|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kiedys pisalyscie o tym gdzie trzymac wozek jak sie mieszka wbloku.. Ja mieszkalam na 4 pietrze wiec nie bylo mowy o targaniu go na sama gore. Stawialam go na polpietrze pomiedzy parterem a 1 pietrem, tak zeby go z zewnatrz nikt nie widzial. Powiem Wam ze wozka nie trzeba podnosic w ogole! Trzeba przechylic go tak zeby stal na tylnych kolach tylko i wciagac do gory lub spuszczac na dol- oczwiscie bez dziecka w srodku. Ja ubieralam malego, kladlam do lozeczka, zjezdzalam wozkiem na parter i szlam po dziecko, spowrotem to samo- najpier dziecko a potem wozek... Odnosnie twardnienia brzucha to ja zauwazylam ze podobnie odzuwa sie to w 2 sytuacjach- jak dziecko mocno napiera na ktoras czesc brzucha, boli to i jest mega twardy, ale wtedy dotykam sie rowniec po drugiej stronie np u gory i jak jest miekki to wiem ze to maly tak sie ulozyl. A jak caly jest twardy tzn ze to macica cala twardnieje- mi lekarka powiedziaal ze toi jest ok ale max 10 razy w ciagu dnia moze byc. A mi nie kazala liczyc ruchow, ale ja wciaz czuwam i czekam kiedy kpnie, jak sie nie rusza to sie klade i zwykle sie odzywa ![]() Dobra wstaje juz, bo moj maly szkarlatynowiec sie nudzi a ja w pizamie na wizazu od 2 godzin, wredna matka ze mnie- wiem
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
ale ukrop Już mi się nie chce lata![]() Dziewczyny szybkiego powrotu do zdrowia dla każdej z Was Taka piękna pogoda a wszystkie chorują...Butter Uwielbiam koktajl truskawkowy!!! Ale nie piję bo mi niedobrze po takiej ilości śmietany czy mleka... Za to kupiłam sobie dzisiaj truskawki, prosto z pola 15 zł/kg![]() Co do sesji brzuszkowej to ja odpuszczę, nie powiem żebym czuła się teraz atrakcyjnie i te rozstępy jednak nie wyglądają wyjściowo![]() Za to jak mała się urodzi to na pewno będziemy robić sesję |
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Czesc
Siedze sobie od 2h na ogrodku do polowy pod drzewem w cieniu a nogi na sloneczku lapia opalenizne alez mi wspaniale.Jutro znowu mamy popoludnie ze znajomymi i odbieram w koncu dowod!! Pojde tez do mojego gina z wynikami i pobiadolic hihi. Ogolnie czujemy sie wysmienicie mimo ze w nocy Mis mnie tak pokopal chyba sie rozciagal os prawej do lewej dziewczyny jaki bol!!! Nie spodziewalam sie. Oj slonko na brzuch pada i mi za cieplo odsuwanko pod drzewo. Zawsze jak zaczne odpisywac to zapomnialam gdzie mialam dorzucic swoje 3 grosze... Wiem, chorowite dziewczynki - samo chyba przejdzie w koncu mi przeszlo. Trzymajcie sie cieplutko i zycze ekspresowego powrotu do niezakatarzonych. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Ktora ma truskawki? Jak to takie prawdziwe z ogrodka??? Zazdraaszczaaaaam!!! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- O hemoroidy lepiej zapytac lekarza i na wszelki kupic sobie jakis czopek zeby juz go zniszczyc w zalazku zeby Ci sie nie rozwinelo. Dbaj o siebie. Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Sesja brzuszkowa - tez bardzo bym chciala. Czekam na efekty - pochwalisz sie? Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Naprawde moze byc taka dluga juz????? Moze lekarka mowila o dlugosci po urodzeniu? ![]() Skoro uwaza ze to on wybral, to niech tak uwaza, przynajmniej oboje jestescie zadowoleni a on czuje sie doceniony
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za opinię Cytat:
), więc wolę nie ryzykować No ale mini maraton to już chyba jednak przesada ![]() Cytat:
Ja też nie czuję się przesadnie pięknie, dlatego też jakoś sesja brzuszkowa mnie nie zachęca. Ale z drugiej strony boję się, że po ciąży będę żałować. Tylko, że ja jestem spaślakiem. Wy tutaj większości jesteście szczuplutkie, więc takie zdjęcia są super, a ja niestety już przed ciążą miałam kilka kg za dużo ![]() Maarta, a nie próbowałaś męża jakoś w ciążę zaangażować? Zainteresować? Może sama z siebie opowiadać o badaniach? Albo spytać wprost, czemu się nie interesuje? Może on nie wie, że Ty byś chciała, żeby był zaangażowany? Chłop jest prosty jak konstrukcja cepa, jak mu się nie powie, to nie wie (taki żart )Zdrówka dla synka Zaczarowana, byłaś sporym dzieckiem ![]() Położna mówiła nam na SR, że często jest tak, że dziecko w miarę 'powiela' wagę urodzeniową swojej mamy Mi by to pasowało, miałam 52 cm i ważyłam 2950 g.
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-20 o 12:52 |
|||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole witam sie w 29 tc
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również czytałam wiele dobrego o tym olejku do masażu krocza, tylko cena trochę odstrasza, ale nie wiem czy w niego nie zainwestuje. Cytat:
A do sesji brzuszkowej- sam pomysł mi się podoba, ale ja również się nie zdecyduje. I powiem Ci że waga nie ma tutaj nic z tym wspólnego. Nie przytyłam niby dużo, ale moje zmieniające się ciało sprawia, że nie mam poczucia że wyglądam atrakcyjnie. A skoro ja się tak nie czuje, to wiem że i na zdjęciach by to pewnie było widoczne. Po co mi więc dodatkowy stres? ![]()
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!!
![]() W Twoim suwaczku napisali, że Maluch ma już ok. 40 cm ![]() Cytat:
Ale dzięki i za tę informację No ja mam takie samo podejście - wolę nie ryzykować z bieganiem Co do sesji, to masz rację, może to nie zależy nawet od kilogramów, ale samopoczucia. Ja nie czuję się atrakcyjnie mój mąż uważa, że wyglądam pięknie co ma mówić, z drugiej strony...Ja zakładam sukienkę i twierdzę, że wyglądam, jak wielki kaszalot w namiocie, a on uważa, że wyglądam wspaniale, ciążowo i uroczo. Nie wiem, czy to inna optyka, jego miłość, czy jego instynkt samozachowawczy |
|
|
|
|
#1150 | |||
|
Zakorzenienie
|
u mnie 26 stopni nie lubie jak jest tak cieplo w dodatku teraz
ubolewam strasznie ze nie mam balkonu ani ogrodka a tak w ogole pojechalabym sobie nad jakas wode z lezakiem i zrobila grilla ale nie ma gdzie ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() moja tez mnie kopie w nocy moze nie chce zebym o niej na dluga zapomniala - chociaz to nie mozliwe ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
ale tez nie czuje sie ze soba dobrze ![]() a jak jest w pracy i wysylam mu jakies zdjecia to zawsze pisze ale Ci biust urosl czy Twoje staniki na ciebie jeszcze sa dobre ![]() jako moj maz powinien sie juz przyzwyczaic ze mam czym oddychac ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ciekawe:p ależ pyszności też mam jakieś owoce, idę sobie też dogodzić ![]() Cytat:
![]() ależ współczuje
|
||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ten szósty miesiąc nigdy się nie kończy prawda? To taka pętla czasowa, już na zawsze będę w ciąży ale jednocześnie nie dojdę do siódmego miesiąća???? Dostaję szału! Jest mi gorąco, spuchły mi palce (obrączka i pierścionek zaręczynowy jeszcze dają radę, ale chyba już niedługo w tym tempie), pod moimi oknami koszą trawę od tygodnia (spółdzielnia oszczędza i robi to jeden koleś), jest tak głośno, że strach otworzyć balkon, a ja jeszcze jestem uczulona na koszoną trawę, więc kicham i smarkam
|
|
|
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
idę na ogródek, do później
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że mi też się tak wydawało...ale wczoraj się skończył. Dziś zaczęłam 7. miesiąc...dziwne...mam wrażenie, ze w 6. byłam pół roku
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się mega ciągnął 6 miesiąc A jak wskoczyłam w 7 to nawet nie zauważyłam![]() Mnie przeraża, że jutro zaczynam 30 tc, to już tak blisko ![]() Co do gorąca to ja dzisiaj po godzince na dworze(przy koszeniu trawy właśnie) musiałam leżeć przez kolejne 3 Było mi słabo i niedobrze a upociłam się jakbym maraton przebiegła![]() Naszczęście jeszcze nie puchnę a tego boję się bardzo... Także pomyśl sobie, że nie jesteś sama, wszystkie czujemy się tak samo źle albo nawet i gorzej Głowa do góry, cyc do przodu i cieszymy się końcówką wolnego i piękną pogodąJa mykam nad jeziorko na hamburgera Miłego dzionka wszystkim |
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sorki, za to, ze malo sie udzielam i nie cytuje. U nas teraz piekna pogoda wiec staram sie z niej korzystac w 100% spacerujac i odpoczywajac w parku na kocyku ![]() A dodatkowo moj szwagier do nas przyjechal wiec nie mam zbytnio czasu na wizaz Ide dzis na powtorzenie badan, trzymajcie kciuki
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
wstawię jakieś zdjęcia z sesji jak fajnie wyjdą
![]() ja też nie czuję się jakoś atrakcyjnie, w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego zdjęcia i trochę żałuję. Teraz ostatnia szansa, bo więcej dzieci nie planuję pewnie do kogoś obcego bym nie poszła, ale że to moja dobra koleżanka to zupełnie inaczej do tego podchodzę. A tak w ogóle to strasznie gorąco dzisiaj, a ja oczywiście nie mam się w co ubrać. Spodnie które nosiłam do tej pory cisną mnie w brzuch, chciałam coś sobie kupić, ale straszna lipa w sklepach ;/
|
|
#1159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1160 |
|
amandaniedrich
|
Ja póki co cały czas czuję się normalnie, jak przed ciążą... Niby to koniec 25tego tygodnia, ale brzuszek jeszcze malo widoczny i nie odczuwam tego, ze mam pod serduszkiem dzieciaczka :P
Gdyby nie kopniaki i sam fakt ze wiem ze jestem w ciazy - nie wpadlabym na to, pomyslalabym ze po prostu mi sie przytylo
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaję mi się jednak, ze to co mówią nam mężowie/partnerzy jest prawdą, oni tak nas postrzegają i im się podobamy, zwłaszcza że nosimy ich dzieci pod sercem Także z tego co wypisałaś, wydaję mi się że powodem jest po pierwsze inny punkt widzenia ( bo oni nie muszą tego brzuszka dźwigać, to może jest dla nich uroczy ), a po drugie miłość![]() Ja jednak jestem takim niereformowalnym przypadkiem, że jak sama czuję się źle ze sobą/nieatrakcyjnie, to nikt mnie nie przekona że jest inaczej ![]() Cytat:
![]() Co do ceny tego olejku to wydaje mi się że w jakimś sklepie internetowym widziałam po 70-80 zł. Ale pewnie jakby poszperać w necie to można znaleźć taniej
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dooyoo.de/weleda/damm-massageoel-50-ml/ |
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do szpitala się może przyda Ale generalnie 56 wg mnie najlepszy rozmiar dla Maluszka ![]() Cytat:
![]() Witam się ![]() My z Krzysiem po spacerze - dziś pierwszy raz bez wózka Dał radę dreptać półtorej godziny (tak, już chodzi! Teraz ma przygotowany obiadek, jak wstanie, to zje Już je normalne, zdrowe obiadki Rano byłam na pobraniu krwi, wieczorem wyniki.
|
|
#1164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam łatwiej, bo nie spostrzegłam się kiedy zaczęłam ten szósty miesiąc i pierwszy tydzień żyłam myślą, że to jeszcze piąty szybciej mi zleci.A ja wróciłam od szwagierki z dwiema wielkimi torbami ciuszków fakt, że zdecydowana większość to rzeczy w błękitnym albo zielonym kolorze, ale dużo jest też jaśniutkich, więc na pewno coś wykorzystam. Mam też 3 rożki, chyba z 15 czapeczek i całą reklamóweczkę skarpetek dużo mi opowiadała o swoich doświadczeniach, więc od razu czuję się taka mądrzejsza A teraz lecę szykować obiadek. Dziś jemy na tarasie
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wynikija to nie rozumiem rodzicow ktorzy na prawde juz takie duze dzieci w spacerowkach woza gdzie ledwo sie mieszcza tylko zeby bylo im wygodnie |
|
|
|
|
#1166 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dzisiaj weszłam na wage i sie przeraziłam- ponad 1 kg w tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego relaksu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to moje sukienki do ziemi letnie idealnie nadają się na ciążę, wyciągnęłam dzis z szafy i jestem zachwycona mam w czym chodzić przez lato. Tylko brzuch się wydaje 3xwiększy ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 3. trymestr!Ja zaczęłam dziś 29 tc ![]() A kaszlu i gardła współczuję... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Ale przecież nie wszystkie dzieci rodzą się takie duże, a taka kruszynka w tym rozmiarze będzie przecież pływać. Nie przemawia do mnie również argument że takie maluszki rosną jak na drożdżach- trudno nawet jak będzie miał ponosić te małe ciuszki tylko 2 tygodnie to i tak nie wyobrażam sobie ich nie mieć
i musiałam koniecznie wziąć jedną, dużą dawkę antybiotyku, bo ta bakteria może doprowadzić do poronienia, przedwczesnego odejścia wód, przedwczesnego porodu itp 
? od 2-3 dni czuję od czasu do czasu ból w pewnym miejscu i zastanawiam się, czy może on być zwiastunem tego dziadostwa