W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 22:09   #841
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. u mnie już wszystko jasne, zacznę od początku.

W piątek byłam u lekarza na wizycie ale tylko na USG 3D bo kupił sobie nowy aparat i miał sobie ćwiczyć jego obsługę (uczył go inny lekarz), ale powiedziałam, że mam ciągle bóle brzucha (brałam 3x duphaston i 2lub 3x no spe forte), więc powiedział że mnie zbada. Wziął mnie na fotel i stwierdził ręcznie, że szyjka jest bardzo mocno skrócona i mam jechać od razu do szpitala. (nie robił mi USG dopochwowego). No to ja pojechałam na Izbę Przyjęć, młoda miła lekareczka wzięła mnie do gabinetu zrobiła USG dopochwowe i zmierzyła szyjkę - wyszło jej 2,5 -2,6 cm. Powiedziała, że min. to 3 cm, ale nie jest ze mną tak źle. W szpitalu dobrze się czułam, wyjątkowo bóle brzucha mi nie dokuczały, dostawałam Luteine dopohwowo 2x2, oraz 3x1 no spę. Zrobili mi takie podstawowe badania moczu i krwi, zlecili posiew z pochwy. Badanie ginekologiczne zaplanowali na czwartek (bo jak cos się dzieje z szyjką to lepiej za często tam nie gmerać). W środe pojawił się wynik posiewu, okazało się że mam jakąś bakterię (i powiedzieli, że to ona może być przyczyną skracającej sie szyjki), dostałam wiec globulki. W czwartek poszłam na badanie i co się okazało. Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nie potrzebnie leżałam w tym szpitalu. Poszłam do tego mojego lekarza i mówię mu o tym, on powiedział, że widział już zdjecia z tego usg i rzeczywiscie pani doktor która mnie przyjmowała po prostu żle zmierzyła. Było mu głupio z powodu tego nie porozumienia (on badał mnie palcami to faktyznie on mogł tylko tą jedną część zbadać, jego wina jest jedynie taka że tego usg mi nie zrobił, bo tam by wyszłedł mu prawidłowy wynik) no ale w końcu ta doktor która mnie przyjmowała to po prostu mega nie kompetentna, jak można nie umiec zmierzyć szyjki przez USG?? no i już wyszłam do domu, chcieli mnie przytrzymać ze względu na tą bakterię ale jakoś się dogadałam z nimii jestem już na szczęscie w domu. Powiedziałam o tym tylko mężowi i przyjaciółce, bo to po prostu nóż się otwiera jacy lekarze pracują w szpitalach! Nie chcę robić taniej sensacji wśród rodziny więc nie opowiadam im tej całej historii bo to po prostu wstyd. Wiadomo, że jestem mega szcześliwa że z tą szyją jest wszystko w porządku, no ale nie potrzebnie zostałam na taki stres narażona. Nie chciałam też robić jakiejś mega jazdy w szpitalu, bo widziałam, że też sie czują głupio, a w końcu to już lepsza taka pomyłka niż by mieli coś olać... mam nadzieję, że dość jasno to opisałam
o ja ale cyrk

najwazniejsze ze szyjka dluga i ze jestes w domku

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale pędzicie nie nadarzam za wami normalnie

a to mój brzusio w 30 tyg (sorki za slaba jakość)

Załącznik 5684894
o jaaa ale brzusio cudny

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

cos Zuken nie odzywa sie po wizycie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:10   #842
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

pati1078 ale masz zgrabniutki brzusio!
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:13   #843
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
White uffffff
szkoda ze cie tak nastraszyli, co sie podenerwowalas to twoje ale ciesze sie ze z twoja szyja wszystko jest w porzadku.
Uwazaj na infekcje szczegolnie streptococus agalactiae (na ta gadzine wszystkie musimy uwazac). Wylecz sie porzadnie i bedzie ok.

Szkoda ze u mnie to nie jest pomylka ech Moja szyjka nie ma sie lepiej, byle tylko nie gorzej Mam zagrazajacy przedwczesny porod. Jak wyjde ze szpitala (pewnie w przyszlym tygodniu) to musze sie brac za wyprawke.
Pessary sa ogromne chyba 7 cm srednicy czy cos kolo tego, nie wiem jak to sie miesci w srodku
A jak to założyc jak to takie duze?
Cytat:

Załącznik 5684894
Aleee super!! Idealny, tylko brzuszek do przodu i nic poza tym
Stary 2014-05-16, 22:14   #844
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
wiecie może o której zuken miała mieć wizytę??? cos długo się nie odzywa....A może panikuję

Ja się zastanawiam...sporej ilości z was już coś leci z piersi, a mi nic a nic... A piersi to mega zmieniły wygląd, sa takie typowo mamusiowe
u mnie żadnych wycieków jak na razie

Cytat:

W piątek byłam u lekarza na wizycie ale tylko na USG 3D bo kupił sobie nowy aparat i miał sobie ćwiczyć jego obsługę (uczył go inny lekarz), ale powiedziałam, że mam ciągle bóle brzucha (brałam 3x duphaston i 2lub 3x no spe forte), więc powiedział że mnie zbada. Wziął mnie na fotel i stwierdził ręcznie, że szyjka jest bardzo mocno skrócona i mam jechać od razu do szpitala. (nie robił mi USG dopochwowego). No to ja pojechałam na Izbę Przyjęć, młoda miła lekareczka wzięła mnie do gabinetu zrobiła USG dopochwowe i zmierzyła szyjkę - wyszło jej 2,5 -2,6 cm. Powiedziała, że min. to 3 cm, ale nie jest ze mną tak źle. W szpitalu dobrze się czułam, wyjątkowo bóle brzucha mi nie dokuczały, dostawałam Luteine dopohwowo 2x2, oraz 3x1 no spę. Zrobili mi takie podstawowe badania moczu i krwi, zlecili posiew z pochwy. Badanie ginekologiczne zaplanowali na czwartek (bo jak cos się dzieje z szyjką to lepiej za często tam nie gmerać). W środe pojawił się wynik posiewu, okazało się że mam jakąś bakterię (i powiedzieli, że to ona może być przyczyną skracającej sie szyjki), dostałam wiec globulki. W czwartek poszłam na badanie i co się okazało. Że moja szyjka jest nietypowo zakrecona, i ta dr w piątek zmierzyła jej tylko jedną częśc a szyjka ma tak naprawdę ponad 4 cm!! czyli jest mega długa i nie ma żadnego powodu do niepokoju. Nie potrzebnie leżałam w tym szpitalu. Poszłam do tego mojego lekarza i mówię mu o tym, on powiedział, że widział już zdjecia z tego usg i rzeczywiscie pani doktor która mnie przyjmowała po prostu żle zmierzyła. Było mu głupio z powodu tego nie porozumienia (on badał mnie palcami to faktyznie on mogł tylko tą jedną część zbadać, jego wina jest jedynie taka że tego usg mi nie zrobił, bo tam by wyszłedł mu prawidłowy wynik) no ale w końcu ta doktor która mnie przyjmowała to po prostu mega nie kompetentna, jak można nie umiec zmierzyć szyjki przez USG?? no i już wyszłam do domu, chcieli mnie przytrzymać ze względu na tą bakterię ale jakoś się dogadałam z nimii jestem już na szczęscie w domu. Powiedziałam o tym tylko mężowi i przyjaciółce, bo to po prostu nóż się otwiera jacy lekarze pracują w szpitalach! Nie chcę robić taniej sensacji wśród rodziny więc nie opowiadam im tej całej historii bo to po prostu wstyd. Wiadomo, że jestem mega szcześliwa że z tą szyją jest wszystko w porządku, no ale nie potrzebnie zostałam na taki stres narażona. Nie chciałam też robić jakiejś mega jazdy w szpitalu, bo widziałam, że też sie czują głupio, a w końcu to już lepsza taka pomyłka niż by mieli coś olać... mam nadzieję, że dość jasno to opisałam
matko co za lekarka
ale mimo wszystko super że u Ciebie wszystko jest dobrze, to najwazniejsze!

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
White uffffff
szkoda ze cie tak nastraszyli, co sie podenerwowalas to twoje ale ciesze sie ze z twoja szyja wszystko jest w porzadku.
Uwazaj na infekcje szczegolnie streptococus agalactiae (na ta gadzine wszystkie musimy uwazac). Wylecz sie porzadnie i bedzie ok.

Szkoda ze u mnie to nie jest pomylka ech Moja szyjka nie ma sie lepiej, byle tylko nie gorzej Mam zagrazajacy przedwczesny porod. Jak wyjde ze szpitala (pewnie w przyszlym tygodniu) to musze sie brac za wyprawke.
Pessary sa ogromne chyba 7 cm srednicy czy cos kolo tego, nie wiem jak to sie miesci w srodku
przeraził mnie ten pessar

Cytat:

Załącznik 5684894
śliczny
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:01   #845
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

WhiteCafe nieźle Cię załatwili w tym szpitalu Brak słów na tą naszą służbę zdrowia... No ale cóż, z drugiej strony gin też człowiek, pomyłki się zdarzają, ważne że wszystko okazało się być wporządku

Śliczne macie brzuszki dziewczyny

Nie odzywałam się bo dopiero wróciłam do domu, cały dzień gdzieś byliśmy dzisiaj, jakaś masakra

Na wizycie wszystko dobrze Z moją szyjką ok Mam się nie przemęczać, oszczędzać bla bla bla
Mała Mela jest już obrócona główką w dół i lekarz mówi, że pewnie już nie zmieni położenia
Co za tym idzie okazało się, że jej "kopniaki" to tak naprawdę boksowanie Bo tam gdzie mnie zawsze "kopie" to ma rączki Nóżki ma wysoko pod cycuchami a tam nigdy jeszcze nie dostałam kopniaka Czyli mały bokser mi rośnie w brzuszku
Maluda waży już 1200-1400 czyli duża dziewczyna Na następnej wizycie za miesiąc ma mieć ponad 2 kg

A no a ja przeszłam samą siebie, 12 kg na plusie Jak tak dalej pójdzie to dojdę do 25
Co dziwne lekarz twierdzi, że jest ok

A i nie mogę się doczekać następnej wizyty bo mój gin wymienia sprzęt na jakiś super hd coś tam i mówił, że będę mogła zobaczyć włosy, rzęsy a nawet paznokcie małej
Co do poprzedniego zdjęcia to jednak nie był irokez Gin mówi, że na usg 3/4d nie widać włosów

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Od jutra mam zacząć liczyć ruchy Tak jak któraś pisała, jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno być minimum 10 ruchów
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:02   #846
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
WhiteCafe nieźle Cię załatwili w tym szpitalu Brak słów na tą naszą służbę zdrowia... No ale cóż, z drugiej strony gin też człowiek, pomyłki się zdarzają, ważne że wszystko okazało się być wporządku

Śliczne macie brzuszki dziewczyny

Nie odzywałam się bo dopiero wróciłam do domu, cały dzień gdzieś byliśmy dzisiaj, jakaś masakra

Na wizycie wszystko dobrze Z moją szyjką ok Mam się nie przemęczać, oszczędzać bla bla bla
Mała Mela jest już obrócona główką w dół i lekarz mówi, że pewnie już nie zmieni położenia
Co za tym idzie okazało się, że jej "kopniaki" to tak naprawdę boksowanie Bo tam gdzie mnie zawsze "kopie" to ma rączki Nóżki ma wysoko pod cycuchami a tam nigdy jeszcze nie dostałam kopniaka Czyli mały bokser mi rośnie w brzuszku
Maluda waży już 1200-1400 czyli duża dziewczyna Na następnej wizycie za miesiąc ma mieć ponad 2 kg

A no a ja przeszłam samą siebie, 12 kg na plusie Jak tak dalej pójdzie to dojdę do 25

A i nie mogę się doczekać następnej wizyty bo mój gin wymienia sprzęt na jakiś super hd coś tam i mówił, że będę mogła zobaczyć włosy, rzęsy a nawet paznokcie małej
Co do poprzedniego zdjęcia to jednak nie był irokez Gin mówi, że na usg 3/4d nie widać włosów
za wizyte,Mela już calkiem duza
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:19   #847
justa_1978
Rozeznanie

Zuken, fajnie, ze z mala wszytko ok!

pati1078- fajny brzuszek

Martwie sie tym, ze mamuska11, juz tyle czasu milczy... wiem, ze czytanie nas w jej sytuacji jet dla niej bardzo ciezkie... Mamuska jak nasz podczytujesz, pamietaj, ze jestesmy sercem i myslami z Toba!!! Odezwij sie, napisz jak sie czujesz, co z malutka??
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 02:18   #848
mamuska11
Rozeznanie

W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpie...

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Zuken, fajnie, ze z mala wszytko ok!

pati1078- fajny brzuszek

Martwie sie tym, ze mamuska11, juz tyle czasu milczy... wiem, ze czytanie nas w jej sytuacji jet dla niej bardzo ciezkie... Mamuska jak nasz podczytujesz, pamietaj, ze jestesmy sercem i myslami z Toba!!! Odezwij sie, napisz jak sie czujesz, co z malutka??

Nie czytałam was juz długo i akurat teraz weszłam a tu juz nowy wątek....fajnie ze o mnie myslicie

U mnie nic nowego dlatego sie nic nie odzywam ..... dalej czekam

Czuje sie dobrze mała rośnie i wariuje w brzuchu a ja staram sie zając czas i nie myślec co bedzie dalej bo to myślenie nic mi nie da tylko mnie dołuje a i tak co ma byc to bedzie takze zajmuje sie głownie sprzątaniem i Zuzia która juz skończyła wlasnie dwa latka i daje popalić uczy sie na nocnik załatwiać i zaczyna mowic coraz wiecej takze mam co robić

W środę mam usg znowu to dam znać napewno a takze czekam na list od neurochirurga w sprawę wizyty i ustalenia planu porodu i co dalej z maleństwem jakie leczenie sa w stanie zaoferować ale to tez pewnie duzo zalerzy od tego co wydarzy sie w najbliższych tygodniach jak i czy rozwinie sie mozg i co ze skrzepami czy splynal czy zaczynał sie tworzyć nowe i większe.....ech nawet nie chce mi sie i tym myślec bo i tak nie mam na to żadnego wpływu

Mam nadzieje ze wszystko u was ok życzę wam i waszym maluszkom duzo zdrowia no i dobrego samopoczucia bo to juz 3 trymestr i bedzie coraz ciężej

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-05-17 o 02:19
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 07:46   #849
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze ostatnio gorzej, czego bym nie zjadla i tak zwymiotuje ech mam juz powoli dosyc, moze to ze stresu przed poniedzialkowa wizyta ostatnio bylo troche niedomowien ale teraz ide z Tz wiec nie powinno byc tak zle no i jeszcze wizyta u diabetologa to na pewno ma wplywa na moje samopoczucie
Te twoje to już przeszły do porzadku dziennego Dziewczyno nie stresuj sie tyle bo siwa albo łysa skończysz w tak młodym wieku. Pomyśl sobie w ten sposób "MAM WIZYTE W PON OK! Ale to za 3 dni dopiero A DZISIAJ CIESZE SIE TERAŹNIEJSZOŚCIĄ"

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Hej,

trochę Was nadrobiłam, a nie czytałam tylko 1dzień!!
teraz mnie nie będzie parę dni chyba, więc jak wróce to żebym nie musiała nowego wątku szukać dziewczyny

witam nowe mamusie

gratuluje wyników badań

trzymam kciuki za kolejne badania

ja mam ostatnio nie za dobre dni, chyba zaczynam odczuwać hormony ciążowe i te tzw hustawki nastrojów...a juz myślałam, że mnie to ominie...pół nocy myslałam nad imieniem i dalej nic. chyba zostawię to mężowi.

trzymajcie się laseczki zdrowo i pewnie napiszę coś w przyszłym tygodniu

odpoczywajcie
myślę, że do poniedziałku dziewczyny troszkę przystopują bo będą mieć mężów i wolny weekend więc nadrobienie ich będzie łatwiejsze. Też się zastanawiam czy jak wejdę to przypadkiem w nowym wątku nie będę Was szukać

Humorki to ma każda z nas. Mniejsze lub większe. Na spokojnie wybierzecie piękne imię dla Waszej córeczki. Może po porodzie jak Ją zobaczysz to cię olśni? !

Uważaj na siebie. Miłego weekendu.

Hej witaj wśród Nas

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki !!

Angelika super że remont skończony, a mebelki i lampka śliczna.

Idę wcinać barszczyk jeszcze mama zdążyła ugotować ;-)
Heejka. Fajnie, że mamuśka pomagała w ogrodzie. Zawsze to duże odciążenie dla Ciebie. Nooo i aż kg w dół? SZOK!!
Mamy są niezastąpione...babcie też I WIESZ CO TEŻ BABCIA UGOTOWAŁA MI PRAWDZIWY BARSZCZ cały garnek TYLKO DLA MNIE
Jak się czujesz po AKCJI OGRÓDEK?

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

Ojjj, ja czuję się jak słoń, a wieczorem, to już jak 2 słonie i pomysleć, że jeszcze w majówkę śmigałam po Tatrach
Cześć MOTYLKU
Oj słonica to dobrze powiedziane. Ja znowu mówię o sobie, że czuje się jak WIELORYB tyle ze on ma łatwiej bo woda neutralizuje kg a na powierzchni poruszać się dużo ciężej ma SŁOŃ więc od dziś jestem SŁONICA wieczorem słonica BEZ SIŁ bo kręgosłup ... zaraz zaraz jaki kręgosłup....mnie został tylko moralny bo ten co mnie stawia w pionie nadaje się do WYMIANY ...

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Ja mam od wczoraj kryzys.. już bym się chciała poprzytulać, popłakać i przestać być we wszystkim samodzielna. Ale niestety od 2tyg. jestem bardzo zawiedziona moim TŻ, więc o przytulaniu nie ma mowy.. I przestałam go prosić o pomoc, bo zanim zrobi, to pół dnia marudzi To już wolę się nie prosić. Jakoś inaczej to sobie wyobrażałam...

Angelika dobrze słyszeć, że u Ciebie po remoncie i rodzice oddali Wam pokój! Wiedziałam, że tak będzie
LILKA wiem co czujesz. U mnie podobnie. Zarówno z przytulaniem jak i proszeniem się aby Królewicz podniósł swą szanowną du.pę i pofatygował się do sklepu np po kołki do zawieszenia półki.

Hahaha powiem Ci że też podświadomie liczyłam, że tak się to skończy ale wysłuchiwanie tej całej awantury tak mnie wkurzyło......ze zwatpiłam w pewnym momencie.

Cytat:
aleeeeeeee historia dobrze, ze ze szczesliwym zakonczeniem. Wspaniale,ze szyjka jest długa i pozamykana. Szkoda tylko twoich nerwów i czasu spedzonego w szpitalu.

Cytat:

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Od jutra mam zacząć liczyć ruchy Tak jak któraś pisała, jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno być minimum 10 ruchów
Melka rośnie w siłę Mamusia "pozamykana" super wieści.

hohoho nowy sprzet. suuuuuuuuper. zazdroszcze takiej mozliwosci ze mozesz sobie ja podejrzec realnie.

ooo z liczeniem ruchów to juz trzeba zacząć liczyc i zapisywać chyba kazdego dnia ?

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Nie czytałam was juz długo i akurat teraz weszłam a tu juz nowy wątek....fajnie ze o mnie myslicie

Mam nadzieje ze wszystko u was ok życzę wam i waszym maluszkom duzo zdrowia no i dobrego samopoczucia bo to juz 3 trymestr i bedzie coraz ciężej

Zuzia daje ci tyle radosci tym si ciesz Kochana a zycie samo pokaze co dalej....

~~~~~~~~
Miałam okropny wieczór wczoraj. Pierwszy raz brzuch zaczał mnie boleć i dretwieć po lewej stronie u góry pozniej pachwina i tak jakby lewy jajnik. Mam dosyc napiety brzuch, pol nocy nie spałam martwie sie bo tak jeszcze nie miałam. koniec z błogim II trymerstrem zaczynamy ciezki maraton do porodu.

Zaczynam dzis 30 tydzień.... już się boję co przyniesie każdy kolejny. Jestem nerwusem i chyba zaczynam panikowac ...

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:12   #850
Moni 26
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ale pogoda dziś beznadziejna
zuken super że wszystko dobrzeDuża już ta twoja dziewczynka
Sporo od ostatniej wizyty urosła Już się trochę martwiłam że tak długo nie piszesz
Mamuśka pamiętaj cały czas jesteśmy z toba i fajnie że czasem nas odwiedzasz
Pati jaki masz śliczny brzuszek, taki zgrabniutki
optymistka to musisz się teraz oszczędzać, chociaz do 32 tyg wytrzymaj, aby już było bezpieczniej kochana, trzymamy kciuki za Ciebie

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-17 o 08:15
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:35   #851
88natka
Zadomowienie

hej
nie miałam internetu przez 2 dni

Wczoraj miałam wizytę, dzidzia dalej się nie chce ujawnić (na pierwszej wizycie na 90 % była dziewczynka, ale tak zaciskała nogi że dr nie była pewna) teraz to już w ogóle nie chciała pokazać. Wszystko w porządku dzidziuś już waży 1300 pięknie rośnie i następną wizytę mamy za 5 tygodni.
No i witam się w 30 tygodniu
U nas od wczoraj zaczął się remont łazienki, więc wszędzie bałagan.
Później postaram się Was nadrobić, bo właśnie Olivia wstała i idziemy na śniadanko.
Miłego dnia!

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:44   #852
pati1078
Rozeznanie

hej kobietki, a ja dzisiaj tez noc do d ..y. piszecie ze u was beznadziejna pogoda a u nas na odwrót pzyszlo dosłownie lato, w nocy tak goraco ze spac nie mogę,wstalam przed 6 i już pranie robiłam

dzięki za mile słowa ale to wcale nie tak ze mi tylko w brzuszek poszlo, bo ja już 12 na plusie jestem i naprawdę wam zazdroszczę ze niektóre z was tylko 5

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej
nie miałam internetu przez 2 dni

Wczoraj miałam wizytę, dzidzia dalej się nie chce ujawnić (na pierwszej wizycie na 90 % była dziewczynka, ale tak zaciskała nogi że dr nie była pewna) teraz to już w ogóle nie chciała pokazać. Wszystko w porządku dzidziuś już waży 1300 pięknie rośnie i następną wizytę mamy za 5 tygodni.
Później postaram się Was nadrobić, bo właśnie Olivia wstała i idziemy na śniadanko.
Miłego dnia!
za wizyte , no to wychodzi na to ze będziecie mieli niespodzianke jeśli maleństwo takie wstydliwe
Stary 2014-05-17, 08:50   #853
patrycja19894
Wtajemniczenie

pati, wiadomo,ze jak w Pl zimno to u nas bedzie ładna pogoda tak właśnie jest,od rana słońce świeci,aż chce się zyc:-D:-D

Zaczarowana- mój Tz też jak się dowiedział o cholestazie i ze trzeba stosować dietę patrzy na to co jem,dziś mi cherbaty nie poslodzil:-D powiedział,ze nie pozwoli zeby dzidzia się wczesniej urodziła.

Dziewczyny,narzekamy na Tz ze się nie angażują w wyprawki.. Moj Tz wczoraj mi powiedział,ze on to wszystko bardzo przeżywa w środku.. Martwi się,zeby dla maleństwa wszystko kupić,wszystko mu zapewnić i stwierdził że to jest rola facetów,a przyjemności zostawiają nam. W sumie tak teraz o tym myślę,ze jest w tym racja. Oni ciążę przechodzą na swój sposób. Kto by się cieszył spiochami jak w głowie tylko myśli zeby sprostać zadaniu i dziecku wszystko zapewnić.
Stary 2014-05-17, 08:58   #854
AgnesD
Rozeznanie

mamuska jestesmy z toba calym serduchem

zuken mala jaka juz duza I super, ze twoj gin bedzie mial taki sprzet, po cichutku zazdraszczam

U mnie wszystko ok. Mimo zlamania palca u prawej reki I operacji u mojego Tz To zrobilismy remoncik w sypialni I pokoju Igorka kupilismy nowe meble I malowanko bylo. Wszystko sami we dwojke js przemeczona bo musialam pomagac a reka Tz napuchnieta. W pon ma kontrole mam nadzieje, ze nic mu sie tam nie poprzestawialo
Stwierdzilismy zgodnie, ze reszta mieszkania zostanie zrobiona jak reka bedzie zdrowa
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:00   #855
kasiuulad
Raczkowanie

czesc dziewczyny! wczoraj wybrałam sie z mezem na noc muzeow...(siostra jest u mnie od kilku dni wiec została z chłopakami) na poczatku było spoko, pogoda odstraszyła czesc zwiedzajacych wiec nie było kolejek, w sumie byllismy w 7 miejscach ale wsxystkie blisko siebie (okolice rynku krakowskiego) ale w pewntm momencie tak mnie zaczely bolec nogi i do tego brzuch twardy na maksa ze myslałam ze nie dojde do samochodu. Jakos dotarłam i jadac maz pyta czy juz lepiej sie czuje a ja do niego ze brzuch dalej twardy ale skurczy nie mam to nie jest zle....a on "skurcze???jakie skurcze???tylko nie zacznij rodzic..." mowie wam w jaka wpadł panike teraz sie z tego smieje bo naprawde wyszło to komicznie ale zdecydowanie juz sie nie pisze na takie długie spacery. Rano jest juz ok tylko nogi bola

a tak z innej beczki to przerazaja mnie te deszcze...mieszkam ok kilometra od wisły.... Niech juz przestanie padac...

Milego dnia. A ja musze ze dwa ciasta upiec bo maz ma imieniny i w pracy maja zwyczaj czestowania ciastem a z racji zajmowanego stanowiska troche tych osob musi obdzielic...mam nadzieje ze dwa wystarcza...
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:20   #856
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Dziewczyny,narzekamy na Tz ze się nie angażują w wyprawki.. Moj Tz wczoraj mi powiedział,ze on to wszystko bardzo przeżywa w środku.. Martwi się,zeby dla maleństwa wszystko kupić,wszystko mu zapewnić i stwierdził że to jest rola facetów,a przyjemności zostawiają nam. W sumie tak teraz o tym myślę,ze jest w tym racja. Oni ciążę przechodzą na swój sposób. Kto by się cieszył spiochami jak w głowie tylko myśli zeby sprostać zadaniu i dziecku wszystko zapewnić.
dokładnie tak jest

Zuken super że wszystko dobrze
Optymistka odpoczywaj i dbaj o siebie, a na pewno wszystko będzie dobrze
White Cafe nieźle, ale najważniejsze że wszystko dobrze
Mamuska trzymaj się

Mój tz ma dzisiaj imieniny, mieliśmy grilla robić, ale tak leje, że mięso chyba w piekarniku upieczemy

wstałam chyba lewą nogą, tak mnie wszystko wkurza albo przez tą pogodę, leje, wieje i zimno, w domu tak ciemno, że musiałam światło zapalić. Jeszcze tż mnie tak wkurzył

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Koszule do szpitala mam takie jak w linkach, jedną na ramiączkach drugą z rękawkiem, szarą i capuccino
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...080680267.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...080679015.html

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Zamówiłam szlafrok z bon prix , który pokazywała chyba pentuerka więc do szpitala mam już wszystko

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:28   #857
pentuerka
Rozeznanie

Cześć.

Witam się w 29 tc ;-)

A ja nadal przeziębiona, było lepiej, ale przed wczoraj znowu mnie zmogło i wczoraj cały dzień w domu. Katar, kaszel, wygrzewam się, no ale nie wiele mogę zdziałać, bo leeki odpadają mleko z miodem też.

W kązdym razie od 3 dni mam cukier w normie - trzymam się diety. Wczoraj trochę zgrzeszyłam i zjadłam kawałek sernika z bavarią i cukir też ok, chyba że przegapiłam skok, ale potrzebowałam pocieszenia.

Dzisiaj spróbuję trochę gorącego mleka z czoskiem, bo miód to odpada. Mega słodki i nie chcę ryzykować.

Ewelajna zapomniałam CI napisać, że masz super tą opiekę dietetyczną.Odzywaj się częściej, będzie nam raźniej znosić tą chorobę.

Natka88 no to pięknie. A w którym tc było potwierdzone, że na 90% dziewczynka?

Mam też wątpliwości,bo miałam tylko 1 raz usg i na 90% babeczka.

Zuken dla Melanii.

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! wczoraj wybrałam sie z mezem na noc muzeow...(siostra jest u mnie od kilku dni wiec została z chłopakami) na poczatku było spoko, pogoda odstraszyła czesc zwiedzajacych wiec nie było kolejek, w sumie byllismy w 7 miejscach ale wsxystkie blisko siebie (okolice rynku krakowskiego) ale w pewntm momencie tak mnie zaczely bolec nogi i do tego brzuch twardy na maksa ze myslałam ze nie dojde do samochodu. Jakos dotarłam i jadac maz pyta czy juz lepiej sie czuje a ja do niego ze brzuch dalej twardy ale skurczy nie mam to nie jest zle....a on "skurcze???jakie skurcze???tylko nie zacznij rodzic..." mowie wam w jaka wpadł panike teraz sie z tego smieje bo naprawde wyszło to komicznie ale zdecydowanie juz sie nie pisze na takie długie spacery. Rano jest juz ok tylko nogi bola

a tak z innej beczki to przerazaja mnie te deszcze...mieszkam ok kilometra od wisły.... Niech juz przestanie padac...

Milego dnia. A ja musze ze dwa ciasta upiec bo maz ma imieniny i w pracy maja zwyczaj czestowania ciastem a z racji zajmowanego stanowiska troche tych osob musi obdzielic...mam nadzieje ze dwa wystarcza...
Zupełenie zapomniałam o nocy muzeów.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:40   #858
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Co do poprzedniego zdjęcia to jednak nie był irokez Gin mówi, że na usg 3/4d nie widać włosów[COLOR="Silver"]
super ze z mala wszystko dobrze
jaka juz duza jest

ale czad !! to sobie poogladasz mala, zazdroszcze

pytalas sie o badanie na toxo?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Czuje sie dobrze mała rośnie i wariuje w brzuchu a ja staram sie zając czas i nie myślec co bedzie dalej bo to myślenie nic mi nie da tylko mnie dołuje a i tak co ma byc to bedzie takze zajmuje sie głownie sprzątaniem i Zuzia która juz skończyła wlasnie dwa latka i daje popalić uczy sie na nocnik załatwiać i zaczyna mowic coraz wiecej takze mam co robić

W środę mam usg znowu to dam znać napewno a takze czekam na list od neurochirurga w sprawę wizyty i ustalenia planu porodu i co dalej z maleństwem jakie leczenie sa w stanie zaoferować ale to tez pewnie duzo zalerzy od tego co wydarzy sie w najbliższych tygodniach jak i czy rozwinie sie mozg i co ze skrzepami czy splynal czy zaczynał sie tworzyć nowe i większe.....ech nawet nie chce mi sie i tym myślec bo i tak nie mam na to żadnego wpływu

kochana trzymaj sie cieplo
my tu za Ciebie trzymamy mocno kciuki

Na szczescie masz swoja Zuzie ona na pewno nie daje Ci sie nudzic i poprawia humor

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Te twoje to już przeszły do porzadku dziennego Dziewczyno nie stresuj sie tyle bo siwa albo łysa skończysz w tak młodym wieku. Pomyśl sobie w ten sposób "MAM WIZYTE W PON OK! Ale to za 3 dni dopiero A DZISIAJ CIESZE SIE TERAŹNIEJSZOŚCIĄ"

Miałam okropny wieczór wczoraj. Pierwszy raz brzuch zaczał mnie boleć i dretwieć po lewej stronie u góry pozniej pachwina i tak jakby lewy jajnik. Mam dosyc napiety brzuch, pol nocy nie spałam martwie sie bo tak jeszcze nie miałam. koniec z błogim II trymerstrem zaczynamy ciezki maraton do porodu.

Zaczynam dzis 30 tydzień.... już się boję co przyniesie każdy kolejny. Jestem nerwusem i chyba zaczynam panikowac ...
brawa za 30 tc
ale ten czas pedzi

wieeem Tz sie wkurza ze tak sie wszystkim martwie ale taka juz jestem

kiedy masz wizyte ?
moze warto to skontrolowac ? bedziesz spokojniejsza

panikowac ohh jak ja to znam

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Miłego dnia!
Najwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze i tez juz duzy jest brawa za 30 tc

a to wstydzioszka albo wstydzioch

smacznego i rowniez zycze milego dnia

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:

Zaczarowana- mój Tz też jak się dowiedział o cholestazie i ze trzeba stosować dietę patrzy na to co jem,dziś mi cherbaty nie poslodzil:-D powiedział,ze nie pozwoli zeby dzidzia się wczesniej urodziła.

czyli to co u mnie

narzekamy na tych Tz czasami a oni tez sie wszystkim przejmuja na swoj sposob

Nasze szczescie
Stary 2014-05-17, 09:41   #859
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
pati, wiadomo,ze jak w Pl zimno to u nas bedzie ładna pogoda tak właśnie jest,od rana słońce świeci,aż chce się zyc:-D:-D

a w związku z ta twoja cholesterioza nie będziesz miała spotkania z jakims diabetykiem co ci ta polozna powiedziała
Stary 2014-05-17, 09:42   #860
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
U mnie wszystko ok. Mimo zlamania palca u prawej reki I operacji u mojego Tz To zrobilismy remoncik w sypialni I pokoju Igorka kupilismy nowe meble I malowanko bylo. Wszystko sami we dwojke js przemeczona bo musialam pomagac a reka Tz napuchnieta. W pon ma kontrole mam nadzieje, ze nic mu sie tam nie poprzestawialo
Stwierdzilismy zgodnie, ze reszta mieszkania zostanie zrobiona jak reka bedzie zdrowa

biedny Tz
oby na kontroli bylo wszystko dobrze

to juz macie pokoik prawie gotowy? superrr

Nasze szczescie
Stary 2014-05-17, 09:44   #861
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Mamuska11- pamietaj, ze lekarze nie sa bogami i czesto rzeczy niezbadane bywaja i dla nich zagadka! My trzymamy za Was mocno kciuki!
Stary 2014-05-17, 09:44   #862
pati1078
Rozeznanie

zaczarowanadlaniego u ciebie chyba jako jedynej z nas te mdlosci tak długo trzymają biedulko, caly czas trzymam kciuki żeby ci przeszlo
Stary 2014-05-17, 09:45   #863
justa_1978
Rozeznanie

A tak generalnie, to ta pogoda jest dobijajaca, spalam do 9 i mam ochote wrocic do lozka... glowa boli... ehhh, a tak lubie maj, a tu nie mozna isc na spacer... zimno, szaro i ponuro...
Stary 2014-05-17, 09:48   #864
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Cześć.

Witam się w 29 tc ;-)

A ja nadal przeziębiona, było lepiej, ale przed wczoraj znowu mnie zmogło i wczoraj cały dzień w domu. Katar, kaszel, wygrzewam się, no ale nie wiele mogę zdziałać, bo leeki odpadają mleko z miodem też.

W kązdym razie od 3 dni mam cukier w normie - trzymam się diety. Wczoraj trochę zgrzeszyłam i zjadłam kawałek sernika z bavarią i cukir też ok, chyba że przegapiłam skok, ale potrzebowałam pocieszenia.

Dzisiaj spróbuję trochę gorącego mleka z czoskiem, bo miód to odpada. Mega słodki i nie chcę ryzykować.
brawa za 29 tc

Ojj kochana to duzo zdrowka zycze zeby Cie opuscilo to przeziebienie

super ze cukier w normie
mmmmm tez bym z checia zjadla

babcia mi serwowala takie mieszanki i zawsze pomagalo

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
zaczarowanadlaniego u ciebie chyba jako jedynej z nas te mdlosci tak długo trzymają biedulko, caly czas trzymam kciuki żeby ci przeszlo
ja juz nie mam nadziei ze mina

ale jestem twarda i jakos to przetrwam

Nasze szczescie
Stary 2014-05-17, 09:55   #865
anius_7
Wtajemniczenie

WhiteCafe współczuję niepotrzebnego stresu. Jednak najważniejsze, że wszystko jest ok i że już jesteś w domku.

Zuken super, że Mela już taka duża i że wszystko u niej w porządku. Oby tak do końca było

Mamuśka

Jeśli chodzi o wagę to ja znów przytyłam 1kg w ciągu tygodnia i tym samym mam ponad 8kg na plusie Moja gin nie będzie zadowolona, bo zawsze mnie opiernicza za wagę Może się zmobilizuję do ćwiczeń i to da jakiś efekt, bo głodzić się przecież nie będę.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:50   #866
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam w ten okropny sobotni poranek. Pomimo że biorę leki na zgage męczy mnie ona straszne. Pol nocy nad kibelkiem spędziłam. Masakra. Mam tak gardło zhechane od tego :'(

White ale historia, ale dobrze ze wszystko ok ;-) i szyjka długa.

Zuken twoja Melka to juz duża dziewczynka ;-) super.

Angelika po akcji Działka stwierdzam ze mam jej dość na chwilę;-) wymeczyla mnie strasznie. Wydawało mi się że nic nie robie, a jednak brzuch i nogi bolaly.

A z ta szkoła rodzenia to sama bez auta bym nie dojechala bo to drugi koniec miasta, a TŻ auto zabrał:'(

Pati śliczny brzuszek.

Dziewczyny Gratuluję kokejnego tyg. Coraz bliżej ;-).

Ide zaraz na pocztę paczka od rodzynki na Mnie czeka ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:25   #867
chilanes
Zakorzenienie

Hej u nas ładna pogoda, więc trzeba będzie z Młodym na dworze siedzieć.
W natarciu szafka Hanki (rozmiar najmniejszy, większe schowane gdzie indziej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg młoda.jpg (40,2 KB, 54 załadowań)
Stary 2014-05-17, 11:37   #868
h4linka
Zadomowienie

mamuska nie będę oryginalna, jak powiem, że też niecierpliwie czekam na Twoje wpisy i trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
u mnie żadnych wycieków jak na razie

przeraził mnie ten pessar
Ten pessar wygląda strasznie. Jak i gdzie to się ma pomieścić.

U mnie też póki co wycieków brak, ale za to tż mi oznajmił, że zrobiła mi się ciemniejsza skóra. O sutkach to wiem bo widzę, ale że tam?

Cytat:
za wizytę, na następnej pewnie w ramach testowania sprzętu się napatrzysz na młodą.

Cytat:
za 30 tydzień. Ale masz upartego człowieczka, do samego końca chce Ci niespodziankę zrobić.

U mnie w Szczecinie od dwóch dni non stop niebieskie niebo i słońce, a niby cała Polska w deszczu.

Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie, odkurzenie i zmycie trzech pokoi mnie pokonało. Spociłam się i zmęczyłam jak dzik, a tu jeszcze kuchnia i łazienka. Skąd wy bierzecie siły na jakieś mycie okien i prace w ogrodach?!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:42   #869
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Hej u nas ładna pogoda, więc trzeba będzie z Młodym na dworze siedzieć.
W natarciu szafka Hanki (rozmiar najmniejszy, większe schowane gdzie indziej)
No prosze jakie piekne zbiory

Ja wczoraj kupilam, krem pielegnacyjny, mleczko do ciala i plyn do mycia ciala i wlosow z Hippa oraz chusteczki do pupci z Johnsona (4 paczki za 16 zl).

Chcialam kupic Pampersy NB ale nie bylo... byly tylko Babydream, dziewczyny jakie macie zdanie na ich temat??? Nie ukrywam, ze wolalabym na sam poczatek kupic Pampery... mam juz 3 opakowania w rozmiarze 2 i dwa opakowania w rozmiarze 3, jak widze promocje, to jade i kupuje na zapas
Stary 2014-05-17, 12:28   #870
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz sprzata i maluje sciany w sypialni tam gdzie jest brudne ii niedlugo bedzie skladal lozeczko

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości