W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 20:53   #1201
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Nie no sama z siebie, narazie jestem 6 kg do przodu wiec wagowo jest ok ale strasznie widac po mnie bo ja do chudych nigdy nie nalezalam.. Jak przed slubem chodzilam do dietetyka i schudlam chyba jakos 3.5 kg to wszyscy mowili ze tak strasznie schudlam, wiec po mnie po prostu widac kazdy kg, moze dlatego ze niska jestem...nie wiem, ale zle sie czuje..:
a no tak jezeli ty sie z tym czujesz to oczywiscie
bo jak Tobie nie jest z soba dobrze to i samopoczucie kiepskie
no to trzymam kciuki za odstawienie slodyczy zeby sie udalo

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, tu wyniki podaja jakos inaczej niz w Polsce,ale z tego co zrozumiałam to wynik dot. żółci nie powinien byc wyzszy niz 14µmol/L, a ja mam 15µmol/L. Czyli lekko podwyższone. Położna pobrala mi dzis krew i jezeli wynik sie utrzyma lub bedzie wyzyszy to w czwartek zadzwoni i bede musiala jechac do szpitala. Nie wiem czy kaza mi tam zostac czy zrobia tylko jakies kompleksowe badania. Zadzwoni w czwartek z wynikami i się wtedy dowiem.

Mowiłam, ze zmieniłam diete, powiedziała, ze dobrze, ale nic o spotkaniu z diabetykiem nie wspomniala. Moze dopiero zaczna cos reagowac na to wszystko jak wyniki się nie zmienią.
Trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre
ale cale szczescie ze nie masz za bardzo podwyzszonego
nadal tak bardzo Cie swedzi ?

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej martwi kaszel, po przy kaszleniu spina mi sie ten brzuch

Dziś muszę skończyć poprawki do mgr. Jak tylko skończę, wskakuję pod kołdrę się grzać!!
ojjj nie dosc ze przeziebiona to jeszcze musisz skonczyc poprawki bidulko
to koncz jak najszybciej i do lozeczka smigaj i grzej sie !!!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:01   #1202
h4linka
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

ale ukrop Już mi się nie chce lata

Za to jak mała się urodzi to na pewno będziemy robić sesję
Ja też już nie chcę lata. Mam problemy z krążeniem, zawsze latem puchną mi dłonie i stopy a teraz to już w ogóle tragedia! I okazało się, że leginsy są za ciepłe na taką pogodę, więc na dniach lecę na miasto po jakieś krótkie spodenki i sukienkę albo spódnicę.

A synuś będzie miał milion zdjęć i filmików, tż już w pracy powiedział, że zabiera kamerę do domu i zbyt szybko nie odda.

Cytat:
Ja nie czuję się atrakcyjnie mój mąż uważa, że wyglądam pięknie co ma mówić, z drugiej strony...
Ja zakładam sukienkę i twierdzę, że wyglądam, jak wielki kaszalot w namiocie, a on uważa, że wyglądam wspaniale, ciążowo i uroczo. Nie wiem, czy to inna optyka, jego miłość, czy jego instynkt samozachowawczy
Też czuję się jak słoń w namiocie. I też mi chłop słodzi, że piękna, ciążowa i urocza. A dzisiaj wygrał wszystko tekstem "chyba nadal rośniesz tam gdzie powinnaś" zaglądając mi w dekolt.

Złożyliśmy wózek!! Tż z jednej strony się śmiał i cieszył od ucha do ucha i już wytyczał trasy "bo ja będę z synem we dwóch po lasach z wózkiem kilometry cisnął na spacerach!" a z drugiej miał łzy w oczach, chyba właśnie do niego dotarło, że my naprawdę spodziewamy się dziecka. Kilka razy powtarzał jeżdżąc wózkiem po pokoju, że jest szczęśliwy i zrobi wszystko by być wzorem dla syna.

Pojutrze wizyta u lekarza a w poniedziałek idę na warsztaty "mamo to ja".
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:05   #1203
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cool Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
a no tak jezeli ty sie z tym czujesz to oczywiscie
bo jak Tobie nie jest z soba dobrze to i samopoczucie kiepskie
no to trzymam kciuki za odstawienie slodyczy zeby sie udalo

Trzymam kciuki zeby wyniki byly dobre
ale cale szczescie ze nie masz za bardzo podwyzszonego
nadal tak bardzo Cie swedzi ?

ojjj nie dosc ze przeziebiona to jeszcze musisz skonczyc poprawki bidulko
to koncz jak najszybciej i do lozeczka smigaj i grzej sie !!!
są momenty ze aż się płakać mi się chce ,bo nie daje rady z tym swędzeniem.. A czasem prawie w dzień wogole nie swędzi. Najgorsze są noce,spie pod cienkim kocykiem,wole zeby było mi zimno,bo jak mi ciepło to odrazu atak swędzenia. Najgorsze jest to,ze z każdym tygodniem hormony nam wzrastają a im wyższe tym gorzej dla wątroby.

Wlasnoe ja się nie znam na tych ich wynikach,czy to dużo czy mało. Dla mnie poziom jeden wyżej to mało ale jak to się ma w medycynie i tych normach to nie wiem. Tyle wyczytałam,ze na czczo wynik nie powinien przekraczać 10.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-05-20 o 21:10
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:09   #1204
h4linka
Zadomowienie

I z tego wszystkiego nie wkleiłam zdjęć wózka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-20 17.57.27.jpg (115,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-20 18.10.34.jpg (98,2 KB, 33 załadowań)
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:09   #1205
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
są momenty ze aż się płakać mi się chce ,bo nie daje rady z tym swędzeniem.. A czasem prawie w dzień wogole nie swędzi. Najgorsze są noce,spie pod cienkim kocykiem,wole zeby było mi zimno,bo jak mi ciepło to odrazu atak swędzenia. Najgorsze jest to,ze z każdym tygodniem
hormony nam wzrastają a im wyższe tym gorzej dla wątroby.
ojej biedactwo
ty to się z tym namęczysz
Mam nadzieje ze jak najszybciej ci pomogą

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:13   #1206
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka super wózek

I tż Fajnie, że jest taki zaangażowany i tak mega przeżywa Mój małż to jeszcze chyba nie do końca sobie zdaje sprawę z tego co nas czeka hehe
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:15   #1207
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
bardzo ładny wozeczek bardziej mi się podoba na realnym zdjęciu niz na sklepowym.
Stary 2014-05-20, 21:18   #1208
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Fajny wózeczek
zuken to tak jak mój, chociaz im mam wiekszy brzuch to bardziej do niego to dochodzi...Do mnie chyba też po woli
Chociaz cały czas mam wrażenie że jeszcze tyle czasu zostału, w sumie to już tylko 2,5 miesiaca

Dobrej nocki dziewczyny, ja już uciekam spać, jakoś kiepsko się czuję '
Do jutra !

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-20 o 21:21
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:47   #1209
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Fajny wózeczek
zuken to tak jak mój, chociaz im mam wiekszy brzuch to bardziej do niego to dochodzi...Do mnie chyba też po woli
Chociaz cały czas mam wrażenie że jeszcze tyle czasu zostału, w sumie to już tylko 2,5 miesiaca

Dobrej nocki dziewczyny, ja już uciekam spać, jakoś kiepsko się czuję '
Do jutra !
Widzę że u Ciebie pokój już czeka na maleństwo... zazdroszczę. Mój szanowny książe też chyba sobie jeszcze sprawy nie zdaje co go czeka, ale ja chyba też nie do końca, a rzeczywiście czas ucieka i wielki fianł zbliża się wielkimi krokami.

Też życzę wszystkim spokojnej i sennej nocy oraz zdrowia dla zainfekowanych.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:01   #1210
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja się tak wzruszam jak widzę tatusiów z takimi małymi dzieciaczkami, że szok Jak ja urodzę i tż weźmie małą na ręce albo ją przewinie to będę ryczeć jak bóbr

No i ja już w sumie jestem gotowa na narodziny Melki Mogłabym już teraz jechać rodzić ale niech małe posiedzi w brzuszku jak najdłużej oczywiście

A co do rozkładania łóżeczka to tak myślałam, żeby zabrać się za to pod koniec czerwca Nie będzie to za późno??
Stary 2014-05-20, 22:10   #1211
agatka553
Rozeznanie

Za późno??
uppsss ja myślałam, że za łóżeczko wezmę się koniec lipca/początek sierpnia, to znaczy, że małżonek to zrobi. Ja tylko będę pełnić nadzór.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:30   #1212
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Włąsnie dlatego poszłam do lekarza bo od kasłania to mnie aż bolał brzuch...a bałam się aby maleństwu to nie zaszkodziło ....
No właśnie, jak coś, to pójdę jutro, albo w czwartek.

Aaaaaa...niech mnie ktoś zastrzeli, chyba nigdy nie poprawię tej mgr

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:31   #1213
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja jutro robię glukozę, mam nadzieję, że dobrze zniosę, bo na 10.30 się umówiłam do mojej kosmetyczki

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:33   #1214
kasiuulad
Raczkowanie

mamamarta ja bede rodzic w Zeromskim, tam rodziłam starszego synka i w styczniu tez tam lezałam. Z opieki byłam zadowolona no a po cc to bedzie istotne. Ciekawa jestem ile wczesniej mi zrobia bo w ostatni weekend sierpnia mamy wesele to pasuje dojsc do siebie

no i mnie tez pogoda zaczyna meczyc, dobrze ze mam ogrod to moge bezkarnie moje nogi wystawic na swiatło dzienne, bo niestety poza brzuchem wszystko idzie mi w nogi

no i chyba mam jakas infekcje bo od jakiegos czasu czuje swedzenie, moze uda mi sie jutro badanie moczu zrobic to sie okaze..

Ide spac bo ostatnio wstaje ok 5-6 (poluje na pozeraczy lisci moich pomidorow...dzis rano znalazłam trzy slimaki i to chyba one) no a teraz juz padam
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:54   #1215
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Za późno??
uppsss ja myślałam, że za łóżeczko wezmę się koniec lipca/początek sierpnia, to znaczy, że małżonek to zrobi. Ja tylko będę pełnić nadzór.
Ja na początek sierpnia mam termin także to trochę za późno Chcę, żeby łóżeczko się przewietrzyło i materac ładnie wywietrzał bo śmierdzi nowością No i liczę, że mogę urodzić już w lipcu także końcówka czerwca to tak optymalnie dla mnie
Stary 2014-05-20, 23:34   #1216
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Wiesz a mnie sie zdaje, ze to sa efekty Czarnobylu!!!! Przeciez chmura radioaktywna obiegla caly swiat! Kiedys nie bylo tylu przypadkow niedoczynnosci tarczycy, czy hasimoto! Ta choroba bywa podstepna , bo czasem podstawowe badanie TSH jest ok, dopiero rozbicie na ft3, ft4 lub przeciwciala pokazuja, ze jest zupelnie inaczej! Tylko lekarzom nie chce sie zlecac bardziej specjalistycznych badan, bo maja prawo zlecic tylko podstawowe, jedynie specjalista moze zaordynowac bardziej szczegolowe!
A bardzo możliwe
U mnie też było zakręcone z tymi hormonami - najpierw TSH wyszło ciut za niskie (nadczynność!), zrobiłam powtórkę wraz z ft3 i 4 i co? TSH wyszło w normie, ale za to ft4 za niskie (NIEDOczynność!) Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
cześć

przepraszam, że dawno się nie odzywałam. Nawet nie czytałam ostatnio forum i nie wiem co u Was - aż wstyd się przyznać...

Mam cieśń nadgarstka w lewej ręce - drętwienie, rwanie w kościach i mięśniach aż po kręgosłup. Palce zdrętwiałe 24 godziny na dobę od prawie 2 tygodni. Z prawą ręką też się coś dzieje - tam też może to wystąpić. Byłam wczoraj u neurologa i mam mieć nadzieję, że jest związana z ciążą i ustąpi po porodzie/ po połogu. Budzi mnie to w nocy, ciągle jestem śpiąca.

Poza tym czuję całkiem nieźle. Dzisiaj z racji ciepła większość dnia spędziłam w ogrodzie obijając się
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
dosłownie tak! na razie wychodzi na to, że mam sobie po prostu czekać aż samo przejdzie... (?) muszę przeżyć.
Kochana Miałam podobnie w 1. ciąży. Nie mogłam nawet chleba pokroić, taki ból drętwiejący, cholernie nieprzyjemny... A minęło jeszcze w trakcie ciąży Na bank minie najpóźniej po porodzie, po prostu masz tam coś uciśnięte (nie pamiętam dokładnie, jak to działa, coś z tkankami ). A nic się nie robi, bo leki na zespół cieśni owszem, są, ale nie wolno ich brać w trakcie ciąży. Oby nie dokuczało bardzo!

Cytat:
Właśnie męża posłałam do apteki, bo normalnie z chwili na chwilę czuję się gorzej!
Ale jestem zła. W piątek jedna koleżanka, która u mnie była, była chora. Specjalnie z nią gadałam wcześniej, że jak jest chora, to spotkamy się kiedy indziej, bo nie chcę się zarazić, już byłam tyle razy chora w ciąży. A ona uparta, że nie, że zdrowiusieńka już. No i przyjechała, głos zachrypnięty...więc nie była całkiem zdrowa no i mnie zaraziła!
Zdrówka!!!

Mam wyniki moczu (ok) i morfologii - nadal ciut za mało żelaza i czerwonych ciałek, mimo brania żelaza (pewnie gin zwiększy dawkę ), ale bez tragedii Za to leukocyty ponad normę, ale to zwalam na przeziębienie.
Tarczycowych jeszcze nie mam...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Ładny

Cytat:
Ja się tak wzruszam jak widzę tatusiów z takimi małymi dzieciaczkami, że szok Jak ja urodzę i tż weźmie małą na ręce albo ją przewinie to będę ryczeć jak bóbr
Mam takie piękne zdjęcie, jak TŻ jeszcze w szpitalu siedzi na korytarzu, taki szczęśliwy, a Krzyś leży Mu na brzuchu (brzuszek do brzuszka) TŻ jest naprawdę dużym facetem, przy nim Krzyś był takim Okruszkiem...

Cytat:
Za późno??
Nie ryzykowałabym
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 23:41   #1217
Optymistka26
Zadomowienie

Ciesze sie ze moje wpisy napawaja OPTYMIZMEM

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu

Papryczka i Kasia_ruda dziekuje za slowa uznania

Patrycja do czwartku trzymam Oby to swedzenie nie bylo tak uciazliwe

UmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji

Witam nowe mamusie

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 23:57   #1218
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Dzis wyszlam "do domku" czyli jestem u mamy. Pakowanie w szpitalu i 10min jazdy taxi taaak mnie zmeczylo ze usnelam potem na 3 godziny. O powrocie z mezem "do nas" na razie nie ma mowy bo nie wytrzymam tak dlugiej drogi i byloby to niebezpieczne. Mam nadzieje, ze powoli sie wszystko uspokoi i nie bede musiala do porodu widywac sie z nim tylko w weekendy
Poki co w 26t4d mam +6,5kg ale zapas tluszczyku na boczkach i na gorze ud sie troche zarysowal.
Mam nadzieje ze dam rade i podczas weekendu (tego lub nastepnego) porobimy sobie z Tz fotki z brzuszkiem. W ciazy czuje sie piekna i chce miec pamiatke z bamboszkiem z przodu

UmiZumi ciesn nadgarstka brzmi...bolesnie Kolega to mial wiec rozumiem jak cierpisz i jak mocno utrudnia ci to funkcjonowanie Oby po porodzie przeszlo bez dodatkowych interwencji

Witam nowe mamusie
Zuch dziewczyna!!! Super, ze juz jestes w domku, bo zawsze sie czlowiek lepiej czuje we wlasnym (panienskim) lozku Ja zawsze powtarzam, ze mam dwa domu, ten nasz i ten u mamy! Teraz sie oszczedzaj i wyleguj 6,5 kg to nie jest duo! wiec wage trzymasz bardzo ladnie

Dziewczyny ja nie mialam problemow z zespolem ciesni nadgarstka, ale przy poprzedniej ciazy pojechalam nad polskie morze i tam cos mi sie stalo ze stopami, z bolu nie moglam chodzic! To byly bole reumatyczne, ale tak silne, ze mialam wrazenie, ze odpadaja mi stopy! Kazdy krok sprawial niesamowity bol, maz mnie nosil na rekach, caly pobyt byl koszmarem. Jak wrocilismy do domu, to bol nagle minal... do tej pory nie wiem co to bylo, ale nie mam zamiaru odwiedzac rejonow Leby
Wiem, ze zespol ciesni sam nie przejdzie, ale czy to juz pewna diagnoza?? Moze to rowniez bole reumatyczne i moze mina po zakonczeniu ciazy???
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 07:44   #1219
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Witam nowe mamusie
Dobrze, że Cię już wypuścili
Moja koleżanka (też rodzi w sierpniu) wylądowała w szpitalu z zatorem w nerce. Przyjęli ją na urologię ale jako ciężarną położyli na patologii ciąży. Zator się zmniejszył ale lekarz upiera się, żeby założyć cewnik (dostanie kasę z nfz) a poza tym nie chcą jej wypuścić, bo jak nie będzie leżeć 24h to szpital nie dostanie kasy paranoja. Najlepsze jest to, że trafiła tam jakoś w nocy, a nie dostała śniadania ani obiadu. Mówi, że z ginekologii to ciągle ktoś przychodzi i sprawdza dzidziusia a z urologii nikt się nią nie interesuje. Trochę się martwię bo to szpital w którym ja chcę rodzic :P ale dobrze, że chociaż z opieki gin jest zadowolona
Stary 2014-05-21, 08:39   #1220
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Witam nowe mamusie
Super kochana! Teraz w domku sobie spokojnie wypoczywaj! Oczywiście dbaj o siebie, ale nie musze tego mówić bo jak w rodzinnym domu to opieka będzie bardzo dobra Trzymaj się nasza optymistko !

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Ja na początek sierpnia mam termin także to trochę za późno Chcę, żeby łóżeczko się przewietrzyło i materac ładnie wywietrzał bo śmierdzi nowością No i liczę, że mogę urodzić już w lipcu także końcówka czerwca to tak optymalnie dla mnie

Moj maż ma zamiar w sierpniu złożyć łóżeczko i komodę które najpierw musimy zakupić Oczywiście bede walczyła aby już w połowie lipca było wszystko gotowe...Ale koniec czerwca wg mnie jeszcze za wcześnie....No chyba, ze okaże sie ze maleństwo będzie chciało szybciej przyjść na świat Ale to jak sie dowiem to zacznę działac

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:

No i ja już w sumie jestem gotowa na narodziny Melki Mogłabym już teraz jechać rodzić ale niech małe posiedzi w brzuszku jak najdłużej oczywiście

A co do rozkładania łóżeczka to tak myślałam, żeby zabrać się za to pod koniec czerwca Nie będzie to za późno??
Widok tatusiów jest wzruszający to prawda...Czasami az sama do siebie sie uśmiecham jak ich mijam, co oni sobie o mnie myślą
W ogóle jak mijam małżeństwa, czy tez pary z dziećmi to aż miło popatrzeć
Stary 2014-05-21, 08:43   #1221
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A bardzo możliwe
U mnie też było zakręcone z tymi hormonami - najpierw TSH wyszło ciut za niskie (nadczynność!), zrobiłam powtórkę wraz z ft3 i 4 i co? TSH wyszło w normie, ale za to ft4 za niskie (NIEDOczynność!) Usg potwierdziło niedoczynność. Porąbane.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Kochana Miałam podobnie w 1. ciąży. Nie mogłam nawet chleba pokroić, taki ból drętwiejący, cholernie nieprzyjemny... A minęło jeszcze w trakcie ciąży Na bank minie najpóźniej po porodzie, po prostu masz tam coś uciśnięte (nie pamiętam dokładnie, jak to działa, coś z tkankami ). A nic się nie robi, bo leki na zespół cieśni owszem, są, ale nie wolno ich brać w trakcie ciąży. Oby nie dokuczało bardzo!

Zdrówka!!!

Mam wyniki moczu (ok) i morfologii - nadal ciut za mało żelaza i czerwonych ciałek, mimo brania żelaza (pewnie gin zwiększy dawkę ), ale bez tragedii Za to leukocyty ponad normę, ale to zwalam na przeziębienie.
Tarczycowych jeszcze nie mam...

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Ładny

Mam takie piękne zdjęcie, jak TŻ jeszcze w szpitalu siedzi na korytarzu, taki szczęśliwy, a Krzyś leży Mu na brzuchu (brzuszek do brzuszka) TŻ jest naprawdę dużym facetem, przy nim Krzyś był takim Okruszkiem...

Nie ryzykowałabym
słodkie ja już nie mogę sie doczekać kiedy ja takie zdjęcie mojemu będe mogła zrobić Oczywiście pewnie sie popłaczę

Trochę się zdenerwowałam, bo zauwazyłam że na ulotce drugiego syropu który mi lekarka przepisała pisze że nie zaleca sie stosowac go w ciaży czy w czasie karmienia piersią....Pewnie dlatego go mam brać tylko 2 razy dziennie...A o ten drugi sie nie martwie bo jest tylko dla kobiet w ciaży i matek karmiacych...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-21 o 08:48
Stary 2014-05-21, 08:46   #1222
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
OOO ze tez nie wpadlam na to wczesniej..dziewczyny macie plyty indukcyjne??
Jesli tak, to jakiej firmy, z jakimi funkcjami warto kupic i na co w ogole zwracac uwage, bo kurcze nie wiem na co patrzec. Koles w euro agd powiedzial...na wyglad co za debiltak samo mikrofala
My mamy płytę z firmy Hotpoint Ariston i działa bez zarzutu. Teraz te płyty są naprawdę na podobnym poziomie, poza tym mają niewiele funkcji, więc nie bardzo czym mogą się różnić. Ewentualnie czas nagrzewania się czy liczba pól grzejnych.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Wiesz co fajnie, mnie np nie interesowały tematy z grupy - preparaty dla kobiet w ciąży - zresztą sama zobaczysz. Ale np fajny był temat o fotelikach, ja wiele się dowiedziałam albo np chustach jak ktoś jest zainteresowany to można się dużo dowiedzieć. Poza tym pielęgnacja malucha w kąpieli, karmienie piersią itp. Nie chciało mi się iść, bo musiałam iść sama ale teraz nie żałuję. Dużo dziewczyn było z facetami ale dużo też było samych no i rozdawali różne próbki np palmersa, johnsona, dady, nawet skarpetusie maxi cosi także w sumie warto.
Dziewczyny, skąd się dowiadujecie o takich warsztatach? Wchodzicie na stronki poszczególnych organizatorów?

Cytat:
Za późno??
Ja planuję właśnie pod koniec lipca złożyć łóżeczko, ale ja mam termin na 6 września

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 08:48   #1223
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja po glukozie. Niestety musiałam jednak iść do przychodni, ale i tak stwierdzam, że samo picie i czekanie to totalny light. Jedyne co, to przed wyjściem z domu rano mi się słabo zrobiło, pewnie z powodu wczesnego wstania. Ale czuję się super, więc nie odwołuję kosmetyczki

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-21, 09:05   #1224
AgnesD
Rozeznanie

A ja dzis wstalam zrobilam sniadanko I sobie mysle tak : a w ktorym ja tyg jestem pewnie 26, no to wzielam karte ciazy I patrze i odliczam od wizyty I dzis koncze 27 tydz. zaczynam 7 miesiac I 3 symestr

Odnosnie tego liczenia w pierwszej ciazy wszystko czytalam, liczylam I jakby ktos mnie w srodku nocy obudzil to bym wiedziala, ktory tydz jest same wiecie. A teraz czasem brakjje czasu na zastanowienie obliczenie itp

U mnie wczoraj byli 30 stopni dzis ma byc jeszcze lepiej. Nie nsdaje sie juz na takue upaly. A z synolem trzeba wyjsc na dwor a z checia bym w chacie przy wiatraku polezala
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Edytowane przez AgnesD
Czas edycji: 2014-05-21 o 09:06
AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 09:21   #1225
Aisog1987
Rozeznanie

Cześć, ależ wy dużo skrobiecie.ja po prostu nie mam czasu na czytanie tak dużej ilości postów. Nie wiem czy jestem taka zapracowana czy mało zorganizowana. he he
Dziś czekam na meble bo sypialnia ma nam przyjechać oby mi się spodobała bo robiłam na zamówienie, a z projektu to wiecie jak jest ..... czekam z niecierpliwością na nich.....

Poza tym u mnie dobrze. Robiłam tej posiew moczu i wynik wyszedł Ujemny, takze bakterie mam z głowy Lenka fika choć w tym tyg. znacznie słabiej czuję te ruchy niż np. w tamtym- też tak macie????? Troszkę się martwię, ale myślę, że jak się jednak rusza to wszystko jest z nią OK. No i ostatnio zrobiłam sobie 4 ząbki muszę się pochwalić szkoda tylko, że ten co mi robił wczoraj boli i nie mogę nic gryźć tą stroną. Jak nie przejdzie do popołudnia to się do niego przejade niech naprawi co zepsuł...

Pozdrawiam
Stary 2014-05-21, 09:44   #1226
ButterBear
Zakorzenienie

cześć
Ale piękna pogoda!

Zerwałam się bladym świtem i pojechałam do laboratorium na to CRP..i co? I przez to przeziębienie nie mogę go zrobić, bo wynik mógłby być zafałszowany

Kasia, dobrze, że glukoza Ci poszła sprawnie

Hania

Stary 2014-05-21, 09:54   #1227
kasia_ruda
Zakorzenienie

Studniówka
Stary 2014-05-21, 09:57   #1228
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
A ja dzis wstalam zrobilam sniadanko I sobie mysle tak : a w ktorym ja tyg jestem pewnie 26, no to wzielam karte ciazy I patrze i odliczam od wizyty I dzis koncze 27 tydz. zaczynam 7 miesiac I 3 symestr

Odnosnie tego liczenia w pierwszej ciazy wszystko czytalam, liczylam I jakby ktos mnie w srodku nocy obudzil to bym wiedziala, ktory tydz jest same wiecie. A teraz czasem brakjje czasu na zastanowienie obliczenie itp

U mnie wczoraj byli 30 stopni dzis ma byc jeszcze lepiej. Nie nsdaje sie juz na takue upaly. A z synolem trzeba wyjsc na dwor a z checia bym w chacie przy wiatraku polezala
za III trymestr

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Studniówka
to trzeba iśc na balety!
Stary 2014-05-21, 09:59   #1229
ButterBear
Zakorzenienie

Agnes, brawo za 3. trymestr!!

Kasia, super... Teraz już z górki, jak liczba jest dwucyfrowa

Dziewczyny, normalnie z III trymestrem wróciły mi objawy z I. Wyję non stop. Na programach, filmach, oglądając zdjęcia... i zachcianki

Hania

Stary 2014-05-21, 10:00   #1230
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Cześć, ależ wy dużo skrobiecie.ja po prostu nie mam czasu na czytanie tak dużej ilości postów. Nie wiem czy jestem taka zapracowana czy mało zorganizowana. he he
Dziś czekam na meble bo sypialnia ma nam przyjechać oby mi się spodobała bo robiłam na zamówienie, a z projektu to wiecie jak jest ..... czekam z niecierpliwością na nich.....

Poza tym u mnie dobrze. Robiłam tej posiew moczu i wynik wyszedł Ujemny, takze bakterie mam z głowy Lenka fika choć w tym tyg. znacznie słabiej czuję te ruchy niż np. w tamtym- też tak macie????? Troszkę się martwię, ale myślę, że jak się jednak rusza to wszystko jest z nią OK. No i ostatnio zrobiłam sobie 4 ząbki muszę się pochwalić szkoda tylko, że ten co mi robił wczoraj boli i nie mogę nic gryźć tą stroną. Jak nie przejdzie do popołudnia to się do niego przejade niech naprawi co zepsuł...

Pozdrawiam
wow aż 4 brawo w tak krótkim czasie tyle zębów ?super!
Ja mam do wyrwania, ale lekarz nie radził mi wyrywać w ciąży...wiec sobie darowałam, a teraz sama nie wiem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości