kobiety odpicowane i zaniedbane - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 23:45   #331
coffee
and cigarettes

Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
I zacznij brać prysznic codziennie bo sam dezodorant Ci nie pomoże kiedy się już spocisz. Wtedy też chcąc nie chcąc umyjesz włosy.
Nie da się wziąć prysznica bez mycia włosów?

Ten wątek to naprawdę perełeczka.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 23:45   #332
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

dudi boy gdzie wyczytałaś to że nie kąpie się codziennie?
kąpięl biorę codziennie, tylko głowe nie zawsze mi sie chce!
Stary 2014-05-21, 23:54   #333
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Nie da się wziąć prysznica bez mycia włosów?

Ten wątek to naprawdę perełeczka.
No pewnie i da, nie wiem osobiście nie próbowałem, bo i po co się tak "starać" kiedy ma się tłuste włosy??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez _ Dzwoneczek _ Pokaż wiadomość
dudi boy gdzie wyczytałaś to że nie kąpie się codziennie?
kąpięl biorę codziennie, tylko głowe nie zawsze mi sie chce!
No ja nie wiem, ale to Ty się żalisz że ciuchy Ci nieprzyjemnie pachną po dniu noszenia w pierwszym poście. Skoro szukasz rady w tym temacie to ja naprawdę mogę tylko ręce rozłożyć. Ja jak się spocę to po prostu idę pod prysznic i zmieniam ciuchy.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-05-22 o 00:44
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 00:09   #334
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

Cytat:
Da się, ale przy okazji można już umyć włosy, nie??

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

No ja nie wiem, ale to Ty się żalisz że ciuchy Ci nieprzyjemnie pachną po dniu noszenia w pierwszym poście. Skoro szukasz rady w tym temacie to ja naprawdę nie wiem. Ja jak się spocę to po prostu idę pod prysznic i zmieniam ciuchy.

ehhhh chyba nie rozumiesz sedna... nie chce mi się już tłumaczyć, bo zaczyna mnie to męczyć, zaczynam tracić cierpliwość.

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

ahhh tak... ja się żale... jeszcze najlepiej napisz, że każdy mój post jest przepełniony głębokim smutkiem i żalem. i pogardą dla tego nieszczęsnego padołu łez.

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

generalnie wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane. jestem usatysfakcjonowana tymi wszystkimi informacjami. były bardzo przydatne. dodały mi skrzydeł niektóre wasze rady. ślicznie dziękuję
Stary 2014-05-22, 00:11   #335
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
ehhhh chyba nie rozumiesz sedna... nie chce mi się już tłumaczyć, bo zaczyna mnie to męczyć, zaczynam tracić cierpliwość.
Rozumiem, dlatego nie zwróciłem uwagi na takie sprawy jak szybki i efektowny makijaż, pomoc stylisty fryzur i spacer po blogach szafiarskich w poszukiwaniu inspiracji

Możesz być sobą i w dalszym ciągu nie zaprzątać swoich myśli idealnym stylem, ale istnieje kilka sfer, które można ewidentnie poprawić, abyś mogła poczuć się pewniej i wyglądać przyzwoicie.

Stary 2014-05-22, 00:16   #336
_ Dzwoneczek _
Raczkowanie

wyglądam przyzwoicie. czy tak ciężko to zrozumieć? to właśnie chodzi o ten wyszukany idealny styl żeby się wyróżniać
Stary 2014-05-22, 00:51   #337
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

ahhh tak... ja się żale... jeszcze najlepiej napisz, że każdy mój post jest przepełniony głębokim smutkiem i żalem. i pogardą dla tego nieszczęsnego padołu łez. [COLOR="Silver"]

A to przepraszam źle zrozumiałem, widocznie się nam tylko chwalisz że na codzień chodzisz w śmierdzących ciuszkach i z tłustymi włosami

Cytat:
wyglądam przyzwoicie. czy tak ciężko to zrozumieć? to właśnie chodzi o ten wyszukany idealny styl żeby się wyróżniać
To po co ten wątek?!
Zapewne już się wyróżniasz

Stary 2014-05-22, 07:03   #338
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale naucz się prać, bo w Twoim wieku to już wstyd żeby nie umieć metki zczytać, dobrać odpowiedni program i włączyć pralkę z detergentem-oto wielka tajemnica prania
Masz stary typ pralki - Funkcję od A do F, plus pokrętło na temperaturę, rozumiem, że bez instrukcji będziesz wiedział, który program jest do czego?

Ludzie, nie wiem czemu tak nad interpretujecie i wręcz obrażacie autorkę, że jest śmierdzącym brudasem. Dziewczyna się zastanawiała jak to jest, że jedne dziołchy są tak zjawiskowe, a drugie zwyczajne. Poprosiła o pomoc - ilu z Was jej pomogło? Tylko pouczenia, wyzwiska, wyśmiewanie się, sarkazm "no bo jak można?" - można. Opamiętajcie się. Po prostu się opamiętajcie. Ja widzę wiele dziewczyn, które mają nieświeże włosy, ale nie przetłuszczone. Ale przez myśl by mi nie przyszło wyzywać ich od brudasek. I ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może martwić się o ciuchy. Tym bardziej jak ma starszy typ pralki. Wiele osób nie wie jak prać ręcznie, ba! Nawet posiłku sobie nie potrafią przyrządzić. Ale skoro proszą o pomoc, to się tłumaczy, a nie wywyższa. Nie każdy jest wręcz półbogiem prac domowych i super-hiper-kobietą, zawsze nienaganną. Wręcz podejrzewam, że większość z was, takich idealnych była przez innych uważana za niechlujne, brzydkie czy śmierdzące. Autorka jest tylko człowiekiem. Ma prawo czegoś nie wiedzieć. Ma prawo pytać. Były tutaj już wątki kto ile razy się kąpie, pierze dzień w dzień czy zmienia bieliznę. Tak strasznie wam się nudzi, że będziecie układać sobie historie wyssane z palca? Mam wrażenie, że niektórzy z uczestników tej dyskusji to jak sępy się zlatują, byle tylko pogrążyć ofiarę. I nikt nie przeprosi autorki za to, że została jej niesłusznie przypięta łatka niechlujnego brudasa, że ją zraniłyście. Opamiętajcie się, ludzie! To jest tylko forum, nie wiem jeździe gdzieś do Afryki i tam wojujcie o czystość, idźcie sprzątać parki i zbierajcie niedopałki. Nieumyte włosy to wbrew pozorom nie jest koniec świata.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:45   #339
babcia_miecia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Nie każdy jest wręcz półbogiem prac domowych i super-hiper-kobietą, zawsze nienaganną. Wręcz podejrzewam, że większość z was, takich idealnych była przez innych uważana za niechlujne, brzydkie czy śmierdzące.
Nie no co Ty, na wizażu są same półboginie, tylko jakoś "w realu" ich nie widać.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:48   #340
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez babcia_miecia Pokaż wiadomość
Nie no co Ty, na wizażu są same półboginie, tylko jakoś "w realu" ich nie widać.

Nawet nie waż się tak pisać. Jak tylko parę stron wcześniej stwierdziłam, że wizażanki koloryzują z tym, że są tak perfekcyjne to zostałam zjechana, że zazdroszczę, bo nie mam własnych sukcesów. Także tego, nie można wątpić w idealność, bo

A co do pralki to wcale się nie dziwię, że można nie wiedzieć jak ma się pralkę starego typu. Ja mam w domu pralkę starszą ode mnie i nie ma w niej żadnych specjalnych oznaczeń programów do prania takiego, siakiego i owego tylko dwa pokrętła, więc jestem pewna, że nie wszyscy, którzy korzystają z nowych pralek od razu by sobie z nią poradzili.

Edytowane przez Mimiko
Czas edycji: 2014-05-22 o 07:50
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:11   #341
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babcia_miecia Pokaż wiadomość
Może mieszkają nie tam gdzie my? Albo my mieszkamy nie tam gdzie one?

Mimimo, masz moją klawiaturę!

Stary 2014-05-22, 09:08   #342
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
A w ogóle to uważam, że najbardziej wygląd robią włosy. Ja mam kręcone (nie chce ich katować prostownicą) więc siłą rzeczy czasem, zwłaszcza jak wieje, wyglądają nieporządnie, jak stóg siana. I nigdy nie będę wyglądać tak ładnie jak laska z długimi, prostymi włosami.
ja mam długie włosy z natury proste, a lepiej wyglądam w falowanych a nawet z toną lakieru i tak mam rozprostowane po około 2-3godzinach od kręcenia :d
Stary 2014-05-22, 09:25   #343
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Nawet nie waż się tak pisać. Jak tylko parę stron wcześniej stwierdziłam, że wizażanki koloryzują z tym, że są tak perfekcyjne to zostałam zjechana, że zazdroszczę, bo nie mam własnych sukcesów. Także tego, nie można wątpić w idealność, bo

A co do pralki to wcale się nie dziwię, że można nie wiedzieć jak ma się pralkę starego typu. Ja mam w domu pralkę starszą ode mnie i nie ma w niej żadnych specjalnych oznaczeń programów do prania takiego, siakiego i owego tylko dwa pokrętła, więc jestem pewna, że nie wszyscy, którzy korzystają z nowych pralek od razu by sobie z nią poradzili.
A ja się dziwię, że nie potrafiła w ogóle rozszyfrować symboli, bo mnie znalezienie instrukcji, która spokojnie umożliwiłaby jej pranie ręczne, wypranie codziennych rzeczy itp. bez uszczerbku na nich zajęło 2 minuty i nie korzystałam przy tym z Tora, zaręczam.
Dziwię się też, że bez posiadania trójki dzieci, pracy zawodowej i całego domu na głowie nie potrafi wygospodarować czasu na podstawowe czynności i zadbanie o włosy burzy jej cały plan dnia.
Stary 2014-05-22, 09:27   #344
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
A ja się dziwię, że nie potrafiła w ogóle rozszyfrować symboli, bo mnie znalezienie instrukcji, która spokojnie umożliwiłaby jej pranie ręczne, wypranie codziennych rzeczy itp. bez uszczerbku na nich zajęło 2 minuty i nie korzystałam przy tym z Tora, zaręczam.
Dziwię się też, że bez posiadania trójki dzieci, pracy zawodowej i całego domu na głowie nie potrafi wygospodarować czasu na podstawowe czynności i zadbanie o włosy burzy jej cały plan dnia.
Bo to jest po prostu brak organizacji
Autorce sie po prostu nie chce wygladac idealnie, podziwia inne dziewczyny, ale chyba nie zdaje sobie sprawy ze im sie po prostu chce wstac godzine wczesniej. Ale to juz zostalo powiedziane kilkakrotnie
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:29   #345
mary_poppins
sissy that walk

Smutny poboczny wniosek wyziera z tego watku To racja, ze sa osoby, ktore moga robic znacznie mniej i wygladac super. Odkad pamietam zazdroscilam np. kolezankom ze gdy gdzies nocujemy, w warunkach polowych na przyklad, to one rano wygladaja jak wygladaly, tak ze wystarczy sie ubrac i uczesac zeby isc w swiat, a ja musze szukac na szybciora mozliwosci umycia wlosow i doprowadzenia twarzy do porzadku. Albo ze jak jestem poza domem od rana do wieczora, to pod koniec dnia wygladam jak dziecko z dworca zoo, a kolezanki moglyby jeszcze cala noc balowac bo wygladaja nieskazitelnie. Swiat nie jest sprawiedliwy i niewykluczone, ze te odstawione laski maja piekne 3-dniowe wlosy, wiec moga kombinowac z makijazem zamiast wisiec rano nad wanna, albo ze obcasy to dla nich jak kapcie, albo ze pani do sprzatania im pierze i prasuje te mega ciuchy. Pozostaje albo pogodzic sie z tym, ze bedzie sie wygladac mniej spektakularnie na co dzien (co ja polecam, bo juz pisalam co sadze o takim wizerunku), albo nauczyc sie funkcjonowac ze swoimi warunkami na tyle sprawnie, zeby tez zawsze tak wygladac.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:32   #346
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Smutny poboczny wniosek wyziera z tego watku To racja, ze sa osoby, ktore moga robic znacznie mniej i wygladac super. Odkad pamietam zazdroscilam np. kolezankom ze gdy gdzies nocujemy, w warunkach polowych na przyklad, to one rano wygladaja jak wygladaly, tak ze wystarczy sie ubrac i uczesac zeby isc w swiat, a ja musze szukac na szybciora mozliwosci umycia wlosow i doprowadzenia twarzy do porzadku. Albo ze jak jestem poza domem od rana do wieczora, to pod koniec dnia wygladam jak dziecko z dworca zoo, a kolezanki moglyby jeszcze cala noc balowac bo wygladaja nieskazitelnie. Swiat nie jest sprawiedliwy i niewykluczone, ze te odstawione laski maja piekne 3-dniowe wlosy, wiec moga kombinowac z makijazem zamiast wisiec rano nad wanna, albo ze obcasy to dla nich jak kapcie, albo ze pani do sprzatania im pierze i prasuje te mega ciuchy. Pozostaje albo pogodzic sie z tym, ze bedzie sie wygladac mniej spektakularnie na co dzien (co ja polecam, bo juz pisalam co sadze o takim wizerunku), albo nauczyc sie funkcjonowac ze swoimi warunkami na tyle sprawnie, zeby tez zawsze tak wygladac.
a to sie zgadzam
ja tez przebywajac na wspolnych wakacjach z kolezankami widzialam jak one wygladaja od razu po wstaniu, lub po umyciu wlosow na szybko - wlosy wyschly same i wygladaly jak po wymodelowaniu, a moje ? nawet ulozone nie wygladaja tak jak ich.
To samo z cera, im wystarczy krem nivea - nieskazitelna cera, zero wypryskow, jednolity koloryt, machnely sobie tuszem rzesy i wygladaly bosko.

Juz niewspomne o tych jedzacych chiposw na kolacje - majacych figure modelek i zero celulitu

PO prostu... niesprawiedliwosc
Stary 2014-05-22, 09:34   #347
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Urzeka mnie to, jak codzienne umycie włosów i nałożenie odżywki oraz uprasowanie ubrań urasta do miana czegoś, na co mogą sobie pozwolić tylko wybrani
Stary 2014-05-22, 09:37   #348
ckin2u
Zakorzenienie

Cytat:
Urzeka mnie to, jak codzienne umycie włosów i nałożenie odżywki oraz uprasowanie ubrań urasta do miana czegoś, na co mogą sobie pozwolić tylko wybrani
Tu bardziej chodzi o to, ze niektorym wystarczy umycie wlosow i nalozenie odzywki zeby wygladac bosko i miec wlosy jak z reklamy, a niektorym to i tak nie gwarantuje OK wygladu

Ale to fakt, jak sie komus nie chce nic, to umycie wlosow nalezy do sukcesu
Stary 2014-05-22, 09:38   #349
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Jeszcze rozszfrowanie symboli na starej pralce. Wiedza tajemna, tego nie ogarniesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 09:41   #350
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, niektórzy mają tak, że nawet w najzwyklejszym tiszercie, spodniach i włosach związanych w kitkę będą wyglądać świetnie :d bardzo podoba mi się uroda Mariny Łuczenko bez względu na to, czy jest bez makijażu i w luźnych ciuchach czy może odpicowana na jakiejś imprezie. :d
Stary 2014-05-22, 09:42   #351
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
Tu bardziej chodzi o to, ze niektorym wystarczy umycie wlosow i nalozenie odzywki zeby wygladac bosko i miec wlosy jak z reklamy, a niektorym to i tak nie gwarantuje OK wygladu

Ale to fakt, jak sie komus nie chce nic, to umycie wlosow nalezy do sukcesu
Myślę, że wśród tych dobrze wyglądających dziewczyn nawet nie większość ma ten komfort, że budzi się boginią. Wszystkie muszą myć włosy, robić makijaż, prasować ubrania, ćwiczyć, jeśli chcą mieć ładną sylwetkę a nie tylko szczupłą, bo to nie to samo. Zgadzam się, że są dziewczyny z pięknymi cerami i cudownymi włosami, którym rzeczywiście łatwiej wyglądać wow, ale spooora grupa osób ma problemy z cerą i włosy wymagające większej pielęgnacji i to nie przekreśla ich szans.
Tak jak napisałaś, to kwestia zorganizowania i chęci przede wszystkim.
Stary 2014-05-22, 09:47   #352
Kocica84
Raczkowanie

Jak mozna nie chciec dbac o siebie ja to bym umarła jakbym nie użyła antyperspirantu a co dopiero jakbym sie nie wykapała kiedyś byłam zmuszona nie kapać sie przez 6 dni to czułam sie brudna i to bylo dopiero straszne Ja miałam pralke bosch taka co sie otwierała u góry a teraz mam nowa pralke i niestety ale ona nie wypłukuje dobrze proszku i w dodatku musze uzywać intensywnie pachnących płynów do płukania bo jak wypiore w samym proszku to te ubrania nie pachną ładnie raczej smierdzą więc postanowiłam nie kupować proszku tylko plyny do prania o w miare intensywnych zapachach

Edytowane przez Kocica84
Czas edycji: 2014-05-22 o 09:51
Kocica84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 09:57   #353
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
A urasta? Nie urasta, ale zdecydowanie łatwiej się żyje, kiedy nie trzeba tego robić - można wtedy w każdych okolicznościach, bez względu na wszystko wyglądać dobrze. Umycie włosów przed wyjściem z domu to obowiązek jeśli są tłuste, ale mimo wszystko zajmuje to czas, który można by było w innych okolicznościach przeznaczyć na coś innego, np. dopracowanie makijażu albo nie wiem, postanie dłużej przed szafą. Ja tam zazdroszczę dziewczynom, które nie muszą się przez całe życie zastanawiać czy mogą wieczorem umyć włosy, czy raczej muszą wstać o 5 i zrobić to rano.

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
a to sie zgadzam
ja tez przebywajac na wspolnych wakacjach z kolezankami widzialam jak one wygladaja od razu po wstaniu, lub po umyciu wlosow na szybko - wlosy wyschly same i wygladaly jak po wymodelowaniu, a moje ? nawet ulozone nie wygladaja tak jak ich.
To samo z cera, im wystarczy krem nivea - nieskazitelna cera, zero wypryskow, jednolity koloryt, machnely sobie tuszem rzesy i wygladaly bosko.

Juz niewspomne o tych jedzacych chiposw na kolacje - majacych figure modelek i zero celulitu

PO prostu... niesprawiedliwosc
O to chodzi I pozostaje w takiej sytuacji wybierać.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kocica84 Pokaż wiadomość
Jak mozna nie chciec dbac o siebie ja to bym umarła jakbym nie użyła antyperspirantu a co dopiero jakbym sie nie wykapała kiedyś byłam zmuszona nie kapać sie przez 6 dni to czułam sie brudna i to bylo dopiero straszne
A ktoś tu mówi o nieużywaniu antyperspirantu albo niekąpaniu się?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Myślę, że wśród tych dobrze wyglądających dziewczyn nawet nie większość ma ten komfort, że budzi się boginią. Wszystkie muszą myć włosy, robić makijaż, prasować ubrania, ćwiczyć, jeśli chcą mieć ładną sylwetkę a nie tylko szczupłą, bo to nie to samo. Zgadzam się, że są dziewczyny z pięknymi cerami i cudownymi włosami, którym rzeczywiście łatwiej wyglądać wow, ale spooora grupa osób ma problemy z cerą i włosy wymagające większej pielęgnacji i to nie przekreśla ich szans.
Tak jak napisałaś, to kwestia zorganizowania i chęci przede wszystkim.
Tylko że to ma różne wymiary. Ja nie twierdzę że jest masa osób, które bez niczego wyglądają jak z okładki, tylko że znaczna większość ma jednak jakiś zakres działania. Np. mogą sobie zaplanować że umyją włosy w środę po południu bo mają czas, nałożą jakąś maskę czy odżywkę i będzie super, a w piątek pójdą sobie jeszcze z nimi spokojnie na uczelnię. Jak ktoś tak nie może to to wymaga sporo więcej kombinowania I to JEST frustrujące, no co tu dużo mówić - jest.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:01   #354
a34
Zakorzenienie

Cytat:
A urasta? Nie urasta, ale zdecydowanie łatwiej się żyje, kiedy nie trzeba tego robić - można wtedy w każdych okolicznościach, bez względu na wszystko wyglądać dobrze. Umycie włosów przed wyjściem z domu to obowiązek jeśli są tłuste, ale mimo wszystko zajmuje to czas, który można by było w innych okolicznościach przeznaczyć na coś innego, np. dopracowanie makijażu albo nie wiem, postanie dłużej przed szafą. Ja tam zazdroszczę dziewczynom, które nie muszą się przez całe życie zastanawiać czy mogą wieczorem umyć włosy, czy raczej muszą wstać o 5 i zrobić to rano.

Ano łatwiej, ale sądzę, że procent takich kobiet jest jednak znikomy, a mamy sporo dziewczyn na ulicach z ładnymi włosami, makijażem i dobrze ubranych.
Ja się nie zastanawiam, kiedy umyć włosy, bo wiem, że muszę to zrobić codziennie rano i jakoś z tym żyć. Pozytywnie zazdroszczę pięknych i idealnych cer, ale z moją nieidealną też muszę żyć i o nią dbać Jak się chce wyglądać dobrze, to nie ma zmiłuj i nic za darmo. I naprawdę nie ma osób idealnych, które nie robią z ciałem nic i wyglądają bosko pod każdym względem.
Wszystkie znane mi bliżej dziewczyny myją włosy codziennie i nie wymaga to planowania i zastanawiania się nad tym, a mają poza tym sporo zajęć. Litości, to tylko mycie włosów!

Edytowane przez a34
Czas edycji: 2014-05-22 o 10:04
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:09   #355
ckin2u
Zakorzenienie

JA moge myc wlosy co 2-3 dni, za to sa naprawde suche.. wolalabym chyba miec tlustsze wlosy i myc je codziennie , niz miec taki puch jaki mam teraz
cere tez mam sucha, podklad w nia wsiaka, jest sucha a mimo to mam duzo niedoskonalosci (broda) i zaczerwieniony wiecznie nos

DOdam ze proboalam juz wiele sposobow, patrze na sklady itd, i chocbym nie wiem co robila to chyba nigdy nie nawilze tego mojego siana

Zazdroszcze, tak pozytywnie oczywiscie, dziewczynom ktore wymodelouja wlosy, naloza podklad i wygladaja slicznie, ja czesto mimo tego ze rowniez to robie po prostu nie wygladalam 'wow'
Stary 2014-05-22, 10:29   #356
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Jak już pisałam moim zdaniem klucz do sukcesu to nieskazitelna cera, długie, grube lśniące włosy bez skłonności do przetłuszczania się i brak skłonności genetycznej do tycia (dobry metabolizm), czy cellulitu. Dziewczyna, która to ma jest szczęściarą, nawet jeśli twarz ma ogólnie przeciętną.
Stary 2014-05-22, 10:46   #357
201708160922
Konto usunięte

Nie sadze, zeby ktos mial przepraszac autorke za slowa prawdy.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:56   #358
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Masz stary typ pralki - Funkcję od A do F, plus pokrętło na temperaturę, rozumiem, że bez instrukcji będziesz wiedział, który program jest do czego?
A nie rozumiesz że znalezienie instrukcji w necie zajmuje jakieś 5 sekund??
Zawsze można też było mamę/babcię zapytać?

Stary 2014-05-22, 11:12   #359
voice_of_silence
Zakorzenienie

Kurczak, zaczęłam się zastanawiać co ja robię nie tak, bo pralka w moim przypadku strasznie niszczy ciuchy. Mam nowy model, używam proszku do jasnych tkanin i płynu do kolorowych, zawsze segreguję, piorę w niskich temperaturach, a mam wrażenie, że tkaniny strasznie mi blakną. Prawda, że jestem wyczulona na tym punkcie, ale nie ma tygodnia, żebym nie wyciągnęła czegoś rozczarowana. W miarę możliwości piorę ręcznie, zwłaszcza bieliznę i delikatne bluzki, ale 10 razy muszę się zastanowić co wrzucę do pralki.

Kolejny szok przeżyłam, gdy się dowiedziałam, że umycie włosów wymaga specjalnej logistyki Muszę myć włosy co drugi dzień, ale zazwyczaj myję codziennie, bo lubię mieć czyste i puszyste, a sięgają mi za łopatki. Najbardziej lubię myć rano i układać na szczotce, fakt, że muszę wstać wcześniej, ale zadbana fryzura i dobre samopoczucie to dla mnie podstawa każdego dnia, nawet kosztem snu. Gdy nie mam ani chwili, albo muszę wstać bardzo wcześnie myję wieczorem, a rano związuję w jakiś artystyczny koczek na czubku głowy i podkreślam mocniej oczy, żeby odwrócić uwagę. That's it.

Jest też jeszcze inna kwestia. Sama mam chwilę, gdy zastanawiam się jak to możliwe że Iksińska zawsze wygląda tak idealnie, mimo że ani śladu makijażu, włosów, jak się okazuje, nie zdążyła nawet rano przeczesać itd. No szczęściara po prostu. Ale jest też prawdopodobne, że się dziewczyny po prostu nie doceniają. Mam proste włosy, jak strąki. Od zawsze jestem przekonana, że wyglądam w nich jak czarownica, smętnie wiszą na wszystkie strony, dlatego tyle czasu co dzień spędzam nad ich ułożeniem a i tak, mam wrażenie że wyglądam dość przeciętnie. Jakim zdziwieniem było dla mnie gdy koleżanki na uczelni powitały mnie słowami: ojej, voice, jak ty to robisz, że masz takie ładne włosy, zawsze idealnie ułożone!

No ułożone, bo codzień siedzę kilkadziesiąt minut i je układam, ale nie spodziewałam się, że robią na kimkolwiek wrażenie.

Ale to jest proste, jak się chce wyglądać dobrze, albo przynajmniej czuć dobrze, to trzeba poświęcić trochę czasu.
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 11:41   #360
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
A nie rozumiesz że znalezienie instrukcji w necie zajmuje jakieś 5 sekund??
Zawsze można też było mamę/babcię zapytać?

Nie, nie rozumiem. Znalezienie instrukcji do tej konkretnej pralki, było trudne. Każdy model ma inne zastosowania, każda pralka ma inne programy. W tej pralce, z konkretnym oznaczeniem znalazłam skróconą wersję instrukcji - płatną, czeską wersję serwisową i amerykańską serwisową. Z serwisowych nie dostaniesz pewnych instrukcji, ale boże, do kogo ja to mówię

Wy i tak wiecie lepiej Nie wiem, taką przyjemność sprawia jeżdżenie po bogu ducha winnej dziewczynie? Może lepiej zająć się czymś pożytecznym? Lato się zbliża, ciepło jest. Biegajcie po mieście ze szlauchem i polewajcie te brudne, śmierdzące baby i chłopów też (a co, równouprawnienie), co to włosy mają tłuste, ubrania przepocone i ogólnie to wyglądają jak idź stąd i nie wracaj. Pod pachy facetom właźcie, bo przecież włosy pod pachami śmierdzą.

co komu do domu jak chałupa nie jego?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości