Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 20:22   #1711
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, kupiliśmy nową lodówkę W ostatnim momencie bo w starej działa mi tylko 7 stopień zimna, i mrozi mi wszystko poza zamrażarką Puki co nowa lodówka musi odstać swoje parę godz i mam nadzieję że do tego czasu t stara jeszcze wytrzyma
gratulacje
oby służyła długie lata
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:33   #1712
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
W sobotę byłam na wizycie, wszystko po staremu tzn szyjka króciutka i rozwarcie na płaski opuszek palca więc przez tydzień się nic chyba nie zmieniło... Coś czuję, że jak wcześniej było podtrzymywanie luteina magnezy i inne pierdoły to teraz donoszę do terminu jak nie dłużej...
my wczoraj skończyłyśmy 38 tc
za udaną wizytę i za kolejny tc

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze moim łóżeczkiem i karuzelką
Pościel oczywiście nie będzie jeszcze używana, ale nie umiałam jej nie wsadzić do łóżeczka
Śliczna brakuje tylko bobaska

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
38tc się dziś kończy, 39 tc się zaczyna. A na ktg skurczowe pustki świeciły mówię do lekarza jak oglądał zapis ktg, że "cisza!" - na co lekarz się zaśmiał "może cisza przed burzą?" mądrala
No ale tak jak przypuszczałam - po badaniu od dołu usłyszałam to samo co tydzień i 2 tyg temu ani się szyjka nie skraca, ani nie zgładza, ani rozwarcie nie powiększa
Za to tętno Wiktorii ładne i podejrzeliśmy na usg, że główka dalej na dole Wielkość główki na 37tc, lekarz powiedział, że ładna zgrabna główka Za tydzień będę miała dłuższe usg to może chociaż mniej więcej wagę sprawdzimy (bo ja i tak nie wierzę w te pomiary usg).
Dostałam skierowanie na krzepliwość krwii, także w sobotę odbędę już konsultację z anestezjologiem. Ale po dzisiejszej rozmowie z moim lekarzem jestem jeszcze bardziej sceptycznie nastawiona do znieczulenia

dziś już sam był chętny do rozmów i sam wydzwaniał do mnie z pracy jak tam po mojej wizycie, także po cichu cieszę się z każdego małego kroczku ku lepszemu
W sumie nie pomyślałam, żeby może jedną kapsułkę ładować od góry a drugą od dołu

No i ja trzymam kciuki za załatwienia!
Daleko chcecie się wyprowadzić? teraz mieszkacie w domu z którymiś rodzicami?
Pochwal się co tam miałaś na sobie na chrzcinach! jakieś zdjęcie?
Podwójne gratulacje za wizytę i za tc
Może faktycznie cisza przed burzą i fajnie, że tż się ogarnął
Mieszkamy z moją rodziną w domu. Niby mamy osobne wejście, mieszkanie,kuchnie łazienkę itp, ale życie nie do końca. Za blisko siebie mamy. Poza tym nie mam jak na swoim. Tu gdzie mieszkamy długo nie będzie nasze, a chcemy żeby nasze dzieci coś miały. Daleko nie planujemy, jak się uda to tylko 2km od rodzinnego domu.
Na chrzcinach miałam sukienkę, którą dostałam na BN, nie wiem czy tż robił mi zdjęcia, muszę to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy zastanawiałyście się nad babyshowerem? Może ktoś dla Was organizuje?

Ja rozważam, byłoby to takie miłe, taka impreza "zamknięcie" rozdziału z najbliższymi koleżankami...
koleżanki mam, ale żadna na to nie wpadnie. Pomysł fajny

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46522308]Witam się po weekendzie Minął nam dość miło. W sobotę byliśmy i mojej babci na imieninach, gdzie z lekka wkurzyła mnie moja rodzinka... Babcia mieszka na wsi położonej 15minut drogi od nas. Niby niewiele, ale... Powiedziałam tżtowi, że on prowadzi, bo ja się już boję. Jakbym nagle dostała skurczy, a on by pił, nie mięlibyśmy jak wrócić, ani nie miałby kto zawieźć mnie do szpitala. Z niepijących jest tylko moja mama, która nie ma prawa jazdy i jeździć nie umie. Na co cała moja rodzinka stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie jest i w najbliższym czasie to ja nie urodzę i żebym nie wymyślała

W niedzielę byłam na uczelni, miałam seminarium. Promotorka przeczytała moją pracę i jedyne co muszę poprawić, to po każdym akapicie ma być przypis Nie wiem jak to zrobię, bo w trzecim rozdziale większość informacji mam z książki, która specjalnie dla mnie była sprowadzana z Biblioteki Narodowej i ja miałam do niej dostęp jakiś miesiąc temu i tylko przez tydzień. Potem musieli ją odesłać. A poprawioną pracę muszę mieć na sobotę

Dzisiaj za to byłam w przychodni oddać moje "próbki" do badań. Następie byłam w tym nieszczęsnym sanepidzie. I tutaj dowiedziałam się, że skoro Adaś nie miał żadnych objawów, to tą salmonellę musiał przechodzić wcześniej, a teraz jest tylko nosicielem. Ma wybrać leki, które bierze, odczekać tydzień i potem musimy przez trzy dni pobierać próbki i je zanieść do sanepidu. Ja i mąż musimy również zrobić badania, ale możemy już teraz.... Potem byłam na ktg, jak zwykle nic się ciekawego się nie działo. Odebrałam też wyniki badań. GBS ujemny, HCV też. Hemoglobina już w normie, jedynie płytki krwi spadły do 136, a norma jest od 150 do 400....
[/QUOTE]
że się wszystko układa, a rodziny nie słuchaj i się nie stresuj.
Ja już pisałam, jak byłam w ciąży z Adasiem to słyszałam, że na pewno przenoszę, bo chłopaków zawsze się przenosi, teraz jak ma być córa znowu te same bajeczki

Cytat:
to ja się pochwalę wczorajszym bebolem w dniu skończenia 38 tc i dziś
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Byłam rano na wizycie, wszystko ok, szyjka mocno skrócona, złagodzona, miękka, rozwarcie na 2 palce
Pytałam lekarkę, i powiedziała, że nie ma zasady, mogę rodzić niedługo, lub w terminie... Teraz już nikt tego nie przewidzi.
Za to dzisiejsze KTG to była katorga Mały cały czas uciekał, i ciężko było o ciągły zapis... Skończyło się leżeniem na plecach, czego nie znoszę
Zapisały się lekkie skurcze dochodzące do 50...
Kolejna wizyta planowana za tydzień
no to czekamy na rozwój akcji

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia rzeczy do łóżeczka Małego- pościel, rożek, ochraniacz i przewijak, pieluszek wielorazowych stasznie mi się podobają. I mój mały brzuch w 35 tc.
Fajne zakupy i brzucholek również
Stary 2014-05-19, 20:38   #1713
__Sylwia__88
Zadomowienie

Mała_Czarno_Biała to nie są Milovia. Nasz budżet też niestety nie pozwala na takie wydatki choć bardzo bym chciała. Kupuje takie do 25-30 zł max i te Mila stąd są: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...226204588.html

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:54   #1714
majkela12
Zadomowienie

Anteria za udany zakup
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46523099]
Ucięło mi coś jeszcze chyba... Pamiętam, że miałam napisać Kakusi, że tżtowi należą się baty I bierz się za pakowanie torby [/QUOTE]
Zgadzam się Kakusia do roboty

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza z tym niby migdałkiem który okazał sie faktycznie węzłem chłonnym
Dostalam antybiotyk bo lekarka powiedziała ze jak jest zaplanowane cc za miesiąc to musze byc zdrowa do tego czasu bo mogło by to byc niebezpieczne
Tak więc zaczełam dziś i mam brac przez 5 dni + probiotyki...
Szybkiego powrotu do zdrówka

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie, troszkę się przestraszyłam bo lekarz podczas USG zaczął wypytywać czy ja byłam mała itd. bo wyszło mu, że główka jest troszkę za mała jak na 37 tydzień, ale później mierzył parę razy inne rzeczy i w końcu stwierdził, że jest ok, (że trzeba też brać pod uwagę błędy pomiaru itd.) po prostu mały nie jest duży, ale biorąc po uwagę, że ja byłam mała i mąż też, to nie możemy oczekiwać kolosa i w sumie dobrze I jak robił USG to pokazał buźkę, która akurat coś mieliła i ciumkała
A po sprawdzeniu dołu stwierdził, że już się coś tam zaczęło dziać i raczej urodzę wcześniej niż później

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
ech, byłam u okulisty i mam wskazanie do cc....
Jak mus to mus, chyba nie chcesz aby Twoje dziecko miało mamę niewidomą Przynajmniej wiesz co Cię czeka

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Dzisiaj już mi było słabo, a co dopiero jak będzie 30 st..? Ciekawe, czy zmieszczę swoje spuchnięte stopy w jakiekolwiek letnie buty...masakra.
Mi dzisiaj też, normalnie opadłam z sił. Boję się pomyśleć jak zaczną się upały a ja nie chcę się kisić w domu

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46527720]Poprawiłam pracę i mam już z głowy Teraz tylko wydrukować, oprawić i odnieść do dziekanatu jak promotorka podpisze [/QUOTE]
Super i prosto na porodówkę

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki moczu, są idealne całe szczęście.
W końcu się doczekałaś

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Witamy się po wizycie Maluszek pcha się na świat i wszystko może zacząć się na dniach. Szyjka niby twarda, ale Mały mocno na nią naciska. Mam być gotowa w każdej chwili. Na ktg żadnych skurczy, także na razie ok. Mam już skierowanie do szpitala, dostałam antybiotyk i syrop, żeby się wykurowac porządnie. No i nastepna wizyta w środę, zobaczymy co się będzie działo. Zestresowałam się.
no to czekamy na rozwój akcji

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja dziś czekałam do południa w mieście na wyniki morfo, no i niestety PLT znowu spadły z 145 tys. na 133 tys., jeszcze spadną mi o 20 tys i szpital murowany
nie wiem, co jest z tymi płytkami, ze takie skoki, tydzień temu miałam już 137 tys, potem 145, a teraz taki spadek
wiadomo dlaczego tak się dzieje???

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś...ja jak czytam, że niektóre z Was już są tak całkiem na finiszu to zaczynam panikować, a co dopiero gdybym usłyszała, że u mnie zaczyna się coś dziać

Ponarzekałam dzisiaj na TŻ-ta, a on dzisiaj wrócił wcześniej i sam z siebie zabrał się za sprzątanie. Do tej pory jestem w szoku
Mam dokładnie tak samo uff dobrze, że mam tyle czasu
dla tż-ta.
--------------------------
Dzięki dziewczynki za kciuki, ale na razie to jesteśmy w czarnej bo sprzedający sobie w kulki leci. Wiadomo, że chce jak najwięcej z tego mieszkania, ale teraz widać że na szybkiej sprzedaży mu nie zależy. Jak się uda jutro naszej agentce umówić spotkanie, to znowu spotkamy się na negocjacje. Obiecaliśmy sobie z tż, że to ostatni raz przez to ciśnienie, czujemy się jak na bombie. Albo w te albo we wte, bo nie wiem czy szykować kącik dla młodej no i czy mogę już malinkę pić
Stary 2014-05-19, 21:04   #1715
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Kiepsko z tymi płytkami, ale może już bardzej nie spadną. Oby
kurczę, tez się modlę, aby nie spadły, bo tak to ratunkiem jest transfuzja

własnie zaczełam o tym czytać, to się inaczej nazywa trombocytopenia, jest nawet taka choroba genetyczna, koleżanki siostra zmarła przy porodzie, bo lekarze nie raczyli zajrzeć do karty choroby z tym, ze u niej to genetyczna choroba, a u mnie możliwe, ze tylko przez ciążę tak się dzieje, nie mniej jednak mogę mieć problem z krwotokiem

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

wiadomo dlaczego tak się dzieje???

o dziwo hemoglobina jest ok, czyli odżywiac odżywiam się dobrze
gin mówiła, ze to czasem występuje w III trymestrze
Stary 2014-05-19, 21:05   #1716
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
kurczę, tez się modlę, aby nie spadły, bo tak to ratunkiem jest transfuzja

własnie zaczełam o tym czytać, to się inaczej nazywa trombocytopenia, jest nawet taka choroba genetyczna, koleżanki siostra zmarła przy porodzie, bo lekarze nie raczyli zajrzeć do karty choroby z tym, ze u niej to genetyczna choroba, a u mnie możliwe, ze tylko przez ciążę tak się dzieje, nie mniej jednak mogę mieć problem z krwotokiem
Kochana nie czytaj takich rzeczy!!! Tylko niepotrzebnie się stresujesz! Gdyby sytuacja była naprawdę zła to na pewno gin by Cię od razu wysłał do szpitala...wszystko będzie dobrze,zobaczysz

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 21:40   #1717
alingles
Zadomowienie

Prosze bardzo: mój synek ma przygotowane łóżeczko po wujku i mamusi
Dla ścisłości, łóżeczko ma 25 lat i nie bylo odnawiane - tylko porządnie wyszorowalam. Dobrej.nocy mamusie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400531830757.jpg (47,6 KB, 42 załadowań)

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 22:02   #1718
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Dla ścisłości, łóżeczko ma 25 lat i nie bylo odnawiane - tylko porządnie wyszorowalam. Dobrej.nocy mamusie.
super! takim oldschoolem bym nie pogardziła
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:19   #1719
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cudne łóżeczko bardzo zadbane.

Dobranoc wszystkim

Stary 2014-05-20, 03:03   #1720
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Zaprzestalam brac witaminy jakies nie całe 2 miesiące temu.Myslicie ze zle zrobiłam?
Jem na codzień owoce i warzywa.
.
Ja caly czas biore , pewnie przed ostawieniem zapytalabym gina.

Cytat:

pamietamy,witaj z powrotem

super ze wkleiłas zdjecie,wiem już teraz ze nie ma sensu ładowac grubych pajacy na czerwiec

dziewczyny mam 2x pampersy po 48 szt i 1x dady 28 szt
to sa jedynki...
myslicie ze dokupic jeszcze jedynek czy juz 2 brac nastepne? planuje sobie zapas zrobic ?
Dziekuje

Jedynki to sa najmniejsze? Bo u nas sa newborn pozniej 1 dopiero.

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

zaaaabcia Hej super miałaś imprezę fajne i praktyczne pewzenty
dziekuje

Cytat:
Dziewuszki mam pytanie: czy konsultowałyście z ginami przyjmowanie wiesiołka doustnie i dopochwowo oraz picie naparu z liści malin?
)
A na co ma wplyw ten wiesiolek?

Cytat:
Tz w tygodniu wraca ok 18-19,wiec sama musze się dzieckiem zajmować.Kapanie,usypiani e itp wszystko spada na mnie.Zresztą jak juz jest w domu to tez jakoś nie kwapi się do obowiązków,musze mu mówić co ma zrobić i jeszcze z 10 razy przypomnieć...w efekcie Iza jest do mnie przywiązana do tego stopnia,ze nikt inny nie może nic przy niej zrobić,tylko wszystko mama No i jak pisałam w nocy musze wstawać ja,bo jak Tz do malej pójdzie to jest jeszcze większy płacz,ze to nie mama A Tz się dziwi,ze mała tak reaguje i myśli,ze jak się z nią pobawi 5 min w weekend to już będzie córeczka tatusia.Jakoś nie może zrozumieć,ze więź z dzieckiem buduje się poprzez takie zwykłe codzienne czynności jak karmienie,czy przewijanie,a nie tylko zabawę

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Witaj

Wspolczuje ja tez mam synka 23 miesiace i jak tylko maz wraca do domu to nie odstepuje go na krok , wtedy na mam chwile dla siebie ...

Cytat:
Grypa w końcu zaczyna mnie opuszczać

Dziewczyny, kupowalyscie gruszke do noska? Bo sie zastanawiam czy kupować czy nie..

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
super ze czujesz sie lepiej

ja nie kupowalam

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba odszedł mi kawałek tego nieszczęsnego czopa wprawdzie chyba tylko kawałek i nie podbarwiony krwią ale wygląda identycznie jak na tych obrzydliwych zdjęciach
Powiem lekarce w środę żeby sprawdziła
Mi czop odchodzil 3 tyg przed porodem

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

Dziewczynki, czy zastanawiałyście się nad babyshowerem? Może ktoś dla Was organizuje?

Ja rozważam, byłoby to takie miłe, taka impreza "zamknięcie" rozdziału z najbliższymi koleżankami...
Ja mialam swoj baby shower 2 tyg temu W PL chyba nie jest jeszcze taki popularny?

Cytat:
Naogladalam sie filmików o porodach sn i CC i powiem wam ze obie opcje porodu sa przerażajace.
Ile my kobiety musimy przejść,czemu to faceci nie rodzą dzieci...juz w ciazy moge chodzić ale poród oddała bym juz TŻ towi
.
Eee tam , po porodzie bedziesz mowila ze faceci nie widza co traca ze nie moge przezyc porodu

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 05:30   #1721
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry u mnie już po spaniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 05:43   #1722
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
przepiękne jest to łóżeczko
i pomyślec, ze 25 lat temu tez robili takie łóżeczka, a moje było takie zwykłe, ze szczebelkami
Stary 2014-05-20, 07:07   #1723
__Sylwia__88
Zadomowienie

Ranne ptaszki dziś już piszą.
Zabcia o 4 już czy jeszcze nie śpisz?

Ja też dzis po 6 się obudziłam. Wczorajszy dzień tak mnie wykończył że wieczorem wyłam min z bólu nóg, całego kręgosłupa i brzucha. Dosłownie wszystko mnie bolało.

A tż jeszcze swoje 3 gorsze dołożył bo powiedział mi że sama sobie winna jestem bo za dużo siedze/leże i że się użalam nad sobą i psychika mi siadła. Super- szkoda tylko że od marca lekarz kazał mi jak najmniej chodzić jak najwięcej leżeć przez bóle brzucha, nie bez przyczyny w szpitalu byłam.
I powiedziałam mu że chciałabym żeby choć raz dane mu było przez 9 miesięcy poznać jakie to uczucie być w ciąży i rodzić dziecko (czego sama jeszcze nie wiem). Bo facet jak ma katar to jest koniec świata.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-20, 07:50   #1724
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cześć

obudziłam się o 3 rano i przez chyba z 2 godziny nie mogłam zasnąć jakiś stres mnie dopadł, bo dziecko sobie smacznie spało i wyjątkowo nic mnie nie bolało
ale, zaspałam 2 h i czuję się jakby jakaś ciężarówka mnie potrąciła - kompletnie nieprzytomna

zrobię sobie kawkę i lecę Was nadrobić
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:57   #1725
bluesky89
Zakorzenienie

Zabcia jest w innej strefie czasowej i dlatego u nas o 4 pisala
Jem śniadanie, później lekarstwa i biore sie za robotę

Stary 2014-05-20, 08:03   #1726
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się po wizycie Maluszek pcha się na świat i wszystko może zacząć się na dniach. Szyjka niby twarda, ale Mały mocno na nią naciska. Mam być gotowa w każdej chwili. Na ktg żadnych skurczy, także na razie ok. Mam już skierowanie do szpitala, dostałam antybiotyk i syrop, żeby się wykurowac porządnie. No i nastepna wizyta w środę, zobaczymy co się będzie działo. Zestresowałam się.
Mój też już się tak mocno pcha któryś tydzień i coś przepchać się nie może
Cytat:
szukam gruszki takiej rozbieralnej na 2 częsci, zeby mozna było ją w śrdoku umyć, ale nigdzie w aptece nie mają
ja wezmę
szwagierka na Polnej dostała, w karcie ciąży miała wspisane leczenie, ja tez mam, wiec pewnie dostałabym, ale mam swojego taki zapas że szok, o ile nie zapomnę zabrać, bo sklerotyczka ze mnie straszna ostatnio
ja dziś czekałam do południa w mieście na wyniki morfo, no i niestety PLT znowu spadły z 145 tys. na 133 tys., jeszcze spadną mi o 20 tys i szpital murowany
nie wiem, co jest z tymi płytkami, ze takie skoki, tydzień temu miałam już 137 tys, potem 145, a teraz taki spadek
W realu taką rozkładaną i przezroczystą gruszkę dopadłam
Ach ta skleroza ciążowa... wczoraj doliczyłam się że 7 rzeczy muszę dopakować do torby do szpitala i cały dzień i noc chodzę i powtarzam tą listę ale zapisać ją zapominam
Nie czytaj o tych płytkach !!!
Cytat:
To odstąpienie łóżeczka to tak nieświadomie Izie wyszło, bo ona jeszcze jest za mała, żeby rozumieć, że pojawi się braciszek Ale pokazuje na mój brzuszek i mówi "dzidzi", po czym odkrywa mi koszulkę i stwierdza, że "nie ma dzidzi" I jak jesteśmy u brata, który ma 4-miesięcznego synka i pytam ją, czy chce mieć taką dzidzię w domu to mówi, że tak Zresztą fajnie go zagaduje, głaszcze, podaje butelkę i smoczek Więc mam nadzieję, że jak Radek się urodzi to nie przeżyje mega szoku
Na swój sposób sobie w główce poukładała będziesz mieć kochaną pomocnicę
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, kupiliśmy nową lodówkę W ostatnim momencie bo w starej działa mi tylko 7 stopień zimna, i mrozi mi wszystko poza zamrażarką Puki co nowa lodówka musi odstać swoje parę godz i mam nadzieję że do tego czasu t stara jeszcze wytrzyma
Super i od razu humor lepszy
Cytat:
To prawda, żadna opcja nie jest idealna. Mój TŻ jak zaczynam oglądać jakiś program o porodach to mówi, że nie może na to patrzeć, bo go wszystko boli A co my mamy powiedzieć jak musimy przez to przejść
Z dwojga złego to chyba wolę żeby mnie bolało niż gdybym miała patrzeć jak mąż cierpi... Według mnie panowie asystujący przy porodzie mają równie ciężkie zadanie
Brawo dla męża za porządki
Cytat:
Może faktycznie cisza przed burzą i fajnie, że tż się ogarnął
Mieszkamy z moją rodziną w domu. Niby mamy osobne wejście, mieszkanie,kuchnie łazienkę itp, ale życie nie do końca. Za blisko siebie mamy. Poza tym nie mam jak na swoim. Tu gdzie mieszkamy długo nie będzie nasze, a chcemy żeby nasze dzieci coś miały. Daleko nie planujemy, jak się uda to tylko 2km od rodzinnego domu.
Na chrzcinach miałam sukienkę, którą dostałam na BN, nie wiem czy tż robił mi zdjęcia, muszę to sprawdzić
oby plany się spełniły i ostatnie spotkanie było owocne

Cytat:

uwielbiam takie pamiątki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:16   #1727
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki za kciuki, ale na razie to jesteśmy w czarnej bo sprzedający sobie w kulki leci. Wiadomo, że chce jak najwięcej z tego mieszkania, ale teraz widać że na szybkiej sprzedaży mu nie zależy. Jak się uda jutro naszej agentce umówić spotkanie, to znowu spotkamy się na negocjacje. Obiecaliśmy sobie z tż, że to ostatni raz przez to ciśnienie, czujemy się jak na bombie. Albo w te albo we wte, bo nie wiem czy szykować kącik dla młodej no i czy mogę już malinkę pić
To szkoda, że ten sprzedający taki niezdecydowany Ale może jeszcze zdążycie kupić przed porodem
Cytat:

Łóżeczko piękne W życiu bym nie powiedziała, że ma tyle lat
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Eee tam , po porodzie bedziesz mowila ze faceci nie widza co traca ze nie moge przezyc porodu
Ja tam chętnie bym oddała to rodzenie TŻtowi, bo cesarki za dobrze nie wspominam...ale może teraz się uda sn i będę miała lepsze wrażenia
Cytat:

Ja też dzis po 6 się obudziłam. Wczorajszy dzień tak mnie wykończył że wieczorem wyłam min z bólu nóg, całego kręgosłupa i brzucha. Dosłownie wszystko mnie bolało.

A tż jeszcze swoje 3 gorsze dołożył bo powiedział mi że sama sobie winna jestem bo za dużo siedze/leże i że się użalam nad sobą i psychika mi siadła. Super- szkoda tylko że od marca lekarz kazał mi jak najmniej chodzić jak najwięcej leżeć przez bóle brzucha, nie bez przyczyny w szpitalu byłam.
I powiedziałam mu że chciałabym żeby choć raz dane mu było przez 9 miesięcy poznać jakie to uczucie być w ciąży i rodzić dziecko (czego sama jeszcze nie wiem). Bo facet jak ma katar to jest koniec świata.
Normalnie dla TŻta. Faceci mogliby czasami pomyśleć zanim coś powiedzą Mój niby się przejmuje jak mnie coś boli i sam każe mi się położyć i odpocząć, ale w tym czasie nie wyręczy mnie z tego co jest do zrobienia A z tym katarem to prawda. Jak mój źle się czuje to już jest umierający od razu
Cytat:
Cześć

obudziłam się o 3 rano i przez chyba z 2 godziny nie mogłam zasnąć jakiś stres mnie dopadł, bo dziecko sobie smacznie spało i wyjątkowo nic mnie nie bolało
ale, zaspałam 2 h i czuję się jakby jakaś ciężarówka mnie potrąciła - kompletnie nieprzytomna

Witam w klubie niewyspanych Oczywiście córcia dzisiaj kilka razy wstawała i w końcu wzięłam ją do nas do łóżka, bo nie chciało mi się wędrować całą noc w tą i z powrotem...no ale w efekcie spałam pół nocy w jednej pozycji i jak się obudziłam to nie mogłam się ruszyć tak mnie ta rwa bolała i wszystkie kończyny miałam zdrętwiałe Jak wstałam to kroku nie mogłam zrobić...ale jak trochę to rozchodziłam to jest lepiej na szczęście.No i obudziła się po 6, więc o wyspaniu się też nie było mowy
Wczoraj oczywiście się nie spakowałam, chociaż przynajmniej zdjęłam torby z szafy i na liście zaznaczyłam co wsadzę do małej, a co do dużej, więc jest jakiś postęp Niech mnie ktoś kopnie w żebym dzisiaj już się wzięła za to pakowanie.
Stary 2014-05-20, 08:27   #1728
Bogini Bastet
Zadomowienie

Wczoraj przemyślałam sobie sprawę okulisty i badania, rozmawiałam z moją położną na SR i zasięgnę innej opinii w 6 m-cu miałam robione badanie dna oka i wszystko było ok, no, ale w tamtej klinice nie mieli tak zaawansowanego sprzętu (tu babeczka przyklejała mi jakąś soczewkę powiększającą do gałki oka). Jest to naprawdę mikro szczelina, która mogłaby doprowadzić do pęknięcia siatkówki, ale wcale nie musi. Nie grozi mi wada wzroku czy ślepota tylko mogłabym mieć problem z siatkówką. pójdę na ten laser w czwartek i zobaczymy jak mi się będzie goiło oko - w końcu do porodu mam jeszcze równo 4 tygodnie

alingles super designerskie łóżeczko miałaś a teraz Twój Synek je dziedziczy ja ze swojego dzieciństwa nie mam nic, mama tżeta przywiozła kilka par śpiochów po nim, ale...mój Maluch nosić ich nie będzie (sztuczne tkaniny), ubiorę go w nie, pstryknę parę fotek, wyślę mamie tżeta i zapomnimy o sprawie

dziś czeka mnie odzieżowy shopping w weekend jedziemy na wesele (chyba) i muszę kupić sobie jakąś kieckę no i koniecznie (koniecznie!) umówić się na pedicure, bo moje pięty to jakiś dramat
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:28   #1729
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ach ta skleroza ciążowa... wczoraj doliczyłam się że 7 rzeczy muszę dopakować do torby do szpitala i cały dzień i noc chodzę i powtarzam tą listę ale zapisać ją zapominam

Z dwojga złego to chyba wolę żeby mnie bolało niż gdybym miała patrzeć jak mąż cierpi... Według mnie panowie asystujący przy porodzie mają równie ciężkie zadanie
Brawo dla męża za porządki
My używamy aspiratora Frida do nosa. Sprawdza się ok, tylko długo mała reagowała płaczem na czyszczenie noska, ale chyba byłoby tak samo niezależnie od sprzętu Teraz już się tylko śmieje jak jej odciągam, po czym chce to samo mi zrobić
A co do drugiego to chyba masz rację. Ciężko jest patrzeć na cierpienie bliskiej osoby wiedząc, że i tak za dużo się nie pomoże. Jak za pierwszym razem leżałam pod tą oksytocyną i łapały mnie masakryczne skurcze to TŻ był cały blady i nie wiedział co ze sobą zrobić (no i wkurzał mnie pytaniami "co mam zrobić", kiedy ja podczas skurczu nie byłam w stanie nic powiedzieć ), a jak zaczęła się akcja z zanikaniem tętna małej to już w ogóle prawie zszedł z tego świata, ale jakoś mu się nie dziwię...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 08:29   #1730
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. U Was też tak gorąco, na balkonie mam piekarnik
Przejdę się dzisiaj do lumpeksu po jakiś fajny materiał na tę falbankę pod łóżeczko. Trzeba czymś zasłonić ta składowisko

Cytat:
Ładne ja myślałam nad moim łóżeczkiem, też takim pokoleniowym. Ostatnio mój bratanek w nim spał teraz 7-letni. Niestety wyglądem już nie powala mimo odnawiania, a szkoda.

Cytat:
Cześć

Ja od 2 nocy o dziwo śpię jak dziecko

Cytat:

Ja mojemu non stop powtarzam, że moglibyśmy się tak na tydzień zamienić. Wątpię żeby był zachwycony

Cytat:
no i koniecznie (koniecznie!) umówić się na pedicure, bo moje pięty to jakiś dramat
Ja wczoraj moje do ładu doprowadzałam, co z aktualnym rozmiarem brzucha było dość karkołomnym wyczynem

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-05-20 o 08:32
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:52   #1731
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

cześć

Nie udało mi się wczoraj do was zaglądnąć. Wieczorkiem tylko poczytałam co tam naskrobałyście i odpłynęłam nawet nie wiem kiedy.
Od rana na nogach. Zakupy trzeba było zrobić, umówiłam się z kuzynką na odwiedziny. Ona mieszka za miastem jakieś 30 km to nawet małżowi nie mówiłam że jadę bo by mi kluczyki zabrał od auta. On mi już marudzi żebym nawet po mieście już nie jeździła. No i zanim wróciłam była 16 na zegarze. Chwilę dychnęłam, małż wrócił z pracy, porobił to co musiał i poszliśmy się przejść. Ponad 2 godziny nam zeszło No ale zaczepiliśmy przy okazji o H&M
No i korzystająć z okazji zakupów zaliczyłam wizytę u kosmetyczki
Wczoraj sobie uświadomiłam że był 19 maj więc równo miesiąc do terminu

Dzisiaj odpoczywam Jedynie na 11 położna z wizytą przychodzi no a później mam zamiar przesiedzieć cały dzień nie robiąc nic Nooo może wentylator wyciągnę bo się dość ciepło zrobiło a ja na poddaszu więc koło południa będę mieć tutaj darmową saunę

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-20 o 08:54
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:58   #1732
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę kosmetyczki. Moja siedzi na macierzyńskim do listopada a innym nie ufam I tak sobie chodzę zapuszczona

Uświadomiłaś mi, że według terminu z OM mi też został równo miesiąc. No ale co z tego skoro młoda wszelkie terminy ma w głębokim poważaniu
Stary 2014-05-20, 09:05   #1733
karolkya
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Wczorajsza wizyta u endo ok. Wyniki dobre pediatry nie trzeba scigac z badaniami. Po porodzie mam brac polowe dawki euthyroxu i po miesiacu kontrola.
Dzis jestem jakas zmeczona, ospala i nie mam sily... Mala sie rusza troszke spokojniej ale norme wyrabia wiec jestem spokojna.
Zastanawiam sie tylko co ze mna sie dzieje... Moze organizm czuje ze wysilek sie zbliza i sie przygotowuje?

za nowe tygodnie
za wizyty i badania

ja to bym sie polozyla na trawce na kocyku jest tak cieplo ale w ciazy to chyba tylko fotel mi zostaje bo potem nie wstane
Milego dnia

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-20, 09:10   #1734
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mój też już się tak mocno pcha któryś tydzień i coś przepchać się nie może

dzięki
chociaz u mnie nie ma reala, kurka wodna
ale spróbuję gdzies w markecie własnie

Cytat:
Dzien dobry
Wczorajsza wizyta u endo ok. Wyniki dobre pediatry nie trzeba scigac z badaniami. Po porodzie mam brac polowe dawki euthyroxu i po miesiacu kontrola.

karolkya a Ty teraz bierzesz 75 mcg, zgadza się?
To masz takie samo zalecenie jak ja
Stary 2014-05-20, 09:13   #1735
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Ja też dziś miałam bardzo kiepską noc
Bolał mnie brzuch mocno, jak na okres, przy każdej zmianie pozycji mocno twardniał. Wstałam po no-spę, ale i tak do rana było nieciekawie, bo biodra zaczęły dokuczać
A od rana jakieś dziwne zawroty głowy, niedobrze mi... z obowiązku zjadłam kilka łyżek owsianki... teraz leżę, postaram się odpocząć.
Do tego z przeziębieniem nieciekawie. Z zatok spływa mi gęsty gil
Dzień poświęcę na inhalacje i odpoczynek
beat@ super dzień miałaś... Ja też jeszcze prowadzę samochód
Bogini Bastet oj widzę, że też ciężka noc mam nadzieję, że zakupy się udadzą ja piętki też muszę ogarniać częściej niż wcześniej. Chyba to wina dodatkowych kg, że stopy bardziej obrywają. Na szczęście mam pilnik elektryczny, kupiony kiedyś w lidlu, i daje darę do tego dużo kremu, i nie jest najgorzej.
Ja ostatnio nawet paznokcie malowałam u stóp ... także wszytsko można
alingles Piękne łóżeczko widać jakość, a nie to co teraz byle jaka sklejka, która nie przetrwa niestety pewnie tylu pokoleń
majkela trzymam kciuki, mam nadzieję, że ostatnie negocjacje okażą się szczęśliwe
Ramona mam nadzieję, że jednak wyniki się poprawią. Może skonsultuj jeszcze z internistą? No sama nie wiem co ci poradzić, ale płytki ważna sprawa przy porodzie
A teraz na końcówce, nie wiadomo kiedy nas złapie...

Idę wywiesić pranie, co by miało szansę wyschnąć przed zapowiadanymi wieczornymi burzami
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:14   #1736
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki
chociaz u mnie nie ma reala, kurka wodna
ale spróbuję gdzies w markecie własnie

karolkya a Ty teraz bierzesz 75 mcg, zgadza się?
To masz takie samo zalecenie jak ja
Tak teraz jestem na 75. I widac na wynikach standardowy spadek TSH pod koniec ciazy co oznacza mniejsze zapotrzebowanie.
Endo mnie uprzedzil ze przez rok po porodzie moga dziac sie rozne rzeczy tzn moze pojawic sie nadczynnosc, niedoczynnosc poglebic i nie ma reguly trzeba kontrolowac i spodziewac sie wszystkiego... Takze bedziemy walczyc

Stary 2014-05-20, 09:15   #1737
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Ale mnie Milenka okłada po pęcherzu no jak by wyskoczyć zaraz miała

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 09:35   #1738
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Niech mnie ktoś kopnie w żebym dzisiaj już się wzięła za to pakowanie.
na zachętę
Cytat:
Wczoraj przemyślałam sobie sprawę okulisty i badania, rozmawiałam z moją położną na SR i zasięgnę innej opinii w 6 m-cu miałam robione badanie dna oka i wszystko było ok, no, ale w tamtej klinice nie mieli tak zaawansowanego sprzętu (tu babeczka przyklejała mi jakąś soczewkę powiększającą do gałki oka). Jest to naprawdę mikro szczelina, która mogłaby doprowadzić do pęknięcia siatkówki, ale wcale nie musi. Nie grozi mi wada wzroku czy ślepota tylko mogłabym mieć problem z siatkówką. pójdę na ten laser w czwartek i zobaczymy jak mi się będzie goiło oko - w końcu do porodu mam jeszcze równo 4 tygodnie
odważna decyzja idz na ten laser jeśli masz możliwość i zobaczysz co dalej. Oby było po Twojej myśli
Cytat:
A co do drugiego to chyba masz rację. Ciężko jest patrzeć na cierpienie bliskiej osoby wiedząc, że i tak za dużo się nie pomoże. Jak za pierwszym razem leżałam pod tą oksytocyną i łapały mnie masakryczne skurcze to TŻ był cały blady i nie wiedział co ze sobą zrobić (no i wkurzał mnie pytaniami "co mam zrobić", kiedy ja podczas skurczu nie byłam w stanie nic powiedzieć ), a jak zaczęła się akcja z zanikaniem tętna małej to już w ogóle prawie zszedł z tego świata, ale jakoś mu się nie dziwię...
Właśnie ta bezsilność i niemoc jest straszna...

zophiee współczuję choroby kuruj się szybko bo organizm najwyraźniej się przygotowuje

Cytat:
Tak teraz jestem na 75. I widac na wynikach standardowy spadek TSH pod koniec ciazy co oznacza mniejsze zapotrzebowanie.
Endo mnie uprzedzil ze przez rok po porodzie moga dziac sie rozne rzeczy tzn moze pojawic sie nadczynnosc, niedoczynnosc poglebic i nie ma reguly trzeba kontrolowac i spodziewac sie wszystkiego... Takze bedziemy walczyc

Jak dobrze że o tym piszecie Przez całą ciążę tsh miałam około 1,5 a teraz wyszło mi 0,38 i się przeszyłam bo endo nic nie mówił o zmniejszeniu dawki tylko żebym przyszła 2 miesiące po porodzie z wynikami

Kochane dopisujecie maluchy do prywatnych pakietów medycznych typu Medica i Medicover czy dla samego pediatry nie warto?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:41   #1739
karolkya
Wtajemniczenie

Pradip ja sie zastanawiam ale raczej poczekam. Ewentualnie zobacze jak specjalisci beda potrzebni to wtedy

Stary 2014-05-20, 09:42   #1740
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
cześć

Nie udało mi się wczoraj do was zaglądnąć. Wieczorkiem tylko poczytałam co tam naskrobałyście i odpłynęłam nawet nie wiem kiedy.
Od rana na nogach. Zakupy trzeba było zrobić, umówiłam się z kuzynką na odwiedziny. Ona mieszka za miastem jakieś 30 km to nawet małżowi nie mówiłam że jadę bo by mi kluczyki zabrał od auta. On mi już marudzi żebym nawet po mieście już nie jeździła. No i zanim wróciłam była 16 na zegarze. Chwilę dychnęłam, małż wrócił z pracy, porobił to co musiał i poszliśmy się przejść. Ponad 2 godziny nam zeszło No ale zaczepiliśmy przy okazji o H&M

Dzisiaj odpoczywam Jedynie na 11 położna z wizytą przychodzi no a później mam zamiar przesiedzieć cały dzień nie robiąc nic Nooo może wentylator wyciągnę bo się dość ciepło zrobiło a ja na poddaszu więc koło południa będę mieć tutaj darmową saunę
Zazdroszczę kosmetyczki. Zawsze to innaczej się człowiek czuje.
Ja w tamtym tyg w końcu się do fryzjera wybrałam. Tylko ciii bo tż do dziś się nie zorientował i nic nie wie 2 godziny laska się męczyła, dosłownie męczyła z moimi włosami. Mówiła że naprawdę męczące są te moje włosy i ciężko je ogarnąć. Już sił chwilami nie miała bo co rozczesała to się splątały. A mi się śmiać tylko chciało.

I też wczoraj sobie pomyślałam że zniosę dziś wentylator bo gorąco.

A i trzymajcie kciuki. Po południu ma przyjechać dziewczyna mój motocykl oglądać z zamiarem kupna. Oby coś z tego wyszło i wtedy albo kupimy mały samochód dla mnie albo poczekamy do jesieni i kuchnię wyremontujemy.

26.10.2013

Jesteś z nami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości