![]() |
#4891 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() papciochy super ![]() danie wyszło rewelacyjnie ![]() ![]() Popołudniu zrobiłam "salceson", pachnie pięknie ale jeszcze nie próbowałam ![]() podaję przepisa ![]() 4 jabłka pokrojone w kostkę 4 jajka 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru (lub mniej ja dałam pół szkl.) po 1 łyżeczce: sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, kakao, cynamonu pół szkl, oleju Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, dalej miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku, miskujemy na najmniejszych obrotach miksera. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą,proszkiem, cynamonem i kakao (porcjami) i miksujemy też na najmniejszych obrotach miksera. Wlewamy powoli olej. Na końcu dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i pieczemy ok. 50 min w temp. 180 st. (do suchego patyczka). Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-05-21 o 10:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sandałki cudne ![]() I dobrze, że z Hanią lepiej ![]() A ja dziś czytałam nt. ofert edukacyjnych przedszkoli, które by mnie interesowały. Wybrałam jedno, przychodzi tz z pracy i mu mówię, a on na to, że pracuje biurko w biurko z gościem, którego żona to przedszkole prowadzi ![]() ![]() ![]() Poza tym kupiłam Myszy garnki i małą kuchenkę z Pepco. Dorzuciłam bluzkę i leginsy. Lubię ten sklep ![]() Dobrego wieczoru! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny (szaja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas też dzieci idące do przedszkola muszą być odpieluchowane :tak: Cytat:
![]() Nawet z kropkami cudna jest! Cytat:
a nie pamiętam, to problem od urodzenia? a witaminą D się suplementujecie? Cytat:
![]() ------------------------ Cytat roku: Agu: tatusiu, chcę się z tobą bawić i kochać! padłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Heja!!!
Dziewczyny, dziekuje wam bardzo za opinie dot wczorajszego zajscia z Pietraszkiem, Debrah, Marsi, wasze opinie sa dla mnie szczegolnie wazne ![]() Debrah, wczoraj probowalam wszystkiego, odwracanie uwagi, chodz pojdziemy poogladac ptaszki, nakarmic, chodz pobawimy sie z dziewczynka, wejdziemy z drugiej strony, no nic nic nic nic nie dzialalo. Nie wybuchnelam bo po pierwsze wiem, jak mlody by zareagowal. Wystraszylby sie i byloby jeszcze gorzej a ja przez rok mialabym wyrzuty sumienia;]po drugie nie chcialam dac satysfakcji tym babom ktore komentowaly, chcialam polazac, ze mozna inaczej podejsc do histerii, naogladalam sie tyle wrzeszczacych matek na swoje dzieci, ktore dawaly nawet nie klapsy, ale autentycznie sruuuu w tyleczek z calej sily az dziecko zginalo:/ ze nie wyobrazalam sobie nawet zeby ktokolwiek chocby w myslach postawil mnie obok nich. Przeczytalam wszystko ale padnieta jestem, kontuzja mnie dopadla ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4896 |
Zakorzenienie
|
Założyłam nowy wątek, a jutro się odniosę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Wtajemniczenie
|
Lady, kochana, ja się nie odnisłam, bo mialam zadzwonić, i zapomniałam, AJM SORRY!!!!!
co do zachowania Piotrusia - podziwiam Twój stoicki spokój. Chciałabym się w takiej sytuacji zachować dokładnie tak jak opisałaś! Nie miałam jeszcze takiej sytuacji, więc nie wiem czy dam radę ![]() ![]() ![]() co do czwartku - kochana, jak najbardziej! Jedyne co to godzina - ja muszę być na 12 50 być w Katowicach na omówienie pracy, to potrwa max pół godziny, ale zanim dojadę do Gliwic to będzie już po 14... kurde najgorsze bo nie mam co zrobić z Anią, to jest godzina jej drzemki, aaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Kochana, to zeby sie nie gonic moze jednak ten piatek? Jak pisalam mam bezposredni do G-ce wiec luzik
![]() Zmienilam buty na nowe, mega drogie, i noga mi ich nie przyjmuje ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do butów - kurcze no to lipa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje i mysle podobnie, w sumie przesiadka z butow za 69zl na buty ktore w cenie regularnej ponad 400zl stoja i sa dopasowane w 100% do moich potrzeb no chyba powinno troche pobolec:P
Oki to czekam ![]() A co do sandalkow to my mamy odkryte, jedyne co zwrocilam uwage a wydawalo mi sie, ze jest na odwrot, maja zabudowana piete jednak Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś na to nie wpadłam;/ Cytat:
![]() A te sa ładne. Szaja: no właśnie, więc to mnie w tej książce rozczarowało, mocno. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedzi.
Buty za 29zł, bez palcy już wystawione na allegro ![]() ![]() ![]() no ale sprzedajemy, kupujemy zabudowane emelki ![]() Debrah - przepraszam, jeśli zasiałam w Tobie niepokój ![]()
![]() |
#4903 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() własnie moja koleżanka w pracy snuła dzisiaj fantazje jedzeniowe z młodą kapustą w roli głównej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oby się dopasowały
![]() |
#4904 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym przedszkolu nad którym ja myślę też są zajęcia adaptacyjne dla dzieci od 1 roku (a przyjmują od 1,5) i aż żałuję że dopiero teraz się o nich dowiedziałam i nie zaczęliśmy chodzić wcześniej, bo są bardzo fajne. Cytat:
![]() ![]() A kontuzji współczuję, mam nadzieję że dolegliwości szybko przejdą ![]() Debrah, Amelka śliczna ![]() ![]() A dziś też dostała od nas lalę bobasa (Szaja, dzięki za linka, wzięłam tą co Ty wklejałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- O właśnie, nie zacytowało mi Twojego posta o butkach, ja też wolałam kupić zabudowane i w tym roku stawiam z bucikami na Emelki, wzięliśmy te ale skorzystaliśmy z dni promocyjnych i udało nam się kupić 30proc taniej. http://www. mivokids /product-pol-9726-Roczki-Rozowe-Nubukowe-Sandaly-Dzieciece-E-2354.html Są bardzo fajne ![]() W linku trzeba usunąc spacje przed i po mivokids, inaczej czaszkuje Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-05-20 o 22:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wpadłam jeszcze tylko napisać, że moja szwagierka dzisiaj urodziła. Igorek przyszedł na świat o 20.20, waży 4,4 kg i ma 60 cm
![]() ![]() To tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest kurdę, ja mogę nie brać pod uwagę pewnych rzeczy, muszę się was radzić w przyszłości, zanim kupię jakieś buty ![]() Majulmi: no to u nas wchodzi też do pchacza Boikido - i każe się wozić, na stojąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje dla mamy ![]()
![]() |
#4908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
hje, gratulacje dla szwagierki!
ellmi, ale walisz po oczach podpisem ![]() Oby sie Fifkowi unormowalo zasypianie. Wiem o czym mowisz, bo Kuba przez pierwsze hmm 11 mscy zycia? zasypial o 22-23... NIC sie nie dalo o tej porze juz zrobic. MaJulMi, z ta sala zabaw nie przy drzwiach chodzilo o to, zeby nie byla zbyt blisko, zeby dzieciaczkom na jesien/zime nie wialo od wejscia. Zamotalam, ale chyba wiesz o co kaman ![]() Aniu, pokaze zdjecia, ale raczej po remoncie juz ![]() O sandalkach pojecia nie mam, wiec milcze ![]() Czytam w kratke, ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka!
ja nie spie juz od 5 ![]() ![]() kurde, wyaje mi sie ze mlody ma zatkany nosek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46544527] a nie pamiętam, to problem od urodzenia? a witaminą D się suplementujecie? [/QUOTE] wiesz co, od samiuskiego urodzenia to chyba nie, bynajmniej ja nie zauwazylam. w szpitalu tez nikt na to nie zwrocil uwagi ![]() zwrocilam na to uwage jak mloy mial okolo pol roku. wydaje mi sie ze od tego momentu to wglebienie stoi jakby w miejscu, ale to moze tylko moj wymysl i tak sobie tylko wmawiam ![]() a wit. D oczywiscie podaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Heja....wczoraj caly dzień na dworzu...dlatego mnie nie było, choć kto to zauważył
![]() Cytat:
Ale planuje też zakupić takie z zakrytymi palcami. A jak jakieś fajne znajdziecie zakryte...podlinkujcie dziewczęta! Wczoraj miałam mega lenia...ledwo zmusilam sie do treningu a wieczorwm nie weszlam na orbitrek aaaa i zjadłam pół czekolady (nie, nie zbliza mi sie @)- dziewczyny poprosze o solidna zyebke i kopa w doope! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-05-21 o 06:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Juz Ci tak pieknie szlo i co, chcesz to wszystko zmarnowac!?! chcesz byc super extra laska czy wiecznie narzekajaca na nadprogramowe kg zgorzkniala baba?! zeby mi to bylo ostatni raz!!!! ![]() a teraz w ramach pokuty 30 km truchcikiem i 10 godz chodakowskiej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amelka śliczna nawet z kropkami ![]() Cytat:
![]() Co do tych kolejek to jest poprostu chore. Dla dzieci wogóle nie powinno być kolejek, dostajesz skierowanie i idziesz. MASAKARA. Cytat:
Cytat:
O matko to już!!!!! Cytat:
![]() Kurcze częsc cytatów mi zjadło ![]() Wczoraj znowu poszłyśmy na plac zabaw, i znwou się nam qupa prztrafiła więc zabawa się zepsuła, całe szczęscie że to był twardy bobek i matka przygotowana chusteczki miała, więc tragedii nie było, ale Oli już miała jakis dyskomfort i chciałą ewidentnie do domu wracać. Za dwa tygodnie jest w mojej wiosce impreza: nadanie imienia w szkole, i Tż został wytypowany do niesienia sztandaru ![]() ![]() Dziewczyny bo tak się zastanawiam: czy wypada żeby na dzien dziecka zasugerować chrzestnemu kask na rower, pytają mnie co kupić a ja nei am pojecia. Ja ich synkowi (mój chrzesniak) kupiłam takiego misia wilhelma ) ma na sweterku wychaftowane imię i metryczkę, jego siostra tez ma takiego i wiem że bratowa się ucieszy - to bedzie taka bardziej pamiatka; a bratanicy kupię duplo, albo barbii albo co tam mi powiedzą bo tez się mają zastanowić). Odkąd mamy spacerówkę-parasolke Oli wogóle nie chce rowerkiem jeździć, idziemy do garażu i zawsze wybiera wózek ?? Nie wiem co ją taka faza złapała. Dzis na obiad mam mielone - mama zrobiła więc pyszne są.
![]() |
#4915 | |||
Rozeznanie
|
Tararara, przyjechałam dziś do pracy rowerem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do nocki, to u nas też słaba - Mała wierciła się i często popłakiwała. I też wstała o 5 ![]() Cytat:
![]() Co do prezentu na Dzień Dziecka to ja bym pewnie chrzestnej Julki powiedziała - no chyba że dana rzecz byłaby droga (wiem, że to pojęcie względne, ale ja i B. znamy się dobrze i chyba umiemy to wyczuć), to wtedy nie, bo miałabym poczucie, że kogoś naciągam. Cytat:
![]() Zabieram się do roboty. Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Cytaty mi poucinało
![]() ![]() Nancy brawo dla Kubusia za pierwsze samodzielne kroczki! U mnie Domcia sama potrafi chodzić, przejdzie np. pokój jak wyciągnę do niej ręce, ale ogólnie chodzi za rękę czy to po domu czy po dworku. Nie powiem - chciałabym, żeby już sama zaczęła, bo męczące to jest. Pstryku masakra z tymi terminami. My 29. maja mamy wreszcie wizytę u alergologa. Tylko co z tego jak Domcia już tej wysypki nie ma? A na skierowaniu od pediatry mamy napisane, że zostały wykonane testy, a to g**** prawda, bo pediatra nie może zlecić. Więc mieliśmy je chyba zrobić prywatnie? Nie robiłam, bo to koszt ok 130 zł, wysypka zniknęła, a poza tym niech alergolog je zleci na nfz ![]() Ifwka a jak Twój TŻ został wybrany? W jakiejś radzie jest czy co? ![]() ![]() Gratulacje dla szwagierki Hje. Duży chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Debrah cudny avek
![]() Elllmi z tej stronki, co kiedyś Ci podałam ![]() Dawid się much boi ![]() Black 1oo lat ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Black, sto lat!!! :-*
Dzisiejszy dzien bedzie powtorka z poniedzialku. Jest 9 a ja mam dosc. Dobrze, ze M.byl rano z mlodym po chleb, to zobaczyl, mamy 20m do piekarni a Piotrus rzucil sie na ziemie razy 13;] a nie wierzyl mi do konca. kokodżambo i do przodu. Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogadam z bratową co ona na to ![]()
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
A najgorsze ze malz dzisiaj pojechal i wraca w piatek w nocy
![]() Puscilam bajki, pierwszy raz, siedzi jak zaczarowany, przynajmniej nie placze..... Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Aha co do pamiatki na komunie kupilismy zestaw Parkera, pioro wieczne i dlugopis, w pieknym opakowaniu i z grawerami na tabliczce i pisakach ![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.