Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 14:57   #3901
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

no to gdzie ja mam szukac butow slubnych

zamawianie przez neta odpada bo ja musze zmierzyc ;((
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:42   #3902
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
bardorja - dobrze, że tyle nasmarowałaś Wiem teraz, że sukienki na poprawiny tam nie kupię. Ani ja, ani siostra
za to podobno zalando.pl jest dobre, osobiscie nic stamtad nie zamawialam bo dla mnie za drogo, ale kolezanki mi mowily ze dobra rozmiarówka i dobre jakosciowe no i oczywiscie markowo. cholernie drogo,a i kumeplamowila zeby nie sugerwoac sie modelkami, bo na nich wsyztskie ciuchy wygladaja fatalnie

http://http://www.zalando.pl/fever-l...1c02r-j11.html

http://www.zalando.pl/lipsy-suknia-b...1c02o-j11.html

http://www.zalando.pl/unique-suknia-...1c003-e11.html

http://www.zalando.pl/unique-suknia-...1c006-j11.html

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:43   #3903
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
omójbożeomójbożeomójboże. ...
https://www.youtube.com/watch?v=oDSFsYZWBQo

A do tego zachowanie Młodej......
ale wiocha kompletna ze wstydu bym się spaliła gdyby coś takiego się u mnie działo

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się Wracam właśnie od gina i z Tżtem zrobiliśmy sobie prezencik ślubny

Ma 5 tygodni więc zalałam go wódką na panieńskim
wielkie gratulacje klask i:

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Wam zdać relację z odżywki Long4Lashes, rewelacja!

Ostatnio już 4 osoby się mnie pytały, czy mam sztuczne rzęsy!!!

Może uda mi się w najbliższych dniach cyknąć fotę rzęs aktualnych, bo mam fotę z początku stosowania.

Naprawdę bardzo, bardzo polecam. Ja rozważałam przedłużenie rzęs na ślub, a teraz mi to niepotrzebne
poka zdjęcie!!
gdzie kupowałaś odżywkę? Za ile??

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
aniuska co za historia! Dobrze że to tylko tak się skończyło i nic Ci nie jest!

anka powodzenia na próbnej! Oby spełniła Twoje oczekiwania

Za tydzień o tej porze ja już będę wypacykowana po fryzjerze i make-up'ie. Nie wierzę że to już! A za kilka godzin wpadają do mnie dziewczyny i będzie party
baw się dobrze!

a my korzystamy dzisiaj z naszego prezentu śubnego dostaliśmy od szwagierki pobyt weekendowy w 5* hotelu w zakopanem i jest bosko! Właśnie czekam na masaże w SPA, TZ już poszedł wieczorami sauna, jacuzii, basen omnomnomnom !

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:55   #3904
zły jeż
Raczkowanie

Paula

Bardzo ładna sukienka i żakiecik.

karolinuuusia

My chyba również weźmiemy obrączki 4 mm dla mnie i 5 mm dla narzeczonego.

adziia13

Super utwór na pierwszy taniec. Bardzo jestem ciekawa relacji.

namisek1990

Gratuluję spokoju i trzymam kciuki żeby wszystko poszło super.

aniuska

Ale sytuacja z tym jeleniem. Dobrze, że nic Ci się nie stało!
Co do odszkodowania to trzeba by się z nadleśnictwem skontaktować.

activelifestyle

Nieźle z tymi dzikami. Moi rodzice mieszkają blisko lasu i stamtąd też dziki przychodzą grzebać ludziom po śmietnikach. :|

Co do zalando, ja mogę polecić, mam dobre doświadczenia. Już 3 pary butów tam kupiłam, w tym na ślub. Kilka bluzek i sukienek, w tym jedną na drugi dzień po weselu. :P Jest chyba 100 dni teraz na odstąpienie od umowy, także bardzo korzystnie. A ceny są różne, często są fajne promocje.

Właśnie szukam zaproszeń, tyle jest wzorów, że się nie mogę zdecydować.
Stary 2014-05-17, 15:56   #3905
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden A jakich dokumentów niby wymagają? Jak wygląda w praktyce ceremonia ślubu z osobą wyznania Mojżeszowego? Dużo się różni od ślubu jednostronnego? Na babski rozum, Twój mąż nie przyjmie Komunii Św, może mieć inną formułę przysięgi - może lepiej załatwiać to jako ślub jednostronny. Skoro w jego religii ślub cywilny jest ważny, to nie wiem na ile ślub kościelny dla niego tę ważność zmieni (bo jeśli ceremonia ślubu jednostronnego by go w jakimś sensie uraziła, to nie ma tematu).
Wg mnie straszne, że tej paierologii macie dużo, wiele niewiadomych. Podziwiam dziewczyny, które organizują ślub międzynarodowy, bo tego jest sporo. A u Ciebie Powodzenia, długą drogę przeszliście z przygotowaniami - musi się udać
Ceremonia dużo się nie różni. W sumie to jedynie tym tym co piszesz- mój mąż nie idzie do komunii a przy przysiędze nie wymawia "tak mi dopomóż..." W jego religii ślub cywilny nie jest ważny, tzn nie jest ważny jeśli zawiera z osobą innej wiary, bo u nich musi być jedność wyznania. Mój jest niewierzący i niepraktykujący (chodzi ze mną do kościoła, w synagodze nigdy nie był), ale "żydowskość" swą odziedziczył po matce (wiecie, matriarchat...) i stąd wymóg dyspensy. Dodatkowo ma za sobą ślub i rozwód cywilny z nieżydówką i niekatoliczką, i pomimo orzeczeń ze strony rabinów (4 do tej pory) biskup chce dalszych dowodów i postępowania na to że to małżeństwo to nie było uznane przez kościół Mojżeszowy. Nasza sprawa idzie do Trybunału Mam czekać...
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja też podziwiam Twoją cierpliwość ! ślub musi się odbyć !
A te wszystkie zawirowania przez to, że mąż z zgranicy? Że jakby był z Pl do był im grało?
Nie chodzi o to co wyżej, rozwiedziony (cywilne małżeństwo) Żyd, i nie wiedzą co z tym fantem zrobić- biskup jest tu za niską instancją
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ewaden - nie poddawaj się i walcz! Trzymam kciuki żeby wszystko się udało
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ewaden współczuję, myślałam że dzisiaj pochwalisz się sukcesem ....
w jakim kierunku teraz będziesz działać?
Ja też tak myślałam
Mam już nie działać tylko czekać, sprawą zajmuje się prawnik kurii i biskup będzie przez niego "zmobilizowany", i idą do Sądu po orzeczenie o wolności mego męża do wejścia ze mną w związek
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cie dziewczyno!
Nie podziwiaj... ja po prostu naiwna jestem
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Ewaden
Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Ewaden – współczuję straty babci Mam nadzieje że wszystko pomimo problemów uda się szybko załatwić , a swoją drogą szkoda że tyle pieniędzy Wam poszło na marne
Dzięki babcia od dawna chorowała, ale ostatnio jej się polepszyło i myśleliśmy, że jeszcze troche z nami zostanie
Ja już kasy nie liczę, chcę tylko by do tego ślubu doszło. jeśli chodzi o to by posmarować, to to zrobię, niech tylko mi wskażą pokój gdzie zanieść kopertę...
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
ewaden, będzie dobrze, trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
ewaden nie poddawaj się i walcz a może właśnie się uda- czego Ci szczerze życzę
Zbieram na nowo siły i próbuję. Na szczęście mąż mocno mnie wspiera i nie pozwala się poddać. Stara się też coś zdziałać z rabinami w Stanach.
Myślimy czy jeśli się nie uda, nie zrobić niereligijnej ceremonii zaślubin ze złożeniem przysiąg własnych. I tak wszystko jest już zapłacone.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny mam mega doła
przykre to, ale spokojnie, jeszcze nadrobicie z nawiązką
Cytat:
Cześć dziewczyny

Zaraz będę Was nadrabiała bo od wczoraj trochę nadrukowałyście.
Ja wczoraj miałam ciężki wieczór, a dzisiaj noc...i dzień też mam ciężki bo...
dobrze że Tobie nic się nie stało...
Cytat:
A TŻ był przerażony bo jak ja zapłakanym głosem mówiłam przez telefon "potrąciłam jelenia" to on zrozumiał, że potrąciłam pijanego i już serce mu stanęło.
a ten tekst akurat mnie rozbroił

Namisek i Adziia13, powodzenia dzisiaj! I wszystkiego naj!
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:00   #3906
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Poza tym jedzie z nami teściowa... Trzymajcie za mnie kciuki
Trzymamy!
Cytat:
Cześć dziewczyny

Zaraz będę Was nadrabiała bo od wczoraj trochę nadrukowałyście.
Ja wczoraj miałam ciężki wieczór, a dzisiaj noc...i dzień też mam ciężki bo...jak wracałam z Poznania z zajęć to już niedaleko mojej miejscowości zabiłam młodego jelenia (pewności czy to młody jeleń czy sarna nie mam).
Dobrze, że Tobie nic się nie stało!
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
no sa ciasne noge wsadzilam i przeszlam kawalek ale cisly
mnie najbardziej na gorze stopy
Kurcze, ja na Twoim miejscu chyba bym nie brała Szkoda by było, gdyby okazało się, że będziesz się w nich męczyć...
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
oluska227887dziękuje za link, widzę że mają sklep w Poznaniu czyli muszę się wybrać tam pociągiem

A ze spraw ślubnych to ostatnio wybraliśmy z narzeczonym listę piosenek które ma nam zespół na weselu zagrać. I wybraliśmy wstępnie piosenkę na pierwszy taniec - Hallelujah. Co sądzicie o niej?
Super, że masz dostęp do ich sklepu, mają naprawdę duży wybór i bardzo dobre jakościowo biustonosze
A Hallelujah to jedna z moich ulubionych piosenek

Właśnie zrobiłam wstępny projekt zaproszenia, zamówiłam papier i przy okazji pudełko na koperty Jak wszystko przyjdzie i zabiorę się za tworzenie, to od razu będę Wam się chwalić
Stary 2014-05-17, 16:04   #3907
mojakaren
Zakorzenienie

wenedka - super, że TŻ już kompletnie ubrany!
czekamy na foty w klubie

wenedka iliy aniuska18032 Lg_ago
dzięki wam kochane za ciepłe słowa!
zawzięłam się i dzisiaj podjęłam druga próbę - i tak oto siedzę sobie z TŻ
super jest mieć rocznicę!
mówiąc oficjalnie, dzisiaj mija nam 5 lat razem, a rok od zaręczyn
i w pierwszej wersji .... ślub miał być dzisiaj

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My mamy 4 i 6 mm.
fajna grubość, my dziś mierzyliśmy podobne i są takie w sam raz, dobrze taka grubość prezentuje się na dłoni

namisek i adziia
stajecie się żonami aaaa
mam nadzieję, że tak jak w waszych serduchach, tak i na zewnątrz świeci piękne słońce

aniuska18032 przykra historia z tym jelonkiem
takie drogi przez las są piękne, ale niebezpieczne. Na początku będzie trudno, ale musisz się przełamać

Cytat:
Za tydzień o tej porze ja już będę wypacykowana po fryzjerze i make-up'ie. Nie wierzę że to już! A za kilka godzin wpadają do mnie dziewczyny i będzie party
wow to już
szampańskiej zabawy dzisiaj!

Cytat:
dziewczyny! mierzylam dzis la bode..
36 za male. 37 za duze..
tragedia.
pani pow ze sie rozbija.. nie wiem jestem zalamana

na pewno lepsze w tej sytuacji buty ciut za małe bo możesz je rozbić, na pewno zaczęłabym od starej sprawdzonej metody z mokrą skarpetą trzymam kciuki!

paula600324 bardzo ładna sukienka!

My dzisiaj po raz pierwszy mierzyliśmy obrączki
Ale przez te moje grube paluchy trudno coś ustrzelić. Jedno jest pewne, że takie całkiem cienkie odpadają, musi być minimum 4mm.
W załączniku te, które na ten moment są faworytkami (ale w Aparcie były tylko cienkie bez możliwości "pogrubienia")

I odebraliśmy koszulę TŻ z Giacomo Conti
super wytaliowana, rękawy skrócone, tylko wymaga porządnego prasowania.
Jedno co mnie zastanawia to, że koszula u góty jest lekko prześwitująca (widać TŻ-owi łańcuszek) nie wiem czy tak powinno być .. skład to 80% bawełna i 20% poliester.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod7099_0_o.jpg (39,7 KB, 32 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-05-17 o 16:22
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:06   #3908
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Nasza sprawa idzie do Trybunału Mam czekać...
Czytam Twoje posty i aż mnie ciarki przechodzą! Podziwiam Cię za wolę walki i siłę do stawiania czoła tylu przeciwnościom. Założę się, że niejedna dawno machnęłaby ręką i zrezygnowała ze ślubu w takich okolicznościach. Walcz kochana nadal, nie poddawaj się
Stary 2014-05-17, 16:10   #3909
anka1897
Wtajemniczenie

aniuska18032 najważniejsze, że Tobie nic się nie stało.

cashmere dzięki udanej imprezy życzę.

activelifestyle dzięki Sporo dzieci będziecie mieli. Może lepiej kupił małe bańki, klasyczne? Widziałam na allegro za ok. 2 zł sztukę.

Dziewczyny to był próbny makijaż a nie fryzura, nie wiem o czym myślałam pisząc poprzednią wiadomość

misia880 prawy but z La Body cisnął mnie w palce od góry. Pochodziłam w nich trochę i jest ok. Jednak jeśli bardzo Cię mniejszy but ciśnie to nie ma sensu ich brać bo jednak cenę mają wysoką. Może rozważ zakup większego rozmiaru i włożenie wkładek?

monidot napisałam nude bo producent na stronie podaje taki kolor

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:13   #3910
Anesthesia
Wtajemniczenie

Aniuska, współczuję takich przejść ze zwierzakiem! Ja zareagowałabym pewnie tak samo jak Ty, czyli płacz i szok... takie sytuacje na drodze są bardzo stresujące...

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
za to podobno zalando.pl jest dobre, osobiscie nic stamtad nie zamawialam bo dla mnie za drogo, ale kolezanki mi mowily ze dobra rozmiarówka i dobre jakosciowe no i oczywiscie markowo. cholernie drogo,a i kumeplamowila zeby nie sugerwoac sie modelkami, bo na nich wsyztskie ciuchy wygladaja fatalnie
Ja ostatnio strasznie polubiłam Zalando Ale fakt, na większości modelek ciuchy wyglądają tragicznie...

W kwestii 4 Long Lashes mam podobne wrażenia jak Dotka - u mnie też rzęsy zbierają komplementy, TŻ raz pytał czy mam sztuczne, mama i siostra też! Sama jestem zdziwiona jak pięknie te rzęsy wyglądają, cierpię tylko, bo na jednym oku się wywijają i w jednym miejscu mają mini lukę, za to na lewym oku jest idealny wachlarzyk Też muszę fotę cyknąć i ogólnie posta na blogu napisać
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:36   #3911
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:

aniuska18032 - strasznie przykra sytuacja najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa
50 zł za blache to taka średnia cena Zależy jeszcze jakie to są ciasta, bo wiadomo, że jedno ciasto wymaga tanich i prostych składników, a inne droższych... Dla nas będą piekły 3 ciocie i każda mieszka gdzie indziej (jedna 20 km ode mnie i to jest najdalej), ale wolimy jednak taką opcję Będzie im miło, że mamy do nich zaufanie w tej kwestii.

A co do zwierzyny to opowiem Wam jedną sytuację... Mieszkam w okolicy Niebieskich Źródeł i tam koło lasu jest przystanek autobusowy. Jak to w lesie wiadomo, że żyją sobie różne zwierzątka W zeszłym roku wracam do domu, autobus zatrzymuje się na przystanku (ja jechałam jeszcze trochę dalej) ludzie wysiadają i nagle słychać krzyk i ludzie dobijają się z powrotem do autobusu... Okazało się, że na przystanek przyszła sobie mama dzik ze swoim potomstwem Łącznie było tam chyba 7 dzików... Ludzie uciekali a ta matka dzik zaczeła ich gonić... Nie wiem jak to się skończyło, bo niektórzy wsiedli z powrotem i autobus odjechał. Potem pisano o tym w gazecie i że nikomu nic się nie stalo... Kilka dni później dziki pojawiły się znów, ale uwaga - w parku - niedaleko mojego liceum... Na razie jest spokój
No my mieliśmy piec po znajomych mamy TŻ, u tych, które dobrze pieką. Ale mama TŻ uważa, że potem za dużo tego jeżdżenia i takie tam...
My jeszcze z TŻ myślimy co zrobić
U mojej siostry piekły koleżanki mamy i siostry teściowej i jakoś nie było problemu

Co do dzików to ja się ich bardzo boje i zawsze jak z TŻ jedziemy do lasu na rowerach to się obawiam ... ostatnio jakieś 50m przed nami przebiegł dzik z całą prędkością....masakra. A gdyby to tak w nas uderzył?!

Cytat:
bo ja mierzylam 36 i sa za male. nawet nie na dlugosc ale przy tej gornej czesci gdzie konczy sie but. na gorze stopy..
a37 sa o 0.5 cm za duze ;/
i nie wiem co zrobic.. czy brac te 36 czy nie

Może lepiej nie bierz? Mnie u góry chyba nie cisnęły buty więc nie umiem Ci doradzić
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość

Ale sytuacja z tym jeleniem. Dobrze, że nic Ci się nie stało!
Co do odszkodowania to trzeba by się z nadleśnictwem skontaktować.
Był znak więc z odszkodowania nici, zresztą chyba bym musiała od razu po zdarzeniu policję wzywać, a dzwoniłam jedynie do szwagra więc wiesz

ewaden
Ja też się później z tego śmiałam ale TŻ biedny się wystraszył nie na żarty

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Trzymamy!

Dobrze, że Tobie nic się nie stało!

Właśnie zrobiłam wstępny projekt zaproszenia, zamówiłam papier i przy okazji pudełko na koperty Jak wszystko przyjdzie i zabiorę się za tworzenie, to od razu będę Wam się chwalić

No koniecznie musisz się pochwalić

Cytat:

wenedka iliy aniuska18032 Lg_ago
dzięki wam kochane za ciepłe słowa!
zawzięłam się i dzisiaj podjęłam druga próbę - i tak oto siedzę sobie z TŻ
super jest mieć rocznicę!
mówiąc oficjalnie, dzisiaj mija nam 5 lat razem, a rok od zaręczyn
i w pierwszej wersji .... ślub miał być dzisiaj

aniuska18032 przykra historia z tym jelonkiem
takie drogi przez las są piękne, ale niebezpieczne. Na początku będzie trudno, ale musisz się przełamać
świętujcie tam ładnie

Żal mi jelonka i żal mi mojego auta, zła jestem bo znowu kasa w samochód idzie....ciągle coś

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
aniuska18032 najważniejsze, że Tobie nic się nie stało.

Dziewczyny to był próbny makijaż a nie fryzura, nie wiem o czym myślałam pisząc poprzednią wiadomość
Pokaż makijaż

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Aniuska, współczuję takich przejść ze zwierzakiem! Ja zareagowałabym pewnie tak samo jak Ty, czyli płacz i szok... takie sytuacje na drodze są bardzo stresujące...
No to takie dziwne było bo ja się tak trzęsłam, że nie byłam w stanie trzymać komórki w ręce ;-/

Ja używam Revitalash bo dostałam od mamy, niedługo się skończy więc kupię tą odżywkę zachwalaną przez Was bo jest o wiele tańsza, a nie chcę mieć znowu krótkich rzęs

Zamówiłam stanik na answear.com Gossard Super Egoboost cielisty, zobaczymy czy zrobi coś z moimi rodzynkami zapisałam się do newslettera i zapłaciłam 50 zł mniej, stanik kosztował 199 (przeceniony), a żeby skorzystać z kodu trzeba zrobić zakupy za 200 zł więc kupiłam jakieś kolczyki za 11 zł i w sumie zapłaciłam 158 zł + darmowa wysyłka. Zwrot też darmowy jakby co

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-05-17 o 16:39
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:36   #3912
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość

A ze spraw ślubnych to ostatnio wybraliśmy z narzeczonym listę piosenek które ma nam zespół na weselu zagrać. I wybraliśmy wstępnie piosenkę na pierwszy taniec - Hallelujah. Co sądzicie o niej?
W kwestii piosenki doradziłabym Ci tylko, żebyście na pierwszy taniec zdecydowali się na muzykę puszczoną z płyty, a nie graną przez zespół. Ma to zwłaszcza znaczenie, jak uczycie się jakiegoś układu. Nigdy nie wiadomo, jak zespół zagra i wykona tą piosenkę, może się okazać, że Wasza i ich wizja się rozminie. Dla własnego spokoju stawiałabym na oryginał z płyty.

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ceremonia dużo się nie różni. W sumie to jedynie tym tym co piszesz- mój mąż nie idzie do komunii a przy przysiędze nie wymawia "tak mi dopomóż..." W jego religii ślub cywilny nie jest ważny, tzn nie jest ważny jeśli zawiera z osobą innej wiary, bo u nich musi być jedność wyznania. Mój jest niewierzący i niepraktykujący (chodzi ze mną do kościoła, w synagodze nigdy nie był), ale "żydowskość" swą odziedziczył po matce (wiecie, matriarchat...) i stąd wymóg dyspensy. Dodatkowo ma za sobą ślub i rozwód cywilny z nieżydówką i niekatoliczką, i pomimo orzeczeń ze strony rabinów (4 do tej pory) biskup chce dalszych dowodów i postępowania na to że to małżeństwo to nie było uznane przez kościół Mojżeszowy. Nasza sprawa idzie do Trybunału Mam czekać...
Podziwiam, życzę dużo cierpliwości i zawzięcia!

Namisek i Adziia13 dziewczyny, najlepszego na nowej drodze życia!
Stary 2014-05-17, 16:50   #3913
misia880
Zakorzenienie

jestem załamana tymi butami. Chce mi się płakać

mnie się podobały tylko te z la body. Żadne inne a teraz nie wiem co mam robić... normalnie na niczym się nie moge skupić, nawet obiad przypaliłam.. ciągle o tym myśle.
te 37 były tak duże, że nawet włożenie wkładek nic by nie dało (ta pani z salonu tak pow)
nie wiem... gdzie indziej mam jeszcze szukać tak wygodnych butów
i jeszcze z możliwością farbowania... nie moge sobie pozwolić, żeby wydać 350 zł na jeden raz

pójde na boso

Stary 2014-05-17, 16:56   #3914
Dotka90
Zakorzenienie

Misia,do września mnóstwo czasu jest,na pewno znajdziesz buty.

Poszukaj w sieciówkach: Gino Rossi,Venezia, Bata, Ryłko (ja nie polecam,ale dziewczyny mają od nich buty), Badura itd.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:03   #3915
Godzia_13
Raczkowanie

cena 50 zł za blachę ciasta jest według mnie dobra, my płacimy 65 zł za jedną

wycięłam dziś i posklejałam tablice rejestracyjne, najważniejsze że są z motywem konwalii
trochę widać łączenie, ale myślę, że jak już je przyczepimy na samochód to nikt tego nie zauważy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00256.jpg (118,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Godzia_13
Czas edycji: 2014-05-17 o 17:08
Godzia_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:05   #3916
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Misia,do września mnóstwo czasu jest,na pewno znajdziesz buty.

Poszukaj w sieciówkach: Gino Rossi,Venezia, Bata, Ryłko (ja nie polecam,ale dziewczyny mają od nich buty), Badura itd.
nie chce butów z sieciówek
mnie każde buty obcierają na ślub chciałam porządne

Stary 2014-05-17, 17:08   #3917
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
rozmiar 36 nie był za mały tylko upijał Cię w górnej części stopy?

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:15   #3918
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Ale przez te moje grube paluchy trudno coś ustrzelić. Jedno jest pewne, że takie całkiem cienkie odpadają, musi być minimum 4mm.
W załączniku te, które na ten moment są faworytkami (ale w Aparcie były tylko cienkie)
Czy Ty wiesz, że ja kocham Twoje wybory?
Obrączki cudowne Bosze, jaki my mamy podobny gust !!

Super, że udało się świętować wspólnie rocznice Nawet daty w kalendarzu nie musiałam zmieniać

Adziia13 i namisek

Wszystkie co najlepsze dla Was dziś i na każdy dzień nowej drogi !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:15   #3919
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
rozmiar 36 nie był za mały tylko upijał Cię w górnej części stopy?
były troche ciasne na długośc i własnie najbardziej przy górze tam gdzie kończy sie but i dotyka stopy tj, jej górnej części

Stary 2014-05-17, 17:17   #3920
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
W kwestii piosenki doradziłabym Ci tylko, żebyście na pierwszy taniec zdecydowali się na muzykę puszczoną z płyty, a nie graną przez zespół. Ma to zwłaszcza znaczenie, jak uczycie się jakiegoś układu. Nigdy nie wiadomo, jak zespół zagra i wykona tą piosenkę, może się okazać, że Wasza i ich wizja się rozminie. Dla własnego spokoju stawiałabym na oryginał z płyty.
Tak, tak, to dobra rada Już nawet nie chodzi o sam układ, ale wybierając piosenkę na pierwszy taniec zazwyczaj kierujemy się jakimś sentymentem i szkoda by było, jeśli zespół zagrałby coś, co w niewielkim stopniu przypominałoby ulubioną piosenkę
Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
cena 50 zł za blachę ciasta jest według mnie dobra, my płacimy 65 zł za jedną

wycięłam dziś i posklejałam tablice rejestracyjne, najważniejsze że są z motywem konwalii
trochę widać łączenie, ale myślę, że jak już je przyczepimy na samochód to nikt tego nie zauważy
My za szczęście za ciasta nie płacimy- kuzynki, ciocie i siostry będą piec
Piękne te tablice
Stary 2014-05-17, 17:24   #3921
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No ale skąd wiesz, że te Cię nie obetrą?

Sieciówki to nie tylko byle jakie buty za 50zł, poszukaj dobrze.
Polecam też Lasockiego, Clarksa, Ecco.

Myślę,że prędzej Cię obetrą ciasne LaBody, niż dobrze dopasowane z sieciówki.
Stary 2014-05-17, 17:30   #3922
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem bardzo Twojego projektu, wrzuć koniecznie.
Też coś próbowałam teraz w fotoszopie stworzyć, bo jakoś nie mogę się zdecydować na te gotowe, ale słabo mi to szło.

Cytat:

W załączniku te, które na ten moment są faworytkami (ale w Aparcie były tylko cienkie bez możliwości "pogrubienia")
Świetne. Sama poszukuję czegoś własnie w tym guście.

Cytat:

Był znak więc z odszkodowania nici, zresztą chyba bym musiała od razu po zdarzeniu policję wzywać, a dzwoniłam jedynie do szwagra więc wiesz
A no to tak, to może się nie udać. ale bez sensu to, nie za bardzo ponosisz winę, mimo że był znak. I tak jechałaś wolno i ostrożnie, ile miałaś jechać, 5 km/h? :/
Życzę w takim razie żeby jak najtaniej się udało naprawić autko. I nie daj się strachowi przed jazdą.

Cytat:
jestem załamana tymi butami. Chce mi się płakać

mnie się podobały tylko te z la body. Żadne inne a teraz nie wiem co mam robić... normalnie na niczym się nie moge skupić, nawet obiad przypaliłam.. ciągle o tym myśle.
te 37 były tak duże, że nawet włożenie wkładek nic by nie dało (ta pani z salonu tak pow)
nie wiem... gdzie indziej mam jeszcze szukać tak wygodnych butów
i jeszcze z możliwością farbowania... nie moge sobie pozwolić, żeby wydać 350 zł na jeden raz

pójde na boso
Masz jeszcze bardzo dużo czasu. Może coś się nowego w sklepach pojawi. Przejrzyj ofertę wymienionych sieciówek. Popatrz na połówki, Gino Rossi, Ryłko na pewno mają niektóre modele w połówkach, może będzie 36,5. Wtedy jeszcze można ewentualnie z wkładką zakombinować.
Mam takie same problemy, tylko u mnie 39/40.

Doczytałam, że nie chcesz sieciówek, ale może się przekonasz, w tych sklepach, które wymieniła Dotka większość butów jest przecież spoko.

Edytowane przez zły jeż
Czas edycji: 2014-05-17 o 17:33
zły jeż jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:37   #3923
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dla relaksu pomalowalam bramę
Świetny relaks.

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Podczytuje was dziewczyny cały czas, i troche mnie zmobilizowałyście by z czymkolwiek ruszyc i nie odkładać na ostatnia chwile
Zdecydowanie polecam ogarnianie wszystkiego co da się ogarniać wcześniej.
Ja kilka miesięcy przed ślubem byłam przekonana, że to wszystko to jest pikuś, że przecież większość już mamy, zostały drobiazgi i na serio nie rozumiałam jak ktoś mówił, że zobaczycie jaka jest męcząca ostatnia prosta! No to się dowiedziałam w ostatnim tygodniu ile było jeszcze latania, kupowania, dogrywania.

Cytat:
Udanej imprezki.

Cytat:

I odebraliśmy koszulę TŻ z Giacomo Conti
super wytaliowana, rękawy skrócone, tylko wymaga porządnego prasowania.
Jedno co mnie zastanawia to, że koszula u góty jest lekko prześwitująca (widać TŻ-owi łańcuszek) nie wiem czy tak powinno być .. skład to 80% bawełna i 20% poliester.
Ale piękne obrączki. Nie widziałam ich nigdy wcześnie, a zachwyciły mnie!

Co do koszuli, to polecałabym jednak ze 100% bawełny. TŻ mówił, że grzał się na weselu straszliwie, a koszula była przewiewna i świetnie się w niej czuł.
My kupowaliśmy w LAVARD.
Aaaaa i ta co on miał nie prześwitywała w ogóle.

Mam nadzieję, że u naszych dzisiejszych Panien Młodych też się tak pięknie wypogodziło jak u mnie. Słonko wyszło i jest prawie 20 stopni - pogoda idealna.

U nas z nowości około ślubnych - aż dziwne, że po ślubie też się pojawiają to jutro widzimy się z naszym foto i odbieramy cały materiał.
Wymyśliliśmy też, że jeśli zdążymy to chcemy przygotować z naszych zdjęć jakieś upominki dla naszych Mam - w końcu niedługo będzie idealna okazja do ich wręczenia.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:38   #3924
mojakaren
Zakorzenienie

ewaden ale Wam rzucają kamienie pod nogi :/ jak ludzie się kochają i chcą być razem to wszystko powinno im sprzyjać. wiadomo , że to naiwne podejście, ale w Wasze sytuacji kiedy i tak jest tyle spraw do ogarnięcia choć z tym jednym mogliby pomóc zamiast utrudniać...
trzymam za Ciebie kciuki nie poddawajcie się!

oluska227887 koniecnzie pokaż projekt i pudełko, jakie zamówiłaś

Anesthesia ja też dziś zauważyłam efekty long 4 lashes cudooo

aniuska18032 dasz link do tego stanika?

misia880 tak jak pisza dziewczyny - masz jeszcze czas
albo spróbuj stacjonarnie, nie wierzę, że nic Ci nie podasuje
a jak nie to zawsze możesz zamówić z akces2 one są niezawodne i mają połówki rozmiarów

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Czy Ty wiesz, że ja kocham Twoje wybory?
Obrączki cudowne Bosze, jaki my mamy podobny gust !!

Super, że udało się świętować wspólnie rocznice Nawet daty w kalendarzu nie musiałam zmieniać

Adziia13 i namisek

Wszystkie co najlepsze dla Was dziś i na każdy dzień nowej drogi !
ale Twoje dobre chęci zostaną zapamiętane!
zainspirowałaś mnie Waszymi obrączkami!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:40   #3925
Buczorek
Raczkowanie

ja dzisiaj w koncu kupiłąm buty!!
http://wojas.pl/produkt/14029

mam nadzieję, że nie zedrę ich bardzo na weselu, bo chcę jeszcze je wykorzystać nie raz
ufff.. kolejna rzecz do przodu
Ciekawe jak tam nasze dzisiejsze PMKi się bawią
Stary 2014-05-17, 17:52   #3926
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Mam nadzieję, że dzisiejsze PMki już szaleją ostro na parkiecie. Ciekawe kiedy będzie relacja

A JA JUŻ ZA TYDZIEŃ BĘDĘ MIAŁA MĘŻA :
Od dwóch dni budzę się zestresowana

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:06   #3927
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Ja ostatnio strasznie polubiłam Zalando Ale fakt, na większości modelek ciuchy wyglądają tragicznie...

W kwestii 4 Long Lashes mam podobne wrażenia jak Dotka - u mnie też rzęsy zbierają komplementy, TŻ raz pytał czy mam sztuczne, mama i siostra też! Sama jestem zdziwiona jak pięknie te rzęsy wyglądają, cierpię tylko, bo na jednym oku się wywijają i w jednym miejscu mają mini lukę, za to na lewym oku jest idealny wachlarzyk Też muszę fotę cyknąć i ogólnie posta na blogu napisać
Ja już napisałam posta i będę uaktualniac co jakiś czas

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:09   #3928
Dotka90
Zakorzenienie

Buczorek, śliczne te buty!
Stary 2014-05-17, 18:14   #3929
Lusiija
Zadomowienie

A znacie stronkę lovemydress?? Można napisać o rade w sprawie stylizacji. Mi doradzily m.in. śliczny bukiet w którym się zakochalam! Co myślicie?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400343252527.jpg (46,5 KB, 65 załadowań)
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:18   #3930
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w koncu kupiłąm buty!!
http://wojas.pl/produkt/14029

Cytat:
oluska227887 koniecnzie pokaż projekt i pudełko, jakie zamówiłaś
Pudełko zamówiłam zwykłe, drewniane, o TAKIE. Nigdzie nie mogłam znaleźć idealnego, więc stwierdziłam, że sama sobie stworzę ideał
Zaproszenia mam nadzieję zacząć robić w środę i wtedy pokażę Wam efekt

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości