![]() |
#331 |
and cigarettes
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
dudi boy gdzie wyczytałaś to że nie kąpie się codziennie?
kąpięl biorę codziennie, tylko głowe nie zawsze mi sie chce!
#333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-05-22 o 00:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- ahhh tak... ja się żale... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- generalnie wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane. jestem usatysfakcjonowana tymi wszystkimi informacjami. były bardzo przydatne. dodały mi skrzydeł niektóre wasze rady. ślicznie dziękuję ![]() ![]()
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz być sobą i w dalszym ciągu nie zaprzątać swoich myśli idealnym stylem, ale istnieje kilka sfer, które można ewidentnie poprawić, abyś mogła poczuć się pewniej i wyglądać przyzwoicie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
wyglądam przyzwoicie. czy tak ciężko to zrozumieć? to właśnie chodzi o ten wyszukany idealny styl żeby się wyróżniać
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to przepraszam źle zrozumiałem, widocznie się nam tylko chwalisz że na codzień chodzisz w śmierdzących ciuszkach i z tłustymi włosami ![]() Cytat:
Zapewne już się wyróżniasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie, nie wiem czemu tak nad interpretujecie i wręcz obrażacie autorkę, że jest śmierdzącym brudasem. Dziewczyna się zastanawiała jak to jest, że jedne dziołchy są tak zjawiskowe, a drugie zwyczajne. Poprosiła o pomoc - ilu z Was jej pomogło? Tylko pouczenia, wyzwiska, wyśmiewanie się, sarkazm "no bo jak można?" - można. Opamiętajcie się. Po prostu się opamiętajcie. Ja widzę wiele dziewczyn, które mają nieświeże włosy, ale nie przetłuszczone. Ale przez myśl by mi nie przyszło wyzywać ich od brudasek. I ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może martwić się o ciuchy. Tym bardziej jak ma starszy typ pralki. Wiele osób nie wie jak prać ręcznie, ba! Nawet posiłku sobie nie potrafią przyrządzić. Ale skoro proszą o pomoc, to się tłumaczy, a nie wywyższa. Nie każdy jest wręcz półbogiem prac domowych i super-hiper-kobietą, zawsze nienaganną. Wręcz podejrzewam, że większość z was, takich idealnych była przez innych uważana za niechlujne, brzydkie czy śmierdzące. Autorka jest tylko człowiekiem. Ma prawo czegoś nie wiedzieć. Ma prawo pytać. Były tutaj już wątki kto ile razy się kąpie, pierze dzień w dzień czy zmienia bieliznę. Tak strasznie wam się nudzi, że będziecie układać sobie historie wyssane z palca? Mam wrażenie, że niektórzy z uczestników tej dyskusji to jak sępy się zlatują, byle tylko pogrążyć ofiarę. I nikt nie przeprosi autorki za to, że została jej niesłusznie przypięta łatka niechlujnego brudasa, że ją zraniłyście. Opamiętajcie się, ludzie! To jest tylko forum, nie wiem jeździe gdzieś do Afryki i tam wojujcie o czystość, idźcie sprzątać parki i zbierajcie niedopałki. Nieumyte włosy to wbrew pozorom nie jest koniec świata.
![]() |
#339 |
Zadomowienie
|
Nie no co Ty, na wizażu są same półboginie, tylko jakoś "w realu" ich nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawet nie waż się tak pisać. Jak tylko parę stron wcześniej stwierdziłam, że wizażanki koloryzują z tym, że są tak perfekcyjne to zostałam zjechana, że zazdroszczę, bo nie mam własnych sukcesów. Także tego, nie można wątpić w idealność, bo ![]() A co do pralki to wcale się nie dziwię, że można nie wiedzieć jak ma się pralkę starego typu. Ja mam w domu pralkę starszą ode mnie i nie ma w niej żadnych specjalnych oznaczeń programów do prania takiego, siakiego i owego tylko dwa pokrętła, więc jestem pewna, że nie wszyscy, którzy korzystają z nowych pralek od razu by sobie z nią poradzili. Edytowane przez Mimiko Czas edycji: 2014-05-22 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimimo, masz moją klawiaturę! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwię się też, że bez posiadania trójki dzieci, pracy zawodowej i całego domu na głowie nie potrafi wygospodarować czasu na podstawowe czynności i zadbanie o włosy burzy jej cały plan dnia.
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorce sie po prostu nie chce wygladac idealnie, podziwia inne dziewczyny, ale chyba nie zdaje sobie sprawy ze im sie po prostu chce wstac godzine wczesniej. Ale to juz zostalo powiedziane kilkakrotnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
sissy that walk
|
Smutny poboczny wniosek wyziera z tego watku
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez przebywajac na wspolnych wakacjach z kolezankami widzialam jak one wygladaja od razu po wstaniu, lub po umyciu wlosow na szybko - wlosy wyschly same i wygladaly jak po wymodelowaniu, a moje ? ![]() To samo z cera, im wystarczy krem nivea - nieskazitelna cera, zero wypryskow, jednolity koloryt, machnely sobie tuszem rzesy i wygladaly bosko. Juz niewspomne o tych jedzacych chiposw na kolacje - majacych figure modelek i zero celulitu PO prostu... niesprawiedliwosc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to fakt, jak sie komus nie chce nic, to umycie wlosow nalezy do sukcesu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak napisałaś, to kwestia zorganizowania i chęci przede wszystkim.
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Jak mozna nie chciec dbac o siebie ja to bym umarła jakbym nie użyła antyperspirantu a co dopiero jakbym sie nie wykapała
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kocica84 Czas edycji: 2014-05-22 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |||||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie zastanawiam, kiedy umyć włosy, bo wiem, że muszę to zrobić codziennie rano i jakoś z tym żyć. Pozytywnie zazdroszczę pięknych i idealnych cer, ale z moją nieidealną też muszę żyć i o nią dbać ![]() Wszystkie znane mi bliżej dziewczyny myją włosy codziennie i nie wymaga to planowania i zastanawiania się nad tym, a mają poza tym sporo zajęć. Litości, to tylko mycie włosów!
'Cause for all we know we might be dead by tomorrow. Edytowane przez a34 Czas edycji: 2014-05-22 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
JA moge myc wlosy co 2-3 dni, za to sa naprawde suche.. wolalabym chyba miec tlustsze wlosy i myc je codziennie , niz miec taki puch jaki mam teraz
cere tez mam sucha, podklad w nia wsiaka, jest sucha a mimo to mam duzo niedoskonalosci (broda) i zaczerwieniony wiecznie nos DOdam ze proboalam juz wiele sposobow, patrze na sklady itd, i chocbym nie wiem co robila to chyba nigdy nie nawilze tego mojego siana ![]() Zazdroszcze, tak pozytywnie oczywiscie, dziewczynom ktore wymodelouja wlosy, naloza podklad i wygladaja slicznie, ja czesto mimo tego ze rowniez to robie po prostu nie wygladalam 'wow' |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jak już pisałam moim zdaniem klucz do sukcesu to nieskazitelna cera, długie, grube lśniące włosy bez skłonności do przetłuszczania się i brak skłonności genetycznej do tycia (dobry metabolizm), czy cellulitu. Dziewczyna, która to ma jest szczęściarą, nawet jeśli twarz ma ogólnie przeciętną.
![]()
#357 |
Konto usunięte
|
Nie sadze, zeby ktos mial przepraszac autorke za slowa prawdy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można też było mamę/babcię zapytać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Kurczak, zaczęłam się zastanawiać co ja robię nie tak, bo pralka w moim przypadku strasznie niszczy ciuchy. Mam nowy model, używam proszku do jasnych tkanin i płynu do kolorowych, zawsze segreguję, piorę w niskich temperaturach, a mam wrażenie, że tkaniny strasznie mi blakną. Prawda, że jestem wyczulona na tym punkcie, ale nie ma tygodnia, żebym nie wyciągnęła czegoś rozczarowana. W miarę możliwości piorę ręcznie, zwłaszcza bieliznę i delikatne bluzki, ale 10 razy muszę się zastanowić co wrzucę do pralki.
Kolejny szok przeżyłam, gdy się dowiedziałam, że umycie włosów wymaga specjalnej logistyki ![]() Jest też jeszcze inna kwestia. Sama mam chwilę, gdy zastanawiam się jak to możliwe że Iksińska zawsze wygląda tak idealnie, mimo że ani śladu makijażu, włosów, jak się okazuje, nie zdążyła nawet rano przeczesać itd. No szczęściara po prostu. Ale jest też prawdopodobne, że się dziewczyny po prostu nie doceniają. Mam proste włosy, jak strąki. Od zawsze jestem przekonana, że wyglądam w nich jak czarownica, smętnie wiszą na wszystkie strony, dlatego tyle czasu co dzień spędzam nad ich ułożeniem a i tak, mam wrażenie że wyglądam dość przeciętnie. Jakim zdziwieniem było dla mnie gdy koleżanki na uczelni powitały mnie słowami: ojej, voice, jak ty to robisz, że masz takie ładne włosy, zawsze idealnie ułożone! No ułożone, bo codzień siedzę kilkadziesiąt minut i je układam, ale nie spodziewałam się, że robią na kimkolwiek wrażenie. Ale to jest proste, jak się chce wyglądać dobrze, albo przynajmniej czuć dobrze, to trzeba poświęcić trochę czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy i tak wiecie lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.