![]() |
#1771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
![]() Jeszcze tylko podpaski musze kupić.. i tu pytanie jakie kupujecie na następne dni?? bo ta pierwsza doba czy dwie to wiem że musza być te mega podklady...
![]() |
#1772 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No co Ty mówisz!? W życiu bym nie pomyślała,ze lody mogą nie podnosić cukru. I jeszcze magnum,mniam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czytałyście coś może o "Rodzicielstwie bliskości", może znacie opinie osób które praktykowały? Ja jestem w połowie książki, i nawet bym się skłaniała ku takiemu sposobowi, może któraś z Was, też się tym tematem interesowała.
Planujecie nosić maluszki w chustach? Kucyk? Jak u Ciebie? Coś Cię tu dawno nie było. Jak samopoczucie i jak szyjka? Trzyma się? Ka rolina ![]() ![]() Sylwunia ja kupiłam always night- takie granatowe, plus jeszcze takie długie wkładki carefree no zobaczymy co się sprawdzi, i jak tam będzie z tym oczyszczaniem |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam tylko takie coś małe, co dostałam razem z pościela, miało służyć jako obrazek do powieszenia, a odcięłam sznurek i będzie służyć jako poduszka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | ||
Konto usunięte
|
mnie też, dlatego wolałabym mieć już to za sobą...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do obrony, to właśnie tym bardziej nie chcę przenosić, bo jak urodzę w połowie czerwca, to zostaną mi tylko 2 tygodnie na dojście do siebie i tego się boję... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A chustę zakupiłam i mam zamiar nosić małego, ciekawe co z tego wyjedzie bo na razie nie mam pojęcia jak to wiązać... Ale może umówię się z jakąś mamą, która umie i mnie nauczy, czytałam że tak się robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46539861]
a co to ![]() Medica, Luxmed, Medicower to prywatni ubezpieczyciele przez których umawiasz się prywatnie do lekarza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To faktycznie fajnie masz z mamą Tża ![]() Cytat:
Pościeli do wózka nie kupuję ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wiem, że to może głupio zabrzmieć, bo to przecież moja druga ciąża, ale jak wyglądają skurcze na ktg?? W pierwszej ciąży ktg miałam tylko tuż przed porodem i zapis nie był robiony, jedynie na tym wyświetlaczu wyświetlało się tętno dziecka i skurcze (w liczbach). Teraz mam ciągle to ktg, wiem, że na górze to tętno dziecka i że jest prawidłowe. Na dole to niby skurcze, ale ja ciągle mam jakieś fale, skoki. Niektóre spiczaste, inne półokrągłe... Większość pań, z tego co widzę ma zapis ten dolny zupełnie płaski. Ale lekarz za każdym razem mówi, że "w porządku", robi podpis i do widzenia.... Może któraś mogłaby wrzucić jakiś swój zapis i mi to jak dziecku wytłumaczyć co i jak.??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Jakaś dziewczyna na wątku o słodkich mamach napisała, że miała dobre cukry po lodach i dlatego spróbowałam, bo tak to raczej nie tykam się sklepowych słodkości. Oprócz lodów mam sprawdzone ciasteczka pełnoziarniste, które nie podnoszą mi cukru. Ta przypadłość jest naprawdę dziwna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Berenika U mnie położna daje zapis razem z małą kartą ciąży i kartą gabinetową, najpierw położna opisuje w jakiej pozycji był zapis, i jakie było moje ciśnienie
A lekarka przejeżdza okiem i mówi czy dobrze, czy nie. Ja raz miałam tylko wyraźne surcze pod koniec 34tc, i wtedy kazała mi leżeć więcej, żeby się z tego poród nie wywiązał. Ostatnio rysowały się do 50, i mówiła, że ok. Pradip na razie jeszcze nie ![]() Ramona Poczytaj o tym w necie jeszcze. Żebyś wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę ![]() Pater Wrzucę linki, tam jest kilka zasad, do których powinno się stosować, oczywiście są punkty z którymi zgadzam się bardzo jak KP, czy bycie blisko dziecka i reagowanie na jego płacz, ale niektóre, jak spanie z dzieckiem- trochę napawa mnie obawą... http://dziecisawazne.pl/7-zasad-rodz...twa-bliskosci/ http://zwierciadlo.pl/tag/rodzicielstwo-bliskosci http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...Bliskosci.html Genaralnie podoba mi się styl i podejście, ale nie wiem jak to jest w praktyce, stąd pytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie planuję chustowania, mam nosidło, ale do tej pory używałam sporadycznie. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie używałam chusty,bo jakoś bardzo skomplikowane wydaje mi się to motanie i nie wiem,czy bym się szybko nie zniechecila i chusta wyladowalaby w kącie ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
Jestem po ktg i jednocześnie po wizycie kontrolnej... Niestety nie w humorze :/ Na ktg wyszło niby wszystko w porządku, są pojedyńcze skurcze ale ogólnie ok. Niestety usg już nie wypadło za dobrze
![]() ![]() ![]()
#1784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, warto poczekać jeszcze ten tydz i sprawdzić, może lekarz się pomylił. Wcześniej nie było takich odchyleń w usg? Trzymajcie kciuki za nas jutro. Mam nadzieję że nie będzie aż tak źle i że czegoś się dowiem...
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Byłam odebrać wyniki posiewu - GBS pozytywny
![]() ![]() ![]() jestem umówiona z lekarzem, że jak wyniki pozytywne to mam się do niego zgłosić w trybie pilnym. Więc jutro idę na wizytę i skonsultuję przy okazji opinię okulisty odnośnie cc.... ciąża to naprawdę trudny stan.... nie. zupełnie to do mnie nie przemawia, ale chcę kupić nosidełko, bo komfort dziecka noszonego na klatce piersiowej jest naprawdę olbrzymi. na SR ćwiczymy chustowanie i (może to kwestia wprawy), ale wydaje mi się to skomplikowane i bałabym się walczyć z tą płachtą materiału mając przy sobie mojego Synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46542953]Dziewczyny, wiem, że to może głupio zabrzmieć, bo to przecież moja druga ciąża, ale jak wyglądają skurcze na ktg?? W pierwszej ciąży ktg miałam tylko tuż przed porodem i zapis nie był robiony, jedynie na tym wyświetlaczu wyświetlało się tętno dziecka i skurcze (w liczbach). Teraz mam ciągle to ktg, wiem, że na górze to tętno dziecka i że jest prawidłowe. Na dole to niby skurcze, ale ja ciągle mam jakieś fale, skoki. Niektóre spiczaste, inne półokrągłe... Większość pań, z tego co widzę ma zapis ten dolny zupełnie płaski. Ale lekarz za każdym razem mówi, że "w porządku", robi podpis i do widzenia.... Może któraś mogłaby wrzucić jakiś swój zapis i mi to jak dziecku wytłumaczyć co i jak.??[/QUOTE]
Na wydruku masz skale, jak przez kilkanascie sekund utrzymuje sie na jakims poziomie np: 50, 70 to jest skurcz, na zapisie wyglada jak taka fala wlasnie. Czesto sa takie jednosekundowe skoki wlasnie takie spiczaste ale one pojawiaja sie pod wplywem ruchow dziecka ![]() Jesli zapisze sie 1, 2 skurcze, nieregularne to zapis i tak jest popeawny na ten etap ciazy. Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-05-20 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Berenika_26 ja nigdy nie miałam KTG, jak przyjdzie co do czego to nawet nie wiem na czym ono dokładnie polega, czy trzeba robić coś specjalnego, czy leżeć i się nie ruszać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja nie planuje. Jakoś mnie to nie przekonuje. Cytat:
3mam kciuki. Będzie dobrze- musi być.
![]() |
#1791 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |||
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46540123]a ja bym chętnie się z Tobą zamieniła, bo mam już dosyć być hipopotamem...[/QUOTE]
Ja też z chęcią się zamienię, bo już ten ciążowy stan jest zbyt uciążliwy. Do tego moje tycie mnie przerasta ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rodzicielstwo bliskości, to z tego co pamiętam Monica polecała ta książkę i chyba praktykowała wychowanie jakie w niej jest przedstawiane, ale nie kojarzę dokładnie, bo rozmawiałyśmy o tym gdzieś w I części wątku. Ja raczej uważam , że nie ma co wiązać się z konkretnymi praktykami, sami powinniśmy sobie opracować sposoby radzenia sobie z naszym dzieckiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że pościel do wózka jest zupełnie niepotrzebna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też nie kupuje poscieli do wózka ![]() ![]() Ja wiem, że może się okazać, że dotrzymam do terminu, choć jak tak o tym myślę, to jednak wolałabym szybciej urodzić, bo to jednak jeszcze ponad 2 tyg ![]() ![]() Kinia, nie martw się. Nie ma co aż tak opierać się na wazeniu przez usg bo wiadomo, że to tylko sprzęt ![]() ![]() Anteria, trzymam kciuki ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() dzisiaj czeka mnie latanie po lekarzach, o 9 mam szkołę rodzenia, no i znalezienie "niewidzialnych" pod sukienką rajstop na wesele - czyli pół dnia biegania po mieście a drugie pół dochodzenia do siebie w domu ![]() ale.... dwie sukienki wczoraj kupiłam ![]() ![]() wow! moje pierwsze ( z wyjątkiem biustonoszy) zakupy odzieżowe w ciąży - szkoda, że dopiero w 9-cu ![]() pościeli też nie kupuję do wózeczka, latem kocyk lub pieluszka a na zimę mam 2 śpiworki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Wtajemniczenie
|
Mam tego pecha, że rano jest słońce z mojej strony bloku i nawet rolety nic nie dają
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Ja też wspolczuje dziewczynom, które przez te najbardziej upalne miesiące będą chodzić z dużym brzuszkiem..
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ojjj ja to w ogóle nie zazdroszczę tym co właśnie w lipcu albo w sierpniu rodzą. Mi już jest mega gorąco to co by było później. Dziś już nawet wentylator wyciągam z szafy ![]() Koło 8 ruszam na wyniki. Nie chciało mi się tak z rana a teraz to chociaż takich tłumów nie będzie i załatwię to sobie na spokojnie. A później w domu mam w planach błogie lenistwo. Od tygodnia mam w planie umycie podłogi w pokoju i póki co na planach się kończy ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prowadzę już bardziej aktywny tryb życia i nadrabiam zaległości. W związku z tym mniej czasu na forum ![]() ![]() Dostałam chustę od znajomej. 10 czerwca jestem zapisana na warsztaty z chustowania. Ale nie jestem jakoś napalona na to chustowanie. Gdybym nie dostała to na pewno bym nie kupowała... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie pokaż sukienki. Uwielbiam oglądać zakupy. Cytat:
![]() A ja się dziś w nocy może tylko raz przebudziłam i spało mi się dobrze bo całe łózko dla mnie ![]() A teraz zbieram siły bo czeka mnie 5 pralek prasowania (naszych i dzieciowych) a jeszcze 3 prania (naszych i dzieciowych) muszę zrobić. Ale już bliżej niż dalej z paranim dla Małego. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Ciekawe jak tam Aldrin i Agaga. Wiecie może coś?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.