Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 10:14   #3991
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

zaraz ruszamy na jakąś pieszą wycieczkę, bo pogoda CUDNA!
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Mura jest super, ale nie jako podręczny wózek do samolotu. ..

Jak byliśmy w zoo to Nina kupiła sobie misia, taką malpke. Wczoraj jej dawałam syrop wieczorem i zdawało mi się że nie jest brudna a rano podchodzę do łóżeczka a na tym syropie jej się wlosy z tej małpy poprzyklejały.... koncita wurszt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
smutno mi na wątku tarczycowym jest dziewczyna, która miała podobny wynik tsh jak ja i 1,5 roku jej zajęło wyjście z tego
każdy przypadek jest inny, nie zakładaj od razu, że Ty też tak będziesz mieć lub gorzej. im bardziej będziesz się nakręcać tym trudniej będzie, więc spokój i luz w doopce!!
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
a reakcja pań?

(...)
i jedna i druga zmieniły temat, a mina bezcenna
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
(...)

A co do ubioru... może zostanę zlinczowana, a może nie, bo w sumie wiele z was tutaj jara się ubieraniem dzieci,kolekcją H&M itp.
Ale kurczaki no...po domu ubieram dziecko wygodnie, jak i siebie Wychodząc na spacer najczęściej zakładam jej dresik lub jakieś spodnie. Siebie ubieram podobnie.
Ale jak wychodzę do ludzi- na wizyty do rodziny,znajomych, czy w ogólnie w miejsca, gdzie jest więcej ludzi, to sama staram się wyglądać "jakoś" i dziwne,żebym nie chciała też ładnie ubrać mojego dziecka. Tyle jest ślicznych ciuszków w sklepach, żal nie kupować. I co?Mają wisieć w szafie?
Cekinki i falbanki to już kwestia gustu,ale wiem,że z ubiorem dziewczęcym łatwiej przesadzić, niż z chłopięcym.
Natomiast jak kto ubiera swoje dziecko-nic mi do tego. Nie wpływa to na jego zdrowie (no chyba,żeby cały dzień łaziło w niewygodnychm, krępujących ruchy dżinsach i butach),ważne tylko,żeby ten ubiór był dobrany pod pogodę-dlatego sama często tutaj o to pytam, bo czuję się jeszcze w tym temacie jak dziecko we mgle, nie chcę dziecka wyziębić ani przegrzać.

Najważniejsze,to dostosować jakoś strój do okazji. Np. ja na basen zakładałam Tuśce dresik lub spodnie. Na zajęcia muzyczne nosi legginsy lub spodenki.
A jest taka dziewczynka,która z nami chodzi na to i na to, a rodzice potrafią ją zarówno na zajęcia jak i basen ubrać w spódniczkę (ostatnio miała właśnie taką folkową jak z donatana i cleo ), rajstopki, buciki, jakiś strony sweterek i do tego opaskę.Fajny strój, ale na jakieś wyjście. Na basenie to liczy się,żeby coś szybko ściągnąć i założyć
zgadzam się w całej rozciągłości
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Sto lat dla wszystkich dzisiejszych solenizantow
Głowa mi pęka
oj

dla Enci, Julka, Miłoszka, Wiki i Oleńki!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:16   #3992
czaszka_
Zakorzenienie

hejaaa

Wszystkiego najlepszego dla Oli, Elenki, Julka, Miłosza i Wiki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:16   #3993
rusałka_1
Zakorzenienie

hej,, hej

piekne slonce od rana
wybierzemy sie dzis na spacer do moich rodziców (ok. 4km) mam nadzieje ze młody wysiedzi w wozku
tzn. zazwyczaj robimy dłuzsze trasy, ale blizej domu, chodzac w "kółko" po uliczkach blizej domu

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ale to znaczy, że ona nie przyjdzie do Was wcześniej? Może się jakoś nie zrozumiałyście, bo to dziwne, przecież ona jak przychodzi to ćwiczy z dzieckiem i jej ćwiczenia na pewno mają lepszy efekt niż np. moje W każdym razie u nas jest ogromna poprawa, więc mam nadzieję, że u Jasia też tak będzie
no wlasnie tak jak zrozumiałam i tez sie zdziwiłam no nic zadzwonie jeszcze

Cytat:
mi też tak mówiono.
chociaż u Natki było tak,że w sobotę zaczęła raczkować, a już w środę stawać. i wtedy na jakiś czas zaniechała raczkowania,tzn. roiła to bardzo sporadycznie, a od jakiegoś czasu znowu ładnie raczkuje i dużo

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ale wczoraj mieliśmy sytuację mrożącą krew w żyłach... wracaliśmy do domu samochodem od mojego wujka i jechaliśmy ulicą biegnącą przez las (tamtędy jest krócej) i nagle wybiegła sarna i nam nad przednią maską przeskoczyła i pobiegła dalej... ja myślałam że na zawał zejdę... masakra, tż odezwał się dopiero jak dojechaliśmy do domu... sekundę później by nam w samochodzie ta sarna siedziała, a jechaliśmy z chłopcami... jakiegoś dobrego anioła stróża mamy...
dobrze sie nic nie stało

mój tz miał kiedys zdrerzenie z sarna

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
k

rusałko, ja chodzę na AWF do szkoły Pani Antoniak - szkoła nazywa się TONI - mają swoją stronkę, na której wszystko jest napisane
dziekuje
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ok krotkie streszczenie warztatow mamo to.ja
byly trzy sale i do kazdej wchodzilo okolo 40mam
wykladowcy sie wymieniali wiec nie przechodzilo sie z sali do sali
organizacja ok choc mega harmider bo dzieci gadaja, placza itp.
wyklad o chustobiszeniu w skrocie: chusta to bliskosc, mozna wiazac z przodu z tylu (pani poakzala na.lalce), kupcie nasze chusty
wyklad o zywieniu w skrocie: dha jest wazne, enfamil ma super dha, kupcie enfamil
druga cescwykladu o zywieniu prowadzona przez polozna: ewidentnie babka miala mowic pod enfamil bo caly cas powtarzala ze tylko mm jest super, a mleko krowie to masakra. jedna babka miala jakies tam argumenty zaprzeczajace temu to prowadzaca sie zmieszala
za chwile ktoras zafala pytanie czy 13miesiecznemu dziecku mozna budyn, odpowiedz: alez oczywiscie
wiec zadalam pytanie: w jaki sposob w takim razie przygotowac budyn na mleku modyfikowanym skoro nie wolno zagotowac mm
pani sie zmieszala

po 1roku zycia nie wolno dziecku podawac butelki ze smoczkiem bo juz nie powinno ssac tylko pic. wiec pytam.jak to sie ma do zalecen who do karmienia piersia do 2 roku zycia skoro to tez ssanie
prowadzaca sie zmieszala

kolejny wyklad to pielegnacja wiecjak zobaczylam babke wykladajaca produkty musteli to spakowalam wozek i spierdzielilam nad wisle na spacer

ale po drodze weszlam do sali gdzie byla pierwsza pmoc
nicym nie rozni sie od filmikow na youtubie wiec ucieklam bo stwierdzilam ze zal.pogody

jedyne co to mieli ekstra podgrzewacz firmy nuby i chyba kupie dla drugiego dziecka bo byl nieziemski i podgrzewa obiadek w 2minuty
ale to ma maly zwiazek z warsztatami

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

juz nie mowiac o rodzicach i dzieciach
zalamal mnie przekroj spleczenstwa jaki mamy
istna rewia mody. koazdy wyubieral dziecko jak na pokaz mody
rozumiem ze jak sie idzie z dzieckiem gdzies to nie ubiera mu sie brudnych spiochow ale bez przesady
dziewczynki w sukienkach falbaniastych z cekinami, brokatem
tafta i wszystkie te sztuczne materialy z bazaru
polarki i polarkowe czapki (w krk 25stopni bylo)

byly dwie matki ze swoimi mamami
i jak byla wzmianka ze nie wolno dawac cukru to wybuchnely smiechem
i komenatzre miedzy soba ze glupoty gadaja plaplaplapa
a jak babka mowila ze mozna dopajac woda, a przekonanie ze bie wolno wzial sie z tego ze nie wolno dopajac woda z glukoza
to patrzyly zbulwersowane i komentarz: jak wszyscy tacy madrzy to pokazcie mi dziecko ktore pije sama wode
dodam ze obydwie grube, lacznie z corkami ze na krzeslach sie nie miescily

dobra
juz wylalam swoj zal

ahh i dostalam smoczek dla noworodka i wkladki laktacyjne buahahaha

powaznie dziewczyny zal czasu na to cos
piekna antyreklama
juz nie zaluje ze sie nie wybieram
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ależ u nas dziś pięknie było! słoneczko byliśmy na szczepieniu, Szymuś mierzy 75 cm i waży 8500 g
a ja z tej radości wielkiej spowodowanej pogodą spacerowałam dziś w krótkich gatkach (nawet na chwilę przestałam się wstydzić swojej tłustej doopy i ud ).
no i dwie przemiłe panie zwróciły mi uwagę, że dziecko bez czapki jest. odpowiedziałam metodą tassi
pieknie rośnie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dzien dobry my juz dawno na nogach, jedziemy do szczecina..do ginekologa z mloda..
co sie dzieje?

Cytat:

Ola dzisiaj kończy 8 miesięcy tak samo jak Elenka Matal, Julek Pszczouy, Miłosz Inwersji i Wiki xViolet

najlepszego dla maluchów: Elenki,Oli, Julka, Miłosza, Wiki i Szymka

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-05-20 o 10:18
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:19   #3994
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Matal udanej podróży
To nie znaczy ze u Ciebie tak będzie
Cytat:
Każdy przypadek jest inny, nie martw się na zapas
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

każdy dorosły jest inny i rozwija się w różnym tempie, nie wolno porównywać
ale już mnie znacie na tyle, że wiecie że panikuję
Kasia dobre dobre
Cytat:
garnuszek jest spoko, moja lubi

tzn klocków wkładać nie umie, chyba,że górą. Ale śmieszy mnie jak często siedzi i tam wkłada rękę do środka, grzebie, wkłada głowę,żeby zaglądnąć. Albo kładzie go górą do spodu i uderza jakimś klockiem, jak w perkusję
mam nadzieję, że Mikiemu się spodoba

Wszystkiego najlepszego Maluchy: Olcia Elenka Juluś Miłoszek Wikusia i Szymcio

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Julia bardzo go lubi, a mam po Mai

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:19   #3995
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

zużyć
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zużyłam
o dziwo mnie ta mustela uczula i boje sie na Julce probowac
ktorej odpowiada??moze ktoras chce te probki?troche mi sie uzbieralo

Stary 2014-05-20, 10:22   #3996
kaska87
Zakorzenienie

wątpię, że któraś z Was na co dzien chciałabym ubrać dziecko tak:
hit.jpg
i na bank nie jest mu w tym poliestrze komfortowo

Miki też czasem po domu chodzi w gorszych ubrankach nawet i z plamkami załatwione marchewką np i wygląda jak Oskar śmieciarz z ulicy sezamkowej jak wychodzę to ubieram go zawsze ładnie, ale bez przesady

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-20 o 10:27
Stary 2014-05-20, 10:25   #3997
Asiek84
Wtajemniczenie

zapewne już widziałyście na FB
Hubi usiadł pieknie ostrożnie sam, na moich oczach, az się poryczałam, dobrze że telefon miałam pod ręką

Cytat:

A co do ubioru... może zostanę zlinczowana, a może nie, bo w sumie wiele z was tutaj jara się ubieraniem dzieci,kolekcją H&M itp.
Ale kurczaki no...po domu ubieram dziecko wygodnie, jak i siebie Wychodząc na spacer najczęściej zakładam jej dresik lub jakieś spodnie. Siebie ubieram podobnie.
Ale jak wychodzę do ludzi- na wizyty do rodziny,znajomych, czy w ogólnie w miejsca, gdzie jest więcej ludzi, to sama staram się wyglądać "jakoś" i dziwne,żebym nie chciała też ładnie ubrać mojego dziecka. Tyle jest ślicznych ciuszków w sklepach, żal nie kupować. I co?Mają wisieć w szafie?
Cekinki i falbanki to już kwestia gustu,ale wiem,że z ubiorem dziewczęcym łatwiej przesadzić, niż z chłopięcym.
Natomiast jak kto ubiera swoje dziecko-nic mi do tego. Nie wpływa to na jego zdrowie (no chyba,żeby cały dzień łaziło w niewygodnychm, krępujących ruchy dżinsach i butach),ważne tylko,żeby ten ubiór był dobrany pod pogodę-dlatego sama często tutaj o to pytam, bo czuję się jeszcze w tym temacie jak dziecko we mgle, nie chcę dziecka wyziębić ani przegrzać.

Najważniejsze,to dostosować jakoś strój do okazji. Np. ja na basen zakładałam Tuśce dresik lub spodnie. Na zajęcia muzyczne nosi legginsy lub spodenki.
A jest taka dziewczynka,która z nami chodzi na to i na to, a rodzice potrafią ją zarówno na zajęcia jak i basen ubrać w spódniczkę (ostatnio miała właśnie taką folkową jak z donatana i cleo ), rajstopki, buciki, jakiś strony sweterek i do tego opaskę.Fajny strój, ale na jakieś wyjście. Na basenie to liczy się,żeby coś szybko ściągnąć i założyć
podzielam Tweoje zdanie, w domu musi być dziecku wygodnie, a do ludzi ubieram bardziej elegancko

Cytat:
Ja wczoraj byłam na spacerze - Ola w body na długi, cienkich spodenkach i skarpetkach, ale już było ciepło i spokojnie mogła mieć body na krótki, a mijała nas kobieta z dzieckiem takim może 2-letnik zx kurtce puchowej i ciepłej czapie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ola dzisiaj kończy 8 miesięcy tak samo jak Elenka Matal, Julek Pszczouy, Miłosz Inwersji i Wiki xViolet
o matko, szkoda że mamusia kożucha nie włożyła...

buziaki dla dzisiejszych sloenizantów
Stary 2014-05-20, 10:29   #3998
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ja schudłam przez ostatni tydzień 0,8 kg, czyli w normie, ale liczyłam na ciut więcej a mąż tylko 1,2 kg, czyli na pierwszej fazie 5,2 kg, a ma duuużo do zrzucenia, więc też liczył na lepszy wynik
na pewno dieta też daje rezultaty, skądś mi te 2kg zniknęły ale flaka na brzuchu nie zlikwiduję pewnie bez ćwiczeń
D
No to bardzo łądnie schudłaś i oby tak dalej, a mąż też całkiem łądnie 5kg. pierwsza faza to tylko taki wstęp do dalszej diety. Jasne że ćwiczenia dają fajne kaształty, mi by też się przydało, a nie mogę ćwiczyć ale mimo to jest różnica ja +10kg i ja -10 kg
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
juz to kiedys pisalam ale sie powtorze

tak piszecie ze zostalyscie zmeirzone ze dzieci zle ubrane
a skad wiecie ze to o to chodizlo?
moze im sie pdoobal wozek, ubranie czy moze wasza fryzura ?

moj ALi wczoraj jak wyszlam bl ubrany o jedna wartwe za duzo ale trudno ma katar i wial wiaterek niby cieply ale coz... wole nei ryzkowac
sprawdzalm nei spocil sie, pozniej jak wyszlo slonce troche rozebralam
a wzrok takiej mamy ktora tak mowi jak neiktore z was 'dziecko ubrane w polarek i czapke) bez urazy waliłby mnie
Ja czasem mam wrażenie, że takie babciwe chodzące z wnuczkami na spacer się patrzą, że Ola bez czapki i śmiać mi się chce, choć mogę się mylić, a że mam plac zabaw pod domem to dużo ich jest
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej,, hej

no wlasnie tak jak zrozumiałam i tez sie zdziwiłam no nic zadzwonie jeszcze
]
No może Jasia przypadek inny Do nas np dziś przychodzi, ogólnie była 4 razy co tydzień, a teraz byłą przerwa 2 tygodnie, ale to dlatego że nie wyrabiałam z kasą
Cytat:
ale już mnie znacie na tyle, że wiecie że panikuję
Kasia dobre dobre

Nie nakręcaj się, wiem co mówię, daj sobie czas, kilka miesięcy, żeby się wszystko unormowało. Przecież i tak chyba jeszcze ogólnie zamierzaliście poczekać? W tych sprawach stres bardzo szkodzi. Mi się udało zajść jak mi się wyniki unormowały w 1 cyklu, w którym endo powiedziała, że teraz już powinno pójść, bo hormonalnie jest wszystko ok, ale nie wiem, czy nie miał też znaczenia fakt, że mieliśmy wtedy 2 tygodnie urlopu, spokój, brak stresu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:34   #3999
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!

My upupieni w domu, bo przed południem spodziewam kuriera z moją paką z Gemini, a między 13 a 15 ma przyjechać drugi z aparatem dla TŻ Nic, pójdziemy po południu we trójkę, byleby tylko burzy nie było, bo niebo całe zaciągnięte

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dzien dobry my juz dawno na nogach, jedziemy do szczecina..do ginekologa z mloda..
co się stało?

Cytat:
wszystkim najlepszego!

Cytat:
garnuszek jest spoko, moja lubi

tzn klocków wkładać nie umie, chyba,że górą. Ale śmieszy mnie jak często siedzi i tam wkłada rękę do środka, grzebie, wkłada głowę,żeby zaglądnąć. Albo kładzie go górą do spodu i uderza jakimś klockiem, jak w perkusję
Takie zabawki u nas jeszcze nie rozpakowane Już nie mogę się doczekać, aż Julian usiądzie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zgadzam sie co do ubierania w 100 %.
Korn po domu chodzi w legginsach, tylko że szarych czy czarnych, albo w dresie.
Ale jak już wychodzimy to go ubieram inaczej.
o, muszę i mojemu kupić na lato leginsy
a tak teraz to w body i w dresach po domu, na spacerze albo w dżinach albo w materiałowych spodenkach.
Mam w szafie np. dżinsowe ogrodniczki z Nexta, których nigdy nie założę Julkowi, bo są niewygodne.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:34   #4000
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Hubi usiadł pieknie ostrożnie sam, na moich oczach, az się poryczałam, dobrze że telefon miałam pod ręką

podzielam Tweoje zdanie, w domu musi być dziecku wygodnie, a do ludzi ubieram bardziej elegancko

Brawa dla Hubcia Ale ale - jeśli na tym zdjęciu takie z podparciem już się zalicza do siedzenia, to moja córka też siedzi Ja myślałam, że to musi być takie z prostymi plecami. A przygody z sarną współczuję

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-05-20, 10:35   #4001
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5687361

Miki też czasem po domu chodzi w gorszych ubrankach nawet i z plamkami załatwione marchewką np i wygląda jak Oskar śmieciarz z ulicy sezamkowej jak wychodzę to ubieram go zawsze ładnie, ale bez przesady
całkiem gustowna sukienka

Co do ubierania jeszcze. Do mnie ma tylko pretensje T jak ubieram Korna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:36   #4002
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nakręcaj się, wiem co mówię, daj sobie czas, kilka miesięcy, żeby się wszystko unormowało. Przecież i tak chyba jeszcze ogólnie zamierzaliście poczekać? W tych sprawach stres bardzo szkodzi. Mi się udało zajść jak mi się wyniki unormowały w 1 cyklu, w którym endo powiedziała, że teraz już powinno pójść, bo hormonalnie jest wszystko ok, ale nie wiem, czy nie miał też znaczenia fakt, że mieliśmy wtedy 2 tygodnie urlopu, spokój, brak stresu
spokój mam bo co mnie ma wkurzać, jedynie teraz się tatą martwiłam, ale tak to luz

Stary 2014-05-20, 10:36   #4003
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!

My upupieni w domu, bo przed południem spodziewam kuriera z moją paką z Gemini, a między 13 a 15 ma przyjechać drugi z aparatem dla TŻ Nic, pójdziemy po południu we trójkę, byleby tylko burzy nie było, bo niebo całe zaciągnięte

co się stało?

wszystkim najlepszego!

Takie zabawki u nas jeszcze nie rozpakowane Już nie mogę się doczekać, aż Julian usiądzie

o, muszę i mojemu kupić na lato leginsy
a tak teraz to w body i w dresach po domu, na spacerze albo w dżinach albo w materiałowych spodenkach.
Mam w szafie np. dżinsowe ogrodniczki z Nexta, których nigdy nie założę Julkowi, bo są niewygodne.
ja kupuje i dziewczece tylko, ze szare, czarne, brazowe, granatowe.

Stary 2014-05-20, 10:38   #4004
Madziuchna27
Zakorzenienie

edit: pada wiosenny deszczyk, a dzieć mój w foteliku sam. na balkonie kima
nie dał mi dokończyć pop. posta, już oczy mu się zamykały, więc szybka zmiana pampera, bluza na grzbiet i na balkon pewnie pośpi 40 minut

Stary 2014-05-20, 10:41   #4005
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!

.
Madziuchna a ty w końcu się zdecydowałąś skonsultować Julka u innego rehabilitanta? bo chyba nie doczytałam

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-05-20, 10:44   #4006
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 5687361

ale suknia... heh nie mój gust...

hahaha

Cytat:
Brawa dla Hubcia Ale ale - jeśli na tym zdjęciu takie z podparciem już się zalicza do siedzenia, to moja córka też siedzi Ja myślałam, że to musi być takie z prostymi plecami. A przygody z sarną współczuję
liczy się, sam usiadł z pozycji na czworaka, tylko ta nóżka mu zostaje
Stary 2014-05-20, 10:49   #4007
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna a ty w końcu się zdecydowałąś skonsultować Julka u innego rehabilitanta? bo chyba nie doczytałam
w poniedziałek mamy wizytę u naszego profesora z kliniki rehabilitacji zobaczymy, co powie...

Stary 2014-05-20, 10:49   #4008
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

super!gratki

Cytat:
Załącznik 5687361

o matko ale wdzianko

Stary 2014-05-20, 10:50   #4009
matallewar
Zakorzenienie

Co do ubioru, to Eda nadal chodzi w dresach albo legginsach. Do zabawy ma mu być wygodnie. Tylko na okazje ma dżinsy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:51   #4010
Madziuchna27
Zakorzenienie

Matall, zdążyliście?

Stary 2014-05-20, 10:52   #4011
matallewar
Zakorzenienie

Siet! Nie wzięłam aparatu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-20, 10:56   #4012
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czy to jedna z tych rzeczy, o których zawsze zapominasz i musisz kupić na miejscu? Spoko, na pewno będzie dość aparatów

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-05-20, 10:58   #4013
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze raz gratulacje!!!
my wlasnie takie podpory na boczku w siadzie mamy ćwiczyć, raz na jednym, raz na drugim boku - tak jak Hubi na zdjęciu
Cytat:
ja kupuje i dziewczece tylko, ze szare, czarne, brazowe, granatowe.
oo dzięki za pomysłbo szukam legginsów chłopięcych (są najwygodniejsze jak dla mnie, bo cieńsze i bardziej elastyczne od dresików) a wybór mały

usnął na drzemkę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:59   #4014
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to jedna z tych rzeczy, o których zawsze zapominasz i musisz kupić na miejscu? Spoko, na pewno będzie dość aparatów
Haha, nie no, nie strzele sobie wydatku za 1000 zł na wyjeździe
Tylko ja lubię robić zdjęcia, a ladan chyba też aparatu nie ma, a z telefonu jednak gorsza jakoś
Może tz wyśle mi jutro do Ladan kurierem z pracy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-20, 11:02   #4015
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
smutno mi na wątku tarczycowym jest dziewczyna, która miała podobny wynik tsh jak ja i 1,5 roku jej zajęło wyjście z tego
u Ciebie wcale tak nie musi być, za wyniki na koniec czerwca
Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ale dziś wysyp zęboli! GRATULUJĘ!!
Mi się wydaje, że idzie lewa jedyna z góry ale muszę się upewnić czy mnie oczy nie mylą.

Kupiliśmy Stasikowi huśtawkę z Biedry - na dzień dziecka Dziś taka piękna pogoda, że sporo czasu byliśmy na podwórku, młodemu huśtanie przypadło do gustu choć do czasu Niemniej jak będzie pogoda to codziennie będę go huśtać żeby się przyzwyczaił.

No i pierwszy raz wyszłam ze Stanisławem w nosidełku Mei Tai - wzbudziłam sporą sensację u nas na wiosce, nawet pijaczek zapytał się mnie "to dziecko pani nie wypadnie?"
ALE jaka ULGA - dwie ręce wolne Stanisław najpierw troszkę protestował ale po chwili się chyba przyzwyczaił i dałam radę oblecieć wszystkie zaplanowane sklepy. Teraz wieczorem byłam na grobie u mamy to mi pod cmentarze usnął (wcześniej całą drogę śpiewał) w nosidełku, obudził się gdy zbierałam znicze a potem znów zasną pod domem. Okąpaliśmy go i nabrał siły do dalszej zabawy :/ Nauczka na przyszłosć: nie kąpać dzieciaka tylko przebać w piżamkę i położyć spać
Idę gotować obiad na jutro :/
bo piękne masz nosidło , odkąd zobaczyłam link to nie mogę przestać o nim myśleć
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Co do imion, to ja ma przynajmniej dylematy z głowy
Zawarłam umowę z moim ślubnym, że ja nazywam pierworodnego Jasiek, a on nazywa drugie młode... wiec będzie albo Filip albo Natalia

Nadrobiłam dzisiaj, ale jakoś weny brakuje... przepraszam i znikam robić test przedwyborczy...
mamy te same typy odnośnie imin dla drugiego dziecka
kiedy planujecie ?
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Piję piwo.
Na bank będę zaraz nawalona
heheh ekonomiczna dziewczyna
ja wczoraj wypiłam lampkę wina z mężem
białe,moje ulubione
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
róbcie zdjęcia Matall

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:04   #4016
87czarna
Zakorzenienie

Asiek Brawa dla Hubercika :brawo:

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:09   #4017
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

mnie tez krytykowali za leginsy dla mlodego
a ja i tak ubieralam bo mlodemu bardzo wygodnie wnich
mialam szare i czarne jak na konia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:12   #4018
misia332
Zakorzenienie

zjdłam omlet z dżemem na sniadanie i coś mi się słabo robi.

W ogóle przez ten wyjazd do Polski nie chce mi się w ogóle gotować. W ogóle.

Stary 2014-05-20, 11:14   #4019
Asiek84
Wtajemniczenie

muszę za godzinę wyjść z Hubim po Jakuba do szkoły i mam rozkminkę jak Go ubrać
1. długie body i spodenki dresowe, skarpetki i czapa z daszkiem
2. krótkie body lub koszulka plus spodenki dresowe, skarpetki, czapa
3. krótkie body i krótkie spodenki...

jest bardzo ciepło
Stary 2014-05-20, 11:16   #4020
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zjdłam omlet z dżemem na sniadanie i coś mi się słabo robi.

W ogóle przez ten wyjazd do Polski nie chce mi się w ogóle gotować. W ogóle.
a o ktorej jadls? juz powinnas chyba zjesc drugie sniadanie? ;>

ja ostatnio pomyslalam o tym ze mialabym codziennie gotowac to
bez kitu chyba dlatego raz jak bylam w nl bez pracy i zajmowalam sie domem prawie w depresje wpadlam
musze koniecznie nauczyc sie robiac obiady a la tassia czyli 20 min i gotowe

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez asiek84 Pokaż wiadomość
muszę za godzinę wyjść z hubim po jakuba do szkoły i mam rozkminkę jak go ubrać
1. Długie body i spodenki dresowe, skarpetki i czapa z daszkiem
2. Krótkie body lub koszulka plus spodenki dresowe, skarpetki, czapa
3. Krótkie body i krótkie spodenki...

Jest bardzo ciepło
2 :d

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości