|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Trolla też nie byłyśmy na basenie
nie bardzo to widziałam jechać ponad 30 km, potem ogarniać sama wszystko no i u nas zajęć dla maluchów nie ma, tzn jest ale w jeszcze bardziej oddalonym.Nestelle no ba ![]() Pani za nocki u nas kolejna bez jedzenia![]() Alliw i jak MarJano zareagował na bunziego?
|
|
|
|
#4502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kapusty nie dawałam.ale fasolke już dawno . Cytat:
Cytat:
R tez polubił truskawki .
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Moderna a tak, teraz doczytałam
pani22ka pytanie nie do mnie ale odpiszę Cebion 2 - 3 razy w tygodniu 5 kropli. Kiedyś też czytałam że zaleca się w okresie okołoszczepiennym, podawanie witaminy C i tranu. My tran pijemy od grudnia z zalecenia lekarki. Nawilżająco na skórę. achna79 fasola w schematach pojawia się po 10 miesiącu, my jemy kapustę w małych ilościach też
|
|
|
|
#4504 |
|
Rozeznanie
|
moze mi się wydawało ze ten basen to wszyscy prawie chodzą, nestelle ciągle pisze ze na basen, my tez czesto moze dlatego
panika, BYou jak nie macie auta to ja się nie dziwie ze nie jezdzicie. autobusem mi sie srednio widzi, zwlaszcza w zimie jezdzic na basen z takim maluchem jak mozna zyc bez auta? ja sobie nie wyobrazam. owszem jedziłam wspaniała komunikacją miejska, moze dlatego wole jechac autem....wole kazdy inny srodek transportu, niz autobus czy tramwaj, własne nogi tez są w cenie. jestem miszczu, miszczu prania jednej skarpetki ale mi sie tego nazbierało przez te deszcze, i ktos to bedzie musial jeszcze wyprasować
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, no raju nie mam (2-3 karmienia). jest lepiej. choć też chodzi spać raczej koło 21ej a nie 20tej...
Cytat:
My ponad rok "jedliśmy". ![]() ![]() klask i:T. ma fazę na portfel. Taty. Normalnie aż się cieszę, że nie wywaliłam starego (Panik musi mieć mały, płaski portfel...). Ma karty, pełno paragonów (jak tata), zdjęcie mamy głęboko schowane (hm tyle, że z moich czasów krótko włosych i nie wiem dlaczego na jego widok krzyczy: "bbbbbaaaaaa-ba!" ). Nie mam pomysłu co mu włożyć do przegródki na monety. Teraz ma kartkę z tygryskiem (zafoliowany tatuaż z chrupek-tygrysków) i gumkę do włosów z biedronką Jakieś pomysły?
|
|
|
#4506 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale BYou w pełni zmotoryzowana można ![]() ostatnio mieliśmy pożyczone na ponad trzy tygodnie i w mieście użyliśmy raz. do GBronowice podjechaliśmy... choć zawsze chodzę tam spacereczkiem (jutro się wybieram, bo ekstra promo jest na łososia ).---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- córka znajomych dała Michasiowi zjarał się.nie mam z biedronkami Kurczęęęęęę. Kminię i kminię i chyba jednak wracam do tego Lidla... Kupię mu ten motor Lego. Pewnie się zjara motorową stajnią dziadka , to może sie przyda...
|
|
|
#4508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo na Prokocim, albo zdarzylo nam się do Skotnik, na Buszka nie jest źle ale z maluchami nie byłam, tylko nie ma tam standardowego brodzika tylko jakis dziwny - muszę go kiedyś obczaić z małymja dzis wyszłam rano w różowej z motylkiem także spoko
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
tez sobie nie wyobrażam .
wygodna jestem .ale to tez dlatego ze zawsze miałam. Cytat:
![]() a 2-3 pobudki to już prawie Raj Cytat:
no,no ....to ale masz dobrze ze Ksieciunio przynoszony (mi się to nigdy nie zdarzyło )a ja siedze w lekcjach ..morze lekcji ,testy i inne takie .do tego budowa .... tynki nam spieprzyli .odchodzą mam wrazenie ze nigdy nie skończymy .... już nie chce tu mieszkac . chce mieć swoje takie na prawde swoje .
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ty to młoda jesteś. a ja dzidzia-piernik ![]() Nestelle, do kieszkonki-przegródki na monety. wiem, że nie wiesz co to drobne, ale się skup )
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale cóz mozna tam wsadzić ...może kupic takie plastikowe monety . większe . jak umie już czytac to niech nauczy się teraz liczyc ![]() Praca konkursowa J " Prawo do nauki " rysunek . jakies pomysły ???? bo musze cos podpowiedzieć (R rysuje w formie komiksu i ciagle na każdym "mam prawo do nauki " ![]() ). widze to może cos w stylu -klasa pełna dzieci różnych nacji ,religii itp. . nie wiem.
|
|
#4512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Cytat:
2. znjaomych dziewczynka chodziła jak miała niecały rok na zajecia dla bobasów, plywa chyba gorzej niz mały..ok oswojona z woda ale nie bardzo sie utrzymuje sama 3.dlatego boje się budowy ![]() 4.tak to działa księciunio-służba
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
a kto powiedział, że nie umie
![]() a pomysł na rysunek? może małe dziewczynki z krajów muzułmańskich...:confused : dzieci w afrykańskim buszu
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-19 o 14:42 |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie taki rysunek miałam w głowie ...(czyli nic oryginalnego ....) Trolla - u Ciebie monarchia już zaawansowana
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w porządku Krzyś przebudził się dopiero nad ranem, dostał smoczka i spaliśmy do 9.15 ![]() Zaczerwienienie na dziąsełku nadal jest, ale chyba już nie boli - zjadł normalne śniadanie gryzł, więc jest ok Dzwoniłam nawet do przychodni, ale na dziś nie było już numerków, więc jeśli jeszcze coś będzie nie tak, to najwyżej jutro pójdziemy.Nie wiem nadal, czy to był kawałek ząbka, czy coś innego; obejrzałabym dokładniej, ale wypadło mi z ręki w parku i nie było co szukać... Może jednak to było coś innego, jakiś kawałek czegoś np do jedzenia, który uraził Go po prostu w dziąsełko..? Robię listę wyprawkową dla Maleństwa Nadal zastanawiam się nad rozmiarem łóżeczka, Krzyś ma 140/70 cm, kwestia jest, czy kupić takie samo, czy jednak mniejsze, w ramach oszczędności miejsca...I wreszcie mogę normalnie pisać! Jeszcze przydałoby się baterię wymienić, bo zbyt się nagrzewa, ale z tym już można sobie poradzić W każdym razie jestem zadowolona ![]() Oj, jednak różnica jest między tabletem, a laptopem... Kilka rzeczy in plus dla tableta, głównie rozmiar i możliwość robienia czegoś na nim w łóżku, wieczorkiem, czy też zabranie go do innych pomieszczeń, ale jednak co do pisania i obsługi.... bez porównania Więc się napawam ![]() Aaaa jeszcze coś - obejrzałam wczoraj filmiki w klubie i śniło mi się, że byłam u Oliwki - weszłam do Niej do domu i od razu chwyciłam za mop, żeby po swoich śladach umyć podłogę
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-05-19 o 14:54 |
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kasia
Miluś a my mamy teraz vibovit w kroplach. Cytat:
będzie dobrze Cytat:
ja jutro usg jamy brzusznej.Cytat:
dacie rade nam lekarka w styczniu dała skierowanie do wawy do szpitala (mamy 100km) , zeby zrobic wyniki malej, bo mało przybierala, a wlasciwie wcale. ale nie pojechalam, wrocilabym z jeszcze gorzej chorym dzieckiem. w efekcie po konsultacji ze specjalista zrobilismy szereg badań prywatnie, co niestety drogo kosztowało. |
|||
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byloby to chyba widac, gdyby brakowalo kawalek zeba. Ja mam 140/70 - starczy na pewno na dluzej niz to mneijsze na 120cm ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ja tez jeszcze nie bylam z malym na basenie a piechotka mamy jakies 10-15 minut - ogromny kompleks basenowy
|
|
#4519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zaufanie do tego, co piszecie na forum, ale nie każdy z for(ów?) korzysta przecież... Cytat:
Za szczepienie oczywiście wielkie !!!
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze raz napisze o zabawkach naszych - otoz wy upatrzylyscie sobie u nas te nakrecane klocki
- ale absolutnym hitem jest mimo wszystko przebijanka z haba - M. sie potrafi bawic i bawic i bawic i przeciska te kulki jedna za druga, zbiera je i przeciska, probuje przeciskac tez i inne przedmioty jak klocki, kremy w tubce, klocki duplo..
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dobrze, że Krzyś ma się lepiej a ta pupa? alantan maść polecam Cytat:
![]() heheKurczak, przeglądam gazetkę lidlową i mi ciśnienie skoczyło. od 31 V oryginalne Crocsy... moje (identykooo - bo są tylko granatowe i czerwone) są za 75 zł... aaaa! 100 zł różnicy to jednak bardzo duużo ![]() ![]() Kupię mamie do ogrodu (ona nie chodzi na codzień w brzydkich butach ![]() )...
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie stosuje do ulotki, lekarze tez najczeciej podaja dawkowanie z ulotek ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ale ty mi nie mow, ze zaplacilas za nie prawie dwie stowy?
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
bo ta przebijanka jest np. w Ikei. a nakręcaczy nie widziałam nigdzie...
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
no zapłaciłam
dlaczego jakaś opatrzność na mnie nie spłynęła, że w Lidlu mogą być
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sa az cztery rozne mozliwosci zabawy, z kazdej strony co innego, oprocz tego w srodku jest dzwoneczek, przebite kule uderzaja w niego
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja w ogole sama zastanawiam się nad fenomenem tych butów . choć kupuje dzieciakom od ok.2,5-3 r.ż i promocji na te bajkowe nigdzie nie ma .kazda para kosztuje prawie 2 stówy . używamy jako buty domowe . albo plazowe tez .
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4529 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia super wycieczka i cudne fotki!!!
![]() Agateczko dobrze, że już po szpitalu A co do tych trzech dni w szpitalu - tyle musi przebywać pacjent, żeby NFZ zwrócił szpitalowi za leczenie. Ja teraz najprawdopodobniej będę szła na podanie sterydów; jeden zastrzyk a też trzeba 3 dni leżeć Ale de facto leżałabym dobę i wypisała się na własne życzenie ![]() Moderna doczytałam, że Wy już po szczepieniu Dzielny Marcelek! Cytat:
![]() Ja ostatnionie mogę się przeciagać, bo mnie straszny skurcz w łydce łapie. Ale na maxa paskudny, z gatunki takich, gdy mięsień twardnieje na kamień i zapiera dech. Magnez biorę, może za mało... Cytat:
Ja bym spróbowała ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Używamy Alantanu, ale zasypki. Też koi te podrażnienia, ale po kolejnej kupce na nowo się zaognia i tak od dobrych kilku dni... Choć dziś chyba lepiej, bo umycie pupci udało się bez płaczu. Cytat:
Popcornu nie jadł (ale racja, też tak mam z popcornem... I nie mogę wymyślić NICZEGO co jadł, a mogło Mu tak podrażnić... Z ziemi też niczego nie podniósł, bo jechał w wózku dłuższy czas; dopiero potem chodziliśmy.
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to paracetamol dla dzieci? jaka dawka? Bo w mojej ulotce pisze, ze nie wolno czesciej niz co 6 godzin. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Od jutra u nas upaly - w czwartek az 29 stopni jak M. nie dostanie goraczki to pojdziemy chyba na plaze, moze bedziemy juz moczyc nogi w wodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

nie bardzo to widziałam jechać ponad 30 km, potem ogarniać sama wszystko
u nas kolejna bez jedzenia

ja sobie nie wyobrazam. owszem jedziłam wspaniała komunikacją miejska, moze dlatego wole jechac autem....
za nocki .bez mleka w nocy???
klask i:
, to może sie przyda...

Dzwoniłam nawet do przychodni, ale na dziś nie było już numerków, więc jeśli jeszcze coś będzie nie tak, to najwyżej jutro pójdziemy.
w sobote w nocy znow mnie zlapalo zapalenie pecherza. Dzis zanioslam mocz do badania, wynik ogolnego bedzie po poludniu, posiew dopiero w srode. Ale jak cos wyjdzie w ogolnym to i tak juz pewnie od antybiotyku sie nie wywine, zreszta nawet nie chce, bo rok temu sie migalam i na koniec wyladowalam w szpitalu. Wiec tym razem chce tego uniknac. Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca. I jestem lekko podlamana, bo co prawda nie karmie juz duzo (w dzien raz, na wieczor no i w nocy), no ale jednak karmie, sa to normalne posilki i nie mam pojecia jak te cycki mialabym zastapic, tzn czym