W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 13:22   #931
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Widzę że poruszyłyście temat cieżkich chwil które przechodzimy...Ja czasem też mam gorszy dzień, ale bardzo szybko mi przechodzi Ja na szczęście mam takich znajomych co na ciacho czy soczek sie ze mną spotkają... Nie brakuje mi kontaktu z ludźmi.. Czasem powiem szczerze, ze lubie pobyć sama, posłuchać muzyki, wyciszyć się trochę....Nie jestem typem samotnika, ale nie zawsze mam ochotę sie spotykac ze znajomymi itp....Nie ma dnia aby któryś ze znajomych do mnie napisał chociaz by smsa i powiem ze jest to miłe, ze pytaja jak sie czuje itp... Staram sie jak moge poświecam im czas, bo boję sie ze jak urodze to bede miała go tak mało, ze nie będe mogła go rozdzielic jakos realnie
Najbardziej sie boje jak wyobrażam sobie moj poród...że nie dam rady itp, jak sobie uświadamiam ze to już tak niewiele zostało to czuje niepokój, opieki nad dzieckiem też się bardzo boję...Jak ja dam radę...Ale nie jestem pierwsza ani ostatnia. Inne dały to czemu ja mam nie dać ?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-18 o 13:26
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:26   #932
mysia111
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

dzis jak rano wstalam i patrze na lozeczko to doszlo do mnie ze juz niedlugo zamieszka z nami Olivka
A propos łóżeczka to ładny kacik dla córy urządziliście
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:28   #933
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Zaczne od tego ze od rana rycze.
Caly tydzien od rana do wieczora siedze sama w domu. Czytam forum, inf o wyprawkach wybieram wypisuje, cos tam porobie dla tzta firmy ale dla swoich lekcji, poczytam. Nie moge pojechac do miasta bo auti zabiera tz, poza tym co bede sama w miescie robic jak wszyscy w pracy? Wiec siedze w domu SAMA. W weekend tz czesto mecz piwko koledzy inny mecz wiec mnie nie zabiera no to siedze w domu. SAMA.
Nigdzie nie pojade bo czym? Do autobusu miejskiego nie dojde bo dostane skurczy (30min) autobusem nie pojade bo sie zarzygam (30min) - po 10 juz bym rzygala. Poza tym tlok a ludzie smierdza (niektorzy - ale jak juz smierdza to porzadnie) a nie daj boze jeszcze jakis żul o jezusie chyba bym umarla.
Wiec siedze soedze i ku.rde siedze SAMA.
A TZ wraca i co bedzie chcial? Zrob to zrob tamto., moze bys sie mna zajela? A kto pomysli zeby sie mna zajac? Z reszta kiedy jak wszystko jest ciekawsze niz zabranie mnie GDZIEKOLWOEK. Do kina jasne nnie pamietam jak kino wyglada taki duzy tv wooow. Teatr phi haha dobre sobie, spacer? Do lasu i z powrotem.
Mam dosc.
1

Przynajmniej masz tam ludzi! Mozna porozmawiac z kims. I wtedy nagle wszystkim chce sie odwiedzac.

Mi na kaszel dal solpadeine na noc bo ma kodeine ale moglam tylko 1. 4 dni bralam. Mi samo przechodzi i do nosa nuri nasin woda morska.

Ehhh ja do kota i psa.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Oj szkoda mi Ciebie biedulko... ja jak moj maz gdzies wybywa, biore mala i wedruje do mamy, tesciowej, rodziny... szkoda, ze nie masz takiej mozliwosci... ale postaraj sie z tz-m o tym pogadac, jak Cie to doluje, ze czujesz sie samotna i ze w tym szczegolnym czasie potrzebujesz zwiekszonej atencji! Powiedz mu, ze czujesz sie ubezwlasnowolniona bez auta, moze ustalicie np. dwa dni w tygodniu gdzie korzystasz z auta i wtedy bedziesz sobie chodzic na basen itp.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Przecież nie jest napisane że to na czas połogu, tylko na czas karmienia. A karmić można i z rok.
Naprawde jest dla Ciebie taka wyzywajaca? to moze ja nie będe pisac w czym nieraz pokazywałam sie mężowi albo jaką on mi kupował bieliznę
Spokojnie, spokojnie nie jestem taka pruderyjna , zbyt doslownie potraktowalam koszulke- na zaraz po porodzie i stad takie skojarzenia... tak ogolnie na tzw "wabia" na meza to pewnie, ze super sie nadaje... choc ja juz teraz czuje sie jak slonica, pewnie podobnie bedzie po urodzeniu maluszka, wiec wabic nie bedzie mi w glowie.. Zapewne bede marzyc, zeby sie wyspac :P A przy dwojce dzieci znalezc chwile dla siebie bedzie mistrzostwem swiata!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:40   #934
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Spokojnie, spokojnie nie jestem taka pruderyjna , zbyt doslownie potraktowalam koszulke- na zaraz po porodzie i stad takie skojarzenia... tak ogolnie na tzw "wabia" na meza to pewnie, ze super sie nadaje... choc ja juz teraz czuje sie jak slonica, pewnie podobnie bedzie po urodzeniu maluszka, wiec wabic nie bedzie mi w glowie.. Zapewne bede marzyc, zeby sie wyspac :P A przy dwojce dzieci znalezc chwile dla siebie bedzie mistrzostwem swiata!
To dobrze, bo juz się wystraszyłam że koszulka dla Ciebie jest zbyt wyzywajaca
Ja po pierwszym porodzie po 6 tygodniach ubrałam sie wieczorem w taki komplecik przezroczysty i mimo ze brzuszek było jeszcze widac to mąż był w 7 niebie. Faceci będa tak szczęsliwi że cos się szykuje po okresie postu że żadnych fałdek nie zauważą
Tez będę z 2 dzieci, ale moja córa juz duża więc mam nadzieje że mi co nieco pomoże
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:51   #935
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli to co u mnie tylko ze ja caly czas siedze w domu bo nikogo nie znam
nie mam zadnej kolezanki a szukac na sile mi sie nie chce i bynajmniej nie mam na to ochoty w ciazy

ja to potrafie przy sniadaniu sie poplakac tak jak dzisiaj

moze po prostu to jakis gorszy okres
ja czuje ze u mnie sie zaczyna bo jak Tz cos glosniej powie albo woli laptopa niz mnie przytulic to mi sie plakac chce od razu
To ja Cię mocno przytulam ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:57   #936
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Ale miałam ciężką noc. Brzuch mnie pobolewał, jak się przekręcałam... Zestresowało mnie to tak,że nie mogłam spać A brzuch zaczął boleć jeszcze bardziej

Koszulka, którą wstawiłyście ładna, ale cena jak dla mnie przegięta. I też pomyślałam o niej jako na późniejszy czas

Co do wczorajszego filmu, to Halinka, bez przesady, nie ma co się dołować. Przecież wszystko skończyło się dobrze
Ja cały film przepłakałam. Calusieńki. Na przemian ze wzruszenia i smutku. Masakra.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-18 o 13:59
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:04   #937
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Przecież nie jest napisane że to na czas połogu, tylko na czas karmienia. A karmić można i z rok.
Naprawde jest dla Ciebie taka wyzywajaca? to moze ja nie będe pisac w czym nieraz pokazywałam sie mężowi albo jaką on mi kupował bieliznę
Hihihi to ja chce zobaczyc. Ja tez lubie dla tzta sie ladnie a do lozka wyzywajaco ubrac. Moze dzieki temu mimo moijego dzisiejszego fatalnego nastroju i nastawienia do niego wziac czujemy do siebiebtaki zar

Cytat:
mi sie strasznie podobaja zreszta sama wybralam takie

dzis jak rano wstalam i patrze na lozeczko to doszlo do mnie ze juz niedlugo zamieszka z nami Olivka
tyle samo szczescia co przerazenia ale damy rade

Tylko strasznie malo miejsca bo nasze lozko juz jest pod sama sciana i nie ma miejsca
teraz bede narzekac ze mamy za duze lozko bo jednak zajmuje 60% pokoju a jeszcze mamy duza szafe zaluje ze nie mamy pokoiku dla malej wtedy to by mnie ponioslo i by miala jak w bajce [COLOR="Silver"]
No i co ze malo miejsca? Za to jest slicznie! Kiedys bedziecie miecbwiecej nie ma co sie martwic. Jest wspaniale. Ja tez juz czekam na Misia z niecierpliwoscia.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Oj szkoda mi Ciebie biedulko... ja jak moj maz gdzies wybywa, biore mala i wedruje do mamy, tesciowej, rodziny... szkoda, ze nie masz takiej mozliwosci... ale postaraj sie z tz-m o tym pogadac, jak Cie to doluje, ze czujesz sie samotna i ze w tym szczegolnym czasie potrzebujesz zwiekszonej atencji! Powiedz mu, ze czujesz sie ubezwlasnowolniona bez auta, moze ustalicie np. dwa dni w tygodniu gdzie korzystasz z auta i wtedy bedziesz sobie chodzic na basen itp.

Dzieki Justa,
Dzis z nim o tym porozmawiam i ustalimy takie dni na basen ze go zawoze na autobus. Dobry pomysl.
Moja Mama to tez ciagle w pracy... A Tata w rozjazdach ciagle...

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:16   #938
angelika__2014
Raczkowanie

Trzymajcie mnie ..... najlepiej wszystkie bo zaraz po moim TŻcie nic nie zostanie.

Dostał nagrodę w pracy 1000 zł i kupił sobie bez jakiejkolwiek konsultacji ze mną gramofon i płyty winylowe ze swoim umcyk umcyk umcyk umcyk przerwa umcyk umcyk umcyk umcyk A mamy w tym miesiącu komunię i weselę !!!!!
Popłakałam się z nerwów bo nawet nie pomyślał żeby się zapytać czy ja czegoś nie potrzebuję ... a o dziecku to już nie wspomnę.
Powiedział, że nie będzie ze mną dyskutować bo to jego pasja i wspomnienia z tego jak był DJ grał w Hiszpanii na Cyprze i całym wybrzeżu i Ja tego nie zrozumie. OK nie mam zamiaru z tym walczyć przecież bo lubię jak mi czasem coś w klubie u znajomego zagra za konsoletą i dumna jestem z niego bo ma do tego dryg i to jego pasja ALE PO CHOLERĘ kupował to w tym momencie jak kasa jest nam potrzebna

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:28   #939
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie ..... najlepiej wszystkie bo zaraz po moim TŻcie nic nie zostanie.

Dostał nagrodę w pracy 1000 zł i kupił sobie bez jakiejkolwiek konsultacji ze mną gramofon i płyty winylowe ze swoim umcyk umcyk umcyk umcyk przerwa umcyk umcyk umcyk umcyk A mamy w tym miesiącu komunię i weselę !!!!!
Popłakałam się z nerwów bo nawet nie pomyślał żeby się zapytać czy ja czegoś nie potrzebuję ... a o dziecku to już nie wspomnę.
Powiedział, że nie będzie ze mną dyskutować bo to jego pasja i wspomnienia z tego jak był DJ grał w Hiszpanii na Cyprze i całym wybrzeżu i Ja tego nie zrozumie. OK nie mam zamiaru z tym walczyć przecież bo lubię jak mi czasem coś w klubie u znajomego zagra za konsoletą i dumna jestem z niego bo ma do tego dryg i to jego pasja ALE PO CHOLERĘ kupował to w tym momencie jak kasa jest nam potrzebna
Ah Ci faceci czasami nie myślą. Też bym swojego rozszarpala.

Stary 2014-05-18, 14:38   #940
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Jak potrzebujesz pomocy, to chętnie go przytrzymam, jak będziesz go bić. Co za egoista...

Co do humorów, to ja przepłakałam piątek i pół czwartku... podobne powody jak u was, czuję się samotna, tż długo w pracy, jak wraca po całym dniu, to poświęca mi resztę czasu, ale dla mnie to za mało. W ciągu dnia nie ma się z kim spotkać, bo wszyscy w pracy, moja mama na szczęście do mnie zagląda często, ale ona też pracuje. W czasie jednej z rozmów mój mąż stwierdził, że się sama sobie dałam zamknąć e domu. I ma rację... nie lubię sama chodzić na spacery, więc wychodzę do sklepu jedynie, robię szybką rundkę i wracam do domu... ale wiecie co? To chyba hormony na nas działają i dlatego jesteśmy takie rozchwiane emocjonalnie. Idziemy dziś na urodziny kolegi do pubu, więc tak jak piszecie- ja soczek i kierowca dla wszystkich.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:55   #941
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Angelika zabiłabym mojego jakby tysiąc złoty przepuścił na taką, za przeproszeniem, pierdołę.

U nas są zasady takie, że co on zarobi to daj mi i ja zarządzam kasą. Jak coś chce kupić to musimy to przegadać. Trochę to wygląda jakby dostawał kieszonkowe i czasami mi z tym głupio, ale po Twojej sytuacji widzę, że z facetami trzeba krótko.
No nie mogę, powiem Ci szczerze, że w szoku jestem. Chciałabym Ci doradzić, żebyś sama przepuściła tysiaka na pierdoły dla siebie bez gadania mu, ale wiem, że kasy szkoda. Nie wiem, czy tylko kobiety przejmują się pieniędzmi?!
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 15:06   #942
kasiuulad
Raczkowanie

optymistka zabrzmiało groznie ale mi bardziej chodziło ze tamten okres bede pamietac zawsze bo wtedy urodził sie moj synek ( w 33tc) wiec kursowałam miedzy szpitalem a starszym synkiem(droga akurat koło rzeki ktora wylewała)a maz kursował (120 km w jedna strone)prawie codziennie miedzy nami a praca w Krakowie i budowa domu ktora wtedy zaczelismy(i ulewne deszcze krzyzowały prace ziemne) oj ale to jux 4 lata temu...jak ten czas leci...

Justa ja tez mam duzy brzuch i jak widze zdjecia ktore tutaj dziewczyny dodaja to mam wrazenie ze mam najwiekszy

snilo mi sie dzisiaj ze urodziłam i po kilku dniach, bedac juz w domu przypomniało mi sie ze trzeba dziecko nakarmic...wyciagam cyca a tu mleka nie ma bo zanikło...
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 15:08   #943
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Angelika zabiłabym mojego jakby tysiąc złoty przepuścił na taką, za przeproszeniem, pierdołę.

U nas są zasady takie, że co on zarobi to daj mi i ja zarządzam kasą. Jak coś chce kupić to musimy to przegadać. Trochę to wygląda jakby dostawał kieszonkowe i czasami mi z tym głupio, ale po Twojej sytuacji widzę, że z facetami trzeba krótko.
No nie mogę, powiem Ci szczerze, że w szoku jestem. Chciałabym Ci doradzić, żebyś sama przepuściła tysiaka na pierdoły dla siebie bez gadania mu, ale wiem, że kasy szkoda. Nie wiem, czy tylko kobiety przejmują się pieniędzmi?!
Hmmm, u mnie w domu to moja mam trzyma kasę i nia zarządza. U nas zkolei w zasadzie trzyma Tż, bo jak na razie tylko on zarabia aj siedzę w domu i jedynymój dochód to pieniądzeco miesiąc wpływajace namoje konto dla Matyldy (będzie dostawac do 18 roku, coś jak zasiłek na dziecko). Ale, mój Tz nie szaleje z kasą, czasem ma swoje zachcianki i rzeczy które koniecznie musi mieć, np latarkę jakaś wypasioną za prawie 200 zł, ale że szaleje rzadko to mu pozwalam, a i tak każdy wydatek dyskutujemy razem. Idąc na zakupy mam przykazane od Tz, nie ruszać pieniędzy z mojego konta, tylko daje mi swoja kartę i mam wydawać jego. W sumie nie wiem czemu nie wyrobiliśmy drugiej karty do jego konta, ale chyba dlatego, ze nam to nie przeszkadza, i tak w zasadzie jest jasne że to wspólne pieniądze i razem decydujemy o zakupach. Jak jeszcze pracowałam, to i tak całamoja pensja szla do mnie na moje konto i nie musiałam pokrywać innych wydatków niz swoje własne i ewentualnie zakupy spozywcze bo robiłam często po pracy, rachunki opłacał Tż. Pewnie wynikało to z faktu, ze zarabiał dużo wiecej ode mnie.

Jakbym była w takiej sytuacji jak Ty, Angelika ucięłabym sobie z Tż poważną rozmowę, bo ze spełnieniem swoich marzeń o gramofonie mógł poczekać do lepszego momentu, zapytać Cię o zdanie lub chociaż poinformować, że nosi sie z takim zamiarem i co Ty na to, a w ostateczności kupić np jedna płytę czy dwie a resztę dokupić jak już zakupicie rzeczy najważniejsze dla dziecka.

W kwestii pieniędzy to np moja siostra i jej maż maja każdy swoje konto i swoje oddzielne pieniądze i moja siostra za wszystko sie zmęzem rozlicza, na wszystkie wydatki wspolnie dokladaja, np po polowie na pralke czy wymiane mebli w kuchni, na zakupy. Sa razem juz 14 lat, troche to dla mnie dziwne, jak w ksiegowosci gdzie wszystko musi sie zgadzac....Dodam, ze siostra zarabia mniej niz jej maz, a i tak chce dzielic wydatki po rowno bo jej ambicja inaczej nie pozwala
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 15:41   #944
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Jestem w 26. tygodniu ciąży i mam wskazania do cerarskiego porodu. Chciałam się zapytać, jeśli któraś z Was wie, jak to jest z terminem cesarskiego cięcia. Jest ono umawiane wcześniej na konkretny dzień, czy jest robione dopiero jak dostanie się skurczy? Jak to jest z karmieniem po cesarskim cięciu? Na początku jest za mało pokarmu, żeby nakarmić dziecko do syta? I jak to jest z odchodami poporodowymi? Ile trwa krawienie po cesarce? Krócej niż przy porodzie naturalnym, czy może tyle samo lub dłużej?
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 15:46   #945
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Jestem w 26. tygodniu ciąży i mam wskazania do cerarskiego porodu. Chciałam się zapytać, jeśli któraś z Was wie, jak to jest z terminem cesarskiego cięcia. Jest ono umawiane wcześniej na konkretny dzień, czy jest robione dopiero jak dostanie się skurczy? Jak to jest z karmieniem po cesarskim cięciu? Na początku jest za mało pokarmu, żeby nakarmić dziecko do syta? I jak to jest z odchodami poporodowymi? Ile trwa krawienie po cesarce? Krócej niż przy porodzie naturalnym, czy może tyle samo lub dłużej?
Może zacznę od cześć... Jeśli to będzie planowe cc, to w szpitalu wyznaczą ci termin zabiegu, pewnie ok 3 tyg.przed terminem porodu, bo jak dostaniesz skurczy, to jest, że tak powiem po ptakach. Karmienie nie zależy za bardzo od rodzaju porodu, to raczej kwestia odpowiednio szybkiego przystawienia i możliwości organizmu. Jeśli matki adopcyjne mogą karmić, to te po cc również. Krwawienie masz takie samo i trwa podobnie, bo tyle samo zostaje w macicy do oczyszczenia po naturalnym porodzie jak po cesarce. Z tym, że po cc zostaje ci jeszcze do pielęgnacji rana ze szwami.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 16:02   #946
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

O ja Cię, no nie wiem co bym mu zrobiła! U nas jest tak ze wszystko jest na kątach i jak cos potrzebujemy to bierzemy, na jakieś mniejsze wydatki czy zakupy. Z reguły ja robię zakupy, więc on rzadko ma kasę, chyba ze cos chce kupic to mi mówi i kupuję....Ale jak coś dodatkowego dostanie , albo wpadnie jakas gotówka to oczywiście nie wydaje jej tak sobie...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 16:57   #947
pentuerka
Rozeznanie

Hej.

U nas piękna pogoda, wróciłam z pikiniku i padam. Co do humorów i mnie dopadły. Od kulku dni jestem bardzo nerwowa, złoszczę się, płaczę. Zwyczajnie żle się czuję i brak mi sił. najgorzej, że obrywa się córce. krew mnie zalewa jak widze bałagon który robi, a wiem że nie sprzątnie dobrze, a ja już nie mam sił, a w bałaganie żyć nie umiem.

Cytat:
To ja jestem jakaś inna, bo w przeciwieństwie do Was, uwazam że koszulka jest ok. Przecież zasłania wszystko co powinno być zasłonięte, nie jest jakaś mega krótka.
Do szpitala może i bym jej nie wzięła, ale w domu jak najbardziej tak. Przecież jak ktoś planuje karmić np. co najmniej pół roku to nie będzie chodzić w workach pokutnych do spania przez taki okres. No i mężowi też byłoby miło widząc że żona po ciąży stara się ładnie wyglądać.

moni26
- śliczny brzuszek
Mi też się podoba ta koszulka,jest ładna i praktyczna. I chyba ją kupię tylko szkoda, że nie jest tańsza.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

I ja też ;-)

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Może zacznę od cześć... Jeśli to będzie planowe cc, to w szpitalu wyznaczą ci termin zabiegu, pewnie ok 3 tyg.przed terminem porodu, bo jak dostaniesz skurczy, to jest, że tak powiem po ptakach. Karmienie nie zależy za bardzo od rodzaju porodu, to raczej kwestia odpowiednio szybkiego przystawienia i możliwości organizmu. Jeśli matki adopcyjne mogą karmić, to te po cc również. Krwawienie masz takie samo i trwa podobnie, bo tyle samo zostaje w macicy do oczyszczenia po naturalnym porodzie jak po cesarce. Z tym, że po cc zostaje ci jeszcze do pielęgnacji rana ze szwami.

Tak się zastanawiam jak to jest, kiedy kobiety zaczynają porod sn a kończą cc, przecież też są skurcze.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 17:01   #948
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

ale co jest po ptakach?
pytalam ostatnio gina i powiedzial ze termin (ok 7-10 dni przed terminem porodu) to termin, ale jak zaczne rodzic wczesniej to nic nie zmienia. no tyle jedynie ze byc moze nie on mnie bedzie ciał.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 17:02   #949
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam jak to jest, kiedy kobiety zaczynają porod sn a kończą cc, przecież też są skurcze.
No ale to coś innego.
Bo jeśli od początku wiadomo, że cc, to znaczy, że są wskazania medyczne, że nie można rodzić sn, np. duża wada wzroku, jakiś guz, czy coś. I wtedy ustala się termin, żeby akcja się sama nie zaczęła, bo teoretycznie kobieta może urodzić sn, ale dla niej albo dziecka jest to nie wskazane.
A jak zaczynają sn, a kończy się cc, to dlatego, że dziecko np. nie może przejść przez kanał rodny, spada tętno itp. Generalnie występują komplikacje w trakcie porodu. I wtedy dla ratowania robi się cc. Te skurcze w niczym nie przeszkadzają przecież.

Hania

Stary 2014-05-18, 17:09   #950
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No ale to coś innego.
Bo jeśli od początku wiadomo, że cc, to znaczy, że są wskazania medyczne, że nie można rodzić sn, np. duża wada wzroku, jakiś guz, czy coś. I wtedy ustala się termin, żeby akcja się sama nie zaczęła, bo teoretycznie kobieta może urodzić sn, ale dla niej albo dziecka jest to nie wskazane.
A jak zaczynają sn, a kończy się cc, to dlatego, że dziecko np. nie może przejść przez kanał rodny, spada tętno itp. Generalnie występują komplikacje w trakcie porodu. I wtedy dla ratowania robi się cc. Te skurcze w niczym nie przeszkadzają przecież.
ALe mi chodzi o ten fragment :Jeśli to będzie planowe cc, to w szpitalu wyznaczą ci termin zabiegu, pewnie ok 3 tyg.przed terminem porodu, bo jak dostaniesz skurczy, to jest, że tak powiem po ptakach."

Dlaczego po ptakach jak się zaczną skurcze...;-) cała reszta jest dla mnie oczywista.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 17:10   #951
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No ale to coś innego.

no łasnie nie przeszkadzają i jak sie ma wskazania do cc ,a akcja sie zacznie to sie robi cc i nie ma problemu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 17:27   #952
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ALe mi chodzi o ten fragment :Jeśli to będzie planowe cc, to w szpitalu wyznaczą ci termin zabiegu, pewnie ok 3 tyg.przed terminem porodu, bo jak dostaniesz skurczy, to jest, że tak powiem po ptakach."

Dlaczego po ptakach jak się zaczną skurcze...;-) cała reszta jest dla mnie oczywista.
No nie no, nie jest po ptakach
Chodzi o to, że przy planowanych cc termin planuje się tak, żeby akcja porodowa się nie zaczęła, tak na wszelki wypadek, bo nie da się nigdy przewidzieć, ile będzie trwała. Może pójść za szybko i wtedy co...?

Hania

Stary 2014-05-18, 17:50   #953
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

chociaz ktos bo z Tz od rana sie nie odzywam achh zyc nie umierac

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 17:50   #954
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Kochana cokolwiek bym napisala, to i tak nie zmieni faktu, ktory sie zadzial u Was w domu... moze lepiej zebys zlapala gleboki oddech i poczekala na rozmowe z mezem jak mina emocje. Faceci kobiete w nerwach traktuja jak histeryczke i nie sluchaja, chocby miala natrafniejsze argumenty! Ochlon, a pozniej zapytaj sie jak on widzi sytuacje finansowa w zwiazku z wydatkami weselnymi i komunia??? Powiedz mu, ze jesli tak latwo bylo mu wykonac tak nieprzemyslany zakup, to teraz Ty zostawiasz mu do rozwiazania lamiglowke, skad wziac extra pieniadze na w/w wydatki i tyle. Bez krzyku i bez emocji, bo szkoda i Ciebie i dziecka! Faceci sa duzymi chlopcami i tego faktu nic nie zmieni! Jesli w czyms Ci to pomoze, to zacznij myslec, ze maz nie mial tych extra pieniedzy!

Dziewczyny nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale w moim cesarke robi sie raczej tydzien, gora dwa przed terminem, bo lekarze wychodza z zalozenia, ze im dluzej dzidzius siedzi u mamy w brzuchu tym lepiej! Kasia piszac o skurczach pewnie miala na mysli juz zaawansowana akcje porodowa, gdzie maluch jest juz w kanale rodnym.. wtedy to jest bardzo niebezpieczna sytuacja...
Fakt jest taki, ze cesarka jest planowana kilka dni wczesniej przed terminem wynikajacym z obliczen. Dlatego tuz przed porodem intensywnosc wizyt u lekarza jest znacznie wieksza, aby zaplanowac ewentualne cesarskie ciecie!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-18 o 17:52
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 18:02   #955
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Ale miałam ciężką noc. Brzuch mnie pobolewał, jak się przekręcałam... Zestresowało mnie to tak,że nie mogłam spać A brzuch zaczął boleć jeszcze bardziej
.
ja tez kiepsko spalam
spalam w takich ala rajstopach na zylaki i zeby nogi mnie nie bolaly
fakt nie bolaly ale od tego materialu wszystko mnie swedzialo

a jak teraz z brzuchem ?
juz lepiej?- mam nadzieje

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:

o jaa..
przegial
a gdzie konsultacja ?
zwlaszcza ze macie teraz wydatki
od tak sobie wyrzucic tysiaka ? nie do pomyslenia

kochana ty sie nie mozesz tak denerwowac wiem ze to trudne bo przegial na calej lini i teraz jestes na niego wsciekla ( ktora by nie byla )
musisz ochlanac i z nim pogadac bo troche moim zdaniem zachowal sie nieodpowiedzialnie ja rozumiem ze to jego kasa itd ale mogl wybrac sobie inny moment na swoje przyjemnosci niz teraz zaraz bedziecie rodzicami i jeszcze wydatki na komunie i wesele nie wiem co on mial w glowie

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hmmm, u mnie w domu to moja mam trzyma kasę i nia zarządza. U nas zkolei w zasadzie trzyma Tż, bo jak na razie tylko on zarabia aj siedzę w domu i jedynymój dochód to pieniądzeco miesiąc wpływajace namoje konto dla Matyldy (będzie dostawac do 18 roku, coś jak zasiłek na dziecko). Ale, mój Tz nie szaleje z kasą, czasem ma swoje zachcianki i rzeczy które koniecznie musi mieć, np latarkę jakaś wypasioną za prawie 200 zł, ale że szaleje rzadko to mu pozwalam, a i tak każdy wydatek dyskutujemy razem. :

jezeli chodzi o mnie to ja nawet nie wiem jak stoja nasze finanse
z racji z tego ze nie mam swoich dochodow Tz wszystkim dysponuje ja nawet nie mam wgladu
ale juz sie za to wzielam bo teraz wyrabia mi karte do swoje konta no i ja chce miec osobne konto na pieniazki malej ( jednak bedzie dostawala 600 euro miesiecznie ) nie chce zeby to gdzie zniknelo i to bedzie tylko moje konto wydaje mi sie to byc sluszna decyzja chociaz Tz tego nie rozumie ale to jego sprawa

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Hej.

U nas piękna pogoda, wróciłam z pikiniku i padam. Co do humorów i mnie dopadły. Od kulku dni jestem bardzo nerwowa, złoszczę się, płaczę. Zwyczajnie żle się czuję i brak mi sił. najgorzej, że obrywa się córce. krew mnie zalewa jak widze bałagon który robi, a wiem że nie sprzątnie dobrze, a ja już nie mam sił, a w bałaganie żyć nie umiem.
jak dobrze kojaze czyli mleko z czosnkiem pomoglo na przeziebienie ?
to super czas spedzany na swiezym powietrzu jeszcze jak macie ladna pogode no i piknik full wypas

u mnie ten tydzien tez nie za wesoly nie wiem co sie dzieje sama ze soba nie moge dojsc do ladu

trzeba zaczac sie mniej tym wszystkim przejmowac ale to wcale nie jest takie proste

Nasze szczescie
Stary 2014-05-18, 18:49   #956
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez kiepsko spalam
spalam w takich ala rajstopach na zylaki i zeby nogi mnie nie bolaly
fakt nie bolaly ale od tego materialu wszystko mnie swedzialo

a jak teraz z brzuchem ?
juz lepiej?- mam nadzieje
A dziękuję, że pytasz, ale czuję się dziś ogólnie średnio
Brzuch mam twardawy, brzuch trochę pobolewa, myślę, że to też kwestia stresu, bo ja się wkręcam, jak coś zaboli...

Hania

Stary 2014-05-18, 18:53   #957
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Juz nie mogę jesc jest po 18
Ja i tak przez dwa tygodnie jadłam jak ptaszek no i jeszcze wymioty wiec to mi różnicy nie robi
Bardziej martwi mnie to że od 20 nie mogę pić
Jutro rano wizyta u diabetyka ponad 2 h i wypicie glukozy
Jejku mam nadzieje ze nie wyjdzie mi cukrzyca

No a potem na 11.30 wizyta u ginekologa
Bardzo dokładna i będziemy rozmawiać o porodzie .. trochę się stresuje czy z mala wszystko dobrze ostatni raz widziałam ja przed wyjazdem do Polski czyli ponad półtora miesiąca temu

Nasze szczescie
Stary 2014-05-18, 19:01   #958
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz nie mogę jesc jest po 18
Ja i tak przez dwa tygodnie jadłam jak ptaszek no i jeszcze wymioty wiec to mi różnicy nie robi
Bardziej martwi mnie to że od 20 nie mogę pić
Jutro rano wizyta u diabetyka ponad 2 h i wypicie glukozy
Jejku mam nadzieje ze nie wyjdzie mi cukrzyca

No a potem na 11.30 wizyta u ginekologa
Bardzo dokładna i będziemy rozmawiać o porodzie .. trochę się stresuje czy z mala wszystko dobrze ostatni raz widziałam ja przed wyjazdem do Polski czyli ponad półtora miesiąca temu
Zaczarowana będzie dobrze no bo niby czemu ma być źle. Ja też małą widziałam około 1,5 miesiąca temu i dopiero zobaczę ja na początku czerwca:'(

Powodzenia na jutrzejszej glukozie. A wody pić nie mozesz?

A tak w ogóle to siedzę w domu sama . Focha strzelilam bo TZ zamiast ze mną na spacerek pojechał na ryby. :'(

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-05-18 o 19:02
Stary 2014-05-18, 19:05   #959
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję, że pytasz, ale czuję się dziś ogólnie średnio
Brzuch mam twardawy, brzuch trochę pobolewa, myślę, że to też kwestia stresu, bo ja się wkręcam, jak coś zaboli...
no tak wkręcanie jest najgorsze
ach stres.. coś o tym wiem

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Zaczarowana będzie dobrze no bo niby czemu ma być źle. Ja też małą widziałam około 1,5 miesiąca temu i dopiero zobaczę ja na początku czerwca:'(

Powodzenia na jutrzejszej glukozie. A wody pić nie mozesz?

A tak w ogóle to siedzę w domu sama . Focha strzelilam bo TZ zamiast ze mną na spacerek pojechał na ryby. :'(

Nie mogę diabetyk tak powiedział Tz-towi

ach Ci tzci grabia sobie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-18, 19:21   #960
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moni to prawda miałam najmniejszy ale to się zmieniło Jakoś w następnym tygodniu zrobię fotkę

Halinka głowa do góry kochana Ja też mam takie dni "kupy" ale później mi przechodzi Co do tż-ta to należą mu się niezłe baty bo ciekawe co on by robił będąc w ciąży, pewnie nie dożyłby nawet 7 miesiąca

daisydot Ty też kochana pierś do przodu, uśmiech i dajemy radę Nie można się tak załamywać? Czemu cały czas siedzisz w domu? Ja jak tż gdzieś chce iść to idę z nim, nie widzę problemu Wczoraj był tylko sam u kumpla na jakimś meczu bo ja miałam podły nastrój... A tak to praktycznie nie rezygnuję z żadnych rozrywek
Może warto się zmobilizować, wystroić i wyskoczyć gdzieś razem

Angelika współczuję sytuacji z kasą:/ Faktycznie skoro potrzebujecie teraz kasę to trochę nieodpowiedzialne z jego strony... ale może warto się nie wkurzać tylko porozmawiać z nim skąd planuje wziąć pieniądze na komunię na przykład?
No i ja mam też trochę inne podejście bo jeśli tż dostał to 1000 zł jako nagrodę to znaczy, że musiał sobie na nią nieźle zapracować Wydaje mi się, że w takim układzie należy mu się jakaś nagroda Chyba, że naprawdę nie macie innej kasy na rzeczy ważniejsze to powinien najpierw się o to zatroszczyć ale jeśli bez tego tysiaka dacie normalnie radę to ja bym się nie złościła... ale to jest tylko moje zdanie, widzę że tutaj dziewczyny w większości zarządzają kasą a faceci dostają kieszonkowe hehe U mnie by to po prostu nie przeszło

Niedawno wróciliśmy z komunii, niezbyt mi ta podróż podeszła:/ Wszystko mnie boli, dodatkowo Mela chyba wsadziła nóżkę gdzieś między żebra bo cały czas mnie boli pod biustem, momentami tak zakłuje, że aż się zginam w pół... Mam nadzieję, że niedługo odpuści

A i strasznie mnie swędzą te rozstępy na brzuchu, mam całe czerwone podrapane
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości