|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
zuken - dodam na pewno
co do koleżanki - to cóz widocznie wcale jej na dzidzi nie zalezy. straszne, ja znalam jedną co ciągle piła cole, jadła frytki i palila papierosy na zjazdach jak robilam podyplomówkę. Fu do tego była gruba i oblesna... Ja nie cierpię papierosów i jak tz pali to kaze mu potem zmieniac ciuchy i sie myc zebym tego nei musiala wdychac.sara - daj znac po wizycie
|
#1022 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do spania , to ja na szczęście nie mam z tym problemu Śpię jak zabita i to nawet do godzin popołudniowych ![]() Kciuki, przydadzą się i to bardzo !! Cytat:
Na pewno dasz sobie radę z tym zaliczeniem, poprawkami w mgr i będziesz po wszystkim ![]() Masz już pracę za sobą więc nie masz sie o co już martwić, a na obronie mam nadzieję , że nie będą nas męczyć i pójdzie gładko ![]() ![]() Cytat:
za zakupy
|
||||
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha ciekawe czy moj Tz bedzie tak wywijal na starosc Tz kupi mi czekolade milke z ryzem moja ulubiona ale to ze nie mam cukrzycy nie znaczy ze bede sie objadac, ucieszylam sie jak zobaczylam ze schudlam 2 kg ![]() i ciesze sie ze bede mogla jesc biale pieczywo bo po tym ciemnym ciagle wymiotowalam ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() pani diabetolog powiedziala ze mam takie wyniki jak ona czyli ze bardzo dobre kazala mi sie nie martwic juz i wiecej spacerowac i tak o zadnej cukrzycy nie ma mowy z czego sie przeogromnie ciesze |
||
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Jadę się spotkać z przyjaciółką. Zaniedbałam ją troche przez tą ciąże....a teraz okazało się na dniach, że udało jej się zdobyć wizę o którą dłuuuuugo się ubiegała i wylatuje do USA na minimum rok w połowie czerwca. Jeeeejku nikt mi tu już w mojej miejscowości normalny nie zostanie. Po drodzę zahaczę o Lidla na tą promocje co ostatnio któraś z was mówiła.
Miłego popołudnia.
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupota totalna z jej strony! Ale ona nigdy nie była zbyt mądra także mnie to zachowanie nie dziwi![]() Co do fajek to ja paliłam przed ciążą ale oczywiście jak się dowiedziałam to rzuciłam A co w tym dziwnego ? Dla mnie to normalne, że nie chcę truć swojego dzieciątka!Co do wakacji to my też planujemy za rok wybrać się nad morze z malutką Już się nie mogę doczekać hehe
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę się z nią umówić w końcu bo brakuje mi plotek z nią Tobie też Miłego !!
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem wam ze bardzo zle sie czulam po tej glukozie
jak wracalam do domu bylo mi tak slabo ze myslalam ze odlece |
|
|
|
#1028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też jem frytki...Czy to znaczy, że nie zależy mi na dziecku? Zależy mi, to Hania ma ochotę na frytki cały czas :brzydal Cytat:
![]() Cytat:
Ale powiem szczerze, że wkurzało mnie na początku ciąży, jak ktoś mnie pytał 'no mam nadzieję, że nie palisz'... z przekąsem. Wyskoczyłam na szybki spacer i przyniosłam kilo truskawek
|
||||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cos kupisz pochwal sie ![]() udanych ploteczek |
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to dość dużo. Wielokrotnie próbowałam rzucać i dopiero ciąża spowodowała, że z dnia na dzień musiałam przestać bo wszyscy znajomi dosłownie patrzyli mi na ręce. Dużo mi pomogło, że w ciąży zaczął mi przeszkadzać zapach fajek. Od grudnia jestem czysta. Ale już zaczynam tęsknić i boję się, że jak tylko skończę karmić cycem to wrócę do fajek. :/ Oby nie!Cytat:
My chcemy za rok wyjechać ale sami, bez dziecka. Mówcie co chcecie, ale nie wezmę rocznego młodziaka na jakieś Turcje, Egipty czy inne kraje w takich klimatach. |
||
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka ja też bym nie leciała na takie dalekie wakacje do obcego kraju z maluchem dlatego zrezygnowaliśmy z tego i będzie raczej nasze polskie morze, ewentualnie Chorwacja
Trzeba jakoś zweryfikować plany skoro dzidziuś się pojawi, nie wyobrażam sobie jechać bez dziecka, zresztą nie wiem gdzie bym miała je zostawić![]() Co do fajek to mnie na początku też odrzuciło a teraz już tęsko za paleniem i tak jak mówisz pewnie po ewentualnym karmieniu wrócę do palenia... ale mi to nie przeszkadza bo ja uwielbiam palić |
|
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
zuken Ja też lubię palić ale od grudnia jak widzę ile nagle się wzięło pieniędzy na koncie, to mój żyd w kieszeni się cieszy
A roczny młodziak jest już na tyle kumaty, że podrzucimy go do dziadków, będą szczęśliwi
|
|
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
W końcu ładna pogoda się zrobiła.
Sezon balkonowy uważam za rozpoczęty PS. To mój podwieczorek. Jak zobaczyłam czereśnie w sklepiku to nie mogłam się oprzeć. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-05-19 o 17:13 |
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez teraz strasznie ciagnie do fajek na poczatku ciazy zapach mnie odrzucal ale teraz teskno mi za paleniem wieczorkami z Tz przy otwartym oknie, ale maluszek wazniejszy
![]() ja juz nie wroce nawet jak przestane karmic piersia jestem tego pewna, chociaz wiadomo jak to bywa w chwilach slabosci ale mam nadzieje ze dam rade ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
mmmmmmm ![]() jaka szkoda ze my nie mamy balkonu |
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia Mmmmm to juz polskie czeresnie??
Zaczarowana za wyniki Cale szczescie, ze nie masz cukrzycy. A o tych tylko 3kg na plusie nie musialas mowic ![]() hee Halinka Jak tam Twoje stosunki z maszyną do szycia się maja? A ja sie mega wkurzylam, licytowalam fotel..na zdjeciu wygladal jak szary, a po odbiorze okazalo sie, ze jest beżowy. Ni w kij ni w oko mi nie pasuje do kolorow pokoju. Jeszcze ma bardzo podobny kolor do wykladziny i mam wrazenie, ze sie z nia zlewa ![]() Kupiłam wczoraj parowar i dziś robi się pierwszy obiad z parowaru. Zobaczymy czy mi podejdzie :P Odnosnie sytuacji z finansami, haha rozbawilo mnie jak ktoras z was pisala o wakacjach znajomej.. tzn o tym, ze ona siedzi w domu, a maz w najlepsze sie bawi. Zabilabym jak by moj sam pojechal. U nas jest podobnie jak u wiekszosci z Was. Ja zawsze mniej zarabialam, mamy dwa konta, ale kasa jest wspolna. Ja zarzadzam wydatkami, robie przelewy, pilnuje rachunkow. Raz na tydzien robimy wieksze zakupy, a reszte dokupuje sie na bierzaco i kazdy placi ze swojego konta. Czesto jak na moim jest 0, to przelewam sobie z jego na moje, zeby nie zostac bez kasy. Wieksze wydatki zawsze planujemy razem, a ciuchy, kosmetyki itp juz mniej. Nie bedziemy sie rozliczac z tuszu, kremu czy koszulki. Nikt z nas nie szaleje na tyle, zeby wydac nagle kwoty z kosmosu. Takich malych wydatkow zazwyczaj nie zauwazam.
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za powitanie
![]() Ja nie palę 3 lata i teraz jak poczuję fajkę to wydaje mi się, że wczoraj rzuciłam i jestem na takim "głodzie", że szok. |
|
|
|
#1037 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My planujemy w przyszłym roku w maju wyjechać na Teneryfę. Mała będzie miała ok 10 miesięcy. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- A tego to nie wiem. Sprawdzacie czy w czereśniach są robaki? Bo ja nie, jem na żywca. Wolę nie wiedzieć Jak mi TZ czy ktos powie że robaczywe to juz nie tknę.
|
||||||
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole pytalam sie ile mala moze miec cm ona mowi ze 49 do 51 a ja w szok
myslalam ze spokojnie bedzie miala 56 nie wiem czy zostac przy rozmiarze 56 czy kupywac mniejsze
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka już duża dziewczyna super że wszystko dobrze A wagi ci zazdroszczę... Ale ogólnie jest wszystko dobrze co do wagi ? twoja gin uważa że to normalne że chudniesz? Najważniejsze aby z dzieckiem byłowszystko dobrze a i teraz co 2 tygodnie będziesz miała wizyty? Mówiła coś?Powiem wam tak fajki to przesada...Ale frytki, czy cola raz na jakis czas to myśle ze nikomu nie zaszkodzi, wiadomo ze nie co dziennie... Ponoć gorsze jest mieć na coś ochotę, a nie zjeść bo nie wypada itp(a gryźć się w sobie) dziecko to niestety też odczuwa.... Ja nie jestem za paleniem w ciaży, ale ja nigdy nie byłam uzależniona od fajek(wiec nie wiem jak to jest) ale po moim mężu widze że nie jest łatwo sie odzwyczaić, najdłużej wytrzymał 2 tygodnie i to co z nim przeżyłam...to wolę aby palił....Zbyt ma nerwową prace, aby rzucić palenie.... Dosć długo sie zmuszał i palił elektronicznego(ale ponoc jest jeszcze gorszy niż zwykły papieros) ale chociaż na fajkach trochę oszczedziliśmy...Ale wrócił mimo wszystko...A jeszcze co do fajek moja siostra z pierwszym dzieckiem paliła w ciaży, z tego co mówiła to nie dużo, ale opowiadała ze jej sie zdarzyło.... nie mogła się opanować....Jednak syn urodził się zdrowy, duży 4100 miał i 56 cm i jest mega inteligetny... Nieraz zagiął mnie w różnych dziedzinach, a jest 10 lat ode mnie młodszy Wiec nie jest regułą, ze dziecku zaszkodzi...Ale wiadomo, ze najlepiej nie palić i nie pić, lepiej dmuchać na zimne....Ale starajmy się ludzi nie oceniać, bo uważam że to jest każdego indywidualna sprawa co robi... Robi to na własna odpowiedzialność....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:12 |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mowila bo wazyli mnie u diabetologa i widzialam ze 2 kg mi spadlo spadlo dlatego ze nadal wymiotuje no i ograniczylam cukry i nie jadlam slodyczy chociaz z tymi slodyczami marudzilam na wyrost bo malo ich jem praktycznie w ogole bo zadko mam ochote ale wiadomo ze jak czegos nie mozna to sie od razu chce i u mnie tak bylo ![]() zreszta ja malo jem no i nie jem miesa bo mnie odrzucilo zyje tylko na owocach i warzywach ![]() wlasnie nie wiem mi sie wydaje ze ona chce teraz kontrolowac bo jednak do porodu co raz blizej ale w sumie to sama nie powiedziala czemu moze chce zrobic jakies badania sama nie wiem |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ja nie sprawdzam
Jem na żywca ale jak znajdę jednego robaka chociaż to już więcej nie jem![]() Zazdroszczę takiej możliwości, że możesz sobie wydać 1000 zł na jakieś zabiegi dla siebie Inwestycja w siebie to najlepsza inwestycja![]() zaczarowana ja kupiłam tylko 2 bodziaki na 50 a tak to wszystko jest większa, jak mała urodzi się taka naprawdę malutka to mama mi coś dokupi na bieżąco najwyżej |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jem czereśni odkąd kilka lat temu zjadłam pół kilo, po czym przyszedł sąsiad i każda, którą rozwalił miała robaki. Mam taki wstręt po tamtej akcji, że nie mogę na nie patrzeć.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1043 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz nam cos wiecej o sobie!Cytat:
Dziwie sie tej kolezance, przeciez takie poprzytruwane dzieci rodza sie z niska waga urodzeniowa, maja problemy z oddychaniem, brzydki kolor skory i inne powiklania.... zupelny brak wyobrazni, czyta glupota! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:16 |
||
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
zuken nie doczytałam tego martwego synka....skoro tak to powinna rzeczywiście uważać....Ale jak to martwego? Nosiła w sobie juz martwe dziecko?
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
tez jem i nie sprawdzam
![]() szkoda czasu na ☠☠☠☠☠☠☠y ![]() ale raz pamietam jadlam bob gotowany i kazdy byl robaczywy ( moj brat zostawil cala miske na wierzchu bo wiedzial ze sobie nie odmowie tylko nie powiedzial ze jest robaczywy ) a ja zjadlam prawie cala miske od tamtej pory nie jem go Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-19 o 18:14 |
|
|
|
#1046 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana, super, ze nie masz cukrzycy!!!
![]() A co do wyjazdow, wiem, ze nie powinnam niczego planowac dopoki maly bezpiecznie nie pojawi sie na tym swiecie, ale ja planuje w przyszlym roku w maju leciec na kilka tygodni do Stanow. Jak moja coreczka miala roczek tez lecialysmy do USA i nie wiedze z tym problemow. Jeden szczegol... bede leciec z dwojka dzieci, ale bede miala przy sobie mame, wiec damy rade
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana no widzisz ? Super że wszystko jest ok. A mała rośnie i dobrze się rozwija.
A wiecie że w Smyku - 50% na ciuszki ;-). Parę bodziakow kupiłam i bluzeczke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
zaczarowana ja bym tą wagę skonsultowała z ginką jednak... Niedobrze jest niestety jak ktoś chudnie w ciąży
Pamiętaj też, że mimo tego że wymiotujesz musisz starać się jeść wszystkiego po trochu bo na samych warzywkach to niedobrze ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Przykre to ale jak widać czasem nawet jak ktoś dostanie tą najgorszą, najbardziej okrutną lekcję nie potrafi wyciągnąć z tego wniosków... No cóż, ja i tak życzę jej jak najlepiej i trzymam kciuki, żeby tym razem się udało. |
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sprawdzam kilka na poczatku, jak nie znajde żadnego to jem jak leci.
Ale kiedys sie najadlam robaczywych, znalazlam z kolezanka caleee drzewo czeresni, takich pięknych , az czarnych Po zjedzeniu duzej ilosci zaczelysmy sprawdzac czy nie ma robakow, w kazdej byl. Wiadomo czemu nikt ich nie zrywal
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez te dwa tygodnie ograniczalam cukry i nie jadlam slodyczy jadlam ciemne pieczywo i wszystko to co moga jesc osoby w diecie cukrzycowej wiec to spowodowalo spadek wagi zreszta u mnie od poczatku ciazy tyje na miesiac gora do 1,5 kg wiec mowila ze dobrze a mala jest zdrowa rosnie to najwazniejsze poza tym nic nie poradze ze na sam widok miesa chce mi sie wymiotowac nie bede jadla na sile bo wtedy w ogole strace apetyt na cokolwiek ale ginka tez o tym wie wiec jest ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

co do koleżanki - to cóz widocznie wcale jej na dzidzi nie zalezy. straszne, ja znalam jedną co ciągle piła cole, jadła frytki i palila papierosy na zjazdach jak robilam podyplomówkę. Fu do tego była gruba i oblesna... Ja nie cierpię papierosów i jak tz pali to kaze mu potem zmieniac ciuchy i sie myc zebym tego nei musiala wdychac.
daj znac po wizycie

? Dla mnie to normalne, że nie chcę truć swojego dzieciątka!