|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Moderna kciuki za szczepienie
![]() Pani jaki Torres madrasek Despa jak występ? Trójka pierwsza przebiła się szybko, kolejne od 2 msc w dziaslach ![]() Dragusiu moi Rodzice mieszkają w Nysie
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak super taki maratonik ![]() Zazdroszczę tych nocy i chodź kobieto normalnie spać
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
sprężyli się
nie wiem jak teraz, kiedyś trzymali na siłe 3 dni zeby dosac kase (inaczej była liczona jak na 3 dni lub wiecej) ja kiedyś siedziałam dzien dłuzej bo pani pielegniarka w goracej wodzie kąpana i niedouczona załozyła mlodej Holtera a lekarka powiedziala ze jej robić echa nie bedzie z Holterem, a dziecko kilka godzin głodne chodziło i musiałam czekac dobe jak jej sciagna, itdKAsia fajna wycieczka Nestelle weź nie dołuj juz tej Oliwki z tym sprzataniem, u nas tez poprawa z cycoholizmem Tasia, OTJ jak maleństwa? my szczepimy w piatek na odre, kurcze az 2 tygodnie mogą być jaja po tym? szokmam synusia tatusia , wczoraj na basenie musiał być tż, mama nieważna, 1 scena rozpaczy była jak tż z mloda poszli na zjezdzalnie,druga jak tata poszedł za potrzebą, rany co sie działo, chciał isc za nim, ryk na caly basen, histeria, potem tulenie, wisiał mu po 5 minut na szyji, a jakie było zdziwko jak widział ze wchodza na góre a wylatują na dole ze zjezdzalni hihihiktoś nam zarąbał ,taki mały żel na basenie, zostawiłam przy ręcznikach, no wiecie co?! ![]() wy faktycznie codziennie tak samo Kasia gasi światło, Kwiatuszek zapala, Despa gasi bo się jasno zrobiło
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
to z zazdrości .ja codziennie musze się odkopywać z gruzu u mnie
![]() ![]() z tym holterem to tez a ze swiatłem -racja ,racja synus tatusia przeciagnęłam się tak długo ..i mocno .o jak dooobrze .teraz nie mogę się wyprostowac .cos mi przeskoczyło . musze se wmawiam -nie ,nie starzeje się .to przypadek .(to już drugo raz w ciągu kilku dni )
|
#4476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękujemy za życzenia zdrówka i kciuki ![]() bmma - super, że to tylko ząb ![]() Tasia - jak malutki dzisiaj? maria - wspaniale, że Róża taki łakomczuch ![]() Moderna - trzymam kciuki za Marcelka za dzisiejsze szczepienie Laleczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ?![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#4477 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja już dochodze do siebie...teraz przyszedł kolej na babcie głos straciła, gardło boli ![]() Cytat:
Mój Mikul się wywinął chyba. Jutro miną dwa tygodnie od szczepionki Tyle, że nadal my go atakujemy swoimi zarazkami. Ciekawe czy da rade? ![]() Kocyk ja jestem (tzn byłam:P) dzieckiem, które spało z kocykiem do 13 roku życia Gdzieś tam się walał w łóżku ale musiał być ![]() Aż w końcu pojawił się w domu pies no i trzeba było mu jakieś legowisko wykombinować... i poświęciłam swój 13 letni kocyk. Prawda, że byłam dzielna?? ![]() Pięknotka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja Mikołajowy sprzedałam jakieś dwa tygodnie temu.Cytat:
Za grilla też muszę sobie ugrillowac jakieś warzywa, u nas n agrillu to tylko mięcho i mięcho.Cytat:
Cytat:
![]() A drugie.. Idę się kąpać Dziś na usg piersi. Poproszę o kciuki I za szczepienie dla Marcelka ) i dla Moderny też
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:01 |
||||||
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz po szczepieniu - ojjj ale byl placz, ale co sie dziwic, domiesniowo przeciez boli dobrze, ze cyc szybko ukoil ból ![]() Na razie M. ma sie dobrze, w sklepie zabawkowym dokazywal, wybral sobie zyrafe na kolkach a terza spi do drzemki, po spaniu zmierze temperature ![]() dostalam recepte na nurofen w syropie (moge to podawac albo paracetamol - jak tam chce) - jak to sie podaje, na lyzeczce do zlizania? Nastepne za 8 tygodni a jeszcze stresowy poranek, bo zapomnialam wziac szczepionke z lodowki i w polowie drogi sie wracalam, podjechalam autobusem, ale docelowy nam uciekl, czekalismy na nastepny, mysle podejde na nastepny przystanek, dochodze prawie do celu, a on wylaczony z ruchu, bo przebudowa drogi, wiec sie wracamy, a i jeszcze byl korek na swiatlach, wiec sie spoznilismy a wyszlam 40 minut przed czasem z domu ![]() Jak dostanie goraczki to i tak nie bede wiedziala co i jak podac - panikuje
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby Marcel nie miał temperatury
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Amelie, Ala sliczna Kasia, super foty z wesolego miasteczka ![]() Pani, Torres (Eu)geniusz ![]() Despa, wspolczuje nocki ![]() Nestelle, super ze sie unormowalo nocne cycowanie ![]() OTJ, uff ze goraczka minela Trolla, ja gdzies czytalam, ale nie moge teraz tego znalezc (juz bym od OC dostala po glowie ) ze nawet do 6 tyg moga jakies historie wystapic po tym szczepieniu. Synus tatusia Z zapalania i gaszenia swiatla leje Achna, kciuki za usg. Zdrowka dla babci, i niech ten wirus juz nie lepiej nie rozprzestrzenia Monika.g, dla Ciebie tez kciuki za dzis A ja czekam na "wyrok" w sobote w nocy znow mnie zlapalo zapalenie pecherza. Dzis zanioslam mocz do badania, wynik ogolnego bedzie po poludniu, posiew dopiero w srode. Ale jak cos wyjdzie w ogolnym to i tak juz pewnie od antybiotyku sie nie wywine, zreszta nawet nie chce, bo rok temu sie migalam i na koniec wyladowalam w szpitalu. Wiec tym razem chce tego uniknac. Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca. I jestem lekko podlamana, bo co prawda nie karmie juz duzo (w dzien raz, na wieczor no i w nocy), no ale jednak karmie, sa to normalne posilki i nie mam pojecia jak te cycki mialabym zastapic, tzn czym Dzis udalam glupia i zrobilam ta probke enfamilu w kubku, tiaa powachal i odwrocil glowe. Nie wiem co robic
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-19 o 11:47 |
|
|
|
#4481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami to serio przesadzaja.. synek tatusia zlodziejstwo ![]() (ja za kazdym razem jak wracamy z zakupow zostawiam w wozku portfel i telefon (zapominalstwo) i jeszcze nikt nie zakosil, zabawek i innych rzeczy tez nikt nie rusza (smieje sie do czasu )dobre ze swiatlem Cytat:
jak jeden dzien, temperatura nie byla tak wysoka to chyba raczej faktycznie nie od szczepienia Cytat:
![]() fajna historia z kocykiem ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() sa antybiotyki, ktore mozna podawac podczas karmienia, oprocz tego sa te mniej i te bardziej przenikajace do mleka oraz te o krotszym i o dluzszym czasie rozpadu polowicznego (co oznacza, ze niektore leki mozna bezpiecznie brac z odpowiednia przerwa czasowa miedzy karmieniami). Karmisz naparwde malo i wedlug mnie mozna odpowiednie leki wlaczyc przy karmieniu - to nie to samo, co karmienie niemowlecie co 2 godziny Moze ginekolog albo w poradni laktacyjnej mogliby Ci dobrac odpowiedni antybiotyk (po konsultacji z urologiem)? ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Bylam w sklepie z wozkami i chcialam dokupic ten pałąk do maclarena - i suprajs, bo Maclaren ze wzgledow bezpeiczenstwa nie produkuje juz oryginalnych swoich palakow do tych wozkow (pasy sa bezpieczniejsze) - ehh..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-19 o 11:56 |
||||
|
|
|
#4482 |
|
MBZ♥
|
Moderna ta szczepionka jest domięśniowa?
Mam nadzieję, że wszystko będzie oki ![]() w pl sklepach nie ma tych pałąków? Oliwko dla mnie szurnięta nie jesteś byś poznała moją Mamę![]() I dobrze, że masz te dziewczyny w odwodzie ![]() Trolla co za złodziejstwo ![]() Alliw za wyniki!!!! może uda siędobrać leki, które będą współgrać z kp![]() Achna ależ z Ciebie Kocykowa panieńka ![]() i mocne kciuki ![]() OTJ, dobrze że już lepiej ![]() Nestelle ja tęsknię do takich randek
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oryginalnych nie ma, juz nie produkuja, to dlatego - musialabym kupic innej marki, jakis uniwersalny - a czesto tak jest, ze jak uniwersalne to do d... wiec chyba odpuszcze
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Moderna tak tak masz rację. W BJ amortyzacji nie ma takiej jak w wózkach typu 3w1 ale koła są inne niż w quinny zapp (kwestia gustu ale nam to przeszkadzało) i nie trajkotają jak walizka
komfort jazdy nieporównywalny, chciałabym żeby był wygodny dla malucha, w miarę lekki i nieduży pałąk - na stronie maclarena jest uniwersalny http://www.maclaren.pl/152-palak-uni...wytu-20mm.html tego kuriera nie znam i wielkie za szczepienie!nurofen i paracetamol - ja podawałam łyżeczką alliw piszą że 7,5 to o jakieś 3,5 mniej choć nam sprzedawca powiedział że to jest waga zaniżona, chyba coś w tym jest bo zappa nosiłam po schodach a tego wciągam ![]() klementyna1 szczęścia na kolejne latka ! Amelie04 śliczna Ala ![]() kasia86bgo super że się wybawiliście ![]() achna79 ![]() dziękuję za opinie o wózku ![]() u nas też szczepienie, jutro zamówiłam priorix
|
|
|
|
#4485 |
|
MBZ♥
|
Moderna Zosia miała priorix podany podskórnie
http://mcmcentrummedyczne.w.interia.pl/rozyczka.html http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/...2013_clean.pdf priorix tetra, str 29-30 też podskórnie: http://www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/...C500162870.pdf |
|
|
|
#4486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
stwierdziła, że teraz odstawiamy (że słonecznie
nie wiem co ma wiosna do cebionu...)a ile kropli bierzecie? Cytat:
ale są podobni ![]() ![]() ![]() też się nie chwaliłam, ale u nas spanie AŻ do 8ej. od ponad tygodnia. jestem ciekawa czy on jest tak styrany chodzeniem, że się polepszyły te nocki? nie będzie ![]() jak tylko będzie się skupiał na dłuższych fabułach, skuma co biblioteka, to się zapisujemy. Wy macie wielki areał mieszniowy, my miejsca nie mamy ![]() (zaklinam rzeczywistość????:rolleye s: )Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Kocyk ja jestem (tzn byłam:P) dzieckiem, które spało z kocykiem do 13 roku życia [/QUOTE]Cytat:
Kwaituszka mi ucieło Co z tym jedzeniem Karola????a w Arosie... nie pamiętam... jak przyjdą, to zdam relację uwielbiam Dwie Siostry, uwielbiam te serie (to nic, że T. mały).Byliśmy w Lidlu. nawet był wybór!!! ale nie było nic poza gazetką (a na to liczyłam )... ale dużo Lego dla starszych
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basen może i ja w końcu się skuszę, Kinga ma strój i leży ![]() Z tym żelem to chamstwo
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie przed praca ;-)
Dziekuje za slowa odnosnie wycieczki - tak sie napalilam ze chyba pojdae w PL do Chorzowskiego parku a przy okazji zwiedze ZOO bo wstyd sie przynac ale bylam tam jak mialam ok 5-6lat a tooooo szmat czasu temu. ![]() Lukresja - jaki ruchomy cel te puszki staly sobie jedna na drugiej no ale tak bywa - za to z Ciagnieciem sznurkow nie mialam problemu hahahaDla wszstkich dzieciackow po szexzepiniu przed szczepieniem - ...!!!To papa. Milego U nas znowu zar z nieba ![]() Aaaaa Sie umsielam z teho Gaszenia i zapalanie swiatla - ale cos w tym jest hihi No i zapomnialam napisac ( pochwalic sie ) ze spodnie zakupione na urodziny sam poczatek kwietnia - moge sobie sciagnac z pupci na zapieciu a chyba sie za barfzo rozciagly w praniu Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, rutynowa Ale przygody w drodze na szczepienie za bezobjawowy pierwszy raz ![]()
|
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może jednak poszukasz tak jak ja ząbków głębiej w buzi ![]() U mnie od tych rannych 2, teraz cisza
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nieoryginalny, firmy Partner - w DE niedostepny, ja musze uniwersalne jak cos to mierzyc, bo nie wszystkie beda pasowac kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
ja szczepilam teraz tetravac, pierwsze szczepienia (TDP IPV)
|
|
#4493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihikciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
#4494 | ||
|
Rozeznanie
|
nie, troche jednej babci i troche tatusia, tylko czemu ja robić koło nich muszę, duspko myć imiske podstawiać a i tak gófniara mi powie ze babcie bardziej kocha
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to jak ty się uchowałaś? a teraz cie postrasze ja z mlodą byłam własnie tak chyba kolo 1,5 roku pierwszy raz(bo ciagle albo szpital, albo termin na operacje, jeden drugi, to choroby) to pol godziny wisiała na nas. wydaje mi sie im lepiej tym wczesniej bo pozniej nie oswojone, chociaz jak zwykle wszystko zalezy od dziecka; moze twoja wskoczy i od razu kraulem poplynie? ![]() a z odrą to faktycznie pamietam ze z mloda odwlekalam bo miałysmy isc do szpitala i jej nie szczepiłam, bo stweirdziłysmy zeby nie dostała odczynu poszczepiennego na kardiologii, zeby kwasów nie robic bo czasem tam dzieci w zlym stanie trafiają. ehh jak tak czasem czytam co napisze o młodej jak była w wieku małego to mi się smutno robi, wszystko było podporządkowane szpitalom, żeby była zdrowa na terminy przyjec, na Andrzejki nie poszliśmy bo zaraz potem szła(notabene w Mikołaja, zaliczyliśmy tez dzień dziecka w szpitalu, a ma 4 lata dopiero idę odgruzowywać mieszkanie....idealne słowa na dziś
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
A mozna już dawać naszym dzieciom kapustę, fasolkę itp?
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za sprzątanie
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
sytuacja z dziś, 5;30 wołanie o cyca, tatus przy nosi, mamusia daje, napiłem się, odwróciłem się na brzuch, pupa przy głowie mamy 2 pierdki prosto w twarz ukochanej mamusi. DAŁA BYS?
juz mozna... my dziś pierwszy raz truskawki, z wsi od rodzinki, jaka radość była, chyba smakowały ide, ide, ale kompa nie gasze, puszcze sobie muzyczke i bede podczytywac ..
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-05-19 o 13:03 |
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak jak my... hm może mu kupię...
eee tam, schudłaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
my też nie bylismy. nie mam auta i nie bardzo widziałam powrót z dzieciem tramwajem po basenie ![]() jak będziemy na wsi to zrobimy inaugurację sezonu basenowego ![]() Cytat:
![]() ![]() a T. truskawek nie chce, arbuza nie chce, nekatarynek nie chce, brzoskwiń też nie... z owoców to najbardziej kalarepkę lubi ![]() (tak serio to banany, jablka, gruszki...)
|
|
|
#4500 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to za M się nie zaraził ! za usg! idziesz tylko tak kontrolnie? Cytat:
Cytat:
trzymam mocno aby było dobrze! może zapiszą Ci w razie czego leki po których można karmic . a jak nie to trudno . jak trzeba to trzeba .J jest bardziej potrzebna zdrowa mamusia niż jej mleko .zresztą mleko idzie zastąpić . J się na pewno w razie czego szybko przestawi . heh to ja mam niemowlaka ![]() a na strononie maclarena? tam cos jest . ale jak przyjezdza B to sobie odbijacie i to jak pewnie ....Cytat:
Cytat:
![]() problem w tym ze sa takie książki ze to ja jestem pod wrazeniem .i kupuje takze dla siebie choć mówie ze dla dzieci ....nie wszystko w bibliotece będzie . przypuszczam ze nawet nie połowa . ale racja miejsca brak .... za nocki .bez mleka w nocy??? u nas to strefa marzen .choć coraz lepiej idzie . spi jak zawsze do ok.9-10 .z tym ze z 3 "pojeniami " od 20 . Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

. 
i musiałam czekac dobe jak jej sciagna, itd
szok

za szczepienie dla Marcelka 

klask i: