|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Hej,
Janek obudzil sie o 0:28, zasnal przed 4 Nie dal sie oszukac, butelki go bardzo zainteresowaly, ale pic z nich nie chcial, momentami nawet nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz. Usnal w foteliku samochodowym, prztulony do owieczki. Wstalismy o 6:20. Do picia dostal wode, potem zrobilam mu kasze na mm i na wodzie, ta na wodzie zjadl. Ogolnie humor ma dobry (gorzej z moim). Mielismy cyca ok poludnia, dam mu chyba owoca w zamian. Wciaz nie wiem co mu dam na dobranoc, ech...Dzieki Wam za slowa wsparcia. Wiem ze musze sama to przerobic i wiem ze damy rade, ale mile jest to ze ktos mnie rozumie (ach, te emocje). Na szczescie antybiotyk zaczal dzialac,w nocy jeszcze bolaly mnie plecy w okolicy nerek i chyba mialam goraczke, ale teraz czuje sie dobrze, wiec to najwazniejsze. Mysle co zamaist tego mm. Moderna, Ty jestes obcykana w tym temacie, co myslisz o mleku owsianym albo migdalowym? Oliwka, krowie mu dawalam, nawet lubi, ale wydaje mi sie ze wychodza mu potem suche placki na skorze, wiem daje zmieszane z woda i niezbyt czesto. Bmma, ten enfamil mamy probke 2, Janek nawet nie da sobie tego wsadzic do ust, poza tym w skladzie ma syrop glukozowy, wiec odpada. Moze jeszcze sprobuje bebilon (pil to jak bylam w szpitalu), albo zupelnie odpuszcze mm. Monika.g, super ze pierwszy dzien w pracy udany
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje nocy. Kinia też obudziła się o 1 w nocy i 1,5 godziny nie spała :/ musiałam posmarować dziąsła.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-20 o 10:20 |
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w ten pieknie sloneczny dzien.
Jade z Milusiem na miasto - mini zakupy i spotkanie z psiapsiolka miala dzis genetyczne ;-). ALLIW - To do pozniej. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a jak skonczysz antybiotyk to podejrzewam, ze juz nie bedziesz chciala wrocic do cycowania? )z roslinnymi nie siedze gleboko w temacie, bo ja sie nad mlekiem roslinnym (owsiane (zawiera gluten), jaglane, migdalowe) zastanwialam, ale w formie dodatku. (sojowe bym wykluczyla - ja to w ogole do soi podchodze jak do jeza ). Kiedys czytalam przepisy i zrobienie jest bajecznie proste, unikalabym tych kupnych Ale gdyby tak glebiej pomyslec nad tematem - to dlaczego nie? Bialko i wapn mozna pokryc z innych zrodel (chociaz moze roslinne wystarczaja? trzebaby poszukac informacji na ten temat), mleko roslinne na pewno jest mlekiem wartosciowym, czestym zamiennikiem w kuchni wegetarianskiej - jak tak dluzej nad tym mysle, to uwazam, ze to dobre wyjscie, zwlaszcza, ze Jasiu chetnie i dosc zroznicowanie je Jest przeciez duzo mam wege (eko), ktore na pewno szukaja alternatywy dla MM, czy dla mleka krowiego - i na pewno w takim przypadku wybieraja mleko roslinne (jak zauwazylas plamki suche po mleku, to uwazalabym - dziecko bez mleka krowiego moze zyc, moze nawet bedzie zdrowsze ja daje, bo sama pije i lubie, wiec ciezko byloby mi calkiem zrezygnowac ).Znalazlam taki link, do bloga, poczytaj tez komentarze: http://zdrowoinatemat.blogspot.de/20...tylko-dla.html Jasiu juz jest starszy, wiec problem, ze to niemowle juz nie dotyczy. i moze napisalabys maila do redakcji tej strony o rodzicielstwie eko? http://dziecisawazne.pl/ (ewentualnie skontaktuj sie przez FB) - mysle, ze tam kompetentnie Ci pomoga
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() że pierwszy dzień macie za sobą![]() alliw - trzymam kciuki, żeby J. się szybko przyzwyczaił |
||
|
|
|
#4596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i się zastanawiam co z tym zrobić. gdzie iść ![]() Cytat:
![]() (tam gdzie kupuję klocki jest jednak taniej) Cytat:
![]() całuję i wspieram Cytat:
dobrze, że lek dziala. że walka ma sens... śniliście mi się. nie w kontekcie cycowania, ale chyba dlatego, że o Was intensywnie myślałam (jezioro, huśtwaki w wodzie, Jaś z takim młodszym marjanem na głowie a potem pakowałyśmy się na podróż do Rosji... )Przyszło zamówienie z arosa. u góry książki dla mamy, potem torresówki. Grube wiersze i to co przegląda (Od stóp do głów E. Carle) - to nie aktualny nabytek. ale musiał się znaleźć na podłodze, bo foty by nie było... Biedronka - zachwyca!!!!! (mnie )
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne paznokcie? Kinga ma palec w nodze, drugi krzywy znaczy idzie na bok, ucieka od "kciuka".
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
panika super ksiazki
fajnie, ze biedronka przynajmniej Ciebie zachwyca hihidzieciowe ksiazeczki prosze o przybilzenie, bo nmnie ciekawia np. ta z dziura, i ta gruba z wierszami (i widze, ze masz jeszcze jedna Erica Carle ; ta ruchowa od stop do glow ) ).. ta serie brzechwy Zoo tez zamowilam hihi (w ogole to amm chyba juz wszystkie te ksiazeczki z tej serii, bo sa fajne - tanie i fajne ). kto sie schowal tez super - ale u mnie na liscie na potem ![]() Z ksiazki o rozwoju psychicznym mozesz nam ciekawostki sprzedawac (ja mam Wiek Niemowlecy od Remo H. Largo w jez. niemieckim i polecam zanlazlam w dzungli - ale fajowa http://poczytajmyrazem.wordpress.com...icte-guettier/ http://crazyjz.wordpress.com/2013/05...azka-z-dziura/ alliw tak jeszcze pomyslalam do tych owocow - moglabys np. rozgniesc banana lub inny owoc i dosypac troche pop-amarantusa - posilek bedzie konkretniejszy, albo grysiku czy kleiku ryzowego czy innej kaszy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-20 o 11:39 |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
, czasu brak. Weszłam tylko dla Alliw . Ja osobiście uparłabym się na mm . moim zdaniem trudne jest pokrycie zapotrzeb.na skład.odzywcze mlekiem roślinnym .idzie ale bardzo trudno . do tego smak nie każdemu odpowiada ...(jak ja zrobie sobie kawe z mlekiem sojowym to ...mam po kawie ). Także ja pozosawiłabym dziecko na mm. Bebilon ma malto ,dziewczyny pisały ze Hip jest ok. Janek nie będzie skory tak szybko do przystania na Twoje propozycje zastepujace kp . I wydaje mi się ,ze sensu nie ma eksperymentowanie które mm mu podejdzie .Decyzje podejmij Ty - na bazie dobrego składu i próbuj .Próbuj i próbuj .Tak szybko J nie zrezygnuje to logiczne -znał tylko kp . Ale zobaczysz z czasem będzie ok . Nie można tylko oczekiwać ze pierwszego dnia chwyci kubek/butelke i wypije ze smakiem . Może trwac to wszystko tydzień albo i dłużej . Moim zdaniem przyda mu się przegłodzenie tzn.aby podawac mu np. po nocy jako sniadanie . jeśli nie ,to poczekać az zgłodnieje bardziej .... Obojetnie na co się zdecydujesz -trzymam mocno kciuki !
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
eeee, ja tak nie będę mieć
![]() Cytat:
![]() ta gruba to http://aros.pl/ksiazka/najwspanialsz...a-ksiega-wilga ona jest praktycznie powieleniem Najpiękniejszych wierszy dla dzieci z wyd. Wilga - polecana była przez Was. a ta gruba jest superaśna ze względu na grube, sztywne kartki. ale wierszyki wciąż te same. do znudzenia :P i tak kupuję osobno, jak to W ZOO, bo Panik tak woli czytać Młodemu. a z psychologii... nie będę się dzielić, bo znów będziecie po mnie jechać :P
|
|
|
#4601 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.trzymajcie się, ja sobie nie wyobrażam tak z dnia na dzień bo muszę Cytat:
masakra takie snytż mnie z kompa wyrzuca ![]() cdn
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam z tel wiec nie wiem jakie ksiazki Pani kupilas, moze uda sie wczesna noca do kompa siasc.
Alliw - ja konczylam kp duzo szybciej niz Ty ale i tak bylo mi cholernie ciezko. Tyle ze J. znal juz butelke i smak mm chociaz... pierwsza porcje w calosci zwymiotowal, potrzebowal czasu a mi jeszcze mleko kapalo jak sie przytulal albo butle dawalam. Ciezkie to ale trzeba. I rozumiem Ciebie, bardzo dlugo przezywalam ze daje mm, ze cos "gorszego", ale jakby nie patrzec obojgu wyszlo to na dobre jednak. Tu zgadzam sie tez z Nestelle, dawaj konsekwentnie bo zadne mm nie ma smaku twojego mleka i na zadne J. sie nie rzuci. Albo dawaj jogurty zamiast mm. Mozna zrpbic kaszke na wodzie z owocami i dodac jogurtu, bedzie nabial. Coraz wiecej pediatrow mowi ze nie trzeba uczyc na sile ponad rocznego dziecka mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Wróciliśmy (; raczej nie dam rady nadrobić ale od teraz mogę czytać (;
No przywitałam się mogę pranie wieszać (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4604 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
buty sząłu nie ma ale skorzane, ale torebka taka jak chciałam chociaż nie wiedziałam jaka chce ![]() Cytat:
12 zajec po 30 minut 500zł!! dwoje rodzice + jedna sztuka troche dalszy basen za 30 minut na nózkach 12 zajec 390zł za jeden rodzicc + 1 szt dziecka + parking nic Maria prądu nie szanuje, nic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rosja? haha Cytat:
ale bym zjadła ciatek tych stroopwafle, uwielbiam śmieciarka mi młodego obudziła, ale spacyfikowałam-ide coś gotować
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
i jak??? jkak podroz ktorej sie tak lekalas?
starosc to stan umyslu. tos opowiedziala o torebce.... fota! Przejrzałam ksiazki i jestem wkurzona. O ile W Paryżu mnie zachwycilo, to Dzien po dniu... oszukał. Czuje, ze ktos obraza moja inteligencje... wrrrrr. nie znosze tego uczucia ![]() ![]()
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
J padła przy starcie i obudziła się jak ladowalismy w Turcji (przymusowy przystanek) tam ją inni pasażerowie zabawiali (była atrakcją samolotu (; ) potem nie cała h o już byliśmy na Cyprze. Za to spowrotem... tragedia w Turcji dwie panie nie reagowały na wezwania do samolotu. Nawet już ich bagaży szukali i chcieli je zostawiać. Przez to ponad godzinne opóźnienie. Przez co pod koniec lotu J marudna a w drodze do domu w aucie to już wyla (a ja miałam ochotę wyć razem z nią). No ale daliśmy radę (; Trolla też lubię ale kaloryczne jak choroba (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4607 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do Anielki - pewnie tak ![]() Ja nie robiłam dokładnie z podanych proporcji - dałam ok. 125gr twarogu, 3 jajka przepiórcze i mąki tak na oko, żeby zagęścić Wyszło mi 5 z tego ![]() Witam się w gorący dzień ![]() Dziś po raz pierwszy wyszliśmy na spacer BEZ WÓZKA ![]() Myślałam, że trochę pochodzimy, dojdziemy do parku, nakarmimy ptaszki przy wejściu i wrócimy, a tu zrobiło się półtorej godziny! Krzyś cały czas na nóżkach Ale taki zmęczony wrócił, że od razu zasnął na drzemkę Lecz na spacerze nic a nic nie marudził ![]() Rano byłam na pobraniu krwi, wieczorem wyniki; ciekawe, jak te tarczycowe wyszły. A, i kupiłam trochę czereśni (bułgarskie bo bułgarskie, ale czereśnie! )---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
Doczytałam o podróży, a sam pobyt jak? Gdzie dokładnie byliście, w jakiej części Cypru?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-05-20 o 14:16 |
||||||
|
|
|
#4608 |
|
Raczkowanie
|
pani22ka "Panik musi mieć mały, płaski portfel... "
u nas by to nie przeszło, zjadł by mamę, paragony i wszystko co da się rozmoczyć w buzi ![]() nestelle "tynki nam spieprzyli .odchodzą" - czy to musi być być takie typowe? Współczuję. Oby już nie było więcej takich niespodzianek Moderna my mamy aqua pod nosem ale też ciągle nie po drodze ja przed ciążą chodziłam 2-3 razy w tygodniu. Tżta trudno było wyciągnąć a jak już się udało to pochłonęły go zjeżdżalnie Dobrze byłoby wrócić do dobrych nawyków Tasia34 my ratujemy się w takich sytuacjach Bephantenem, jest niezastąpiony puki co. Dobry jest tez dla mamy na oparzenia powstałe podczas kuchennych wojaży ![]() alliw "Najwazniejsze zebym wyzdrowiala" Amelie04 może ma bolesne dziąsła? Ja T w takich sytuacjach podaję OSANIT 6 kuleczek. Zazwyczaj po kilku minutach już działa. Niczego więcej na ząbkowanie nie stosuję. Teraz idą trójki. moni_ka.g dobrze że dzień minął Wam pozytywnie oby tak pozostało. Nas też niedługo to czeka ![]() Dziękuję za kciuki ws szczepienia. Szczepienie przesunięte na czwartek bądź kolejny wtorek. Szczepionka nie dojechała. Nawet trochę mi ulżyło - aczkolwiek wiem, że co się odwlecze ... Dziś zaliczony plac zabaw, teraz słonko mamusine śpi miałam plan posiać marchewki i pietruszki ale nie wiem czy nie za późno jeszcze kilka lat temu nie myślałam że będzie mnie kręcić ogródek i grzebanie w ziemi a jednak ![]() pogodnego dnia for everyone |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
U nas upalnie.. M. pluska sie w basenie na balkonie
|
#4610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jestem w 11 tygodniu, z tego co kojarze w 20 sie dowiedziałam, czyli za 2 miesiace pewnie jeszcze... (ale i tak ostatnio głupia nakupowałam ciuszków w SH malutkich za 1 zł - kilka dla dziewczynki, kilka do chłopca Choć mam usprawiedliwienie - brat też będzie miał dzieciątko więc najwyżej im sprezentuję.Cytat:
Na początku na pewno będzie trudno, ale nie poddawaj się z mm po jednym dniu - ono jest specjalnie dla maluchów. Cytat:
![]() Cytat:
Tasia, super że Krzysiu tak pieknie chodzi! --------- K od jakiegoś czasu zasuwa ze stoliczkiem i jeździko - pchaczem Idziemy na ogródek pokosić trawę i pogrillować
|
|||
|
|
|
#4611 |
|
Rozeznanie
|
Tak na szybko alliw współczuję tule i przytulam. Na wegedzieciaku jest watek o mleku migdałowym jak sie robi i o zastępowaniu mm mlekiem
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
basen zaliczony
1.przekonałaś mnie, zbieram na glany tylko co tż powie? z drugiej strony taką mnie brał 2. dobra, dobra pytanie bo sama nie wiem, kupiłam kiecke na ciuchach i przy małym boje się w niej chodzic bez ramiączek, tylko jakie te ramiączka moje drogie stylistki? chyba ze zepsują cały wygląd kiecki? sukienka w załaczeniu? Agnjeska za wyjazd , eee tam kalorie, spali sie Tasia za wyjscie bez wózka , tez planuje sie wybrać z małym rano po bułki w najbliższym czasie bez pojazdu, bo łazi juz całkiem całkiem
|
#4613 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Pani przez Ciebie nie będę miała już gdzie upychać książek
ta z dziurą fajna ![]() Cytat:
![]() philips avent? bo ja mam ten laktator Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tasia kciuki za badania ![]() Cytat:
super! ![]() Cytat:
![]() piękny dzień. A. nie chce za żadne skarby załozyc kapelusika przeciwslonecznego a z gołą głowka na takie slonce nie bardzo...Dziękuję za wszystkie kciuki, na usg wyszło wszystko w porządku
|
|||||||
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Tasia Cypr północny a dokładnie Girne (:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten Osanit to co jest? W aptece dostanę? Cytat:
![]() Dzielny, mały zasuwacz! Ogródka zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Ale tam wszędzie ładnie
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pięknie dziś u nas, gorąco
![]() Laski, ubieracie już maluszki na krótki rękawek? A. dziś pomykał w krótkich spodenkach i cienkiej bluzeczce z długim, ja wiem, że dziwna jestem ale się boję na krótki go ubrać
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jest w srode? ![]() ale jestem dobra zona wlasnie sobie przypomnialam, ze dzisiaj mamy 5-ta rocznice slubu uuupsssss
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-20 o 16:38 |
|
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
Agnjeska Cypr - zazdraszczam
![]() Tasia34 http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/showProduct/12 nie w każdej. Mnie przywiozła siostra z Niemiec. Demeter w naszym przypadku w 12 tygodniu było wiadomo ale nie na 100% potem tylko się potwierdziło i jest cudny stan cudny Moderna jak to mówią - lepiej późno niż wcale ja ostatnio prawie zapomniałam o urodzinach Tżta
Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-05-20 o 17:08 |
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pięknych wspólnych lat
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ - ja dzis puscilam J. w krotkim rekawku ale nie wiem ile stopni bylo bo tz wychodzil z nim.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Nie dal sie oszukac, butelki go bardzo zainteresowaly, ale pic z nich nie chcial, momentami nawet nie bylo tragedii, traktowal to jako nocna przygode, ale jak zmeczenie dawalo sie we znaki, to byl placz. Usnal w foteliku samochodowym, prztulony do owieczki. Wstalismy o 6:20. Do picia dostal wode, potem zrobilam mu kasze na mm i na wodzie, ta na wodzie zjadl. Ogolnie humor ma dobry (gorzej z moim). Mielismy cyca ok poludnia, dam mu chyba owoca w zamian. Wciaz nie wiem co mu dam na dobranoc, ech...

12-08-1997
). Kiedys czytalam przepisy i zrobienie jest bajecznie proste, unikalabym tych kupnych
)

wypiłabym redbulla albo inne takie świństwo. uwielbiam a nie piłam odkąd zaszłam w ciążę

na oparzenia powstałe podczas kuchennych wojaży 
uuupsssss
pięknych wspólnych lat