|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
ja chce zwykle białe kołderki i kolorowe pościele, po co mi śliczna kołdra, którą wypiore kilka razy i będzie badziewiem? wole mieć więcej pościelek a kołderkę białą oczywiście dobre jakości.proszę bardzo ![]() Cytat:
Nie mogę nic dodać do koszyka w Allegro od rodzyneczek :-(
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-19 o 10:59 |
||
|
|
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Za wyniki i za wagę ( tej zazdraszczam, choć szczerze współczuję przyczyny chudnięcia), powodzenia u gina
Edytowane przez motylek_555 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:02 |
|
|
|
|
#993 |
|
grozi wypollizowaniem
|
hej...
witam po koszmarnej nocy..kolejnej .czy tez tak macie ze nie mozecie spac? Zasnęłam ok 3.30, obudziłam sie o 5.20 i po spaniu...poczytalam troche i ok 8.o0 zasnelam jesczez na godzine...czuje sie fatalnie. macie moze jakies sposoby na tę bezsenność? mozna jakies lekina sen brac w ciąży? zapomnialam zapytac ostatnio gina :/ I wczoraj tez sie pokłóciłam z TZ, w sumie o nic Co do kasy, to my mamy wspolne konto, a ja mam jeszcze swoje firmowe. Kasą zarzadzamy wspolnie, w sensie kazdy kupuje co uwaza za potrzebne, a wieksze wydatki konsultujemy. Z tym ze oboje jestesmy bardzo oszczedni, moj TZ nie kupuje sobie kompletnie nic -wydaje kase tylko na zakupy spozywcze i utrzymanie samochodu, jesli mu cos potrzebne to potrafi miesiac bic sie z myslami typu "kupilbym wiertarke ,co ty na to?", ja -to kup, a on-ale moze mi jednak nie potrzebna...po co kase wydawac .tak ze nie musze go pilnowac z kasą-sam ma wewnętrzny hamulec. chociaz zdaza mi sie skrytykowac jego zakupy spozywcze, bo on sie nagminnie żywi oliwkami, marynowanym imbirem itp...no ale nie bede mu na jedzenie sępić, zwłąszcza ze raczej ten wydatek nie rujnuje naszego budzetu. a co do nagród itd- u nas nigdy nie było myslenia ze jak cos dodatkowo dostałem to mi sie nalezy cos ekstra ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- a propo gospodarowania kasą, mam kolezanke, ktora z męzem mają osobne finanse. i ona np pokazuje torebke i mowi- patrzcie mąż mi kupił, mnie by nie było stać i jest strasznie dumna z tego .albo sie umawiają ze np meble do mieszkania placą po połowie, potem on w wakacje jedzie w podróż za kilka tysiecy, a ona siedzi w chaupie bo jej sie kasa skonczyła.. dla mnie to nie jest normalne, bo jesli jestesmy małzeństwem to albo nas na cos stac wspolnie, albo wcale
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-05-19 o 10:57 |
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu napisałam Ci że nie zawsze to co mówi sprzedawca ma pokrycie, bo nam ją zachwalali (tę pościel) jaka to nie jest "ą ę" i hipoalergiczna itd, a ja nawet nie chcę myśleć co by się z nią stało jakby ją do pralki wrzucić, skoro od leżenia małej główki i to przeważnie bez jakiegoś kręcenia się taki bubel wyszedł. Co do finansów, to mamy wspólne konto prawie od początku związku, czyli odkąd razem zamieszkaliśmy, a tym bardziej nie wyobrażam sobie innej sytuacji będąc małżeństwem. Obecnie tylko mąż zarabia, ja wykonuję przelewy za rachunki i o wszystkich pamiętam, ja pamiętam co trzeba kupić do chałupy (proszek, ścierka, pampersy), większe wydatki, czy przyjemności uzgadniamy. Nie oznacza to, że spowiadam się mężowi, że dziś kupiłam 1 bulkę, 3 jogurty i chusteczki i wydalam 12 zł, bez przesady Ale nie wyobrażam sobie też, że On kupiłby np motor, a ja bym nie miała nic do powiedzenia, bo to On zarabia. Owszem, teraz On, wcześniej i za jakiś czas razem będziemy zarabiać, więc i razem decydujemy. Tak jak i o wychowaniu dziecka, przecież nie decyduję o wszystkim sama, tylko dlatego, że to ja z nim spędzam 24/h.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-05-19 o 11:14 |
|
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na bezsenność cierpię od początku ciąży, lekarz polecił mi syrop z melisy, ale nie będę go przeciez piła przez 9 miesięcy, od czasu do czasu wypijam na noc 2 łyżki i udaje mi się przespać noc bez budzenia się co pół godziny, ale ogólnie to pobudka o 6 i kilka przebudzeń w nocy to u mnie juz standart, nastawiłam się na tryb czuwania chyba ![]() Koleżanka i jej mąż - |
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się przez weekend, bo miałam sporo zajęć, a czasu jak zwykle mało ![]() Ale wszystko sumiennie nadrobiłam wczoraj wieczorem, ale gdy miałam już pocytowane wasze posty, laptop oczywiście odmówił posłuszeństwa i wszystko się pokasowało, ehh...uwielbiam takie momenty Fajny sprawdzian dla siły opanowania i spokoju![]() Weekend minął bardzo fajnie, w sobotę spotkaliśmy się ze znajomymi w naszej ulubionej pizzerii Dawno ich nie widzieliśmy, a dodatkowo- oni również spodziewają się dzidziusia, więc i tematów było sporo do obgadania. Koleżanka jest dopiero w 10 tygodniu ciąży, jakoś nie mogę sobie już przypomnieć kiedy to było, wydaję mi się to wieki temu![]() W niedziele byliśmy na zakupach, znów nie obyło się bez rzeczy "dzieciowych", uwielbiam to kupować Doszłam jednak do wniosku że z ubrankami już bastuje, bo mam naprawdę już wszystko![]() Zrobiłam również zamówienie na all, zakupiłam m.in. przewijak, ręczniki z kapturkiem, poduszkę-klin pod materacyk i trochę innych drobiazgów Zamawiałam jednak u innego sprzedawcy niż polecana tu rodzyneczka, ale też wyczytałam na innym wątku wizażowym,że jest godny polecania. Jak przyjdą rzeczy to mogę wstawić zdjęcia jakby któraś potrzebowała ![]() Jak byliśmy w galerii to oglądaliśmy wózki, nie było jednak zbyt dużego wyboru, na ten czas jednak najbardziej spodobał mi się model Mutsy Maxi Cosi Halinka- oglądałam również wózek, który zakupiliście Baby design lupo, powiem Ci że też fajny
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w temacie wydatków i budżetów. Zawsze mieliśmy osobne konta, większe zakupy były robione na zmianę, codzienne pierdoły kto był akurat w sklepie ten brał, nie mieliśmy potrzeby nigdy się rozliczać o kilka bułek czy kostkę masła. Większe wydatki zawsze były uzgadniane i płacone po połowie, chyba, że akurat sytuacja nie pozwalała to ktoś płacił więcej a druga osoba jakoś to równała jak miała akurat górkę u siebie. Rachunki opłacaliśmy z mojego konta więc co miesiąc dostawałam przelew na ten konkretny cel. Aktualnie moje konto zostało uznane za wspólne a tżta za firmowe, jesteśmy na etapie przyzwyczajania się do nowej sytuacji, zamawiania kart i robienia pełnomocnictw. Mimo, że fizycznie konta jeszcze przez chwilę są dwa, już od dawna traktujemy je jako wspólne pieniądze.Nikt nikogo nie rozlicza z ilości piwa, gier na konsolę czy kosmetyków, oboje jesteśmy sknerusami i mamy do siebie pełne zaufanie, że nie wydajemy pieniędzy na bzdury, a każdy większy przelew jest konsultowany.
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za info, zwrócę na to uwagę, moja Mama jest znawcą pościeli i poduszek i nigdy mi nie pozwala samej kupić to zaciągnę ją do Bobolandu i powiem jaką miałaś przygodę ona wszystko wymaca, takie nam poduszki kupiła w JYSK, że szok to może i tu poradzi. bo z tego co widziałyśmy ost to tam mnostwo mają kołder... Czy Wy możecie korzystać z koszyka na allegro? pyt nieaktualne - moja przeglądarka jest do D
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-19 o 12:15 |
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dołączam do grona cierpiących na bezsenność. Praktycznie od początku ciąży śpię bardzo źle. Budzę się w nocy, kręcę się. Teraz doszły te nogi, to już w ogóle. Jak mi jeszcze raz ktoś powie 'wyśpij się w ciąży na zapas', to może się to skończyć mordem ![]() Co do rozliczeń, najbardziej rozwaliła mnie historia znajomych Polly. Koleś jedzie na wczasy, a baba siedzi w domu. No niezły absurd. Ale co kto lubi ![]() Ależ dziś piękna pogoda, od razu inaczej się człowiek czuje tylko szkoda, że muszę znowu siadać do mgr i poprawiać
|
|
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
A dzisiaj śniło mi się, że umówiłam się na poród SN na 5 sierpnia (a termin mam na 23), bo nie było innej mozliwości, no masakra
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękna pogoda dzisiaj, jest tak cieplutko, mala biega w krotkim rekawku i krotkich spodenkach, a ja siedzę na tarasie popijajac kawę zbozową zyc nie umierać. ![]() W sobotę popoludniu pogoda się poprawiła więc grill się udał. ![]() Co do finansow to my mamy dwa konta plus jedno oszczednosciowe. Raczej nie pytamy się czy mozemy cos sobie kupic, konsultujemy tylko wieksze wydatki np na budowę. Teraz tz kupował sobie wkretarke za 1800 zl więc zapytał czy nie mam nic przeciwko. Ja zazwyczaj robię zakupy spozywcze czy kupuje rzeczy dla dzieci. Raz place zs swojego raz z tz konta. Jak mi braknie kasy na koncie to przelewam sobie z tz, zresztą on nigdy się nie pyta na co poszedl przelew np 300 czy 400 zl. Gdybym zrobiła przelew na tysiaka czy wiecej to pewnie by się zainteresował Dzisiaj zaczynam 30 tydzien ![]() Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem poszłam do łazienki się umyć bo byłam cała we krwi z odchodów poporodowych i w łazience było wielkie okno a to parterówka i cała ulica widziała mnie na golasa z tym wielkim podkładem w siatkowych gaciach.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prośba jest! Moja koleżanka potrzebuje do pracy zaliczeniowej i zgłosiła się do mnie, ale ja to nic nie znam
Napiszcie proszę, jakie znacie przesądy związane z ciążą (mogą być najbardziej nieprawdopodobne i dziwne). Jeśli możecie, to napiszcie też, z jakiego województwa ów przesądy pochodzą! Z góry wielkie dzięki!
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.babyboom.pl/ciaza/nasze_h...y_w_ciazy.html - tutaj najbardziej rozwalił mnie przesąd nr 5 Ja ogólnie znam takie: - nie można nosić nic na szyi, bo dziecko będzie owinięte pępowiną - nie można patrzeć przez wizjer, bo dziecko będzie miało plamkę na oku albo zeza - jak kobieta wygląda dobrze, to na chłopca, jak kiepsko, to na dziewczynkę - jak się wystraszy i dotknie ciała, to w tym miejscu dziecko będzie miało znamię - nie można być w ciąży matką chrzestną, bo to przynosi pecha dziecku chrzczonemu - nie można nic kupować dla dziecka przed narodzinami, bo to przynosi pecha więcej nie pamiętam... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-19 o 12:43 |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra. Ona coś o regionalizmach pisze, więc przydałoby się coś z różnych stron Polski z zaznaczeniem co i skąd.
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
jestem tu nowa i mam termin na 6 sierpnia...ochh jak nie mogę się doczekać. To moje pierwsze maleństwo. Pozdrawiam wszystkie mamuśki ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dziewczynka zabiera mamie urodę...małopolska |
|
|
|
#1007 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się po weekendowo muszę biec na pocztę , ale na szybko.. My z Teżetem mamy każdy swoje konto - i skrytkę w domu do której oszczędzamy Teraz remontujemy i głownie wyczyściliśmy naszą skrytkę z oszczędności ale jak mimo wszystko przybraknie pieniążków to każdy z nas da ile może z swoich kont. Zakupy dla Małego też raz są opłacane z jednego konta, raz z drugiego. Nam taki system odpowiada i sprawdza się ![]() Ja oficjalnie zakończyłam szkołę Muszę dokończyć mgr i "tylko" go obronić w lipcu ![]() Potem już tylko będę mieć w głowie nasze Maleństwo i naszą małą szczęśliwą rodzinkę |
||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie
Tz pobiegl na pociag bo mial tylko pol dnia urlopu ![]() Mala wazy 1300 i ma 35 cm jest ulozona glowka w dol wszystkie wymiary ma idealne jestem przeszczesliwa kolejna wizyta za 2 tygodnie ginka pobrala mi wymaz bo nasilily mi sie uplawy i boje sie ze to jakas infekcja dostalam masc na swedzenie bo swedzi mnie od czasu do czasu bez zadnego szalu to swedzenie ale jednak
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to byłaś u tej samej gin, która Cię tak nastraszyła ostatnio? |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj
W dolnośląskim też jest taki przesąd- gdy nosi się chłopca wygląda się kwitnąco i ładnie, a dziewczynka zabiera przyszłej mamie urodę Cytat:
Teraz każda się przyda, bo jesteśmy na etapie intensywnych rozmyślań, który pojazd będzie dla nas i dla naszego synka najlepszy ![]() Jeśli chodzi zarządzanie funduszami w domu- mamy z Tż osobne konta ( planujemy jednak założyć do jeszcze jedno wspólne, oszczędnościowe). Wydatkami dzielimy się na pół, oczywiście nie ma tu rozliczeń do grosza, bo po pierwsze tak się najzwyczajniej nie da, a po drugie nawet tak nie chcemy. Ja np płace za zakupy spożywcze a Tż reguluje rachunek za czynsz, rachunek za prąd płacimy raz ja, raz on. Jakieś większe wydatki to raczej dzielimy się po połowie, lub płaci ta osoba, która aktualnie jest przy kasie ![]() Moim problemem jest zbyt duża rozrzutność, tendencja do życia ponad stan, niestety... Uwielbiam wydawać pieniądze na przyjemności- jakieś rozrywki, książki, wyjścia, kosmetyki, no i ciuchy ![]() U mnie jakiś dodatkowy pieniądz, oznacza dość szybkie wydanie go i to na przyjemności, nie zastanowię się jak rozsądnie wydać takie pieniądze tylko spontanicznie je wydaje. Ostatnio dostałam ekstra premię w pracy, to wydałam ją w większości w Douglasie na perfumy dla siebie i dla Tż. Myślę jednak, że wraz z przyjściem dziecka na świat, takie lekkomyślne podejście do finansów mi się raczej zmieni.
|
|
|
#1011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kolezanek to szok ja juz powiedzialam Tz-owi ze chce jechac za rok z mala nad morze na tydzien zeby domek jakis wynajac i juz fajnie jakbysmy odkladali troche jak mala sie urodzi ja tak mam i to dosyc czesto niestety nie znam zadnych sposobow czekam na te chwile az w koncu zasne ale czasem trwa to nawet kilka godzin w nocy dobrze ze nie pracuje bo tak to bym nieprzytomna chodzila ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
mocne kciuki za wizyte i za 30 tcfajnie ze week sie udal ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() to trzymam kciuki za obrone ![]() zeby skonczylo sie pomyslnie |
|||||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Jagusia, gratuluję skończenia szkoły!
Mi zostało jeszcze jedno zaliczenie. No i poprawki w mgr i obrona
|
|
|
|
#1013 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Każde małżeństwo ma swoje metody, nasza daje mi poczucie bezpieczeństwa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy bedziesz miala te drugie wyniki ? niech ginka cos przepisze i niech zacznie dzialac nie mozesz sie tak meczyc mnie raz na jakis czas zaswedzi i sie wkurzam a co dopiero Ty ale pomijajac wszystko tez bym sobie posiedziala nad grillem ze znajomymi nad jeziorkiem ja jak widze takie kobiety to jestem w szoku po piewsze truja malenstwo a po drugie jak to wyglada jakas masakra ale najczesciej rodza zdrowe i w terminie a te kobiety ktore bardzo pragna i dbaja o siebie maja zawsze pod gorke nie wiem gdzie tu sprawiedliwosc
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam troszku rzeczy od rodzyneczek
woreczki na zużyte pieluszki GRUSZKA do nosa SILIKONOWA Canpol PATYCZKI higieniczne Z OGRANICZNIKIEM NASĄCZANE GAZIKI DO PĘPUSZKA GRYZACZEK PIŁKA NOŻNA Canpol ŁAŃCUSZEK do SMOCZKA Canpol MISIU BALSAM DO MYCIA butelek ismoczków BIAŁY JELEŃ SMOCZEK silikonowy CANPOL GĄBKA do kąpieli FROTKA Canpol GAZIKI DO PĘPUSZKA oczu Canpol Babies Wkładki laktacyjne 60 SZTUK PIELUCHY białe TETROWE tetra 60x80 SZCZOTKA do włosów Z GRZEBYKIEM miękka CANPOL NOŻYCZKI CĄŻKI PILNICZEK Zestaw BABYONO PODKŁADY do PRZEWIJANIA Panda Poporodowe majtki Avent SZCZOTKA DO CZYSZCZENIA BUTELEK I SMOCZKÓW AVENT ortodontyczny smoczek uspokajający ależ się podjarałam ![]() Butelki i smoczki do butelek kupię AVENT ale w sklepie... witaj agatka553 My też mamy osobne konta, nie ingerujemy co kupuje jedno i drugie ale rozmaiamy o wydatkach, zakupy raz ja raz mąż, rachunki tak samo. Zobaczcie do do mnie dziś przyszło dla małego piłkarzyka
|
#1016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swiete slowa ![]() dla naszych malenstw jestesmy w stanie przezwyciezyc kazda przeszkode mamy dla kogo sie starac i przetrzymac gorsze chwile bo jak sie urodzi wynagrodzi nam to i to co bylo przed nie bedzie juz mialo znaczenia ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
fitness super sprawa ![]() dasz rade ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
oby wiecej bylo takich akcji ![]() zaszalalas z zakupami ![]() super, bedziesz miala malego pilkarzyka moj Tz to by raczej chcial malego koszykarza mam nadzieje tylko ze nie rapera ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
ale juz z Tz stwerdzilismy ze przy nastepnym dziecku bedziemy chodzili do innej |
||||
|
|
|
#1017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o rety lepiej nie myslmy za daleko w przyszlosc. na razie będą słodkimi misiami i slicznymi ksiezniczkami ![]() to niskie masz chyba te wyniki co? 1 pomiar po glukozie na granicy ale to zawsze granica drugi super! wiec chyba tez nie masz cukrzycy
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się popołudniowo, słoneczko się przebija przez chmury, zapowiada się ładny tydzień gosia to co podałaś to jakieś dziwne przypadki to, że my mamy kasę każdy swoją to nie znaczy, że się ze wszystkiego rozliczamy albo sobie musimy oddawać, przecież to jest chore![]() To nie jest tak, że mamy osobne budżety i każde każdego rozlicza To jest właśnie tak, że nie musimy się z niczego rozliczać ani spowiadać ze swoich drobnych wydatków a za jakieś zakupy, kolację czy kino płacimy pieniędzmi, które po prostu mamy w portfelach, niezależnie od tego z kogo wypłaty pochodzą![]() motylek a nie boisz się, że Twój tż może się nie zgodzić na taki układ? A jakby on nagle stwierdził, że wszystkie Twoje pieniądze mają wpływać na jego konto i to on będzie kontrolował wydatki i zarządzał kasą? Zaczarowana super, że nie masz tej cukrzycy! Niepotrzebnie sobie coś wkręciłaś i chyba naprawdę źle zrozumiałaś tą lekarkę ostatnio ![]() Dobrze, że teraz wizyta udana i wszystko jest dobrze ![]() daisydot super ten pajacyk Mój tż gra w piłkę ale na takie ubranka musi poczekać aż Mela będzie miała braciszka hehe![]() I oczywiście czekamy na zdjęcia jak przyjdą zakupy ![]() ![]() Co do palenia w ciąży to taka ciekawostka, gin mi ostatnio powiedział, że mam bardzo ładne i dużo wód płodowych i że to dobrze bo świadczy to o tym, że maluszek się dobrze czuje w brzuszku I że jak kobieta pali to od razu widać jak się robi usg bo wody mają inny wygląd...Znam dużo osób, które w ciąży paliły, niestety... Ostatnio właśnie koleżanka z pracy, która też jest w ciąży pytała się czy palę bo ona nie może się powstrzymać i pali coraz więcej Dla mnie to chore tymbardziej, że już raz była w ciąży i urodziła martwego synka w 7 miesiącu, teraz powinna być przewrażliwiona i chuchać i dmuchać, żeby było wszystko dobrze ale widać nie każdy uczy się na błędach...
|
|
|
|
#1019 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUUUUUUUUUUUUUUUPER !! No bardzo się cieszę Kochana Cytat:
POWODZENIA NA USG I SAMYCH POZYTYWNYCH WIADOMOŚCI !! Czekamy na relacje. Cytat:
Zapraszamy na pogaduchy. Cytat:
Dobrze, że TŻ był tym razem z Tobą... Teraz możesz wrzucić na luz i przestać się stresować. ile.....3kg +????? No to przynajmniej nie będziesz miała problemów z powrotem do swojej figury jak urodzi się Ksieżniczka. na jeszcze lepsze rozpoczęcie tygodnia MIŁEGO OGLĄDANIA !! https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-05-19 o 14:55 |
||||
|
|
|
#1020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() koleżanka z pracy - przerażająca, nie rozumiem i choćbym nie wiem jak się starała nie zrozumiem ludzkiej głupoty |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ja chce zwykle białe kołderki i kolorowe pościele, po co mi śliczna kołdra, którą wypiore kilka razy i będzie badziewiem? wole mieć więcej pościelek a kołderkę białą oczywiście dobre jakości.

nadal ja pilnuję rachunków, poza tym zawsze mam w portfelu jakąś gotówkę, którą mąż bierze jak potrzebuje (a jego kasy akurat nie ma, bo czeka na rozliczenie), nie raz nawet na zakupy typu materiały dla klientów czy na zaliczkę dla pracownika. Mówi mi tylko ile wziął, żebym się nie denerwowała że ktoś mnie okradł albo zgubiłam 

Za wyniki i za wagę ( tej zazdraszczam, choć szczerze współczuję przyczyny chudnięcia), powodzenia u gina
.
.

to może i tu poradzi. bo z tego co widziałyśmy ost to tam mnostwo mają kołder...