|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
ej zapomnieliscie jeszcze o spiworku
trzymam kciuki za bioderka za okuliste virginia twoja niunia jak cukiereczek nie da sie inaczej opisać a co do oczka to mąż czarodziej ja wiedziałam ze mamy zatkany kanalik masowałam ale mało skutecznie , maz ma wieksza łape i wiecej tym małym palcem ogarnął do tego mała mu jeszcze głowa ruszyła i musiała sie ta błonka przerwać do dzis 2 badz 3 razy dziennie masujemy (trzeba jeszcze od pekniecia 2 tyg masować ) my dzis po szczepieniu nie wiem ile mierzy ale waga 5100 ubrania nosimy 62 pampers 2 tak na styk sadze ze ta paczka bedzie ostatnią 2 i potem bujamy sie w 3 lekarz i pielegniarka stwierdziły tylko ze mam bardzo miarowe dziecie i mam sie cieszyc ze taka ksiażkowa na szczepieniu wesoło nie było bosz jak ona płakała :beczy: jak mi jej było żal teraz biedulka spi wstała tyko na cyc i dalej w kimono moja bidulka kochana ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
... no o ami mówili bo jak kucory miała wiedzeli ze dziołszka
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-05-20 o 14:09 |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zawsze dużo ziół i świeczek i różnych akcesoriów balkonowych![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas kolki kolki kolki... nie ma życia wieczorami
a za dnia niewyspana chodzę jak zombieKate przyszedł dziś SS wielkie dzięki chce iść na spacer, na dworze 21 stopni a Mała śpi tylko w body i półśpiochach, jak zacznę ja ubierać w kombinezon i czapkę to się rozbudzi ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
no nic, robie zakusy do wyjścia |
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia współczuje szczepienia i gratuluje wagi!
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Wszystkim dziekuje za gratki Z telefonu...
|
#1835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My jedną ręką trzymamy główkę, żeby nie wpadła pod wodę, a drugą można spokojnie myć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I foto z dzisiejszego spacerku. Franek podziwiał widoki - akurat zamknął oczy Jestem leniwa matka i nie ubrałam dziecka jak należy, bo potem trzeba tyle prać |
||||
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
az zazdroszcze moja tak głowki nie trzyma len z niej normalnie ... za to na rekach pieknie pion trzyma
|
|
#1837 | |
|
Moderator
|
Cytat:
To wyglada na cos w stylu "zaraz Ci urzadze histerie, ale najpierw obejrze to drzewko po prawej" ![]() Z chusta wychodzisz? U mnie leje rowno - w przerwie miedzy ulewami, szybko z psem i Kacprem w chuscie wyskoczylam bo TZ zaspal do pracy i psa nie wyprowadzil
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trza nabyć chociaż nie wiem czy nie zbędny wydatek zanim mała do wózka przywyknie będzie zima i parasolka niepotrzebnaCytat:
Franek wysoko podnosi ta główkę! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Edzia gratki za szczepienia i dobrze ze to juz za wami
![]() Bebe trzymam kciuki aby cos pomogło na kolki i jak najszybciej przeminely. My dziś juz jeden spacerek zaliczylismy i wycieczkę na USG przez ciemiączkowe. Wyniki super. Teraz próbujemy usnąć. Z naciskiem na probujemy :p |
|
|
|
#1841 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Doberek
Miałam dzisiaj rano kryzysik, i miałam wielką ochotę wyjść, trzasnąwszy drzwiami i zostawić w cholerę wyjące towarzystwo, ale zmieniłam zdanie i wyszłam razem z nimi Dobrze nam zrobiły 2 godzinki na dworze, Mała pospała w chuście, a Antek się wyszalał na placu zabaw.Cytat:
Będzie miała 4,5 mca Zastanawiam się, czy jakies gacie dodatkowe jej pakować - bo będzie się podwijać przecież i pielucha będzie na wierzchu , czy samą kieckę (oczywiście docieplę ją dodatkowo bodziakiem, jakimś kaftanikiem i śpiworkiem, wiadomo taki był mój celCytat:
A masujesz z olejkiem jakimś? Ja musze coś kupić teraz, bo skończył mi się migdałowy... zastanawiałam się nad oliwą z oliwek zwykłą... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I leży tak jak jedziecie, czy tylko na postojach? |
||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczaki ale fajnie Franek sobie jeździ
To i my ze spaceru wrzucamy foto. Jestem wykończona znowu 2h marszu to razem dziś jakieś 4 ![]() [IMG] [/IMG]
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-20 o 16:22 |
|
|
|
#1843 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki, dziewczyny!
Wyniki ok, bioderka idealne, kiedyś będzie na nie facetów wyrywać (jak mama) ![]() Cytat:
A dasz link do tej stojącej zabawki, z którą Niusia ma zdjęcie na FB? Nie wiem jak się to to nazywa, ale podoba mi się i chciałabym takie mieć. Cytat:
Cytat:
![]() Inna rzecz jest taka, że mamy ogromny ogród i to tam z reguły spędzamy wolny czas. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dość, że oszczędzę czas, to proszku dla niemowląt też za darmo nie rozdają Cytat:
Cytat:
Ja bym coś jednak założyła pod spód, żeby młoda dama nie świeciła pieluchą. Cytat:
Dziewczyny, wszystkie Wasze maluchy są śliczne! Bez wyjątku!
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Wracamy dziś ze spaceru. Wózek zaczął być głośny wiec TZ wziął małą na ręce. Na światłach, na przejściu dla pieszych, na przeciw nam idzie starsza pani i prawie krzykiem do nas, a na pewno wyrzutem w głosie "załóżcie dziecku czapkę bo je przewieje"
Biedny TZ sie zestresował...
|
|
|
|
#1845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
za ksiazkowego dzidziusiaszczepienia to zawsze koszmar Cytat:
![]() super chłopczyk ![]() Cytat:
za bioderka choć wiedziałam ze wszystko bedzie ok.nie moge niestety znalezc w necie, a pudelko z nazwa firmy juz wyrzucilam ale jest na prawde super bo mozna to ystawic i na lezaco i potem na stojaco i wszystkie te zabawki graja rozne melodyjki, nawet jak sie przewraca 'strony' w tej ksiazce i jest obrazek z lulajacym misiem to leci taka kolysanka , podobnie z tymi zawieszkami na dole, jest tez korbka do pokrecenia i grzechotki.Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u mnie dzis 1,5 godz. korkow i 1,5godz.kursow wiec jeszcze nienajgorzej. znow sa u nas dzieci brata i znow bylismy na spacerku i choc zawsze kochalam dzieci to teraz wrecz je ubostwiam i chcialabym miec jeszcze . idziemy sobie a tam panowie buduja dom i jeden chlopak zdjal koszulke a moj chrzesniak 'o golas!' . potem idziemy kolo swiezo skoszonej trawy a maly 'ZAKOSILI trawe' , potem dla odmiany ja zwracalam mu uwage zeby zszedl z drogi bo szly 2 dziewczyny z psami 'uwazaj bo cie wilczury zjedza' . pstryknelismy tez kilka 'szalonych fotek', ktore udowadniaja ze dzieckiem mozna byc w kazdym wieku
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo widze zdjecia ze spacerow. Za chwile Wam poodpisuje, ale najpierw jak samolub o sobie
![]() Masakryczny dzien. OLKA od rana marudzila nie spala, przez co juz od 12 do 13 darla sie ze zmeczenia tz wrocil z pracy i o 15 wyjechalismy nad jeziorko i tam lazilismy 4 godziny dwie male awantury byly, bo sie mloda nie mogla zdecydowac, czego chce, ale ogolem bylo spoko, bylo piwko pod parasolka i kurczak z grilla ![]() Jest i zdjecie z tetra
|
#1847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezczelna, jakby ktoras tak mojemu tztowi powiedziala to ja nie chce wiedziec co on jej by odpowiedzial ![]() Cytat:
![]() Moja dzisiaj tez zarla non stop reke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
nono, zeby jej nie przewialo ![]() Swietna sukieneczka, sa takie majteczki ozdobne do sukienek Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1848 |
|
Moderator
|
Piotrusiowi spodenki ktos rabnal
Olenka to raczej usmiech aniolka Cudo ![]() Wszyscy zdjecia ze spacerow wklejaja - jestem zazdrosna. |
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1850 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No my też większość dnia na dworze, skoro dziś dzień wrzucania fotek ze spacerów to też mam z dzisiaj ![]() |
|||||||
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziś zdjęciowy dzień
![]() Piękne wszystkie bobaski My dzisiaj byliśmy w lesie, młodzież trochę spała, trochę podziwiała drzewka, no podobało się Wczoraj byliśmy pierwszy raz w markecie na zakupach i też się podobało. Mało wymagające mam dziecko. Limonka - natchnęłaś mnie tym masażem i dzisiaj po kąpieli wymasowałam Gucia. Co prawda była to moja autorska wersja baby-massage, no ale obiekt masowany był zadowolony, uśmiechał się i cieszył do mnie więc chyba było ok ![]() W ogóle coś mi się Gucio rozregulował z jedzeniem. Jakos chyba apetyt stracił czy co... Rzadko płacze że jest głodny. W nocy po 6-7 godzin wytrzymuje, a w ciągu dnia np. 5 godzin... Teraz po kąpieli dałam mu butlę (3,5, godz od ostatniego jedzenia) no to zjadł tylko połowę i zasnął. Nie wiem czy on chce jeszcze zrezygnować z jednego posiłku i ograniczyć się tylko do jedzenia 4 razy na dobę ![]() Pojechałam dzisiaj na zakupy, chciałam sobie kupić jakąś bieliznę i kurcze wróciłam prawie z płaczem No wiem że TZ mnie kocha mimo tego brzucha, a Gucio jest wart tego wszystkiego, ale jakoś mi tak smutno, bo zawsze miałam super figurę, płaski brzuch, a teraz wyglądam fatalnie, jakbym była nadal w ciąży
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Ola i te jej rzęsty normalnie nie mogę jak na to patrzę stara a zazdrosna
![]() Maja jest moją idealną synową,nawet śpią z Piotrkiem na tych samych poduszkach. Tż kazał dodać że ma piękne czerwone usta
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne dzieciaczki, wszystkie bez wyjątku!! tylko przestańcie je przegrzewać |
|
|
|
|
#1856 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastepny golas ![]() Cytat:
moze chce jesc rzadziej, a wiecej Wiem jak sie czujesz po zakupach Cytat:
ooo usta Majki wymiataja Cytat:
ah te ustka Cytat:
A Twoja Niusia to tamwe wozku lezy, bo jej nie widac, nie zapomnialas jej czasami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1857 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. FOto nie mam, ale proszę link: http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka...ki/bp41632414/ Na żywo jest bardziej urocza 3. Oj tak, zdecydowanie ![]() Cytat:
za wagę i za przejście przez szczepienie Cytat:
![]() Cytat:
Zgrabna kobieta ci rośnie Cytat:
za wszystkie udane spacery! Piękne macie dzieciaczki Jesteśmy też dziś po pierwszej kąpieli we dwójkę i pokąpielowym masażu - moja mała mysz była nawet zadowolona No i dziś wraca tż
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie, że akurat zajrzałam bo tu tyle szkrabow i widać po fotkach, że lato w pełni
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do figury mam to samo, codziennie przezywam dzien PASZTETA! a zakupy i te wszystkie manekiny w rozmiarze 32 jak tu nalozyc szorty! zdjęcia ! dzieciaki ! hej ![]() tylko ja chyba nie mam foty z dzisiejszego spaceru ![]() jutro musze cos cyknąć! nie wiem co mialam napisac, jak tu was nadrabiac gaduły! |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Castia ja też nie mam foty z dzisiejszego spaceru
nie mam chyba z żadnego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

i wiecej tym małym palcem ogarnął do tego mała mu jeszcze głowa ruszyła i musiała sie ta błonka przerwać do dzis 2 badz 3 razy dziennie masujemy (trzeba jeszcze od pekniecia 2 tyg masować ) 

Wiem, że był kolorowo ubrany ale z kilometra widać że Piotrek to chłopak i nawet dziecko to wiedziało tylko ne stara kwoka 

za USG

mam zawsze dużo ziół i świeczek i różnych akcesoriów balkonowych

Rzadko płacze że jest głodny. W nocy po 6-7 godzin wytrzymuje, a w ciągu dnia np. 5 godzin... Teraz po kąpieli dałam mu butlę (3,5, godz od ostatniego jedzenia) no to zjadł tylko połowę i zasnął.