Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 09:48   #1741
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Hej u mnie noc spokojnie, zauważyłam, że od kilku dni coraz rzadziej budzę się w nocy . Jak wcześniej budziłam się za każdym razem, kiedy zmieniałam bok, tak teraz na jednym boku przesypiam prawie całą noc Chyba moje boki nareszcie przyzwyczaiły się do ciężaru
Dzisiaj lecimy na ostatnie zajęcia w sr, będzie mi ich brakowało
A do tego czasu mam jeszcze trochę prania i sprzątania...prasowania też ;/ ale to może jutro Nie cierpię prasować!

bluesky Mam podobną sytuację do Twojej - moja szyjka też jest jeszcze twarda i zamknięta, lekarz powiedział, że Mała na nią naciska, bo jest nisko, ale nie uprzedził mnie, że to oznacza, żebym przygotowała się na poród w każdej chwili
Dobrze, że mam jutro wizytę, będę pytać o wszystko sama, skoro on sam z siebie nic nie mówi
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:49   #1742
Bogini Bastet
Zadomowienie

A mnie zaraz szlag trafi sąsiad z góry wczoraj zaczął remont i od rana wierci oszaleje

Zopiee odpoczywaj i regeneruj się po ciężkiej nocy

beat@ ja mam dzisiaj miesiąc do terminu......
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:54   #1743
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam. A ja mądra zamiast się oszczędzać szaleję jakoś nie mogę usiedzieć na miejscu. Zrobiłam już spore zakupy i musiałam dotargać je do domu, na szczęście puki co odbija się to u mnie ogromnym zmęczeniem, obym nie przedobrzyła

A ja też ostatnio mam jakieś takie dobre noce. Wcześniej wstawałam już nawet po 5 czy 6 razy dzisiaj wstawałam jeden raz sama nie wiem co ma na to wpływ. U nas też zapowiadają się gorące dni. A jutro wizyta i rozmowa z anestezjologiem, a pojutrze zobaczymy co powie mój gin... Ciekawe czy urodzę jeszcze w maju...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
A mnie zaraz szlag trafi sąsiad z góry wczoraj zaczął remont i od rana wierci oszaleje

No znam ten ból. U mnie codziennie ruch bo za oknem rozwalają cały budynek taki bardzo spory i codziennie masakra.

A na mnie też czeka dzisiaj prasowanie i pakowanie torby...
Stary 2014-05-20, 09:57   #1744
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
bluesky Mam podobną sytuację do Twojej - moja szyjka też jest jeszcze twarda i zamknięta, lekarz powiedział, że Mała na nią naciska, bo jest nisko, ale nie uprzedził mnie, że to oznacza, żebym przygotowała się na poród w każdej chwili
Dobrze, że mam jutro wizytę, będę pytać o wszystko sama, skoro on sam z siebie nic nie mówi
Jak szyjka trzyma to nie ma powodu do paniki. Moja w 32tyg była skrócona ale twarda i zamknięta i lekarka mówiła, że o ile nic się nie zmieni to nie ma się czym martwić a to, że dziecko naciska to normalne bo jest już duże i ciężkie, no i ewentualnie to może doprowadzić do późniejszych zmian ale nie musi.
Mi kazała się nastawiać na poród dopiero jak szyjka była na parę milimetrów, miękka i z rozwarciem. Puki co chodzę tydzień i jeszcze nie urodziłam, więc chyba nie powinnyście panikować
Stary 2014-05-20, 09:58   #1745
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kochane dopisujecie maluchy do prywatnych pakietów medycznych typu Medica i Medicover czy dla samego pediatry nie warto?
na razie nie ja należę do medicover tżet do luxmedu. Oboje płacimy bardzo symbolicznie a wykupienie pakietu rodzinnego to koszt ok 250-300 zł miesięcznie w przypadku naszych koncernów

mój pracodawca nie przedłuży mi umowy i od września tracę prywatną opiekę, ale prawda jest taka, że przed ciążą wcale z tego nie korzystałam jeżeli maluch i ja nie będzie chorowali to nie ma sensu płacić za nic. zwłaszcza, że ta opieka zostawia bardzo często dużo do życzenia.....
Stary 2014-05-20, 10:37   #1746
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A i trzymajcie kciuki. Po południu ma przyjechać dziewczyna mój motocykl oglądać z zamiarem kupna. Oby coś z tego wyszło i wtedy albo kupimy mały samochód dla mnie albo poczekamy do jesieni i kuchnię wyremontujemy.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam. A ja mądra zamiast się oszczędzać szaleję jakoś nie mogę usiedzieć na miejscu. Zrobiłam już spore zakupy i musiałam dotargać je do domu, na szczęście puki co odbija się to u mnie ogromnym zmęczeniem, obym nie przedobrzyła

A ja też ostatnio mam jakieś takie dobre noce. Wcześniej wstawałam już nawet po 5 czy 6 razy dzisiaj wstawałam jeden raz sama nie wiem co ma na to wpływ. U nas też zapowiadają się gorące dni. A jutro wizyta i rozmowa z anestezjologiem, a pojutrze zobaczymy co powie mój gin... Ciekawe czy urodzę jeszcze w maju...
Nie wolno Ci się tak forsować
Kciuki za wizyty
Cytat:
na razie nie ja należę do medicover tżet do luxmedu. Oboje płacimy bardzo symbolicznie a wykupienie pakietu rodzinnego to koszt ok 250-300 zł miesięcznie w przypadku naszych koncernów

mój pracodawca nie przedłuży mi umowy i od września tracę prywatną opiekę, ale prawda jest taka, że przed ciążą wcale z tego nie korzystałam jeżeli maluch i ja nie będzie chorowali to nie ma sensu płacić za nic. zwłaszcza, że ta opieka zostawia bardzo często dużo do życzenia.....
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Pradip ja sie zastanawiam ale raczej poczekam. Ewentualnie zobacze jak specjalisci beda potrzebni to wtedy

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Ja się właśnie zastanawiam... My mamy Medice od męża z pracy i w czerwcu mamy możliwość wprowadzenia darmowych zmian pakietu tylko że z takim maluchem to i tak chyba tylko do pediatry się chodzi czy się mylę?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:43   #1747
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

No znam ten ból. U mnie codziennie ruch bo za oknem rozwalają cały budynek taki bardzo spory i codziennie masakra.

oszczedzaj sie,nie dzwigaj kobieto

Dziewczyny musze zrobic na nastepna wizyte przeciwciała..
powiedzcie czy była Wam tez potrzebna do porodu grupa krwi Tżta?
bo mi dzis znajoma powiedziala ze te przeciwciala to sie robi i potem lekarz porównuje to z grupa krwi matki i ojca i sprzwdza czy sa przeciwciuała
mój gin nie chcial grupy Tżta nic o tym nie mowił nawet
Stary 2014-05-20, 10:53   #1748
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam... My mamy Medice od męża z pracy i w czerwcu mamy możliwość wprowadzenia darmowych zmian pakietu tylko że z takim maluchem to i tak chyba tylko do pediatry się chodzi czy się mylę?
No jeszcze do ortopedy na kontrole bioderek się chodzi (tzn ta poradnia się jakoś nazywa na R, ale wyleciało mi z głowy ), my z małą mieliśmy jeszcze kilka wizyt u neonatologa, bo miała jakieś torbielki w głowie, i musimy się wybrać do okulisty, bo pediatra dopatrzyła się, że niby Izie oczko ucieka, czego ja osobiście nie widzę, no ale sprawdzić trzeba. No ale standardowo to tylko pediatra + kontrola bioderek. U nas akurat jest fajna przychodnia na nfz, gdzie szybko można wszystko załatwić, więc nie korzystamy z prywatnych pakietów.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Uważaj z tymi szaleństwami Bo przynajmniej u mnie tak jest, że dopóki coś robię, czy chodzę to jest fajnie, ale później wieczorem wszystko wyłazi i umieram
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
bo mi dzis znajoma powiedziala ze te przeciwciala to sie robi i potem lekarz porównuje to z grupa krwi matki i ojca i sprzwdza czy sa przeciwciuała
Ja też musiałam robić przeciwciała w obu ciążach mimo, że mam grupę krwi Rh+, ale TŻ-ta grupa krwi nie była potrzebna do porodu. On nawet jej nie zna
Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:56   #1749
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
No jeszcze do ortopedy na kontrole bioderek się chodzi (tzn ta poradnia się jakoś nazywa na R, ale wyleciało mi z głowy ), my z małą mieliśmy jeszcze kilka wizyt u neonatologa, bo miała jakieś torbielki w głowie, i musimy się wybrać do okulisty, bo pediatra dopatrzyła się, że niby Izie oczko ucieka, czego ja osobiście nie widzę, no ale sprawdzić trzeba. No ale standardowo to tylko pediatra + kontrola bioderek. U nas akurat jest fajna przychodnia na nfz, gdzie szybko można wszystko załatwić, więc nie korzystamy z prywatnych pakietów.[COLOR="Silver"]
Z tego co nam mówili na szkole rodzenia to jest to poradnia preluksacyjna.

U nas to najbliższa taka poradnia na NFZ w sąsiednim mieście a jak bym chciała pójść już u siebie w mieście to prywatnie i tu mam o tyle dobrze że gabinet jest 5 minut spacerkiem od nas

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:12   #1750
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Z tego co nam mówili na szkole rodzenia to jest to poradnia preluksacyjna.

U nas to najbliższa taka poradnia na NFZ w sąsiednim mieście a jak bym chciała pójść już u siebie w mieście to prywatnie i tu mam o tyle dobrze że gabinet jest 5 minut spacerkiem od nas
Dokładnie tak! To faktycznie na R, ale palnęłam Ach ten budyń
Stary 2014-05-20, 11:20   #1751
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Witamy się po wizycie Maluszek pcha się na świat i wszystko może zacząć się na dniach.
To pięknie
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki moczu, są idealne całe szczęście.
Z racji, że i tak musiałam wyjść kupiłam sandały na lato bo w szafie zastałam tylko gumowe japonki

Cytat:
A ja się pochwalę, kupiliśmy nową lodówkę
Gratuluję zakupu, oby dobrze działała
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Prosze bardzo: mój synek ma przygotowane łóżeczko po wujku i mamusi
Dla ścisłości, łóżeczko ma 25 lat i nie bylo odnawiane - tylko porządnie wyszorowalam. Dobrej.nocy mamusie.
No coś Ty! Piękne to łóżeczko!!! W życiu bym nie powiedziała, że ma tyle lat
Cytat:
Wczoraj przemyślałam sobie sprawę okulisty i badania, rozmawiałam z moją położną na SR i zasięgnę innej opinii
Jeśli masz taką możliwość to próbuj, konsultacje nigdy nie zaszkodzą, a moga tylko wszystko bardziej Ci rozjaśnić, trzymam kciuki żeby wyszło po Twojej myśli

Widzę, że nie tylko ja mam problem ze spaniem... W sumie do bólu spojenia już się przyzwyczaiłam, ale dziś w nocy to przechodził sam siebie... Poza tym od 5 nie spałam, po prostu nie mogłam zasnąć, nawet jak już się ułożyłam i nic nie bolało, ale po śniadanku sobie odespałam mamy pewne dylematy w domu rodzinnym zw z pracą mojego taty i pewnie to przez to spać nie mogę tylko w kółko myślę i analizuję, jak poradzić rodzicom i oczywiście nie wiem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 11:27   #1752
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
wiem, że przy grupie 0 Rh - trzeba mieć grupę krwi partnera. Mam ) Rh+ i nie musieliśmy dołączać do dokumentacji grupy krwi tżeta
Stary 2014-05-20, 12:39   #1753
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja mam grupę B rh- ale nic mi nie mówili o badaniu grupy Tż-ta. On też nie wie jaką grupę ma
Stary 2014-05-20, 12:51   #1754
sylvuniaa84
Zadomowienie

No to myslalam ze tylko mój gin nie mowi nic i zrobieniu grupy krwi TŻ ta a widze większość robi podobnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-20, 12:55   #1755
alingles
Zadomowienie

Witam się wtorkowo

Dziękuję za zachwyt nad łóżeczkiem
Tak jak dziadek je kupił 25 lat temu, to jeszcze ma kartkę 'wyprodukowano w Czechosłowacji'. Antyk
Brat w nim spał 3 lata, potem ja 2 lata i 20 lat stało zapakowane na strychu.

Obok jeszcze dojdzie regał, ale muszę poczekać aż Tż wróci, bo nie ma kto go przenieść, a sąsiada nie chce prosić - sam i tak nie da rady.

U mnie z Maluszkiem i tak trzeba do miasta do pediatry jechać, to jakieś 8-10km jest. I te wszystkie przychodznie dziecięce też w mieście. Na jedno wyjdzie gdzie zapisać, choć chyba prywatnej to nie ma w ogóle.

Jeżeli chodzi o grupę krwi TŻ.
W przypadku gdzu matka ma 0 rh- prosi się o grupę ojca. Wtedy może pojawić się konflikt serologiczny i trzeba przetaczać krew. Tak mi tłumaczono.
U mnie się obejdzie ja mam 0+, tż 0-.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy

Edytowane przez alingles
Czas edycji: 2014-05-20 o 12:58
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:36   #1756
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy - od dziecka najpierw poradnia preluksacyjna - w 6-7tygodniu życia, pediatra (wiadomo), neurolog jeżeli okazuje się, że dziecko się wykrzywia w prawo/lewo (w ost czasie podobno za duże/za słabe napięcie mięśniowe jest nagminnie diagnozowane przez lekarzy), więc jeżeli tak jest to i rehabilitacja wchodzi, a to jakieś badania krwi, alergolog, dermatolog to też zależy od pakietu co się do niego włącza i z czego można skorzystać.

Ja w 1 i 2 ciąży miałam tyle badań, że z nawiązką "zwróciło" nam się opłacanie abonamentu dla córki, a teraz zobaczymy - jednak zawsze szybciej się dostać u nas jest prywatnie do pediatry albo specjalisty niż do poradni państwowej.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:58   #1757
bluesky89
Zakorzenienie

Poziomka, ja mam rozwarcie na prawie 2 palce...

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-20, 13:59   #1758
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przeciwciała robiłam ze 4 razy w ciąży bo mam A Rh- a mąż A Rh + więc konflikt może być ale o jego krew nikt się nie pytał
Cytat:
No jeszcze do ortopedy na kontrole bioderek się chodzi (tzn ta poradnia się jakoś nazywa na R, ale wyleciało mi z głowy ), my z małą mieliśmy jeszcze kilka wizyt u neonatologa, bo miała jakieś torbielki w głowie, i musimy się wybrać do okulisty, bo pediatra dopatrzyła się, że niby Izie oczko ucieka, czego ja osobiście nie widzę, no ale sprawdzić trzeba. No ale standardowo to tylko pediatra + kontrola bioderek. U nas akurat jest fajna przychodnia na nfz, gdzie szybko można wszystko załatwić, więc nie korzystamy z prywatnych pakietów.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
to zależy - od dziecka najpierw poradnia preluksacyjna - w 6-7tygodniu życia, pediatra (wiadomo), neurolog jeżeli okazuje się, że dziecko się wykrzywia w prawo/lewo (w ost czasie podobno za duże/za słabe napięcie mięśniowe jest nagminnie diagnozowane przez lekarzy), więc jeżeli tak jest to i rehabilitacja wchodzi, a to jakieś badania krwi, alergolog, dermatolog to też zależy od pakietu co się do niego włącza i z czego można skorzystać.

Ja w 1 i 2 ciąży miałam tyle badań, że z nawiązką "zwróciło" nam się opłacanie abonamentu dla córki, a teraz zobaczymy - jednak zawsze szybciej się dostać u nas jest prywatnie do pediatry albo specjalisty niż do poradni państwowej.
Dzięki za odp jakoś wyszłam z założenia że pediatra jest od wszystkiego
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:26   #1759
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Poziomka, ja mam rozwarcie na prawie 2 palce...
A to się uspokoiłam

Ależ mnie dzisiaj boli kręgosłup...ledwo obiad zrobiłam ;/ jeszcze zaraz jedziemy do sr, coś mi się wydaje, że ciężka noc przede mną

Powiedzcie mi jeszcze, czy kupujecie pościel do wózka? Przyjaciółka mówiła, że bardzo jej się przydała, a ja jakoś wątpię w jej użyteczność... teraz wystarczy mi prześcieradło i kocyk, a zimą pewnie jakiś śpiworek..
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:41   #1760
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze, czy kupujecie pościel do wózka? Przyjaciółka mówiła, że bardzo jej się przydała, a ja jakoś wątpię w jej użyteczność... teraz wystarczy mi prześcieradło i kocyk, a zimą pewnie jakiś śpiworek..
moja córka bardzo ulewała, więc na materacyk/gąbkę w gondoli kładłam pieluchę (tetrową albo flanelową) a na nią dziecko - gdybym chciała się bawić w pościele do wózka to chyba 10 kompletów musiałabym mieć
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:58   #1761
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Ale upał u mnie dzisiaj.... Z tej okazji, ponieważ mojemu młodszemu synowi nie spieszy się na ten świat, pojechałam do CH i kupiłam Adasiowi sandałki. Weszłam przy okazji do Rossmanna, kupiłam tżtowi dezodorant i sobie tusz do rzęs. I jeszcze do Tesco po całe pudełko lodów śmietankowo - nugatowych Czekam tylko na "Pierwszą miłość" i wezmę się za żarcie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki moczu, są idealne całe szczęście.
za wyniki

Cytat:
Witamy się po wizycie Maluszek pcha się na świat i wszystko może zacząć się na dniach. Szyjka niby twarda, ale Mały mocno na nią naciska. Mam być gotowa w każdej chwili. Na ktg żadnych skurczy, także na razie ok. Mam już skierowanie do szpitala, dostałam antybiotyk i syrop, żeby się wykurowac porządnie. No i nastepna wizyta w środę, zobaczymy co się będzie działo. Zestresowałam się.
a chciałabyś już urodzić, czy jeszcze nie?

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Berenika_26 No Ty zdolniacha jesteś, szybciutko się z poprawkami uwinęłaś teraz sama przyjemność Kiedy obrona??
miałam tylko podopisywać trochę przypisów do niektórych akapitów, przy których ich nie miałam. Siedziałam prawie całe popołudnie, ale szybko poszło Obrona jakoś w pierwszej połowie lipca podobno... ale w tym roku na uczelni jest taki nieład, nikt nic nie wie.. Jak to moja promotorka określiła "dla nich to odległa przyszłość"...

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
że się wszystko układa, a rodziny nie słuchaj i się nie stresuj.
Ja już pisałam, jak byłam w ciąży z Adasiem to słyszałam, że na pewno przenoszę, bo chłopaków zawsze się przenosi, teraz jak ma być córa znowu te same bajeczki
eh, ale ja Adasia przenosiłam ponad tydzień i teraz coś mi się zdaje, że będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Prosze bardzo: mój synek ma przygotowane łóżeczko po wujku i mamusi
Dla ścisłości, łóżeczko ma 25 lat i nie bylo odnawiane - tylko porządnie wyszorowalam. Dobrej.nocy mamusie.
ładne, bardzo zadbane

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Mi czop odchodzil 3 tyg przed porodem
a mi 4 dni przed....

Cytat:
Wczoraj oczywiście się nie spakowałam, chociaż przynajmniej zdjęłam torby z szafy i na liście zaznaczyłam co wsadzę do małej, a co do dużej, więc jest jakiś postęp Niech mnie ktoś kopnie w żebym dzisiaj już się wzięła za to pakowanie.
no to

Cytat:
dziś czeka mnie odzieżowy shopping w weekend jedziemy na wesele (chyba) i muszę kupić sobie jakąś kieckę no i koniecznie (koniecznie!) umówić się na pedicure, bo moje pięty to jakiś dramat
zazdroszczę... A ile taka przyjemność kosztuje mniej więcej?? Bo szczerze mówiąc nigdy nie byłam....

Cytat:
Kochane dopisujecie maluchy do prywatnych pakietów medycznych typu Medica i Medicover czy dla samego pediatry nie warto?
a co to

Cytat:
w moim mieście żaden gin nie sprawdza grupy tżta. W moim przypadku było tak samo, mimo, że ja mam A Rh - i mimo, że mój pierwszy syn odziedziczył grupę po mężu (0 Rh +). Ba, u mnie jeśli kobieta ma grupę dodatnią, to wgl nie zlecają badania przeciwciał
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:05   #1762
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, niby bym chciała, ale teraz, jak wiem, że to może być w każdej chwili, to mam stresa

Stary 2014-05-20, 15:17   #1763
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Berenika, niby bym chciała, ale teraz, jak wiem, że to może być w każdej chwili, to mam stresa

a ja bym chętnie się z Tobą zamieniła, bo mam już dosyć być hipopotamem...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 15:53   #1764
Ka rolina
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46539861]Hej Ale upał u mnie dzisiaj.... Z tej okazji, ponieważ mojemu młodszemu synowi nie spieszy się na ten świat, pojechałam do CH i kupiłam Adasiowi sandałki. Weszłam przy okazji do Rossmanna, kupiłam tżtowi dezodorant i sobie tusz do rzęs. I jeszcze do Tesco po całe pudełko lodów śmietankowo - nugatowych Czekam tylko na "Pierwszą miłość" i wezmę się za żarcie
[/QUOTE]

Gratuluję zakupów,zwłaszcza tych lodów zazdroszczę normalnie w taką pogodę jadlabym je litrami,a teraz jak nie mogę to już zupełnie mnie chcica zżera
U nas też duchota straszna,a jak wyszlysmy z mala na spacer to akurat nas deszcz złapał ale po nim wcale nie zrobiło się bardziej rzesko,chyba jeszcze jakaś burza będzie. A mały mi tak mocno od wczoraj naciska na krocze i pęcherz,ze ledwo chodzę,a momentami jak mi zaczyna tam łapkami grzebać to aż mnie zgina w pol.Mam nadzieje,ze jeszcze nie próbuje wychodzić

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-20, 16:00   #1765
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie kupuję, mam zamiar kłaść pieluszkę jak będzie ciepło czy jakiś kocyk
Stary 2014-05-20, 16:27   #1766
bluesky89
Zakorzenienie

Berenika, ja też już mam dość, ale stres mnie mimo wszystko zjada.

Stary 2014-05-20, 16:29   #1767
Sola1
Zakorzenienie

Nie kupuję pościeli do wózka. Latem to tylko ewentualnie coś na materacyk w wózku, ale to może być zwykła pieluszka flanelowa, a do przykrycia pieluszka tetrowa lub kocyk na chłodniejsze dni.
Na zime też nie miałam. Dla mnie zbędna rzecz. Jak jest naprawdę zimno to lepszy moim zdaniem śpiworek taki do wózka, ale to na zimę lub jesień.

---
U mnie tz robił grupę krwi i lekarz wpisywał do karty ciąży. Ale poprzednio nie była potrzebna.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 16:35   #1768
Ka rolina
Zadomowienie

Torby spakowane i zajęło mi to pół godziny,a tyle czasu się zbierałam, szok no ale wszystko miałam z grubsza przygotowane i wystarczyło wsadzić do torby Musze tylko pampki kupić i od bratowej wziąć rożek,bo my mamy tylko różowy po Izie,a to tak średnio dla chłopaka
Pościeli do wozka tez nie zamierzam kupować,bo na poduszce dziecko i tak nie może leżeć,a kołdra na lato tez się nie przyda,a na zimę to właśnie śpiworek,albo jakiś grubszy koc.No a na materacyk wystarczy pielucha flanelowa .

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-20, 16:37   #1769
zophiee
Zakorzenienie

Witam się popołudniowo
Zrobiłam sobie drzemkę w ciągu dnia, i jest mi o niebo lepiej
Byłam na małych zakupach, głównie owocowo-warzywnych
Kupiłam ulubiony chlebek i ciasteczka sante

A wieczorkiem będziemy jeść lody z galaretką i świeżymi truskawkami, a do tego tartę z brokułami, szynką i mozarellą

Ka rolina U mnie też duchota straszna i cały tydzień ma tak być, także cięższe dni przed nami.
Mój Borys też już bardzo nisko, czuję go dokładnie
Berenika Fajne zakupy- dla każdego coś miłego, hehe a za chodzenie po galeriach Cię podziwiam, i cieszę się, że już mam zakupy dla małego za sobą chyba nie dałabym już rady
Mam nadzieję, że obronę ustalą ci jednak w lipcu, żebyś się ogarnęła po porodzie
poziomkka ja mam do wózka 3 prześcieradełka, do tego tak jak piszą dziewczyny, kocyk, czy otulacz, w zależności od pogody.
Pradip Mamy to szczęście, że mama tŻ jest pediatrą
Z resztą z powodzeniem leczy całą rodzinę hihihi
ANTERIA nas też czeka ten zakup
Bogini Bastet Oj współczuję remontujących się sąsiadów oby okazało się to raczej remoncikiem, niż generalką
Ale zazdroszczę Ci tego pedicure. Ja powinnam się wybrać na uzupełnienie rzęs, ale jakoś nie cieszy mnie wizja godzinnego leżenia plackiem, chyba, że uda się jakoś na siedząco może jutro zadzwonię i podpytam z drugiej strony, nie chciałabym wydziwiać i robić kosmetyczne problemu, ech... no sama nie wiem

Dobrego popołudnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:50   #1770
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana ja znam dziewczyny, którym lekarz mówił, że do terminu nie doniosą i też były takie z rozwarciem, a nie dość że donosiły to niektóre jeszcze przenosiły. Dzieci naprawdę mają te wszystkie przewidywania w nosie.
Rozumiem, że się stresujesz, ale prawda jest taka, że jesteśmy na takim etapie, że każdą może dopaść w każdej chwili czy się zapowiada czy nie. Teraz niestety do porodu będzie trochę takie życie "na walizce". Trochę męczące, ale co zrobić. Pod tym względem lepsze zaplanowane cc

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Gratuluję zakupów,zwłaszcza tych lodów zazdroszczę normalnie w taką pogodę jadlabym je litrami,a teraz jak nie mogę to już zupełnie mnie chcica zżera
Ja mogę jeść lody, choć raczej bez wafelka, bo wtedy przy granicy. Bardzo dobry cukier mam np. po Magnum
Mierzyłam w różnych odstępach czasowych, żeby sprawdzić czy nie robią gwałtownego skoku i spadku cukru, ale nie. Z tym, że wiadomo to indywidualne. Pod tym względem szkoda, że nie masz glukometru.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości