma zzo... Jedyna opcja znieczulenia to gaz rozweselający, którego aktualnie nie ma stoją puste butle... I zaczęłam się zastanawiać czy nadal chcę rodzić w swoim mieście. Nie mówię, że od razu nastawiałam się na zzo, ale to była dla mnie taka deska ratunkowa. A tak to ratunku nie ma żadnego, no chyba że bunt i wymuszenie cesarki jak już naprawdę nie dam rady
u mnie też nie ma zzo, jest za to gaz i jakieś leki uśmierzająe ból..
staram się nie słuchać o porodach innych i nastawiam się, że nie będzie tak źle nie my pierwsze i ostatnie będziemy rodzić bez, damy radę !

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Aleście się w tym wątku rozpędziły z pisaniem

Co do koszul, ja mam 3, ale 2 się nadają, jedna jest ohydna, może by się nadała do porodu
Dokupię jeszcze może jedną, bo w domu wolę być w piżamie jednak, niż w koszuli.

Ja tez miałam wczoraj szkołę rodzenia. Podobają mi się te zajęcia.
Mówiliśmy dalej o porodzie, m.in. o koszulach. Do porodu mamy mieć swoją koszulę, nie musi być rozpinana..położna powiedziała, że właściwie zaraz po porodzie ona idzie do prania, więc nie ma co. I właśnie, żeby nie brać ostatniego łacha, bo jak się chce chodzić po korytarzu itp, to żeby się czuć komfortowo.
Zachęcała do zzo, jeśli ktoś jest chętny.
Ale zachęcała też bardzo do porodu w wodzie. Czy któraś z Was się nad tym zastanawiała? Ja zaczęłam ... brzmi kusząco. Mówiła, że w lwiej części przypadków udaje się podczas porodu w wodzie uratować krocze. I że woda działa znieczulająco. Chociaż minusem jest to, że nie można mieć zzo.
Aaa... no i u mnie w szpitalu można mieć majtki siatkowe

Jestem zadowolona z tych zajęć. Co prawda nie była tania ta szkoła, w porównaniu z tym, że część jest darmowa, ale uważam, że warto.

Ok, idę coś przygotować, bo jednak robię dziś urodzinową imprezkę małą i muszę porobić jakies przekąski a jeszcze mam dziś siostrzenicę u siebie.

Aaaa.. jeszcze a propos facetów i dzieci, to mieliśmy na SR wczoraj symulator dzidziusia i jak wył, to każdy miał podejść i go uspokoić....i wył i wył, duzo osób już było u tego dzidziusia i babka pyta pierwszego kolesia z brzegu, czemu nie chce iść, co go powstrzymuje. A on, że nic. A po minucie wstał i wyszedł obrażony i już nie wrócił na zajęcia, zostawił tam żonę
ooo fajnie , że o tym wspomniałaś podobno u mnie w szpitalu też można rodzić w wodzie i powiem szczerze, że zastanawiam się nad tym na poważnie jak dowiesz się coś wiecej to proszę Cię o więcej informacji

życzę udanej imprezki!

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Powoli szykuję się na wizytę Trzymajcie proszę kciuki, żeby Melka ładnie urosła od ostatniego usg i z moją szyjką było wszystko dobrze

Aż mnie brzuch boli z nerwów. No i niecierpliwię się ogromnie
bez stresu!

Cytat:
Dzięki, ale urodziny miałam juz prawie miesiąc temu, tylko jakoś nie bylo okazji, żeby zrobić. A to okrągłe, to chciałam

Co do kolesia, który sie obraził, to dla mnie dziwne, w końcu nikt chłopa na siłę na SR nie ciągnie. A tam na tej mojej jest raczej w formie zabawy, nikt nikogo palcami nie wytyka, jest nas niewiele, atmosfera miła...nie rozumiem. Trochę takie podejście, że płacę, to siedzę i słucham i dajcie mi święty spokój.

A dlaczego nie możesz, jeśli można spytać?

Robię takie rzeczy, które nie wymagają za dużo stania w kuchni. Wskakuja do piekarnika, a ja siedzę sobie na kanapie i czekam
Mam kiełbaski w cieście (już mi siostrzenica część zjadła), teraz piekę łososia wędzonego ze szpinakiem w cieście francuskim, zrobię też taki drożdżowy zawijas z pieczarkami i serem, sałatki (1 z kurczakiem jak cezar, jedną z brokułów z fetą, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami, jedną ze szpinaku, jajka, rzodkiewki i kiełków, a jedną z pomidorów, mozarelli z oliwkami i pesto z pietruszki), do tego jakiś talerz przekąsek i 2 ciasta, rabarbarowe już upiekłam, drugie marchewkowe.

Mąż jest dziś w domu, więc może mi pomóc więcej Pewnie posprząta.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Przy cholestazie chyba musi być taka dieta, jak np. przy żółtaczce, nie obciążająca wątroby, czyli nic surowego, czy smażonego przede wszystkim..nic tłustego.
Butter - ślinotoku dostałam pycha!

Cytat:
Kochana ja mam 27 tydzień i też 4 kg na plusie mimo iż zaczynałam z BMI w normie , jem normalnie jak przed ciążą - może pochłaniam więcej słodkiego ale lekarka nic nie mówi na wagę, wręcz zawsze powtarza ok, super. Mały rośnie i nie jest z tych najmniejszych więc nie mam zamiaru się martwić wagą Także jak u Ciebie lekarz nic nie alarmuje to spokojnie.

Cytat:

ale brzuszek

Cytat:

i kolejny

Witam się z notatkami i kawą
jutro ostatni dzień w szkole
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:23   #796
motylek_555
Raczkowanie

Wróciłam od lekarza. Byłam kontrolnie u innego, w przychodni, bo do prowadzącego chodzę prywatnie, ale wizyte mam dopiero 29 maja, a ostatnia była na początku kwietnia, jakoś nie po drodze mi było (wyjeżdżałam, chorowałam, wychodziłam za mąż ) no i dla własnego spokoju poszłam dziś do przychodni. Wszystko ok, szyjka długa, gładka (??) i zamknięta, ale brzuszek twardy...gin powiedział, że jeżeli twardnieje więcej niż 10-15 razy w ciągu dnia, to wtedy można zacząć sie niepokoić, muszę poobserwować trochę tego mojego brzucha, bo do tej pory jakoś tego nie zauważyłam...a jak to jest u Was? Odczuwacie twardnienie?
Poza tym Mała tak się ułożyła, że pokazywała tylko plecki, nogę i zaciśniętą rączkę, a miałam nadzieje, że drugi lekarz potwierdzi płeć, no i waży juz ponad 1 kg
Dodawałam wcześniej zdjęcie, ale podczas edytowania zniknęło , więc wklejam jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0450 m.jpg (20,3 KB, 31 załadowań)
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:24   #797
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
ooo fajnie , że o tym wspomniałaś podobno u mnie w szpitalu też można rodzić w wodzie i powiem szczerze, że zastanawiam się nad tym na poważnie jak dowiesz się coś wiecej to proszę Cię o więcej informacji

życzę udanej imprezki!

Butter - ślinotoku dostałam pycha!
Zapraszam na degustację

Jagusia, a co byś chciała wiedzieć? Położna trochę nam wczoraj o tym mówiła
Co ważne, nie dają wtedy zzo, jak się zdecydujesz.
Powodzenia w nauce, ja mam dzis przerwę w nauce

Zaczarowana, Daisy, ale superowe brzucholki!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:26   #798
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, ale urodziny miałam juz prawie miesiąc temu, tylko jakoś nie bylo okazji, żeby zrobić. A to okrągłe, to chciałam

Co do kolesia, który sie obraził, to dla mnie dziwne, w końcu nikt chłopa na siłę na SR nie ciągnie. A tam na tej mojej jest raczej w formie zabawy, nikt nikogo palcami nie wytyka, jest nas niewiele, atmosfera miła...nie rozumiem. Trochę takie podejście, że płacę, to siedzę i słucham i dajcie mi święty spokój.

A dlaczego nie możesz, jeśli można spytać?

Robię takie rzeczy, które nie wymagają za dużo stania w kuchni. Wskakuja do piekarnika, a ja siedzę sobie na kanapie i czekam
Mam kiełbaski w cieście (już mi siostrzenica część zjadła), teraz piekę łososia wędzonego ze szpinakiem w cieście francuskim, zrobię też taki drożdżowy zawijas z pieczarkami i serem, sałatki (1 z kurczakiem jak cezar, jedną z brokułów z fetą, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami, jedną ze szpinaku, jajka, rzodkiewki i kiełków, a jedną z pomidorów, mozarelli z oliwkami i pesto z pietruszki), do tego jakiś talerz przekąsek i 2 ciasta, rabarbarowe już upiekłam, drugie marchewkowe.

Mąż jest dziś w domu, więc może mi pomóc więcej Pewnie posprząta

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Przy cholestazie chyba musi być taka dieta, jak np. przy żółtaczce, nie obciążająca wątroby, czyli nic surowego, czy smażonego przede wszystkim..nic tłustego.
to ze tłuste i surowe to wien,ale czytałam ze np jajko jeść bez zoltka,zero cukru itd. I nie wien czy faktycznie aż tak trzeba trzymać ta dietę?
Stary 2014-05-16, 15:30   #799
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Byłam kontrolnie u innego, w przychodni, bo do prowadzącego chodzę prywatnie, ale wizyte mam dopiero 29 maja, a ostatnia była na początku kwietnia, jakoś nie po drodze mi było (wyjeżdżałam, chorowałam, wychodziłam za mąż ) no i dla własnego spokoju poszłam dziś do przychodni. Wszystko ok, szyjka długa, gładka (??) i zamknięta, ale brzuszek twardy...gin powiedział, że jeżeli twardnieje więcej niż 10-15 razy w ciągu dnia, to wtedy można zacząć sie niepokoić, muszę poobserwować trochę tego mojego brzucha, bo do tej pory jakoś tego nie zauważyłam...a jak to jest u Was? Odczuwacie twardnienie?
Poza tym Mała tak się ułożyła, że pokazywała tylko plecki, nogę i zaciśniętą rączkę, a miałam nadzieje, że drugi lekarz potwierdzi płeć, no i waży juz ponad 1 kg
Dodawałam wcześniej zdjęcie, ale podczas edytowania zniknęło , więc wklejam jeszcze raz
to musisz odpoczywac jak najwiecej i poobserwowac
ja mam czasami raz na kilka dni albo i rzadziej ale szybko mija

to juz duza masz kruszynke

super brzusio

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 15:45   #800
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Chyba mam podobny brzuszek i taką piękna kreseczkę od paru dni ale pępek mój jeszcze w miare głęboko, chociaz już coraz płyciej
daysy i motylek piękne brzuchalki, już myślałam ze tylko mi tak wywaliło ostatnio, ze czuje sie słoń

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-16 o 15:47
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:47   #801
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Jaki zgrabny brzuszek

Zrobilam dzisiaj na obiadek (b. lekki) zurek ślaski na bialej kielbasie (ala frankfurterki) z jajeczkiem zabielany odrobina mleka... pycha taki fajny kwasny, idealny na dzisiejszy chlod.. kielbasek nie jadlam ze wzgledu na diete... mmmm pycha
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 15:50   #802
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilam dzisiaj na obiadek (b. lekki) zurek ślaski na bialej kielbasie (ala frankfurterki) z jajeczkiem zabielany odrobina mleka... pycha taki fajny kwasny, idealny na dzisiejszy chlod.. kielbasek nie jadlam ze wzgledu na diete... mmmm pycha

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 15:55   #803
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
to musisz odpoczywac jak najwiecej i poobserwowac
ja mam czasami raz na kilka dni albo i rzadziej ale szybko mija

to juz duza masz kruszynke

super brzusio
Tój brzusio też sliczny, jak wszystkie zresztą

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
daysy i motylek piękne brzuchalki, już myślałam ze tylko mi tak wywaliło ostatnio, ze czuje sie słoń
Ojjj, ja czuję się jak słoń, a wieczorem, to już jak 2 słonie i pomysleć, że jeszcze w majówkę śmigałam po Tatrach

Cytat:
Jaki zgrabny brzuszek

Dzięki Uwielbiam żurek, zwłaszcza taki kwaśny, u mnie w piekarniku pieką się młode ziemniaczki w przyprawach, do tego będzie łosoś i jakieś warzywka, a teraz wcinam Smakija jogutr śmietankowy straciatella
Stary 2014-05-16, 15:59   #804
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Piękne brzuszki dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ja mam ostatnio nie za dobre dni, chyba zaczynam odczuwać hormony ciążowe i te tzw hustawki nastrojów...a juz myślałam, że mnie to ominie...pół nocy myslałam nad imieniem i dalej nic. chyba zostawię to mężowi.

trzymajcie się laseczki zdrowo i pewnie napiszę coś w przyszłym tygodniu

odpoczywajcie

Też wypoczywaj i oby humorki zniknęły A mąż też nic nie wytypował?

Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...
I do tego nie mogę się zdecydować na żadne ustawienie mebli w pokoiku najchętniej wywaliłabym wszystko i kupiła nowe. Jutro brat mi przywiezie mniejsze biurko, to może jakoś to się pomieści, bo teraz mam takie prawie 2metrowe Niestety, łóżeczko ważniejsze

Angelika dobrze słyszeć, że u Ciebie po remoncie i rodzice oddali Wam pokój! Wiedziałam, że tak będzie
Cytat:
Odczuwacie twardnienie?
też nie wiem jakie to uczucie...

za dobre wyniki i gładką szyjkę cokolwiek to znaczy
A w którym miesiącu brałaś ślub?

Jagusia, czyli od jutra będziemy Cię częściej czytać?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:04   #805
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

za dobre wyniki i gładką szyjkę cokolwiek to znaczy
A w którym miesiącu brałaś ślub?
W kwietniu, całkiem niedawno
Co do TŻ, to mój bardzo cieszy się z dzidzi, często dotyka brzucha, pyta jak się czuję, cieszy się jak wariat jak Mała go kopnie, kiedy akurat trzyma reke na brzuchu,zastanawia się jak to będzie trudno "wychować dziewczynę w dzisiejszych czasach", ale....jeżeli chodzi o przyziemne sprawy typu wyprawka, to niestety za bardzo się nie angażuje, ogląda wszystko to, co ja kupuje, zachwyca się, że takie to malutkie i ładne, ale sam póki co, kupił tylko 1 parę skarpetek :/ Ale nic to, niedługo będzie miał okazję się wykazać, bo musimy wyremontować pokoik dla Małej

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-05-16 o 16:07
Stary 2014-05-16, 16:07   #806
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...
I do tego nie mogę się zdecydować na żadne ustawienie mebli w pokoiku najchętniej wywaliłabym wszystko i kupiła nowe. Jutro brat mi przywiezie mniejsze biurko, to może jakoś to się pomieści, bo teraz mam takie prawie 2metrowe Niestety, łóżeczko ważniejsze
Ach Ci faceci i ich slomiane zapaly
Moze warto porozmawiac na spokojnie i wytlumaczyc niektore sprawy kochana ?
Ale w sumie ja jestem taka sama nie lubie sie prosic jak nie to nie ile mozna

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Co do TŻ, to mój bardzo cieszy się z dzidzi, często dotyka brzucha, pyta jak się czuję, cieszy się jak wariat jak Mała go kopnie, kiedy akurat trzyma reke na brzuchu
My bralismy w lutym pod koniec

Moj to sie cieszy jak mu narzekam ze mala strasznie mnie kopie i ze az mnie boli wtedy mu jest najbardziej do smiechu
ale wtedy zazwyczaj rozmawia z coreczka i mowi ze nie wolno az tak mocno

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 16:39   #807
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Super ze mama pomogla i ze moglas na nia liczyc bo samej juz w takim stanie w ogrodzie buszowac to juz nie za bardzo
oo i sa tego jakies plusy kg do tylu super

smacznego !
No kochana mamusia

Cytat:
Witaj , a to Mały wstydzioch Ci rośnie

Cytat:
Piękne brzuszki dziewczyny!

Też wypoczywaj i oby humorki zniknęły A mąż też nic nie wytypował?

też nie wiem jakie to uczucie...
Dla TŻ
A u Mnie to twardnienie to takie uczucie jakby mi się brzuch wypełniał od środka i wypychał .

Cytat:
Co do TŻ, to mój bardzo cieszy się z dzidzi, często dotyka brzucha, pyta jak się czuję, cieszy się jak wariat jak Mała go kopnie, kiedy akurat trzyma reke na brzuchu,zastanawia się jak to będzie trudno "wychować dziewczynę w dzisiejszych czasach", ale....jeżeli chodzi o przyziemne sprawy typu wyprawka, to niestety za bardzo się nie angażuje, ogląda wszystko to, co ja kupuje, zachwyca się, że takie to malutkie i ładne, ale sam póki co, kupił tylko 1 parę skarpetek :/ Ale nic to, niedługo będzie miał okazję się wykazać, bo musimy wyremontować pokoik dla Małej
Ja się cieszę, że mój TŻ się za bardzo nie wtrąca w wyprawkę, nasi znajomi strasznie kłócili przy wyborze np wózka , my chcemy tego unikną i na szczęście mój TŻ ostateczne zdanie zostawia mi

Cytat:
Moj to sie cieszy jak mu narzekam ze mala strasznie mnie kopie i ze az mnie boli wtedy mu jest najbardziej do smiechu
ale wtedy zazwyczaj rozmawia z coreczka i mowi ze nie wolno az tak mocno
Rozmowy w toku , pomagają ?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:41   #808
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Rozmowy w toku , pomagają ?
a jak slucha sie tatusia
pewnie corusia tatunia bedzie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-16, 16:42   #809
nagiAkt
Zadomowienie

Zaczarowana, niestety strasza... mam nadzieje, ze na straszeniu sie skończy. Cudowny brzuszek przed ciążą nie lubilam patrzec na wszelkie dzieciowe i ciazowe sprawy, a teraz sprawia mi to frajdę, chyba sprawka hormonow

ButterBear, moze oni patrza jeszcze na inne czynniki i na tej podstawie oceniaja czy dane skurcze sa normalne czy zagrazaja

jagusia15, trochę mnie uspkkoilas. Dlugi czas waga u mnie stala w miejscu, dobrze ze cos ruszylo. Kazdy mi tylko mowi, ze ciagle nic nie widac i ze cos jest nie tak.

motylek_55 mnie czeka ślub w czerwcu. Chyba przez to odkladam zakupy dzieciece 'na potem' i jak sie bawilas? Nie meczylas sie szybko ?

Dziewczyny, ts glukoza do picia ma az tak ohydny smak? Dostalam wczoraj skierowanie na krew, mocz i glukozę, ale nie nastawiam się źle póki co

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:44   #810
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Witaj , a to Mały wstydzioch Ci rośnie

A u Mnie to twardnienie to takie uczucie jakby mi się brzuch wypełniał od środka i wypychał .

Ostatnio nie była taka wstydliwa, nic innego nie chciała pokazywać tylko to, że jest dziewczynką

No właśnie jak tak sobie myślę, to cos takiego od czasu do czasu czuję i głupia myslałam, że to dzieciak się może kręci, zmienia pozycję, wypycha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości