Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 18:19   #3931
aniuska18032
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jestem załamana tymi butami. Chce mi się płakać

mnie się podobały tylko te z la body. Żadne inne a teraz nie wiem co mam robić... normalnie na niczym się nie moge skupić, nawet obiad przypaliłam.. ciągle o tym myśle.
te 37 były tak duże, że nawet włożenie wkładek nic by nie dało (ta pani z salonu tak pow)
nie wiem... gdzie indziej mam jeszcze szukać tak wygodnych butów
i jeszcze z możliwością farbowania... nie moge sobie pozwolić, żeby wydać 350 zł na jeden raz

pójde na boso
Spokojnie do września masz sporo czasu
Ja się teraz obawiam, że w moich butach będę wyższa od TŻ i chyba poszukam innych
Te z La Body wyślę do farbowania i będę miała czółenka. Jeszcze poczekam trochę, może TŻ niedługo kupi swoje buty i garnitur to się przymierzę do niego

Jutro jak będziemy w Poznaniu to może skoczymy do Malty, tam jest kilka sklepów z garniturami i butami, chciałabym żeby TŻ coś pomierzył w końcu. Ślub za 3 miesiące, a on żadnego garnituru jeszcze nie mierzył

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
cena 50 zł za blachę ciasta jest według mnie dobra, my płacimy 65 zł za jedną

wycięłam dziś i posklejałam tablice rejestracyjne, najważniejsze że są z motywem konwalii
trochę widać łączenie, ale myślę, że jak już je przyczepimy na samochód to nikt tego nie zauważy
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
A no to tak, to może się nie udać. ale bez sensu to, nie za bardzo ponosisz winę, mimo że był znak. I tak jechałaś wolno i ostrożnie, ile miałaś jechać, 5 km/h? :/
Życzę w takim razie żeby jak najtaniej się udało naprawić autko. I nie daj się strachowi przed jazdą.
No widzisz...tak to jest niestety ;-/.. Mam nadzieję, że jak wsiądę do auta to nie będę się bała, akurat ja sporo jeżdżę

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Co do koszuli, to polecałabym jednak ze 100% bawełny. TŻ mówił, że grzał się na weselu straszliwie, a koszula była przewiewna i świetnie się w niej czuł.
My kupowaliśmy w LAVARD.
Aaaaa i ta co on miał nie prześwitywała w ogóle.
O mają sklep w Malcie to zajrzymy tam

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

aniuska18032 dasz link do tego stanika?
A proszę http://answear.com/157884-gossard-super-egoboost.html ale został tylko jeden rozmiar

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:25   #3932
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Aniuska, TŻ może sobie kupić buty z wewnętrzną wkładką/obcasem/koturną, popytajcie w sklepach,bo zawsze to te 1-3cm więcej
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:30   #3933
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aniuska, TŻ może sobie kupić buty z wewnętrzną wkładką/obcasem/koturną, popytajcie w sklepach,bo zawsze to te 1-3cm więcej
Nie słyszałam o takich ale to już jest na stałe w bucie tak?
Nie wiem czy TŻ pójdzie na coś takiego

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-17, 18:37   #3934
enzunio
BAN stały

Aniuska bardzo mi przykro

z powodu jelenia i autka dobrze ze tobie nic się nie stało)

Misia na pewno cos jeszcze znajdziesz

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w koncu kupiłąm buty!!
http://wojas.pl/produkt/14029

mam nadzieję, że nie zedrę ich bardzo na weselu, bo chcę jeszcze je wykorzystać nie raz
ufff.. kolejna rzecz do przodu
Ciekawe jak tam nasze dzisiejsze PMKi się bawią

Absolutnie cudowne !!!

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:42   #3935
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
O mają sklep w Malcie to zajrzymy tam
Koniecznie namów TŻa by zmierzył tam też garniaki.

My kupiliśmy niemalże wszystko (poza gaciami i krawatem) w LAVARDZIE i TŻ był/jest ze wszystkiego mega zadowolony.
Wdziałam kilka dni temu jak przechodziłam obok jednego salonu, że nadal też jest ta promocja z której i my korzystaliśmy, że jak kupisz garnitur to na wszystkie dodatki jest -30% - my kupiliśmy wtedy dwie koszule, buty i pasek i tym sposobem zaoszczędziliśmy ponad 200zł.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:43   #3936
mojakaren
Zakorzenienie

Buczorek buty świetne
ale jakie wysokie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dzisiejsze PMki już szaleją ostro na parkiecie. Ciekawe kiedy będzie relacja

A JA JUŻ ZA TYDZIEŃ BĘDĘ MIAŁA MĘŻA :
Od dwóch dni budzę się zestresowana
szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
A znacie stronkę lovemydress?? Można napisać o rade w sprawie stylizacji. Mi doradzily m.in. śliczny bukiet w którym się zakochalam! Co myślicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fajny ten bukiet! ale mógłby być ociupinę większy

aniuska dzięki za link ;*

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:43   #3937
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny, przyszłam właśnie z naszego kościoła w którym odbył się dzisiaj slub. Mam mozliwość wypożyczyć za darmo na nasz slub dekoracje firmy która ubierała dzisiaj . Wygląda to tak:
6 stojaków jak tutaj z kulami ze sztucznych kwiatów o takie cos i brama w wejściu na podobę też sztuczne wszystko jak tutaj. O ile te stojaki wygladają nawet ładnie bo nie stoją przy każdej ławce tylko za młodymi i przed tak po skosie oraz przed wejściowymi drzwiami , to o tyle ta brama mi się w ogóle nie podoba... Ja wolę prostotę. NO i sztuczne kwiaty sa ktorych nie znoszę!! Ławki i tak sama dekoruję więc to byłby dodatek... Brac bo za darmo czy darować sobie? TEn łuk i tak odpada.

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-05-17 o 18:44
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:57   #3938
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszłam właśnie z naszego kościoła w którym odbył się dzisiaj slub. Mam mozliwość wypożyczyć za darmo na nasz slub dekoracje firmy która ubierała dzisiaj . Wygląda to tak:
6 stojaków jak tutaj z kulami ze sztucznych kwiatów o takie cos i brama w wejściu na podobę też sztuczne wszystko jak tutaj. O ile te stojaki wygladają nawet ładnie bo nie stoją przy każdej ławce tylko za młodymi i przed tak po skosie oraz przed wejściowymi drzwiami , to o tyle ta brama mi się w ogóle nie podoba... Ja wolę prostotę. NO i sztuczne kwiaty sa ktorych nie znoszę!! Ławki i tak sama dekoruję więc to byłby dodatek... Brac bo za darmo czy darować sobie? TEn łuk i tak odpada.
Ja bym sobie odpuściła, skoro ławki i tak będą udekorowane. Sztuczne kwiaty jakoś do mnie nie przemawiają...
Stary 2014-05-17, 19:13   #3939
domar123
Raczkowanie

Bardzo ładny wystrój koscioła A ja nadal nie wiem jak moj będzie przystrojony bo czekam na jakąś jeszcze parę i nic nie słyszę Czyżby nikt nie chciał ślubować w sierpniu????

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:19   #3940
TysiaBB1989
Rozeznanie

odnośnie tortów na weselu to mam mieszane uczucia.
Chciałam na początku tort z mini torcików lub z mufinek jednak koszt takiego tortu stanowczo mnie przerósł.

Zastanawiam się jak zrobić żeby było inaczej , i oto pomysł mojej sali

co o tym sądzicie ??
Stary 2014-05-17, 19:22   #3941
misia880
Zakorzenienie

ja mam nadal ciezkie myslenie nad tortem.. chcialabym tort z muffinek ale boje sie ze niektorzy goscie nie zrozumieja zamyslu takiego tortu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:26   #3942
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
jasne, że nic złego lepiej żeby stała winietka z danymi niż z napisem "osoba towarzysząca".. ja też pytam o dane, normalna sprawa raz nawet udało mi się uniknąć katastrofyy, dosłownie! :P brat cioteczny powiedział, że będzie sam, po paru dniach zadzwonił i spytał, czy może jednak przyjść z osobą, powiedziałam, że jak najbardziej ale niech mi poda dane tej dziewczyny
A to druga sprawa, że chciałabym wiedzieć kogo mają zamiar wziąć
Wesele jest na 40 osób, najbliższa rodzina, 3 pary najbliższych znajomych, to będą jedyne 2 obce osoby

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dwie osoby odpowiedziały kogo dokładnie mam napisać i przesłały imiona i nazwiska. A reszta stwierdziła (cytuję): osoba towarzysząca będzie ok. Rozumiem że nie każdy jest w poważnym związku i część osób bierze po prostu koleżanki/kolegów i nie dopytywałam o powody. Tak chcą, więc tak będą mieli
Ale chociaż coś odpowiedzieli a nie udają, że pytania nie było
Jutro chyba sobie znowu do nich napiszę

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W biedronce są bańki mydlane - miecze po 4,99 zł. Zastanawiamy się z Tż czy nie kupić ich jako atrakcji dla dzieciaków. Będzie ich około 10 więc koszty nie takie wysokie. Wokół sali mamy piękny ogród z placem zabaw, teren ogrodzony więc tam mogliby się nimi bawić. Dzisiaj będziemy nad tym zastanawiali się jeszcze.
My kupiliśmy takie : http://allegro.pl/banki-mydlane-slub...166601946.html
Tylko chyba powiem rodzicom dziecka, żeby bańki puszczali na zewnątrz, żeby nie wpadli na pomysł puszczania tego na sali

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
paula600324 podpisania umowy

paula600324 sukienka i żakiecik
Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
paula600324 za sukieneczke
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość

paula600324
śliczna sukienka
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Paula

Bardzo ładna sukienka i żakiecik.
Cytat:
paula600324 bardzo ładna sukienka!
.
Dzięki dziewczyny

Tż się chyba nie do końca spodobała, bo dzisiaj byliśmy na zakupach i znalazł mi inną
Tym razem koralową
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:33   #3943
enzunio
BAN stały

Ja też sztuczne kwiaty bym sobie darowała
Stary 2014-05-17, 19:48   #3944
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Aniuska bardzo mi przykro

z powodu jelenia i autka dobrze ze tobie nic się nie stało)

Cytat:
Koniecznie namów TŻa by zmierzył tam też garniaki.

My kupiliśmy niemalże wszystko (poza gaciami i krawatem) w LAVARDZIE i TŻ był/jest ze wszystkiego mega zadowolony.
Wdziałam kilka dni temu jak przechodziłam obok jednego salonu, że nadal też jest ta promocja z której i my korzystaliśmy, że jak kupisz garnitur to na wszystkie dodatki jest -30% - my kupiliśmy wtedy dwie koszule, buty i pasek i tym sposobem zaoszczędziliśmy ponad 200zł.
Zmierzy na pewno, ja tego dopilnuję
Fajnie by było gdyby nam się udało kupić właśnie coś na promocji

Cytat:
aniuska dzięki za link ;*
Nie ma za co

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Chciałam na początku tort z mini torcików lub z mufinek jednak koszt takiego tortu stanowczo mnie przerósł.

co o tym sądzicie ??
Ciekawe moja koleżanka chce na każdy stół dać tort czy jakoś tak :P Ona i jej narzeczony prowadzą cukiernię więc im zazdroszczę bo zrobią sobie taki tort jaki tylko chcą
Gdyby mieszkali bliżej to bym u nich zamówiła

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam nadal ciezkie myslenie nad tortem.. chcialabym tort z muffinek ale boje sie ze niektorzy goscie nie zrozumieja zamyslu takiego tortu

Mój TŻ jak mu powiedziałam, że tak teraz często się robi to powiedział tylko, że mam nie wymyślać z jakimiś babeczkami on nie lubi takiego kombinowania
Z mojej strony ludzie pewnie spoko by to przyjęli, nie wiem jak u TŻ...chyba też no ale będziemy mieli "zwykły" tort

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Odpuść to skoro będziesz robiła dekorację to wydaje mi się, że ta darmowa dekoracja jest zbędna

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-17, 19:51   #3945
Lemon_Drop
Zadomowienie

mala_czarna super prezent! korzystajcie ile możecie

Moja_karen widzę że nie odpuściłaś, super udanych rocznic Coś mi się właśnie nie zgadzało jak pisałaś w klubie o mierzeniu obrączek
Obrączki są super! Może popytajcie u lokalnych jubilerow/złotników czy zrobią taki wzór.

Buczorek śliczne buty! najbardziej urzekła mnie ta blaszka z tyłu

Aniuska świetny ten stanik

Enzunio zmieniłaś avka i nie poznałam cię na początku

Mimi jeśli i tak masz dekorować ławki to bym sobie odpuściła, zwłaszcza że nie lubisz sztucznych kwiatów

Cytat:
Mam nadzieję, że u naszych dzisiejszych Panien Młodych też się tak pięknie wypogodziło jak u mnie. Słonko wyszło i jest prawie 20 stopni - pogoda idealna.
Nie wiem jak u Adzi, ale u Namiska nie padało było ok 15 stopni, ale cały dzień krążyły ciężkie chmury, więc jak jechaliśmy i wyszło słońce to był naprawdę dobry znak! PM wyglądali świetnie, przed kościołem wyglądali na spokojnych i wyluzowanych Wiem, że Namisek sama robiła bukiet, wyszedł ślicznie - bordowe kwiaty + niezapominajki Przysięgę mówili pewnie i spokojnie. Pod koniec mszy ksiądz opowiedział śmieszną anegdotę o PM, ale nie będę powtarzać
Powiem wam, że to bardzo miłe uczucie towarzyszyć jednej z PM w tak ważnym dniu przy życzeniach obie się wzruszyłyśmy
Stary 2014-05-17, 19:52   #3946
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Ja bym sobie odpuściła, skoro ławki i tak będą udekorowane. Sztuczne kwiaty jakoś do mnie nie przemawiają...
Cytat:
Ja też sztuczne kwiaty bym sobie darowała
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Odpuść to skoro będziesz robiła dekorację to wydaje mi się, że ta darmowa dekoracja jest zbędna
Lemon drop

Dzięki dziewczyny Utwierdziłam się w przekonaniu żeby darować sobie to.

Lemon, dzięki za tą relację . Wzruszyłam się. Zauwazyłyście, że w dzień slubów może padać cały dzień nawet ulewny deszcz a zawsze ok 16 / 17 wypogadza się? U mnie tak jest

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-05-17 o 19:55
Stary 2014-05-17, 19:54   #3947
Linaewen
Zakorzenienie

HIT:
Do mojej mamy zadzwoniła kuzynka (chyba pijana) i zaczęła wypytywać o moje wesele. Bo starsza ciotka zaproszona poszła do nich, pochwaliła się, że jest zaproszona, ale chyba będzie rezygnować, bo nie da rady finansowo i psychicznie i taki kawał... Więc kuzynka pyta, czy oni mogą z ciocią (chociaż najpierw chyba pytała, czy mogą sami...) WPAŚĆ NA WESELE! Sami sobie zapłacą, ale chcieli by wpaść... Mamie odebrało głos i tylko wydusiła, że chyba nie będzie problemu, ale musi pogadać z Młodymi... Mama długo się nie mogła dojść do siebie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:00   #3948
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
HIT:
No takich historii to jeszcze nie słyszałam... Nic dziwnego, że Twoja mama nie wiedziała, co powiedzieć...
Stary 2014-05-17, 20:01   #3949
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość

co o tym sądzicie ??
Pokazałam TŻtowi a ten liczy pod nosem "raz, dwa, trzy... Patrz kochanie, tych 6 panów latało by z racą w tyłku!".
Beznadzieja. Tort jest atrakcją samą w sobie, nie trzeba go uatrakcyjniać jakimś tańcem...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-05-17, 20:05   #3950
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
HIT:
Do mojej mamy zadzwoniła kuzynka (chyba pijana) i zaczęła wypytywać o moje wesele. Bo starsza ciotka zaproszona poszła do nich, pochwaliła się, że jest zaproszona, ale chyba będzie rezygnować, bo nie da rady finansowo i psychicznie i taki kawał... Więc kuzynka pyta, czy oni mogą z ciocią (chociaż najpierw chyba pytała, czy mogą sami...) WPAŚĆ NA WESELE! Sami sobie zapłacą, ale chcieli by wpaść... Mamie odebrało głos i tylko wydusiła, że chyba nie będzie problemu, ale musi pogadać z Młodymi... Mama długo się nie mogła dojść do siebie...
też bym nie wiedziała co powiedzieć!

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-17, 20:06   #3951
enzunio
BAN stały

Ale mnie ludzie w☠☠☠☠iają!!

Już 6 osób (z rodziny Tż) zażyczyło sobie, żeby im załatwić fryzjera. 1 osoba makijażystkę, a jedna jest oburzona, że nie załatwiłam makijażystki. W dodatku dekoratorka od kościoła pyta mnie czy moze dekoracje zrobić w piątek. A co ☠☠☠☠a z krzesłami, które ma mi przywieźć od siebie z domu?? I z dywanem, którego miała dopilnować żeby nie było?? Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę. Serio, mam co robić na dwa tygodnie przed ślubem.

Linaewen co za idiotka, absolutnie nie zgadzaj się na coś takiego!!
Stary 2014-05-17, 20:07   #3952
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
No takich historii to jeszcze nie słyszałam... Nic dziwnego, że Twoja mama nie wiedziała, co powiedzieć...
Że niby oni chcą ciocię przywieść... Bo ona by chciała przyjechać. Mama tylko słabo napomknęła, że w zasadzie to sama chciała ciocię zabrać. I teraz mamy zagwozdkę...
Stary 2014-05-17, 20:13   #3953
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
HIT:
Ja pierd..... brak słów. Ja bym się nie zgodziła

Cytat:
Ale mnie ludzie w☠☠☠☠iają!!

Już 6 osób (z rodziny Tż) zażyczyło sobie, żeby im załatwić fryzjera. 1 osoba makijażystkę, a jedna jest oburzona, że nie załatwiłam makijażystki. W dodatku dekoratorka od kościoła pyta mnie czy moze dekoracje zrobić w piątek. A co ☠☠☠☠a z krzesłami, które ma mi przywieźć od siebie z domu?? I z dywanem, którego miała dopilnować żeby nie było?? Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę. Serio, mam co robić na dwa tygodnie przed ślubem.

Linaewen co za idiotka, absolutnie nie zgadzaj się na coś takiego!!
WTF?! Albo w moich stronach tego się nie robi albo jestem mega zacofana ale załatwiać gościom fryzjera?????!!! Poważnie tak się teraz robi? U mnie fryzjer z makijażem jest załatwiony mnie, mamie, teściowej i babciom. Ale gościom??

Z dekoratorką spokojnie, może w sobotę też wpadnie i dopilnuje wszystkiego. A w piątek nie może przywieźć krzeseł?

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-05-17, 20:15   #3954
enzunio
BAN stały

Mimi odesłałam ją do księdza czy się zgodzi bo przecież rano są msze jeszcze, niech ona się dowiaduje, od czegoś jest chyba... Po prostu ma pewnie jeszcze jedno zlecenie i nie wyrabia

No ja też pierwsze słyszę, byłam w tamtych stronach już 3 razy na weselu i nikt mi nic nie załatwiał, szłam w kucyku i sama się malowałam. Sama też załatwiałam sobie hotele. My im załatwiamy hotel i to od piątku, ale nasz. I tyle...
Stary 2014-05-17, 20:21   #3955
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Że niby oni chcą ciocię przywieść... Bo ona by chciała przyjechać. Mama tylko słabo napomknęła, że w zasadzie to sama chciała ciocię zabrać. I teraz mamy zagwozdkę...
Moim zdaniem Twoja mama powinna porozmawiać z ciocią i powiedzieć jej, że jeżeli ma ochotę być na Waszym ślubie, to ona może ją przywieźć (jeśli i tak miała taki zamiar). A pozostałym delikatnie powiedzieć, że lista gości ich nie obejmuje Trudna sytuacja, nie znoszę, kiedy ktoś się wprasza tam, gdzie go nie chcą...

Cytat:
WTF?! Albo w moich stronach tego się nie robi albo jestem mega zacofana ale załatwiać gościom fryzjera?????!!! Poważnie tak się teraz robi? U mnie fryzjer z makijażem jest załatwiony mnie, mamie, teściowej i babciom. Ale gościom??
Dokładnie to samo pomyślałam! Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby gościom załatwiać fryzury i makijaże... No chyba, że jestem sto lat za Murzynami i się nie znam?
Stary 2014-05-17, 20:26   #3956
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Mimi odesłałam ją do księdza czy się zgodzi bo przecież rano są msze jeszcze, niech ona się dowiaduje, od czegoś jest chyba... Po prostu ma pewnie jeszcze jedno zlecenie i nie wyrabia

No ja też pierwsze słyszę, byłam w tamtych stronach już 3 razy na weselu i nikt mi nic nie załatwiał, szłam w kucyku i sama się malowałam. Sama też załatwiałam sobie hotele. My im załatwiamy hotel i to od piątku, ale nasz. I tyle...
No tak faktycznie, nie pomyślałam o tych mszach.

Cytat:
Moim zdaniem Twoja mama powinna porozmawiać z ciocią i powiedzieć jej, że jeżeli ma ochotę być na Waszym ślubie, to ona może ją przywieźć (jeśli i tak miała taki zamiar). A pozostałym delikatnie powiedzieć, że lista gości ich nie obejmuje Trudna sytuacja, nie znoszę, kiedy ktoś się wprasza tam, gdzie go nie chcą...

Dokładnie to samo pomyślałam! Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby gościom załatwiać fryzury i makijaże... No chyba, że jestem sto lat za Murzynami i się nie znam?
Szok po prostu...

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-05-17, 20:29   #3957
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Adzi, ale u Namiska nie padało było ok 15 stopni, ale cały dzień krążyły ciężkie chmury, więc jak jechaliśmy i wyszło słońce to był naprawdę dobry znak! PM wyglądali świetnie, przed kościołem wyglądali na spokojnych i wyluzowanych Wiem, że Namisek sama robiła bukiet, wyszedł ślicznie - bordowe kwiaty + niezapominajki Przysięgę mówili pewnie i spokojnie. Pod koniec mszy ksiądz opowiedział śmieszną anegdotę o PM, ale nie będę powtarzać
Powiem wam, że to bardzo miłe uczucie towarzyszyć jednej z PM w tak ważnym dniu przy życzeniach obie się wzruszyłyśmy
Ale super, że udało Ci się być u Namiska.
I potwierdzam, to cudowne uczucie widzieć jedne z Was. Ja jak zobaczyłam KaEs i Velike u nas pod urzędem to gęba mi się sama roześmiała od ucha do ucha.

Cytat:
Lemon, dzięki za tą relację . Wzruszyłam się. Zauwazyłyście, że w dzień slubów może padać cały dzień nawet ulewny deszcz a zawsze ok 16 / 17 wypogadza się? U mnie tak jest
Prawda! U nas też tak było!
Lało, lało i lało co raz bardziej. Wszyscy stracili nadzieję, że przestanie i już obmyśliliśmy plan czy mnie w jakiś wielki worek foliowy nie wsadzić co bym kiecki nie uwaliła, aż tu nagle deszcz zelżał przed 16, jak TŻ przyjechał. A jak wychodziliśmy to nie padało już zupełnie i ten stan sie utrzymał do.. 17:30. Niedługo po tym jak wsiedliśmy do auta by jechać na salę lunęło znów!
To się nazywa mieć farta.

Cytat:
HIT:
O w mordę jeża nietoperza! Co za tupet! Tego to serio jeszcze nie słyszałam.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 20:49   #3958
enzunio
BAN stały

Do dekoratorki zadzwonił mój Tż i użył takich argumentów, że będzie jednak w sobotę o 10
Stary 2014-05-17, 20:58   #3959
say-hello
Zakorzenienie

hello dawno mnie nie było, ale miałam mega zapieprz na uczelni. w sumie dalej mam, ale dziś robię sobie wolny wieczór
u nas na razie powoli do przodu - teraz jestem na etapie zamawiania ciast. zaproszenia prawie wszystkie rozdane zostały tylko 4, w tym 2 dla koleżanek, nad którymi ciągle się zastanawiam. chyba ich na razie nie zaproszę, ewentualnie później, jak inni goście odmówią.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Lemon, super, że udało Ci się odwiedzić Namiska
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:08   #3960
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Do dekoratorki zadzwonił mój Tż i użył takich argumentów, że będzie jednak w sobotę o 10
Czasami warto wykorzystać faceta do załatwiania takich spraw

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości