|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
jaki twarożek podajecie ?
ja dziś Michałka kajzerką karmiłam na dworze , zajadał aż miło owoce mu podaje jabłko i banan ,skrobie łyżeczką i zajada , troche słoiczków i deserków mlecznych kaszy nie je bo ni lubi chrupki kukurydziane uwielbia czasem dostanie kilka kawałeczków ziemniaków z obiadu od nas słodycze - kategorycznie nie ! obiadki - słoiczki
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh chyba też tego uczniaczka kupimy, ale jeszcze jedną rzecz muszę wymyślić dla rodziców czy w tesco z okazji dnia dziecka mają być znowu te promocje na zabawki?! ktoś coś?
![]()
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po prostu co u Was albo jakie postępy robi Miłoszek
Cytat:
Noooo No ściągnelam ochraniacz i pokrowiec i tak popatrzylam po tej wkładce z gryka czy czasem nic się nie rusza ![]() Cytat:
No to sporo imprez a i wydatków tez u mnie też maj i czerwiec to masa wydatków, nie wiem jak ogarnę Cytat:
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
misia, logoasia gratki za zębolki
pszczoua a czy te meszki gryzą? Może to jakieś uczulenie? Ty dalej kp? Ja wczoraj zjadłam kilka pistacji i dziś Emi ma na policzku kropki
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś wysyp zęboli! GRATULUJĘ!!
Mi się wydaje, że idzie lewa jedyna z góry ale muszę się upewnić czy mnie oczy nie mylą. Kupiliśmy Stasikowi huśtawkę z Biedry - na dzień dziecka Dziś taka piękna pogoda, że sporo czasu byliśmy na podwórku, młodemu huśtanie przypadło do gustu choć do czasu Niemniej jak będzie pogoda to codziennie będę go huśtać żeby się przyzwyczaił.No i pierwszy raz wyszłam ze Stanisławem w nosidełku Mei Tai - wzbudziłam sporą sensację u nas na wiosce, nawet pijaczek zapytał się mnie "to dziecko pani nie wypadnie?" ![]() ALE jaka ULGA - dwie ręce wolne Stanisław najpierw troszkę protestował ale po chwili się chyba przyzwyczaił i dałam radę oblecieć wszystkie zaplanowane sklepy. Teraz wieczorem byłam na grobie u mamy to mi pod cmentarze usnął (wcześniej całą drogę śpiewał) w nosidełku, obudził się gdy zbierałam znicze a potem znów zasną pod domem. Okąpaliśmy go i nabrał siły do dalszej zabawy :/ Nauczka na przyszłosć: nie kąpać dzieciaka tylko przebać w piżamkę i położyć spać ![]() Idę gotować obiad na jutro :/ |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bo Adaś rzadko długo śpi
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za słowa wsparcia
Cytat:
Jak się denerwuje cały się pręży. ![]() Tyle ze się zdziwiłam jak zapytałam kiedy następna wizyta, to powiedziała ze trzeba poćwiczyc z miesiąc, półtora myslalam że szybciej si.ęocenia efekty.i tez mysłam ze w tej pozycji dziecko najlepiej trenuje mięśnie brzucha ![]() Cytat:
prawidłowy wzorzec to chodzi o całą pielęgnację i nie pokazywanie mu / zabranie do wspinania/stawania. reh. powiedziała ze jeśli Jasiek najpierw wstanie to juz nie bedzie chciał raczkować. także mam narazie go odciągać od sytuacji w których będzie chciał wspinać - dopiero zaczynał. ćwczenia pewnie cięzko będzie mi opisac ![]() np. na piłce sadzam go trzymając za bioderka i przyciskając je do podłoża - nogi pod kątem 90 stopni - Jasiek ma szukac rownowagi żeby utrzymać ciało w pionie i nie pochylać się do przodu/tyłu. To samo możemy robić sadzając go na naszych kolanach. Jak juz jest w pozycji na raczkach i porusza się rączkami do przodu (najlepiej gdy druga osoba zachęca go do pojścia do przodu) ja pokazuję mu jak poruszać naprzemiennie nóżkami (trzymam go za bioderka i robię "kroczki" kolankami dbając o to by odwodzić bioderka na zewnątrz). Ćwiczymy siedzenie z podparciem na boczku. nie wiem czy w ogle coś z tego można zrozumieć. cięzko to tak opisac
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś: 90 ml mm 90 ml mm 90 ml mm 1/3 obiadku i teraz na noc nie wiem, ile, bo tż ją usypia Chciałam się pakować i co? I nie mam plecaka
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie u nas jest ogromna poprawa, więc mam nadzieję, że u Jasia też tak będzie
|
|
#3911 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż u Natki było tak,że w sobotę zaczęła raczkować, a już w środę stawać. i wtedy na jakiś czas zaniechała raczkowania,tzn. roiła to bardzo sporadycznie, a od jakiegoś czasu znowu ładnie raczkuje i dużo
|
|
#3913 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
ale namachałyście przez trzy dni... nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, padam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zębolkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dzisija na spacerze widziałam takie maluszki, ech Hubi to już duży chłop jest Cytat:
a tak w ogóle... Hubi skończył dzisiaj 7 miesięcy ![]() ale wczoraj mieliśmy sytuację mrożącą krew w żyłach... wracaliśmy do domu samochodem od mojego wujka i jechaliśmy ulicą biegnącą przez las (tamtędy jest krócej) i nagle wybiegła sarna i nam nad przednią maską przeskoczyła i pobiegła dalej... ja myślałam że na zawał zejdę... masakra, tż odezwał się dopiero jak dojechaliśmy do domu... sekundę później by nam w samochodzie ta sarna siedziała, a jechaliśmy z chłopcami... jakiegoś dobrego anioła stróża mamy...
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Asia o matko
dobrze, że nic Wam się nie stało
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak temp?a własnie miałam zapytać mamy karmiące mm jak np dziecko Wam normalnie zjada załóżmy że 200 ml mm a tu nagle zje tylko 100 ml, to następny posiłek proponujecie jakoś wcześniej? czy czekacie na wyraźne oznaki głodu? brawa za 7miesiecy a akcja z sarną niezła ![]() mnie kiedyś tż wsadził do auta, chwile po tym jak zrobiłam prawo jazdy i zwoziłam go do domu po imprezie zza miasta. nigdy nie zapomne tych myszy przebiegających po drodze
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za zainteresowanie
Asiek to utwierdzilas mnie ostatecznie w tym przekonaniu tym bardziej ze:a. Julek nie jadl nic nowego, kosmetyki nadal te same. Ja tez nic takiego nie jadlam. b. Wysypane sa odsloniete czesci ciala - twarz, szyja, dlonie. c. Zrobilam polowanie i zabilam ok. 30 meszek a te w naszej sypialni po rozcisnieciu zostawily krwawy slad (wiem, jestem sadystka ale teraz to im nie popuszcze) a na parapecie odkrylam ok. 50-100 martwych Nie mam pojecia skad nam ich tyle nawlatywalo...d. Wlasnie bylam w wannie i pod wplywem cieplej wody wszystko zaczelo mnie swedziec. Okazalo sie ze pogryzly mi rece i nogi
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
kaska pastę pożre, dlatego kupuje się dzieciową
![]() Madziuchna, mój śpi, aż się nie obudzi - nie budzę, żeby przewinąć kasiuni_a lecą garściami nena, mój na żółtko też pluje... ale chyba o konsystencje chodzi, za suche, czy co? badzia, świetny tytuł ![]() motylku brawa dla Tusi ![]() Weź sobie wózek i nosidło, bo jeśli przypadkiem będzie upal, to się w nosidle ugotujecie ![]() Isabell, sto lat dla Piotrusia ![]() czarna, szmateczka śliczna Lola, mnie z warsztatów interesuje głownie chustowanie i pierwsza pomoc... z pozostałych możemy się na kawę urwać ![]() rusałko, ja chodzę na AWF do szkoły Pani Antoniak - szkoła nazywa się TONI - mają swoją stronkę, na której wszystko jest napisane ![]() Zbiorowe graty za zęby ![]() ![]() klask i:Która wrocławianka (poza mną i Lolą) idzie w czwartek na warsztaty Mamo to Ja??? Co do imion, to ja ma przynajmniej dylematy z głowy Zawarłam umowę z moim ślubnym, że ja nazywam pierworodnego Jasiek, a on nazywa drugie młode... wiec będzie albo Filip albo Natalia Nadrobiłam dzisiaj, ale jakoś weny brakuje... przepraszam i znikam robić test przedwyborczy... |
|
|
|
#3919 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam sie odnieść jeszcze do materaca z gryką... jakiś zcas temu oglądałam program i sie pani wypowiadała że znalazła robaczki z materacu, a dziecko leczyli na alergię, a mała była tak pogryziona przez to robactwo, po długim czasie odkryli te żyjątka w materacu, wywalili i po "alergii" śladu nie było
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamietam po nadrobieniu:
Motyl brawa dla Tusi za samodzielne stanie ![]() Czarna gratki dla Julki za siadanie ![]() Misia oklaski za zabka ![]() Matal Julek zazwyczaj je w ciagu dnia ok 80-100ml mm (2 razy dziennie) a poza tym ok 100g jablka z 3 lyzeczkami kleiku na wodzie, 150-180g obiadku i kaszka na 120ml mm. Samego mm jak widac nie lubi. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja pisala o zazdrosnym 3 latku, jakbylismy teraz w PL to byly dzieci w wieku 4,2lata, 18 miesiecy potem starsze 8,10 i 16 lat. Korn najmlodszy i chyba tak zostanie, no jeszcze fasola. Ale wszystkie dzieciaki te mlodsze byly tak zazdrosne,ze nie mozna bylo zostawic ich na sekunde samych.
Uslyszelismy nawet od starszej kuzynki Korna, jakbyl u jej mamy na rekach, nota bene swojej matki chrzestnej, ze ona go nie lubi i on ma sie przytulac do wlasnej msmusi. A zadne z tych dzieciakow nie jest jedynakiem. Tez mam te ramki w kuchni na mrowki. Dwa dni stoja a mrowek juz nie ma.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-05-19 o 22:07 |
|
|
|
#3923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra z tą sarną, u nas niestety zdarza się to często. Ba! Ja mam koło domu lasek, tam mieszkają sarny i czasem dziki schodzą z gór,często to to można spotkać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To kciukam za Natalię, Natalki są kochane
|
|
#3924 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
dopiero teraz udalo mi sie wejsc i nadrobic. nie zapeszajac nasze nocki sa ciut lepsze. jak maly zasypia o 21 to pobudka jest okolo 4, a nastepnie o 7 i juz wstajemy. chociaz dzis maly sie nade mna zlitowal, bo nie moglam spac w nocy od 3 do 5 i obudzil sie o 7.50 ![]() Jakub wczoraj odkryl, ze ma siusiaka ale sie za niego ciagnie, czasem mam wrazenie, ze go urwie dzisiaj zaczal mowic ti tit ![]() a i kupilam dzis lozeczko turystyczne. mialam zamawiac na allegro, ale najtansze z przesylka kosztowalo chyba prawie 120 zł, a dzis akurat spojrzalam w gazetke biedronki i tam bylo za 119 zł. to sie udalo zakupic ![]() po pierwsze przyda sie na wyjazd nad morze, a po drugie zamierzam korzystac z niego na podworku jak bedzie teraz cieplo w ogole im blizej ten wyjazd nad morze, tym wieksze mam obawy. zastanawiam sie jak to wszystko ogarne, co musze wziac? no i w ogole jak to bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
ale kiedys, jak przesypial cala noc, to nie ruszalam Cytat:
ja taki mam az sie boje jutro sprawdzic ![]() Cytat:
|
|
|
#3925 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za postepy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha to mu już zostanie na caaaałe życie
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Piję piwo.
Na bank będę zaraz nawalona
|
|
#3928 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ciemiaczko ma czas, zeby zarosnac do 1,5 roku. taka informacje przekazala na m dr neurolog na ktorejs kontroli. Cytat:
![]() masakra, chyba bym zawalu dostala przez ta sarne dobrze, ze nic sie nie stalo. No nic, znowu wieczor z wizazem, zamiast z tztem ![]() stary juz spi, wiec ja tez spadam spokojnych nocek Wam zycze ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- no racja
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, TZ byl w aptece i pani mu polecila Fenistil i wapno dla dzieci w syropie. Mam raid taki do kontaktu ale lekam sie ze zaszkodzi Julkowi... Poki co zalaczylam go w kuchni bo graniczy z nasza sypialnia i bedziemy spac przy otwartych drzwiach ale nie wiem czy to cos da...
|
|
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobra zostane na chustowaniu niech Ci bedzie ![]() ktora jeszcze z nami idzie na kawke? jej juz nie pamietam kto z wro? papalinka ? rusalka? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
lapal sie mamy w pasie i tulil ![]() ale przechodzilo mu i chcial nosic Alka pozowal do fotek zbawial itd wiadomo ze wieksozsc dzieci bylaby zazdrosna ale takie zachowania jak ty opisalas to ![]() mysle ze to zalezy od rodzicow i wychowania w wiekszej mierze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Byliśmy dzisiaj w Smyku i wywołała więskze zainteresowanie niż małpka. Ale w Smyku za 180 zł, a na All 120 z przesyłką,niezła przebitka

)

klask i: