Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 08:22   #4651
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Czesc!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny no ja nie wiem co sie mlodemu poprzestawialo ale zalamani jestesmy, wczoraj padl o 22.30 (po prostu sie polozyl na kanapie i zasnal, znowu) i wstal.... O 5.39 Specjalnie go pinowalam, zeby drzemke mial tylko 40min i jest jeszcze gorzej.... Juz nie wiemy co robic.... A tak pieknie juz spal no.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Daj Pietraszkowi spac.
Widze, ze Yae sama sobie reguluje ilosc snu. Po dobrej nocy jedna drzemka ok godzinna i po niej znow dobra noc. Po slabej nocy w dzien spi dwa razy: raz trzy godziny i drugi raz ok 18.30 ok godzine. Idzie spac normalnie miedzy 21-22. Jesliw dzien sie wyspi, w nocy tez lepiej spi. Nie licze w ogole spania w samochodzie, bo zauwazylam, ze spac spi, ale nie bardzo przy tym odpoczywa.
Yae spi 21-22 do 6-8. Za dobra noc uznaje nie dlugi sen, a malo pobudek.
Bierzecie rano "kapiele sloneczne"?

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-05-17 o 08:24
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:30   #4652
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

elllmi okropne to co piszesz, mam nadzieje, ze w nocy juz nie padalo i dzisiaj jest troche spokojniej?

Lady wspolczuje Ale jak to, o 22:30 polozyl sie i sam zasnal? Tzn. specjalnie go sami wczesniej nie uspiliscie? Bo ja zauwazylam, ze u nas czesto jest tak, ze. np. Gabi im pozniej zasnie tym wczesniej wstaje Moze i u Was tak bedzie

neti nastepny kaskader nam rosnie

Nie ma to jak o 6:30 dostac paczke z polskim jedzeniem i kosmetykami od pstryczka Pstryczku jeszcze raz baardzo Ci dziekuje i od razu pisze sie na kolejne akcje jesli jeszcze jakies beda

Milej soboty piekne

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:35   #4653
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Daj Pietraszkowi spac.
Widze, ze Yae sama sobie reguluje ilosc snu. Po dobrej nocy jedna drzemka ok godzinna i po niej znow dobra noc. Po slabej nocy w dzien spi dwa razy: raz trzy godziny i drugi raz ok 18.30 ok godzine. Idzie spac normalnie miedzy 21-22. Jesliw dzien sie wyspi, w nocy tez lepiej spi. Nie licze w ogole spania w samochodzie, bo zauwazylam, ze spac spi, ale nie bardzo przy tym odpoczywa.
Yae spi 21-22 do 6-8. Za dobra noc uznaje nie dlugi sen, a malo pobudek.
Bierzecie rano "kapiele sloneczne"?
ale, że co? sine, czarne chmury od kilku dni

Dzisiaj świętowanie Agu dostała hulajnogę, oczywiście nic to, że ojciec do pracy musi, ona na spacer chciała - poszli po 7 dobrze, że na chwilę przestało padać. Tort maleńki zrobiłam, a właściwie różowy biszkopt przełożyłam konfiturą porzeczkową, zrobiłam polewę, na to sypnęłam wszelkich kolorowych ozdóbek, taki śmietnik i 4 świeczki. Po południu na kulki...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:38   #4654
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, po jakim czasie od chodzenia z pchaczem Wasze dzieci zaczynały same chodzić? Kuba chodzi z pchaczem non stop, prowadzi go jedną ręką, nawet jak chodzi przy meblach, to jedną ręką się trzyma a w zasadzie tylko lekko opiera i często ją puszcza ale chyba nadal się boi całkowicie puścić...

Kuba z pchaczem zrobi 3-4 kroki i koniec.
Obecnie jest faza na stanie bez trzymanki (lub na podpieranie sie plecami, a rece wolne). Czasem zrobi 2 kroki jak chce sie do czegos dostac, ale to bardziej rzucanie sie na dana rzecz niz chodzenie, takze tego...

Nie bojcie sie szczepic, wszystko bedzie dobrze

bokeh, jak dobrze, ze znow jestescie!!

szaja, wpis na blogu boski

ellmi, hope - tragicznie to wyglada :/

Dziekuje dziewczyny za gratulacje
Prawie wszystkie piszecie o urzadzaniu, a mnie to autentycznie przeraza, nigdy nie mialam takiego zmyslu, wyobrazni do takich spraw...

Mieszkanie jest z rynku wtornego, powiedzialabym, ze w calkiem dobrym standardzie, mozna wejsc i mieszkac (tylko lozek nie ma), ale wiadomo - chcemy, zeby inaczej wygladalo
Obecnie ma 2 pokoje, co nam obojgu zupelnie nie odpowiada. Obecny uklad jest beznadziejny (np lazienka 11m - nie wiem po co taka wielka...)
Jako ze TZ troszke ogarnia budowlanke (i ma duze znizki na materialy) to w lipcu kiedy bedzie mial urlop bedziemy robic 3 pokoje generalnie w planach jest rewolucja, bo chcemy przerobic niemalze kazde pomieszczenie, a co z tego wyjdzie to juz sie boje

little, kredyt jest na TZ, wlasnosc na nas, takze jak mi bedzie fikal to pojde w cholere

hope, my tez nie mamy historii kredytowej i kilku doradcow powiedzialo nam, ze obecnie nie ma to takiego wielkiego znaczenia.

Ania !! co sie nie chwalilas?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-17 o 08:40
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 08:53   #4655
Konto usunięte

Poranna rozmowa z Agatką, nakleja naklejki z postaciami z kaczora Donalda:

A: a co robią kaczory?
Ja: kaczorki kwaczą
A: a to mamusiu to kto jest?
Ja: to Daisy...
A: a co to za zwierzę?
Ja: ....... kaczorka

P. słucha i leje
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:22   #4656
litllesweetangel
Lurker ;)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46491697]Nifuroksazyd to takie doustne, żółte, zawiesina, specyficznie pachnie, dzieci lubią [/QUOTE]

pamietam dobre bylo ;D

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
bokeh no w końcu
brawo za jedzenie

nancy łączę się w bólu, do nas jutro t. wpadaja a potem wracam z nimi i z Hanią do moich Rodziców

szaja padłam z wpisu na blogu
i fajne buty

Idę czytać i spać, jutro ciężki dzień mnie czeka
Misia, widzialam te trampy w H&M ale ostatnia para rozmiar 24 Ale widzialam w Auchan bardzo podobne, fason taki sam tylko, ze kwiatuszki na przodzie, reszta biala

Cytat:
Dziewczyny no ja nie wiem co sie mlodemu poprzestawialo ale zalamani jestesmy, wczoraj padl o 22.30 (po prostu sie polozyl na kanapie i zasnal, znowu) i wstal.... O 5.39 Specjalnie go pinowalam, zeby drzemke mial tylko 40min i jest jeszcze gorzej.... Juz nie wiemy co robic.... A tak pieknie juz spal no.....

Lady to chyba taki etap U nas rowniez mala coraz pozniej chodzi spac, zaczynam zastanawiac sie, czy nie ukrocic jej popoludniowej drzemki? Wczoraj poszla spac przed 22, obudzila sie o 1 z rykiem... wzielismy ja do nas i spala do 7 z kawalkiem.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kuba z pchaczem zrobi 3-4 kroki i koniec.
Obecnie jest faza na stanie bez trzymanki (lub na podpieranie sie plecami, a rece wolne). Czasem zrobi 2 kroki jak chce sie do czegos dostac, ale to bardziej rzucanie sie na dana rzecz niz chodzenie, takze tego...

Nie bojcie sie szczepic, wszystko bedzie dobrze

bokeh, jak dobrze, ze znow jestescie!!

szaja, wpis na blogu boski

ellmi, hope - tragicznie to wyglada :/

Dziekuje dziewczyny za gratulacje
Prawie wszystkie piszecie o urzadzaniu, a mnie to autentycznie przeraza, nigdy nie mialam takiego zmyslu, wyobrazni do takich spraw...

Mieszkanie jest z rynku wtornego, powiedzialabym, ze w calkiem dobrym standardzie, mozna wejsc i mieszkac (tylko lozek nie ma), ale wiadomo - chcemy, zeby inaczej wygladalo
Obecnie ma 2 pokoje, co nam obojgu zupelnie nie odpowiada. Obecny uklad jest beznadziejny (np lazienka 11m - nie wiem po co taka wielka...)
Jako ze TZ troszke ogarnia budowlanke (i ma duze znizki na materialy) to w lipcu kiedy bedzie mial urlop bedziemy robic 3 pokoje generalnie w planach jest rewolucja, bo chcemy przerobic niemalze kazde pomieszczenie, a co z tego wyjdzie to juz sie boje

little, kredyt jest na TZ, wlasnosc na nas, takze jak mi bedzie fikal to pojde w cholere

hope, my tez nie mamy historii kredytowej i kilku doradcow powiedzialo nam, ze obecnie nie ma to takiego wielkiego znaczenia.

Ania !! co sie nie chwalilas?
Ooo myslalam, ze bierzecie to nowe, ktore bedzie mozn odebrac w grudniu

Co do kredytu, to sie ustawilas Hmm a jak zrobiliscie z wkladem wlasnym? Bo w sumie nie napisalas chyba jak rozwiazaliscie to
U nas kredyt tez na tza heheheh

Co do szczepien my szczepilismy w srode( stwierdzilam, ze nie ma co odwlekac znowu bedzie co bedzie) i poki co jest ok, zadnych skutkow ubocznych mala taka jak wczesniej, temperatury niet.

Bokeh dobrze, ze juz ok i jestescie zdrowe

Witam sie z rana, wczoraj mielismy wychodne na 3 h do auchan Prawilnie przypominam o balerinkach w auchan za 15 zl Zakupilam tylko 2 pary jako, ze jestem bezrobotna a placilam swoja karta

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 09:26   #4657
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Bartulo dzis wypił sok z połowki cytryny i wszamał serek tutti cytrynowo-limonkowy
nie skrzywiło go po tym soku z cytryny?

Cytat:

Lady, u nas od dwóch tygodni były już pięknie przespane nocki. Zero pobudek. A wczoraj i dziś znów nocne
:/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46494037]Poranna rozmowa z Agatką, nakleja naklejki z postaciami z kaczora Donalda:

P. słucha i leje [/QUOTE]

Wszystkiego Najlepszego dla Agatki

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-17, 09:45   #4658
Konto usunięte

Dziewczyny, która Carry lubi (ja kocham!), mają nową ofertę, ubranka dla dzieci - rewelacyjne
Stary 2014-05-17, 09:58   #4659
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46494435]Dziewczyny, która Carry lubi (ja kocham!), mają nową ofertę, ubranka dla dzieci - rewelacyjne [/QUOTE]

Oooo..ja lubię ale tylko jak.sa obniżki, lubię bo maja bogatosc rozmiarów i porządne ciuchy. A to we wszystkich sklepach juz?

DZIEWCZYNY...wiem ze to dopiero pierwszy stopień w walce o lepszą "ja"....ale nic tak nie motywuje jak -3 kg i słowa męża z rana, że jest ze mnie dumny, bo widzi ze sie zawzielam i ze teraz wie jak mi zależy..no i ze mnie kocha...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:11   #4660
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a to nie, na pewno nie

Napiszę Wam po krótce jak to u Nas było... przyjechaliśmy 3go maja i mieliśmy wracać 6tego, ale tż ,mnie przekonał żebym została do 10 (do moich urodzin) i on w sobote na nie przyjedzie i potem pojedziemy. No zgodziłam się niechętnie ale kierowana dobrem Hani, bo super pogoda i powietrze i polata sobie po dworze... Pojechał a w nocy ja wymiotowałam całą noc jak kot... A Hanie bolał brzuszek, ale zrobiła w nocy qpsztala i poszła spać (mogłam w spokoju haftowac cała noc ) potem na nastepnym dzien umierałam ale ogólnie spoko... Za dwa dni w nocy Hania nagle sie obudziła i chlusnęło z niej jak z kranu pod ciśnieniem, wziełam ją żeby polecieć do t. a ona znów.... potem jeszcze raz a nad ranem już nie miała czym i nawet było ok, potem na 13 40 zapisała nas t. do lekarza ja nawet pomyślałam, że niepotrzebnie bo Hani jakby się polepszyło, ale u tego lekarza - czekałyśmy godzine !!! - nagle jej sie pogorszyło dostała biegunke i stan podgorączkowy i nawet zwymiotowała - lekarka mimo to nie przyszła....ja sie popłakałam bo chciałąm wracać do domu, brakowało mi wsparcia tż no i to że ta lekarka nie przychodziła dodatkowo dopięło wszystko. Wróciłyśmy do domu do t. Hania poszła spać trochę gorączkowała, ale o dziwo noc super. Potem rano już przyjechał tż i zaczęło się coraz gorzej, co piła zwracała, jeść nic, postanowiłam, że ejdziemy do szpitala, no i nas przyjęli. Powiem szczerze, że chyba mi wtedy ulżyło. Raz, że tż już był z nami a dwa wiadomo wiedziałam, że juz nic złęgo jej się nie stanie.
Było mi ciężko, bo w sumie byłam sama, w domu to bym pewnie z wszystkim jakoś szybciej inaczej i po swojemu działała, a u t. to jednak tak no inaczej... stulu "a może by dac jej to, a może to" wiecie każdy miał swój plan na leczenie przez co moje matczyne działania zostały przytłumione. No ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło, w szpitalu też nie od razu było super bo póltora dnia praktycznie leżała i spała. Potem jeszcze meeega biegunka doszła, to nie nadąrzałam przebierać i prać

no to tylko pokrótce
Dobrze ze juz w domu jestescie przytulamy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46493946]ale, że co? sine, czarne chmury od kilku dni

Dzisiaj świętowanie Agu dostała hulajnogę, oczywiście nic to, że ojciec do pracy musi, ona na spacer chciała - poszli po 7 dobrze, że na chwilę przestało padać. Tort maleńki zrobiłam, a właściwie różowy biszkopt przełożyłam konfiturą porzeczkową, zrobiłam polewę, na to sypnęłam wszelkich kolorowych ozdóbek, taki śmietnik i 4 świeczki. Po południu na kulki...[/QUOTE]

Sto Lat dla Agu

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Oooo..ja lubię ale tylko jak.sa obniżki, lubię bo maja bogatosc rozmiarów i porządne ciuchy. A to we wszystkich sklepach juz?

DZIEWCZYNY...wiem ze to dopiero pierwszy stopień w walce o lepszą "ja"....ale nic tak nie motywuje jak -3 kg i słowa męża z rana, że jest ze mnie dumny, bo widzi ze sie zawzielam i ze teraz wie jak mi zależy..no i ze mnie kocha...

Gratulacje za wytrwalosc mi tez by sie przydalo zabrac za siebie

U nas noc masakra mozliwe zevteraz jakus skok jest?
Pierwszyvraz taka impreza byla wzywal tate a taty nie bylo nawet w szafie szukalismy naszczescue doczekalismy sie o 23 tz abjutro rano wyjezdza na caly tydzien az sie boje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:13   #4661
hope01
Zakorzenienie

Elllmi ja się wczoraj denerwowałam, bo FBI dzwoniło do mamy i mówiła że o 14 most zamykają i się zastanawiałam jak Ty do domu wrócisz

Bokeh współczuję przejść, ale dobrze, że już jesteście w domku całe i zdrowe

Szaja padłam z "monki" i z kaczorki 1oo lat dla Agu

Nawijko a czy mogę zapytać jakie banki Wam odmówiły, a jaki nie?

Wczoraj byłam na chwilę u rodziców. Mój ojciec w ogóle Dawida przejął, brał go do łazienki, jak se łep golił, młody na niego tak:
Potem zarządził palenie w piecu i pyta się Dawida, czy z nim idzie, no to Młody ochoczo głową dryga. Poszli do kuchni po śmieci, żeby od razu do worków posegregować i tatuś przy tej czynności młodego na ziemię. A ten moment poczuł i gdzie? NA SCHODY.
Jak zobaczyłam, że leci, to uwierzcie że nigdy chyba takiej prędkości w tak krótkim momencie nie rozwinęlam. Już jak mi brakowało dobiec, to się po prostu rzuciłam na Niego żeby go złapać i złapałam, tylko kolano moje fioletowe woła o pomstę do nieba. Jak żem walnęła w podłogę
Ale dziecko uchronione

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:21   #4662
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh jak dobrze, ze juz w domu!!! :-*

Silver, brakuje Cie tu :-*

Aniu, Ty chyba pytalas, nie usypiamy mlodego bo od paru tyg przy usypianiu histeria, wiec z dwojga zlego wolimy juz jak sie spokojnie bawi i padnie sam, z drugiej strony wiemy, ze to strzelanie sobie w stope bo jak sie przyzwyczai do chodzenia spac o tak poznej porze to.... Szczerze mowiac to ja wczoraj poszlam do lozka o 22, mlody jeszcze nie spal. My w ogole w moher mode wpadlismy pare miesiecy temu i chodzenie spac po 22 jest coz.... Srodkiem nocy juz dla nas, i ciezko nam sie przestawic

No, ale malz o tej 5.40 mlodego "na sile" troche dospal(godzina mu zeszla) i wstalismy o 9.40 ) za to dzisiaj rezygnujemy z drzemki w takim razie i zobaczymy.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:28   #4663
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Szajka ostatnio mowilas o jakich zabawkach do pchania i ciągnięcia na DD...możesz cos podlinkowac ...z góry dziękuję bardzo

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-17, 10:42   #4664
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, brawo!!!!!!!!!!! Jestem z Ciebie dumna!!!!!!!! byle tak dalej i si
ja wczoraj ściągnęłam sobie na telefon aplikację - rewelacyjna jest!!! - i zapisuję wszystkie posiłki a to mi podlicza ile dziennego zapotrzebowania, ile tłuszczy białek itd itd, no świetna. fatsecret się nazywa tu masz stronkę
http://fatsecret.pl

aha i ja Cię wolę w blond, tzn w ogóle mi się z blond kojarzysz więc wiesz

Stary 2014-05-17, 11:02   #4665
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ooo myslalam, ze bierzecie to nowe, ktore bedzie mozn odebrac w grudniu

Co do kredytu, to sie ustawilas Hmm a jak zrobiliscie z wkladem wlasnym? Bo w sumie nie napisalas chyba jak rozwiazaliscie to
U nas kredyt tez na tza heheheh

Bokeh dobrze, ze juz ok i jestescie zdrowe
Przeliczylismy wszystko i mimo ze tamto byloby z doplata mdm to i tak byloby o jakies 30tys drozej (a doplata niemala - jakies 28tys). Do tego trzeba by je bylo urzadzic...

A do tego mozemy sie wprowadzic rowno za miesiac Odpada hajs za wynajem.
Takze wiecej plusow

Jesli chodzi o wklad, to nie musze dawac zadnych darowizn dla TZ, kombinowac, po prostu w akcie bedzie wpisane ile przeznaczylam na mieszkanie i z tego wlasnie bedzie wynikac moja wlasnosc.
Bank sie na to zgodzil, w innym na przyklad by to nie przeszlo.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nawijko a czy mogę zapytać jakie banki Wam odmówiły, a jaki nie?

Wczoraj byłam na chwilę u rodziców. Mój ojciec w ogóle Dawida przejął, brał go do łazienki, jak se łep golił, młody na niego tak:
Potem zarządził palenie w piecu i pyta się Dawida, czy z nim idzie, no to Młody ochoczo głową dryga. Poszli do kuchni po śmieci, żeby od razu do worków posegregować i tatuś przy tej czynności młodego na ziemię. A ten moment poczuł i gdzie? NA SCHODY.
Jak zobaczyłam, że leci, to uwierzcie że nigdy chyba takiej prędkości w tak krótkim momencie nie rozwinęlam. Już jak mi brakowało dobiec, to się po prostu rzuciłam na Niego żeby go złapać i złapałam, tylko kolano moje fioletowe woła o pomstę do nieba. Jak żem walnęła w podłogę
Ale dziecko uchronione
Wow, co za poswiecenie

Jasne, mozesz, zadna tajemnica
Odmowil nam ING (mamy tam konta wlasciwie od poczatku istnienia ), Alior dal decyzja pozytywna, ale na nizsza kwote, a kredyt bierzemy w PKO BP.

Z tego, co sie orientowalam wsrod znajomych (+ to, co mowil nam doradca) to "wszystkim" daje Gettin i Alior wlasnie (tam dosyc luzno podchodza np do wieku kredytobiorcy czy do jakichs wczesniejszych zaleglosci kredytowych/ratalnych).

100lat dla Agu szajkowej

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-17 o 11:03
Stary 2014-05-17, 11:02   #4666
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti, brawo!!!!!!!!!!! Jestem z Ciebie dumna!!!!!!!! byle tak dalej i si
ja wczoraj ściągnęłam sobie na telefon aplikację - rewelacyjna jest!!! - i zapisuję wszystkie posiłki a to mi podlicza ile dziennego zapotrzebowania, ile tłuszczy białek itd itd, no świetna. fatsecret się nazywa tu masz stronkę
http://fatsecret.pl

aha i ja Cię wolę w blond, tzn w ogóle mi się z blond kojarzysz więc wiesz
Ale z blond to pod jakim względem masz skojarzenia?

Dzięki lady..jak ogarne nowy tel to oczywiscie ściagnę taka aplikacje, bo na tym to ledwo wizaz działa-a wizaż to MUST HAVE!
A to aplikacja też do biegania

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-17 o 11:03
Stary 2014-05-17, 11:16   #4667
Kija80
Zadomowienie

Pan mąż wrócił

Sylwietta młoda ma nadwrażliwą krtań. Ona ZAWSZE na wszystko reaguje krtanią, to już chyba 7 raz od listopada. Wasze dzieci np. mają ileś dni z rzędu katarek, "normalny" kaszel czy stan podgorączkowy, Ania nigdy. Ona choruje wyłącznie na krtań i na nic innego Nieważne na co my chorujemy, jak się zarazi to i tak reaguje krtanią. Taki gatunek Trochę kataru, kaszlu i podwyższoną temperaturę miała raz w życiu, 3 tygodnie temu, gdzie też miała krtań ale zaczęły się pchać trójki i pierwszy raz się zdarzyło że zareagowała na zęby. Ale na kontroli i tak wyszło że to nie infekcyjne tylko zębowe a dziecko ma tylko krtań. Leczenie tanio wychodzi bo nie musimy testować mnóstwa syropków tylko zawsze jedne i te same inhalacje. Zwykle na drugi dzień jest lepiej a na trzeci przechodzi, poza tym ona cały czas wygląda na zdrowiuteńką i lata z Grzesiem jakby nigdy nic

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Neti a mnie się ciemne podobają, zwłaszcza na tym zdjęciu po prawej

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2014-05-17 o 11:13
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:22   #4668
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie moge sie zdecydowac ktora kolorystyke wybrac

https://www.google.pl/search?q=30779...w=1024&bih=499

czy

https://www.google.pl/search?q=63138...w=1024&bih=499

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-05-17, 11:24   #4669
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:

juz 3??????????? BRAWO!!!!!!!!!!!!!
i dla meza!!!!!

Cytat:

Aniu, Ty chyba pytalas, nie usypiamy mlodego bo od paru tyg przy usypianiu histeria, wiec z dwojga zlego wolimy juz jak sie spokojnie bawi i padnie sam, z drugiej strony wiemy, ze to strzelanie sobie w stope bo jak sie przyzwyczai do chodzenia spac o tak poznej porze to.... Szczerze mowiac to ja wczoraj poszlam do lozka o 22, mlody jeszcze nie spal. My w ogole w moher mode wpadlismy pare miesiecy temu i chodzenie spac po 22 jest coz.... Srodkiem nocy juz dla nas, i ciezko nam sie przestawic
ale jaka masz pewnosc ze dziecko sie przyzwyczai i bedzie juz tak na zawsze? zadna...
To Wy probowaliscie usypiac Pietraszka wg jakiejs ksiazki? (czy cos pokrecilam?) i chyba bylo przez jakis czas ok... tylko ze no wlasnie - na jakis czas. potem nie wiaomo czemu wszystko sie Wam pokickalo i jest jak jest. nic na to nie poradzisz trzeba przeczekac i tyle....
zgazam sie z Meneq - ja bym podazala za dzieckiem, kiedys mu sie to unormuje w koncu. teraz moze jakis skos ma, zeby albo jeszcze co innego i macie to co macie.... Kiedys to sie skonczy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46494037]Poranna rozmowa z Agatką, nakleja naklejki z postaciami z kaczora Donalda:

P. słucha i leje [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Nie ma to jak o 6:30 dostac paczke z polskim jedzeniem i kosmetykami od pstryczka Pstryczku jeszcze raz baardzo Ci dziekuje i od razu pisze sie na kolejne akcje jesli jeszcze jakies beda

Milej soboty piekne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46493946]ale, że co? sine, czarne chmury od kilku dni

Dzisiaj świętowanie Agu dostała hulajnogę, oczywiście nic to, że ojciec do pracy musi, ona na spacer chciała - poszli po 7 dobrze, że na chwilę przestało padać. Tort maleńki zrobiłam, a właściwie różowy biszkopt przełożyłam konfiturą porzeczkową, zrobiłam polewę, na to sypnęłam wszelkich kolorowych ozdóbek, taki śmietnik i 4 świeczki. Po południu na kulki...[/QUOTE]

Sto Lat Agatko!!!!!

Cytat:

Antonio wchodzi w kuchni na krzeslo, po stole turla owoce(jablko np)...spada to ze stolu a on wchodzi na stol za tym...i chciałby zejść.prosto ze stolu ....zeby lecieć za tym owocem.FAJNA ZABAWA?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:24   #4670
nafiyqa
Zakorzenienie

Neti, ja sama nie wiem jaki kolor... W tym ciemnych (zdjecie po lewej w prostych wlosach) to mi troszke Illusion przypominasz

W obu jak dla mnie jest ok

Stary 2014-05-17, 11:26   #4671
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
jak dla mnie te z przewaga koloru czarnego.
moje pierwsze skojarzenie z tymi z pierwszego linku - flaga RP

Stary 2014-05-17, 11:43   #4672
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja tam w ogole nie rozumiem fascynacji ermaksami Moja siostra tez tylko ermaksy i ermaksy

Ale jak juz to zgadzam sie z Ptrykiem te drugie

Agu sto lat mala kobietko!!!

Neti bo od pierwszych zdjec tutaj bylas blondi i tak mi najbardziej pasuje, ale to tak jak Bokeh niby od zawsze ruda a jak zrobila sie na braz to

Aplikacja tylko dietetyczna, do biegania musisz inna zainstalowac

Pstryniu nie, drzemki byly wg ksiazki, usypianie na noc od urodzenia o godz 20 i z tym nigdy nie bylo problemu, moze faktycznie jakis skok.... Ale zmeczeni jestesmy tym niesamowicie z malzem, zawsze te 2godz mielismy dla siebie a teraz czekamy az ksieciunio zasnie i od razu tez idziemy spac, zero zycia:P

Malz idzie zaraz z mlodym do bawialni (jaka drozyzna!!! 12zl za godz!!! ) ale ja musze papiery zrobic koniecznie a pogoda chu....stkowa, wiec wywalam ich i bede pracowac.

Stary 2014-05-17, 11:59   #4673
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze a w ciągu dnia sam zasypia ??

Ja dziś mam mini gości tzn goście duzi ale w malej ilości :P moi rodzice i dziadkowie przychodzą na ciacho z okazji moich zaległych urodzin. Także lece sprzątać

dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie, ja też się ciesze że jestem z powrotem
Stary 2014-05-17, 12:07   #4674
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryniu nie, drzemki byly wg ksiazki, usypianie na noc od urodzenia o godz 20 i z tym nigdy nie bylo problemu, moze faktycznie jakis skok.... Ale zmeczeni jestesmy tym niesamowicie z malzem, zawsze te 2godz mielismy dla siebie a teraz czekamy az ksieciunio zasnie i od razu tez idziemy spac, zero zycia:P
czyli popierd.zielilam
u nas tez mlody chodzi spac ok 20, oczywiscie sa wyjatki - pozniejszy dzemix, albo hiper atrakcja wieczorem tak jak np. wczoraj - przyjechala ciocia i mlody poszel spac o 22
rozumiem Cie doskonale bo choc kocham K nad zycie to jak jest 19.30 to mam banana na twarzy
u nas tez byl okres, z miesiac trwalo to, ze K chodzil spac ok 22. na poczatku bylo ciezko sie przestawic ale wiadomo, czlowiek do wszystkiego jest sie w stanie przyzwyczaic

Stary 2014-05-17, 12:16   #4675
LadyWhisper
Zakorzenienie

moje dzieci na wakacjach
i drugie pt. znajdź kotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140517_002.jpg (97,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg V__5253.jpg (68,1 KB, 46 załadowań)

Stary 2014-05-17, 12:27   #4676
pstryczek84
Zakorzenienie

Suuuuuper foty, szczegolnie ta druga
Jaki juz duzy facio z Pietrolińskiego!
zdecyowanie za rzadko go pokazujesz

Stary 2014-05-17, 12:35   #4677
litllesweetangel
Lurker ;)

Lady ja bym zatytulowala drugie zdjecie- gdzie jest stopa Piotrusia

Ok, biore te ciemniejsze tzn tz kupuje, bo mnie serce boli, za tyle kasy Ale skoro sie uparl i poswiecil swoj dysk to co sie bede klocic

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-05-17, 12:35   #4678
pstryczek84
Zakorzenienie

ozeszjapierdziele!
http://pudelekx.pl/wyrodne-matki-uwa...rce=pudelek.pl
moglyby chociaz lustra wyfewciowac

Stary 2014-05-17, 13:29   #4679
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ozeszjapierdziele!
Oooo.fak!

Stary 2014-05-17, 14:18   #4680
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

dla Ciebie i ogromne brawa dla Tż.

U nas od rana leje
Byliśmy z Darią w bawialni. W drodze powrotnej była już strasznie marudna. Przyjechaliśmy do domu, przebrałam ją, położyłam do łóżeczka, dałam herbatkę i po 2 minutach SAMA ZASNĘŁA!
Pierwszy raz

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
moje dzieci na wakacjach
i drugie pt. znajdź kotka

kochany Pietraszko

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ozeszjapierdziele!

Neti, ja powiem tak, ładnemu we wszystkim ładnie
Mnie się podobasz i w blond i w ciemnych

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości