|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
BAN stały
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Nie nadrabiam, za dużo do czytania!!
Wczoraj byliśmy u księdza, w czwartek przed ślubem mamy próbę Możemy strzelać tubami (jeszcze nigdy tego ksiądz nie widział, ale nie ma nic przeciwko, może mnie tata prowadzić, może iść dziecko z obrączkami, życzenia pod kościołem, czytanie może czytać nasz przyjeciel iiii... opłata jest CO ŁASKA!! a nawet nie musimy dawać nic (ale damy oczywiście), a zapłacić można przed mszą, po msy, kiedy będziemy chcieli ).Byliśmy też na sali, wszystko ustalone, opłaty za serwowanie tortu dla nas nie ma, rzeczy możemy przywieźć już rano, mimo, że doba hotelowa od 14 jest, menu mamy powiększone o 1,5 kawałka mięsa na osobę, bez zmiany ceny, tort będzie bez rac (oby pani nie zapomniała), układ stołów jaki zaproponowałam jest ok i pani się nie czepiała, że jest mniej osób niż w umowie ![]() Dzisiaj jedziemy płacić 30 % ![]() alloffkowa trzymam kciuki ![]() adziia piękna relacja!! A u mnie... 10 DDŚ!!! Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-05-21 o 09:13 |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parafia idealna |
|
|
|
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mogą rozciąć i wyczyścić ropę ze środka, albo dren założyć... choć mam cichą nadzieję że jednak nic tam nie ma i tż panikuje... jest pianistą, ciężko mu grać bez tego palca.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 10 dni!! to brzymi okrutnie ![]() u mnie 108 chyba ![]() Dziękuje za kciuki dla tż
|
|||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
monidot Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to korporacje i dział finansowy - jeśli tylko znasz języki. Trzymam mocno kciuki, na pewno coś drgnie w sprawie pracy dla Ciebie
![]() mojakaren Super ![]() anka Do "Woman in love" walc będzie trochę trudniejszy rytmicznie. Wg mnie łatwiej Wam pójdzie z "Oczarowaniem" ![]() Cytat:
activelifestyle Cudna kiecka - uwielbiam taki dason. A kolor i hafty to tak dodają uroku. Piękna ![]() wiosnaachtoty Faktycznie to już Widziałam w aparcie kolczyki z ogromnymi cyrkoniami, powinny się nadać ![]() alloffkowa O masakra... Trzymam ckiuki bardzo mocno ![]() cashmere Drogo strasznie pysia Ta nowa praca brzmi fajnie, tylko pytanie - jak tam jest z szefostwem i atmosferą? Jeśli beznadziejnie, to nie warto. Inna sprawa, że pisałaś o tym, że jest dobry w tym, co robi - firmy zabiegają o takich pracowników. Ad rem Ale masakra. I podczas zapraszania nic nie wspomnieli, że Wasze daty się pokrywają? Buractwa z os. tow. nie skomentuję ![]() enzunio O, fajnie że ksiądz taki normalny i że udało się załatwić z salą
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Zrobię mu zdjęcie w garniaku i pokażę, jak go odbierzemy bo teraz został oddany aby skrócili w spodniach nogawki ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Współczuję ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- W Warszawie w USC babka miała w swojej bazie mój akt urodzenia. Więc ja nie przynosiłam ani nie "wyjmowałam". Najlepiej jak zadzwonisz do USC i dopytasz Może Twój też ściągną i nie będziesz musiała płacić za akt urodzenia ![]() Bo oczywiście opłata w kwocie 84 zł za akt małżeństwa nie podlega dyskusji :P ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-05-21 o 09:25 |
|||
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
juz jest dobrze, TŻ przytula się kiedy tylko może, a ja się nie daję
tzn nie ze złosią, ale że nie mam ochoty, tak go na dystans troche trzymam,a co jeszcze tylko pogadamy o tym co było i bedzie jak dawniej ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- MAM KILKA PYTAŃ: a jak jest z dokumentami z USC? 1. maja być w 3 kopiach? 2. i jak dokładnie nazywa się ten papier, żebym wiedziała o co poprosić ![]() 3. trzeba iść do USC tam gdzie się urodziliśmy, czy gdzie należymy ?
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
hahah a ja mialam pisac ze wlasnie zostaly nam-dziedwczynmom z 30.08
101 dalamtyńczyków do ślubowania
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
AAAA
A ja jutro! Cytat:
enzunio fajny ksiądz Wam sie trafił! Ja właśnie bezskutecznie próbuję się dodzwonić do kancelarii i umówić sie na protokół...
|
|
#4451 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem z tym aktem do USC odpowiedniego dla miejsca w którym bierzecie ślub. Mówisz pani, że chcecie się pobrać i tyle Nie wiem ile jest kopii, nam włożyła do koperty, zakleiła i przybiła pieczątkę enzunio zazdroszczę takiego fajnego księdza
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-05-21 o 10:01 |
|
|
|
|
#4452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Jest to zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa. Zobacz czy w USC do którego się wybierzecie jest kasa, jeśli nie musisz opłacić 84 zł przelewem (za akt małżeństwa).
|
|
#4453 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Aloffkowa trzymam kciuki za TŻ
![]() Ad rem może zaproszenia mieli wypisane wcześniej od Was? My też mamy taką jedną "parkę" (kuzyn TŻ) i jak się okazało są już narzeczeństwem, ślub mają 2.08 a ją mamy wypisaną jako os. towarzyszącą - trudno naprawdę nie wiedzieliśmy ![]() enzunio super że już wszystko gotowe no i 10 dni??? ![]() docik10 gratulację studniówki karolinuuusia bardzo się cieszę że z TŻ już lepiej ![]() Noo to dzisiaj spotkanie z dwoma dekoratorkami akurat tak się złożyło że jedna po drugiej zobaczymy na ich propozycję porównamy wyceny i oby tylko coś z tego wyszło
|
#4455 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas jutro ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-05-21 o 10:21 |
||||
|
|
|
#4456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aleeee też jestem ciekawa jak wypiszą moje "dane" bo też może być taka sama sytuacja że będę jako os. towarzysząca
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym narzeczona kuzyna zaprosiła mnie do znajomych na fb kilka miesięcy temu - z tego co wiem, na fb figuruję z imienia i nazwiska a nie jako "osoba towarzysząca" Ok, szkoda gadać, może ja sie za bardzo czepiam, ale po prostu mi sie przykro zrobiło, ze ja się staram, wpisuję imiennie, jak Sherlock dochodzę kto sie jak nazywa, a potem dostaje sama takie zapro..
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie sprawdzam ile Nam zostało dni iiiiiiii :
mnie i mojemu S. zostało 150 DDŚ ! ![]() Tadam !
|
#4459 |
|
BAN stały
|
Ad rem przykro mi sytuacji, ludzie czasem nie pomyślą, że mogą komus sprawic przykrość...
![]() Co do księdza proboszcza to rzeczywiście fajny Szkoda tylko, że ksiądz którego chciałam nie poprowadzi mszy bo idzie na pielgrzymkę Ale to nic, bo i ten drugi jest fajny i nawet proboszcz jak się okazało
|
|
|
|
#4460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma co się przejmować może zrobili to złośliwie lub z "przeoczenia"
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
U mnie miesiąc do ślubu!!!!
Ale przeboje z gośćmi nie pozwalają cieszyć się w pełni ![]()
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, mój przyjaciel też dojeżdża ze Śląska do Krakowa do pracy
Z kolei inny jeździł długo z Krakowa do Zawiercia codziennie. A mnie ludzie mówią, że ja mam daleko do pracy (17km w jedną stronę ).Enzunio,super - wszystko można i to jeszcze 'co łaska'! ![]() Ad rem, masakra To jak Wy ich zapraszaliście to co, nie wiedzieli kiedy ślub biorą? ![]() Os. tow. nawet nie komentuję... |
|
|
|
#4463 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() współczuję Cytat:
ale watro wziąć na niego poprawkę i nie przejmować się głupstwami ![]() Cytat:
Super, że w kościele wszystko dogadane i na sali ![]() docik10 - gratuluję 100-dniówki karolinuuusia - cieszę się, że u Was już dobrze Dokumenty wydadzą Wam w trzech kopiach, ale akty urodzenia to w jednym egzemplarzu trzeba dać Trzeba prosić o zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego Po zaświadczenie idzie się do USC, do którego należy kościół, w którym bierzecie ślub
|
|||
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny!
![]() Za kwadrans dzwonię znów do kancelarii umawiac się na protokół. Na samą myśl o rozmowie z proboszczem aż mnie brzuch boli
|
#4465 |
|
BAN stały
|
Niulka nie wiem czy Cię to pocieszy - prawie wszystkie przez to przechodzimy/łyśmy
Piękna Pmka, fryzura i kolia (gdybym miała trochę skromniejszą suknię... no doooobra, gdybym miała o wiele skromniejszą suknię, na pewno wolałabym kolię od oklepanych długich kolczyków http://www.camon.pl/2013/12/ania-i-wojtek/ |
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tego samego USC nawet jak mój TŻ do niego nie należy, a ja tak bierzemy oboje te zaświadczenie, tam gdzie bierzemy śłub?
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Nasza historia jest banalna
Aczkolwiek on zawsze mówi, że on już od tej studniówki wiedział, że coś z tego będzie ;p (chociaż dosyć długo się zbierał |
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Wstawię Wam jedno zdjęcie, na razie jedyne jakie mam.
Pewnie później je usunę. PS. wyszłam trochę jak królik, bo już wtedy płakałam
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
karolinuuusia - może po kolei Pierwszym krokiem jest odebranie aktów urodzenia:a) czy to miasteczko ma osobny USC? Jeśli tak to tam musicie zanieść swoje akty urodzenia i tam wydadzą Wam zaświadczenie b) jeśli miasteczko ma ten sam USC co Wasze miasto to nic nie musicie wcześniej robić tylko od razu udać się tam i wydadzą Wam zaświadczenie - musicie mieć tylko dowody osobiste. Zaświadczenie bierzecie z jednego urzędu w 3 egzemplarzach i właśnie tam gdzie będziecie brali ślub Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam... adziia13 - wyglądałaś zjawiskowo |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

Możemy strzelać tubami (jeszcze nigdy tego ksiądz nie widział, ale nie ma nic przeciwko, może mnie tata prowadzić, może iść dziecko z obrączkami, życzenia pod kościołem, czytanie może czytać nasz przyjeciel iiii... opłata jest CO ŁASKA!!
).

tzn nie ze złosią, ale że nie mam ochoty, tak go na dystans troche trzymam,a co

Sukienka w kolorze pudrowego różu i ma błyszczący dół (zrobiłam też zbliżenie, ale kiepsko widać). Cieszę się też, bo moja mama kupiła sobie sukienki - na wesele i na poprawiny, a także moja siostra. Także wszystkie trzy jesteśmy już prawie gotowe