Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 07:22   #4771
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
siema siema

nadrobiłam, ale przepraszam, nie cytuję, bo wpadłam w wir załatwiania spraw weselnych (jak nie magisterką to wleselem was męczę ajm sory )

chciałam tylko powiedzieć, a w zasadzie zapytać, Fewciu, widziałam filmik tylko jedno pytanie mi ciągle krąży po głowie: gdzie ten brzuch?? jesteś laska pierwsza klasa

Sylwia, jaki bartulo do ciebie podobny!!!

hje - u nas dzień podobny, też nie wiem o co chodziło, niby fajny dzień, mogła wyjśc na dwór, a ona taki marud że ojacież

dziewczyny, mam zagwostkę, pomóżcie mi

chcę sobie na panieński (mężatki, ale co tam ) kupić tę sukienkę. I za nic nie wiem, gdzie te biodra mierzyć, żeby dobrać sobie odpowiedni rozmiar tam gdzie pupa? gdzie boczki?? (u mnie zdecydowanie najszersze miejsce ) no bo teraz generalnie chodzę w rozmiarze L / XL, a jak patrzę na tę tabelę, to wychodzi, że nawet w XXL się nie zmieszczę

http://fasardi.com/product-pol-1615-Sukienka.html#close

(tabela się pokazuje jak się kliknie: pokaż jak dobrać rozmiar)

ps. no ja oczywiście wybiorę czarną o ilę wybiorę rozmiar
śliczna ta sukienusia i chyba materiał dość rozciągliwy mogłabym sobie nawet kupić
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Może w końcu nadszedł ten dzień Zobaczymy, co będzie jutro

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ewulka, ja nie pomogę, bo też się na mierzeniu nie znam I nie kupuję ubrań na allegro, ALE PS: Sukienka jest boska!

A jak jesteśmy w temacie: gdybyście musiały wybrać któryś z tych zestawów ciuszków, to który by to był? (trochę dużo oglądania):

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...239627904.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...224275258.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...226867354.html

???

Hę?
łooo matko, wszystkie piękne
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to dlaczego "salceosn"

ale pomoc

dziekujemy
podobnie dzis było, takie rozparzony dziec..... to sie potknął, to przewrócił, to uderzył bo się potknął..... o co kaman?
Chociaz, ja tez byłam taka rozmemłana, mimo przespanej beztugezowej nocy
Dobrze, że Pola pokazała co potrafi- t. Ci nie powie, ze spokojnie sobie siedzisz a dziecko bawi sie samo
odpocznij!

bo duzy jest ten fotelik teoretycznie nawet do 5 lat
mnie sie wydaje, ze takgdzie najszerzej, ale pewnosci nie mam wiec sie nie opieraj na moim zdaniu...
Dziekujemy
Własnie, tez zastanawiam sie, gdzie ten Fewciowy brzuch? Istnieje tak samo jak Fewciowy bałagan

ja tez ide spac
czemu? może dlatego, że jabłka są pokrojone w kostkę

witajcie z rana, my od 5:09 nie śpimy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:23   #4772
nancykenator
Zakorzenienie

neti żadna z tych kiecek mi się nie podoba, ja kiedyś śliczną (zakrywającą sporo) kupiłam w tesco, jedna z moich ulubionych
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:24   #4773
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurdealbo nie widze linkow albo nie umiem czytac, nie widze ani bielizny Elllmowej, ani sukienek Neto, nosz....

Ewulka, jezeli chodzi o fasardi to z tego co kojarze rozmiarowka jest sporo zanizona, bo to chinska, i o ile jeszcze spokojnie mozna dobrac sobie "obwody" :P tak na dlugosc laski czesto narzekaja. A jest mozliwosc zwrotu? Albo wez dwa rozmiary i jeden zwroc

Dziecie wczoraj wyszalane, na basenie, na spacerze, drzemki niby mial dwie ale w aucie, wiec nie licze ich, bo jak napisala Meneq pare dni temu, Pietraszko jak Yae nie odpoczywa. Padl o 20, w aucie :P takze w sob skonczylismy Breaking Bad A wczoraj dwa odc Suits

Zoladek mnie boli non stop od tygodnia wlasciwie, myslicie, ze do lekarza z tym??? Do jakiego???

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:31   #4774
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No bo wiesz ja szukam takiej co by jak najwiecej ukryć...to chyba w czarnym, nie? Ale tantra pstrokata jest taka oryginalna i fajna...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w tej czarnej nie poobaja mi sie te "cekiny" no i taka ciezka, na lato za ciezka moim zdaniem. ta kolorowa jak dla mnie super. I na spacer i na jakas "okazje" . no i kolorowa wiec wszelkie dodatki beda pasowac. Ale decyja nalezy do Ciebie...

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-05-19 o 07:33
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:36   #4775
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja dziś na balejażu byłam...ale wciąż chodzą za mną ciemne włoski...może jak będe szczupła i piękna to sobie zrobie-a tymczasem powedzcie, w których lepiej?
Conieco ponadrabiałam
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hejka

Melduje, że od dwóch dni jesteśmy w domku Haneczka zdrowa i szczęśliwa, dokazuje jak wcześniej

Opowiadajcie co u Was
Hej hej, no to super, piekne wpisy na blogu.
Bokeh mam prośbę: co to za czapkę ma Hania na śniadanku, i czy mogłabyś (jakby to nie był wielki problem) polecic mi sprzedawcę do kasku dla dzieck, bo fotelik już mamy i tylko kasku nam brak.
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
fewciu, sylwietta
Ja jestem cały czas, ale trochę się działo w tym tygodniu no i antybiotyk skończyłam brać, ale tak do końca zdrowa nie jestem.
Ola szogunuje, że ja zabawki W OGÓLE nie sa interesujące, liczy się tylko buczenie pod drzwiami żebrzące o wyjscie na dwór, wchodzenie na stół wyciąganie noży z szuflad, wywalanie wszystkiego z szafek, tłuczenie w telewizor, ewentualnie jak wałek do ciasta wpadnie w ręce to tłuczenie nim WE WSZYSTKO. Ganianie za psami, kotami, no szogun całkowity.

Byłysmy dziś w kościele, Ola zawsze grzecznie w wózku siedzi, no i na ogłoszeniach postanowiłam pozwolić jej trochę pobiegać. No i pchała wózek po całym dziedzińcu, zaczepiała ludzi, biegala. Oczywiście wszyscy ją obserwowali, a jak się przewrociła na tej kostce, to zamarli. A szogun co? Wstał, otrzepał ręce, otrzepał sukienke z piachu i w nogi jak najdalej od matki z diabelskim śmiechem ludzie się śmiali z niej

Proszę o jak najmocniejsze kciuki do wtorku, jak się postaracie i wszystko pójdzie po mojej mysli, to Wam powiem ocb
Kciuki są
Moja Oli normalnie w czwartek zaczęła bawić się zabawkami, na szął jest.
No a z Oli faktycznie aparatka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja!

Ale dziś cieplutko byliśmy na działce a później w lesie mieliśmy jechać na wystawe psów ale jakoś tak nie dojechaliśmy..

Amelka wczoraj poszla spać ok 21.20 a wstala o 9! aż miło (wiadomo wiele pobudek, ale i tak zadowolona jestem)

a i wrzucam zdjęcie mojej laleczki jeju jaka ona jest madra, już tyle słówek umie
Boska jest poprstu, i taka "delikatna" moja Oliwka przyniej to jakaś tak duża
Cytat:
Mój szogunek na fotelu
Super
Cytat:

chcę sobie na panieński (mężatki, ale co tam ) kupić tę sukienkę. I za nic nie wiem, gdzie te biodra mierzyć, żeby dobrać sobie odpowiedni rozmiar tam gdzie pupa? gdzie boczki?? (u mnie zdecydowanie najszersze miejsce ) no bo teraz generalnie chodzę w rozmiarze L / XL, a jak patrzę na tę tabelę, to wychodzi, że nawet w XXL się nie zmieszczę

Świetna sukienka, ja bym mierzyła w biodrach

Kurcze w piątek i w sobotę Oliwka pierwszy raz od nie wiem kiedy zrobiła dwójeczkę w pieluchę, w sobotę jeszcze mnie tak urządziła że hej, jesteśmy na placu zabaw, mamy zjeżdżac na zjeżdżalini a mi tu coś tak zalatuje, qupa taka że ledwo w pamku się zmieściała i to jeszcze jajecznica jak za noworodka, i od wczoraj spokój, obstawiałm zęby ale nie wyszły, jedynki na górze to juz tylko za tką cieniutką błonką i jakoś nie moga się przebić....
Wczoraj zrobiliśy na nogach 10 km, Oli suoer się bawiła, część w wózku, część na nóżakch, i odkąd mamy spacerówkę i jeździ przodem to woli wózek od rowerka. Jak idziemy do garażu to zawsze wybiera wózek.
Tż oczywiście zepsuł weekend bo rano w sobotę walną focha, wieczoram zaczął mi truć że jak to on za mna nie tęsknił jak miała druga zmianę, że się nim nie interesuję i jak mu przykro, aż poszedł spać do salonu, wczoraj oczywiście też zamulał, ale pojechaliśmy do kina i trochę lepiej, ja nie wiem czy on jakąś "menopuzę" zaczyna czy coś.
Do tego Młoda spotyka się z jakimś chłopakiem, a najlepsze ze kłapmie ze z koleżanką. Przypadkiem się dowiedziałam bo sie z fb nie wylogowała i jak ja odpaliłam to akurat była rozmowa z tym chłopakiem, nic nie mówię ale musze jakoś Tż zwrócić na to uwagę, a jak mnie jeszcze raz Młoda okłamię to jej tez poweim parę słów do słuch.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:38   #4776
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, kwiatowa sliczna!!!

Elllmi, piekna ta bielizna!!!

I nie, kota jest mega cierpliwa, pisalam kiedys zreszta, jak mlodego pacnie to bez pazurowsama poduszka lapy. Raz go drapla, ale skubaniec ja tak ugryzl, ze paszcze mial cala siersci

Fewciu ale sliczna jestes <3 a Blanusia cudna, kurde ja sie boje mojego jeszcze ze zjezdzalni puszczac

Akysz problemy!!! :-*

Iiii pytanko mam, skad te cudne spodnie, ktore mialas na sobie na pierwszym fimiku ze zjezdzalnia??:P

Charlizz kciuki!!!

Marsi no ja pamietam jak pisalas, ze S.szybko bardzo przestal spac w dzien, mam nadzieje, ze u nas przejsciowe to tylko, bo nie powiem, chociaz te 40min wolnosc w dzien by sie przydalo

Brzusio juz widac???

Mlody zas sie budzi 2x w nocy na mm.... Ehh a juz tak pieknie bylo:P

Stary 2014-05-19, 07:52   #4777
hope01
Zakorzenienie

W końcu wczoraj pogoda dopisała dziś też nas słoneczko obudziło, mam nadzieję, że się nie popierniczy. Pójdziemy w końcu na spaciro.

Sylwietta piękny kawaler, cała mama
Aniu super wpis
Net jak dla mnie ta kolorowa ostatecznie. Czarna, jak Pstryń mówi, za ciężka
Iwfka padłam z podejrzenia menopauzy a codo Młodej - taki wiek - zaczyna się, ja też tak robiłam
Lady idź chociażby do rodzinnego, to Ci skierowanie wypisze

Wczoraj byliśmy jak zwykle u t. i już mi bokiem wychodziło. Ona musi leżeć, non stop gada że umrze. Dawid najchętniej na polu by siedział, ale trzeba z nim tam chodzić krok w krok bo to dom tuż przy ulicy - bez ogrodzenia i jeszcze na podwórku jest dość ostro z górki. Pojechałam później do rodziców i poszliśmy na spacer, to Młode w końcu padło i się ugrzeczniło.
Pojechałam, bo przecież TZ lata to tu to tamto to sprawdzić, to zobaczyć nad wpdę, bo może drzewa przyniosła woda itp itd, to kawka, to to i generalnie ja z Dawidem cały czas, więc już wolałam iść z rodzicami na spacer, a tenciulas niech sobie dalej biega z miejsca na miejsce.
U nas pogodowa sytuacja już ok, poszło dalej w Polskę niestety.

Widzę na tapecie temat sandałków. Ja miałam Dawidowi już kupić, te co Elllmi wklejała, ale się wstrzymałam, bo zastanawiam się jeszcze jaki numer. Pasuje mi w sklepie zmierzyć, a kupić w necie bo taniej.

Zamówiłam sobie wczoraj kurtkę w tajemnicy przed TZ (bo zaraz znowu będzie że kasa się rozpływa - nie wspomnę ile już poszło w jego mamę i brata )

A! I Dawid ma szał na to http://allegro.pl/karaoke-mikrofon-i...233027619.html Oliwia to ma i ostatnio jak przyjeżdżamy to mu to siostra TZ podłącza i Młody sobie śpiewa więc jak mu chrzestny tego nie kupi to ja to zrobię

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Acha Fewciu:
Masz na prawdę ogromny brzuch. Nieomal już na kolanach. Ponadto doskwierają CI strasznie wielgachne uda i wielkie dupsko.
Amen.
WEŹ SIĘ STUKNIJ W CZÓŁKO! Jeszcze jak piszesz przy filmiku że nie zwracajcie uwagi na mnie, to krew mnie zalewa nie można nie zwrócić uwagi na tak PIĘKNĄ I ATRAKCYJNĄ KOBIETĘ!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:38   #4778
ILLUSION
Wtajemniczenie

I ja się witam z pracy przy kawce
Dzisiaj tylko jedna pobudka na uu o 2:30 Widzę światełko w tunelu że odstawię niedługo tego mojego skarbka już całkowicie

W sobotę mieliśmy gości, przyjaciele u których byliśmy świadkami na ślubie. Jeszcze bezdzietni ale już niby jesienia mają zacząć starania. I przynieśli Igiemu straż pożarną z Wadera taką: http://www.babytrend.ro/masina-de-po...m--wader-10439 Przyszli o 17 i Igor bawił się samochodem calutkie 3 godziny aż do kąpieli a jak ktoś chciał zabrac to robił paluszkiem "nunu" i uciekał z samochodem. W szoku byli że sam się bawił tak długo a my sobie przy stole spokojnie rozmawialiśmy. Mój duży chłopczyk.

Cytat:
dziewczyny, mam zagwostkę, pomóżcie mi

Wymiar w biodrach jaki podają zawsze to biodra mierzone w najszerszym miejscu pupy. Tam ona ma być przylegająca do ciała, obcisła. Wyżej "na boczkach" jest szersza to może ok będzie.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A jak jesteśmy w temacie: gdybyście musiały wybrać któryś z tych zestawów ciuszków, to który by to był? (trochę dużo oglądania):

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...239627904.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...224275258.html

czy

http://allegro.pl/paka-firmowek-dla-...226867354.html

???

Hę?
Jak zwykle nigdzie żaden zestaw nie odpowiada mi w całości ale ja wybredna jestem No ale gdybym musiała wybrać z tych trzech to pierwszy chyba.
Cytat:
Mój szogunek na fotelu
Bartulo coraz bardziej do mamusi podobny!!!!
Cytat:
A co sądzicie o tej... http://allegro.pl/show_item.php?item=4232001215 - zaznaczając ze musze ukryc(i jak to zrobić )-wielka oponę na brzuchu..
Fajna ta. Tej czarnej nie kupuj
Stary 2014-05-19, 09:37   #4779
hope01
Zakorzenienie

słyszałyście o tym autobusie w KOlumbii? 32 osoby w tym 31 dzieci spłonęło żywcem w autobusie. Wracali z Kościoła.
Maskara.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:42   #4780
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
słyszałyście o tym autobusie w KOlumbii? 32 osoby w tym 31 dzieci spłonęło żywcem w autobusie. Wracali z Kościoła.
Maskara.
O kuwaaa! Co to się wyrabia
Dzięki dziewczyny za odpowiedź..licytuje ta kwiatową...

Czy któraś ma SAMSUNG GALAXY CORE PLUS? DUŻE TO, FAJNE?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:48   #4781
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,
nastrój kiepski nie mam siły cytować
widziałam zdjęcia i filmiki, cudne te Wasze dzieciaczki
Sylwietta Bartulo na fotelu wymiata, rany jaką on ma minę rozrabiaki

Pytałyście o brzusio, tak spory już jest i widać,że jestem w ciąży, natmiast cała reszta bez zmian, nawet chodzę w dzinsach z przed ciąży i nic nie ciśnie
staniki powymianiałam bo cycki urosly, własnie oglądałam tego linka co Elli wrzucila, piękny ten komplecik
ja u siebie w miescie mam sklep TK max, kupiłam ostatnio super bieliznę, firmowkę Donne Karan i Triumpha za 50 zł gdzie ceny regularne od 200 zl w góre za komplet, uwielbiam ten sklep, można naprawdę perełki dorwać

ech nie mam siły na nic
moj S w piątek wyjeżdza do Londynu, moj mały chłopczyk w wielkim świecie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:55   #4782
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Marsi..duzo sily i zdrowka! A gdzie fota bebzona?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-19, 10:16   #4783
LadyWhisper
Zakorzenienie

Glupie pytanie mam jak zakladacie dzieciakom sandalki, to ze skarpetkami czy bez??? wiem glupie, ale dzisiaj np czuje, ze za cieplo na zwykle adidaski, a za zimno na sandalki bez skarpet chyba, ze jakies buciki polecacie na taka pogode???

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-05-19, 10:31   #4784
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Wpadłam się tylko przywitać po weekendzie. U mnie dziś piękna pogoda - słońce, cieplutko, aż żal, że muszę w zimnych murach siedzieć

Lady ja jeszcze nie mam dla Domci sandałków, ale chyba na skarpetkę bym zakładała

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Maskara.
Nie słyszałam. Straszne

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

aaa Sylwia świetnie Bartulo się prezentuje w tym fotelu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:39   #4785
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Glupie pytanie mam jak zakladacie dzieciakom sandalki, to ze skarpetkami czy bez??? wiem glupie, ale dzisiaj np czuje, ze za cieplo na zwykle adidaski, a za zimno na sandalki bez skarpet chyba, ze jakies buciki polecacie na taka pogode???

ja bym coś w ten deseń założyła...a właśńie jak Wam sie podobają, bo właśńie zastanwiam się czy kupic?
http://allegro.pl/super-polbuty-sand...254423810.html
http://allegro.pl/zdrowotne-zakryte-...207410502.html
http://allegro.pl/sandaly-sandalki-r...185905938.html
http://allegro.pl/cizemka-pl-odlotow...201319416.html

a z sandałków które?
http://allegro.pl/cizemka-pl-15-prof...171377853.html
http://allegro.pl/lekkie-sandalki-wk...252214751.html

Stary 2014-05-19, 10:43   #4786
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja!

Ale dziś cieplutko byliśmy na działce a później w lesie mieliśmy jechać na wystawe psów ale jakoś tak nie dojechaliśmy..

Amelka wczoraj poszla spać ok 21.20 a wstala o 9! aż miło (wiadomo wiele pobudek, ale i tak zadowolona jestem)

Szajka- dzięki za pomysł z tematem, ja raczej wybiore coś o zaburzeniach/autyzm/adhd/uzaleznienia

Ale chce mi sie spaaaaać ;]

a i wrzucam zdjęcie mojej laleczki jeju jaka ona jest madra, już tyle słówek umie

Little, na pewno coś znajdziesz, nie martw się

Neti a Ty achhh dumna jestem z Ciebie! ja od jutra sie biore.
piękna ona jest <3

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w sobotę pogoda mało ciekawa była, to pojechaliśmy z młodym i TŻ na zakupy, chciałam kupić Filipowi jakieś sandałki, no i oczywiście upa ale przynajmniej wymierzyłam i zamówię przez neta, tylko jaki kolor:

https://www.google.pl/search?q=nike+...%3B1500%3B1500

czy

https://www.google.pl/search?q=nike+...%3B1523%3B1015

w sumie najbardziej to bym te chciała https://www.google.pl/search?q=nike+...ml%3B450%3B337 , ale to wzór z 2012 i nigdzie ich już nie ma

przy okazji wstąpiliśmy z młodym na taką salę zabaw, zjeźdżalnie, piłki i td. i kurde najmłodszy tam był, a najwięcej zamieszania robił co on tam wyprawiał, to głowa mała

i mąż mi kupił bieliznę http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...with-lace-trim ; genialnie wygląda (no w sumie, gdyby cycki były wieksze, a du.psko mniejsze, to wyglądałaby lepiej)

genialna jest

dyktator mały

jak on to zrobił

a jak przechodzi tą ospę? bardzo ją wysypało?

odważna jest i uparta, bo już myślałam, że sobie odpuści, jak nie mogła nóżki podnieś na drugi szczebelek

śliczna
Najwięcej na buzi i głowie, trochę na plecach i brzuszku oraz pod pampem.
Już zasycha to i się az tak nie drapie.
Gorączki nie ma , tylko taka rozmemłana jest. I nic nie je, oczywiście.

Cytat:
Mój szogunek na fotelu
słodki łobuz

Cześć Fewciu! Kurdę, jaka Blanka sprytna jest już świetnie sobie radzi! I widzę, że ruszyła z mową,
A za brzuch

Wczoraj jak pojechałam na uczelnię na 18:00 - Amelka zasnęła i spała 1.5h ;/ Musiała być padnięta, ale kurczę przez to (chyba) poszła spać przed 1rwszą w nocy.
Marudek niesamowity ale nie szło jej położyć bo totalna histerioza ( a ona w takie stany bardzo rzadko wpada), także Lady - rozumiem cię.
Strasznie późno chodzi spać ostatnio, minimum 22, i nie bardzo da się to przestawić. Zwalam na chorobę póki co, ale wczoraj już nam z Tż brakowało pomysłow co zrobić. Stwierdziłam w końcu, że sama padnie. Mam nadzieję, że to jednorazowe

Miałam wczoraj gości, kuzynkę z narzeczonym bo przynieśli zaproszenia na ślub (sierpień), Amelka dostała prezenty : swoje pierwsze Duplo
http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p

(fajne bardzo, faktycznie, Szaja - ale nie umie ich łączyć jeszcze), i lalkę bobasa Smiki http://www.smyk.com/smiki-lalka-30-c...y-dla-dzieci-p która idealnie pasuje do wściekle różowego wózka od t.
Ale słuchajcie, jaki to jest hit ta lalka! Wszędzie z nią chodzi, upomina się o nią ("lala, lala!"), cały poranek szukałyśmy bo gdzieś się zapodziała i płacz na końcu nosa. Ubieramy i zakładamy jej czapeczkę, ubranko też, karmi ją, poi (swoim pstryczkiem), lula w wózeczku, zawijam w kocyk, chce z nią spać, z nią siedzieć w krzesełku do karmienia, wszystko z tą lalą
Słodkie to )

Tym samym znowu nie mam pomysłu na prezent, może kupię nocnik :P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:53   #4787
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
piękna ona jest <3

Najwięcej na buzi i głowie, trochę na plecach i brzuszku oraz pod pampem.

Już zasycha to i się az tak nie drapie.

Gorączki nie ma , tylko taka rozmemłana jest. I nic nie je, oczywiście.

słodki łobuz

Cześć Fewciu! Kurdę, jaka Blanka sprytna jest już świetnie sobie radzi! I widzę, że ruszyła z mową,

A za brzuch

Wczoraj jak pojechałam na uczelnię na 18:00 - Amelka zasnęła i spała 1.5h ;/ Musiała być padnięta, ale kurczę przez to (chyba) poszła spać przed 1rwszą w nocy.

Marudek niesamowity ale nie szło jej położyć bo totalna histerioza ( a ona w takie stany bardzo rzadko wpada), także Lady - rozumiem cię.

Strasznie późno chodzi spać ostatnio, minimum 22, i nie bardzo da się to przestawić. Zwalam na chorobę póki co, ale wczoraj już nam z Tż brakowało pomysłow co zrobić. Stwierdziłam w końcu, że sama padnie. Mam nadzieję, że to jednorazowe

Miałam wczoraj gości, kuzynkę z narzeczonym bo przynieśli zaproszenia na ślub (sierpień), Amelka dostała prezenty : swoje pierwsze Duplo

http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p

(fajne bardzo, faktycznie, Szaja - ale nie umie ich łączyć jeszcze), i lalkę bobasa Smiki http://www.smyk.com/smiki-lalka-30-c...y-dla-dzieci-p która idealnie pasuje do wściekle różowego wózka od t.

Ale słuchajcie, jaki to jest hit ta lalka! Wszędzie z nią chodzi, upomina się o nią ("lala, lala!"), cały poranek szukałyśmy bo gdzieś się zapodziała i płacz na końcu nosa. Ubieramy i zakładamy jej czapeczkę, ubranko też, karmi ją, poi (swoim pstryczkiem), lula w wózeczku, zawijam w kocyk, chce z nią spać, z nią siedzieć w krzesełku do karmienia, wszystko z tą lalą

Słodkie to )

Tym samym znowu nie mam pomysłu na prezent, może kupię nocnik :P

A ja Ci powiem, ze czesto slysze od kolezanek, ze dzieci jesc zaczynaja po chorobie. Moze i Amelka na dniach zaskoczy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Czesc!
Sluchajcie jaki komplement uslyszalam od t.; ze gdyby mogla cofnac czas, to opiekowalaby sie tak, jak ja Yae. Wiecie jak mi sie milo zrobilo, zwlaszcza, ze wiekszosc moich metod poczatkowo byla mocno krytykowana..,
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:53   #4788
Debrah
Zakorzenienie

Meneq : nawet nie wiesz jakbym chciała
Bo to jest dla mnie prawdziwa zagadka i problem z tym jedzeniem.
Chyba już wszystko przerobiłam.

Dziś piękna pogoda, a my nie możemy wyjść na spacer przez tą ospę. Jak padało, było łatwiej, jak ja jej biednej wytłumaczę jak będzie pod drzwiami stała..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:04   #4789
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Meneq : nawet nie wiesz jakbym chciała
Bo to jest dla mnie prawdziwa zagadka i problem z tym jedzeniem.
Chyba już wszystko przerobiłam.

Dziś piękna pogoda, a my nie możemy wyjść na spacer przez tą ospę. Jak padało, było łatwiej, jak ja jej biednej wytłumaczę jak będzie pod drzwiami stała..

Wciaz trzymam za Was kciuki ;-)
To moze potrwac, ale Amelka przeciez nie da sie zaglodzic
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:29   #4790
marsi11
Zakorzenienie

Ewik, a jak u Ciebie samopoczucie?
nie mam z kim pogadać nt ciąży
na wątku w poczekalni było tak beznadziejnie,że się zawinęłam, laski jechały się jedna po drugiej, o takie głupoty,że żenada
chyba już drugiej takiej jak Wy ekipy nigdzie nie ma

Debrah, u nas też ostatnio mały zasypia inaczej niz zawsze, nie wiem czy to "taki etap" czy jak zasypia ok 22,
ale uwaga, od dwóch dni śpimy do 8 jeszcze nigdy tak nie było,
Stary 2014-05-19, 11:32   #4791
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry ależ u nas piękna pogoda już ponad 2h na dworze zaliczone, Ania od 10minut uskutecznia drzemkę, a ja was nadrabiam, odpisuję i zaraz idę ogarnąć chałpę po weekendzie w nagrodę na obiad robię pierogi leniwe system motywacyjny u mnie nadal działa

Cytat:

[/COLOR]A co sądzicie o tej... http://allegro.pl/show_item.php?item=4232001215 - zaznaczając ze musze ukryc(i jak to zrobić )-wielka oponę na brzuchu..
P.s. ewulka my nadal umówione,tak?

neti, of kors umówione, ładna pogoda się zrobiła, więc jutro skoczę na pocztę i prześlę

a co do sukienki... to mogę być szczera? mnie się nie podoba, może dlatego, że moja t. ma podobną i mi się z nią kojarzy że taka babcina, bo moja t. mimo że młoda babka to styl ma tak babciny, że szokens

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
neti - mi sie podoba ta sukienka, ja bym brala
ewulkaaa - ja nie pomoge, moze napisz do nich jak da rade... a nie myslalas o innym klorze? ta kapuczinko piekna! moim zaniem uroku tej kiecce dodaja te wszelkie zalamania materialu a na czarnej ich nie widac...[COLOR="Silver"]

si, napisałam wczoraj dziś odpisali, że to najszersze miejsce w pupie. A jak to powiedział kiedyś mój tata (słodziak po prostu ) - Ewa to ma płaskostopie, a jeszcze większe płaskodupie bo mam ogromnu brzuch i cyce, a tyłek faktycznie w stosunku do tego dość mały więc może w którąś wejdę
co do koloru - cappucino po pierwsze tańsze (czemu?? ) i może faktycznie ładniejsze, ale na rozmiarze 36, bo na moim to chyba nie bardzo czarny troszkę lepiej tuszuje mimo wszystko, i się chyba w nim bezpieczniej czuje...

Cytat:
Ewulka, jezeli chodzi o fasardi to z tego co kojarze rozmiarowka jest sporo zanizona, bo to chinska, i o ile jeszcze spokojnie mozna dobrac sobie "obwody". tak na dlugosc laski czesto narzekaja. A jest mozliwosc zwrotu? Albo wez dwa rozmiary i jeden zwroc

Dziecie wczoraj wyszalane, na basenie, na spacerze, drzemki niby mial dwie ale w aucie, wiec nie licze ich, bo jak napisala Meneq pare dni temu, Pietraszko jak Yae nie odpoczywa. Padl o 20, w aucie :P takze w sob skonczylismy Breaking Bad

Zoladek mnie boli non stop od tygodnia wlasciwie, myslicie, ze do lekarza z tym??? Do jakiego???

zrobię tak jak mówisz wezmę dwa rozmiary

a co do żąłądka - to najpierw do ogólnego po skierowanie do gastrologa, najlepiej od razu też weź (a ogólny może ci dać) na gastroskopie, bo chwilę się na do badanie czeka

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Świetna sukienka, ja bym mierzyła w biodrach
tylko właśnie nei wiedziałam gdzie te biodra są

a co do zachowania TŻa to jakbym o sobie czytała

Cytat:

I nie, kota jest mega cierpliwa, pisalam kiedys zreszta, jak mlodego pacnie to bez pazurowsama poduszka lapy. Raz go drapla, ale skubaniec ja tak ugryzl, ze paszcze mial cala siersci

Fewciu ale sliczna jestes <3 a Blanusia cudna, kurde ja sie boje mojego jeszcze ze zjezdzalni puszczac

Akysz problemy!!!

Iiii pytanko mam, skad te cudne spodnie, ktore mialas na sobie na pierwszym fimiku ze zjezdzalnia??

Marsi no ja pamietam jak pisalas, ze S.szybko bardzo przestal spac w dzien, mam nadzieje, ze u nas przejsciowe to tylko, bo nie powiem, chociaz te 40min wolnosc w dzien by sie przydalo

Brzusio juz widac???

Mlody zas sie budzi 2x w nocy na mm.... Ehh a juz tak pieknie bylo

łoł. no to fajnie kota zareagowała i w ogóle fajnie razem funkcjonują

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I ja się witam z pracy przy kawce
Dzisiaj tylko jedna pobudka na uu o 2:30. Widzę światełko w tunelu że odstawię niedługo tego mojego skarbka już całkowicie

W sobotę mieliśmy gości, przyjaciele u których byliśmy świadkami na ślubie. Jeszcze bezdzietni ale już niby jesienia mają zacząć starania. I przynieśli Igiemu straż pożarną z Wadera taką: http://www.babytrend.ro/masina-de-po...m--wader-10439 Przyszli o 17 i Igor bawił się samochodem calutkie 3 godziny aż do kąpieli a jak ktoś chciał zabrac to robił paluszkiem "nunu" i uciekał z samochodem. W szoku byli że sam się bawił tak długo a my sobie przy stole spokojnie rozmawialiśmy. Mój duży chłopczyk.

Wymiar w biodrach jaki podają zawsze to biodra mierzone w najszerszym miejscu pupy. Tam ona ma być przylegająca do ciała, obcisła. Wyżej "na boczkach" jest szersza to może ok będzie.

Jak zwykle nigdzie żaden zestaw nie odpowiada mi w całości ale ja wybredna jestem No ale gdybym musiała wybrać z tych trzech to pierwszy chyba.

Bartulo coraz bardziej do mamusi podobny!!!!

Fajna ta. Tej czarnej nie kupuj

dzięki ci dobra kobieto

Cytat:
Maskara.
o ludzie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,
nastrój kiepski nie mam siły cytować
widziałam zdjęcia i filmiki, cudne te Wasze dzieciaczki
Sylwietta Bartulo na fotelu wymiata, rany jaką on ma minę rozrabiaki

Pytałyście o brzusio, tak spory już jest i widać,że jestem w ciąży, natmiast cała reszta bez zmian, nawet chodzę w dzinsach z przed ciąży i nic nie ciśnie
staniki powymianiałam bo cycki urosly, własnie oglądałam tego linka co Elli wrzucila, piękny ten komplecik
ja u siebie w miescie mam sklep TK max, kupiłam ostatnio super bieliznę, firmowkę Donne Karan i Triumpha za 50 zł gdzie ceny regularne od 200 zl w góre za komplet, uwielbiam ten sklep, można naprawdę perełki dorwać

ech nie mam siły na nic
moj S w piątek wyjeżdza do Londynu, moj mały chłopczyk w wielkim świecie
ahhh, no to pochwal nam się brzusiem

a co do tk maxa - szczerze nieznoszę tego sklepu

Cytat:
Glupie pytanie mam. jak zakladacie dzieciakom sandalki, to ze skarpetkami czy bez??? wiem glupie, ale dzisiaj np czuje, ze za cieplo na zwykle adidaski, a za zimno na sandalki bez skarpet chyba, ze jakies buciki polecacie na taka pogode???

my mamy na te okazje trampki - są zabudowane, a jednak lżejsze i bardziej przewiewne od adidasków. A sandałów jeszcze w ogóle nie mamy Lady, a wiesz może czy w Zabrzu czy Bytomiu można dostać gdzieś Emele ?? bo w Gliwicach nigdzie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A ja Ci powiem, ze czesto slysze od kolezanek, ze dzieci jesc zaczynaja po chorobie. Moze i Amelka na dniach zaskoczy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Czesc!
Sluchajcie jaki komplement uslyszalam od t.; ze gdyby mogla cofnac czas, to opiekowalaby sie tak, jak ja Yae. Wiecie jak mi sie milo zrobilo, zwlaszcza, ze wiekszosc moich metod poczatkowo byla mocno krytykowana..,

łoooł, no to chyba najwyższy szczyt komplementu jaki może usłyszeć mama tym bardziej od teściowej

mi się ostatnio miło zrobiło, jak opiekunka przyjechała do nas, i pochwaliła rzeczy dla mnie oczwyiste w sumie - czyli nieoglądanie bajekw tv czy na kompie, picie wody z owocami, naśladowanie zwierząt - powiedziała, że ostatnio opiekowała się inną dziewczynką, w sierpniu będzie mieć 2 lata, i tam na okrągło komputer z piosenkami dla dzieci, dziecko nie naśladuje jeszcze żadnych zwierząt itd. Największy komplement - widać twoją pracę z Anusią, miłość i czas jej poświęcony

koniec prywaty

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:35   #4792
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
na wątku w poczekalni było tak beznadziejnie,że się zawinęłam, laski jechały się jedna po drugiej, o takie głupoty,że żenada

Debrah, u nas też ostatnio mały zasypia inaczej niz zawsze, nie wiem czy to "taki etap" czy jak zasypia ok 22,

u nas też zaczęło się opóźnione zasypianie, od urodzenia kąpiel była o 19 i zaraz po tym mleczko i nyny, a od około tygodnia Robaczek przestawił sobie sam w sumie kąpiel na 19:30, więc zasypiamy w okolicach 20, czasem 20 30, ale za to wstajemy ok 7, czasem nawet o 8 dziś przez to TŻ się spóźnił do pracy, bo Anusia nas obudziła dopiero o 7 45

aaaa pisałyście niedawno o ilości snu na dobę, u nas 12h to sam sen nocny, od tygodnia około z jedną!!!pobudką na mleczko a w dzień to różnie, 1,5h do nawet 3h, czyli śpimy od 13,5h do nawet 15h!!! na dobę

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-19, 11:38   #4793
Ifwka
Zakorzenienie

Czytam i czytam i się jakoś wbić dzisiaj nie mogę.
Poratujcie mnie w sprawie kasku na rower dla dziecka, Tż kupił fotelik i na mnie naciska żebym kupowała kask bo chce z Oli jeździć.
19.02.2013 - Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 11:38   #4794
ewulkaaa
Wtajemniczenie

jeszcze wczoraj wysyłka w fasardi była za free i co ja teraz powiem TŻowi ? to był główny argument

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-19, 11:39   #4795
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja podczytuję poczekalnię - grudniówki, ale nie odzywam się, bo i tak nie znajdę czasu na dwa wątki

Samopoczucie mam do d***. Ciągle mi słabo, ciężko mi się oddycha. Z Domcią tak nie miałam. Czekam na wyniki badań. No i dziś zaczynam 11 tydzień Smarujesz już brzuch balsamem? Ja muszę zacząć. Boję się, że tym razem nie uniknę rozstępów A u Ciebie jak nastrój, samopoczucie? Nosisz Leosia? Mnie kierowniczka uczulała, żebym córki nie dźwigała, bo ona miała ryzyko przodującego łożyska przez to, ale u mnie jest to nierealne.

A gdzie jest Iffonka???

To u mnie też się poprawiło ze spaniem. Domcia teraz zasypia ok 20:30 - 21:00 i wstaje tak 7:30 - 8:00.

Dominika

Alicja
Stary 2014-05-19, 12:14   #4796
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i się jakoś wbić dzisiaj nie mogę.
Poratujcie mnie w sprawie kasku na rower dla dziecka, Tż kupił fotelik i na mnie naciska żebym kupowała kask bo chce z Oli jeździć.
my kupilśmy ten...bo dowiedziałam się że jest on na tyle regulowany i wycięty z tyłu że doskonale nadaje się na jazde w foteliku..nie wszystkie się nadają bo niektóre bardzo maluchowi ograniczają ruchy...cena wysok-owszem, gdyby nam t. nie dorzuciła to byśmy nie kupili...ale że dorzuciła to żeśmy się szarpnęli-ale wygląda super! PolecM
http://www.decathlon.pl/kask-na-rowe...d_8244128.html o tu masz większy wybór: http://allegro.pl/listing/listing.ph...ategory-110163

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:16
Stary 2014-05-19, 12:16   #4797
marsi11
Zakorzenienie

ja na razie smaruję się masłami, muszę wykończyć bo mam zapasik a jak się skończą mam maslo hipp dla ciężarówek, Tz mi kupił jak byliśmy w Austrii
w III trymestrze na pewno przerzucę się na mustele, nie miałam ani jednego rozstępu w drugiej ciąży, myślę,że to jej zasługa

Ja już czuję się dobrze, choć dziś mnie lekko mdliło, sily wróciły i to mam taki power że szok, sprzątam gotuję, pracuję, mam więcej sil niż przed ciążą
tak, Leosia dzwigam też mi nie pozwolł ale jak tu ogarnąć zbuntowanego malca? jak go nie podnieść z wanny, do przewijania? na hustawkę?
mamy w tym tyg jechać do ikei i kupić jeszcze jeden przewijak, żeby wstawić go do łazienki, bo do tej pory po kąpieli targałam go do pokoiku a tak będzie mi latwiej by go od razu ogarnąć po umyciu

u mnie wyniki wzorowe, tylko dostałam leki przeciwzakrzepowe bo porobilo mi się sporo żylaków ( na macicy szczególnie )
ja dziś zaczynam 14 tydzień
tym samym rozpoczęłam II trymestr
a jak Twoje relacje z TZ?
Stary 2014-05-19, 13:01   #4798
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
my kupilśmy ten...bo dowiedziałam się że jest on na tyle regulowany i wycięty z tyłu że doskonale nadaje się na jazde w foteliku..nie wszystkie się nadają bo niektóre bardzo maluchowi ograniczają ruchy...cena wysok-owszem, gdyby nam t. nie dorzuciła to byśmy nie kupili...ale że dorzuciła to żeśmy się szarpnęli-ale wygląda super! PolecM
http://www.decathlon.pl/kask-na-rowe...d_8244128.html o tu masz większy wybór: http://allegro.pl/listing/listing.ph...ategory-110163
Dzięki wielkie
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-19, 13:02   #4799
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie smaruję się masłami, muszę wykończyć bo mam zapasik a jak się skończą mam maslo hipp dla ciężarówek, Tz mi kupił jak byliśmy w Austrii
w III trymestrze na pewno przerzucę się na mustele, nie miałam ani jednego rozstępu w drugiej ciąży, myślę,że to jej zasługa

Ja już czuję się dobrze, choć dziś mnie lekko mdliło, sily wróciły i to mam taki power że szok, sprzątam gotuję, pracuję, mam więcej sil niż przed ciążą
tak, Leosia dzwigam też mi nie pozwolł ale jak tu ogarnąć zbuntowanego malca? jak go nie podnieść z wanny, do przewijania? na hustawkę?
mamy w tym tyg jechać do ikei i kupić jeszcze jeden przewijak, żeby wstawić go do łazienki, bo do tej pory po kąpieli targałam go do pokoiku a tak będzie mi latwiej by go od razu ogarnąć po umyciu

u mnie wyniki wzorowe, tylko dostałam leki przeciwzakrzepowe bo porobilo mi się sporo żylaków ( na macicy szczególnie )
ja dziś zaczynam 14 tydzień
tym samym rozpoczęłam II trymestr
a jak Twoje relacje z TZ?
No właśnie, ja też Domcię noszę, a to po kąpieli, a to podsadzam do okna, a to do wózka itp. Nie da się tego w ogóle nie robić.

Żylaki na macicy? Na usg to lekarz zobaczył? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego może się zrobić.

Gratulacje z okazji II trymestru

Z TŻ ostatnio jest dobrze, milutki jest, wyręcza mnie w wielu sprawach. Nawet mniej się kłócimy, co nie zmienia faktu, że myśli moje często i tak krążą przy tym co było...

Dominika

Alicja
Stary 2014-05-19, 14:01   #4800
marsi11
Zakorzenienie

na usg i podczas "ręcznego" badania

dobrze,że Tz się stara to ważne, a masz w sobie dużo złości? gadacie o tym czy nie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości