Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 19:54   #4741
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ona taką delikatną urodę ma! Ślicznotka!
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam z Yae na plywalni, zawsze przed zajeciami jest sprawdzana lista obecnosci i Yae po raz pierwszy wyczytana podniosla reke!!
wow
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny PRZEŻYŁAM CHWILE GROZY....wchodzę do pokoju..patrzę na łóżeczko, a Antonia nie ma...kuzwa gorąco mi się zrobiło-...proszę...
ale agent
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

I pytam grzecznie gdzie jest Lenova, Cała, Charlizz, Meduza, Insolito, Illusion, Laurka? Czy coś przoczyłam?
Ja jesteeeeem
Super się wspina Blanka!
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Proszę o jak najmocniejsze kciuki do wtorku, jak się postaracie i wszystko pójdzie po mojej mysli, to Wam powiem ocb

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a i wrzucam zdjęcie mojej laleczki jeju jaka ona jest madra, już tyle słówek umie
Jaka duuuża już
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w sobotę pogoda mało ciekawa była, to pojechaliśmy z młodym i TŻ na zakupy, chciałam kupić Filipowi jakieś sandałki, no i oczywiście upa ale przynajmniej wymierzyłam i zamówię przez neta, tylko jaki kolor:

https://www.google.pl/search?q=nike+...%3B1500%3B1500

czy

https://www.google.pl/search?q=nike+...%3B1523%3B1015

w sumie najbardziej to bym te chciała https://www.google.pl/search?q=nike+...ml%3B450%3B337 , ale to wzór z 2012 i nigdzie ich już nie ma
Kurcze ja się boję jakoś w tym roku jeszcze kupić takie sandałki chociaż też mi się podobają. Dygam się że pięty nie będą trzymać dobrze...

Igorek szósty dzień bez uu w dzień i do zasypiania na noc. Dzielny mój chłopczyk wczoraj i dzisiaj nawet nie prosił ani razu więc i cytryny nie trzeba było. W nocy codziennie 2 razy je. Nadal nie mam pojęcia jak to rozwiązać żeby już całkiem odstawić jak on z butli mleka nie weźmie..

U mnie w końcu piękna pogoda wczoraj i dziś!
Stary 2014-05-18, 20:10   #4742
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kuba z pchaczem zrobi 3-4 kroki i koniec.
Obecnie jest faza na stanie bez trzymanki (lub na podpieranie sie plecami, a rece wolne). Czasem zrobi 2 kroki jak chce sie do czegos dostac, ale to bardziej rzucanie sie na dana rzecz niz chodzenie, takze tego...

u nas z pchaczem chodzi elegancko, puszcza się jak się zapomni i też się rzuca na daną rzecz, wtedy ze 2 kroczki zrobi. Za jedną rękę chodzi a sam się boi :/
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Potem zarządził palenie w piecu i pyta się Dawida, czy z nim idzie, no to Młody ochoczo głową dryga. Poszli do kuchni po śmieci, żeby od razu do worków posegregować i tatuś przy tej czynności młodego na ziemię. A ten moment poczuł i gdzie? NA SCHODY.
Jak zobaczyłam, że leci, to uwierzcie że nigdy chyba takiej prędkości w tak krótkim momencie nie rozwinęlam. Już jak mi brakowało dobiec, to się po prostu rzuciłam na Niego żeby go złapać i złapałam, tylko kolano moje fioletowe woła o pomstę do nieba. Jak żem walnęła w podłogę
Ale dziecko uchronione
miałam ciarki jak czytałam :/ dobrze, że Małemu nic się nie stało...
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Byliśmy z Darią w bawialni. W drodze powrotnej była już strasznie marudna. Przyjechaliśmy do domu, przebrałam ją, położyłam do łóżeczka, dałam herbatkę i po 2 minutach SAMA ZASNĘŁA!
Pierwszy raz

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

-

i za wieczorne samodzielnie zasypianie również
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jutro t. do nas przyjezdza, posiedzi z Yae a my z tz mamy wychodne.
Wczoraj bylam z Yae na plywalni, zawsze przed zajeciami jest sprawdzana lista obecnosci i Yae po raz pierwszy wyczytana podniosla reke!!
Dzis Yae znalazla nowa zabawe - robi fikolki!
dla Yae

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Jak to jest że wczoraj zrobiłam 25min na orbi...a dziś dałam radę jedynie 15?:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja tak miałam, jak byłam w ciąży
Cytat:
fewciu, sylwietta
Ja jestem cały czas, ale trochę się działo w tym tygodniu no i antybiotyk skończyłam brać, ale tak do końca zdrowa nie jestem.
Ola szogunuje, że ja zabawki W OGÓLE nie sa interesujące, liczy się tylko buczenie pod drzwiami żebrzące o wyjscie na dwór, wchodzenie na stół wyciąganie noży z szuflad, wywalanie wszystkiego z szafek, tłuczenie w telewizor, ewentualnie jak wałek do ciasta wpadnie w ręce to tłuczenie nim WE WSZYSTKO. Ganianie za psami, kotami, no szogun całkowity.

Byłysmy dziś w kościele, Ola zawsze grzecznie w wózku siedzi, no i na ogłoszeniach postanowiłam pozwolić jej trochę pobiegać. No i pchała wózek po całym dziedzińcu, zaczepiała ludzi, biegala. Oczywiście wszyscy ją obserwowali, a jak się przewrociła na tej kostce, to zamarli. A szogun co? Wstał, otrzepał ręce, otrzepał sukienke z piachu i w nogi jak najdalej od matki z diabelskim śmiechem ludzie się śmiali z niej

Proszę o jak najmocniejsze kciuki do wtorku, jak się postaracie i wszystko pójdzie po mojej mysli, to Wam powiem ocb

Fewciu ale Blanka jest zwinna i sprytna, szok

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

a no i zapomniałam o najwazniejszym! neti mistrzu!! 3kg to super wynik, brawo!!
kciuki zaciśnięte
a historia z kościołem
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Igorek szósty dzień bez uu w dzień i do zasypiania na noc. Dzielny mój chłopczyk wczoraj i dzisiaj nawet nie prosił ani razu więc i cytryny nie trzeba było. W nocy codziennie 2 razy je. Nadal nie mam pojęcia jak to rozwiązać żeby już całkiem odstawić jak on z butli mleka nie weźmie..

dla Igusia, dzielny chłopiec z Niego

nawijko co upiekłaś? Jak smakowało? Czym nasączyłaś? Zostało jeszcze coś?

gdzie jest insolito, laurka?

witajcie poweekendowo, my byliśmy u teściów, w sobotę pogoda kiepska a dzisiaj Kuba obudził się o 4:20 , godzinę trwało zanim go na nowo uśpiłam, cycki mi już prawie odpadły :/
teściowa zrobiła "salceson", Boszeeee jakie to to dobre prawie całą brytfankę opędzlowaliśmy przed weekend , jutro muszę kupić jabłka i zrobić, bo tż już nie może wytrzymać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:13   #4743
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej laski

Fajnie że jesteś

elllmi ,śliczna bielizna

Deli , Amelka jest przesłodka!

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-18, 20:21   #4744
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
!

u nas to samo, tyle ze my uu tylko w nocy juz grubo ponad pol roku. narazie mi to nie przeszkadza, tzn uu mi nie przeszkadza. mloy spi z nami, jak sie zaczyna wiercic to ja wyjmuje moje nic i po klopocie ale nie powiem - chcialabym aby mlody juz przesypial cale nocki bez jedzenia. u nas tez butli niet wiec zostaje poki co tylko uu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:21   #4745
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

KCIUKI!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć!
Dopiero dziś mam wieczór by z Wami powiedzieć, bo Młode śpi.
Ostatnio tez mam problem polożyć ją spać, pewnie przez swędzenie ;/, wczoraj np poszła spać koło 23, wcześniej nie sposób położyć, mimo, że ledwo chodzi - sytuacja jak u Lady.
Tylko, że moja chora. Zobaczymy jak będzie jak wyzdrowieje.

Jestem na bieżąco, bo czytać czytałam, tylko pisać nie było jak
Zdrówka dla Blanki

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-18, 20:23   #4746
pstryczek84
Zakorzenienie

charliz - kciuki mega mocno zaciśnięte

Stary 2014-05-18, 20:43   #4747
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Heja..idę spac...dziś miałam calkowity rilax...zjadłam 3 krokiety i szklankę barszczu koło południa...a na obiad kotleta z piersi i mielonego...do tego buraczki i mizeria (ciasta nie tknelam...no tylko 2 cukierki snikers) i wypiłam tylko 2 litry wody...no ale od jutra znow zdrowe zarelko i ćwiczenia...przyjdzie mi mp4 to moze skusze sie na bieganie

Widzialyscie Lenove na fb....ale sie odpicowala...jeszcze lepsza laseczka...

Misia...a jesli można- czym Ty się zajmujesz bo jakoś mi umknelo...
No a Hamax ten siesta..i uzywke? Czy nowke?jakby co to w dechatlonie byly po 299zl

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-18 o 20:45
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:47   #4748
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ale fajoski dzien dzis wreszcie bez deszczu, słonko, to wrócilismy do trybu podwórko-jedzenie w domu- podwórko

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Przyznaję się bez bicia, że coś czytałam ale mało Problemy nadal nas nie omijają, ale staram się dzielnie trzymać.

Jednak problemy nie wyprały mi na tyle mózgu, aby nie zauważyć co to się działo wieczorem

Mamy 12.20, a ja już milion razy odpowiedziałam na pytanie "cio to?". Tak, mamy fazę na zadawanie tego pytania, wszystko jest ciekawe i musi zostać nazwane. Ponadto mała zjeżdżalnia dla Blanki już nie jest wystarczająco fajna. Teraz jest szał na duża
Proszę nie zwracać na mnie uwagi

https://www.youtube.com/watch?v=mBlunAvdCHg

Sylwietta ale masz szoguna w domu. U nas również dzień bez wyjścia na dwór dniem straconym jest Rano Blanka jeszcze nie zdąży oczu dobrze otworzyć, a już trzyma w rękach buciki i stoi przy drzwiach - dzięki Bogu, że nie potrafi jeszcze otwierać drzwi
Fewciu, matko polko, jak zobaczyłam ten filmik to dostałam zawału 165,21246532 razy zresztą, ja dostaje zawału jak młody na krzesełko wchodzi a ze ostatnio ma faze wchodzenia na wszystko to zawał mam 2457322,45 razy dziennie
problemy precz
no mam małego uparciucha, ale kochany jest
Cytat:
fewciu, sylwietta
Ja jestem cały czas, ale trochę się działo w tym tygodniu no i antybiotyk skończyłam brać, ale tak do końca zdrowa nie jestem.
Ola szogunuje, że ja zabawki W OGÓLE nie sa interesujące, liczy się tylko buczenie pod drzwiami żebrzące o wyjscie na dwór, wchodzenie na stół wyciąganie noży z szuflad, wywalanie wszystkiego z szafek, tłuczenie w telewizor, ewentualnie jak wałek do ciasta wpadnie w ręce to tłuczenie nim WE WSZYSTKO. Ganianie za psami, kotami, no szogun całkowity.

Byłysmy dziś w kościele, Ola zawsze grzecznie w wózku siedzi, no i na ogłoszeniach postanowiłam pozwolić jej trochę pobiegać. No i pchała wózek po całym dziedzińcu, zaczepiała ludzi, biegala. Oczywiście wszyscy ją obserwowali, a jak się przewrociła na tej kostce, to zamarli. A szogun co? Wstał, otrzepał ręce, otrzepał sukienke z piachu i w nogi jak najdalej od matki z diabelskim śmiechem ludzie się śmiali z niej

ja wiem o co kaman
Łoł. To Ci Ola daje popalic a pamietam jak kiedys pisałas, ze z godzine potrafi lezec w łozeczku i patrzec na stopy to teraz masz- nadrabia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:48   #4749
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki kochana! A wogole to wszystkim Wam dziękuję za doping i ciepłe słowa. Mam nadzieję że dalej będziecie mnie wspierać gdyby mi dooopa zechciała osiąść na laurach!

to Cie wtedy bacikiem pogonimy i doopke ruszysz

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

witajcie poweekendowo, my byliśmy u teściów, w sobotę pogoda kiepska a dzisiaj Kuba obudził się o 4:20 , godzinę trwało zanim go na nowo uśpiłam, cycki mi już prawie odpadły :/
teściowa zrobiła "salceson", Boszeeee jakie to to dobre prawie całą brytfankę opędzlowaliśmy przed weekend , jutro muszę kupić jabłka i zrobić, bo tż już nie może wytrzymać
Boszeeeee, co to jest salceson z jabłka? chyba nawet w ciązy bym czegos takiego nie zjadła

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u nas to samo, tyle ze my uu tylko w nocy juz grubo ponad pol roku. narazie mi to nie przeszkadza, tzn uu mi nie przeszkadza. mloy spi z nami, jak sie zaczyna wiercic to ja wyjmuje moje nic i po klopocie ale nie powiem - chcialabym aby mlody juz przesypial cale nocki bez jedzenia. u nas tez butli niet wiec zostaje poki co tylko uu
k ocham Cie Pstryniu miłością absolutną

nie pocytowało mi tez Was to wkurza?

HJE, Pola to jak włoczykij z Muminków

ILLUSION, mam nadzieje, ze uda Wam sie szybko zakonczyc problem nocnego karmienia

DEBRAH, oby jak najmniej Amelce dokuczało

DELI, jaka pięknota z Amelki

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-05-18 o 21:01
Stary 2014-05-18, 20:50   #4750
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas z pchaczem chodzi elegancko, puszcza się jak się zapomni i też się rzuca na daną rzecz, wtedy ze 2 kroczki zrobi. Za jedną rękę chodzi a sam się boi :/

Przyjdzie jego czas
choc wiem jak denerwujace sa pytania w stylu "JESZCZE nie chodzi?"

Cos podobnego do: http://www.smaczny.pl/przepis,biszko...remem_i_dzemem
Dobre, nawet wyszlo nasaczylam woda z cytryna. W sumie wyszlo takie "akurat" - ani za mocno nasaczone ani za suche Takze pierwszy raz jak najbardziej udany!
Jest jest, pol zanioslam do tesciowej, kolezanka troche zjadla i jaaaa TZ zwykle gardzi slodkim, woli schabowe

charlizz, kciukasy zacisniete i mow co jest grane!

Debrah, niech nam Amelka zdrowieje

Illusion, dzielny Igorek!

Wy macie problem co zrobic z uu w nocy, a ja jak zasnac na drzemke bez uu. Dzis sie udalo na spacerze - wstal o 7, drzemka o 15 dopiero, wiec meeega zmeczony byl. W domu na rekach nie chce zasypiac bez uu... W wozku tez rzadko, bo wiecznie fingering

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-18 o 20:56
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:52   #4751
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mój szogunek na fotelu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2100010.jpg (29,7 KB, 32 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 21:20   #4752
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

miałam ciarki jak czytałam :/ dobrze, że Małemu nic się nie stało...

i za wieczorne samodzielnie zasypianie również

dla Yae

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ja tak miałam, jak byłam w ciąży

kciuki zaciśnięte
a historia z kościołem

dla Igusia, dzielny chłopiec z Niego

gdzie jest insolito, laurka?

i jak było?
przepis poprosimy
Cytat:
Heja..idę spac...dziś miałam calkowity rilax...zjadłam 3 krokiety i szklankę barszczu koło południa...a na obiad kotleta z piersi i mielonego...do tego buraczki i mizeria (ciasta nie tknelam...no tylko 2 cukierki snikers) i wypiłam tylko 2 litry wody...no ale od jutra znow zdrowe zarelko i ćwiczenia...przyjdzie mi mp4 to moze skusze sie na bieganie

Widzialyscie Lenove na fb....ale sie odpicowala...jeszcze lepsza laseczka...

Misia...a jesli można- czym Ty się zajmujesz bo jakoś mi umknelo...
No a Hamax ten siesta..i uzywke? Czy nowke?jakby co to w dechatlonie byly po 299zl

Kochana ja się zajmuję domem czekam na premię Tż
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ale fajoski dzien dzis wreszcie bez deszczu, słonko, to wrócilismy do trybu podwórko-jedzenie w domu- podwórko

Fewciu, matko polko, jak zobaczyłam ten filmik to dostałam zawału 165,21246532 razy zresztą, ja dostaje zawału jak młody na krzesełko wchodzi a ze ostatnio ma faze wchodzenia na wszystko to zawał mam 2457322,45 razy dziennie
problemy precz
no mam małego uparciucha, ale kochany jest

ja wiem o co kaman
Łoł. To Ci Ola daje popalic a pamietam jak kiedys pisałas, ze z godzine potrafi lezec w łozeczku i patrzec na stopy to teraz masz- nadrabia
my nawet podwieczorek na dworze jadłyśmy, bo co przeszłyśmy próg to płacz;p
Cytat:
Mój szogunek na fotelu
suuuper przystojniak mało Go tu!
i jaki duży ten fotelik

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:33   #4753
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Boszeeeee, co to jest salceson z jabłka? chyba nawet w ciązy bym czegos takiego nie zjadła

spokojnie to po prostu biszkopt kakaowo-cynamonowy z jabłkami
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Przyjdzie jego czas
choc wiem jak denerwujace sa pytania w stylu "JESZCZE nie chodzi?"

Cos podobnego do: http://www.smaczny.pl/przepis,biszko...remem_i_dzemem
Dobre, nawet wyszlo nasaczylam woda z cytryna. W sumie wyszlo takie "akurat" - ani za mocno nasaczone ani za suche Takze pierwszy raz jak najbardziej udany!
Jest jest, pol zanioslam do tesciowej, kolezanka troche zjadla i jaaaa TZ zwykle gardzi slodkim, woli schabowe

oooo to faktycznie dobre musiało wyjść
a co do pogrubionego - dokładnie :/
Cytat:
Mój szogunek na fotelu
jaki gościu

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Insolito musiałabyś wstać i poszukać w torebce a nie chce robić zamieszania, żeby Kubson się nie obudził ale będę pamiętać i przepis wstawię jutro
a jak było? Powiem tak, dobrze, że to TYLKO 2 dni
Dostałam książkę pt. "żywienie niemowląt i starszych dzieci" z 1986 r , głównie na potrzeby przepisów, bo raczej nie dla standardów rozszerzania diety .
Stary 2014-05-18, 21:35   #4754
hje
Zakorzenienie

Hej

Elllmi, no w końcu Ci się weekend udał, nie pamiętam, kiedy ostatnio tak pisałaś

Charlizz, kciuki trzymam!

Sylwietta, Bartosz cudny kawaler Oczy mamowe na 100%!

Fewciu, pięknie sobie Blancia radzi! A Ty taka laska...

Tyle pamiętam tylko. Styrana jestem na maxa.
Pola obudziła się o 5.40 (ja poszłam spać o 2), czyli spała 7 godzin, drzemkę miała półgodzinną o 13, spać poszła o 20. Nowość to żadna u nas, tylko cały dzień taka jakaś.... dziwna była Mało co sama chciała chodzić, jeśli już, to tylko za rączkę, a jak się samej zdarzyło, to często się potykała i przewracała; dwa razy spadła z łóżka, a ostatni raz chyba w tamtym roku się to zdarzyło; ewidentnie dzień pt. "Nie wiem czego chcę, ale chcę tego bardzo", w pewnym momencie to już nawet polko ją nie interesowało , a za 5 minut już się wyrywała, żeby iść
Ale plus taki, że zaprezentowała przed t. swój cały repertuar odgłosów/krzyków/ruchów/wygibasów, bo u nich to się raczej krępuje.
A ja sobie robiłam za zmywarkę do naczyń i mi nogi wchodzą do tyłka, zresztą od latania za dziećmi też.

Ale pięknie dziś było, niby 20 stopni, a w krótkim rękawku się śmigało, bo taki człowiek nieprzyzwyczajony. Czekam do połowy tygodnia na te 30
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:42   #4755
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pola obudziła się o 5.40 (ja poszłam spać o 2), czyli spała 7 godzin, drzemkę miała półgodzinną o 13, spać poszła o 20. Nowość to żadna u nas, tylko cały dzień taka jakaś.... dziwna była Mało co sama chciała chodzić, jeśli już, to tylko za rączkę, a jak się samej zdarzyło, to często się potykała i przewracała; dwa razy spadła z łóżka, a ostatni raz chyba w tamtym roku się to zdarzyło; ewidentnie dzień pt. "Nie wiem czego chcę, ale chcę tego bardzo", w pewnym momencie to już nawet polko ją nie interesowało , a za 5 minut już się wyrywała, żeby iść
Ale plus taki, że zaprezentowała przed t. swój cały repertuar odgłosów/krzyków/ruchów/wygibasów, bo u nich to się raczej krępuje.
A ja sobie robiłam za zmywarkę do naczyń i mi nogi wchodzą do tyłka, zresztą od latania za dziećmi też.

Ale pięknie dziś było, niby 20 stopni, a w krótkim rękawku się śmigało, bo taki człowiek nieprzyzwyczajony. Czekam do połowy tygodnia na te 30
o kurczę... współczuję tak krótkiej nocy. Może Pola taka niewyraźna była, bo była zmęczona ale jednak chęć zabawy była silniejsza...?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 21:49   #4756
ewulkaaa
Wtajemniczenie

siema siema

nadrobiłam, ale przepraszam, nie cytuję, bo wpadłam w wir załatwiania spraw weselnych (jak nie magisterką to wleselem was męczę ajm sory )

chciałam tylko powiedzieć, a w zasadzie zapytać, Fewciu, widziałam filmik tylko jedno pytanie mi ciągle krąży po głowie: gdzie ten brzuch?? jesteś laska pierwsza klasa

Sylwia, jaki bartulo do ciebie podobny!!!

hje - u nas dzień podobny, też nie wiem o co chodziło, niby fajny dzień, mogła wyjśc na dwór, a ona taki marud że ojacież

dziewczyny, mam zagwostkę, pomóżcie mi

chcę sobie na panieński (mężatki, ale co tam ) kupić tę sukienkę. I za nic nie wiem, gdzie te biodra mierzyć, żeby dobrać sobie odpowiedni rozmiar tam gdzie pupa? gdzie boczki?? (u mnie zdecydowanie najszersze miejsce ) no bo teraz generalnie chodzę w rozmiarze L / XL, a jak patrzę na tę tabelę, to wychodzi, że nawet w XXL się nie zmieszczę

http://fasardi.com/product-pol-1615-Sukienka.html#close

(tabela się pokazuje jak się kliknie: pokaż jak dobrać rozmiar)

ps. no ja oczywiście wybiorę czarną o ilę wybiorę rozmiar

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-05-18 o 21:52
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:56   #4757
hje
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczę... współczuję tak krótkiej nocy. Może Pola taka niewyraźna była, bo była zmęczona ale jednak chęć zabawy była silniejsza...?
Pewnie tak... Tylko że ona już ponad tydzień tak krótko w nocy śpi, drzemki różne są, ale humor jednak lepszy miała zazwyczaj. Chyba ją to ostatnie spanie 12 godzinne rozregulowało
Stary 2014-05-18, 21:59   #4758
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie tak... Tylko że ona już ponad tydzień tak krótko w nocy śpi, drzemki różne są, ale humor jednak lepszy miała zazwyczaj. Chyba ją to ostatnie spanie 12 godzinne rozregulowało
a może jej się skumulowało nocne niedospanie?

idę spać

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:14   #4759
hje
Zakorzenienie

Cytat:
a może jej się skumulowało nocne niedospanie?

idę spać

Może w końcu nadszedł ten dzień Zobaczymy, co będzie jutro

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ewulka, ja nie pomogę, bo też się na mierzeniu nie znam I nie kupuję ubrań na allegro, ALE PS: Sukienka jest boska!

A jak jesteśmy w temacie: gdybyście musiały wybrać któryś z tych zestawów ciuszków, to który by to był? (trochę dużo oglądania):

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...239627904.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...224275258.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...226867354.html

???

Hę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 22:18   #4760
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie to po prostu biszkopt kakaowo-cynamonowy z jabłkami

Dostałam książkę pt. "żywienie niemowląt i starszych dzieci" z 1986 r , głównie na potrzeby przepisów, bo raczej nie dla standardów rozszerzania diety .
to dlaczego "salceosn"

ale pomoc

Cytat:
Sylwietta, Bartosz cudny kawaler Oczy mamowe na 100%!

dziekujemy
podobnie dzis było, takie rozparzony dziec..... to sie potknął, to przewrócił, to uderzył bo się potknął..... o co kaman?
Chociaz, ja tez byłam taka rozmemłana, mimo przespanej beztugezowej nocy
Dobrze, że Pola pokazała co potrafi- t. Ci nie powie, ze spokojnie sobie siedzisz a dziecko bawi sie samo
odpocznij!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

suuuper przystojniak mało Go tu!
i jaki duży ten fotelik

bo duzy jest ten fotelik teoretycznie nawet do 5 lat
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

chciałam tylko powiedzieć, a w zasadzie zapytać, Fewciu, widziałam filmik tylko jedno pytanie mi ciągle krąży po głowie: gdzie ten brzuch?? jesteś laska pierwsza klasa

Sylwia, jaki bartulo do ciebie podobny!!!

dziewczyny, mam zagwostkę, pomóżcie mi
mnie sie wydaje, ze takgdzie najszerzej, ale pewnosci nie mam wiec sie nie opieraj na moim zdaniu...
Dziekujemy
Własnie, tez zastanawiam sie, gdzie ten Fewciowy brzuch? Istnieje tak samo jak Fewciowy bałagan

ja tez ide spac
Stary 2014-05-18, 22:30   #4761
hje
Zakorzenienie

Spadam, trzeba się rozruszać po prawie miesiącu nieużytkowania
Stary 2014-05-18, 22:50   #4762
ania13.03
Zadomowienie

Jak poszlam wieszac pranie tak wrocilam dopiero teraz (po drodze byly oczywiscie kapiele, usypianie ). I znowu nie dam rady Was nadrobic Tak mi z tym zle

hje dla mnie zdecydowanie zestaw nr 1

Spalilo mnie dzisiaj, bedzie mi skora z ramion schodzic jak nic

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:53   #4763
Lenova
Wtajemniczenie

Witam
Zostałam wezwana do tablicy więc jestem. Na swoje usprawiedliwienie dodam że od jakiegoś czasu mam w domu dodatkowych lokatorów -dwoje dorosłych i dwóch małych chłopców(18m,4m) także w połączeniu z Blanka się dzieje.
Nie mam też dostępu do kompa a z tel słabo się pisze. Jak odzyskam komputer to na pewno się odezwę.

Pozdrawiamy z Blanka ciocie ! Buziaki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 23:11   #4764
ania13.03
Zadomowienie

misia, fewciu dziekuje i za mile slowa w klubie marsi, litlle, silver, bokeh - rowniez

fewciu, nie moge sie napatrzec na Ciebie

elllmi niebiesko-zielone cudne! mialam te sandalki dla Gabi jak byla malutka i teraz znowu jej kupilam tylko w innym kolorze. Super sa

neti padlam Antonio wymiata!!! Ale wyobrazam sobie co musialas poczuc

silver Daria jest przeslodka

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-05-18 o 23:30
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 06:07   #4765
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej Spiochy!
Cytat:
Mój szogunek na fotelu
ale super Facet!

Cytat:
o matuchno, oplulam monitor!!!!

Stary 2014-05-19, 06:22   #4766
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam
Zostałam wezwana do tablicy więc jestem. Na swoje usprawiedliwienie dodam że od jakiegoś czasu mam w domu dodatkowych lokatorów -dwoje dorosłych i dwóch małych chłopców(18m,4m) także w połączeniu z Blanka się dzieje.
Nie mam też dostępu do kompa a z tel słabo się pisze. Jak odzyskam komputer to na pewno się odezwę.

Pozdrawiamy z Blanka ciocie ! Buziaki
No...zesz w koncu...
buziaki z czekamy!

Cytat:
Hej Spiochy!
Heja...jak owtorzylam oczy to ze strachem szukałam dziecka obok...znalazłam tylko tz....:banghead: z niedowierzaniem spojrzałam na łóżeczko...ani jednej pobudki..nic-od 20.30 do teraz (bo nadal.śpi)....tego nie grali od nie wiem kiedy

EWULKA nie pomogę bo mi sie nie rozwija ta tabela ....w telefonie.,ale sukienka fajna

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

A co sądzicie o tej... http://allegro.pl/show_item.php?item=4232001215 - zaznaczając ze musze ukryc(i jak to zrobić )-wielka oponę na brzuchu..
P.s. ewulka my nadal umówione,tak?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-19, 06:53   #4767
pstryczek84
Zakorzenienie

neti - mi sie podoba ta sukienka, ja bym brala
ewulkaaa - ja nie pomoge, moze napisz do nich jak da rade... a nie myslalas o innym klorze? ta kapuczinko piekna! moim zaniem uroku tej kiecce dodaja te wszelkie zalamania materialu a na czarnej ich nie widac...

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Black! heloooooooooooooołłłłłłł!

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 06:55   #4768
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
neti - mi sie podoba ta sukienka, ja bym brala
ewulkaaa - ja nie pomoge, moze napisz do nich jak da rade... a nie myslalas o innym klorze? ta kapuczinko piekna! moim zaniem uroku tej kiecce dodaja te wszelkie zalamania materialu a na czarnej ich nie widac...

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Black! heloooooooooooooołłłłłłł!
Dzięki...a ta? http://allegro.pl/show_item.php?item=4224585419

Właśnie Black... Wylazlabys z tego paska tu na górę...cześć ładnie nam tu powiedz i jak Oliwcia...no i kiedy kom bek tu do nas?

Stary 2014-05-19, 07:03   #4769
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki...a ta? http://allegro.pl/show_item.php?item=4224585419

Właśnie Black... Wylazlabys z tego paska tu na górę...cześć ładnie nam tu powiedz i jak Oliwcia...no i kiedy kom bek tu do nas?

o nieeeeee nie nie, jak dla mnie tamta zdecyowanie ladniejsza!

Stary 2014-05-19, 07:09   #4770
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
o nieeeeee nie nie, jak dla mnie tamta zdecyowanie ladniejsza!
No bo wiesz ja szukam takiej co by jak najwiecej ukryć...to chyba w czarnym, nie? Ale tantra pstrokata jest taka oryginalna i fajna...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości