|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() bo jak Tobie nie jest z soba dobrze to i samopoczucie kiepskie no to trzymam kciuki za odstawienie slodyczy zeby sie udalo ![]() Cytat:
![]() ale cale szczescie ze nie masz za bardzo podwyzszonego nadal tak bardzo Cie swedzi ? Cytat:
to koncz jak najszybciej i do lozeczka smigaj i grzej sie !!! |
|||
|
|
|
#1202 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Mam problemy z krążeniem, zawsze latem puchną mi dłonie i stopy a teraz to już w ogóle tragedia! I okazało się, że leginsy są za ciepłe na taką pogodę, więc na dniach lecę na miasto po jakieś krótkie spodenki i sukienkę albo spódnicę. ![]() A synuś będzie miał milion zdjęć i filmików, tż już w pracy powiedział, że zabiera kamerę do domu i zbyt szybko nie odda. ![]() Cytat:
I też mi chłop słodzi, że piękna, ciążowa i urocza. A dzisiaj wygrał wszystko tekstem "chyba nadal rośniesz tam gdzie powinnaś" zaglądając mi w dekolt. ![]() Złożyliśmy wózek!! Kilka razy powtarzał jeżdżąc wózkiem po pokoju, że jest szczęśliwy i zrobi wszystko by być wzorem dla syna. Pojutrze wizyta u lekarza a w poniedziałek idę na warsztaty "mamo to ja".
|
||
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnoe ja się nie znam na tych ich wynikach,czy to dużo czy mało. Dla mnie poziom jeden wyżej to mało ale jak to się ma w medycynie i tych normach to nie wiem. Tyle wyczytałam,ze na czczo wynik nie powinien przekraczać 10.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-05-20 o 21:10 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
I z tego wszystkiego nie wkleiłam zdjęć wózka.
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty to się z tym namęczysz Mam nadzieje ze jak najszybciej ci pomogą
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka super wózek
![]() I tż Mój małż to jeszcze chyba nie do końca sobie zdaje sprawę z tego co nas czeka hehe
|
|
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładny wozeczek
bardziej mi się podoba na realnym zdjęciu niz na sklepowym.
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wózeczek
![]() zuken to tak jak mój, chociaz im mam wiekszy brzuch to bardziej do niego to dochodzi...Do mnie chyba też po woli ![]() Chociaz cały czas mam wrażenie że jeszcze tyle czasu zostału, w sumie to już tylko 2,5 miesiaca ![]() Dobrej nocki dziewczyny, ja już uciekam spać, jakoś kiepsko się czuję 'Do jutra !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-20 o 21:21 |
|
|
|
#1209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mój szanowny książe też chyba sobie jeszcze sprawy nie zdaje co go czeka, ale ja chyba też nie do końca, a rzeczywiście czas ucieka i wielki fianł zbliża się wielkimi krokamiTeż życzę wszystkim spokojnej i sennej nocy oraz zdrowia dla zainfekowanych. |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak wzruszam jak widzę tatusiów z takimi małymi dzieciaczkami, że szok
Jak ja urodzę i tż weźmie małą na ręce albo ją przewinie to będę ryczeć jak bóbr![]() No i ja już w sumie jestem gotowa na narodziny Melki Mogłabym już teraz jechać rodzić ale niech małe posiedzi w brzuszku jak najdłużej oczywiścieA co do rozkładania łóżeczka to tak myślałam, żeby zabrać się za to pod koniec czerwca Nie będzie to za późno??
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Za późno??
uppsss ja myślałam, że za łóżeczko wezmę się koniec lipca/początek sierpnia, to znaczy, że małżonek to zrobi. Ja tylko będę pełnić nadzór |
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaaa...niech mnie ktoś zastrzeli, chyba nigdy nie poprawię tej mgr |
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro robię glukozę, mam nadzieję, że dobrze zniosę, bo na 10.30 się umówiłam do mojej kosmetyczki
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
mamamarta ja bede rodzic w Zeromskim, tam rodziłam starszego synka i w styczniu tez tam lezałam. Z opieki byłam zadowolona no a po cc to bedzie istotne. Ciekawa jestem ile wczesniej mi zrobia bo w ostatni weekend sierpnia mamy wesele to pasuje dojsc do siebie
![]() no i mnie tez pogoda zaczyna meczyc, dobrze ze mam ogrod to moge bezkarnie moje nogi wystawic na swiatło dzienne, bo niestety poza brzuchem wszystko idzie mi w nogi ![]() no i chyba mam jakas infekcje bo od jakiegos czasu czuje swedzenie, moze uda mi sie jutro badanie moczu zrobic to sie okaze.. Ide spac bo ostatnio wstaje ok 5-6 (poluje na pozeraczy lisci moich pomidorow...dzis rano znalazłam trzy slimaki i to chyba one) no a teraz juz padam |
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę, żeby łóżeczko się przewietrzyło i materac ładnie wywietrzał bo śmierdzi nowością No i liczę, że mogę urodzić już w lipcu także końcówka czerwca to tak optymalnie dla mnie
|
|
|
|
|
#1216 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też było zakręcone z tymi hormonami - najpierw TSH wyszło ciut za niskie (nadczynność!), zrobiłam powtórkę wraz z ft3 i 4 i co? TSH wyszło w normie, ale za to ft4 za niskie (NIEDOczynność!) Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Na bank minie najpóźniej po porodzie, po prostu masz tam coś uciśnięte (nie pamiętam dokładnie, jak to działa, coś z tkankami ). A nic się nie robi, bo leki na zespół cieśni owszem, są, ale nie wolno ich brać w trakcie ciąży. Oby nie dokuczało bardzo! Cytat:
Zdrówka!!! Mam wyniki moczu (ok) i morfologii - nadal ciut za mało żelaza i czerwonych ciałek, mimo brania żelaza (pewnie gin zwiększy dawkę ), ale bez tragedii Za to leukocyty ponad normę, ale to zwalam na przeziębienie.Tarczycowych jeszcze nie mam... ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Ładny Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM
![]() Dzis wyszlam "do domku" ![]() Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal. Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu ![]() Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania Patrycja do czwartku trzymam Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliweUmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze juz jestes w domku, bo zawsze sie czlowiek lepiej czuje we wlasnym (panienskim) lozku Ja zawsze powtarzam, ze mam dwa domu, ten nasz i ten u mamy! Teraz sie oszczedzaj i wyleguj 6,5 kg to nie jest duo! wiec wage trzymasz bardzo ladnie ![]() Dziewczyny ja nie mialam problemow z zespolem ciesni nadgarstka, ale przy poprzedniej ciazy pojechalam nad polskie morze i tam cos mi sie stalo ze stopami, z bolu nie moglam chodzic! To byly bole reumatyczne, ale tak silne, ze mialam wrazenie, ze odpadaja mi stopy! Kazdy krok sprawial niesamowity bol, maz mnie nosil na rekach, caly pobyt byl koszmarem. Jak wrocilismy do domu, to bol nagle minal... do tej pory nie wiem co to bylo, ale nie mam zamiaru odwiedzac rejonow Leby Wiem, ze zespol ciesni sam nie przejdzie, ale czy to juz pewna diagnoza?? Moze to rowniez bole reumatyczne i moze mina po zakonczeniu ciazy??? |
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka (też rodzi w sierpniu) wylądowała w szpitalu z zatorem w nerce. Przyjęli ją na urologię ale jako ciężarną położyli na patologii ciąży. Zator się zmniejszył ale lekarz upiera się, żeby założyć cewnik (dostanie kasę z nfz) a poza tym nie chcą jej wypuścić, bo jak nie będzie leżeć 24h to szpital nie dostanie kasy
|
|
#1220 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście dbaj o siebie, ale nie musze tego mówić bo jak w rodzinnym domu to opieka będzie bardzo dobra ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Moj maż ma zamiar w sierpniu złożyć łóżeczko i komodę które najpierw musimy zakupić Oczywiście bede walczyła aby już w połowie lipca było wszystko gotowe...Ale koniec czerwca wg mnie jeszcze za wcześnie....No chyba, ze okaże sie ze maleństwo będzie chciało szybciej przyjść na świat Ale to jak sie dowiem to zacznę działac ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() W ogóle jak mijam małżeństwa, czy tez pary z dziećmi to aż miło popatrzeć
|
|||
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nie mogę sie doczekać kiedy ja takie zdjęcie mojemu będe mogła zrobić Oczywiście pewnie sie popłaczę ![]() Trochę się zdenerwowałam, bo zauwazyłam że na ulotce drugiego syropu który mi lekarka przepisała pisze że nie zaleca sie stosowac go w ciaży czy w czasie karmienia piersią....Pewnie dlatego go mam brać tylko 2 razy dziennie...A o ten drugi sie nie martwie bo jest tylko dla kobiet w ciaży i matek karmiacych...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-21 o 08:48 |
|
|
|
|
#1222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po glukozie. Niestety musiałam jednak iść do przychodni, ale i tak stwierdzam, że samo picie i czekanie to totalny light. Jedyne co, to przed wyjściem z domu rano mi się słabo zrobiło, pewnie z powodu wczesnego wstania. Ale czuję się super, więc nie odwołuję kosmetyczki
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzis wstalam zrobilam sniadanko I sobie mysle tak : a w ktorym ja tyg jestem
pewnie 26, no to wzielam karte ciazy I patrze i odliczam od wizyty I dzis koncze 27 tydz. Odnosnie tego liczenia w pierwszej ciazy wszystko czytalam, liczylam I jakby ktos mnie w srodku nocy obudzil to bym wiedziala, ktory tydz jest same wiecie. A teraz czasem brakjje czasu na zastanowienie obliczenie itpU mnie wczoraj byli 30 stopni dzis ma byc jeszcze lepiej. Nie nsdaje sie juz na takue upaly. A z synolem trzeba wyjsc na dwor a z checia bym w chacie przy wiatraku polezala
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-05-21 o 09:06 |
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ależ wy dużo skrobiecie.ja po prostu nie mam czasu na czytanie tak dużej ilości postów. Nie wiem czy jestem taka zapracowana czy mało zorganizowana.
he heDziś czekam na meble bo sypialnia ma nam przyjechać Poza tym u mnie dobrze. Robiłam tej posiew moczu i wynik wyszedł Ujemny, takze bakterie mam z głowy No i ostatnio zrobiłam sobie 4 ząbki muszę się pochwalić szkoda tylko, że ten co mi robił wczoraj boli i nie mogę nic gryźć tą stroną. Jak nie przejdzie do popołudnia to się do niego przejade niech naprawi co zepsuł... Pozdrawiam |
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Ale piękna pogoda! Zerwałam się bladym świtem i pojechałam do laboratorium na to CRP..i co? I przez to przeziębienie nie mogę go zrobić, bo wynik mógłby być zafałszowany Kasia, dobrze, że glukoza Ci poszła sprawnie
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Studniówka
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za III trymestr ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- to trzeba iśc na balety!
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes, brawo za 3. trymestr!!
Kasia, super... Teraz już z górki, jak liczba jest dwucyfrowa ![]() Dziewczyny, normalnie z III trymestrem wróciły mi objawy z I. Wyję non stop. Na programach, filmach, oglądając zdjęcia... i zachcianki
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tak krótkim czasie tyle zębów ?super! Ja mam do wyrwania, ale lekarz nie radził mi wyrywać w ciąży...wiec sobie darowałam, a teraz sama nie wiem... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Już mi się nie chce lata
Mam problemy z krążeniem, zawsze latem puchną mi dłonie i stopy a teraz to już w ogóle tragedia! I okazało się, że leginsy są za ciepłe na taką pogodę, więc na dniach lecę na miasto po jakieś krótkie spodenki i sukienkę albo spódnicę. 

Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.
), ale bez tragedii 
a z checia bym w chacie przy wiatraku polezala