|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
kazdy ma swoje zdanie ale tak nie bede robila zawsze lepiej kupic ten rowerek bez kolek |
|
|
|
|
#1172 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Teraz znow nie mam zdjec, jak ktos mi zrobi to jestem zla, ale obiecalam sobie ze na sesje musze isc ale to juz by pasowalo niedlugo bo w sumie teraz mam juz duzy brzuch ale nie taki ogromny, nie chce byc spuchnieta dodatkowo Ja mowie mu oczywiscie ze np bylam u lekarza, wtedy pyta zawsze co bylo itd, ale brak mi jego inicjatywy... Jak mam miec lekarza to mama i siostra dobijaja sie telefonami co bylo, czy ok a on...zapomina ze mialam wizyte w ogole :/ Pytalam sie go, mowil ze obchodzi go to jak najbardziej, aler jakos o tym zapomina. Ja bym chciala zeby dotykal brzucha czesciej, bardzo rzadko sam z siebie to robi, nawet nie pamietam kiedy ostatnio ![]() Jak lezymy obok siebie i Szymek kopie na potege to wtedy biore reke meza i przykladam, ale milo by bylo jakby sam chcial ![]() Gratulacje kolejnego tygodnia! Ja tez mam 29 tydz ![]() Cytat:
(tak jak kryzys 7 cm przy porodzie), chociaz ostatni miesiac i tak jest najgorszy:PMoze kup sobie wiatrak co? Jak masz alergie na trawe i nie mozesz okna otworzyc to wydaje mi sie ze jest to dobre rozwiazanie.. Ja zaczelam odczulanie na trawy wlasnie rok temu i nadal kontynuuje, chodze na zastrzyk raz w miesiacu i jest duzo lepiej ![]() trzymamy! Cytat:
Jeju ale cieplo dzisiaj, jak przygrzalo slonce to juz sie przerazilam co bedzie w prawdziwe upaly... W ogole to zbieram sily i checi na diete, czyli odrzucenie slodyczy!!! Ale kurde jakos nie moge
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz kazal czy sama z siebie ?
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słodycze... no ja wcinam na potęgę Szok, że tak niewiele przytyłam, ani nie mam cukrzycy ciążowej Ale mam takiego smaaaka...
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
...i znowu nic nie zapamiętałam, a wiem, że coś chciałam skomentować.
Dziś podjechałam do mcdrive na loda i złożyłam zamówienie, pani mówi zapraszam do pierwszego okienka.. więc jadę, okienka są dwa, a ja jadę do tego, które jest ostatnie, czyli pierwsze od ulicy..kobieta za mną krzyczy, dopiero się zorientowałam że coś nie tak, więc cofam i przepraszam, bo zrozumiałam, że w pierwszym okienku.. a ona no tak, to jest pierwsze jak pani jedzie
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam aż 5 leków..2 syropy, 2 do nosa i calcium c...okazało się że zwykła wirusówka, ale ponoć w ciąży dłużej takie wirusówki trwają...Całe szczęście że to nic poważnego ![]() gratki za 29 tydzień
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-20 o 16:43 |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kuruj sie kochana mam nadzieje ze leki szybka pomoga a Ty poczujesz sie lepiej |
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z syropów: prenalen(dla kobiet w ciąży i matek karmiących) rubital, Marimer( woda morska) calcium c - wszystko jest bez recepty Jedynie Buderhin jest na receptę---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() penteurka no na szczęście nic poważnego, aby tylko leki pomogły
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-20 o 17:06 |
||
|
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję ;-)
Cytat:
a ja dzisiaj Zapisałam się na sesje noworodkowa ;-) ale się cieszę. Innego wyjścia nie masz ;-) napewno będą piękne. Gratuluję kolejnego tygodnia;-) Mnie dzisiaj odwiedzili kuzyni i przywieźli dla Nastuski całą reklamówkę ciuchów. Ale super ;-) A na weekend mam targi Dla Mamy i Dziecka może uda nam się kupić taniej wózek i materacyk ;-) Pisalam wam juz o tym olejku do masażu krocza. Ja go chyba kupie od mojej położnej u niej kosztuje cos kolo 50 zl. A zaczynasz masaż od 35 tyg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolory neutralne, dla dziewczynki wszystkie są ok ![]() Co do sesji, to ja też się biję z myślami, bo też raczej nie planuję więcej dzieci, więc to byłaby pamiątka jednak... Zobaczymy. Ej, a jak się w ogóle robi ten masaż krocza? Jakaś chyba ciemna jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zaczarowana, nie wiem iluletnie dzieci Ty widziałaś w tych wózkach, ale jak ja czasem biorę spacerówkę-parasolkę i moją siostrzenicę, która ma 3 lata, to nic jej się nie zgina, nie jest jej niewygodnie. Może faktycznie wożenie 5-cio latka to średni pomysł... ![]() Cytat:
Nawet mnie nie dołuj. Ja dziś przymierzyłam większość spódnic letnich, bo byłam przekonana, że mam w czym chodzić, a tu duuupaaa... Albo się nie mieszczę, albo wyglądam, jak wielki babon. Masakra. Heheheh...no może coś w tym jest, głównie dlatego, że my wymagamy od chłopów, żeby się domyślali, co mamy w głowie ![]() Cytat:
Cytat:
i kaszel Byłam w lumpku na szybko, kupiłam 3 pary niedrapek (to jedne czego mi brakowało dla noworodka ) a dla siebie ciążowe spodnie na lato i kurtkę
|
||||||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEEEŃDOOOBRYYY
![]() ![]() wróciłam ![]() oczywiście wiedziałam, że tak naskrobiecie, że będę miała oczopląs...no ale cóż ![]() odpoczęłam sobie trochę a dziś nadrabiałam od południa zaległości w pracy...jakaś masakra. Chyba już nie będę sobie robić dni wolnych, bo to mi się nie kalkuluje... byłam na warsztatach Mamo to ja ![]() fajnie było i ciekawie, jak macie możliwość w swoich miastach to się zapiszcie. za same próbki fajnie pójść ![]() kupiłam też troszkę ciuszków dla Małej, nie mogłyśmy się z siostrą powstrzymać ![]() obydwie łapałyśmy wszystkie malutkie rzeczy i wyglądałyśmy chyba trochę śmiesznie wzdychając nad każdymi geterkami nawet. Ale za to przywiozłam pełną siatkę ciuchów![]() uczę się wypełniać tą kartę ruchów wg Cardiffa ale czasem zapominam o 9 zacząć liczyć...na razie się nie martwię bo moja dziewuszka tak fika, że ja wiem, że te 10 ruchów to ona wyrabia na pewno. na wagę nie wchodziłam (zawsze się ważę w poniedziałek rano...) bo nie byłam w domu więc na nie swojej wadze to by mi inaczej wyszło. Ale widzę, że będzie z 1-2 kg do przodu ![]() ludzie ustępują mi miejsca w komunikacji więc śmiem twierdzić, że to przez brzuch który w ostatnim czasie (1-2tyg) zrobił się na prawdę ciążowy...tylko czekać na rozstępy... no i chyba tyle co chciałam dziś napisać na przywitanie ![]() Tęskniłam |
|
|
|
#1184 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-20 o 17:48 |
||||||
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
ZVenus ja mam w czwartek te warsztaty ;-) . Mówisz ze fajnie było. Byłaś z TŻ.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1186 | |||
|
Raczkowanie
|
Nie no sama z siebie, narazie jestem 6 kg do przodu wiec wagowo jest ok ale strasznie widac po mnie bo ja do chudych nigdy nie nalezalam.. Jak przed slubem chodzilam do dietetyka i schudlam chyba jakos 3.5 kg to wszyscy mowili ze tak strasznie schudlam, wiec po mnie po prostu widac kazdy kg, moze dlatego ze niska jestem...nie wiem, ale zle sie czuje..
Cytat:
)Cytat:
(bez obrazy, sama nie jestem lepsza). Jeszce jakbys nic nie mowila, ale jak jeszcze przeprosilas ladnie Pania ze myslalas ze masz jechac do 1 okienka to tez ...musialas jej poprawic nastroj w pracyCytat:
Ja wlasnie po obiedzie...Ziemniaczki, warzywa na patelnie i kawaleczek kotleta (tez nie mam zbytniej ochoty na mieso, a przed ciaza tak bym nie mogla), teraz moge jesc ziemniaki z surowkA I jest OK ![]() Musze sie najesc bo przez miesiac nie bedziemy miec kuchni, bo robimy remont, nie moge sie doczekac jego konca.. OOO ze tez nie wpadlam na to wczesniej..dziewczyny macie plyty indukcyjne?? Jesli tak, to jakiej firmy, z jakimi funkcjami warto kupic i na co w ogole zwracac uwage, bo kurcze nie wiem na co patrzec. Koles w euro agd powiedzial...na wyglad co za debil tak samo mikrofala
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, tak szybko nawijacie, że nie mam tyle czasu żeby to wszystko nadrobić ;-) u mnie wszystko ok, byłam dzisiaj z mamcią u lekarza.. było mi tak gorąco, myślałam, że się stopię.. a co gorsze to dopiero początek.. nie wyobrażam sobie jak to będzie później..
mój maluszek od wczoraj siedzi mi pod żebrem. dziwne uczucie, takie rozpychające ale przynajmniej czuję, że jest
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także w sumie warto.---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
ja też mam czasem wrażenie, że mała siedzi pod żebrami![]() ale to fajne uczucie jest.ja też ostatnio poczułam, że wysoka temperatura chyba będzie mi przeszkadzać...ja uwielbiam ciepło ale jak jechałam na warsztaty - tramwajem - i na zewnątrz było myślę koło 20st to chciałam się zasapać...nie wiem co bedzie w sierpniu...już sobie współczuję
|
||
|
|
|
#1189 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że dostajecie ciuszki, w moim otoczeniu nie ma takich małych dzieci, mój brat ma synka, więc ubranka też raczej odpadaja Cytat:
![]() Cytat:
A ja właśnie skończyłam sprzątać caaały dom i takiego tempa przy tym nabrałam, że aż mi sie niedobrze zrobiło
|
||||||
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po wizycie, tu wyniki podaja jakos inaczej niz w Polsce,ale z tego co zrozumiałam to wynik dot. żółci nie powinien byc wyzszy niz 14µmol/L, a ja mam 15µmol/L. Czyli lekko podwyższone. Położna pobrala mi dzis krew i jezeli wynik sie utrzyma lub bedzie wyzyszy to w czwartek zadzwoni i bede musiala jechac do szpitala. Nie wiem czy kaza mi tam zostac czy zrobia tylko jakies kompleksowe badania. Zadzwoni w czwartek z wynikami i się wtedy dowiem.
Mowiłam, ze zmieniłam diete, powiedziała, ze dobrze, ale nic o spotkaniu z diabetykiem nie wspomniala. Moze dopiero zaczna cos reagowac na to wszystko jak wyniki się nie zmienią. ![]() Odnosnie sesji ciazowej, ja jestem umowiona na 15czerwca Nie wiem czy nie przyspiesze daty jezeli swedzenie sie pogorszy, bo nie dosc, ze cellulit, nogi puchna od ciepla to jeszcze bede wygladac jakbym miała starcie z wściekłym kocurem przez to drapanie. ![]() --------------------- Teraz czytam o cholestazie w UK - pisze, że w większości szpitali brytyjskich uznaje się za podwyższony poziom soli żółciowych jeżeli pomiar jest większy niż 14μmol / L. Ehh czyli dobrze zrozumiałam położna. Oszaleje z czekaniem do tego czwartku..
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-05-20 o 19:10 |
|
|
|
#1191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie i jak ten masaż wyglada?---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
zawiera same naturalne składniki, koncentraty z soków z malin, czarnych porzeczek oraz czosnek i witamine c) chyba ze ten drugi Rubital (malinowy) albo dwa tak jak ja mam
|
||
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
cześć
![]() przepraszam, że dawno się nie odzywałam. Nawet nie czytałam ostatnio forum i nie wiem co u Was - aż wstyd się przyznać... ![]() Mam cieśń nadgarstka w lewej ręce - drętwienie, rwanie w kościach i mięśniach aż po kręgosłup. Palce zdrętwiałe 24 godziny na dobę od prawie 2 tygodni. Z prawą ręką też się coś dzieje - tam też może to wystąpić. Byłam wczoraj u neurologa i mam mieć nadzieję, że jest związana z ciążą i ustąpi po porodzie/ po połogu. Budzi mnie to w nocy, ciągle jestem śpiąca. Poza tym czuję całkiem nieźle. Dzisiaj z racji ciepła większość dnia spędziłam w ogrodzie obijając się
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądałam różne filmiki o naszych maluszkach
dzielę się z Wami, może Wam też się spodoba/ją http://www.youtube.com/watch?v=HPBrrs8m8VI
|
#1194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drapaniem to ja też mam masakrę, najgorzej swędza mnie piersi i brzuch niestety, wyglądam jak by mnie kot podrapał ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem zła. W piątek jedna koleżanka, która u mnie była, była chora. Specjalnie z nią gadałam wcześniej, że jak jest chora, to spotkamy się kiedy indziej, bo nie chcę się zarazić, już byłam tyle razy chora w ciąży. A ona uparta, że nie, że zdrowiusieńka już. No i przyjechała, głos zachrypnięty...więc nie była całkiem zdrowa no i mnie zaraziła!
|
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
obym dziś szybciej zasnęła
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-20 o 19:14 |
||
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś muszę skończyć poprawki do mgr. Jak tylko skończę, wskakuję pod kołdrę się grzać!! |
|
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Włąsnie dlatego poszłam do lekarza bo od kasłania to mnie aż bolał brzuch...a bałam się aby maleństwu to nie zaszkodziło ....
|
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
dosłownie tak! na razie wychodzi na to, że mam sobie po prostu czekać aż samo przejdzie... (?) muszę przeżyć.
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

)
(tak jak kryzys 7 cm przy porodzie), chociaz ostatni miesiac i tak jest najgorszy:P

i kaszel 
co za debil