Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 09:49   #4471
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Moderna kciuki za szczepienie

Pani jaki Torres madrasek

Despa jak występ?
Trójka pierwsza przebiła się szybko, kolejne od 2 msc w dziaslach

Dragusiu moi Rodzice mieszkają w Nysie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:50   #4472
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ja się stosowałam do tego co Despa mówi .

dziewczyny J nie był cała noc .tylko do 22 . całą noc są klasy starsze .nie wiem chyba 3 ,4 .....
w każdym razie i tak jest niezniszczalny - od rana zajecia ,ten maraton ,a w weekend oprócz naszych wycieczek jeszcze turniej piłkarski .

od kiedy mój R tak ładnie przesypia to ja siedze do 2 w nocy ...... .zachłysnęłam się tą wolnoscią i teraz mam .jestem niedospana . wykończa mnie te randki
co do Pedicetamolu, jak Despa mówi, dokładnie tak mój lekarz powtórzył i stosowałam.
Jednak super taki maratonik

Zazdroszczę tych nocy i chodź kobieto normalnie spać

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:00   #4473
BYou
MBZ♥

Agatka dalej mocne kciuki, cieszę się ze reh Cię uspokoił

Stary 2014-05-19, 10:08   #4474
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ale ze Was trzy dni trzymali, nosz kurcze...
sprężyli się
nie wiem jak teraz, kiedyś trzymali na siłe 3 dni zeby dosac kase (inaczej była liczona jak na 3 dni lub wiecej)
ja kiedyś siedziałam dzien dłuzej bo pani pielegniarka w goracej wodzie kąpana i niedouczona załozyła mlodej Holtera a lekarka powiedziala ze jej robić echa nie bedzie z Holterem, a dziecko kilka godzin głodne chodziło i musiałam czekac dobe jak jej sciagna, itd

KAsia fajna wycieczka
Nestelle weź nie dołuj juz tej Oliwki z tym sprzataniem, u nas tez poprawa z cycoholizmem
Tasia, OTJ jak maleństwa?

my szczepimy w piatek na odre, kurcze az 2 tygodnie mogą być jaja po tym? szok

mam synusia tatusia, wczoraj na basenie musiał być tż, mama nieważna, 1 scena rozpaczy była jak tż z mloda poszli na zjezdzalnie,druga jak tata poszedł za potrzebą, rany co sie działo, chciał isc za nim, ryk na caly basen, histeria, potem tulenie, wisiał mu po 5 minut na szyji, a jakie było zdziwko jak widział ze wchodza na góre a wylatują na dole ze zjezdzalni hihihi
ktoś nam zarąbał ,taki mały żel na basenie, zostawiłam przy ręcznikach, no wiecie co?!

wy faktycznie codziennie tak samo Kasia gasi światło, Kwiatuszek zapala, Despa gasi bo się jasno zrobiło
Stary 2014-05-19, 10:19   #4475
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
Nestelle weź nie dołuj juz tej Oliwki z tym sprzataniem,
to z zazdrości .ja codziennie musze się odkopywać z gruzu u mnie

z tym holterem to tez

a ze swiatłem -racja ,racja

synus tatusia a jak córa ? mamusi ?

przeciagnęłam się tak długo ..i mocno .o jak dooobrze .teraz nie mogę się wyprostowac .cos mi przeskoczyło . musze se wmawiam -nie ,nie starzeje się .to przypadek .(to już drugo raz w ciągu kilku dni )
Stary 2014-05-19, 10:33   #4476
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziękujemy za życzenia zdrówka i kciuki A. wczoraj wieczorem miał już tylko 37,5, a dziś rano obudził się bez temperatury, ładnie przespał całą noc bez pobudek, więc wychodzi na to, że gorączkował lekko ponad dobę. I teraz nie wiem o co chodziło. Zębów żadnych nie widzę nowych, on nigdy nie miał temperatury. Obstawiam jednak tę szczepionkę. Z tym, że wysypki żadnej też nie ma, apetyt normalny, kupy też. Na razie bacznie go obserwuję i mam nadzieję, że temperatura już nie wróci
bmma - super, że to tylko ząb
Tasia
- jak malutki dzisiaj?
maria - wspaniale, że Róża taki łakomczuch
Moderna - trzymam kciuki za Marcelka za dzisiejsze szczepienie
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
wklejam wam zdjecia z dzis
Laleczka
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. idzie w stronę łazienki, skręca do kuchni, łapa w górę do lodówki, ojciec go podsadza, wyjmuje witaminki (dłuuuuugo jechaliśmy na cebionie, który mocno plami i dlatego w wannie podawaliśmy, teraz probiotyk... coś muszę wymyślić, bo się skończył... wody doleję ), łapa w kierunku szuflady - wyjmują łyżeczkę, wkłada łyżeczkę w kartonik witaminek i idą do łazienki...
Mądrala
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
u nas juz tydzien katar zebowy, dzis seria kwasnych kup,lapki w buzi,z jedzeniem tak se. Tak mi bidusi zal....
Biedna, oby szybko wyszły
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U nas dzien pelny WRAZEN
- no wiec bylam na tym wesolym miasteczku Radosci co nie miara /
Bosko! Sama bym się wybrała
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam
?
Cytat:
Mój brzdąc jak zwykle jeszcze spi .
Chyba mogę powiedzieć ,ze u nas nocki są już lepsze na stałe . Od kilku dni R potrafi przespać bez cyca 6 godzin . Także cyc w nocy ok.3 razy -napije się i spi (a nie ciągnie do oporu jak to było wcześniej).
Za to ostatnio mało je niecycowo - zyje cycem i powietrzem .urwis jeden!

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:00   #4477
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Ja już dochodze do siebie...teraz przyszedł kolej na babcie głos straciła, gardło boli Został dziadek i Mikołaj

Cytat:
Właśnie, mamusie, jak z reakcjami u was na tą szczepionkę? To znaczy u dzieci
My z Różą idziemy w środę i mam nadzieję, że to są rzeczywiście śladowe ilości bez znaczenia dla dziecka z alergią na kurze jajka.

Róża tak "kocykuje" i "kciuczkuje" i jej chyba do 18tki nie minie. A ten konkretny kocyk jest ulubiony. Ostatnio kupiłam taki sam kocyk, egzemplarz numer 3. Teraz jest tak, że 1 ma w domu, 2 w żłobku, a 3 jest na zapas, gdyby się któryś zabrudził. Bez kocyka nie zaśnie, kocyk służy też jako uspokajacz

Mój Mikul się wywinął chyba. Jutro miną dwa tygodnie od szczepionki
Tyle, że nadal my go atakujemy swoimi zarazkami. Ciekawe czy da rade?

Kocyk ja jestem (tzn byłam:P) dzieckiem, które spało z kocykiem do 13 roku życia Gdzieś tam się walał w łóżku ale musiał być A jak byłam młodsza (parolatka) jak mi mama go wyprała to marudziłam, że tak ładnie pachniał, a teraz śmierdzi
Aż w końcu pojawił się w domu pies no i trzeba było mu jakieś legowisko wykombinować... i poświęciłam swój 13 letni kocyk. Prawda, że byłam dzielna??

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

wklejam wam zdjecia z dzis
Pięknotka

Cytat:
Powiedzcie jak to się stało, że z jednej Biedronki zrobiło mi się + 9 książek w arosie... a tydzień temu przyszło poprzednie zamówienie
Hyhyhy

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Cos jeszcze mialam dodac, acha dzieki zlobkowi dziecko odkrylo na nowo swoj lezaczek, wlazi z kocykiem polezec, a ostatnio byl uzywany jak miala 4 czy 5 miesiecy. ...
Ja Mikołajowy sprzedałam jakieś dwa tygodnie temu.

Cytat:
panika grill wyszedl - warzywa tylko al-dente (tu trzeba bedzie pomyslec nad poprawkami - a M. szalal caly dzien na dzialce, jeszcze tylko nam piaskownicy brakuje
co zamowilas w arosie?

Za grilla też muszę sobie ugrillowac jakieś warzywa, u nas n agrillu to tylko mięcho i mięcho.

Cytat:
od kiedy mój R tak ładnie przesypia to ja siedze do 2 w nocy ...... .zachłysnęłam się tą wolnoscią i teraz mam .jestem niedospana . wykończa mnie te randki

Cytat:
ja kiedyś siedziałam dzien dłuzej bo pani pielegniarka w goracej wodzie kąpana i niedouczona załozyła mlodej Holtera a lekarka powiedziala ze jej robić echa nie bedzie z Holterem, a dziecko kilka godzin głodne chodziło i musiałam czekac dobe jak jej sciagna, itd

wy faktycznie codziennie tak samo Kasia gasi światło, Kwiatuszek zapala, Despa gasi bo się jasno zrobiło
Holter

A drugie..

Idę się kąpać Dziś na usg piersi. Poproszę o kciuki

I za szczepienie dla Marcelka ) i dla Moderny też

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:01
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:36   #4478
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

I za szczepienie dla Marcelka ) i dla Moderny też
rutynowa kontrola? kciuki sa

Juz po szczepieniu - ojjj ale byl placz, ale co sie dziwic, domiesniowo przeciez boli dobrze, ze cyc szybko ukoil ból

Na razie M. ma sie dobrze, w sklepie zabawkowym dokazywal, wybral sobie zyrafe na kolkach a terza spi do drzemki, po spaniu zmierze temperature

dostalam recepte na nurofen w syropie (moge to podawac albo paracetamol - jak tam chce) - jak to sie podaje, na lyzeczce do zlizania?

Nastepne za 8 tygodni a jeszcze stresowy poranek, bo zapomnialam wziac szczepionke z lodowki i w polowie drogi sie wracalam, podjechalam autobusem, ale docelowy nam uciekl, czekalismy na nastepny, mysle podejde na nastepny przystanek, dochodze prawie do celu, a on wylaczony z ruchu, bo przebudowa drogi, wiec sie wracamy, a i jeszcze byl korek na swiatlach, wiec sie spoznilismy a wyszlam 40 minut przed czasem z domu

Jak dostanie goraczki to i tak nie bede wiedziala co i jak podac - panikuje
Stary 2014-05-19, 11:42   #4479
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
dostalam recepte na nurofen w syropie (moge to podawac albo paracetamol - jak tam chce) - jak to sie podaje, na lyzeczce do zlizania?
My mamy nurofen i tam dołączona była strzykawka z miarką. Ja tym podawałam A., tak ssał, aż się telepał, a jak kończyło się to był ryk, bo przecież pycha

Oby Marcel nie miał temperatury

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:46   #4480
alliw
Zadomowienie

Hej
Amelie, Ala sliczna
Kasia, super foty z wesolego miasteczka
Pani, Torres (Eu)geniusz
Despa, wspolczuje nocki
Nestelle, super ze sie unormowalo nocne cycowanie ale nie przeginaj
OTJ, uff ze goraczka minela
Trolla, ja gdzies czytalam, ale nie moge teraz tego znalezc (juz bym od OC dostala po glowie ) ze nawet do 6 tyg moga jakies historie wystapic po tym szczepieniu. Synus tatusia Z zapalania i gaszenia swiatla leje
Achna, kciuki za usg. Zdrowka dla babci, i niech ten wirus juz nie lepiej nie rozprzestrzenia z kocykiem dzielna bylas
Monika.g, dla Ciebie tez kciuki za dzis

A ja czekam na "wyrok" w sobote w nocy znow mnie zlapalo zapalenie pecherza. Dzis zanioslam mocz do badania, wynik ogolnego bedzie po poludniu, posiew dopiero w srode. Ale jak cos wyjdzie w ogolnym to i tak juz pewnie od antybiotyku sie nie wywine, zreszta nawet nie chce, bo rok temu sie migalam i na koniec wyladowalam w szpitalu. Wiec tym razem chce tego uniknac. Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca. I jestem lekko podlamana, bo co prawda nie karmie juz duzo (w dzien raz, na wieczor no i w nocy), no ale jednak karmie, sa to normalne posilki i nie mam pojecia jak te cycki mialabym zastapic, tzn czym Dzis udalam glupia i zrobilam ta probke enfamilu w kubku, tiaa powachal i odwrocil glowe. Nie wiem co robic

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:47
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:58   #4481
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
sprężyli się
nie wiem jak teraz, kiedyś trzymali na siłe 3 dni zeby dosac kase (inaczej była liczona jak na 3 dni lub wiecej)

mam synusia tatusia, wczoraj na basenie musiał być tż, mama nieważna, 1 scena rozpaczy była jak tż z mloda poszli na zjezdzalnie,druga jak tata poszedł za potrzebą, rany co sie działo, chciał isc za nim, ryk na caly basen, histeria, potem tulenie, wisiał mu po 5 minut na szyji, a jakie było zdziwko jak widział ze wchodza na góre a wylatują na dole ze zjezdzalni hihihi
ktoś nam zarąbał ,taki mały żel na basenie, zostawiłam przy ręcznikach, no wiecie co?!

no ale do badania trzymac 3 dni w szpitalu i narazac dziecko na zarazki szpitalne? ehhh
czasami to serio przesadzaja..

synek tatusia
zlodziejstwo
(ja za kazdym razem jak wracamy z zakupow zostawiam w wozku portfel i telefon (zapominalstwo) i jeszcze nikt nie zakosil, zabawek i innych rzeczy tez nikt nie rusza (smieje sie do czasu )

dobre ze swiatlem

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziękujemy za życzenia zdrówka i kciuki A. wczoraj wieczorem miał już tylko 37,5, a dziś rano obudził się bez temperatury, ładnie przespał całą noc bez pobudek, więc wychodzi na to, że gorączkował lekko ponad dobę. I teraz nie wiem o co chodziło. Zębów żadnych nie widzę nowych, on nigdy nie miał temperatury. Obstawiam jednak tę szczepionkę. Z tym, że wysypki żadnej też nie ma, apetyt normalny, kupy też. Na razie bacznie go obserwuję i mam nadzieję, że temperatura już nie wróci
ciesze sie, ze juz lepiej
jak jeden dzien, temperatura nie byla tak wysoka to chyba raczej faktycznie nie od szczepienia

Cytat:
Mój Mikul się wywinął chyba. Jutro miną dwa tygodnie od szczepionki
Tyle, że nadal my go atakujemy swoimi zarazkami. Ciekawe czy da rade?

Kocyk ja jestem (tzn byłam:P) dzieckiem, które spało z kocykiem do 13 roku życia Gdzieś tam się walał w łóżku ale musiał być A jak byłam młodsza (parolatka) jak mi mama go wyprała to marudziłam, że tak ładnie pachniał, a teraz śmierdzi
Aż w końcu pojawił się w domu pies no i trzeba było mu jakieś legowisko wykombinować... i poświęciłam swój 13 letni kocyk. Prawda, że byłam dzielna??
no to kciuki by udalo mu sie wywinac

fajna historia z kocykiem

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A ja czekam na "wyrok" w sobote w nocy znow mnie zlapalo zapalenie pecherza. Dzis zanioslam mocz do badania, wynik ogolnego bedzie po poludniu, posiew dopiero w srode. Ale jak cos wyjdzie w ogolnym to i tak juz pewnie od antybiotyku sie nie wywine, zreszta nawet nie chce, bo rok temu sie migalam i na koniec wyladowalam w szpitalu. Wiec tym razem chce tego uniknac. Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca. I jestem lekko podlamana, bo co prawda nie karmie juz duzo (w dzien raz, na wieczor no i w nocy), no ale jednak karmie, sa to normalne posilki i nie mam pojecia jak te cycki mialabym zastapic, tzn czym Dzis udalam glupia i zrobilam ta probke enfamilu w kubku, tiaa powachal i odwrocil glowe. Nie wiem co robic
kurcze, niedobrze

sa antybiotyki, ktore mozna podawac podczas karmienia, oprocz tego sa te mniej i te bardziej przenikajace do mleka oraz te o krotszym i o dluzszym czasie rozpadu polowicznego (co oznacza, ze niektore leki mozna bezpiecznie brac z odpowiednia przerwa czasowa miedzy karmieniami).
Karmisz naparwde malo i wedlug mnie mozna odpowiednie leki wlaczyc przy karmieniu - to nie to samo, co karmienie niemowlecie co 2 godziny

Moze ginekolog albo w poradni laktacyjnej mogliby Ci dobrac odpowiedni antybiotyk (po konsultacji z urologiem)?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Bylam w sklepie z wozkami i chcialam dokupic ten pałąk do maclarena - i suprajs, bo Maclaren ze wzgledow bezpeiczenstwa nie produkuje juz oryginalnych swoich palakow do tych wozkow (pasy sa bezpieczniejsze) - ehh..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:56
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:05   #4482
BYou
MBZ♥

Moderna ta szczepionka jest domięśniowa?
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki
w pl sklepach nie ma tych pałąków?

Oliwko dla mnie szurnięta nie jesteśbyś poznała moją Mamę
I dobrze, że masz te dziewczyny w odwodzie

Trolla co za złodziejstwo

Alliw za wyniki!!!! może uda siędobrać leki, które będą współgrać z kp

Achna ależ z Ciebie Kocykowa panieńka
i mocne kciuki

OTJ, dobrze że już lepiej

Nestelle ja tęsknię do takich randek

Stary 2014-05-19, 12:17   #4483
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna ta szczepionka jest domięśniowa?
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki
w pl sklepach nie ma tych pałąków?
tak domiesniowa, ale to chyba wszystkie szczepionki takie sa, czy nie?

oryginalnych nie ma, juz nie produkuja, to dlatego - musialabym kupic innej marki, jakis uniwersalny - a czesto tak jest, ze jak uniwersalne to do d... wiec chyba odpuszcze
Stary 2014-05-19, 12:24   #4484
Lukrecjas
Raczkowanie

Moderna tak tak masz rację. W BJ amortyzacji nie ma takiej jak w wózkach typu 3w1 ale koła są inne niż w quinny zapp (kwestia gustu ale nam to przeszkadzało) i nie trajkotają jak walizka komfort jazdy nieporównywalny, chciałabym żeby był wygodny dla malucha, w miarę lekki i nieduży pałąk - na stronie maclarena jest uniwersalny http://www.maclaren.pl/152-palak-uni...wytu-20mm.html

tego kuriera nie znam

i wielkie za szczepienie!

nurofen i paracetamol - ja podawałam łyżeczką

alliw piszą że 7,5 to o jakieś 3,5 mniej choć nam sprzedawca powiedział że to jest waga zaniżona, chyba coś w tym jest bo zappa nosiłam po schodach a tego wciągam

klementyna1 szczęścia na kolejne latka !

Amelie04 śliczna Ala

kasia86bgo super że się wybawiliście to nie zez tylko ruchomy cel

achna79

dziękuję za opinie o wózku

u nas też szczepienie, jutro zamówiłam priorix
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:29   #4485
BYou
MBZ♥

Moderna Zosia miała priorix podany podskórnie ale można też domięsniowo
http://mcmcentrummedyczne.w.interia.pl/rozyczka.html
http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/...2013_clean.pdf

priorix tetra, str 29-30 też podskórnie:
http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/...C500162870.pdf

Stary 2014-05-19, 12:32   #4486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Już nie? Dlaczego?
My nadal.
stwierdziła, że teraz odstawiamy (że słonecznie nie wiem co ma wiosna do cebionu...)
a ile kropli bierzecie?

Cytat:

Panika, moja mówi: am, baba, papa, bum. I wsio.
Komunikuje sie wyciem pawiana, krzykiem i wskazywaniem ręką.
dużo mówi

ale są podobni

Cytat:
Od kilku dni R potrafi przespać bez cyca 6 godzin .

też się nie chwaliłam, ale u nas spanie AŻ do 8ej. od ponad tygodnia. jestem ciekawa czy on jest tak styrany chodzeniem, że się polepszyły te nocki?

Cytat:
co do tych książek ...to podpowiem ze za pare lat będzie ...gorzej .
nie będzie
jak tylko będzie się skupiał na dłuższych fabułach, skuma co biblioteka, to się zapisujemy.
Wy macie wielki areał mieszniowy, my miejsca nie mamy

(zaklinam rzeczywistość????:rolleye s:)

Cytat:
my szczepimy w piatek na odre, kurcze az 2 tygodnie mogą być jaja po tym?
, od 7-10 dni po może wyjść wysypka, pojawić się gorączka. też ślinianki mogą być powiększone długo po...

Cytat:
a dziś rano obudził się bez temperatury, ładnie przespał całą noc bez pobudek
klask i:

Kocyk ja jestem (tzn byłam:P) dzieckiem, które spało z kocykiem do 13 roku życia [/QUOTE] WOW!

Cytat:
Juz po szczepieniu

Cytat:
Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca.
mam nadzieję, że nie będzie potrzebny. ale jak dostałam teraz antybiotyk to dał mi taki, który mogę przy kp

Kwaituszka mi ucieło Co z tym jedzeniem Karola????

a w Arosie... nie pamiętam... jak przyjdą, to zdam relację (ale dla T. tylko 5 chyba). Na pewno Co wypanda, a co nie wypanda uwielbiam Dwie Siostry, uwielbiam te serie (to nic, że T. mały).

Byliśmy w Lidlu. nawet był wybór!!! ale nie było nic poza gazetką (a na to liczyłam )... ale dużo Lego dla starszych

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:37   #4487
bmma
Zadomowienie

Cytat:

my szczepimy w piatek na odre, kurcze az 2 tygodnie mogą być jaja po tym? szok

Kciuki za szczepienie.
Basen może i ja w końcu się skuszę, Kinga ma strój i leży
Z tym żelem to chamstwo

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 12:39   #4488
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
stwierdziła, że teraz odstawiamy (że słonecznie nie wiem co ma wiosna do cebionu...)
a ile kropli bierzecie?

:
5 kropel.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:39   #4489
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam sie przed praca ;-)

Dziekuje za slowa odnosnie wycieczki - tak sie napalilam ze chyba pojdae w PL do Chorzowskiego parku a przy okazji zwiedze ZOO bo wstyd sie przynac ale bylam tam jak mialam ok 5-6lat a tooooo szmat czasu temu.

Lukresja - jaki ruchomy cel te puszki staly sobie jedna na drugiej no ale tak bywa - za to z Ciagnieciem sznurkow nie mialam problemu hahaha

Dla wszstkich dzieciackow po szexzepiniu przed szczepieniem - ...!!!

To papa. Milego U nas znowu zar z nieba

Aaaaa
Sie umsielam z teho Gaszenia i zapalanie swiatla - ale cos w tym jest hihi

No i zapomnialam napisac ( pochwalic sie ) ze spodnie zakupione na urodziny sam poczatek kwietnia - moge sobie sciagnac z pupci na zapieciu a chyba sie za barfzo rozciagly w praniu

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:41   #4490
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Juz po szczepieniu - ojjj ale byl placz, ale co sie dziwic, domiesniowo przeciez boli dobrze, ze cyc szybko ukoil ból

Tak, rutynowa

Ale przygody w drodze na szczepienie za bezobjawowy pierwszy raz

Cytat:
A ja czekam na "wyrok" (
Stary 2014-05-19, 12:45   #4491
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Może jednak poszukasz tak jak ja ząbków głębiej w buzi

U mnie od tych rannych 2, teraz cisza

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 12:47   #4492
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Moderna tak tak masz rację. W BJ amortyzacji nie ma takiej jak w wózkach typu 3w1 ale koła są inne niż w quinny zapp (kwestia gustu ale nam to przeszkadzało) i nie trajkotają jak walizka komfort jazdy nieporównywalny, chciałabym żeby był wygodny dla malucha, w miarę lekki i nieduży pałąk - na stronie maclarena jest uniwersalny http://www.maclaren.pl/152-palak-uni...wytu-20mm.html
tak, maclaren daje rade jako parasolka

ale to nieoryginalny, firmy Partner - w DE niedostepny, ja musze uniwersalne jak cos to mierzyc, bo nie wszystkie beda pasowac

kciuki za szczepienie
Cytat:
Moderna Zosia miała priorix podany podskórnie ale można też domięsniowo
http://mcmcentrummedyczne.w.interia.pl/rozyczka.html
http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/...2013_clean.pdf

priorix tetra, str 29-30 też podskórnie:
http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/...C500162870.pdf
a no tak, jest jezszce podskornie

ja szczepilam teraz tetravac, pierwsze szczepienia (TDP IPV)
Stary 2014-05-19, 12:50   #4493
bmma
Zadomowienie

Cytat:

hihi
kciuki

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:

Na razie M. ma sie dobrze, w sklepie zabawkowym dokazywal, wybral sobie zyrafe na kolkach a terza spi do drzemki, po spaniu zmierze temperature

Nastepne za 8 tygodni a jeszcze stresowy poranek, bo zapomnialam wziac szczepionke z lodowki i w polowie drogi sie wracalam, podjechalam autobusem, ale docelowy nam uciekl, czekalismy na nastepny, mysle podejde na nastepny przystanek, dochodze prawie do celu, a on wylaczony z ruchu, bo przebudowa drogi, wiec sie wracamy, a i jeszcze byl korek na swiatlach, wiec sie spoznilismy a wyszlam 40 minut przed czasem z domu

Jak dostanie goraczki to i tak nie bede wiedziala co i jak podac - panikuje
Dokładnie jak dziewczyny piszą, do leków są miarko-strzykawki.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 12:54   #4494
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

synus tatusia a jak córa ? mamusi ?
nie, troche jednej babci i troche tatusia, tylko czemu ja robić koło nich muszę, duspko myć imiske podstawiać a i tak gófniara mi powie ze babcie bardziej kocha
Cytat:
a ile kropli bierzecie?
a nie mieliscie jakis szczawaianów za duzo w sikach jak na tym cebionie jechał?
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Kciuki za szczepienie.
Basen może i ja w końcu się skuszę, Kinga ma strój i leży
Z tym żelem to chamstwo
ale ze nie byłaś jeszcze?
no to jak ty się uchowałaś?
a teraz cie postrasze ja z mlodą byłam własnie tak chyba kolo 1,5 roku pierwszy raz(bo ciagle albo szpital, albo termin na operacje, jeden drugi, to choroby) to pol godziny wisiała na nas. wydaje mi sie im lepiej tym wczesniej bo pozniej nie oswojone, chociaz jak zwykle wszystko zalezy od dziecka; moze twoja wskoczy i od razu kraulem poplynie?

a z odrą to faktycznie pamietam ze z mloda odwlekalam bo miałysmy isc do szpitala i jej nie szczepiłam, bo stweirdziłysmy zeby nie dostała odczynu poszczepiennego na kardiologii, zeby kwasów nie robic bo czasem tam dzieci w zlym stanie trafiają.
ehh jak tak czasem czytam co napisze o młodej jak była w wieku małego to mi się smutno robi, wszystko było podporządkowane szpitalom, żeby była zdrowa na terminy przyjec, na Andrzejki nie poszliśmy bo zaraz potem szła(notabene w Mikołaja, zaliczyliśmy tez dzień dziecka w szpitalu, a ma 4 lata dopiero

idę odgruzowywać mieszkanie....idealne słowa na dziś
Stary 2014-05-19, 12:54   #4495
bmma
Zadomowienie

Cytat:

sa antybiotyki, ktore mozna podawac podczas karmienia, oprocz tego sa te mniej i te bardziej przenikajace do mleka oraz te o krotszym i o dluzszym czasie rozpadu polowicznego (co oznacza, ze niektore leki mozna bezpiecznie brac z odpowiednia przerwa czasowa miedzy karmieniami).
Karmisz naparwde malo i wedlug mnie mozna odpowiednie leki wlaczyc przy karmieniu - to nie to samo, co karmienie niemowlecie co 2 godziny

Moze ginekolog albo w poradni laktacyjnej mogliby Ci dobrac odpowiedni antybiotyk (po konsultacji z urologiem)?

Super, miałam taką nadzieję więc... Alliw trzymam kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 12:56   #4496
achna79
Rozeznanie

A mozna już dawać naszym dzieciom kapustę, fasolkę itp?
Stary 2014-05-19, 13:00   #4497
bmma
Zadomowienie

Cytat:

no to jak ty się uchowałaś?
a teraz cie postrasze ja z mlodą byłam własnie tak chyba kolo 1,5 roku pierwszy raz(bo ciagle albo szpital, albo termin na operacje, jeden drugi, to choroby) to pol godziny wisiała na nas. wydaje mi sie im lepiej tym wczesniej bo pozniej nie oswojone, chociaz jak zwykle wszystko zalezy od dziecka; moze twoja wskoczy i od razu kraulem poplynie?

idę odgruzowywać mieszkanie....idealne słowa na dziś
tak i będzie nurkowała
Kciuki za sprzątanie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 13:02   #4498
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
A mozna już dawać naszym dzieciom kapustę, fasolkę itp?
sytuacja z dziś, 5;30 wołanie o cyca, tatus przy nosi, mamusia daje, napiłem się, odwróciłem się na brzuch, pupa przy głowie mamy 2 pierdki prosto w twarz ukochanej mamusi. DAŁA BYS?
juz mozna...

my dziś pierwszy raz truskawki, z wsi od rodzinki, jaka radość była, chyba smakowały

ide, ide, ale kompa nie gasze, puszcze sobie muzyczke i bede podczytywac ..

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-05-19 o 13:03
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:16   #4499
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
5 kropel.
tak jak my... hm może mu kupię...

Cytat:
chyba sie za barfzo rozciagly w praniu
eee tam, schudłaś

Cytat:
a i tak gófniara mi powie ze babcie bardziej kocha

Cytat:
a nie mieliscie jakis szczawaianów za duzo w sikach jak na tym cebionie jechał?

Cytat:
my też nie bylismy. nie mam auta i nie bardzo widziałam powrót z dzieciem tramwajem po basenie
jak będziemy na wsi to zrobimy inaugurację sezonu basenowego

Cytat:

my dziś pierwszy raz truskawki, z wsi od rodzinki, jaka radość była, chyba smakowały

a T. truskawek nie chce, arbuza nie chce, nekatarynek nie chce, brzoskwiń też nie... z owoców to najbardziej kalarepkę lubi
(tak serio to banany, jablka, gruszki...)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:17   #4500
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

hehe prawda

to za M się nie zaraził !

za usg! idziesz tylko tak kontrolnie?

Cytat:
ale przygody
Cytat:
o ja pierdziu
trzymam mocno aby było dobrze!
może zapiszą Ci w razie czego leki po których można karmic .
a jak nie to trudno . jak trzeba to trzeba .J jest bardziej potrzebna zdrowa mamusia niż jej mleko .zresztą mleko idzie zastąpić . J się na pewno w razie czego szybko przestawi .
Cytat:
, co karmienie niemowlecie co 2 godziny
.
heh to ja mam niemowlaka

a na strononie maclarena? tam cos jest .
Cytat:
Nestelle ja tęsknię do takich randek
ale jak przyjezdza B to sobie odbijacie i to jak pewnie ....

Cytat:
tak domiesniowa, ale to chyba wszystkie szczepionki takie sa, czy nie?
u nas podskórnie .
Cytat:
też się nie chwaliłam, ale u nas spanie AŻ do 8ej. od ponad tygodnia. jestem ciekawa czy on jest tak styrany chodzeniem, że się polepszyły te nocki?

nie będzie
jak tylko będzie się skupiał na dłuższych fabułach, skuma co biblioteka, to się zapisujemy.
Wy macie wielki areał mieszniowy, my miejsca nie mamy

(zaklinam rzeczywistość????:rolleye s:)

problem w tym ze sa takie książki ze to ja jestem pod wrazeniem .i kupuje takze dla siebie choć mówie ze dla dzieci ....nie wszystko w bibliotece będzie . przypuszczam ze nawet nie połowa .
ale racja miejsca brak ....

za nocki .bez mleka w nocy???
u nas to strefa marzen .choć coraz lepiej idzie . spi jak zawsze do ok.9-10 .z tym ze z 3 "pojeniami " od 20 .
Cytat:
No i zapomnialam napisac ( pochwalic sie ) ze spodnie zakupione na urodziny sam poczatek kwietnia - moge sobie sciagnac z pupci na zapieciu a chyba sie za barfzo rozciagly w praniu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości