Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 17:05   #1771
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Ka rolina Pokaż wiadomość
Torby spakowane i zajęło mi to pół godziny,a tyle czasu się zbierałam, szok no ale wszystko miałam z grubsza przygotowane i wystarczyło wsadzić do torby Musze tylko pampki kupić i od bratowej wziąć rożek,bo my mamy tylko różowy po Izie,a to tak średnio dla chłopaka
Pościeli do wozka tez nie zamierzam kupować,bo na poduszce dziecko i tak nie może leżeć,a kołdra na lato tez się nie przyda,a na zimę to właśnie śpiworek,albo jakiś grubszy koc.No a na materacyk wystarczy pielucha flanelowa .

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
moja tez spakowana ale bardzo upchane w niej wszystko jest...
Jeszcze tylko podpaski musze kupić.. i tu pytanie jakie kupujecie na następne dni?? bo ta pierwsza doba czy dwie to wiem że musza być te mega podklady...
Stary 2014-05-20, 17:17   #1772
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Ja mogę jeść lody, choć raczej bez wafelka, bo wtedy przy granicy. Bardzo dobry cukier mam np. po Magnum
Mierzyłam w różnych odstępach czasowych, żeby sprawdzić czy nie robią gwałtownego skoku i spadku cukru, ale nie. Z tym, że wiadomo to indywidualne. Pod tym względem szkoda, że nie masz glukometru.

No co Ty mówisz!? W życiu bym nie pomyślała,ze lody mogą nie podnosić cukru. I jeszcze magnum,mniam ale tak jak piszesz to indywidualna sprawa,wiec chyba nie będę ryzykować za to już powiedziałam Tz-towi,ze na powitanie po powrocie ze szpitala poproszę właśnie lody

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
moja tez spakowana ale bardzo upchane w niej wszystko jest...
Jeszcze tylko podpaski musze kupić.. i tu pytanie jakie kupujecie na następne dni?? bo ta pierwsza doba czy dwie to wiem że musza być te mega podklady...
Mi w sumie też udałoby się spakować w jedną,ale wszystko byłoby bardzo scisniete,a tak to mam to jakoś logicznie podzielone i nie będzie problemu ze znalezieniem czegokolwiek Co do podpasek to ja używałam belli takich zwykłych grubych ( nie chodzi o podklady) ,a później już jakiś cienkich,ale nie pamiętam jakich.

Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:20   #1773
zophiee
Zakorzenienie

Dziewczyny, czytałyście coś może o "Rodzicielstwie bliskości", może znacie opinie osób które praktykowały? Ja jestem w połowie książki, i nawet bym się skłaniała ku takiemu sposobowi, może któraś z Was, też się tym tematem interesowała.

Planujecie nosić maluszki w chustach?

Kucyk? Jak u Ciebie? Coś Cię tu dawno nie było. Jak samopoczucie i jak szyjka? Trzyma się?

Ka rolina za torbę! Nie taki diabeł straszny
Sylwunia ja kupiłam always night- takie granatowe, plus jeszcze takie długie wkładki carefree no zobaczymy co się sprawdzi, i jak tam będzie z tym oczyszczaniem
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:35   #1774
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ramona mam nadzieję, że jednak wyniki się poprawią. Może skonsultuj jeszcze z internistą? No sama nie wiem co ci poradzić, ale płytki ważna sprawa przy porodzie
rozmawiałam dziś o tym z położną, no nie jest tak kolorowo, jakby się wydawało, moje dziecko moze mieć w 95% żółtaczkę w 2-3 dobie z powodu zapalenia, trzeba obserwować dzidziusia, ale to już na noworodkach tego dopilnują... możliwe też, ze niskie PLT powiązane jest z moim zapaleniem tak w ogóle to jeszcze rozmawiałam z nią nt. mojej znajomej, co przechodziła cytomegalię, jest małe prawdopodobieństwo, ze maluch otrzyma ode mnie w spadku wirusa (tez będzie o tym wskazywała długo utrzymujaca się żółtaczka - ale to nie jest ta fizjologiczna), dlatego trzeba by było zaraz po porodzie zrobic dziecku przeciwciała

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Tak teraz jestem na 75. I widac na wynikach standardowy spadek TSH pod koniec ciazy co oznacza mniejsze zapotrzebowanie.
Endo mnie uprzedzil ze przez rok po porodzie moga dziac sie rozne rzeczy tzn moze pojawic sie nadczynnosc, niedoczynnosc poglebic i nie ma reguly trzeba kontrolowac i spodziewac sie wszystkiego... Takze bedziemy walczyc
Tak jest !!!

Cytat:
Dziewczyny musze zrobic na nastepna wizyte przeciwciała..
powiedzcie czy była Wam tez potrzebna do porodu grupa krwi Tżta?
bo mi dzis znajoma powiedziala ze te przeciwciala to sie robi i potem lekarz porównuje to z grupa krwi matki i ojca i sprzwdza czy sa przeciwciuała
mój gin nie chcial grupy Tżta nic o tym nie mowił nawet
jesli Ty masz Rh+ (nawet jesli ojciec dziecka miałby RH- to nic nie grozi), to nie trzeba chyba grupy krwi tża, jesli natomiast miałabyś Rh-, to grupa krwi ojca potrzebna, bo dziecko w większości szans odziedziczy grupę po ojcu i będzie konflikt serologiczny.... ale zagmatfałam
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
c przede mną

Powiedzcie mi jeszcze, czy kupujecie pościel do wózka?

mam tylko takie coś małe, co dostałam razem z pościela, miało służyć jako obrazek do powieszenia, a odcięłam sznurek i będzie służyć jako poduszka
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:59   #1775
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Berenika, ja też już mam dość, ale stres mnie mimo wszystko zjada.
mnie też, dlatego wolałabym mieć już to za sobą...

Cytat:
Torby spakowane i zajęło mi to pół godziny,a tyle czasu się zbierałam, szok no ale wszystko miałam z grubsza przygotowane i wystarczyło wsadzić do torby Musze tylko pampki kupić i od bratowej wziąć rożek,bo my mamy tylko różowy po Izie,a to tak średnio dla chłopaka
za spakowanie torby

Cytat:
Berenika Fajne zakupy- dla każdego coś miłego, hehe a za chodzenie po galeriach Cię podziwiam, i cieszę się, że już mam zakupy dla małego za sobą chyba nie dałabym już rady
Mam nadzieję, że obronę ustalą ci jednak w lipcu, żebyś się ogarnęła po porodzie
ja po prostu próbuję wykurzyć jakoś małego, ale jedyne co, to boli mnie kręgosłup i biodra

Co do obrony, to właśnie tym bardziej nie chcę przenosić, bo jak urodzę w połowie czerwca, to zostaną mi tylko 2 tygodnie na dojście do siebie i tego się boję...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:02   #1776
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czytałyście coś może o "Rodzicielstwie bliskości", może znacie opinie osób które praktykowały? Ja jestem w połowie książki, i nawet bym się skłaniała ku takiemu sposobowi, może któraś z Was, też się tym tematem interesowała.

Nie mam pojęcia o co w tym chodzi, napisz może pokrótce
A chustę zakupiłam i mam zamiar nosić małego, ciekawe co z tego wyjedzie bo na razie nie mam pojęcia jak to wiązać... Ale może umówię się z jakąś mamą, która umie i mnie nauczy, czytałam że tak się robi
Stary 2014-05-20, 18:31   #1777
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46539861]
a co to [/QUOTE]
Medica, Luxmed, Medicower to prywatni ubezpieczyciele przez których umawiasz się prywatnie do lekarza
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Berenika, niby bym chciała, ale teraz, jak wiem, że to może być w każdej chwili, to mam stresa
Też złapałam w piątek stresa jak mi lekarz powiedział że jakby mocniej ruszył palcem badając to bym zaczęła rodzić a teraz się złoszcze że mija dzień za dniem i nic
Cytat:
Brawo
Cytat:
A wieczorkiem będziemy jeść lody z galaretką i świeżymi truskawkami, a do tego tartę z brokułami, szynką i mozarellą

Pradip Mamy to szczęście, że mama tŻ jest pediatrą
Z resztą z powodzeniem leczy całą rodzinę hihihi
ale pyszności serwujesz podziel się
To faktycznie fajnie masz z mamą Tża a nie udziela Wam złotych rad?
Cytat:
Z biedronki jak używałam przed ciążą

Pościeli do wózka nie kupuję Mam 1 prześcieradło frotę i jedno flanelowe bardziej się zastanawiam czy małemu nie będzie twardo bo ten materacyk to taka szmatka trochę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 18:52   #1778
Konto usunięte

Dziewczyny, wiem, że to może głupio zabrzmieć, bo to przecież moja druga ciąża, ale jak wyglądają skurcze na ktg?? W pierwszej ciąży ktg miałam tylko tuż przed porodem i zapis nie był robiony, jedynie na tym wyświetlaczu wyświetlało się tętno dziecka i skurcze (w liczbach). Teraz mam ciągle to ktg, wiem, że na górze to tętno dziecka i że jest prawidłowe. Na dole to niby skurcze, ale ja ciągle mam jakieś fale, skoki. Niektóre spiczaste, inne półokrągłe... Większość pań, z tego co widzę ma zapis ten dolny zupełnie płaski. Ale lekarz za każdym razem mówi, że "w porządku", robi podpis i do widzenia.... Może któraś mogłaby wrzucić jakiś swój zapis i mi to jak dziecku wytłumaczyć co i jak.??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:09   #1779
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty mówisz!? W życiu bym nie pomyślała,ze lody mogą nie podnosić cukru. I jeszcze magnum,mniam ale tak jak piszesz to indywidualna sprawa,wiec chyba nie będę ryzykować za to już powiedziałam Tz-towi,ze na powitanie po powrocie ze szpitala poproszę właśnie lody
Jakaś dziewczyna na wątku o słodkich mamach napisała, że miała dobre cukry po lodach i dlatego spróbowałam, bo tak to raczej nie tykam się sklepowych słodkości. Oprócz lodów mam sprawdzone ciasteczka pełnoziarniste, które nie podnoszą mi cukru. Ta przypadłość jest naprawdę dziwna.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:26   #1780
zophiee
Zakorzenienie

Berenika U mnie położna daje zapis razem z małą kartą ciąży i kartą gabinetową, najpierw położna opisuje w jakiej pozycji był zapis, i jakie było moje ciśnienie
A lekarka przejeżdza okiem i mówi czy dobrze, czy nie. Ja raz miałam tylko wyraźne surcze pod koniec 34tc, i wtedy kazała mi leżeć więcej, żeby się z tego poród nie wywiązał.
Ostatnio rysowały się do 50, i mówiła, że ok.
Pradip na razie jeszcze nie a co będzie później to się okaże hahaha:
Ramona Poczytaj o tym w necie jeszcze. Żebyś wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę
Pater Wrzucę linki, tam jest kilka zasad, do których powinno się stosować, oczywiście są punkty z którymi zgadzam się bardzo jak KP, czy bycie blisko dziecka i reagowanie na jego płacz, ale niektóre, jak spanie z dzieckiem- trochę napawa mnie obawą...
http://dziecisawazne.pl/7-zasad-rodz...twa-bliskosci/
http://zwierciadlo.pl/tag/rodzicielstwo-bliskosci
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...Bliskosci.html

Genaralnie podoba mi się styl i podejście, ale nie wiem jak to jest w praktyce, stąd pytanie
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:36   #1781
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Może napisz o jakie aspekty Ci chodzi, bo tak to z tego co wiem to raczej takie szerokie pojęcie. Tak to raczej negatywnie mi się kojarzy za sprawą osób z którymi się zetknęlam, które były mało tolerancyjne dla innych poglądów.

Ja nie planuję chustowania, mam nosidło, ale do tej pory używałam sporadycznie.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Pater Wrzucę linki, tam jest kilka zasad, do których powinno się stosować, oczywiście są punkty z którymi zgadzam się bardzo jak KP, czy bycie blisko dziecka i reagowanie na jego płacz, ale niektóre, jak spanie z dzieckiem- trochę napawa mnie obawą...

Genaralnie podoba mi się styl i podejście, ale nie wiem jak to jest w praktyce, stąd pytanie
Generalnie ja uważam, że dziecko jest najważniejsze, ale jeśli matka nie czuje się z czymś dobrze i chce to zmienić nie robiąc dziecku krzywdy to jest to jak najbardziej ok.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 19:42   #1782
Ka rolina
Zadomowienie

Cytat:

Kucyk? Jak u Ciebie? Coś Cię tu dawno nie było. Jak samopoczucie i jak szyjka? Trzyma się?

Ka rolina za torbę! Nie taki diabeł straszny
Sylwunia ja kupiłam always night- takie granatowe, plus jeszcze takie długie wkładki carefree no zobaczymy co się sprawdzi, i jak tam będzie z tym oczyszczaniem
Wiesz co ja nie stosowałam się z córcia do żadnej metody w całości tylko czasami coś skądś zaczerpnelam co wydawało mi się przydatne.Jakoś nie wierzę w jakąś jedna właściwą receptę na wychowanie dziecka, trzeba wypracować własne metody,bo dużo zależy od charakteru dziecka i od własnych preferencji. I tak jak piszesz np chustowanie do Ciebie przemawia,ale spanie z dzieckiem juz nie,wiec po prostu wykorzystaj to co Ci odpowiada.Zresztą i tak wszystko wyjdzie w praniu
Ja nie używałam chusty,bo jakoś bardzo skomplikowane wydaje mi się to motanie i nie wiem,czy bym się szybko nie zniechecila i chusta wyladowalaby w kącie

Ka rolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:56   #1783
kinia8906
Raczkowanie

Jestem po ktg i jednocześnie po wizycie kontrolnej... Niestety nie w humorze :/ Na ktg wyszło niby wszystko w porządku, są pojedyńcze skurcze ale ogólnie ok. Niestety usg już nie wypadło za dobrze Lekarz stwierdził, że mimo, że to jest 37 t. to z usg wychodzi 34 t. i tym samym różnica wychodzi też w wadze malutkiej waży jak na ten tydzień troche za mało i zapytał czy chce do szpitala na kontrole 3 dni czy jeszcze poczekać i za tydzień do niego na wizyte, jeśli wtedy się nic nie zmieni bezwzględnie szpital... Zdecydowałam, że jeszcze poczekamy bo jeśli ten tydzień może coś zmienić to po co mam czekać w szpitalu. Licze, że faktycznie mała przybierze na wadze i doczekamy terminu ech...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:02   #1784
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Jestem po ktg i jednocześnie po wizycie kontrolnej... Niestety nie w humorze :/ Na ktg wyszło niby wszystko w porządku, są pojedyńcze skurcze ale ogólnie ok. Niestety usg już nie wypadło za dobrze Lekarz stwierdził, że mimo, że to jest 37 t. to z usg wychodzi 34 t. i tym samym różnica wychodzi też w wadze malutkiej waży jak na ten tydzień troche za mało i zapytał czy chce do szpitala na kontrole 3 dni czy jeszcze poczekać i za tydzień do niego na wizyte, jeśli wtedy się nic nie zmieni bezwzględnie szpital... Zdecydowałam, że jeszcze poczekamy bo jeśli ten tydzień może coś zmienić to po co mam czekać w szpitalu. Licze, że faktycznie mała przybierze na wadze i doczekamy terminu ech...

Nie martw się, warto poczekać jeszcze ten tydz i sprawdzić, może lekarz się pomylił. Wcześniej nie było takich odchyleń w usg?

Trzymajcie kciuki za nas jutro. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle i że czegoś się dowiem...
Stary 2014-05-20, 20:04   #1785
Bogini Bastet
Zadomowienie

Byłam odebrać wyniki posiewu - GBS pozytywny w sumie to aż tak bardzo się nie zdziwiłam, bo wszystkie syfy w ciąży się mnie czepiają poczytałam trochę w necie i zaczęłam się stresować...pocieszcie mnie trochę
jestem umówiona z lekarzem, że jak wyniki pozytywne to mam się do niego zgłosić w trybie pilnym. Więc jutro idę na wizytę i skonsultuję przy okazji opinię okulisty odnośnie cc....

ciąża to naprawdę trudny stan....

Cytat:
nie. zupełnie to do mnie nie przemawia, ale chcę kupić nosidełko, bo komfort dziecka noszonego na klatce piersiowej jest naprawdę olbrzymi. na SR ćwiczymy chustowanie i (może to kwestia wprawy), ale wydaje mi się to skomplikowane i bałabym się walczyć z tą płachtą materiału mając przy sobie mojego Synka
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:04   #1786
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona Poczytaj o tym w necie jeszcze. Żebyś wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę
tak chyba też zrobię

chociaż ta położna już info ma jakby co, to przekaże na oddział, bo ona tam dzwoni i dopytuje o swoje podopieczne, także chociaz tego będe spokojniejsza
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:05   #1787
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Już czytam o co w tym chodzi... Nie zastanawiałam się na razie o metodach wychowywania dziecka, pewnie nie ma jednej skutecznej i sprawdzającej się u każdego, wszystko trzeba wypracować, przetestować itd. cały czas wydaje mi się, że jakoś to będzie miłość jest najważniejsza
Stary 2014-05-20, 20:18   #1788
NecroKitty
Wtajemniczenie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46542953]Dziewczyny, wiem, że to może głupio zabrzmieć, bo to przecież moja druga ciąża, ale jak wyglądają skurcze na ktg?? W pierwszej ciąży ktg miałam tylko tuż przed porodem i zapis nie był robiony, jedynie na tym wyświetlaczu wyświetlało się tętno dziecka i skurcze (w liczbach). Teraz mam ciągle to ktg, wiem, że na górze to tętno dziecka i że jest prawidłowe. Na dole to niby skurcze, ale ja ciągle mam jakieś fale, skoki. Niektóre spiczaste, inne półokrągłe... Większość pań, z tego co widzę ma zapis ten dolny zupełnie płaski. Ale lekarz za każdym razem mówi, że "w porządku", robi podpis i do widzenia.... Może któraś mogłaby wrzucić jakiś swój zapis i mi to jak dziecku wytłumaczyć co i jak.??[/QUOTE]

Na wydruku masz skale, jak przez kilkanascie sekund utrzymuje sie na jakims poziomie np: 50, 70 to jest skurcz, na zapisie wyglada jak taka fala wlasnie. Czesto sa takie jednosekundowe skoki wlasnie takie spiczaste ale one pojawiaja sie pod wplywem ruchow dziecka tak mniej wiecej mozna to opisac.
Jesli zapisze sie 1, 2 skurcze, nieregularne to zapis i tak jest popeawny na ten etap ciazy.

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-05-20 o 20:19
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:33   #1789
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po ktg i jednocześnie po wizycie kontrolnej... Niestety nie w humorze :/ Na ktg wyszło niby wszystko w porządku, są pojedyńcze skurcze ale ogólnie ok. Niestety usg już nie wypadło za dobrze Lekarz stwierdził, że mimo, że to jest 37 t. to z usg wychodzi 34 t. i tym samym różnica wychodzi też w wadze malutkiej waży jak na ten tydzień troche za mało i zapytał czy chce do szpitala na kontrole 3 dni czy jeszcze poczekać i za tydzień do niego na wizyte, jeśli wtedy się nic nie zmieni bezwzględnie szpital...
Powiem Ci, że u mnie po wczorajszej wizycie było podobnie, też w pierwszych pomiarach mały niby był mniejszy niż na 37 tydzień, a dokładniej jego główka, ale później mierzył jeszcze parę razy i w końcu stwierdził, że jest ok (że mógłby być większy, ale że nie jest źle)... Wszystko jest związane z błędami pomiarowymi itp... Zobaczysz co przyniesie przyszła wizyta, jeśli nic wcześniej nie wskazywało na jakiekolwiek problemy to może to też jest wynik błędów pomiarowych

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Berenika_26 ja nigdy nie miałam KTG, jak przyjdzie co do czego to nawet nie wiem na czym ono dokładnie polega, czy trzeba robić coś specjalnego, czy leżeć i się nie ruszać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 20:47   #1790
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
A to się uspokoiłam

Powiedzcie mi jeszcze, czy kupujecie pościel do wózka? Przyjaciółka mówiła, że bardzo jej się przydała, a ja jakoś wątpię w jej użyteczność... teraz wystarczy mi prześcieradło i kocyk, a zimą pewnie jakiś śpiworek..
Ja nie kupuje, bo wydaje mi się to zbędne. Rodzimy latem więc nie ma co aż tak grzać dziecka.

Cytat:

Mi w sumie też udałoby się spakować w jedną,ale wszystko byłoby bardzo scisniete,a tak to mam to jakoś logicznie podzielone i nie będzie problemu ze znalezieniem czegokolwiek Co do podpasek to ja używałam belli takich zwykłych grubych ( nie chodzi o podklady) ,a później już jakiś cienkich,ale nie pamiętam jakich.
Ja też mam cukrzycę i też nie pomyślałam o tym że lody mogłabym jeść. Zawsze jak koło nich przechodzę to głowę w drugą stronę odwracam żeby mnie nie kusiło. A przed wynikiem cukrzycy litrami bakaliowe z biedronki jadłam. Myślałam o sorbetach w sumie że mogłyby się sprawdzić ale jakoś jeszcze nie zaryzykowałam.
za spakowanie torby

Cytat:

Ja nie planuje. Jakoś mnie to nie przekonuje.

Cytat:
Może nie jest tak źle jak mówi lekarz. Głowa do góry. A nie wolałabyś iść na kilka dni do szpitala żeby wszystko dokadnie sprawdzili i byłabyś spokojniejsza? Bo ja bym pewnie tak zrobiła.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki za nas jutro. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle i że czegoś się dowiem...
3mam kciuki. Będzie dobrze- musi być.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:55   #1791
Konto usunięte

Cytat:
nie martw się, może to błąd pomiaru.? Jeśli przepływy i wszystko poza tym jest ok, to będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Byłam odebrać wyniki posiewu - GBS pozytywny w sumie to aż tak bardzo się nie zdziwiłam, bo wszystkie syfy w ciąży się mnie czepiają poczytałam trochę w necie i zaczęłam się stresować...pocieszcie mnie trochę
jestem umówiona z lekarzem, że jak wyniki pozytywne to mam się do niego zgłosić w trybie pilnym. Więc jutro idę na wizytę i skonsultuję przy okazji opinię okulisty odnośnie cc....
tutaj nie masz się czym martwić, dostaniesz antybiotyk przy porodzie i szybko o tym zapomnisz

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Na wydruku masz skale, jak przez kilkanascie sekund utrzymuje sie na jakims poziomie np: 50, 70 to jest skurcz, na zapisie wyglada jak taka fala wlasnie. Czesto sa takie jednosekundowe skoki wlasnie takie spiczaste ale one pojawiaja sie pod wplywem ruchow dziecka tak mniej wiecej mozna to opisac.
Jesli zapisze sie 1, 2 skurcze, nieregularne to zapis i tak jest popeawny na ten etap ciazy.
aha, czyli ostatnio jakieś tam skurcze miałam.. Ale wiem, że to i tak nic nie znaczy Dziękuję za wyjaśnienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
PBerenika_26 ja nigdy nie miałam KTG, jak przyjdzie co do czego to nawet nie wiem na czym ono dokładnie polega, czy trzeba robić coś specjalnego, czy leżeć i się nie ruszać
leżysz, a do ręki dostajesz taki guziczek, który naciskasz, jak poczujesz ruchy dziecka, za każdym razem. Ale nie wszędzie mają ten guziczek i wtedy tylko leżysz. Czas też jest różny, w szpitalu u mnie leży się 10min i nie ma guziczka. A u mojego gina jest i leżysz 20min.
Stary 2014-05-20, 21:46   #1792
poziomkka
Zadomowienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46540123]a ja bym chętnie się z Tobą zamieniła, bo mam już dosyć być hipopotamem...[/QUOTE]
Ja też z chęcią się zamienię, bo już ten ciążowy stan jest zbyt uciążliwy. Do tego moje tycie mnie przerasta oprócz tycia ta nieporadność...niczym ociężały słoń ;/ Czekam tylko do czerwca...a później cały dom na kolanach wysprzątam

Cytat:

Ja bym chciała nosić Malutką w chuście, ale przede mną jeszcze warsztaty, nie wiem jak mi będzie na nich szło Z tego co wiem, to nie jest takie łatwe jak się wydaje.
Jeśli chodzi o rodzicielstwo bliskości, to z tego co pamiętam Monica polecała ta książkę i chyba praktykowała wychowanie jakie w niej jest przedstawiane, ale nie kojarzę dokładnie, bo rozmawiałyśmy o tym gdzieś w I części wątku. Ja raczej uważam , że nie ma co wiązać się z konkretnymi praktykami, sami powinniśmy sobie opracować sposoby radzenia sobie z naszym dzieckiem

Cytat:
Lekarz stwierdził, że mimo, że to jest 37 t. to z usg wychodzi 34 t. i tym samym różnica wychodzi też w wadze malutkiej waży jak na ten tydzień troche za mało i zapytał czy chce do szpitala na kontrole 3 dni czy jeszcze poczekać i za tydzień do niego na wizyte, jeśli wtedy się nic nie zmieni bezwzględnie szpital... Zdecydowałam, że jeszcze poczekamy bo jeśli ten tydzień może coś zmienić to po co mam czekać w szpitalu. Licze, że faktycznie mała przybierze na wadze i doczekamy terminu ech...
Nie martw się, to pewnie błędy w pomiarach, u mnie też była taka sytuacja i okazało się, że jednak wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że pościel do wózka jest zupełnie niepotrzebna
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 05:52   #1793
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja też nie kupuje poscieli do wózka wprawdzie razem z wózkiem dostaliśmy cos a'la posciel, bo jest podusia i coś jak koldra, ale chyba nie będę tego używać

Ja wiem, że może się okazać, że dotrzymam do terminu, choć jak tak o tym myślę, to jednak wolałabym szybciej urodzić, bo to jednak jeszcze ponad 2 tyg a ja już mam dość takiej nieporadnosci. Chcialabym jak najszybciej wrócić do formy i figury sprzed ciąży

Kinia, nie martw się. Nie ma co aż tak opierać się na wazeniu przez usg bo wiadomo, że to tylko sprzęt będzie dobrze

Anteria, trzymam kciuki

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-21, 06:02   #1794
Bogini Bastet
Zadomowienie

Hej

dzisiaj czeka mnie latanie po lekarzach, o 9 mam szkołę rodzenia, no i znalezienie "niewidzialnych" pod sukienką rajstop na wesele - czyli pół dnia biegania po mieście a drugie pół dochodzenia do siebie w domu

ale.... dwie sukienki wczoraj kupiłam co prawda jedną w systemie on-line, bo nie było rozmiaru w sklepie (do piątku m u s i dojść)
wow! moje pierwsze ( z wyjątkiem biustonoszy) zakupy odzieżowe w ciąży - szkoda, że dopiero w 9-cu

pościeli też nie kupuję do wózeczka, latem kocyk lub pieluszka a na zimę mam 2 śpiworki
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 06:04   #1795
bluesky89
Zakorzenienie

Bogini, pokaż sukieneczki

Stary 2014-05-21, 06:18   #1796
NecroKitty
Wtajemniczenie

Mam tego pecha, że rano jest słońce z mojej strony bloku i nawet rolety nic nie dają Na dodatek znowu jest mi niedobrze, nie wiem już z czego. Wykończę się do tego czerwca a już w ogóle nie zazdroszczę tym co rodzą w lipcu czy sierpniu

Cytat:
Ja też z chęcią się zamienię, bo już ten ciążowy stan jest zbyt uciążliwy. Do tego moje tycie mnie przerasta oprócz tycia ta nieporadność...niczym ociężały słoń ;/ Czekam tylko do czerwca...a później cały dom na kolanach wysprzątam
Ja też mam już dosyć. Teraz jeszcze te upały jeszcze 2 tyg i mogę rodzić
Stary 2014-05-21, 06:31   #1797
bluesky89
Zakorzenienie

Ja też wspolczuje dziewczynom, które przez te najbardziej upalne miesiące będą chodzić z dużym brzuszkiem..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 06:45   #1798
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witajcie

Ojjj ja to w ogóle nie zazdroszczę tym co właśnie w lipcu albo w sierpniu rodzą. Mi już jest mega gorąco to co by było później. Dziś już nawet wentylator wyciągam z szafy

Koło 8 ruszam na wyniki. Nie chciało mi się tak z rana a teraz to chociaż takich tłumów nie będzie i załatwię to sobie na spokojnie.
A później w domu mam w planach błogie lenistwo. Od tygodnia mam w planie umycie podłogi w pokoju i póki co na planach się kończy chyba wezmę się za to jak wreszcie szwagierka da nam łóżeczko i je przywieziemy. Strasznie wkurza mnie takie czekanie tym bardziej że jutro już 37 tydzień zacznę a nie mam jeszcze materaca kupionego no a wiadomo że teraz to już wszystko się wydarzyć może a jakoś nie chcę żeby małż zabierał się za szykowanie łóżeczka jak będę w szpitalu bo na 100% wtrąci się teściowa i pewnie jemu pomoże ale ostatecznie będzie tak jak ona chce i po powrocie ze szpitala zamiast odpocząć będę musiała wszystko zmieniać...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 06:59   #1799
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem cały czas czytam i wypatruje kolejnych dzieciaczków
Prowadzę już bardziej aktywny tryb życia i nadrabiam zaległości. W związku z tym mniej czasu na forum W czwartek tydzień temu szyjka miała 10mm (spadła z 19 pomimo krążka). Za tydzień w czwartek już mi go ściągnął

Dostałam chustę od znajomej. 10 czerwca jestem zapisana na warsztaty z chustowania. Ale nie jestem jakoś napalona na to chustowanie. Gdybym nie dostała to na pewno bym nie kupowała...

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 07:00   #1800
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Hej

dzisiaj czeka mnie latanie po lekarzach, o 9 mam szkołę rodzenia, no i znalezienie "niewidzialnych" pod sukienką rajstop na wesele - czyli pół dnia biegania po mieście a drugie pół dochodzenia do siebie w domu

ale.... dwie sukienki wczoraj kupiłam co prawda jedną w systemie on-line, bo nie było rozmiaru w sklepie (do piątku m u s i dojść)
wow! moje pierwsze ( z wyjątkiem biustonoszy) zakupy odzieżowe w ciąży - szkoda, że dopiero w 9-cu
Czy dobrze kojarze że to to wesele na które tyle km musicie jechać czy coś pomyliłam??
Koniecznie pokaż sukienki. Uwielbiam oglądać zakupy.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witajcie

Ojjj ja to w ogóle nie zazdroszczę tym co właśnie w lipcu albo w sierpniu rodzą. Mi już jest mega gorąco to co by było później. Dziś już nawet wentylator wyciągam z szafy
W sumie to dobry czas na ciąże wybrałyśmy - nie zima - nie było problemów z ciuchami- głównie z kurtką. I nie pełne lato- nie będziemy się na upałach męczyć

A ja się dziś w nocy może tylko raz przebudziłam i spało mi się dobrze bo całe łózko dla mnie
A teraz zbieram siły bo czeka mnie 5 pralek prasowania (naszych i dzieciowych) a jeszcze 3 prania (naszych i dzieciowych) muszę zrobić. Ale już bliżej niż dalej z paranim dla Małego.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Ciekawe jak tam Aldrin i Agaga. Wiecie może coś?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości