![]() |
#1741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Hej
![]() ![]() ![]() Dzisiaj lecimy na ostatnie zajęcia w sr, będzie mi ich brakowało ![]() A do tego czasu mam jeszcze trochę prania i sprzątania...prasowania też ;/ ale to może jutro ![]() bluesky Mam podobną sytuację do Twojej - moja szyjka też jest jeszcze twarda i zamknięta, lekarz powiedział, że Mała na nią naciska, bo jest nisko, ale nie uprzedził mnie, że to oznacza, żebym przygotowała się na poród w każdej chwili ![]() Dobrze, że mam jutro wizytę, będę pytać o wszystko sama, skoro on sam z siebie nic nie mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zadomowienie
|
A mnie zaraz szlag trafi
![]() ![]() ![]() Zopiee odpoczywaj i regeneruj się po ciężkiej nocy ![]() beat@ ja mam dzisiaj miesiąc do terminu...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Witam. A ja mądra zamiast się oszczędzać szaleję
![]() ![]() A ja też ostatnio mam jakieś takie dobre noce. Wcześniej wstawałam już nawet po 5 czy 6 razy dzisiaj wstawałam jeden raz ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
No znam ten ból. U mnie codziennie ruch bo za oknem rozwalają cały budynek taki bardzo spory i codziennie masakra. A na mnie też czeka dzisiaj prasowanie i pakowanie torby...
![]() |
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi kazała się nastawiać na poród dopiero jak szyjka była na parę milimetrów, miękka i z rozwarciem. Puki co chodzę tydzień i jeszcze nie urodziłam, więc chyba nie powinnyście panikować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój pracodawca nie przedłuży mi umowy i od września tracę prywatną opiekę, ale prawda jest taka, że przed ciążą wcale z tego nie korzystałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za wizyty Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny musze zrobic na nastepna wizyte przeciwciała.. powiedzcie czy była Wam tez potrzebna do porodu grupa krwi Tżta? bo mi dzis znajoma powiedziala ze te przeciwciala to sie robi i potem lekarz porównuje to z grupa krwi matki i ojca i sprzwdza czy sa przeciwciuała mój gin nie chcial grupy Tżta nic o tym nie mowił nawet
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to najbliższa taka poradnia na NFZ w sąsiednim mieście a jak bym chciała pójść już u siebie w mieście to prywatnie i tu mam o tyle dobrze że gabinet jest 5 minut spacerkiem od nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję zakupu, oby dobrze działała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko ja mam problem ze spaniem... W sumie do bólu spojenia już się przyzwyczaiłam, ale dziś w nocy to przechodził sam siebie... Poza tym od 5 nie spałam, po prostu nie mogłam zasnąć, nawet jak już się ułożyłam i nic nie bolało, ale po śniadanku sobie odespałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
Ja mam grupę B rh- ale nic mi nie mówili o badaniu grupy Tż-ta. On też nie wie jaką grupę ma
![]()
#1754 |
Zadomowienie
|
No to myslalam ze tylko mój gin nie mowi nic i zrobieniu grupy krwi TŻ ta a widze większość robi podobnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1755 |
Zadomowienie
|
Witam się wtorkowo
![]() Dziękuję za zachwyt nad łóżeczkiem ![]() Tak jak dziadek je kupił 25 lat temu, to jeszcze ma kartkę 'wyprodukowano w Czechosłowacji'. Antyk ![]() Brat w nim spał 3 lata, potem ja 2 lata i 20 lat stało zapakowane na strychu. ![]() Obok jeszcze dojdzie regał, ale muszę poczekać aż Tż wróci, bo nie ma kto go przenieść, a sąsiada nie chce prosić - sam i tak nie da rady. U mnie z Maluszkiem i tak trzeba do miasta do pediatry jechać, to jakieś 8-10km jest. I te wszystkie przychodznie dziecięce też w mieście. Na jedno wyjdzie gdzie zapisać, choć chyba prywatnej to nie ma w ogóle. Jeżeli chodzi o grupę krwi TŻ. W przypadku gdzu matka ma 0 rh- prosi się o grupę ojca. Wtedy może pojawić się konflikt serologiczny i trzeba przetaczać krew. Tak mi tłumaczono. U mnie się obejdzie ja mam 0+, tż 0-.
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2014-05-20 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w 1 i 2 ciąży miałam tyle badań, że z nawiązką "zwróciło" nam się opłacanie abonamentu dla córki, a teraz zobaczymy - jednak zawsze szybciej się dostać u nas jest prywatnie do pediatry albo specjalisty niż do poradni państwowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
A to się uspokoiłam
![]() Ależ mnie dzisiaj boli kręgosłup...ledwo obiad zrobiłam ;/ jeszcze zaraz jedziemy do sr, coś mi się wydaje, że ciężka noc przede mną ![]() Powiedzcie mi jeszcze, czy kupujecie pościel do wózka? Przyjaciółka mówiła, że bardzo jej się przydała, a ja jakoś wątpię w jej użyteczność... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||||||||
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi 4 dni przed.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Berenika, niby bym chciała, ale teraz, jak wiem, że to może być w każdej chwili, to mam stresa
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46539861]Hej
![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Gratuluję zakupów,zwłaszcza tych lodów zazdroszczę ![]() ![]() U nas też duchota straszna,a jak wyszlysmy z mala na spacer to akurat nas deszcz złapał ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuję pościeli do wózka. Latem to tylko ewentualnie coś na materacyk w wózku, ale to może być zwykła pieluszka flanelowa, a do przykrycia pieluszka tetrowa lub kocyk na chłodniejsze dni.
Na zime też nie miałam. Dla mnie zbędna rzecz. Jak jest naprawdę zimno to lepszy moim zdaniem śpiworek taki do wózka, ale to na zimę lub jesień. --- U mnie tz robił grupę krwi i lekarz wpisywał do karty ciąży. Ale poprzednio nie była potrzebna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
Torby spakowane
![]() ![]() ![]() ![]() Pościeli do wozka tez nie zamierzam kupować,bo na poduszce dziecko i tak nie może leżeć,a kołdra na lato tez się nie przyda,a na zimę to właśnie śpiworek,albo jakiś grubszy koc.No a na materacyk wystarczy pielucha flanelowa . Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Witam się popołudniowo
![]() Zrobiłam sobie drzemkę w ciągu dnia, i jest mi o niebo lepiej ![]() Byłam na małych zakupach, głównie owocowo-warzywnych Kupiłam ulubiony chlebek i ciasteczka sante ![]() A wieczorkiem będziemy jeść lody z galaretką i świeżymi truskawkami, a do tego tartę z brokułami, szynką i mozarellą Ka rolina U mnie też duchota straszna ![]() Mój Borys też już bardzo nisko, czuję go dokładnie ![]() Berenika Fajne zakupy- dla każdego coś miłego, hehe a za chodzenie po galeriach Cię podziwiam, i cieszę się, że już mam zakupy dla małego za sobą ![]() Mam nadzieję, że obronę ustalą ci jednak w lipcu, żebyś się ogarnęła po porodzie ![]() poziomkka ja mam do wózka 3 prześcieradełka, do tego tak jak piszą dziewczyny, kocyk, czy otulacz, w zależności od pogody. Pradip Mamy to szczęście, że mama tŻ jest pediatrą ![]() Z resztą z powodzeniem leczy całą rodzinę hihihi ANTERIA nas też czeka ten zakup ![]() Bogini Bastet Oj współczuję remontujących się sąsiadów ![]() ![]() Ale zazdroszczę Ci tego pedicure. Ja powinnam się wybrać na uzupełnienie rzęs, ale jakoś nie cieszy mnie wizja godzinnego leżenia plackiem, chyba, że uda się jakoś na siedząco ![]() ![]() Dobrego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że się stresujesz, ale prawda jest taka, że jesteśmy na takim etapie, że każdą może dopaść w każdej chwili czy się zapowiada czy nie. Teraz niestety do porodu będzie trochę takie życie "na walizce". Trochę męczące, ale co zrobić. Pod tym względem lepsze zaplanowane cc ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() Mierzyłam w różnych odstępach czasowych, żeby sprawdzić czy nie robią gwałtownego skoku i spadku cukru, ale nie. Z tym, że wiadomo to indywidualne. Pod tym względem szkoda, że nie masz glukometru. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.