|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
bardzo sie ciesze ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#4322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaaa
|
#4324 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wzięłam młodego na spacer, poszłam do bankomatu, a że to już niedaleko żłobka to odebrałam od razu Dawida, bo nie chciałoby mi się tam iść drugi raz za kilka godzin. Jest jeszcze cieplej niż wczoraj, Miłosz w body z krótkim i spodniach dresowych, które mu i tak podciągnęłam do kolan. Skarpet ani czapki z daszkiem nie zakładałam, osłaniałam go od słońca daszkiem od spacerówki.
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe od kogoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Misia Cytat:
Cytat:
raz była pielęgniarka środowiskowa Zapomniałam wczoraj napisać, że zainspirowana Waszymi postępami w rozszerzaniu diety zaszalałam i dałam wczoraj młodemu makaron
|
|||||||
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody zrobil dzisiaj dwa kroki w raczkowaniu
w koncu sie ruszyl leniuszek lecimy na spacero ![]() buziaki
|
#4326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4327 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie można sprawdzić na stronie firmy kurierskiej drogi przesyłki?? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie się cieszę
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
No weź. Ja za ponad miesiąc kończę 34
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4331 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
misia bardzo się cieszę ze Maleńtwo zdrowe
pszczoua współczuję zepsutego auta Cytat:
ciekawe od kogo![]() Cytat:
ależ on zdolny![]() Cytat:
http://www.smyk.com/cool-club-szorty...a-dla-dzieci-p Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4332 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() nadrobilam Was na szybko ![]() to chyba uzaleznienie, zeby w tak piekna pogode siedziec przy kompie ![]() bylismy na rehabilitacji i dostalismy nowe cwiczonko, dzieki ktoremu Jakub ma czybciej stanac na 4 i faktycznie po zakonczeniu dzisiejszych zajec sam stanal na czworaka musimy troche pocwiczyc i ruszy ![]() droga w tamta strone byla super, bo bylo chlodno i maluch cala prawie przespal. ale z powrotem byla masakra. plakal zaraz po wejsciu do auta, bo bylo mu za cieplo. rozebralam go i zostawilam tylko w bodach z krotkim, a ze byl spocony to balam sie otworzyc okno, zeby nie przewialo. klime wlaczalam na chwile i wylaczlam i tak w kolko, bo tez sie balam. ale sie udalo, zasnal po kilkunastu minutach. i jakos dojechalismy. jeszcze mialam takiego pecha, ze kilka razy stalam na przejezdzie kolejowym, w tym raz az 15 minut, bo droznikowi nie chcialo sie otwierac i zamykac miedzy pociagami ![]() weszlam sobie tez do tesco na chwile. fajne sa tam te ciuszki, ale ze jestem poki co spluykana to kupilam mu tylko dwie pary legginsow ![]() Ewacia za wage Sebusia. a Adrianek to faktycznie maly chochlik ![]() Cytat:
Cytat:
zaradnas Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech malenstwo rosnie zdrowo
|
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pomidorowki, to ja robilam wlasnie na przecierze od tesciowej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Mlody po 2,5 dnia beze mnie....uśmiechnął się na powitanie i tyle dobrego ![]() Dzisiejsza próba posiedzenia na kocu przed domem, skonczyla sie tym, ze Adaś byl głównie poza kocem i wyrywał trawę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na giga zakupach z Kornelem i mamy zapasy na dwa tygodnie.
![]() Kornel ostatnio się wydziera w samochodzie wniebogłosy. Ale po 5 minutach krzyku zasnął.
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale chodzę na boso za nią i mam pomalowane pazury, to ją bardzo interesują i próbuje je łapać itp
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
misia super! Dziewczyny pamiętacie temat Laryski o dziewczynach, które chciały przewozić dzieci ze szpitala w gondolach? Natknęłam się dzisiaj na to: http://www.sklep-tosia.pl/concord-sleeper_p1775
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co nikt się nie ujawnił nie są to moi rodzice, siostra ani brat szukam dalej ![]() ale mam zagwozdkę ,nie wiem komu dziękować :P edit : na all znalazłam zakończoną aukcję i kupujących i nic mi to nie mówi bo widać pierwszą i ostatnią literkę nicku ![]() ale jestem ciekawa kto to ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- już wiem , to od siostry Męża ,chrzestnej Michałka
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-05-21 o 17:23 |
||
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() kla ski:![]() ![]() I ja również zazdroszczę ![]() Jeeej miałam tak zalatany dzień, że nic mi się nie chce.Jutro i pojutrze będzie podobnie...
|
|
#4343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moj duzo wieksze zainteresowanie wykazuje moimi kapciami niz stopami ![]() raz sie zapomnialam i zostawilam i poszlam do kuchni na boso. wracam a tam maly lize podeszwe cwiczenie jest banalne. siadasz na podlodze w rozkroku. lewa noga wyprostowana. kladziesz malucha na niej w poprzek - tak, zeby glowka byla na zewnatrz a nozki w srodku. maluch ma sie opierac na raczkach i trzeba mu pokazywac jakies zabawki raz z jego prawej raczki, raz z lewej, zeby cwiczyl podpor obydwu raczek. nozki natomiast zgiete w kolankach, jak najblizej Twojej nogi. tylko trzeba pilnowac, by nie byly rozkraczone jak u zabki, tylko na szerokosc bioder. prawa reka delikatnie nalezy nacisnac na miednice, zeby usiadlo na kolankach. tylko nic na sile i powtorzyc kilka razy. nalezy czesto bawic sie z malym w takiej pozycji. trzeba pilnowac, zeby maluch nie odginal glowki do tylu, ani zbyt wysoko jej podnosil, bo wtedy nie cwiczy miesni brzucha tylko grzbietu. wiec najlepiej pokazywac zabawki pod glowka, by prowokowac patrzenie w dol. pozostale cwiczenia sa na pilce. nalezy trzymajac za miednice delikatnie balansowac do przodu/tylu/ po skosie na boki. nie wiem, czy to zrozumiale opisalam. jakby cos nie bylo jasne to postaram sie lepiej wytlumaczyc. zarowno po cwiczeniach w poradni jak i w domu Jakub podnosil do gory pupke i stawal na czworaka ![]() malo tego wlasnie przed chwilka zrobil kilka kroczkow, wiec mam nadzieje, ze zaraz zacznie raczkowac ale rehabilitantka powiedziala dzis, ze jest bardzo silny i potrzebuje tylko stymulacji, zeby ruszyc do przodu. eh dumna jestem z niego dzisiaj
|
|
|
#4344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziecko w tym tak czy siak nie jest bezpieczne.
|
||||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech rośnie zdrowo
|
|
|
#4346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super niespodzianka My dzisiaj body z długim rękawem i półśpiochy oraz czapka z daszkiem. Młoda na początku się podniecała w spacerówce a potem e zmęczenia zrobiła takie avanti, że cały park słyszał. No ale jaaakoooś odbyłyśmy 3 h spaceru.
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
heloł,
u nas dziś 3o st i pełne słońce nie wiem jak dziecia ubierac a widze ze temat na tapecie wiec Filip mial dziś koszulke krótki rekaw (bez kitu body rządzą) cienkie dresy bez czapki bez skarpet... pytanie czy Waszym dzieciom też tak się pocą główki? Filip spał popołudniu na dworzu w cieniu i normalnie wózek i włosy mokre... ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- a tak wogóle to naprawde widziałam dziś tak grubo poubierane dzieci że im współczuje..
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyprobuje je jutro z Julka o ile dobrze zrozumialam ![]() ja dzis caly dzien sprzatalam a mala byla z tztem na wyjezdzie ![]() ale miala body z krotkim i legginsy i kapelusik i tyle ![]() a jeszcze chcialam napisac jaka jestem beznadziejna u nas odciaganie katarku to zawsze masakra bo Julka tak sie drze rzuca sie odpycha rekami i kreci glowa ze nic nie mozna zrobic dzis to tak sie silowala ze chyba jej cos uszkodzilam w nosku albo zrobilam rane bo krew leciała U was tez dzieci tak reagują? jak to robicie?
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
mój dziś krótki rękaw i krótkie spodenki, no i bose stópki
w ogóle spotkałam dziś 2 koleżanki jedną z Oskarkiem 1,5miesiąca aż mi się płakać chciało bo nie pamiętam, że Myszek był taki maciupki
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małgosia też się siłuje w takiej sytuacji i ja albo to robię z TŻ-tem albo daję sobie spokój i czekam na jej lepszy humor. Ja boję się zawsze, że wsadzę to ustrojstwo do oka.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Robaczek malutki, wychodzi 6t3d. 
No to teraz zdrówka dla Ciebie i maluszka i bezproblemowej ciąży 
po prostu nie wsiadasz do wagonu z kibolami i nie gadasz z cygankami

od rana 2x nakarmiłam dziecko, poodkurzałam, zmyłam podłogi, ugotowałam pomidorówkę dla Myszki, pomyłam naczynia, umyłam głowę i wysuszyłam (TZ w tym czasie prasował stertę prania, która chyba sięgała do sufitu 

kla ski:
u nas odciaganie katarku to zawsze masakra bo Julka tak sie drze rzuca sie odpycha rekami i kreci glowa ze nic nie mozna zrobic