W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 12:37   #1141
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
No właśnie i dlatego ja mam część ciuszków w 56 a część w 62 Ale również czytałam to nawet w gazetce dla mam, żeby w wyprawce kupować ciuszki od roz.62 Ale przecież nie wszystkie dzieci rodzą się takie duże, a taka kruszynka w tym rozmiarze będzie przecież pływać. Nie przemawia do mnie również argument że takie maluszki rosną jak na drożdżach- trudno nawet jak będzie miał ponosić te małe ciuszki tylko 2 tygodnie to i tak nie wyobrażam sobie ich nie mieć

Ja nie wyobrazam sobie zaczynac od rozmiaru 62! Moj Tomek mial 52 cm, ale w szpitalu mierza od srodka glowy do stopek, wiec dlugosc jest zawsze wieksza niz w rzeczywistosci, moj Tomek plywal w 56, nie wiedzialam w co go ubrac na wyjscie bo pajac z kapturkiem na 56 byl przeogromny, ale w koncu go ubralam tyle ze skarpetki trzymaly nogawki a tak to byl caly pozwijany )
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi zakochałam się w nim mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć
Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka
Super ze wszystko jest ok, wstawisz jakis zdjecia??
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

no nie wierzę, że jestem pierwsza
ja już po śniadanku, obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć więc wstałam.

ubranka dziecięce od czwartku

W sobotę jedziemy z Zosią na zdjęcia do ogrodu botanicznego i na sesję brzuszkową Zdjęcia zrobi nam koleżanka, mam nadzieję, ze pogoda dopisze
Super sprawa z sesja brzuszkowa!
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz co, ponad miesiąc walczyłam domowymi sposobami i jakimiś homeopatycznymi lekami. I nic. A jak zaczął się ostry kaszel, to lekarka powiedziała, że nie ma sensu się męczyć i malucha i lepiej wziąć bezpieczny antybiotyk niż tak to ciągnąć. Brałam Amotaks.

A potem się okazało, że mam bakterie w szyjce i musiałam koniecznie wziąć jedną, dużą dawkę antybiotyku, bo ta bakteria może doprowadzić do poronienia, przedwczesnego odejścia wód, przedwczesnego porodu itp
Jak w zimie bylam co chwile przeziebiona to moja gin powiedziala w koncu na ktorejsc wizycie ze jak na nastepnej znow bede zakatarzona to ona mi da antybiotyk, bo niedobrze jest miec wciaz stan zapalny jakis w organizmie, ze lepiej zazyc antybiotyk i byc zdrowym...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Wczoraj tak mnie bolał dół brzucha, że już się bałam, co będzie. Na szczęście problem rozwiązała nospa z espumisanem ale jak padłam wieczorem o 23, to obudził mnie listonosz teraz, bo z paczką przyszedł. Prezent na dzień mamy gotowy i odebrany, czeka do poniedziałku zrobiłam jej kolaże z naszych zdjęć, moich i brata z nią, z tatą, pogrupowałam na różne tematy i wydrukowałam w dużym formacie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
super pomysl na prezent!!
Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie koktaile

Wy tu o smakołykach, a ja trochę z innej beczki temat poruszę - ma któraś z Was hemoroidy ? od 2-3 dni czuję od czasu do czasu ból w pewnym miejscu i zastanawiam się, czy może on być zwiastunem tego dziadostwa
Mysle ze moga to byc hemoroidy, czesto pojawiaja se w ciazy, ale jak bedziesz na wizycie to sir lepiej upewnij

kiedys pisalyscie o tym gdzie trzymac wozek jak sie mieszka wbloku..
Ja mieszkalam na 4 pietrze wiec nie bylo mowy o targaniu go na sama gore. Stawialam go na polpietrze pomiedzy parterem a 1 pietrem, tak zeby go z zewnatrz nikt nie widzial.
Powiem Wam ze wozka nie trzeba podnosic w ogole! Trzeba przechylic go tak zeby stal na tylnych kolach tylko i wciagac do gory lub spuszczac na dol- oczwiscie bez dziecka w srodku. Ja ubieralam malego, kladlam do lozeczka, zjezdzalam wozkiem na parter i szlam po dziecko, spowrotem to samo- najpier dziecko a potem wozek...

Odnosnie twardnienia brzucha to ja zauwazylam ze podobnie odzuwa sie to w 2 sytuacjach- jak dziecko mocno napiera na ktoras czesc brzucha, boli to i jest mega twardy, ale wtedy dotykam sie rowniec po drugiej stronie np u gory i jak jest miekki to wiem ze to maly tak sie ulozyl. A jak caly jest twardy tzn ze to macica cala twardnieje- mi lekarka powiedziaal ze toi jest ok ale max 10 razy w ciagu dnia moze byc.

A mi nie kazala liczyc ruchow, ale ja wciaz czuwam i czekam kiedy kpnie, jak sie nie rusza to sie klade i zwykle sie odzywa

Dobra wstaje juz, bo moj maly szkarlatynowiec sie nudzi a ja w pizamie na wizazu od 2 godzin, wredna matka ze mnie- wiem

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:40   #1142
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

ale ukrop Już mi się nie chce lata

Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia dla każdej z Was Taka piękna pogoda a wszystkie chorują...

Butter Uwielbiam koktajl truskawkowy!!! Ale nie piję bo mi niedobrze po takiej ilości śmietany czy mleka... Za to kupiłam sobie dzisiaj truskawki, prosto z pola 15 zł/kg

Co do sesji brzuszkowej to ja odpuszczę, nie powiem żebym czuła się teraz atrakcyjnie i te rozstępy jednak nie wyglądają wyjściowo

Za to jak mała się urodzi to na pewno będziemy robić sesję
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:43   #1143
daisy dot
Rozeznanie

Czesc
Siedze sobie od 2h na ogrodku do polowy pod drzewem w cieniu a nogi na sloneczku lapia opalenizne alez mi wspaniale.

Jutro znowu mamy popoludnie ze znajomymi i odbieram w koncu dowod!! Pojde tez do mojego gina z wynikami i pobiadolic hihi.

Ogolnie czujemy sie wysmienicie mimo ze w nocy Mis mnie tak pokopal chyba sie rozciagal os prawej do lewej dziewczyny jaki bol!!! Nie spodziewalam sie.

Oj slonko na brzuch pada i mi za cieplo odsuwanko pod drzewo.

Zawsze jak zaczne odpisywac to zapomnialam gdzie mialam dorzucic swoje 3 grosze...
Wiem, chorowite dziewczynki - samo chyba przejdzie w koncu mi przeszlo. Trzymajcie sie cieplutko i zycze ekspresowego powrotu do niezakatarzonych.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ktora ma truskawki? Jak to takie prawdziwe z ogrodka??? Zazdraaszczaaaaam!!!

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

O hemoroidy lepiej zapytac lekarza i na wszelki kupic sobie jakis czopek zeby juz go zniszczyc w zalazku zeby Ci sie nie rozwinelo. Dbaj o siebie.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Sesja brzuszkowa - tez bardzo bym chciala. Czekam na efekty - pochwalisz sie?

daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:43   #1144
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
biedne malenstwo
tez mi sie wydaje ze w ciazy w niczym dobrze nie wygladam i czuje sie wielka
Tz zabiera mnie na zakupy potrzebuje spodenek sukienki i sandalow bo w tych spodniach ciazowych przy 26 stopniach gotuje sie

na wesele na pewno cos znajdziesz
i jak bedziesz dobrze wygladac to i bedziesz lepiej sie czula

poki malej niczego nie brakuje waga to plan dalszy
ale przed ciaza nie bylam bardzo chuda mam kobiece ksztalty duzy biust biodra ale nie jestem jakas wielka taka w sam raz

a po ciazy wiadomo bede chciala dobic do wagi 60 kg

no juz duza jest
jak pytalam sie gina ile mala moze miec wzrostu to powiedziala 49-52 i jak ja jej powiedzialam ze jak ja sie urodzilam mialam 56 cm i wazylam 3800 to powiedziala ze bylam strasznie duzym dzieckiem i to sie zadko zdarza
wydawalo mi sie ze to normalna waga i wzrost
Dziekuje mi tez sie bardzo podobaja mebelki
dokonalam dobrego wyboru a Tz uwaza ze to on tak wspaniale wybral

moze jest zajety praca albo po prostu taki jest
troche niefajnie ze sie nie interesuje wizytami i badaniami ale najwazniejsze ze jest dobrym ojcem
moze po prostu nie widac tego po nim

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

w takim razie bedzie u mnei na pierwszym miejscu
ja sie w sumie nie znam jeszcze co maja na niemieckim rynku
Dziekuje za pocieszenie)
Naprawde moze byc taka dluga juz????? Moze lekarka mowila o dlugosci po urodzeniu?
hahah to typowa glowa rodziny z tym ze Ty jestes szyja
Skoro uwaza ze to on wybral, to niech tak uwaza, przynajmniej oboje jestescie zadowoleni a on czuje sie doceniony

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:47   #1145
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Dziekuje za pocieszenie)
Naprawde moze byc taka dluga juz????? Moze lekarka mowila o dlugosci po urodzeniu?
hahah to typowa glowa rodziny z tym ze Ty jestes szyja
Skoro uwaza ze to on wybral, to niech tak uwaza, przynajmniej oboje jestescie zadowoleni a on czuje sie doceniony
z tym wzrostem chodzilo po urodzeniu bo teraz ma 35 cm

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:50   #1146
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda pytanie nie do mnie, ale ja polecam jak najbardziej tę firmę
To znana niemiecka firma produkująca kosmetyki eko, mają najważniejsze certyfikaty wymagane od takich kosmetyków. Skład sama natura, nie ma obaw że będzie jakieś chemiczne świństwo Ja używałam tylko kosmetyków dla kobiet, ale dla maluszka również bym kupiła.
No to fajnie
Dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
U mojego Tż jest w pracy dziewczyna w ciazy z terminem na sierpień (poczatek 2 połowy miesiąca) i biega, sama widziałam ostanio jak biegła z koleżanką zupełnie normalnym tempem, jakby w ogóle w ciąży nie była. Teraz w weekend był mini maraton i ta dziewczyna wzięła w nim udział (!) i przebiegła 10 km szybkim tempem. Ponoć przed ciązą tygodniowo wyrabiała min 60km biegu, więc jest wprawiona, ale mnie to nieco szokuje, chyba już w tym mieś i stopniu zaawansowania powinna trochę przystopować.
Wiesz, ja czytałam kiedyś, że jak się biegało, to można w ciąży lajtowo kontynuować, ale ja się po prostu boję. Straciłam pierwszą ciążę, jestem przewrażliwiona (pewnie to już zauważyłyście ), więc wolę nie ryzykować
No ale mini maraton to już chyba jednak przesada
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia dla każdej z Was Taka piękna pogoda a wszystkie chorują...

Butter Uwielbiam koktajl truskawkowy!!! Ale nie piję bo mi niedobrze po takiej ilości śmietany czy mleka... Za to kupiłam sobie dzisiaj truskawki, prosto z pola 15 zł/kg

Co do sesji brzuszkowej to ja odpuszczę, nie powiem żebym czuła się teraz atrakcyjnie i te rozstępy jednak nie wyglądają wyjściowo

Mówię Ci, tam jest pół kubka jogurtu naturalnego, to chyba 90 g. To bardzo niewiele

Ja też nie czuję się przesadnie pięknie, dlatego też jakoś sesja brzuszkowa mnie nie zachęca.
Ale z drugiej strony boję się, że po ciąży będę żałować. Tylko, że ja jestem spaślakiem. Wy tutaj większości jesteście szczuplutkie, więc takie zdjęcia są super, a ja niestety już przed ciążą miałam kilka kg za dużo

Maarta, a nie próbowałaś męża jakoś w ciążę zaangażować? Zainteresować? Może sama z siebie opowiadać o badaniach? Albo spytać wprost, czemu się nie interesuje?
Może on nie wie, że Ty byś chciała, żeby był zaangażowany?
Chłop jest prosty jak konstrukcja cepa, jak mu się nie powie, to nie wie (taki żart )

Zdrówka dla synka

Zaczarowana, byłaś sporym dzieckiem Lekarka miała rację
Położna mówiła nam na SR, że często jest tak, że dziecko w miarę 'powiela' wagę urodzeniową swojej mamy Mi by to pasowało, miałam 52 cm i ważyłam 2950 g.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-05-20 o 12:52
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:56   #1147
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a tak w ogole witam sie w 29 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 13:04   #1148
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś pytała o kosmetyki WELEDA, ja z tej firmy chciałam zamówić olejek do masazu krocza przed porodem i drugi do masazu piersi. Niestety paczka nie doszła na czas i Teściowa mi nie przywiozła. U nas są dostępne kosmetyki tej marki, ale nie cała ranga. Stosuje teraz szampon i odzywkę i sobie chwale, dla dziecka parę razy też coś kupiłam np krem do kapieli, balsam do ciała z nagietkiem. Jednak zapach tych kosmetyków jest bardzo specyficzny, taki mocno ziołowy i mojej córce się nie podobał.
Za to olejek do masażu krocza przed porodem stosowała moja siostra , a ona właśnie mieszka w Niemczech i mi o nim powiedziała. No i chyba działa, bo nacinana nie była
Dokładnie, zapomniałam o tym wspomnieć. Te kosmetyki mają bardzo specyficzny, roślinny zapach i nie każdemu maluszkowi może się to spodobać.
Ja również czytałam wiele dobrego o tym olejku do masażu krocza, tylko cena trochę odstrasza, ale nie wiem czy w niego nie zainwestuje.

Cytat:
Wiesz, ja czytałam kiedyś, że jak się biegało, to można w ciąży lajtowo kontynuować, ale ja się po prostu boję. Straciłam pierwszą ciążę, jestem przewrażliwiona (pewnie to już zauważyłyście ), więc wolę nie ryzykować

Mówię Ci, tam jest pół kubka jogurtu naturalnego, to chyba 90 g. To bardzo niewiele

Ja też nie czuję się przesadnie pięknie, dlatego też jakoś sesja brzuszkowa mnie nie zachęca.
Ale z drugiej strony boję się, że po ciąży będę żałować. Tylko, że ja jestem spaślakiem. Wy tutaj większości jesteście szczuplutkie, więc takie zdjęcia są super, a ja niestety już przed ciążą miałam kilka kg za dużo
Ja też biegałam trochę przed ciążą, ale teraz wolę nie ryzykować Nie darowałabym sobie, jakbym coś się przez to stało maluszkowi.

A do sesji brzuszkowej- sam pomysł mi się podoba, ale ja również się nie zdecyduje. I powiem Ci że waga nie ma tutaj nic z tym wspólnego. Nie przytyłam niby dużo, ale moje zmieniające się ciało sprawia, że nie mam poczucia że wyglądam atrakcyjnie. A skoro ja się tak nie czuje, to wiem że i na zdjęciach by to pewnie było widoczne. Po co mi więc dodatkowy stres?
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:12   #1149
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!
W Twoim suwaczku napisali, że Maluch ma już ok. 40 cm

Cytat:
Dokładnie, zapomniałam o tym wspomnieć. Te kosmetyki mają bardzo specyficzny, roślinny zapach i nie każdemu maluszkowi może się to spodobać.
Ja również czytałam wiele dobrego o tym olejku do masażu krocza, tylko cena trochę odstrasza, ale nie wiem czy w niego nie zainwestuje.

Ja też biegałam trochę przed ciążą, ale teraz wolę nie ryzykować Nie darowałabym sobie, jakbym coś się przez to stało maluszkowi.

A do sesji brzuszkowej- sam pomysł mi się podoba, ale ja również się nie zdecyduje. I powiem Ci że waga nie ma tutaj nic z tym wspólnego. Nie przytyłam niby dużo, ale moje zmieniające się ciało sprawia, że nie mam poczucia że wyglądam atrakcyjnie. A skoro ja się tak nie czuje, to wiem że i na zdjęciach by to pewnie było widoczne. Po co mi więc dodatkowy stres?
Jak mojej Hani zapach nie przypasuje, to dam je siostrze, ona na pewno zużyje na swoich dziewczynach. One nie protestowały Ale dzięki i za tę informację

No ja mam takie samo podejście - wolę nie ryzykować z bieganiem

Co do sesji, to masz rację, może to nie zależy nawet od kilogramów, ale samopoczucia.
Ja nie czuję się atrakcyjnie mój mąż uważa, że wyglądam pięknie co ma mówić, z drugiej strony...
Ja zakładam sukienkę i twierdzę, że wyglądam, jak wielki kaszalot w namiocie, a on uważa, że wyglądam wspaniale, ciążowo i uroczo. Nie wiem, czy to inna optyka, jego miłość, czy jego instynkt samozachowawczy

Hania

Stary 2014-05-20, 13:21   #1150
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie 26 stopni nie lubie jak jest tak cieplo w dodatku teraz
ubolewam strasznie ze nie mam balkonu ani ogrodka

a tak w ogole pojechalabym sobie nad jakas wode z lezakiem i zrobila grilla ale nie ma gdzie

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Czesc
Siedze sobie od 2h na ogrodku do polowy pod drzewem w cieniu a nogi na sloneczku lapia opalenizne alez mi wspaniale.

Jutro znowu mamy popoludnie ze znajomymi i odbieram w koncu dowod!! Pojde tez do mojego gina z wynikami i pobiadolic hihi.

Ogolnie czujemy sie wysmienicie mimo ze w nocy Mis mnie tak pokopal chyba sie rozciagal os prawej do lewej dziewczyny jaki bol!!! Nie spodziewalam sie.

Oj slonko na brzuch pada i mi za cieplo odsuwanko pod drzewo.
ale Ci dobrze
moja tez mnie kopie w nocy moze nie chce zebym o niej na dluga zapomniala - chociaz to nie mozliwe

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

Co do sesji, to masz rację, może to nie zależy nawet od kilogramów, ale samopoczucia.
Ja nie czuję się atrakcyjnie mój mąż uważa, że wyglądam pięknie co ma mówić, z drugiej strony...
Ja zakładam sukienkę i twierdzę, że wyglądam, jak wielki kaszalot w namiocie, a on uważa, że wyglądam wspaniale, ciążowo i uroczo. Nie wiem, czy to inna optyka, jego miłość, czy jego instynkt samozachowawczy
moj tak samo mowi ze wygladam pieknie i mu sie podobam

ale tez nie czuje sie ze soba dobrze

a jak jest w pracy i wysylam mu jakies zdjecia to zawsze pisze ale Ci biust urosl czy Twoje staniki na ciebie jeszcze sa dobre

jako moj maz powinien sie juz przyzwyczaic ze mam czym oddychac

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
a jak cenowo wyglada ?

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 13:50   #1151
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że masz już prezent dla mamy. Ja właśnie zaczęłam o tym myśleć

Dobrze, że ból brzucha przeszedł

Co do tych chorób, to ja ogólnie mam takie myśli, nie tylko w ciąży.
Jak staraliśmy się o dziecko, to w ogóle cudem było dla mnie to, że ludzie zachodzą w ciążę... i dalej tak to postrzegam. To cud, że taki mały człowieczek we mnie rośnie. Żyje, fika koziołki itp. I rozwija się! Ludzki organizm działa niesamowicie, jest tak 'zaprogramowany', że aż ciężko sobie to wyobrazić.

Goń mnie
Ciekawe która z nas pierwsza urodzi
Moja przyjaciółka właśnie 'naciska', żebym 2 dni przetrzymała, bo ma urodziny 21.08

To może podpytaj ją, ciekawa jestem co Ci powie. Moja siostra ich uzywała, obie dziewczynki miały problemy skórne, bo są alergiczkami... i chwali, że są najlepsze z wszystkich, które miała

Patrzcie, co sobie zrobiłam na drugie śniadanie
Gonie gonie

no ciekawe:p

ależ pyszności też mam jakieś owoce, idę sobie też dogodzić

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja zaraz ide myc okna, poki jest piekna pogoda... nie moge patrzec na szyby w kuchni, bo mam cale "upackane" resztkami jedzenia i odchodami golebi... jak spotkam sasiadke- wielbicielke tych ptakow, to jej powiem pare cieplych slow.... a na nastepny raz resztki mojego obiadu wyladuja u niej na wycieraczce, skoro prosby nie skutkuja! Ale mam na nia nerwy... brrrr

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

O kurcze, ale pysznosci!!! W czwartek ide na obciazenie glukoza i jak wroce, to sobie zrobie dyspense na cos takiego! Mniam
hahah moja siostra też walczy z gołębiami
ależ współczuje
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:56   #1152
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, ten szósty miesiąc nigdy się nie kończy prawda? To taka pętla czasowa, już na zawsze będę w ciąży ale jednocześnie nie dojdę do siódmego miesiąća???? Dostaję szału! Jest mi gorąco, spuchły mi palce (obrączka i pierścionek zaręczynowy jeszcze dają radę, ale chyba już niedługo w tym tempie), pod moimi oknami koszą trawę od tygodnia (spółdzielnia oszczędza i robi to jeden koleś), jest tak głośno, że strach otworzyć balkon, a ja jeszcze jestem uczulona na koszoną trawę, więc kicham i smarkam
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:58   #1153
jagusia15
Rozeznanie

idę na ogródek, do później
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:01   #1154
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ten szósty miesiąc nigdy się nie kończy prawda? To taka pętla czasowa, już na zawsze będę w ciąży ale jednocześnie nie dojdę do siódmego miesiąća???? Dostaję szału! Jest mi gorąco, spuchły mi palce (obrączka i pierścionek zaręczynowy jeszcze dają radę, ale chyba już niedługo w tym tempie), pod moimi oknami koszą trawę od tygodnia (spółdzielnia oszczędza i robi to jeden koleś), jest tak głośno, że strach otworzyć balkon, a ja jeszcze jestem uczulona na koszoną trawę, więc kicham i smarkam
KOŃCZY SIĘ!
Wiesz, że mi też się tak wydawało...ale wczoraj się skończył. Dziś zaczęłam 7. miesiąc...dziwne...mam wrażenie, ze w 6. byłam pół roku

Hania

Stary 2014-05-20, 14:01   #1155
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Hehe Też mi się mega ciągnął 6 miesiąc A jak wskoczyłam w 7 to nawet nie zauważyłam
Mnie przeraża, że jutro zaczynam 30 tc, to już tak blisko

Co do gorąca to ja dzisiaj po godzince na dworze(przy koszeniu trawy właśnie) musiałam leżeć przez kolejne 3 Było mi słabo i niedobrze a upociłam się jakbym maraton przebiegła

Naszczęście jeszcze nie puchnę a tego boję się bardzo...

Także pomyśl sobie, że nie jesteś sama, wszystkie czujemy się tak samo źle albo nawet i gorzej Głowa do góry, cyc do przodu i cieszymy się końcówką wolnego i piękną pogodą

Ja mykam nad jeziorko na hamburgera Miłego dzionka wszystkim
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:02   #1156
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Któraś pytała o kosmetyki WELEDA, ja z tej firmy chciałam zamówić olejek do masazu krocza przed porodem i drugi do masazu piersi. Niestety paczka nie doszła na czas i Teściowa mi nie przywiozła. U nas są dostępne kosmetyki tej marki, ale nie cała ranga. Stosuje teraz szampon i odzywkę i sobie chwale, dla dziecka parę razy też coś kupiłam np krem do kapieli, balsam do ciała z nagietkiem. Jednak zapach tych kosmetyków jest bardzo specyficzny, taki mocno ziołowy i mojej córce się nie podobał.
Za to olejek do masażu krocza przed porodem stosowała moja siostra , a ona właśnie mieszka w Niemczech i mi o nim powiedziała. No i chyba działa, bo nacinana nie była
Widze ze w UK sa dostepne te kosmetyki z Weledy. Dzieki za info odnosnie tej serii, nie wiedzialam wogole jak sie zabrac za wybor kosmetykow dla maluszka.

Cytat:
Ja wczoraj zdjelam obraczke i pierscionek, od soboty bylo ponad 25st i balam sie, ze ktoregos dnia wstane rano i nie zdejme obraczki.

Sorki, za to, ze malo sie udzielam i nie cytuje. U nas teraz piekna pogoda wiec staram sie z niej korzystac w 100% spacerujac i odpoczywajac w parku na kocyku
A dodatkowo moj szwagier do nas przyjechal wiec nie mam zbytnio czasu na wizaz

Ide dzis na powtorzenie badan, trzymajcie kciuki
Stary 2014-05-20, 14:06   #1157
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 14:18   #1158
sara 85
Zakorzenienie

wstawię jakieś zdjęcia z sesji jak fajnie wyjdą

ja też nie czuję się jakoś atrakcyjnie, w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego zdjęcia i trochę żałuję. Teraz ostatnia szansa, bo więcej dzieci nie planuję pewnie do kogoś obcego bym nie poszła, ale że to moja dobra koleżanka to zupełnie inaczej do tego podchodzę.

A tak w ogóle to strasznie gorąco dzisiaj, a ja oczywiście nie mam się w co ubrać. Spodnie które nosiłam do tej pory cisną mnie w brzuch, chciałam coś sobie kupić, ale straszna lipa w sklepach ;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:20   #1159
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Też twierdziłam, ze nie będę robić, ale w ostatnim miesiącu 1 ciąży skusiłam się i co prawda była to sesja tylko w atelie, bo to zima była, a ja czułąm się jak słoń z dinozaurem skrzyżowany, to jednak po fakcie, jak dostałam fotki, to aż się popłakałam. Teraz uważam to za piękną pamiątkę tamtego brzuchala i mimo rozstępów i tego wszystkiego co jest niemiłe w ciąży, to teraz też chciałabym taką sesję, tyle, że może w plenerze (o ile nie umrę z upału)
Cytat:
No to fajnie
Dzięki za opinię

Maarta, a nie próbowałaś męża jakoś w ciążę zaangażować? Zainteresować? Może sama z siebie opowiadać o badaniach? Albo spytać wprost, czemu się nie interesuje?
Może on nie wie, że Ty byś chciała, żeby był zaangażowany?
Chłop jest prosty jak konstrukcja cepa, jak mu się nie powie, to nie wie (taki żart )

Zdrówka dla synka

Zaczarowana, byłaś sporym dzieckiem Lekarka miała rację
Położna mówiła nam na SR, że często jest tak, że dziecko w miarę 'powiela' wagę urodzeniową swojej mamy Mi by to pasowało, miałam 52 cm i ważyłam 2950 g.
Moja droga na pewno nie jesteś spaślakiem, to ja nim jestem
Cytat:

Cytat:
Skończy się
Stary 2014-05-20, 14:20   #1160
mandee
amandaniedrich

Ja póki co cały czas czuję się normalnie, jak przed ciążą... Niby to koniec 25tego tygodnia, ale brzuszek jeszcze malo widoczny i nie odczuwam tego, ze mam pod serduszkiem dzieciaczka :P

Gdyby nie kopniaki i sam fakt ze wiem ze jestem w ciazy - nie wpadlabym na to, pomyslalabym ze po prostu mi sie przytylo
Stary 2014-05-20, 14:33   #1161
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

No ja mam takie samo podejście - wolę nie ryzykować z bieganiem

Jakbym czytała o sobie...
Wydaję mi się jednak, ze to co mówią nam mężowie/partnerzy jest prawdą, oni tak nas postrzegają i im się podobamy, zwłaszcza że nosimy ich dzieci pod sercem
Także z tego co wypisałaś, wydaję mi się że powodem jest po pierwsze inny punkt widzenia ( bo oni nie muszą tego brzuszka dźwigać, to może jest dla nich uroczy), a po drugie miłość

Ja jednak jestem takim niereformowalnym przypadkiem, że jak sama czuję się źle ze sobą/nieatrakcyjnie, to nikt mnie nie przekona że jest inaczej

Cytat:
u mnie 26 stopni nie lubie jak jest tak cieplo w dodatku teraz
ubolewam strasznie ze nie mam balkonu ani ogrodka

a tak w ogole pojechalabym sobie nad jakas wode z lezakiem i zrobila grilla ale nie ma gdzie

a jak cenowo wyglada ?
oj to też moje marzenie- mieć jakiś taras/ogródek Zazdroszczę tym dziewczynom, które mają

Co do ceny tego olejku to wydaje mi się że w jakimś sklepie internetowym widziałam po 70-80 zł. Ale pewnie jakby poszperać w necie to można znaleźć taniej
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:40   #1162
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Co do ceny tego olejku to wydaje mi się że w jakimś sklepie internetowym widziałam po 70-80 zł. Ale pewnie jakby poszperać w necie to można znaleźć taniej
jezeli to ten to u nas kosztuje tylko 9 euro

http://www.dooyoo.de/weleda/damm-massageoel-50-ml/

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 15:15   #1163
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie też mam część ciuszków w roz.56 a część w 62 i jak je sobie oglądam to właśnie wydają mi się duże jak na takie maleństwo
Sama już nie wiem, ale chyba nie ma sensu dokupować tych najmniejszych w roz.50?? Jak myślisz?
Jak dorwiesz coś ładnego w tym rozmiarze najmniejszym, to czemu nie? Do szpitala się może przyda Ale generalnie 56 wg mnie najlepszy rozmiar dla Maluszka

Cytat:
Napisane przez mandee Pokaż wiadomość
u mnie też słoneczko... i jak tak przeczytałam o tych czereśniach, to aż mam nadzieje, że na moim targu dziś je zobaczę
Ja dziś kupiłam 30 dkg, bułgarskie

Witam się
My z Krzysiem po spacerze - dziś pierwszy raz bez wózka Dał radę dreptać półtorej godziny (tak, już chodzi! ), po powrocie od razu zasnął Teraz ma przygotowany obiadek, jak wstanie, to zje Już je normalne, zdrowe obiadki
Rano byłam na pobraniu krwi, wieczorem wyniki.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:16   #1164
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
nam ostatnio w SR mówili o olejku położniczym Natalis, który podobno przyspiesza i ułatwia poród. Koszt to ok.180zł. Stosuje się go w dwóch fazach i podobno jest bardzo pomocny, ale to akurat opinia położnej ze SR, innych póki co nie czytałam. Generalnie w temacie tego typu żeli i olejków położna zaznaczyła, że trzeba go zastosować odpowiednio wcześniej i bywa tak, że czasem jest za późno i nie ma sensu już go używać, bo i tak w niczym to nie pomoże.

Cytat:
mój TŻ też mi prawi komplementy i twierdzi, że teraz jestem taka kobieca, a ja się czuję jak słoń ale chyba mimo niskiego poziomu zadowolenia ze swojego wyglądu chciałabym zrobić sesję brzuszkową, żeby mieć pamiątkę. Nie jestem pewna czy się zdecydujemy na drugie dziecko, więc w przyszłości mogę już nie mieć okazji na takie zdjęcia

Cytat:
Skończy się, jeszcze troszkę Ja mam łatwiej, bo nie spostrzegłam się kiedy zaczęłam ten szósty miesiąc i pierwszy tydzień żyłam myślą, że to jeszcze piąty szybciej mi zleci.

A ja wróciłam od szwagierki z dwiema wielkimi torbami ciuszków fakt, że zdecydowana większość to rzeczy w błękitnym albo zielonym kolorze, ale dużo jest też jaśniutkich, więc na pewno coś wykorzystam. Mam też 3 rożki, chyba z 15 czapeczek i całą reklamóweczkę skarpetek dużo mi opowiadała o swoich doświadczeniach, więc od razu czuję się taka mądrzejsza

A teraz lecę szykować obiadek. Dziś jemy na tarasie jest tak pięknie!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:17   #1165
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Witam się
My z Krzysiem po spacerze - dziś pierwszy raz bez wózka Dał radę dreptać półtorej godziny (tak, już chodzi! ), po powrocie od razu zasnął Teraz ma przygotowany obiadek, jak wstanie, to zje Już je normalne, zdrowe obiadki
Rano byłam na pobraniu krwi, wieczorem wyniki.
o prosze jaki dzielny chlopak
za wyniki

ja to nie rozumiem rodzicow ktorzy na prawde juz takie duze dzieci w spacerowkach woza gdzie ledwo sie mieszcza tylko zeby bylo im wygodnie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-20, 15:24   #1166
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Czesc

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ja właśnie wróciłam - słonko, leżaczek, książka i od razu lepiej

Cytat:

.
Oj tam, ja bardzo chcę taką sesję, zobaczymy czy się uda, póki co sama robię sobie zdjecia co tydzień (od 12 tyg ciąży), w tych samych ubraniach i co jakiś czas sobie przeglądam a dzisiaj weszłam na wage i sie przeraziłam- ponad 1 kg w tydzień a wcale sie nie obżeram

Cytat:

Cytat:
Super!!
Nie wiem, czy to inna optyka, jego miłość, czy jego instynkt samozachowawczy

Cytat:
Kiedyś sie skonczy a puchna Ci tez stopy? Bo ja czasami czuje sie jak taki potworek z wielkimi stopami
Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
idę na ogródek, do później
Miłego relaksu
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Widze ze w UK sa dostepne te kosmetyki z Weledy. Dzieki za info odnosnie tej serii, nie wiedzialam wogole jak sie zabrac za wybor kosmetykow dla maluszka.

Ja wczoraj zdjelam obraczke i pierscionek, od soboty bylo ponad 25st i balam sie, ze ktoregos dnia wstane rano i nie zdejme obraczki.

Sorki, za to, ze malo sie udzielam i nie cytuje. U nas teraz piekna pogoda wiec staram sie z niej korzystac w 100% spacerujac i odpoczywajac w parku na kocyku
A dodatkowo moj szwagier do nas przyjechal wiec nie mam zbytnio czasu na wizaz

motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:31   #1167
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam - słonko, leżaczek, książka i od razu lepiej

Oj tam, ja bardzo chcę taką sesję, zobaczymy czy się uda, póki co sama robię sobie zdjecia co tydzień (od 12 tyg ciąży), w tych samych ubraniach i co jakiś czas sobie przeglądam a dzisiaj weszłam na wage i sie przeraziłam- ponad 1 kg w tydzień a wcale sie nie obżeram

Kiedyś sie skonczy a puchna Ci tez stopy? Bo ja czasami czuje sie jak taki potworek z wielkimi stopami

Miłego relaksu

Do tej pory nic mi nie puchło, dziś tylko ręce. Ale jak te upały zapowiadane rzeczywiście przyjdą, to obawiam się, że będzie źle.

Za to moje sukienki do ziemi letnie idealnie nadają się na ciążę, wyciągnęłam dzis z szafy i jestem zachwycona mam w czym chodzić przez lato. Tylko brzuch się wydaje 3xwiększy

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:35   #1168
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dziś zaczynam 7. miesiąc, co za tym idzie, 3. trymestr!
I obudziłam się z kaszlem i drapiącym gardłem
za 3. trymestr!
Ja zaczęłam dziś 29 tc
A kaszlu i gardła współczuję...

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Oj niestety tak, mam niedoczynnosc po poprzedniej ciazy... urodzilam coreczke , karmilam piersia i chudlam, nagle po 5 miesiacach od porodu stracilam pokarm, a pozniej waga zaczela isc w gore! Choc cwiczylam i bylam na diecie roslam w oczach... teraz do konca zycia bede na Euthyroxie, ale to nic, znam gorsze choroby.
Najbardziej przerazajace jest to, ze bardzo wiele osob ma problemy z tarczyca ... teraz okazalo sie, ze moja siostra ma hasimoto... niby tsh ok, ale za to przeciwciala ponad 1000!!!!
Właśnie, sporo osób... chyba po prostu więcej ludzi teraz się bada, więc częściej się wykrywa. A może częściej się pojawiają takie problemy przez XXI wiek? Zdrówka dużo życzę, żeby wszystko było unormowane!

Cytat:
Kasia, też miałam tego kruka na balkonie...ale moje sroki miały go głęboko w swojej sroczej du.Pie. Siadaly koło niego i wydziobywaly mi kwiatki ZE skrzynek. France...
O podłe!

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Moj nie chciał spać w spiworkach i długo miał sam kocyk, bo to zimnolubne dziecko i zaraz był upocony, nawet pod cienkim kocem. Teraz też przewaznie spi na, a nie pod czymś
Mój Synuś też cały rok pod kocykiem, cienkim lub grubszym w zimie; obecnie również częściej NA nim
Ania
Stary 2014-05-20, 15:40   #1169
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
o prosze jaki dzielny chlopak
za wyniki

ja to nie rozumiem rodzicow ktorzy na prawde juz takie duze dzieci w spacerowkach woza gdzie ledwo sie mieszcza tylko zeby bylo im wygodnie
Jak przyjdzie Ci pokonać większą trasę z dzieckiem, to myślę, że zrozumiesz
Stary 2014-05-20, 15:46   #1170
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Wcale nie żart, to sama prawda!

Cytat:
(pewnie wszystko razem )
Ania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości