Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 13:39   #1831
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

ej zapomnieliscie jeszcze o spiworku i grubych paputkach bo wiecie od nóg najbardziej ciągnie

trzymam kciuki za bioderka
za okuliste
virginia twoja niunia jak cukiereczek nie da sie inaczej opisać
a co do oczka to mąż czarodziej ja wiedziałam ze mamy zatkany kanalik masowałam ale mało skutecznie , maz ma wieksza łape i wiecej tym małym palcem ogarnął do tego mała mu jeszcze głowa ruszyła i musiała sie ta błonka przerwać do dzis 2 badz 3 razy dziennie masujemy (trzeba jeszcze od pekniecia 2 tyg masować )

my dzis po szczepieniu nie wiem ile mierzy ale waga 5100 ubrania nosimy 62 pampers 2 tak na styk sadze ze ta paczka bedzie ostatnią 2 i potem bujamy sie w 3
lekarz i pielegniarka stwierdziły tylko ze mam bardzo miarowe dziecie i mam sie cieszyc ze taka ksiażkowa

na szczepieniu wesoło nie było bosz jak ona płakała :beczy: jak mi jej było żal

teraz biedulka spi wstała tyko na cyc i dalej w kimono moja bidulka kochana

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Moje dziecko dziś jeździło z tetrą na wózku bo z parasolką wiem że jest gender i te sprawy ale jakoś wygląda tak kobieco Tak więc parasolkę mamy ale rzadko stosujemy
Dziś w Rossmanie dziecko mówi do babci: dzidziuś chłopczyk i paluchem na Piotrusia, a babcia do niego: no nie wiadomo czy chłopczyk Wiem, że był kolorowo ubrany ale z kilometra widać że Piotrek to chłopak i nawet dziecko to wiedziało tylko ne stara kwoka
na obie moje dziewczyny mówią chłopak nawet jak w sukienke ubrane nie wiem czy ci ludzie nie widzą do tego mam wózek rózowo-szary ... no o ami mówili bo jak kucory miała wiedzeli ze dziołszka

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2014-05-20 o 14:09
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:40   #1832
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
limonka za USG

mariolasl za okulistę

u nas podobnie
i do tego problemy z bączkami wczoraj, już mam kupiony espumisan i na wszelki wypadek virbulcol

popieram w 100%

i też dzisiaj sadziłam "zielsko" - kwiatuszki i pomidorki koktajlowe
tyko Maca koło mnie nie ma, do najbliższego z 10km
Pomidorki sadzisz w doniczce czy na grzadce bo ja mieszkam w centrum i jest sporo kurzu na balkonie i nie wiem czy dadzą radę? Dlatego właśnie mamy bardzo kolorowy balkon chcieliśmy taką oaze w mieście stworzyć mam zawsze dużo ziół i świeczek i różnych akcesoriów balkonowych

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-20, 13:45   #1833
bebe97
Wtajemniczenie

a u nas kolki kolki kolki... nie ma życia wieczorami a za dnia niewyspana chodzę jak zombie

Kate przyszedł dziś SS wielkie dzięki i delicol z apteki przyjechał, jakoś musimy se radzić

chce iść na spacer, na dworze 21 stopni a Mała śpi tylko w body i półśpiochach, jak zacznę ja ubierać w kombinezon i czapkę to się rozbudzi

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A ja juz wiem o co chodzi mojemu placzacemu wozkowi - po tygodniu chodzenia w chuscie po tarasie, odpoczelam i bylam gotowa na ryczacy wozek, ktory po 5 minutach spaceru tradycyjnie nastapil.
Ale juz pod klatka, w cieniu zrobilam test - wyjelam z wozka = zadowolony sie patrzy, odlozylam = ryczy... i tak kilka razy. Odslonilam wiec calkowicie bude, oparcie podnioslam do gory i dziecko szczesliwe sobie ogladalo swiat Pol godziny tak chodzilam pod blokiem, ale potem sie blok znudzil i zrobil sie marudzacy wozek - co i tak jest sporym sukcesem
Tylko caly problem polega na tym ze z tak odslonieta buda nie wyjde na slonce bo mu prosto w oczy bedzie swiecic - takze dluzsze tylko spacery w pochmurne dni wchodza w gre
Moja tez nie lubi zaciągniętej budy, ale nie tak żeby odsłonięta zachęcała ją do leżenia w wózku. Nie pasuje jej ewidentnie wózkowanie i już.

no nic, robie zakusy do wyjścia
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:56   #1834
mariolasl
Zakorzenienie

Edzia współczuje szczepienia i gratuluje wagi!

Z telefonu...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Wszystkim dziekuje za gratki

Z telefonu...
Stary 2014-05-20, 13:58   #1835
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
to sprytny Twoj TZet. u mnie ktos trzyma Niusie a ja ja myje.
My jedną ręką trzymamy główkę, żeby nie wpadła pod wodę, a drugą można spokojnie myć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Swietnie sie zorganizowalam dzisiaj i za 20 minut wychodzimy do szkoly , a po szkole musimy zaliczyc okuliste, ciekawe, czy Antos bedzie musial nosic mocniejsze okulary , te co ma juz trzymaja sie na slowo honoru i tak i tak bedziemy musieli miec nowa recepte.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Załącznik 5687595 pozdro ze spaceru z FLANELA na budce

Cytat:
Virginia mnie się też wydaje że dziecko musi być zanurzone, pooglądaj sobie filmy Zawitkowskiego, dziecko potrafi się szybko wyziębić dlatego powinno być zanurzone jak najwięcej się da. Oczywiście każda z nas sobie wychowuje dziecko jak chce, ale takie jest moje zdanie
My nie zanurzamy całego, ale na brzuszku Franek ma tetrę, która chroni też tż (on kąpie) przed obsikaniem

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
a u nas kolki kolki kolki... nie ma życia wieczorami a za dnia niewyspana chodzę jak zombie
Biedne jesteście. Oby coś w końcu pomogło

I foto z dzisiejszego spacerku. Franek podziwiał widoki - akurat zamknął oczy
Jestem leniwa matka i nie ubrałam dziecka jak należy, bo potem trzeba tyle prać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400583210945.jpg (29,8 KB, 98 załadowań)
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:10   #1836
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Edzia współczuje szczepienia i gratuluje wagi!

Z telefonu...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Wszystkim dziekuje za gratki

Z telefonu...
no twój marco tez nie odstaje , tymbardziej ze niestety miał trudniejszy start , za to teraz jedzie na prawie na równi

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
My jedną ręką trzymamy główkę, żeby nie wpadła pod wodę, a drugą można spokojnie myć

my tez tak kapiemy

az zazdroszcze moja tak głowki nie trzyma len z niej normalnie ... za to na rekach pieknie pion trzyma

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:19   #1837
teQiba
Moderator

Cytat:

Moja tez nie lubi zaciągniętej budy, ale nie tak żeby odsłonięta zachęcała ją do leżenia w wózku. Nie pasuje jej ewidentnie wózkowanie i już.

no nic, robie zakusy do wyjścia
Tzn. miloscia do wozka tez raczej bym tego nie nazwala.
To wyglada na cos w stylu "zaraz Ci urzadze histerie, ale najpierw obejrze to drzewko po prawej"

Z chusta wychodzisz?

U mnie leje rowno - w przerwie miedzy ulewami, szybko z psem i Kacprem w chuscie wyskoczylam bo TZ zaspal do pracy i psa nie wyprowadzil Dobrze ze psina ma stalowy pecherz
Stary 2014-05-20, 14:22   #1838
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
az zazdroszcze moja tak głowki nie trzyma len z niej normalnie ... za to na rekach pieknie pion trzyma
Kochana, on nie miał wyboru jak chciał coś widzieć
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:38   #1839
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
ale super wdzianko Emka Tygrysica Marrrauu

Cytat:
Moje dziecko dziś jeździło z tetrą na wózku bo z parasolką wiem że jest gender i te sprawy ale jakoś wygląda tak kobieco Tak więc parasolkę mamy ale rzadko stosujemy
A my dziewczynki i damy, a parasoki nie mamy. I też jeździmy z tetrą. Rzadko bo rzadko, ale zawsze trza nabyć chociaż nie wiem czy nie zbędny wydatek zanim mała do wózka przywyknie będzie zima i parasolka niepotrzebna

Cytat:
No to jest sposób na płaczący wózek - wszelkie wrzaski idą w dno gondoli i jest ciszej
Franek wysoko podnosi ta główkę!

Cytat:
Tzn. miloscia do wozka tez raczej bym tego nie nazwala.
To wyglada na cos w stylu "zaraz Ci urzadze histerie, ale najpierw obejrze to drzewko po prawej"

Z chusta wychodzisz?
a nie, dzisiaj wzięłam ją do bryki na spiocha no i spacerowałam sobie dumna taka z wózkiem całe 20 minut, a potem biegiem do domu bo złapał nas deszcz. Pannica dosypia na balkonie a ja zamiast posprzątać ten cały bajzel w kuchni- mam rilaks
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:38   #1840
tygrysek83
Zadomowienie

Edzia gratki za szczepienia i dobrze ze to juz za wami

Bebe trzymam kciuki aby cos pomogło na kolki i jak najszybciej przeminely.

My dziś juz jeden spacerek zaliczylismy i wycieczkę na USG przez ciemiączkowe. Wyniki super.

Teraz próbujemy usnąć. Z naciskiem na probujemy :p
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:14   #1841
pola_m
Wtajemniczenie

Doberek

Miałam dzisiaj rano kryzysik, i miałam wielką ochotę wyjść, trzasnąwszy drzwiami i zostawić w cholerę wyjące towarzystwo, ale zmieniłam zdanie i wyszłam razem z nimi Dobrze nam zrobiły 2 godzinki na dworze, Mała pospała w chuście, a Antek się wyszalał na placu zabaw.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Pokażesz foto? Temat strojów na chrzest żywo mnie teraz interesuje
ja tez chętnie zobaczę. Sama myślę o takiej sukience dla Kaliny: http://www.vertbaudet.fr/robe-de-cer...uleur=6349&t=1
Będzie miała 4,5 mca
Zastanawiam się, czy jakies gacie dodatkowe jej pakować - bo będzie się podwijać przecież i pielucha będzie na wierzchu , czy samą kieckę (oczywiście docieplę ją dodatkowo bodziakiem, jakimś kaftanikiem i śpiworkiem, wiadomo)

Cytat:
Obejrzałam i się obśliniłam
taki był mój cel

Cytat:
A jednak jest jeszcze jedna miłośniczka masażu Myślałam, że tylko moje dziecko to jakiś odmieniec, skoro wszystkie piszecie, że Wasze się krzywią na same próby
Antek tez uwielbiał. Nawet jak juz jest maruda na spanie, to masażyk i kąpiel przyjmuje z radością.
A masujesz z olejkiem jakimś? Ja musze coś kupić teraz, bo skończył mi się migdałowy... zastanawiałam się nad oliwą z oliwek zwykłą...

Cytat:
Mamy dziś USG bioderek, więc trzymajcie proszę za nas kciuki

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
moje dziecko skok rozwojowy chyba nocami przechodzi. wczoraj i dziś częstsze pobudki, niby do cyca, a potem męka z powodu gazów, więc jestem jak zombie. jeszcze na dodatek Ewa o 3.20 przyszła z hasłem, że zasnąc nie może. akurat wtedy Przemo chciał jeść. dobrze, że był małż, bo bym się nie rozdwoiła.
ojej, współczuje bardzo...

Cytat:
Ale Tygrys fajny!

Cytat:
kurczę, biedactwa... strasznie wspołczuję

Cytat:

Super!
I leży tak jak jedziecie, czy tylko na postojach?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:20   #1842
side85
Zakorzenienie

o kurczaki ale fajnie Franek sobie jeździ

To i my ze spaceru wrzucamy foto. Jestem wykończona znowu 2h marszu to razem dziś jakieś 4
[IMG][/IMG]

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-05-20 o 16:22
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:35   #1843
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzięki za kciuki, dziewczyny!
Wyniki ok, bioderka idealne, kiedyś będzie na nie facetów wyrywać (jak mama)

Cytat:
1. prosze, jest np tu, dokladnie taka - http://allegro.pl/mata-muzyczna-dla-...246848079.html.
Fajna
A dasz link do tej stojącej zabawki, z którą Niusia ma zdjęcie na FB? Nie wiem jak się to to nazywa, ale podoba mi się i chciałabym takie mieć.

Cytat:
Swietnie sie zorganizowalam dzisiaj i za 20 minut wychodzimy do szkoly , a po szkole musimy zaliczyc okuliste, ciekawe, czy Antos bedzie musial nosic mocniejsze okulary, te co ma juz trzymaja sie na slowo honoru i tak i tak bedziemy musieli miec nowa recepte.
Trzymam kciuki, żeby wada się jednak nie powiększyła!

Cytat:
Moje dziecko właśnie buja się w bujaku na balkonie bo sezon balkonowy uważam za otwarty. Balkon posprzątany, wszystkie akcesoria żeby było nam na nim przytulnie ustawione, zioła w doniczkach posadzone
Zazdroszczę! My się przymierzamy do zagospodarowania tarasu, ale zawsze brakuje czasu
Inna rzecz jest taka, że mamy ogromny ogród i to tam z reguły spędzamy wolny czas.

Cytat:

Cytat:
Dziś w Rossmanie dziecko mówi do babci: dzidziuś chłopczyk i paluchem na Piotrusia, a babcia do niego: no nie wiadomo czy chłopczyk Wiem, że był kolorowo ubrany ale z kilometra widać że Piotrek to chłopak i nawet dziecko to wiedziało tylko ne stara kwoka
Musi babcia już trochę niedowidziała

Cytat:
ej zapomnieliscie jeszcze o spiworku i grubych paputkach bo wiecie od nóg najbardziej ciągnie
Uwielbiam Was

Cytat:
my dzis po szczepieniu nie wiem ile mierzy ale waga 5100 ubrania nosimy 62 pampers 2 tak na styk sadze ze ta paczka bedzie ostatnią 2 i potem bujamy sie w 3
lekarz i pielegniarka stwierdziły tylko ze mam bardzo miarowe dziecie i mam sie cieszyc ze taka ksiażkowa

Gratuluję książkowego dziecka i współczuję, że bidulkę tak wymęczyli na szczepieniu!

Cytat:

Że też o tym nie pomyślałam! Od jutro Emi będzie pomykać w samym pampersie
Nie dość, że oszczędzę czas, to proszku dla niemowląt też za darmo nie rozdają

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
My dziś juz jeden spacerek zaliczylismy i wycieczkę na USG przez ciemiączkowe. Wyniki super.
Cieszę się, że wyniki wzorowe!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja tez chętnie zobaczę. Sama myślę o takiej sukience dla Kaliny: http://www.vertbaudet.fr/robe-de-cer...uleur=6349&t=1
Będzie miała 4,5 mca
Zastanawiam się, czy jakies gacie dodatkowe jej pakować - bo będzie się podwijać przecież i pielucha będzie na wierzchu , czy samą kieckę (oczywiście docieplę ją dodatkowo bodziakiem, jakimś kaftanikiem i śpiworkiem, wiadomo)
Śliczna ta sukieneczka! Bardzo mi się podoba!
Ja bym coś jednak założyła pod spód, żeby młoda dama nie świeciła pieluchą.

Cytat:
A masujesz z olejkiem jakimś? Ja musze coś kupić teraz, bo skończył mi się migdałowy... zastanawiałam się nad oliwą z oliwek zwykłą...
Używam oliwki Hippa, ale jak mi się skończy kupię właśnie olejek migdałowy.

Dziewczyny, wszystkie Wasze maluchy są śliczne! Bez wyjątku!
Stary 2014-05-20, 19:47   #1844
tygrysek83
Zadomowienie

Wracamy dziś ze spaceru. Wózek zaczął być głośny wiec TZ wziął małą na ręce. Na światłach, na przejściu dla pieszych, na przeciw nam idzie starsza pani i prawie krzykiem do nas, a na pewno wyrzutem w głosie "załóżcie dziecku czapkę bo je przewieje" Biedny TZ sie zestresował...
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:11   #1845
virginia
Zakorzenienie

hej

Cytat:
virginia twoja niunia jak cukiereczek nie da sie inaczej opisać
a co do oczka to mąż czarodziej ja wiedziałam ze mamy zatkany kanalik masowałam ale mało skutecznie , maz ma wieksza łape i wiecej tym małym palcem ogarnął do tego mała mu jeszcze głowa ruszyła i musiała sie ta błonka przerwać do dzis 2 badz 3 razy dziennie masujemy (trzeba jeszcze od pekniecia 2 tyg masować )

dzieki kochana i za komplementy i za rady co do oczka zupelnie zapomnialam o masowaniu po oczkiem

za ksiazkowego dzidziusia

szczepienia to zawsze koszmar

Cytat:
To i my ze spaceru wrzucamy foto. Jestem wykończona znowu 2h marszu to razem dziś jakieś 4
[IMG][/IMG]
nie ma lekko
super chłopczyk

Cytat:

Fajna
A dasz link do tej stojącej zabawki, z którą Niusia ma zdjęcie na FB? Nie wiem jak się to to nazywa, ale podoba mi się i chciałabym takie mieć.
za bioderka choć wiedziałam ze wszystko bedzie ok.
nie moge niestety znalezc w necie, a pudelko z nazwa firmy juz wyrzucilam ale jest na prawde super bo mozna to ystawic i na lezaco i potem na stojaco i wszystkie te zabawki graja rozne melodyjki, nawet jak sie przewraca 'strony' w tej ksiazce i jest obrazek z lulajacym misiem to leci taka kolysanka , podobnie z tymi zawieszkami na dole, jest tez korbka do pokrecenia i grzechotki.

Cytat:
Virginia mnie się też wydaje że dziecko musi być zanurzone, pooglądaj sobie filmy Zawitkowskiego, dziecko potrafi się szybko wyziębić dlatego powinno być zanurzone jak najwięcej się da. Oczywiście każda z nas sobie wychowuje dziecko jak chce, ale takie jest moje zdanie
moze macie racje, ja jeszcze w ciazy czytalam ze powinno sie niewiele wody nalewac, jakies 10-15cm. ale teraz juz Niunia starsza to pewnie mozna zaszalec

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a tej wody to nie masz za mało? Nie jest jej zimno? My jak kąpiemy Piotrusia to wody ma tak że mu cały brzuszek zakrywa prawie. dzieci lubia duzo wody, nie ma co na tym oszczedzac
j.w.

a u mnie dzis 1,5 godz. korkow i 1,5godz.kursow wiec jeszcze nienajgorzej. znow sa u nas dzieci brata i znow bylismy na spacerku i choc zawsze kochalam dzieci to teraz wrecz je ubostwiam i chcialabym miec jeszcze . idziemy sobie a tam panowie buduja dom i jeden chlopak zdjal koszulke a moj chrzesniak 'o golas!' . potem idziemy kolo swiezo skoszonej trawy a maly 'ZAKOSILI trawe' , potem dla odmiany ja zwracalam mu uwage zeby zszedl z drogi bo szly 2 dziewczyny z psami 'uwazaj bo cie wilczury zjedza' . pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku - same zobaczcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacer8.jpg (68,6 KB, 80 załadowań)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:20   #1846
Ela87
Zakorzenienie

Ooo widze zdjecia ze spacerow. Za chwile Wam poodpisuje, ale najpierw jak samolub o sobie

Masakryczny dzien. OLKA od rana marudzila nie spala, przez co juz od 12 do 13 darla sie ze zmeczenia tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny dwie male awantury byly, bo sie mloda nie mogla zdecydowac, czego chce, ale ogolem bylo spoko, bylo piwko pod parasolka i kurczak z grilla

Jest i zdjecie z tetra i usmiechy czarownicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140520_162324.jpg (101,5 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140520_175236.jpg (94,9 KB, 77 załadowań)

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:29   #1847
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wracamy dziś ze spaceru. Wózek zaczął być głośny wiec TZ wziął małą na ręce. Na światłach, na przejściu dla pieszych, na przeciw nam idzie starsza pani i prawie krzykiem do nas, a na pewno wyrzutem w głosie "załóżcie dziecku czapkę bo je przewieje" Biedny TZ sie zestresował...
bezczelna, jakby ktoras tak mojemu tztowi powiedziala to ja nie chce wiedziec co on jej by odpowiedzial

Cytat:

[IMG][/IMG]
Oooo Piotrus glodny bo je raczke
Moja dzisiaj tez zarla non stop reke.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:

Będzie miała 4,5 mca

nono, zeby jej nie przewialo
Swietna sukieneczka, sa takie majteczki ozdobne do sukienek zakryje przynajmniej pampersa

Cytat:

!
no to super, tylko zeby za bardzo nie rozkladala

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

Cytat:

Biedny, zsby cos zobaczyc to musi sie nagimnastykowac

Stary 2014-05-20, 20:40   #1848
teQiba
Moderator

Piotrusiowi spodenki ktos rabnal

Olenka to raczej usmiech aniolka Cudo

Wszyscy zdjecia ze spacerow wklejaja - jestem zazdrosna.
Stary 2014-05-20, 20:46   #1849
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Piotrusiowi spodenki ktos rabnal

Olenka to raczej usmiech aniolka Cudo

Wszyscy zdjecia ze spacerow wklejaja - jestem zazdrosna.
Wyjdz szybko walnij fote i uciekaj do domu

Stary 2014-05-20, 20:56   #1850
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Kate przyszedł dziś SS wielkie dzięki i delicol z apteki przyjechał, jakoś musimy se radzić
Trzymam kciuki żeby pomogło

Cytat:

Oooo jak świetnie trzyma główkę i zwiedza

Cytat:

Teraz próbujemy usnąć. Z naciskiem na probujemy :p
No to super

Cytat:

[IMG][/IMG]
Jaki cudowny ten mój zięć

Cytat:
No i super

Cytat:
Uwielbiam te mądre stare baby

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ooo widze zdjecia ze spacerow. Za chwile Wam poodpisuje, ale najpierw jak samolub o sobie

Masakryczny dzien. OLKA od rana marudzila nie spala, przez co juz od 12 do 13 darla sie ze zmeczenia tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny dwie male awantury byly, bo sie mloda nie mogla zdecydowac, czego chce, ale ogolem bylo spoko, bylo piwko pod parasolka i kurczak z grilla

Jest i zdjecie z tetra i usmiechy czarownicy
Śliczna Ola

No my też większość dnia na dworze, skoro dziś dzień wrzucania fotek ze spacerów to też mam z dzisiaj

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:28   #1851
ag9
Zadomowienie

Ale dziś zdjęciowy dzień

Piękne wszystkie bobaski
My dzisiaj byliśmy w lesie, młodzież trochę spała, trochę podziwiała drzewka, no podobało się Wczoraj byliśmy pierwszy raz w markecie na zakupach i też się podobało. Mało wymagające mam dziecko.

Limonka - natchnęłaś mnie tym masażem i dzisiaj po kąpieli wymasowałam Gucia. Co prawda była to moja autorska wersja baby-massage, no ale obiekt masowany był zadowolony, uśmiechał się i cieszył do mnie więc chyba było ok

W ogóle coś mi się Gucio rozregulował z jedzeniem. Jakos chyba apetyt stracił czy co... Rzadko płacze że jest głodny. W nocy po 6-7 godzin wytrzymuje, a w ciągu dnia np. 5 godzin... Teraz po kąpieli dałam mu butlę (3,5, godz od ostatniego jedzenia) no to zjadł tylko połowę i zasnął.
Nie wiem czy on chce jeszcze zrezygnować z jednego posiłku i ograniczyć się tylko do jedzenia 4 razy na dobę

Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem Oczywiście nic nie kupiłam, bo tak źle nigdy nie wyglądałam No wiem że TZ mnie kocha mimo tego brzucha, a Gucio jest wart tego wszystkiego, ale jakoś mi tak smutno, bo zawsze miałam super figurę, płaski brzuch, a teraz wyglądam fatalnie, jakbym była nadal w ciąży
Stary 2014-05-20, 21:28   #1852
side85
Zakorzenienie

Ola i te jej rzęsty normalnie nie mogę jak na to patrzę stara a zazdrosna

Maja jest moją idealną synową,nawet śpią z Piotrkiem na tych samych poduszkach. Tż kazał dodać że ma piękne czerwone usta
Stary 2014-05-20, 21:36   #1853
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem Oczywiście nic nie kupiłam, bo tak źle nigdy nie wyglądałam No wiem że TZ mnie kocha mimo tego brzucha, a Gucio jest wart tego wszystkiego, ale jakoś mi tak smutno, bo zawsze miałam super figurę, płaski brzuch, a teraz wyglądam fatalnie, jakbym była nadal w ciąży
Nie tylko Ty jedna tak masz też tęsknię za moją figurą

Cytat:

Maja jest moją idealną synową,nawet śpią z Piotrkiem na tych samych poduszkach. Tż kazał dodać że ma piękne czerwone usta
Kochana bo ona sobie specjalnie ssie tak wargi by być bardziej sexi

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:54   #1854
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiesz, jak dobrze Cię rozumiem...

piękne dzieciaczki, wszystkie bez wyjątku!! tylko przestańcie je przegrzewać

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:56   #1855
mara86
Raczkowanie

Koziemleko, Siede, Kate śliczne dzieciaczki Swoją drogą to super, że taka pogoda się zrobiła

Wrzucam fotki Oskiego.

Miłego wieczoru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10313390_763505530360229_2039129763542814705_n.jpg (93,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10325283_763505547026894_8218812024234721340_n.jpg (65,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2014-05-20, 22:06   #1856
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Koziemleko, Siede, Kate śliczne dzieciaczki Swoją drogą to super, że taka pogoda się zrobiła

Wrzucam fotki Oskiego.

Miłego wieczoru
Ale slodko spi
Nastepny golas

Cytat:
Ale dziś zdjęciowy dzień

Piękne wszystkie bobaski
My dzisiaj byliśmy w lesie, młodzież trochę spała, trochę podziwiała drzewka, no podobało się Wczoraj byliśmy pierwszy raz w markecie na zakupach i też się podobało. Mało wymagające mam dziecko.

Limonka - natchnęłaś mnie tym masażem i dzisiaj po kąpieli wymasowałam Gucia. Co prawda była to moja autorska wersja baby-massage, no ale obiekt masowany był zadowolony, uśmiechał się i cieszył do mnie więc chyba było ok

W ogóle coś mi się Gucio rozregulował z jedzeniem. Jakos chyba apetyt stracił czy co... Rzadko płacze że jest głodny. W nocy po 6-7 godzin wytrzymuje, a w ciągu dnia np. 5 godzin... Teraz po kąpieli dałam mu butlę (3,5, godz od ostatniego jedzenia) no to zjadł tylko połowę i zasnął.
Nie wiem czy on chce jeszcze zrezygnować z jednego posiłku i ograniczyć się tylko do jedzenia 4 razy na dobę

moze chce jesc rzadziej, a wiecej

Wiem jak sie czujesz po zakupach mam to samo.

Cytat:

ooo usta Majki wymiataja

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

No my też większość dnia na dworze, skoro dziś dzień wrzucania fotek ze spacerów to też mam z dzisiaj

ah te ustka

Cytat:

a u mnie dzis 1,5 godz. korkow i 1,5godz.kursow wiec jeszcze nienajgorzej. znow sa u nas dzieci brata i znow bylismy na spacerku i choc zawsze kochalam dzieci to teraz wrecz je ubostwiam i chcialabym miec jeszcze . idziemy sobie a tam panowie buduja dom i jeden chlopak zdjal koszulke a moj chrzesniak 'o golas!' . potem idziemy kolo swiezo skoszonej trawy a maly 'ZAKOSILI trawe' , potem dla odmiany ja zwracalam mu uwage zeby zszedl z drogi bo szly 2 dziewczyny z psami 'uwazaj bo cie wilczury zjedza' . pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku - same zobaczcie.
Ile tam u Was stopni, ze wszyscy tak poubierani?

A Twoja Niusia to tamwe wozku lezy, bo jej nie widac, nie zapomnialas jej czasami

Stary 2014-05-20, 22:09   #1857
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dziewczyny używające laktatorów elektrycznych - jakie macie modele i czy jesteście zadowolone?
ja swoim ręcznym aventu prędzej sobie bicepsy wyrobię niż ulżę piersiom...
ja mam tak jak teqiba, canpol easy start i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj gorzej, ale mały marudny, TZ nie ma i nie miałam czasu odciągać Nie przejmuj się. Robimy co możemy. Nie wszystko zależy od nas. Ja się wychowałam na mm i uważam że jestem całkiem ok Więc jakby co to mm i głowa do góry
dziękuję za wsparcie miałam moment zwątpienia w bycie dobrą mamą, ale mi przeszło już

Cytat:
1. Niestety nie zawsze wychodzi tak, jakbyśmy chcieli. Ja też się nastawiałam, że będę Emilkę karmić tylko piersią, a że wyszło jak wyszło... Dobrze, że w dzisiejszych czasach człowiek ma jakąś alternatywę, gdy popyt na mleko przekracza podaż Gdybyśmy żyły 100 lat temu pewnie musiałybyśmy szukać mamki
Jakim mlekiem karmicie Laurę? Podobnie jak Ela zastanawiam się czy nie warto spróbować tańszego. To jednak spory wydatek. Chociaż pewnie przez te brzuszkowe problemy nie macie innej opcji.

2. Pokażesz foto? Temat strojów na chrzest żywo mnie teraz interesuje

3. teQiba jest zupełnie nieodpowiedzialna! Nie potrafi ubrać swojego dziecka! Trzeba ją umówić z teściową Karolci na jakiś instruktaż
1. Karmimy się mlekiem Hipp Comfort Combiotic z racji problemów brzuszkowych Czekamy na skończenie 3 miesięcy, wtedy będziemy myśleć o ewentualnej zmianie mleka

2. FOto nie mam, ale proszę link: http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka...ki/bp41632414/
Na żywo jest bardziej urocza

3. Oj tak, zdecydowanie Dziś np. moje dziecko powinno było mieć czapkę na uszach, bo było 28 stopni i nie było ani kawałka wiatru...

Cytat:
za wagę i za przejście przez szczepienie

Cytat:

super, że wyniki super

Cytat:
Zgrabna kobieta ci rośnie

Cytat:
nie jesteś jedyna, ja też mam ten problem

za wszystkie udane spacery! Piękne macie dzieciaczki U nas też dziś prawie cały dzień na dworze, bo byłyśmy u rodziców na działce. Mała bardzo grzeczna od rana, w nocy w sumie też dała mi pospać - aż boję się dzisiejszej nocy i jutra
Jesteśmy też dziś po pierwszej kąpieli we dwójkę i pokąpielowym masażu - moja mała mysz była nawet zadowolona
No i dziś wraca tż Dzień zdecydowanie zaliczam do udanych!
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:09   #1858
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ale fajnie, że akurat zajrzałam bo tu tyle szkrabow i widać po fotkach, że lato w pełni

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:19   #1859
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

może skok?

co do figury mam to samo, codziennie przezywam dzien PASZTETA!
a zakupy i te wszystkie manekiny w rozmiarze 32
jak tu nalozyc szorty!

zdjęcia ! dzieciaki !

hej

tylko ja chyba nie mam foty z dzisiejszego spaceru
jutro musze cos cyknąć!

nie wiem co mialam napisac, jak tu was nadrabiac gaduły!
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:23   #1860
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Castia ja też nie mam foty z dzisiejszego spaceru nie mam chyba z żadnego

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości